RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 16:04:53

Natalie Elisabeth

natalieelisabeth blogg på Nouw

Design the life you love

2019-08-08 17:45
Från natalieelisabeth

God dagens sköna hönor!
I skrivande stund sitter jag här hungrig och trött. Inte det bästa nu när man är har en ledig dag igen, men men what to do! Var iväg och fixade nytt ID kort hos polisen imorse så om 4-5 dagar kan jag hämta upp det och en sak jag undrar över VARFÖR SER MAN ALLTID SÅ FUL OCH KRIMINELL UT PÅ ID KORT? Såg helt nerdrogad ut på den här, men våga såklart inte säga till att jag ville ta en ny bild... Får helt enkelt stå ut.

Hoppas maten snart är färdig, så jag kan köra ett träningspass och göra dagens rumpövning. Är nämligen så att jag och en kompis håller på att göra 100 reps butt challengen som en fitness youtuber lagt ut nu under augusti. Är alltså på dag 5 och känner mig rätt pepp. Det går alltså ut på att man har en övning för rumpan som man ska göra 100 gånger och är där en övning där man gör en sida åt gången så är det 100 repetitioner på varje sida. Lite jobbigt men älskar ändå att känna träningsvärk i rumpan då det sällan händer. Jag är ändå rätt stark i rumpan. Lägger upp en bild på övningarna här om ni är intresserad av att kolla in utmaningen. Hon lägger också upp en video där man kan följa med henne när hon gör det, de är bara att söka på Blogilates på youtube så hittar ni henne.

En sak till, jag har lyssnat på en ljudbok dom senaste dagarna som jag tyckt varit så intressant och tänkte därför tipsar er om det. Peter Rätz: 9 år som undercoveragent heter den av Dick Sundevall.
Det är en fakta bok om Peter Rätz som är en privatperson som blev en infiltratör åt polisen. Väldigt intressant att höra hans berättelse om vad han varit med om både inom dom kriminella gängen och hur polisen kan gå till väga med visa grejer. Brukar lyssna på den när jag går ut med Gizmo och nu senaste gick jag och var i chocktillstånd hela rundan. Väldigt tur att jag inte sprang på någon, dom hade nog undrat vad jag hållit på med.

Så gillar du true crime historier så skulle jag starkt rekommendera att lyssna på denna. Jag lyssnar på bookbeat, men den finns säker på andra ljudböcks appar också.

Söndag & favorit youtuber

2019-08-04 18:19
Från natalieelisabeth

Goooood söndag alla härliga personer!
Här sitter jag helt slut trots att jag inte gjort speciellt idag. Det ända jag gjort är att äntligen fixat mina fransar igen, har inte haft några på kanske 3-4 veckor så nu känner jag mig som mig själv igen. När jag kom hem låg jag bara och tog det lugnt tillsammans med hunden. Älskar att han blivit så mysigt. Sen tog vi en liten runda igen, efter det åkte rumpan ner i sängen framför youtube igen.

Jag vill dessutom ge er ett litet youtube tips, nämligen Sarahs Day, sån positiv tjej som delar med sig av sin hälsosamma livsstil. Man blir verkligen så inspirerad till att bli hälsosammare. Tycker dessutom hon och hennes kille verkar vara riktigt härliga människor och blir riktigt glad av att kolla på hennes videos. Ni hittar några videos lite längre ner.

Nu sitter jag här med en ansiktsmask i väntan på kvällsmaten och kollar såklart en massa Sarahs Day videos.

Hur har eran söndag varit?

Ett hälsosammare liv

2019-07-31 20:42
Från natalieelisabeth

Hej alla fina!
Dom senaste dagarna har jag varit så motiverad till att bli ett hälsosammare jag. Men detta med att äta hälsosamt är inget jag någonsin behövt tänka på då jag aldrig varit en person som haft lätt att gå upp i vikt, snarare tvärt om. Har haft svårt att gå upp i vikt och därför inte behövt tänka på vad jag äter.

Men nu när jag ska flytta hemifrån och kommer kunna helt och hållet bestämma vad som finns i köket. Därför känner jag att jag måste lära mig det här med kost och vad som är bra för dig. Har dock märkt att det är en hel djungel och dom videos jag har tittat på än så länge har bara visat vad dom äter, men inte riktigt förklarat vad det ska vara bra för.

Därför undrar jag om ni har tips på böcker, bloggar eller hemsidor som går igenom allt sånt här mer i detalj.
Btw, första bilden är faktiskt en müsli jag har gjort själv från en av dessa videos jag har hittat.

Vi får se hur det här nya hälsosamma livet går nästa vecka när jag är tillbaka på jobb. Har som sagt lagt på mig något kilo pga jobbet, vilket inte gör något såklart. Men jag vill helst inte lägga på mig mer i vikt om de inte är muskler, dessutom är det inte alls bra att äta snabbmat dagligen, självdisciplinen måste slå in på hög nivå.

Sista veckan av semestern

2019-07-29 19:33
Från natalieelisabeth

I skrivande stund sitter jag och kollar på sista avsnittet av Stranger things säsong 3 och väntar på att mina muffins ska bli klara som för tillfället ligger och gottar till sig i ugnen. Såg att Ica hade milda färdig baksmet som jag velat testat ett bra tag nu så fick mamma att köpa det. Fusksmaka lite på smeten och tror det kommer bli toppen.

Annars rullar semestern på som vanligt, har i ett par dagar nu känt mig otroligt uttråkad och allt jag brukar tycka är roligt är inte lite skoj längre. Så jag både längtar tillbaka till jobb samtidigt som jag inte gör det. Vet hur kaos det är där för tillfället, så är ändå glad över att vara hemma och bara kunna vila upp mig.

Var dessutom förbi Väla och Mio en snabb sväng tidigare idag. Ville nämligen se om dom hade bäddsoffan jag visa i förra inlägget inne i butik, vilket dom hade. Så nu har jag kunnat provsitta den och bestämt mig för att det är den som får flytta in till min lägenhet. Nu ska jag bara bestämma mig för vilket färg.

Mamma tyckte dessutom detta vardagsrumsbordet var snyggt, jag har inte riktigt bestämt mig än vad för andra möbler jag vill ha mer än soffa och köksstolar. Tror jag håller ett öga öppet men bestämmer mig inte för något speciellt för ens jag har flyttat in och verkligen kan mäta lägenheten.

Hoppas ni haft en toppen dag!

Soffan

2019-07-29 13:00
Från natalieelisabeth

Jag tror jag hittat bäddsoffan jag kommer skaffa när jag flyttar, den är från Mio. Tänker här i veckan åka in och se om dom har ett visningsexemplar i butiken och bara kolla rundor på andra möbler. Min lägenhet är ju bara 27 kvadrat, så bäddsoffa blir perfekt. Sen får jag inte plats med jättemycket annat. Så jag ska försöka hitta möbler med massa förvaring, känns smartast så man slipper ha massa krims krams framme.

Posters från Desenio

2019-07-28 11:16
Från natalieelisabeth

Jag nämnde ju i ett inlägg tidigare att jag beställt lite posters och ramar från desenio och nu tänkte jag visa er vilka jag klickade hem. Har lagt dom ihop så som jag tänkt att jag kommer ha dom hemma.
Dom 3 första kommer jag ha över tvn tillsammans med en annan väggdekoration som jag kan visa i ett annat inlägg.
Dom andra 2 tänkte jag ha på köksbänken då jag beställde dom i mindre modeller.
Och dom 3 sista tänkte jag ha i hallen på en vägg där.

Kommer självklart visa er hur det blev senare när jag väl fått upp allt.

En tripp till IKEA

2019-07-26 21:58
Från natalieelisabeth

Som rubriken lyder så blev det en tripp till IKEA idag med mamma och hennes kompis. Tror inte plånboken blev speciellt glad då hela kalaset gick på nästan 2600 spänn, men nu har jag i stort sätt köpt allt små krimskrams som behövs för att kunna flytta hemifrån.
Nu kan jag i lugn och ro packa dom här kommande 3 månaderna och sen börja köpa möbler och lite teknikprylar. Känner att de är smartast att vänta med sådant då där inte finns någon plats för tillfället här hemma.

Jag kan fortfarande knappt förstå att lilla Natalie Elisabeth ska flytta.

Beställde dessutom hem ett par tavlor från desenio tidigare idag, som borde komma nån gång nästa vecka. Dom kommer dock få ligga kvar i paketet tills de är dags att flytta, men jag kan göra ett inlägg och visa bilder på dom poster jag valde ut, om ni skulle vara intresserade av att se det.
Hoppas ni haft en underbar dag, nu ska jag tvätta bort ansiktsmasken sen fortsätta läsa.

Dags för flytt

2019-07-26 13:28
Från natalieelisabeth

Det känns en aningen konstigt att sitta här igen och trycka ner knapparna på tangentbordet, men suger har kommit tillbaka igen. Vi får ju se hur det går med det, men nu här framöver så kommer det hända lite förändringar här i mitt liv som jag gärna vill dokumentera, alltså är det ett prefekt läge att komma tillbaka till bloggen när både suget är tillbaka och där finns lite saker jag kan dela med mig av.

För nästan 5 månader nu så slog det mig att jag faktiskt har en inkomst som gör att jag hade klarat av att bo själv. Alltså starta jakten på en lägenhet och det här jakten har inte varit den lättaste. Dom 4 första månaderna hände ingenting, men en dag för kanske 3-4 veckor sedan fick jag ett erbjudande att gå och kolla på en lägenhet. Supertaggad springer jag hem tidigare från jobb och kollar på den här och 1 vecka senare skulle jag få besked. Tyvärr blev den inte min.
Men när väl första erbjudandet ramla in så gick det snabbt. Redan veckan efter den första visningen får jag den andra och 2 veckor efter första visningen får jag ännu en visning och sista visningen jag fick kände så bra, men vågades inte hoppas för mycket. Så när väl samtalet kom in blev jag så chockad. Sista lägenhet jag var och kolla på blev alltså min. Jag har nog fortfarandet inte förstått det ännu..

1 november flyttar jag alltså till min allra första lägenhet. Det är så overkligt!

Så det är de jag vill dela med mig av, upplevelsen av att flytta hemifrån för första gången. Inredning och allt sånt där. Har redan köpt på mig en del grejer från Gekås Ullared när vi var där för ett par veckor sedan och idag ska vi iväg till Ikea. Möbler kommer jag ju få vänta med att köpa men köper små saker som kan behövas när jag väl flyttar in.

Städning, yoga och jobb

2019-01-29 13:42
Från natalieelisabeth

Jag har börjat ta små steg till att ta tag i saker. Har både hunnit städa och yogat, tog lite emot men jag gjorde det i alla fall. Så nu får jag sitta här och belöna mig med att bara ta det lugnt innan det är dags för ännu ett jobbpass.

Känns faktiskt bra att få gjort lite saker. Nu ska man bara fortsätta nu när energin är tillbaka.

Hur håller ni motivationen vid liv?

2019-01-28 20:01
Från natalieelisabeth

Nu har min period där jag sover i stort sätt hela tiden förutom när jag jobbat tagit slut, men motivationen till att faktiskt göra grejer finns fortfarande inte. Som träningen, den är typ helt lagt på hyllan trotts att jag skulle göra en challenge under januari.

Hur gör ni när er motivation sviker er?
Jag vill ju träna, jag vill göra saker. Men fastnar i sängen. Träningen och stretchingen är speciellt något av de som jag vill börja med igen, vet ju hur mycket energi man får av att hålla igång med träningen.