RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-11 03:08:37

kristincaarlsson blogg

kristincaarlsson blogg på Nouw

Black & White - long time no see.

2019-03-10 16:49
Från kristincaarlsson

Hej kära fina läsare och följare som läser detta. Jag vet att jag inte gjort några inlägg på ett väldigt bra tag, dels för att man vet knappt vad man ska fota när det är vinter, trist och mörkt. Men också för att det varit en hel del privata saker som har hänt under den senaste tiden, vilket har gjort så att jag inte riktigt har orkat med bloggen på ett tag. Jag har knappt uppdaterat Instagram eller min VSCO heller för den delen.. Ibland blir det helt enkelt så, men jag hoppas att jag snart ska orka och ha lust igen.

Jag hoppas att åtminstone ni mår riktigt bra!

Puss & kram! ❤

Nytt år, nya upplevelser!

2019-01-05 12:25
Från kristincaarlsson

2019, ett nytt år med nya upplevelser, right?
Jag ser faktiskt fram emot detta året, jag har aldrig varit så taggad på ett nytt år som nu, även om man samtidigt får lite ångest över att tiden går så otroligt fort.

Idag är dagen med stort D här och det innebär flytt. Japp det stämmer, jag ska flytta ifrån Danderyd och bosätta mig på söder om Söder, jag är såååå taggad! ÄNTLIGEN ska jag få mitt egna lilla place där jag slipper ha någon runtomkring mig hela tiden, så som jag har längtat. Visserligen ska jag vara inneboende nu också, men denna gång kommer jag få egen ingång, egen toalett och egen liten hörna där jag kan laga mat, dessutom är det ett hus så det känns ju jätteskönt att slippa tänka på grannar runtomkring, även om jag kommer ha de som bor där över mig, men det ska nog inte vara några problem.
Så idag blir det att packa det allra sista, Axel kommer förhoppningsvis senare idag med en flyttlåda så att jag ska få plats med det allra sista som inte får plats i väskorna som jag har. Vi körde ett lass häromdagen och det blev supertungt, dessutom var det bara vi 2, men det gick bra trots allt, och idag blir det resten och det är minst lika mycket. Det är när man flyttar som man inser hur mycket grejer man faktiskt har, det är egentligen helt sjukt.

Men 2019 kommer inte bara bestå av flytt, jag ska även gå klart skolan då jag går ut i maj, jag längtar såååå mycket! därefter blir det väl förhoppningsvis att jobba under sommaren så att man kan tjäna lite pengar, och sen till hösten blir det att söka fotokurser så att jag eventuellt kan söka mig vidare till en fotoutbildning. Jag är inte riktigt säker på om jag verkligen vill gå foto på högskola eller om jag ska gå den mer "enkla" vägen och skippa det. Skola och plugg har ju liksom aldrig riktigt varit min grej, men å andra sidan får man ju plugga det man verkligen är intresserad av i sådana fall. Men jag får se, känns det inte rätt kan man ju såklart hoppa av, om det nu är så att man kommer in, det vill säga.

Så ja, 2018 kändes som mitt år, och jag hoppas även att 2019 ska göra det

Jag hoppas att ni får en superfin helg, var ni än befinner er.

Puss & kram!

Julen 2018

2018-12-25 22:06
Från kristincaarlsson

Lite bilder från denna julen, visserligen inte så jättemånga och i ganska dålig kvalité då ljuset är rätt dåligt och för att jag tog bilderna via telefonen och inte via kameran som jag inte hade med..
Denna jul har i alla fall varit rätt bra i år. För första gången på 3 år så har alla mina syskon varit med och firat jul, så som det ska vara.
Imorgon blir det att åka till mormor tillsammans med familjen och äta lite mat och fika, dessutom blir det att sova över hos henne tillsammans med syrran så att både hon och jag ska ha närmare till tåget på torsdag då vi båda ska åka hem. Det ska faktiskt bli väldigt skönt att få åka tillbaka till Stockholm, till rätt sida av Sverige med andra ord. Dessutom saknar jag Axel väldigt mycket, så jag längtar ju hem till honom också! lite drygt 1 vecka i skogen räcker gott och väl för mig.

Jag hoppas att ni haft en superfin jul, var och hur ni än har firat.

Puss & kram!

City

2018-10-26 10:49
Från kristincaarlsson

Black & White & Colours

2018-10-17 19:04
Från kristincaarlsson

Autumn

2018-10-16 18:41
Från kristincaarlsson

Hösten när den är som bäst.

2018-10-14 19:37
Från kristincaarlsson

Gamla stan

2018-10-12 19:16
Från kristincaarlsson

Fotoblogg istället.

2018-09-30 21:09
Från kristincaarlsson

Hej finisar!

Jag vet att jag inte har skrivit så där jättemycket inlägg under den senaste perioden, men jag har inte orkat, haft lust eller mått så där jättebra psykiskt det senaste om jag ska vara ärlig. Sen så har jag väl egentligen inte orkat överlag, och så har jag inte riktigt haft något att skriva om.

Jag känner dock att jag typ vill börja om lite här på bloggen, göra om headern igen, typ radera en massa inlägg då jag funderar på att göra detta till någon slags fotoblogg istället där jag kommer lägga upp mina bilder jag har tagit då jag har tagit upp mitt intresse för fotografering igen. Jag kommer dessutom som jag gjort tidigare lägga upp bilder på min Instagram och VSCO (länk där uppe) även om det blir samma bilder där som här, eller kanske inte alltid men ibland. Jag går nämligen en fotokurs på skolan just nu för tillfället under denna terminen. Jag har verkligen aldrig tyckt att det varit så där superkul att fota när jag bodde på landet, men nu när jag bor i Stockholm ääälskar jag det. Det är så himla kul att fota och speciellt när man vågat sig lite ut från sin comfortzone och fotat typ allt man ser, t.ex människor, fordon och byggnader vilket jag typ aldrig hade vågat ifall inte vår fotolärare hade utmanat oss. Tack till honom känner jag!

Så som ni såg la jag upp en hel del svartvita bilder i föregående inlägg, jag fokuserar alltså mest på svartvita bilder men även bilder med färg. Dock kommer det bli mest svartvita bilder då jag älskar svartvita bilder och tycker att det är så mycket finare än bilder i färg.
Så här på bloggen kommer ni nu i fortsättningen att få se mina bilder istället för att jag skriver om mina dagar, och jag hoppas att ni kommer tycka att det är kul

Med det sagt så hoppas jag att ni haft en superfin helg.

Puss & kram! ❤

Black & White - Stockholm

2018-09-30 13:44
Från kristincaarlsson

Minikonsert på Sture-p

2018-08-23 22:36
Från kristincaarlsson

På väg till rätt sida av Sverige.

2018-08-17 15:46
Från kristincaarlsson

Hej finisar!

Nu sitter jag äntligen på tåget väg hem igen, till rätt sida av Sverige, med andra ord till Stockholm
Denna veckan hos familjen har varit okej.
I tisdags åkte jag och köpte en ny telefon, äntligen!! det som suger är ju att denna är mycket mindre än min förra och dessutom saknar jag systemet som Sony har. Det positiva är ju att den har sååå mycket bättre kamera, vilket det är det som jag bryr mig mest om när det gäller en telefon, och priset också såklart.

I onsdags åkte jag och min lillebror till Trollhättan och träffade bästa Josefin, alltså vår systerdotter. Det var kul att träffa henne igen trots att det bara hade gått lite över 1 månad sen senast.
Det blev att vi käkade lite och bara pratade. Det sköna är ju att hon snart kommer till Stockholm igen

Igår tvättade jag lite och packade. Det sega var ju att jag mådde rätt dåligt igår. Jag har känt under hela veckan att jag har någon typ av förkylning i kroppen. Jag hade riktigt ont i kroppen igår, speciellt i ryggen och ner till benen. Men jag antar väl att kroppen fått sig en väderchock, det var ju liksom lite över 30 grader senast förra veckan och nu mer än 10 grader mindre. Det är helt sjukt egentligen att det var drygt 30 grader i en hel månad och nu går man runt och fryser istället.. så sjukt deprimerande!
Idag mår jag dock bättre, jag har inte ont i kroppen som igår även om det fortfarande gör lite ont och är sjukt slö i kroppen. Det är verkligen en så otroligt dålig tajming när man ska åka tåg i såpass många timmar som det blir idag och så ska jag till kyrkansöndag. Och så börjar jag ju skolan på måndag. Det är helt sjuuukt att jag redan ska börja skolan på måndag, tiden har gått så otroligt fort!! ibland önskar man ju att man kunde tryckapaus. Men det kommer nog bli bra även om jag inte har några höga förväntningar.

Men som sagt är jagväg hem till Stockholm igen vilket känns otroligt skönt. Västra Götaland är verkligen inte delen där jag känner mig hemma. Det som känns jobbigt är ju att jag inte kommer träffa katten på över 4 månader nu jag hade liksom separationsångest redan måndagjag kom.. Dessa månader som ligger framför kommer förhoppningsvis bli de absolut bästa men samtidigt kommer de säkert bli de absolut jobbigaste också. Men vad ska man göra..

Men jag hoppas att ni har en riktigt bra torsdag, var ni än befinner er

Puss & kram! ❤

Ingen uppdatering på senaste tiden. | redan separationsångest

2018-08-14 09:31
Från kristincaarlsson

Hej finisar!

Jag är verkligen hemskt ledsen över att jag inte gjort någon uppdatering på senaste tiden. Det är nämligen så att jag inte har någon telefon för tillfället och har inte riktigt hunnit skriva via datorn. Min telefon har alltså lagt av, egentligen hade jag tänkt att lämna in den på lagning då mina knappar slutade fungera för typ 2 månader sen, och i fredags så slocknade skärmen. I vanliga fall är det ju bara att stänga av den, tvinga en avstängning så att säga, men eftersom att mina knappar inte funkar så går ju inte det.. Dock läste jag på nätet att man kunde stänga av och sätta på den på en knapp vid SIM-kortet, stänga av den gick fint men det gick inte att sätta på den igen... Så idag blir det helt enkelt att åka och köpa en ny telefon. Det är verkligen riktigt segt att vara utan telefon, speciellt när man inte kan ringa eller smsa. Har dock använt familjens surfplatta då de var på besök hemma hos mig under förra veckan, så jag har ju kunnat snacka med folk via snapchat och facebook. Det jag dock känner mig mest frustrerad över att jag nu har förlorat mina bilder som ligger på telefonens minne, det känns riktigt surt!
Men idag blir det som sagt att skaffa en ny, och det blir då en Samsung denna gång. Jag hade mer än gärna skaffat en Sony igen, men jag vill ha en telefon med bra kamera och Sony satsar inte så där jättemycket på sina kameror, tyvärr... Det negativa med Samsung är dock att de är mindre än den telefonen jag har just nu, fanns dock en som jag kunde tänka mig men jag tyckte att den var för smal, jag är ju liksom van med stora telefoner men what to do. Vill ju inte lägga allt för mycket pengar på en telefon heller.

Men igår åkte jag faktiskt till Brålanda, så just nu är jag hemma hos familjen. Den första jag såg när jag skulle gå in var min gosenalle som jag har saknat henne!! över 2 månader och äntligen har jag fått gosa med henne igen. Vi hade en riktigt lång gosstund igår, bästa katten! ❤ dessutom sov hon hos mig i natt. Jag har typ redan separationsångest, även om det är 3 dagar kvar tills jag ska åka hem igen. Men det känns väldigt jobbigt att jag ska behöva lämna henne snart igen. Jag har verkligen stor lust att ta med henne, men det funkar ju liksom inte

Resan hem igår gick hursomhelst bra, även om den var rätt seg och jag hade sjukt mycket spänningshuvudvärk igår eftersom att väskan vägde rätt mycket så jag fick spänningar i axlarna och i ryggen.
Men denna veckan som ligger framför kommer nog förhoppningsvis bli bra, även om jag har lite smått ångest över att vara hemma igen. Det fanns ju en anledning till varför jag verkligen ville flytta liksom.

Men jag hoppas att ni får en superbra tisdag, var ni än befinner er

Puss & kram! ❤

Bra avslut på veckan som var | Bara 1 vecka kvar!

2018-08-06 10:45
Från kristincaarlsson

Igår blev det ett riktigt bra avslut på veckan som var. På förmiddagen åkte jag till kyrkan för att gå på gudstjänst. Egentligen hade jag tänkt att gå på kvällen men jag kände att gå på förmiddagen, och glad är jag att jag gjorde det för den gudstjänsten var otroligt bra. Hon som snackade pratade om riktigt bra saker och för en gång skull kände jag att jag kunde ta del av det. De andra gudstjänsterna som jag har gått på har vissa personer snackat om saker som jag känner att jag egentligen borde hört några månader tidigare, men men..
Efter gudstjänsten tog jag mig en runda på stan, jag hittade en skitsnygg kjol, problemet var ju att den inte alls fanns i min storlek antigen var det för stort eller för smått.. Men jag tänkte kolla här hemma i centrum om den finns, vilket jag hoppas för jag vill verkligen ha en kjol till då jag bara har en för tillfället

Någon timme senare tog jag tunnelbanan hem och jag passade även på att handla. Jag lagade lite mat sen när jag var hemma, tog det lite lugnt och sen när kvällen började så hade jag ingenting att göra.. Men jag bestämde mig för att gå på en gudstjänst till. Hillsong i city har liksom 3 olika gudstjänster varje söndag vilket är så gött för oftast hinner man med någon av dem. Gudstjänst nummer 2 var också riktigt bra, dessutom träffade jag några där som jag har lärt känna och så lärde jag känna en ny tjej Alltså det är verkligen sååå kul när man lär känna nya människor, speciellt när man är ny.

På vägen hem sen åkte jag hem med ett leende på läpparna. Jag känner att gårdagen var riktigt bra.
Dessutom ska tydligen 2 pastorer från USA predika nästa söndag vilket jag ser såååå himla mycket fram emot då de verkar vara riktigt bra, dessutom är det fett nice att sitta och lyssna på engelska. Jag känner mig så taggad inför de gudstjänsterna!

Men något som jag är ÄNNU mer taggad inför är att jag ÄNTLIGEN ska få träffa min lilla älskling om bara 1 vecka! alltså fyyy vad jag längtar, jag saknar henne sååå mycket, min lilla gosenalle ❤ alltså jag har drömt typ 2 nätter i rad nu att jag har åkt hem och fått träffa och gosa med henne. Dessa 2 månader som snart gått har verkligen varit de mest fantastiska månaderna här i Stockholm men samtidigt de absolut jobbigaste med tanke på att jag har fått vara utan Jessie, men nu snart äntligen får jag stoppa näsan i pälsen på henne igen, haha! alltså jag längtar så att jag spricker!

Men ikväll blir det att jobba, idag har jag bara 4 jobbpass kvar, om jag räknar med dagens pass också, det är helt sjukt vad fort tiden går.

Men jag hoppas att ni får en superbra måndag och att er vecka börjar på bästa sätt

Pussar & kramar! ❤

Riktigt bra start på veckan.

2018-07-30 22:16
Från kristincaarlsson

Idag har det verkligen varit en riktigt bra start på denna veckan känner jag.
Strax innan 6 gick jag upp för att jag skulle till jobbet då jag började klockan 7 idag.
Passet var lite halvt segt men samtidigt gick det ändå hyfsat snabbt och dessutom låg vi lite efter i tiden också, men det gick ändå bra. Sista timmen gick väldigt fort.
Efter jobbet åkte jag hem, duschade, gjorde mig i ordning och sedan vid 16-tiden åkte jag in till city där jag träffade min syster och hennes man som är på besök här i Stockholm nu under veckan. I vanliga fall bor de i Umeå, och jag har inte träffat dem sen i påskas, och det är ju väldigt länge sen nu. Så det var riktigt roligt att få träffa dem igen.
Vi tog en sväng inne på Åhléns, och sen gick vi och käkade middag på ett jättemysigt ställe i gamla stan.
Maten var verkligen hur god som helst, vi delade på 3 förrätter som bestod av friterad bläckfisk, och så var det nåt mer, asgod! var dessutom första gången jag åt bläckfisk, men åh så gott det var. Sen så delade vi på rödräka i harissasmör vilket också var sååå gott, och lökring tillsammans med löjrom. Sen så delade vi också på varmrätten som var ryggbiff tillsammans med pommes, bea, sparris och så lite annat. Alltså detta var lätt godaste maten på länge kände jag. Det är verkligen så nice att käka ute, speciellt när det blir såpass sällan för mig.

Efter middagen tog vi tunnelbanan hem till mig då Sanna och Christoffer ville se hur jag bodde, vilket kändes väl lite så där då denna lägenheten inte alls är så jättefräsch, vilket är rätt jobbigt.. Men what to do, vi hängde ändå bara på mitt rum så. Men det var verkligen jätteroligt att få umgås med dem. Dessutom ska vi ses på fredag igen hemma hos Mary och Alex där vi ska käka middag. Jag ser fram emot det sååå sjukt mycket! det kommer bli awesome!

Men jag hoppas att även ni haft en superbra start på denna veckan, och att ni mår riktigt bra

Pussar & kramar! ❤

Äntligen kom regnet!

2018-07-21 10:26
Från kristincaarlsson

Jag säger bara ÄNTLIGEN! Tack Gud för att regnet kom i morse. Även om det inte var jättemycket så gör det ju lite skillnad ändå, + att vädret blir något mildare också jämfört med denna extrema värmen som är just nu. För första gången på länge vaknade jag upp och det var typ kallt i rummet, dock inte så att jag frös då men.. Jag somnade liksom med filten på i natt för att det var så varmt och vaknade tidigt på morgonen och tog på mig täcke. Äntligen kan man också andas in frisk luft istället, så skönt! det är ju typ nu som man verkligen inser att man aldrig någonsin hade pallat att bo utomlands visserligen kommer det vara över 25 grader framöver och under 30, fast hellre det än 30, 33 grader som det varit under de senaste veckorna. Det är helt sjukt att denna värmen varat så himla länge, och speciellt utan regn också.
Sommaren är kort, det mesta regnar bort, eller hur var det nu igen?

Idag blir det kvällsjobb. Fett taggad på att jobba på en avdelning som är varm som en bastu!! det känns ganska tragiskt att det inte finns några fläktar på avdelningen jag är på, eller någon luftkonditionering alls. Det hjälper ju inte ens när man har öppet fönsterna. Igår kväll öppnade jag nog fyra fönster + en dörr men ingen speciell luft kom in för det. Man dör ju lite smått där inne av den extremt kvava luften.
Men idag börjar jag inte fören 14:30 och dessutom slutar jag redan 20:30 vilket ska bli hur skönt som helst! dessutom är jag ledig imorgon och även på måndag.

Men jag hoppas att ni får en riktigt bra lördag, samt helg, var ni än befinner er!

XOXO ❤

När man växer som person.

2018-07-17 20:32
Från kristincaarlsson
Idag gick jag bara i city för att se mig omkring, så som jag brukar göra ibland när jag orkar och känner för det.
När jag hade gått en liten bit såg jag ett ställe som jag kände igen. Jag hade varit där den dagen jag kom hit till Stockholm för bara några månader sen. Det var dagen innan min första intervju på första skolan som jag hade sökt till. Just då kände jag mig så himla liten och vilsen. Staden kändes verkligen enorm. Hur skulle jag ens hitta i denna stora stad? skulle jag ens våga ta mig ut och se mig omkring? hur skulle jag ens kunna hitta till alla olika platser?

Nu så här 4 månader senare när jag såg detta stället och kom att tänka på allt det här så kände jag mig så liten och osäker då, men idag känner jag att jag har vuxit som person. Nu skiter jag i ifall jag går fel eller går någonstans där jag aldrig varit förut, för jag hittar alltid tillbaka ändå.
Innan jag flyttade fick jag typ panik av tanken att flytta till en så här stor stad som Stockholm. Men ibland måste man ju faktiskt våga ta steget och utmana sig själv i livet.

Det känns egentligen ganska sjukt att jag vågade ta det där steget, steget att flytta till denna underbara, vackra men ändå stora stad. Över 40 mil hemifrån. Det är faktiskt väldigt stort.
Trots att jag bara bott här i snart 2 månader så ångrar jag inte en enda sekund att jag flyttade hit. Jag har faktiskt aldrig känt mig så här hemma på något annat ställe än vad jag gör här. Det är här jag hör hemma, och jag börjar inse det nu.

Jag vet egentligen inte vad jag vill få fram av detta inlägget, men kanske är du i samma sist som mig och inte riktigt vet om du vågar. Men vet du vad, det är så värt att prova, har man inte provat så vet man aldrig om det är rätt eller fel.

XOXO ❤

Sämsta starten på morgonen | Längtar så jag går sönder

2018-07-15 23:31
Från kristincaarlsson

Min morgon i morse var ju verkligen helt kaos, jag fick den absolut sämsta starten på väldigt länge.
Jag vaknade strax innan 6, eftersom att jag skulle jobba, och dum som jag var så somnade jag om, precis efter att jag hade stäng av alarmet. Jag har ett litet svagt minne att jag typ tänkte i "sömnen" att jag bara skulle blunda en liten stund till och sedan gå upp.
Men vad hände inte då? jo jag vaknade med ett ryck och helt plötsligt var klockan strax innan 8 och jag hade börjat jobbet för nästan 1 timme sen... Alltså fatta den paniken och stressen jag kände Jag har på riktigt aldrig försovit mig till jobbet, inte vad jag kan minnas i alla fall. Visst att man bodde hemma förut när jag jobbade på mitt fd jobb och då hade jag ju alltid någon hemma om kunde komma och säga till mig när jag hade sovit lite för länge, vilket jag inte har längre
Men hursomhelst så ringde jag till jobbet och sa som det var och så vidare, så jag sa att jag skulle komma så fort jag kunde. Jag kom seriöst 1 och en halvtimme för sent till jobbet. Det sega var ju att jag blev av med min rast på grund av det, med det var ju antigen rasten eller avdrag på lönen, så då kände jag att jag lika gärna kunde vara utan rast

Passet på jobbet gick i alla fall bra, trots att jag försov mig och att det förstörde en hel del.. Det roliga var ju att i efterhand så insåg jag att under den tiden när jag hade somnat om och sov så hade jag drömt om att jag hade åkt hem, alltså hem-hem, där jag kommer ifrån och så fick jag träffa min katt, fatta den besvikelsen när man inser att det bara var en dröm så jag antar att det var liiite värt att fortsätta sova ändå haha! alltså ni förstår inte hur sjuuuukt mycket jag saknar henne. Alltså jag har vart lite nedstämd det senaste och först tänkte jag att det säkert hade med PMS att göra, tills jag insåg att det faktiskt är på grund av saknaden efter henne. Det har liksom gått över 1 månad sen nu som jag fick vara med henne, min lilla gosenalle, det är verkligen så jobbigt. Visserligen att det är mindre än 1 månad kvar tills jag äntligen får träffa henne igen, och jag längtar så mycket att jag typ går sönder, på riktigt alltså!

I övrigt har det varit en väldigt bra söndag.
Under kvällen åkte jag på kvällsgudstjänst i bästa Hillsong. Alltså wow för den gudstjänsten, och Andreas, deras pastor, predikade. Alltså han är verkligen grym. Det jag dock stör mig på är att de inte har med så mycket lovsång som jag önskar att det faktiskt hade. Det kunde vara lite mer liksom. Men jag ska inte klaga! det roliga var ju att jag fick chans att snacka med några nya där, så jag känner att denna kvällen varit riktigt bra

Men nu ska jag gå och göra mig i ordning och sedan gå och lägga mig. Imorgon jobbar jag från 13-21, och sedan blir det att vara ledig i 3 dagar. Det ska bli riktigt gött

Men jag hoppas att ni haft en riktigt bra söndag, och att ni får en superbra start på veckan.

XOXO ❤

Mysig lunch med systerdotter | nästan 2 månader sen.

2018-07-10 00:13
Från kristincaarlsson

Idag åkte jag till söder och tog en lunch tillsammans med min systerdotter Josefin som har varit på besök här i Stockholm under några dagar. Det var verkligen såååå kul att få träffa henne igen, det var ju ändå 2 månader sedan vi senast sågs.
Det blev att vi tog en lunch på ett väldigt mysigt ställe som serverade enbart vegansk mat. Jag valde en tomatsoppa, och den var verkligen supergod. jag älskar verkligen tomatsoppa, det är såååå gott!

Men vi satt där och åt, njöt av maten, pratade allmänt, och om vad som har hänt under den senaste tiden, och om min flytt och så vidare. Förhoppningsvis flyttar ju Josefin tillbaka till Stockholm snart igen, det kommer bli så otroligt kul att i sådana fall få bo i samma stad som henne och kunna träffas så mycket oftare än vad det blir nu, när vi bor hela 40 mil ifrån varandra. Det är verkligen alldeles för mycket känner jag.

Någon timme senare åkte vi till Mary och hennes familj, alltså min syster som jag bodde hos en hel del under den tiden när jag sökte till både skolor och jobb här i Stockholm. Jag insåg idag att det nästan var 2 månader sen jag var hos dem senast, så det var verkligen på tiden att jag åkte till dem igen, vilket var superkul. Det var också väldigt roligt att få träffa Minerva och Hadrian igen, gullepluttarna

Det blev att vi fikade, och pratade bara. Dessutom stannade jag såpass länge att jag käkade middag tillsammans med dem, vilket var väldigt mysigt och supergott!
Jag fick till och med tillbaka min jeansjacka som jag glömde sist gång jag var där. Alltså snacka om att jag har saknat den jackan, speciellt med tanke på att det är min absoluta favoritjacka också. Så det känns riktigt nice att jag har fått den nu igen

Strax efter 20-tiden så åkte jag hem igen. Jag hade verkligen inte tänkt att stanna så länge, men det bara blev så och det var ju kul så jag klagar verkligen inte

Men jag känner att denna veckan verkligen har börjat superbra, och ikväll ska jag lägga mig med ett leende på läpparna, haha!

Men jag hoppas att även ni haft en riktigt bra måndag, vart ni än befinner er! 

​XOXO ❤

Kvällspromenad när det är som bäst.

2018-07-09 00:21
Från kristincaarlsson

Kvällsjobb - bra dag ändå.

2018-06-26 21:50
Från kristincaarlsson

Hej finisar! hur mår ni? själv mår jag ganska bra, är dock ganska trött och har lite smått ont i huvudet men jag ska inte klaga allt för mycket
Idag har jag jobbat från 13-20:30, och jag måste faktiskt säga att det varit ett bra jobbpass, även om det varit vääääldigt lugnt.
Det roliga var ju att jag satt ute med en boende och vi satt där och pratade lite, och dessutom sa hon att hon tyckte om mig haha! så himla söt jag antar väl att man gör något bra på jobbet trots att man är ny och inte har riktigt koll. Men ikväll var vi faktiskt bara två vikarier och det har gått riktigt bra ändå, jag trodde att det skulle bli kaos när vi var två nya, men det blev det inte

Imorgon är jag ledig och ska träffa en under eftermiddagen som hyr ut ett rum i sin lägenhet och sen senare framåt kvällen ska jag träffa ytterligare en till som hyr ut ett rum, som jag då skrev i det tidigare inlägget igår, tror jag att det var men det kommer nog förhoppningsvis att bli bra.

Men jag hoppas att ni haft en riktigt bra tisdag var ni än befinner er

XOXO ❤

Jobbdag | hon hörde aldrig av sig..

2018-06-25 21:49
Från kristincaarlsson

Halloj alla fina hur mår ni? jag hoppas att ni mår bra. Själv mår jag helt okej, är dock ganska trött eftersom att jag var uppe tidigt då jag har jobbat dagen idag. Det sega är ju att jag inte har sovit tillräckligt mycket några nätter nu, men imorgon börjar jag faktiskt vid 13 så då får jag åtminstone sova ut. Det blir väl att försöka lägga sig i tid ikväll så att jag åtminstone får tillräckligt mycket med sömn.

Idag har jag som sagt jobbat, jag började vid 7. Det sega var ju att personen jag skulle jobba med aldrig kom, och man kan ju undra varför.. Så det var en från en annan avdelning som fick gå över. Jag menar jag kan ju inte vara själv med tanke på att jag är ny och har inte riktigt koll ännu... Men jag tycker ändå att det gått bra idag på jobbet trots allt

Annars har det faktiskt inte hänt så där jättemycket idag. Efter att jag kom hem från jobbet tog jag det bara lugnt, somnade till i typ 1 timme, låg dock mest och halvsov men ändå. Sen så gick jag en sväng till affären och handlade lite mat inför imorgon så att jag kan käka något innan jag ska jobba, eftersom att jag börjar lite senare imorgon.
Det sköna är ju att jag är ledig på onsdag och torsdag. Så på eftermiddag ska jag träffa en som hyr ut ett rum i sin lägenhet. Jag hoppas på det bästa jag ska även träffa en till sen senare framåt kvällen som också hyr ut. Dock är det exakt samma hyra som jag har nu, och egentligen söker jag efter en lägre, men det rummet hade tydligen egen kyl, "kokvrå" och mikro, så det är ju därför det är lite högre, så det blir ju egentligen typ som en studentlägenhet tänker jag. Så jag får se hur det blir då.
Jag var ju hos en tjej för lite över en vecka sedan, och jag såg här om dagen att hon hade tagit bort sin annons på blocket. Det konstiga var ju att hon sa att hon skulle höra av sig om hur det blev, men så gjorde hon aldrig det? Like really, riktigt drygt man kan väl höra av sig oavsett hur det än blir tycker jag. Men jag får som sagt se hur det blir nu på onsdag, förhoppningsvis är det något bra

Men jag hoppas att ni haft en superbra måndag, som jag av någon konstig anledning tycker känns som en tisdag. Kanske är det för att jag var ledig så många dagar förra veckan.. Men som sagt, hoppas jag att eran måndag varit bra

XOXO ❤

Riktigt bra torsdag | Midsommar imorgon!

2018-06-21 17:48
Från kristincaarlsson

Idag känner jag att det faktiskt varit en riktigt bra torsdag. Vid 12-tiden tog jag tunnelbanan in till city och mötte upp en kompis vid 12:30. Så vi tog en fika på Espresso House, det var verkligen sååå gott. Om det är något fik jag verkligen älskar så är det lätt EH!
Efter att vi hade suttit där en stund så gick vi och kollade lite i affärer innan hon skulle dra. Jag hittade 3 par (!!!) örhängen på ur & penn, de hade rea där, som de typ alltid har, så jag passade på att köpa några med tanke på att det var såpass billigt

Någon timme senare tog jag tunnelbanan tillbaka. Jag passade även på att gå in på Åhléns och titta lite, det slutade med att jag köpte mig lite sängkläder. Jag hade ett presentkort därifrån så jag kände att jag lika gärna kunde använda det innan det slutar att fungera.
Sen så gick jag en sväng till H&M också och köpte lite underkläder och en topp.
Och nu sitter jag och käkar lite mat medan jag sitter och skriver detta inlägget. Men som sagt har detta dagen varit bra. Nu ikväll blir det väl bara att ta det lugnt antar jag

Imorgon är det midsommar och jag har inte alls några speciella planer för dagen, inte under dagen i alla fall, lite tråkigt.. Men men, what to do när man inte känner så jättemånga i Stockholm.

Men jag hoppas att ni haft en superbra torsdag var ni än befinner er. Och så hoppas jag att ni får en riktigt bra midsommar imorgon oavsett om ni har någon att fira med eller inte

Btw, så måste jag lägga till denna låten:

XOXO ❤

Bra helg om något! | Ny vecka igen.

2018-06-18 11:00
Från kristincaarlsson

I lördags åkte jag till Märsta, 30 minuter från Stockholm C, där jag träffade en tjej som hyr ut ett rum i sin lägenhet. Jag ska ju förhoppningsvis flytta till något billigare innan jag börjar plugga i augusti. Självaste lägenheten var jättefräsch och fin, och rummet som hon visade var också väldigt fint, och större än det jag har nu, och väldigt fräscht som resten av lägenheten. Dock var den ju mindre än här jag bor just nu, eller så kändes den bara mindre, men jag tror att den var mindre.
Det som sög lite var ju att hon ville helst att man skulle flytta in redan i juli, vilket jag inte har möjlighet till då jag jobbar här i Danderyd, bara drygt 10 minuter ifrån här som jag bor. Men sen så skulle en till träffa henne sa hon, så hon skulle höra av sig om hur det blir och så, så jag får se. Dock skulle jag nog gissa på att det inte blir något med det, med tanke på att hon ville att man skulle flytta in helst i juli, men som sagt så får jag se hur det blir. Det hade ju varit asgött att lösa boende såpass tidigt, men annars blir det ju bara att leta vidare. Jag har ju ändå 2 månader kvar på mig att hitta något tills det att jag börjar skolan.

Men nu är det ju ny vecka igen, och idag blir det att jobba kväll, jag börjar 14:30 och slutar 20:30, känns riktigt skönt att vara den som slutar tidigast ikväll, och att jag dessutom börjar såpass sent också. Jag blev ganska förvånad över att jag började så sent då jag i vanliga fall annars börjar 13 eller 13:30. Så det känns jätteskönt. Det som är ännu skönare är ju att jag är ledig från tisdag-fredag, men sen så har jag ju helgen.. Men det ska nog gå bra, hoppas jag
På onsdag blir det nog att träffa Matilda, tror jag, och på torsdag blir det att träffa Linn, och så ska vi väl kanske fira midsommar tillsammans. Jag får se hur det blir med det.

Men jag hoppas att ni får en superbra måndag, och att er vecka börjar riktigt bra

XOXO ❤

Sista dagen denna veckan | Flytta igen? | planer för helgen

2018-06-15 20:38
Från kristincaarlsson

Hej alla fina! jag hoppas att ni har en jättefin fredagskväll och att ni mår bra. Själv mår jag rätt bra, är dock lite smått seg efter dagens arbetspass som jag hade idag. Det sköna är ju att det var sista passet för denna veckan, och nu till helgen är jag ledig

Efter att jag kom hem från jobbet la jag mig på sängen och sov i typ 2 (!!!) timmar, egentligen hade jag bara tänkt att vila i typ 45 minuter, men sånt funkar ju aldrig riktigt, så det blev mycket längre än så.. Hade ju planerat att gå till affären och handlat lite och så, men det sket sig nu ikväll för jag har verkligen inte orkat. Egentligen skulle jag bara köpt lite frukostgrejer, men med tanke på att jag knappt käkar frukost när jag går upp lite senare så sket jag i det istället, så jag tänkte ta det någon gång imorgon istället.
Just nu sitter jag och lyssnar på musik och ska snart hoppa i duschen då jag sitter med en "hårbehandling" eller hur man ska säga hade i silverschampo och nu balsam, så blir att skölja ur det om typ 25 minuter eller något. Jag brukar ha i det i ungefär 1 timme.
Annars blir det bara att ta det lugnt ikväll.

Imorgon förmiddag ska jag åka till Märsta och träffa en tjej som hyr ut ett rum i sin lägenhet. Jag inser ju att det kommer bli alldeles för dyrt att bo här i längden, men sen så röker hon jag bor med en heeel del, så det luktar så otroligt ofräscht i hela lägenheten, förutom på mitt rum eftersom att jag brukar ha det stängt så att jag inte ska få in röklukt och så vidare. Jag tycker faktiskt att det är en självklarhet att man berättar att man röker, speciellt när man ska ha en inneboende, det känns lite respektlöst liksom.. Jag menar, tänkt om jag t.ex hade haft astma eller något och inte alls hade tålt röklukt liksom.. Jag kan inte heller ha öppet fönstret när hon sitter på balkongen och röker för då kommer röken in till mitt rum, eftersom att balkongen är precis bredvid mitt rum.. Det suger verkligen. Visserligen är lägenheten inte så där jättefräsch i övrigt heller. Så det känns fett surt att behöva betala sjukt mycket i månaden när jag i stort sett bara hänger på rummet, och i köket när jag väl lagar mat och så...
Så som sagt ska jag träffa denna tjejen imorgon som hyr ut ett rum, och som dessutom är lite billigare. Det som suger är väl att det är 30 minuter utanför city + 10 minuter till självaste stationen där pendeln går ifrån. Men what to do, jag behöver ju något billigare.

Efter att jag träffat henne och fått sett rummet och övriga lägenheten så blir det att träffa bästa Jesper, lätt höjdpunkten på denna veckan känner jag Men jag får se vad vi hittar på, men något blir det ju såklart.

På söndag blir det antagligen att gå på gudstjänst igen, ser så mycket fram emot det. Har faktiskt sett fram emot det ända sen jag lämnade kyrkan i söndags kväll. Det ska bli sååå kul!
Men jag kommer såklart att uppdatera er mer imorgon, eller på söndag angående helgen som kommer nu

Men innan dess så hoppas jag att ni får en superbra fredagskväll och att er helg blir jättebra, var ni än befinner er

XOXO ❤

Andra jobbpasset denna veckan - dötrist!

2018-06-13 21:56
Från kristincaarlsson

Idag hade jag mitt andra jobbpass för denna veckan, och än så länge går jag bredvid, igår hade jag ju min första dag. Jag började 13:30 och då började vi med lite rapport om vad som har hänt under dagen och om det var något som behövdes lyftas fram och så vidare

Men självaste jobbpasset.. Alltså på riktigt, om man jämför mot passet som jag hade igår så var detta helt dötrist. Det hände knappt någonting och igår var det så himla mycket och så galet rörigt.. Kanske var det därför också, att det var så himla mycket information igår så det kanske var det som gjorde att det kändes som om det blev mycket mer igår än vad det kanske annars hade varit. Men å andra sidan sa hon jag gick med igår att det inte brukade vara så där mycket men att det kunde vara det ibland osv.

Men jag gjorde typ ingenting idag. Jag satt mest och skrev och renskrev allt som jag hade skrivit igår. Det sköna var ju att jag kunde gå nästan 15 minuter tidigare, men det sega var att bussen inte gick fören kvart i nio, alltså en kvart efter den tiden som jag egentligen skulle slutat, så egentligen är det skitsamma om jag går tidigare eller inte för jag måste ändå sitta och vänta på bussen hem..

Men jag var hemma vid 21-tiden, och nu sitter jag och lyssnar på musik medan jag skriver detta inlägget. Om en stund ska jag duscha så jag slipper göra det till morgonen.
Imorgon börjar jag 9 då vi alla sommarvikarier ska ha introduktionsdag från 9-16, sjukt segt att ha det i såpass många timmar på mitt förra jobb hade vi det i typ 2 timmar kanske, men det är väl mer att tänka på här, då det är ett mycket större boende, I guess. Men det kommer förhoppningsvis bli bra ändå.

Men jag hoppas att ni haft en superbra onsdag var ni än befinner er

XOXO ❤

Första dagen på jobbet.

2018-06-12 15:35
Från kristincaarlsson

​Idag var första dagen på jobbet, och jag säger bara fyyyy för denna dagen. Det var så sjukt mycket nytt man skulle lära sig och som man bör komma ihåg och kunna så att det blev otroligt rörigt i huvudet. Jag antecknade sjukt mycket, så mycket som jag hann med och kunde i alla fall. Det var så otroligt stor skillnad på detta stället och det stället som jag var på innan för drygt ett halvår sen. Det var så mycket mer att tänka på. Helt galet. Jag känner typ tack och lov att detta bara är under sommaren, men å andra sidan så är det ju alltid ganska mycket att lära sig i början och det brukar alltid ta tid.

Resten av dagen blir det att ta det lugnt. Jag har precis käkat lite mat efter det att jag kom hem. Imorgon blir det att börja sent, så risken är ju stor att jag kommer att somna i sängen nu i eftermiddag då jag inte sov så där jättemycket i natt, eller rättare sagt så la jag mig något försent.. Men men..

Men jag hoppas att åtminstone ni haft en superbra tisdag var ni än befinner er 

​XOXO ❤

Kvällen igår var helt...

2018-06-11 15:48
Från kristincaarlsson

​Igår gjorde jag ju ett inlägg om att jag skulle gå på möte i Filadelfiakyrkan. Helt ärlig hade jag verkligen inte alls några höga förhoppningar om hur det skulle bli och så vidare, men det är väl lika bra, då blir man ju trots allt inte besviken.
När jag väl kom dit så stod det en kille precis innanför som har varit med i församlingen jag kommer ifrån så jag hälsade på honom, och sa att jag inte riktigt visste vart jag skulle ta vägen och så vidare. Det pinsamma var ju att jag insåg att han inte alls kände igen mig, för när jag berättade att jag var där första gången och hade nyss flyttat till Stockholm så frågade han mig vart jag kom ifrån.. Man bara eeeh va, really? så himla awkward. Visst att vi aldrig har umgåtts och dessutom är han rätt mycket äldre, MEN ÄNDÅ!!!?? det kändes fett stelt..
Det roliga var ju att efter det så sa han att jag skulle hälsa på en tjej eftersom att jag var ny, och sen så började jag prata med några till. Alltså jag vet seriöst inte hur många gånger jag sa igår att jag var nyinflyttad, när jag hade flyttat, varför jag hade flyttat och så vidare. Men alltså wow, vilket välkomnande jag ändå fick, det var helt sjukt. När jag var på Hillsong under förmiddagen pratade typ ingen med mig, bara en person, så jag kände mig nästan lite rörd över att folk var så snälla och trevliga, man har ju typ aldrig fått så mycket uppmärksamhet i livet någonsin ❤ inte för att jag gillar att få uppmärksamhet, men alltså man blev så himla sedd och inte osynlig, eller hur man ska säga. Dessutom lärde jag "känna" typ 3 pers, vilket var jättekul. Det visade sig till och med att ena tjejen bara bodde typ 10 minuter från mig, vad är oddsen på det liksom?  så vi tog samma tunnelbana hem, så himla kul.
Jag ser så himla mycket fram emot nästa söndagens möte och få träffa alla dessa fina människor, så kul!

Så ja, kvällen igår var riktigt awesome, det roliga var ju att jag var en utav de sista som lämnade kyrkan haha!

Idag har det inte hänt så där jättemycket, jag har faktiskt bara tagit det lugnt, röjt lite på rummet, lagat lunch. Om en stund tänkte jag dra till affären för att kunna laga middag sen lite senare, och för att göra i ordning matlåda inför morgondagen då jag ska börja jobba imorgon. Jag har lite blandade känslor för det. För tillfället ser jag faktiskt inte fram emot det, jag vet inte varför, antagligen är jag väl rädd att det ska bli lika jobbigt att vara där som det var där jag jobbade innan... Men det hoppas jag inte att det blir, men man vill ju inte ha för höga förväntningar på det hela, och det är väl positivt. Det sköna är ju, att om jag inte trivs så gäller det ju bara 2 månader och inte mer. Men det ska nog förhoppningsvis bli bra.

Men jag hoppas att ni haft en superfin måndag, och att denna veckan har börjat på bästa sätt 

XOXO ❤

Hillsong + Filadelfia

2018-06-10 15:40
Från kristincaarlsson

Hej alla fina! hur mår ni? själv mår jag faktiskt väldigt bra, och denna söndagen har börjat väääldigt bra.
I morse vaknade jag strax efter 7, why tho... Det var fett segt för jag vaknade med helt igentäppt näsa eftersom att jag är lite smått förkyld just nu och har varit det i snart en vecka. Dock är det inte så farligt, det var faktiskt värre här om dagen. Jag har åtminstone inte missbrukat nässprej som jag alltid annars gör vid förkylningar. Hursomhelst så kunde jag inte somna efter det, varför vet jag inte riktigt, så det var lite smått drygt.
Strax innan 9-tiden gick jag upp och gjorde mig i ordning inför förmiddagens gudstjänst. Idag blev det gudstjänst på Hillsong. Jag har faktiskt aldrig varit där, och det är något jag velat göra länge, gå på gudstjänst där alltså. Jag hade inte så där jättehöga förväntningar mer än att jag hoppades på att det skulle vara bra. Det sega var ju att behöva gå dit ensam, men det gick allt bra ändå. Det roliga var ju att när jag väl var där och satte mig så kom det en kvinna och satte sig bredvid mig och pratade lite. Jättetrevlig verkligen!

Men alltså wow, det märks verkligen att de satsar så himla mycket mer på deras lovsång än vad församlingen som jag kommer ifrån gör, det var så himla stor skillnad. Alltså den kyrkan jag kommer ifrån är det sjuuuukt stelt jämfört med Hillsong, sådan stor skillnad alltså!
Men självaste predikan var riktigt bra + att pastorn var en riktigt bra talare. Dock hade jag nog behövt höra den predikan kanske några månader tidigare, typ ett halvår tidigare, men den var ändå otroligt bra, och den kanske man kan behöva bära med sig längre fram i livet, what do I know liksom

Efter gudstjänsten gick jag ner mot vattnet och satte mig på en bänk i solen. Jag kände att man får passa på att sola sig lite när det ändå var såpass bra väder, det är ju trots allt typ 27 grader idag + att solen tar bättre vid den tiden Typ 1 timme senare åkte jag hem igen.
Och nu sitter jag och käkar mat och väntar på att klockan ska bli fem så att jag kan dra in till stan och gå på gudstjänst nummer 2 i Filadelfia ikväll vid 18-tiden, det ser jag också fram emot. Får se ifall det blir minst lika bra där också som Hillsong, om inte ännu bättre, vem vet liksom

Men jag hoppas att ni har en superbra söndag!

XOXO

Dagen med stort D!

2018-06-08 00:31
Från kristincaarlsson
Äntligen, som jag har längtat.
Idag är dagen med stort D här, och det innebar flytt till Stockholm alltså kan ni fatta, jag har alltså flyttat till Stockholm idag, det känns typ för bra för att vara sant
I 5 år har jag velat detta och nu äntligen hände det. Det var verkligen inte en dag för tidigt.
Det känns så kul och spännande att få uppleva allt som ligger framför, och alla utmaningar som jag kommer att få gå igenom i livet. Få lära känna nya människor, skaffa nya, ÄKTA vänner och så vidare. Om jag är t
aggad på livet? Svar ja!!

Resan hit gick i alla fall bra. Det jobbiga var ju att mina väskor vägde verkligen hur mycket som helst, åtminstone min resväska, jag har verkligen gett all min energi på att släpa på dem, när de väl har behövts släpas på, vilket i och för sig inte var så där jättemycket egentligen men ändå...

Vid 19-tiden var jag framme här som jag ska bo framöver. Hur länge det blir vet jag faktiskt inte riktigt, men antagligen blir det väl i alla fall året ut, skulle jag tro. Det som är nice är ju att rummet som jag har är verkligen jättefint självaste lägenheten är väl helt okej, ganska rörig to be honest och verkligen inte alls min stil och smak, men hon jag bor hos är ju typ 60 eller nåt.
Det mysiga är ju också att hon har två små hundar, ena hunden är bara en valp och såpass liten som typ en katt, haha!
När jag hade varit här i nästan 1 timme så gick jag till Ica och köpte lite mat, och så köpte jag lite så att jag har frukost till morgonen, det kan ju behövas liksom

Efter att jag hade käkat packade jag upp mina saker och sen dess har jag mest bara tagit det lugnt. Jag är ganska trött nu, och ska väl försöka sova om en stund tänkte jag.

Vad som händer imorgon vet jag inte riktigt, det får jag helt enkelt se, kanske drar in en sväng till stan, eller ser mig omkring här i närheten, vem vet

Men jag hoppas att ni har haft en riktigt bra torsdag, och att ni mår superbra!

XOXO ❤