RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-02-23 11:35:36

KIMBAS

Kimbas blogg på Nouw

GODMORGON ALLA LÖRDAGSGLADA

2019-02-23 10:00
Från Kimbas

Nyvaken ligger jag fortfarande och drar mig i sängen, lite trögstartad efter ett par glas vin, prat in på småtimmarna och massa gott att förtära med några av mina favoritmänniskor. Ryggen värker, det tar inte slut och jag har massa planer denna helgen jag har som mest ont så klart...men egentligen är det inget klagomål att jag har roliga planer men mer att det är dålig tajming att ha så här ont.

Igår var en spännande dag, jag hoppas på att attraktionslagen eller någon form av karma ger mig tur i det här. Käkade middag hemma hos Kajsa med Linn & Paola och pratade om livet. Idag har jag styrt upp jouren/jobb men ska nu påbörja dagens agenda. Det står städ, ärenden(läs hämta ut paket och handla alkhol och snacks men låter vuxnare med ärenden) och fix på schemat. Allt detta innan Emmie och Jessica kommer över på lite föris och sen ser vi väl vart kvällen hamnar helt enkelt. JAg har legat och dragit mig i sängen till pinterest och youtubeklipp men nu är det upp och hoppa och dra igång någon härlig musik så att man får det här hemmet någrolunda rent. Vi hörs sen - TJINGELING!


​Jag är ju sämst på att ta bilder. Detta var den enda jag fick från den här mysiga kväll tyvärr...men hur god ser inte maten ut?! KAjsa är magisk i köket alltså! 

Frustrerad på mig själv

2019-02-20 22:39
Från Kimbas

...det finns så många dagar jag önskar att jag hade dokumenterar....

Jag var faktiskt bra på att blogga som yngre och jag blir lika arg på mig själv varje gång jag inser hur stor del av mitt liv jag har missat.
Vart är vi i livet nu då? Min rygg har pajat totalt, sjukhusbesöken har varit många på senaste tiden men fortfarande utan svar. Idag fyller min bästis år och då bestämde jag mig för att scrolla igenom mina gamla bloggar och det var på den banan jag insåg att nu är det slut på ursäkter. Nu drar vi igång till fullo och jag måste inse min potential i det här. Jag uppdaterade om livet, skrev texter från hjärtat, delade med mig av skönhetstips hade snygga collage och bilder på mig och mina nära. Och det ska vi åt igen!

Trots pajad rygg har jag produktivt fått undan massa jobb idag. Efter jobb var det nageltid och fy vad härligt det är att vara så bra vän med sin nageltjej. Förutom att man får magiskt fina naglar så får man också en stund tillsammans med henne fyllt av skratt och samtalsämnen mellan allt mellan himmel och gjord!

Imorgon väntar viktigt kundmöte och jag borde varit mer produktiv av min fritid också, matlåda, lite städ och dusch hade varit välbehövligt men klockan 22:13 har jag inte pysslat med något jag borde. Men jag tog mig ett par minuter till bloggen. Och det var väl ändå det viktiga.

När jag är här passar jag på med en "ur min iphone" från de närmsta 3 veckorna. Får uppdatera er om annat en annan gång. Och imorgon drag vi igång från och med nu


Nya naglarna, känns "rymdiga", antagligen sista vinternageln för detta år!! // Första vårinspirerade outfiten, alla hjärtans dag till ära bar jag denna! Den firade jag med bästis på hemlig location, men mysigt var det <3 // Cool i jeans, sneakers, lager på lager halsdukar och hipsterbrillor. Vad tycker ni om nya favorit frisyren??

trams i vår jobbsnapp//avtackning för Linn, Emma och Emma - galet att kollegor skulle bli vänner för livet//sista min trams med två favoriter innan Linn lämnar oss//Linn och Todd <3

Många favoriter fyller år i Februari. Undra om det är ett tecken? Några av mina collage på fina favvisar
Zoelina//rebbu//Katteblinka

​Finbesök av min älskade Storebror och vackra Sofia. En magiskt bra helg hade vi ihop med kärlek, mat, shopping och matt corby//mina nya hemmatollor som jag ÄLSKAR// tre gigantiska paket med roligheter till hemmet och även tollorna låg där, fotade mest för att jag bar dessa tre giganter i snöstorm från mitt postombud som tyvärr ligger en bra bit ifrån läggan....//Mina väl valda ord till Amanda som är en vän jag är så tacksam över att jag har i mitt liv. Vi hade ett litet uppehåll pga att man växer på olika håll men vår vänskap har aldrig ändrats, det är unikt! Hon hittade den i en rensning men jag tyckte den var så fin för den stämmer så bra in fortfarande. Älskar när man hittar sådant!! 


Nä det var allt för mig ikväll. Idag blev det rått och från hjärtat bara, inte särskilt snyggt och "instagram-vänligt" men däremot "kärleks-vänligt" 

NATTI

En sak som slog mig...

2018-12-31 09:54
Från Kimbas

Jag har tänkt. Inte särskilt ovanligt då jag är en riktig tänkare. Men jag har själv kommit till insikt med en hel del om mig själv de senaste åren som förklarar flertal saker under min barndom, ungdom och fortfarande. Varför jag inte alltid förstod allt, varför jag agerade på ett visst sätt och framförallt varför jag kände på ett visst sätt. En hel del har med diagnoser att göra(som jag tror många har) men som jag inte tycker om att prata om. Jag vill inte se ner på människor men det finns de som ska TJATA sönder ämnet om sina diagnoser om psykisk ohälsa, om adhd, om utbrändhet och bla bla bla känner jag mest kring de flesta. Jag kan liksom inte förklara det men det är faktiskt främst de människorna som tror de gör andra en "tjänst" genom att medvetandegöra andra om olika psykiska sjukdomar och dylikt hela tiden som förstör för oss andra. Som känner allt det där men som inte har behovet av att prata om det hela tiden. De gör sig själva till sina "sjukdomar" och det vill inte jag. Jag är mycket mer än så. Och jag kan irritera mig något så fruktansvärt (skäms lite under tiden jag gör det men sanningen är att jag känner så här) på personer som hela tiden ska "talar ut om min diagnos, talar ut om min bla bla bla" JAG BRYR MIG INTE OCH INGEN ANNAN HELLER!!! MEN vi funkar alla olika. Det kanske hjälper någon men ni hjälper inte mig som känner samma saker men som tycker att ni överspelar så att jag inte känner att jag blir tagen på allvar när jag väl vill uttrycka mig runt ämnet på grund av er. Och även om det hjälper en del så tror jag det även finns en hel del som förstår vad jag menar i min luddiga förklaring och känner som jag gör. Jag vill nämligen inte vara en del av er. För ni tror att ni gör det mindre tabubelagt men det ni skapar är ett "vi" och "de andra" och det är det som är farligt. Sluta överspela och tror att ni kommer få folk att förstå på det sättet.

Hur som helst var inte det jag ville komma fram till haha, det var bara lite bakgrundsfakta att detta inte kommer bli något bestående ämne här på bloggen men jag kommer till något snart. Jag och många andra har något som kallas för HSP(googla om du inte vet vad det är) och på senaste tiden har detta blivit min främsta fiende och min bästa vän. Den har alltid funnits där har jag förstått(därav parallellen till mycket av mitt beteendemönster som barn) men den förstärks så klart när man är stressad och det händer mycket saker runt om kring en i livet vilket det gör för mig just nu. Men den har fått mig att tappa vänner. Men den har också fått mig att älska de få vänner jag har kvar så mycket att det gör ont. (något jag pratar om en annan gång) Det har gjort att jag de senaste året undrat om jag varit död inombords. För trots alla känslor och alla krav jag börjat ställa på min närhet(som dessvärre inte många klarat) och krav som jag har på mig själv så känner jag INGET ibland. Jag blir som apatisk till mig själv. Och framförallt när det kommer till kärlek. Och anledningen till att jag reagerar är för att jag inte var så förr. (Och märk väl att detta enbart appliceras på mig själv) Förr kunde jag ändå få ett intresse för någon till höger och vänster som snabbt brann men som också snabb svalnade. En del länge och en del kortare. Idag och på senaste tiden så känns det inget. Jag får inget intresse för någon, jag blir inte exalterad, jag tycker inte ens att "hjärtekross" känns på samma sätt. (och jag gör "hjärtekross" med citationstecken för jag har känt riktigt hjärtekross sen har jag känt mindre hjärtekross, det är stor skillnad och i detta fall menar jag den mildare sådana - och mycket för att det riktiga hjärtekrosset någonstans ligger kvar från en tidigare relation) Med andra ord så känner jag inte för sånt som känns tidigare.

Jag kommer till min poäng strax - håll ut! Däremot så kom det till mig idag. Som en blixt från klar himmel till varför det är så här. Eller iaf vad jag tror är anledningen. Jag har lagt fruktansvärt onödigt mycket energi på fel människor - det är det dock slut på!! Men som jag nämnde så älskar jag de jag har kvar så otroligt hårt. Och för många av de går det väldigt bra för, karriärsmässigt, i deras hobbys och intressen och framförallt inom kärlek. Och med HSP kommer en otrolig dos av empati. En empati jag haft så stark sen jag var liten - jag kände för allt och allas smärta och glädje och nu är det som att jag inte har till övers till mig själv. När jag såg en bild på en tjejkompis som haft det tufft i början av året men som nu sitter med en kille som behandlar henne och ger henne precis det hon förtjänar - det bästa. Så spricker jag nästan ut i tårar för att jag blir så varm och glad i hela kroppen. Och det var när jag scrollade igenom på instagram och såg denna bild som denna insikt kom till mig. För det är inte första gången jag känner så. Men det var nu för ca 15 minuter sen det slog mig så hårt. Att all min kärlek och empati går till andra så att jag inte kan känna det för mig själv. Därför är detta inlägg varken planerat eller strukturerat och säkerligen aningen svårt att förstå och hänga med i. Men det kom till mig så snabbt så jag var tvungen att få ner det så snabbt. Men det förklarar mycket för mig själv.


Tack och hej för mig men nu är det snart nytt år!

NÅGON SOM ALLTID FINNS DÄR

2018-11-18 16:24
Från Kimbas

​Bloggen känns som den vännen som man tar föregivet. Den som alltid finns där när det gör ont men som man missar att uppskatta när det är roligt i livet. Jag gör också så tyvärr med en del människor. Jag är dock alltid noga med att göra det tillrätta om jag fått någon att känna så. Det är skillnaden. 

Men tyvärr har jag en tendens att bli bloggen i egen hög person. Jag finns alltid där, jag hjälper de jag älskar i vått och torrt och går ofta den där extra milen för någon utan att de behöver be om det. Tyvärr på senaste tiden har jag gjort det för fel människor dock. Det har lätt till att jag känner mig otroligt ensam, bortprioriterad och som bottenskrapet...det kan få mig till tårar på en sekund när jag tänker på det. Framförallt när jag tänker på hur många människor jag förlorat på grund av det. Det har tyvärr gjort mig mycket hårdare och det har blivit svårare för mig att hitta vänner jag litar på. Att hitta vänner som man känner att de aldrig kommer lämna en. 

Min nya grundregel för samtliga nya relationer är: antingen så visar du uppskattning genom att säga det till mig. verbalt eller på skrift men du ska visa det. Är du inte en person som tycker om det då vill jag att du visar det i handlingar. Får jag inte det av en människa så visar jag dörren snabbt. En gång är en gång för mycket. Det har sina nackdelar och det har sina fördelar. Personer som har funnits i mitt liv har fått lite fler chanser. Personer som kommit in på sista tiden har inte kunnat lära känna mig för jag har ofta stängt de ute för de har visat en liten tendens av att inte hålla måttet. Och jag aldrig velat vara så här hård. Men jag måste. Jag måste för att inte skada mig själv mer. 

Jag minns så tydligt Peyton ifrån One Tree Hill som skrev "people always leave"​ och jag tyckte alltid det gjorde så ont. Men jag relaterar till det idag hårdare än någonsin. För jag tror jag testar människor. Ser om de lämnar, ser om de orkar med mina brister för jag vill inte att det ska visa sig senare i livet och då låta det göra så mycket ondare. Det är lättare för mig att avvisa och vara hård före att någon annan ska göra det. 


Så hur gör vi med bloggen? Och hur gör vi med mig själv? 
Vi är ju rätt lika. Jag vet nämligen inte ännu. Antingen kommer jag bara skriva här när det känns mindre bra i hjärtat eller så vill jag att det är min stötepelare igenom allt. Som dubblar glädje och delar sorg. Jag önskar det sista. Men vi får se. Jag mår ju så mycket bättre av det här. Jag borde köra igen. Perioder där jag bloggat som en tok är så härligt att se tillbaka på dessutom. Så vi provar igen. Tappat räkningen på hur många gånger jag skrivit dessa inlägg. Tror typ mina fem senaste bara handlar om det här. Och för att inte räkna alla såna här inlägg genom åren. Men nu behöver jag en sån vän. För just nu har jag ingen fysisk go to person så då tror jag det hjälper om jag har den här som min go to. 

Vill dock bara förtydliga att de människor jag har och som inte har sårat mig någonsin eller som faktiskt bett om ursäkt för att ha sårat mig är guld värda. Och jag önskar att jag gjorde ytterligare för att de ska veta det. Ska nog göra det nu. Dra en vända till alla fina människor jag har runt mig och berätta varför just de är så fantastiska. Gör ni det också! Man blir så fruktansvärt glad av sånt! 

FRIDAY NIGHTS LONLEY THOUGHTS

2018-09-07 21:52
Från Kimbas

När blev jag tråkig och tappade mig själv på vägen. Eller åtminstone nyfikna och kreativa mig själv? Jag klickade in mig på en gammal blogg där jag gjort så roliga och fina inlägg. Både privata om känslor och tankar blandat med mitt vardags liv och sedan skönhetstips. Jag tänkte inte så mycket jag bara gjorde. Det var då jag bokstavligt talat BRANN för skönhet. Jag inspirerades mycket enklare av andra och fick oftare nytändningar. Nu är det som bortblåst och jag verkligen vill hitta tillbaka till den sidan av mig.


Denna fredagskväll sitter jag vuxen ensam med mycket tyvärr mörka tankar. Och onödiga. Säger absolut inte att jag inte var en ängslig och orolig person förr som kunde övertänka allt som jag kan idag för det var jag. Men däremot så hade jag en annan gnista och ett annat driv. Ikväll och just nu i livet behöver jag den delen av mig själv. Jag hade verkligen glömt bort den helt och hållet tills jag gick in och kollade igenom den gamla bloggen. Hoppas att jag hittar henne. Jag sitter och gör ett arbetsprov då tankarna länge varit inne på om det är dags för ett arbetsbyte. Jag känner mig så ensam i de här tankarna....finns där någon som är i samma fas i livet där de inte vet om de vill byta jobb? Och vad ska man göra isf. gör jag ett misstag om jag slutar.

UR MIN IPHONE PÅ SENASTE TIDEN

2018-06-03 23:13
Från Kimbas

Cuteness overload och valpgos har det blivit mycket av, jag har fått bita tänder för att inte krama ihjäl dessa älsklingar. Känner en genuin saknad efter dessa valpisar när de inte är på kontoret. Detta är min kollega Whilmas Jack Russell valpar. Jag står först på kö som hundvakt om man säger så. Jag brukar viska "jag älskar dig" till dom så de verkligen känner min kärlek. Mysigast i världen när de somnar som små bebisar i knäet. Riktiga grisar!


En fullspäckad helg som bjöds på fölsedrink hos Whilma, som ledde till Spy Bar kärt återseende av en gammal kollega. Dagen efter stod det dagsfest och galej på schemat med Linnea. Blev inte som vi tänkt oss men vi löste det rätt ändå. Vad tycker ni förresten om min look från fölsedrinken? Temat var glitter och glamour och förutom att jag lever för min nya gula kavaj så älskade jag blinget! Framförallt på läppen och brösten, något jag absolut kommer köra på igen!

Lite favoritdelar ur nya läggan!

"Utan mitt vinglas känner jag mig bar, naken, rädd, exposed." - Kimberly Navarro eller Montazami, ingen vet. Ett snabbt hyllningsinlägg till Linne som får mig att le så mycket mer sen hon flyttade upp. Sen känner jag knappt igen henne utan ett glas i högsta hugg hehe ;)

Har sagt det förr med det tåls att sägas igen - något jag älskar med mitt jobb är det ni skådar ovan. Äran av att utbildas och ta del ut av stora varumärken och dess nya lanseringar för att sedan kunna vidareutbilda min personal. Det är verkligen min absoluta favoritbit måste jag säga!

Mycket skratt, mycket AW's men också mycket sorgliga "avsked" samt två partners in crime på jobb som jämt får mig att skratta samt slita av mig håret. Fy vad ni alla är bra!

Ett inslag tilläggnat underbara Stockholm. Ibland glömmer jag bort hur lyckligt lottad jag är som får bo i denna fantastiska stad. Man blir lätt bortskämd för det har blivit ens liv och vardag men WOW. Det bästa är när man får besök från Skåneland, nu senast Linneas mamma för då får man chans att turista i sin egen stad. Sånt som ofta inte hinns med annars i den hektiska vardagen. Eller för att man prioriterar annat. Men när man är på turist utflykter kan man åka till fjäderholmarna, hitta guldkorn/smultronställen som erbjuden billig öl och hot shots, njuta av alla vackra byggnader. Mer turistande i Stockholm verkligen

Märkligt inslag kanske men mina tre senaste bakgrundsbilder. Också mina tre största kändiskärlekar haha. Shay Mitchell, Matthew Noszka, Kim K.

​Sist men inte minst. Lite selfies ur rulle, här i en osminakad look i the one and only favoritplagg - morgonrock!

V.23 2018

2018-06-03 20:34
Från Kimbas

Måndag: kortvecka på jobb och egentligen lite för mycket för att göra så det kommer inte direkt passande men när gör det egentligen? Efter jobb så ska jag fixa naglarna, semesternaglarna har sett fram emot dessa som en tok! Ska försöka få några ärenden gjorda eftersom att jag denna vecka åker till Marbella! Bland annat växla pengar, handlat ett fint passande lack till tårna och lite annat sånt härligt. Detta är om jag hinner beroende på när jag blir klar med naglarna

Tisdag: behöver jag skriva jobb varje dag? Ni vet ju vid det här laget att jag jobbar mån-fre oftast! Denna dag är dock lite speciell då det teamet jag tillhör på jobb ska ha en egen dag där vi bara laddar upp med energi peppar varandra och hittar på skoj. Så vi arbetar halvdag och sen drar vi igång. Det har varit huuuur fint väder som helst i typ över tre veckor men just denna dag så är det inte varmare än 14 grader vilket är lite opassande då planerna var grönan, middag och annat utomhus men det löser vi! Ska hur som helst bli så mysigt! Sen får vi se vad som händer mot kvällskvisten, jag hoppas på att man är energirik och sugen på att hitta på något mer men vi tar det som det kommer helt enkelt!

Onsdag: LEDIG!! Det är ju trots allt svenska nationaldagen så kontoret håller stängt. Dock med tanke på min kommande semester så tror jag att jag kommer behöva få undan jobb ändå...men lite oklara planer här. Beror på vädret - står det sol på schemat så vill jag steka och är det inte så att solen är framme så är detta en perfekt dag för ärendena jag behöver få undan!!

Torsdag: En mellandag, inget speciellt planerat. Jag brukar tycka om att ta denna dag till lite städning och lägga mask, pampering av mig själv och hemmet kan man säga. Avslutar kvällen oftast med någon serie en sån här dag! Passar väl på lite extra med bloggningen då också! Vad vill ni se förresten???

Fredag: Egentligen också lite oklara planer men jag är sugen på att göra något då det är min "sista" fredag innan jag blir borta och sen är Linnea borta mycket i juni så hade varit kul att hitta på något ihop så vi filar fortfarande på den planen! Denna dagen kommer vara sprängfylld med jobb för att verkligen beta av det sista göra bra överlämningar så jag får vara LEDIG på riktigt denna gång!

Lördag: Här ska det tvättas och packas och göras klart, hela dagen blir en fixar dag och förhoppningsvis i säng i tid!

Söndag: Hejdå sthlm och hej Marbella, flyget går från Arlanda snortidigit så det är upp i ottan och jag är alltid så nervös att jag ska glömma något eller något ska hända på vägen som gör att jag missar flyget så jag lär väl vara där ex antal timmar innan...Arlanda är förövrrigt en mindre bra flygplats. Älskar Kastrups, hade kunnat vara där flera timmar innan bara för att passa på men Arlanda not so much...men men. Jag har missat ett flyg innan så jag är meganojig efter det så det kommer inte hända! Peppar peppar. Sen är jag faktiskt i Marbella förmiddag/tidig lunch tid så hela söndagen kommer gå där till att packa upp sola, inhandla viktigheter att ha där. Jag har redan två mycket viktiga punkter på min inköpslista i Marbella och det är: Fuet korv & en gigantisk badring med dryckeshållare haha!!! Enda jag har tänkt på sen jag bokade resan. Jag åker förresten med Bea och Sandra som är två ut av mina närmsta vänner och sen två kompisar till dom Ellen och Alexandra så vi kommer bli ett härligt gäng på 5 personer i ett hus nära Puerto Banus! Mer om resan när dagen är kommen.

Jag ska se om jag gillar detta upplägg med att skriva om mina kommande veckor men vi får se! Skriv gärna vad ni tycker också!


​Hör och häpna men Jessan som gör naglarna som ni vid det här laget har koll på(eller ni borde) gör så att jag kommer utanför min comfort zone och bland det första jag sa till henne var att jag aldrig kommer göra röda och kolla. Jag har faktiskt trivts sååå bra och de har varit kompletterande kaxiga och poppande i outfits. Dock märker jag att begränsar mig så när jag kör på färger kommer jag nog låta det gå kortare tid mellan gångerna men så fina! Ni får se vad det blir för spännande imorgon när det är dags för nya!

ETT UPPBROTT SENARE

2018-06-03 19:22
Från Kimbas

Ska vi vara helt ärliga så är jag katastrofal med bloggningen oavsett men jag tyckte att de få som läser förtjänade en ärlig sanning(haha precis som att jag har några fans), nä men jag har en del trogna läsare. Främst nära och bekanta som brukar säga att de saknar uppis från mig! vilket är kul! Men det som främst har gjort att jag tycker att det är jobbigt att blogga är för att skrivandet brukar vara min process när jag inte mår bra. Då på en blogg som är läst och enbart för mig men ändå. Men jag har haft så svårt med orden sen allting började eller avslutades kanske man ska säga. Och det är inte så att det var nyligen det har ändå gått en period men utan att gå in på detaljer så var det en invecklad men också den finaste relationen jag har haft. Jag vet att jag har en del besökare från Helsinborg och världen är lite och jag tänker inte hänga ut någon. Framförallt eftersom att det inte finns något att hänga ut personen för. Tvärtom. Det är den finaste människan jag mött på alla sätt och vis men med respekt mot honom så stoppar jag där. Men jag ville att ni skulle veta. För nu är jag i en läkeprocess där jag är redo för att exempelvis börja skriva och ta mig an bloggen igen. Jag har jämt lindat in det i paket om varför jag inte kunnat blogga men nu har ni det. Svart på vitt.

Nu till något roligare - jag är tillbaka och ska försöka med det på heltid eftersom att jag mår bättre ut av det! Hur som helst så tänkte jag slänga upp i ett enskilt inlägg nästa veckasplaner, känns mer passande! :)

Bjuder på en gammal bild. En bild som framkallar fina minnen. Här var jag läskigt kär och upp över molnen lycklig. Man får försöka se det som något fint att man har fått uppleva den otroligt unika känslan.

SOMMAREN KOM TIDIGT I ÅR

2018-05-13 10:08
Från Kimbas

​Precis som rubriken lyder så kom tydligen sommaren tidigit i år, i nästan två veckors tid har det varit runt 20 grader varje dag och det påverkar e så mycket. Jag älskar att inte frysa att kunna gå i svala kläder och öppna klackar. Även om jag är ett höst bara så är sommaren garanterat favorit årstiden. En fråga. Räknas maj som en sommarmåndag eller vårmåndag? Jag tycker vår. Så jag skulle säga att det fortfarande är vår men med sommarvärme. 

Hur som helst så lyser min fråvaro här jämt och ständigt. Men jag vet inte hur jag ska ta mig tillbaka. Jag känner alltid ett krav att uppdatera er i saker och när jag då inte bloggar på ett tag så hamnar jag back och då får jag ångest. Sist skrev jag ju igen om ett inlägg om att jag var och ville komma tillbaka! Och så känner jag även idag så jag ska verkligen ge det ett försök!!

Detta har varit första relativt lugna helgen på länge. I fredags drog vi en picknick och sen en spontanar utgång. Jag var trött efter jobb och kände mig rätt lökig när jag luktade grillrök så jag avrundade lite tidigare än andra och somnade på soffan. Lite tårar rann den kvällen. Varför kanske vi kan ta i ett annat inlägg. Morgonen startade med lite jobb då jag har haft jouren från jobb och sen ut i den fina vädret! Linnea joinade mig kort därefter och det slutade med att man igår tog sitt allra första dopp!! Det var helt galet skönt! Kvällen bestod av ESC och jag är för nördig för att ens börja diskutera och känner att jag kommer trötta ut er så jag säger inte mer än att jag faktiskt var väldigt besviken på vinnar låten. Fint budskap men där fan betydligt bättre låtar enligt mig. Överlag en sämre sändning av ESC, vet inte vad det berodde på snygga men lite torra programledare, röriga övergångar och tråkiga mellanakter. Så jag hoppas att Israel nästa år kan bjuda  på en bättre show. Annars vet de som känner mig att jag lever för det här med mello och Eurovision.

Idag stå solning på schemat återigen. Jag ska få liv i Linnea så ska vi preppa lite hemmagjord pastasallad och sen bege oss ut mot vattnet och solen. Det är så skönt att vi verkligen bor några minuter från vattnet. Juste!!! Sen sist har jag flyttat. Kan slänga upp ett par bilder om ni är nyfikna? Vi avrundar så ska jag verkligen ta det från här och nu istället för att hålla på att uppa er en massa. 


FROSTED PINK W SILVER STRIPES

2018-03-03 11:27
Från Kimbas

Älskar min nageltjej Jessica! Hon lyssnar på när jag vill köra på typiska kimba nalgar(frosted pink) och hon hjälper mig att komma ut ur min comfort zone för att testa nytt! En lite rolig historia om vår relation är att vi träffades i marbella för snart två år sen och där sa det bara klick! Folk trodde att vi hade känt varandra hur länge som helst men icke! Som tur var så var hon från Sthlm så när jag flyttade upp var det givet att hålla kontakten! Vi har t.o.m. bott ihop två korta perioder. Först i marbella sen ett tag i sthlm! Nu är hon en av mina vänner här uppe, en fin sådan men också den som får göra mina naglar! Vet inte vad jag skulle gjort annars, hon är AMAZING helt klart!

ÄRLIGT.

2018-03-03 11:22
Från Kimbas

Jag tror att jag kan ha hittat problemet. Problemet till varför jag ser det ibland som ett hinder att skriva här eller uppdatera bloggen även om det alltid är det jag vill. Jag tror det är för att jag inte är hundra procent ärlig. Jag känner inte att jag måste upprätta hålla någon slags fasad men jag går in i någon roll ibland som inte riktigt är jag när jag skriver. Och jag älskar att skriva. Jag har så mycket tankar om allting men får aldrig utlopp för det på det sättet som jag vill. Men jag ska fr.o.m. nu försöka att bara skriva. Skriva det som jag har i hjärnan och inte tänka så mycket på ett snygg inlägg, passande rubriker, bra stycken, snygga övergångar, typiska insta bilder. För jag tror sånt lyser igenom ändå när det kommer naturligt och genuint. Mer ärlig uppis helt enkelt.

Idag vaknade jag av mig själv, utan larm eller krav på att jag måste gå upp och ha koll. Jobbet har ärligt slitit ut mig och inte nödvändigtvis för detta är den mest hektiska perioden men jag är inte med i huvudet längre på samma sätt så allt känns lite tyngre än vad det brukar. Vad det beror på håller jag fortfarande på att ta reda på. Är det mitt privatliv och saker jag inte tagit itu med som tar över. Är det det faktumet att min kropp fysiskt inte har fått vila riktigt ännu och nu när jag fått smaka på det vid semester och sjukdom så är det nästan som att min kropp behöver mer och nästan cravear mer av alla dagar av slit när jag puttat bort det faktum att jag aldrig vilade. Är det därför jag helt plötsligt har blivit en person som drar på mig både den ena och den andra förkylningen? Eller är det bara att jag faktiskt behöver lära mig balansen av det hela i livet. Jag vet inte svårt att avrunda och knyta ihop den säcken men så är det iaf. Och vi skulle börja genuint och planlöst.

Hur som haver så har ja haft en lugn morgon och förmiddag, igår somnade jag helt slutkörd innan 22. Hela gårdagen såg jag fram emot en hemmakväll med Linnea i soffan och film och prat men det slutar med att jag somnar pga noll ork. Idag kommer Vera på besök så i ska väl så småningom börja göra oss i ordning och börja bege mot stan för att möta upp henne. Planerna är något oklara så vi får se, men det blir väl kanske lite lunch och någon shoppingrunda eventuellt, sen ikväll blir hemlagat, mello, lite gott i kombo av drinkar och sen utgång. Jag och Linnea har kört en drick tävling som är melloanpassad haha. Varje gång någon bär glittligt - drick! Varje gång någon kör på tonartshöjningar innan sista refrängen - drick! Varje gång någon försöker dra in lite rapp - drick! osv...haha ni fattar grejen antar jag! Vi gjorde detta första helgen när vi kollade ihop sen har vi faktiskt inte hunnit spendera de senaste helgerna ihop så vi tar vid ikväll igen och kör på samma tävling och Vera får joina. Nu ska jag hitta något VARMT men snyggt att ta på mig så hörs vi helt enkelt senare!


​Bjuder så länge på en härlig färgklick i vinteryran. Köpte t-shirten på HM på rea, det är egentligen en pyjamas men det funkar ju ändå. Chefen tyckte den var cool haha, alltid något! Och den röda kavajen är sååå gammal, köpte den i tvåan på gymnasiet när jag bestämde mig för att börja ääälska alla hjärtans dag. Töntigt men sant. Idag tycker jag ärligt att det är som vilken dag som helst men fint om folk vill göra något av den. Men kunde inte bry mig mindre. Kavajen har jag hur som helst enbart burit en gång tidigare för jag har haft svårt för att kombinera den. Men till en t-shirt med ett matchande rött tryckt så blev det supersnyggt tyckte åtminstone jag.  OVER AND OUT

CARE FREE KIMBA vs. GOAL ACHIEVER KIMBA

2018-02-21 14:45
Från Kimbas

Mitt i allt så ändrade jag lite av årets planer. I början av året satte jag upp mål för vad jag ville jobba mot och när jag kollade igenom de så insåg jag att alla vara så seriösa "vuxna" och inga roliga mål att ta sig mot. Roliga självklart när de är uppnådda och värt allt slit men vägen dit är inte rolig. Och sådana mål behövs. Men inte bara insåg jag! Jag rev den listan och började på en ny. Den är något personlig för att dela med mig här men en av dom var att börja leva lite igen. Resa, festa, vara care free som jag varit innan. Inte bara fokusera på jobb och karriärsmål även om jag gillar den sidan av mig. Jag vill inte förlora den Kimba som också var spontan och aldrig sa nej. Så glad att Linnea flyttat in då hon tar ut den delen av mig ibland så jag faktiskt slutar vara kimba 80 år och istället är kimba 22. Precis som jag är. Så mina höga ambitioner och mål finns kvar men de delar plats med några roliga mål också och inte bara massa ansvar, krav och viktigheter utan sånt som i stunden får själen att må bra. Meditation och vara i nuet är verkligen något jag vill lära mig exempelvis!!

Ett mål på tal om något helt annat är att sluta prata i tredje person också.....jag jobbar på det


Två härliga bilder från två galna festhelger som min "alltid göra det som är bäst för framtiden kimba" behövde för att lära sig vara i nuet.

WHEN IN DOUBT - WEAR BLACK WITH FUNNY SHOES

2018-02-21 14:34
Från Kimbas

​Skorna som delar Sverige på två, Antingen så hatar man dom eller så älskar man dom. Jag är kär helt enkelt! Har även ett par svarta men tycker den kall-lila/grå färgen piggar upp en helsvart outfit. De kommer även verkligen till sin rätta med ett part slitsade kostymbrallor

HEMMA SJUKIS

2018-02-21 14:31
Från Kimbas

​​

Hej fina!!!! Äntligen drar jag igång med bloggen hade jag tänkte, jag vill uppdatera runt massor som missats under min längsta bloggpaus men det sätter enbart mer press på mig så det får komma ikapp när jag får tid och annan bloggtorka. Idag är jag hemma från jobb. Är relativt nyhemkommen från Filippinerna där jag semesterade med familjen och släkt, dock lyckades jag (som alltid när jag är ledig.....)dra på mig en helt galen omgång influensa så har iprincip mått piss sen i tisdags förra veckan! Men nu äntligen börjar det att släppa!! Och vad är då mer briljant än att dra igång bloggandet?! Jag tänkte slänga upp lite semesterbilder så fort jag får tid över och även lite annat. Det är dock mindre rolig att blogga när man är sjuk eftersom att man inte gör så himla mycket...

Det enda jag har gjort är att googla efter mitt drömjobb. Kommer inte jättelångt men jag ska hitta det en dag! Så länge får ni härliga bilder från de bättre delarna av mitt nuvarande arbete - alla inspirerande utbildningar!

MASSOR AV UPPDATERING

2018-01-22 21:45
Från Kimbas

​Egentligen så har jag massor som jag både kan och vill uppdatera er om men pga vissa skäl så är det bästa att hålla på den uppdateringen tills slutet på januari/början på februari. Så kika in här då och då är jag verkligen helt och hållet tillbaka här på heltid!! Förhoppningsvis kan jag dra igång redan i slutet på denna vecka men absolut senast 1 Februari är jag här. Och denna gång här för att stanna!! 

WHO ARE YOU?

2018-01-08 22:04
Från Kimbas

​För er som inte vet och inte följt mig sen tidigare så är jag MUA, man har ofta många fördomar om att MUOR sminkar sig i mängder(och det gör jag haha, missta mig rätt) men jag är inte så modig när det kommer till smink. Håller mig i min comfort zone men i år vill jag verkligen börja använda mer färg. Mer färg på läppar och ögon. Kör jag på en nude/bronzig klassisk "kimba-look" på ögon så ska jag bära färg på läppar och tvärtom. Ovan ser ni en bild från julafton då jag bar en härlig nyans av röd från Huda Beauty. 

Planen i år är även att ändra lite på utseendet, jag vill både komma i form(enbart för min hälsas och egna skull sen är givetvis ett synligt resultat en fördel) samt tatuera brynen då det var över ett år sen senast och jag älskade när de var nygjorda. Jag gjorde nämligen 3d-bryn för ca ett år sen och var så nöjd även om smärtan inte är den roligaste, sen är jag sååå sugen på att bleka tänderna. Håret har redan blivit kortare än vanligt men planen är att antagligen kapa en bra bit till i kombination med att bli ännu ljusare. Jag älskar att exprimentera lite med utseende och är verkligen någon som förespråkar att man gör precis vad man vill med kropp och ansikte. Så länge man i grunden har en bra självkänsla och älskar sig själv oavsett vad. Absolut svajar även både min självkänsla och självförtroende men jag vet alltid vad jag har för värderingar och är säker i mig själv på det sättet. 

DAGENS I BILDER

2018-01-08 21:56
Från Kimbas

​Min fina kontorsview och frukost. dagens outfit, dagens outfit i detaljer.

​Vaknade på ett strålande måndagshumör för en ny vecka. Vet att jag igår skrev att jag inte var så jobbsugen men sen kommer jag till jobbet och förstår varför jag aldrig har ångest över själva arbetsplatsen i sig. Snarare tidigar morgnar och en del kluriga uppgifter men aldrig arbetsplatsen. Jag bar nya lackbyxor från Åhlens tillsammans med en stickad tröja och det är verkligen något med den kombinationen av högblankt och stickat som är en klass för sig själv. Till det blev det en crossbody väska och mina dupes på marant till skor. Förutom jobb så hade jag bankmöte planerat. Det gick kanske inte riktigt som jag tänkt mig men det känns ändå skönt att vara en bit på vägen på nya mål. Jag har åtminstone tagit tag i något jag skjutit upp länge.

Nu sitter jag framför älskade gossip girl och drömmer mig lite bort till ett obesökt new york som fortfarande är en av mina livs drömmar. Svårt att inte bli sugen när man kollar den serien. Tvätten väntar och jag har redan packat morgondagens träningskläder för att inte ha några ursäkter. Känns fantastiskt! Planerar att även boka en synundersökning, vad sa jag? Detta ÄR året jag tar tag i saker. Haha har detta förvandlats till en skrytblogg? Hur som haver så har jag inte mycket mer intressant att knappa ner då detta varit en lugn men produktiv måndag. Så vi hörs helt enkelt imorgon.

ATT SLIPPA SÖNDAGSÅNGEST

2018-01-08 21:48
Från Kimbas

Ovan ser ni en liten skara av de fina människor som förgyller min vardag.

Jag kan absolut klaga ibland på mitt jobb och att stressen gör mig knäpp att jag är trött på att jobba dygnet runt, att jag känner att jag är underbetald men är det något jag inte har så är det söndagsångest. Varför? För jag har helt fantastiska kollegor som har blivit som min familj här uppe. De är dom jag berättar allt för, det är dom som får mig att le när livet levererar en mindre bra dag. Där finns absolut saker som kan förändras och jag har ibland undrat vad jag gör med mitt liv nu 1,5 år senare i sthlm om jag har fastnat lite. Men det är svårt att vilja lämna så här fina människor.

Hur gör ni när ni kanske behöver göra saker utanför er comfort zone ? Som att exempelvis byta jobb för att karriären ska gå framåt men då kanske inte få samma personliga trivsel. Jag är kluven. 

STOCKHOLM VS HELSINGBORG

2018-01-08 21:43
Från Kimbas

Ett rogivande och lugnt helsinborg en decemberkväll

​Ett regnigt Stockholm en tidig decembermorgon. 

Två städer jag älskar men en av de slår mitt hjärta lite extra för just nu och det är min fantastiska nuvarande hemstad. Jag älskar pulsen, jag älska miljön, omgivningen och allt som kommer med den. Nej jag skulle inte byta ut Stockholm för Helsingborg för något just nu. Även om Helsingborg också har sin charm. 

IM GONNA LOVE YOU LIKE IM GONNA LOOSE YOU

2018-01-07 21:48
Från Kimbas

Segpottesöndag - yes idag har det inte blivit många knåp gjorda. Även om jag körde på en hemmakväll med sushi, dokumentärer och fina Amanda så var jag helt slut när jag vaknade vid 11. Skönt att sova länge! Somnade sent igår och vaknad mitt i natten av att ett styck linnea kom hem från utgång. Skönt att få hem henne så jag slapp oroa mig, jag kommer verkligen bli en kyckling mamma i framtiden. Idag har vi varit på pormenix vid vattnet, tramsat och sen degat i soffan! Lagat mat och egentligen bara förberett inför imorgon. Första hela jobbveckan på tre veckor, känns lite konstigt men också skönt! Jag behöver rutiner och saker att komma upp för även om jag just nu inte är jättepepp...egentligen har jag varken charmiga bilder från idag då jag gått osminkad med fett hår och nu sitter jag ny busad i soffan haha! Men jag ville ändå kika in! Imorgon när det är en fräshare dag så får jag förhoppningsvis ihop lite roligare bilder!


Förutom jobb så ska jag imorgon på mitt livs första bankmöte bara det i sig känns vuxet och anledningen ännu vuxnare. Detta året är som sagt mitt "ta tag i saker år" då jag är expert på att skjuta upp...men icke i år!! Och man ska alltid börja någonstans. Nästa steg är att skaffa linser också något jag skjutit upp i evigheter haha och det är helt sinnes vad dåligt jag ser. Ett under att jag kan gå utanför dörren. Men vi hörs mer imorgon, bridesmaids är på tv och linnea är ute på äventyr och jag ligger här som en deg haha, blir lite arg på mig själv för att jag faktiskt inte är så social som jag en gång varit. Men det ska det bli ändring på! Hur har er söndag varit?

HAPPY

2018-01-06 18:44
Från Kimbas

Jag vet att det inte är en ny låt men det är en låt jag först för någon vecka sen blev kär i för den lyckas få mig på gott humör. Lite svårt annars för alan walkers musik men den här gick rakt till hjärtat!​

WHAT I LIKE ABOUT YOU IS THAT YOU COMPLETELY MAKE ME FORGET ABOUT EVERYTHING ...

2018-01-06 18:41
Från Kimbas

Saker ni inte visste om mig...

...jag har ett jättekonstigt komplex och det är för att jag går långsamt. Alltså in att jag inte kan vara snabb men i allmänt så är min vardagsgång långsammare än mina vänners så att när jag går tycker jag det är jobbigt att jag alltid är lite längre bak haha. Så himla konstigt. Jag gillar bara inte att gå snabbt om jag inte verkligen måste hehe.

...jag använder fortfarande en papperskalender 2018 eftersom att jag har svårt att komma ihåg saker som står skrivet i mobilen

...jag har jättesvårt för att radera bilder. Min telefon är därför ofta överfull och jag har även svårt för att lägga över bilderna för det känns som att man hellre vill ha de i mobilen.

...jag har väldigt måna smeknamn, vill ni ha några smakprov? Kimba, kimbo, bimbo, barbie, kiki, paddan, park-ass, rastambull, daldabull, kebab, blomblom, blomman, struntis,snora, barnacle....de är tyvärr bara hälften och hälften är pappas haha, och detta är smeknamn jag dagligen får höra så det är inte så att de ej används seriöst tyvärr

...jag har gått från att vara världens partypingla till att fokusera främst på karriär och uppskattar så en hemmakväll och att bara vara själv, dock har jag börjat isolera mig ibland för jag blivit så bekväm i det och det gillar jag ej. Dock får jag fortfarande FOMO även om jag självmant väljer att vara hemma.

...jag älskar ljudet av byte av ackord på gitarr, ni vet det där knarrgnisslandet?

...jag älskar verkligen grisar, önskar mig en någon dag men vet att det inte kommer hända då jag själv inte vill bo på någon bondgård eller dylikt och det är där jag tycker de ska få vara fria och inte i en lägenhet som jag helst vill bo i

...någon gång i mitt liv så vill jag bo i new york i minst 2 år

...jag älskar kall mat, eller helst rumstempererad, speciellt köttfärs

...jag lärde mig läsa väldigt tidigit som barn, ca 4-5 år gammal

...apropå läsa så mellan åldern 10-14 så lånade jag så sjukt mycket böcker på biblioteket med min moster och läste bok efter bok, det var verkligen bland det bästa jag visste att gå till bibblan, låna massor av böcker för att sen försvinna in en annan värld. Något jag verkligen försöker återuppta idag men har något svårare med pga koncentration och annat tyvärr.

...jag har en mörk fläck på läppen som jag fick efter en sprucken läpp i fyran, så det har blivit som ett mörkt ärr.

...innan jag flyttade till sthlm så hade jag aldrig sovit helt ensam i ett hem.

...jag har alldeles för många kändiscrusher, och jag blir genuint svartsjuk om jag måste dela dessa med andra. Hur sjukt?!

...jag har tappat glöden när det kommer till att praktiskt jobba som MUA, jag tycker fortfarande att det är kul men har med mitt jobb insett att jag älskar allt runt omkring mer, roddande, koordinering, planerande och fixande inom branschen faller mig mycket mer i smaken.


Det var några jag kom på idag, fler en annan gång

FRÅN EN FUNDERING HÖSTEN 2017 TILL EN VERKSTÄLLAN I 2018

2018-01-06 18:00
Från Kimbas

Äntligen tror jag att jag är redo för att köra igång. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är jag inte den bästa på en jämn uppdatering, kanske också för att jag förknippar skrivandet till perioder i mitt liv då jag inte mått så bra, men jag vill även kunna förknippa skrivandet med att må bra. Framförallt så vill jag dra igång bloggandet för jag älskar att kolla tillbaka på mitt liv och se hur mycket som hela tiden förändras.

Jag ser fram emot ett 2018 med mycket glädje. Hur klyshigt? Men verkligen det enda jag vill. Inte komplicerat, inte med massa ångest och funderingar utan lära mig att faktiskt vara glad. Känns som att jag inte varit det från hjärtat på ett tag vilket är sjuk för jag har så mycket runt mig som jag älskar och skulle bli helt förstörd av om det försvann ifrån mig. Men ibland är det grejen med mig. När jag älskar för mycket så gör det ont, för jag är så rädd att allt en dag ska gå i kras men det betyder att jag slösar onödiga dagar på att oroa mig. Så nej en mindre ängslig och en mer gladare Kimba hoppas jag på detta år. Mycket lättare sagt än gjort men det är verkligen vad jag kommer att fokusera på !!

För första gången på länge så har jag faktiskt antecknat ner lite nyårslöften, många väldigt privata dock men en av de är att bli bättre på att ta bilder på min vardag. Men tills dess så bjuder jag på en favorit från 2017, hur härligt ser det inte ut med ett kvällsdopp i en pool?

HÖSTEN BRUKAR JU BETYDA NYSTART?

2017-09-03 22:17
Från Kimbas

Jag skaffade ett konto på NOUW för längesen men har inte bytt portal för ens nu. Har väl inte riktigt känt mig redo då jag är en vanemänniska och har haft min blogg på blogg.se så länge som jag an minnas. Typ sen jag startade min allra första blogg i sjunde klass. Då drömde jag om ett liv i en storstad och drömmen om att få skriva om itt liv där. Man kan säga att jag lever tonårs-kimbas dröm. Men nu har jag andra och fler drömmar och tanken är att jag ska skriva om de här. Jag älskar att skriva men har väl genom åren inte varit den bästa på att ha en jämn uppdatering. JA hoppas på att en nystart kan göra susen för detta! Så mina gamla inlägg kommer hamna här på NOUW för att jag inte ska behöva starta om helt men jag kör helt enkelt en flytt från kimbas.blogg.se för att se om jag passar in på denna portal http://nouw.com/kimbas​