RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-10 22:23:12

HANNA SJÖGREN

hannaasjogrenn blogg på Nouw

En stund i sminket

2019-03-10 14:11
Från hannaasjogrenn

Har inte haft sån stor motivation till någonting alls på ett bra tag så därför har även mitt intresse för smink lagts på hyllan. Fram tills häromdagen då jag kom på en sminkning som skulle vara häftig och jag bestämde mig för att "nu jävlar kör jag". Så jag tog fram alla paletter och borstar och satte mig och bara gjorde min grej. Tycker resultatet blev så bra, kanske inget man går till jobbet med men skulle så gärna vilja fota en cool outfit med en sådanhär typ av sminkning i framtiden. Vad tycker ni om looken?

Mycket har hänt

2019-03-10 14:07
Från hannaasjogrenn

Kommer inte ens ihåg senast jag bloggade, kanske var i november om jag inte minns helt fel. I vilket fall var det senast förra året vilket är ett bra tag sedan. Jag personligen tycker det är så standard att bloggare skiter i att uppdatera för att sedan komma någon månad senare med ett inlägg kallat "anledningen till att jag var borta" etc som oftast beror på idétorka på inlägg. But here I am, med en faktiskt vettig förklaring. Jag slutade blogga för jag blev återigen för typ 100e gången deprimerad. Det blev helt enkelt för mycket på en gång med allt och tillslut orkade jag inte ens bre en macka. Kände dessutom att jag fick ångest av att blogga på något sätt. Min blogg är skapad för att främst upplysa ämnet kring psykisk ohälsa och är därför ämnet jag ofta skriver om här. Jag har skrivit inlägg som personer tackat mig för, jag har hjälpt människor utan att förstå det och jag har gjort en resa genom att skriva om det hela. Men någonstans där i allt skrivande och när meddelanden rasade in från ungdomar som mådde dåligt så fick jag även panik. Tror det låg i att alla visste hur jag mådde och vad jag gjorde om dagarna. Genom mina inlägg blottade jag inte bara mina tankar utan även MINA hjärnspöken. Det blev någonstans för personligt när personer jag inte känner frågade saker och trodde sig veta hur jag mådde eller mår. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, hoppas någon förstår vad jag menar. Självklart kommer jag fortsätta att skriva om psykisk ohälsa men nu när jag mått skit en längre period är det inte vad jag vill kasta mig in i och blotta för alla att läsa på direkten. Det får ta sin tid helt enkelt.

Men vad har hänt sedan sist undrar ni kanske då?

Tja, jag har bytt jobb. Jag jobbar fortfarande kvar på Ica men inte längre på Lager157 där jag jobbade nästintill ett år. Utan numera hittar ni mig på helgerna inne på Carlings i stan. Sjukt kul och spännande. Jag behövde verkligen en förändring. En annan rolig sak är att Love och jag skrivit på kontrakt på en lägenhet till sommaren. Vi ska äntligen bli sambos! Detta blir ju självklart när han slutat med värnplikten vilket även det bara är några månader kvar till. jag har även börjat försöka med att gymma lite då och då för att utsätta mig själv för saker jag innan gjort allt för att undvika, vilket gymmet är ett exempel på. Går si sådär men gör mitt bästa iallafall.

Tänker att bloggen inte ska bli ett stressmoment som det blev i höstas då jag kände press på att leverera flera inlägg varje vecka. Utan denna gången får det ske när jag ha tid, när jag vill och det ska kännas rätt i magen. Punkt.

Sluta romantisera psykisk ohälsa

2018-11-29 11:49
Från hannaasjogrenn

En sak som jag har lagt märke till är en romantisering av psykisk ohälsa, där man målar upp psykisk ohälsa som något mystiskt, spännande och speciellt. Framförallt i filmer, något som lett till att unga idag tar till sig det och skapar sig en helt fel bil av vad psykisk ohälsa är, vad det innebär och hur det faktiskt känns att lida av det. Psykisk ohälsa är LÅNGT IFRÅN något man ska eller borde romantisera, och speciellt inte i ungdomsfilmer riktade till barn!!

- Depression är inget "speciellt" som man på något sätt vill ha, jag lovar er. Jag skulle inte ens önska mina värsta fiende att uppleva en depression. Men på något sätt så målas det upp i filmer och serier som något spännande och gör oftast en karaktär mer "mystisk" vad jag har analyserat mig fram till. Då jag alltfler gånger har tyckt mig se detta i just ungdomsfilmer. Ett exempel är Violet i American Horror Storys "Murder House". Som målas upp som en mystisk karaktär som lider av depression och där det verkar vara något "coolt". Men tro mig, depression är varken coolt eller mystiskt. Det är rent av en pina som tar kol på din hjärna och får dig till det mörkaste mörker du någonsin kan tänka dig, och det är inte alls lätt att komma ur. Faktum är att det är en alldeles för stor siffra av depressioner som slutar i suicid. Inte lika coolt och spännande eller?

- Social fobi är inte "gulligt". Även när det gäller denna form utav psykisk ohälsa så är social fobi något som romantiseras i filmer. Där man drar en jämförelse med att vara blyg eller introvert med att ha social fobi eller social ångest. Detta är självklart INTE OKEJ eller funktionellt om man tänker på vad social fobi egentligen innebär. Jag tror inte att någon skulle försköna social fobi om alla visste vad det innebar. Att sitta hemma och inte våga gå ut, isolera sig, få kontakter uppsagda, inte vara med på aktiviteter, att det kan ta timmar för en att gå ut för att hämta posten, inte svara på telefonsamtal etc etc. Skulle ni kalla det för att bara vara "blyg" och skulle ni anse att det är samma sak som att vara introvert? Om svaret är ja, då vet ni förmodligen inte vad social fobi är eller innebär. Det är inget man kan jämföra med att vara blyg eller liknande, men det verkar som att filmindustrin tror det. LÄS PÅ, det skadar bara de som faktiskt lider av det genom att omgivningen får en helt fel bild av vad det innebär och hur det är att leva med det. Vilket vi alla vet bara leder till missförstånd.

- Låtsas inte att du har en panik/ångest attack. Om du låtsas att du har en panik/ångestattack så har du förmodligen inte upplevt det, för då hade du aldrig låtsats att du hade det. Tyvärr vet jag en person som har låtsats att hen hade en panikattack i syftet att få empati (?). Detta är något som gör mig otroligt upprörd. Varför? Jo för att jag lever med panikattacker dagligen och har gjort i 7års tid och därför vet jag vilket rent helvete det är. En attack kan komma ofrivilligt och utan någon som helst förvarning på 0 sekunder och förstöra en hel dag. En dag du kanske hade roliga planer på, men som du nu inte kan utföra eftersom att man efter en attack har 0 energi kvar i kroppen på ca en hel dags tid, kanske 2 eller 3 om man har otur. Man kan från ena sekunden ha ett leende på läpparna och allt funkar bra till att andra sekunden har hela ens värld rasat samman och man är i en sådan panik att man tror att man fysiskt ska dö och även vilja dö (i mitt fall). Låter det trevligt? Inte riktigt va? Så varför låtsats att du har det, what´s the point? Om människor dessutom ska låtsas att man upplever en panik/ångestattack hur som helst, så skulle det innebära att man inte tar personer som faktiskt upplever detta helvete på allvar? Och är det inte nog så som det ä nu med att vi som upplever attackerna ALDRIG tas på allvar?

- Självmord är inte poetiskt. Självmord är något som ofta målas upp som något poetiskt allför ofta, och även här tyvärr i filmbranschen. Har sett filmer där man målar upp suicid som något vackert eller poetiskt avslut på en film. Men den enda frågan jag ställer mig själv är då, på vilken planet skulle suicid vara något poetiskt? Det är så långt ifrån poetiskt man kan komma. Att psykisk ohälsa tar över ens tänk och syn på livet på ett sådant hemskt sätt som sedan leder till suicid. För det är vad som sker, ingen människa föds för att självmant vilja dö utan en anledning. Och den övervägande anledningen är tyvärr psykisk ohälsa, psykisk ohälsa som i nästan alla fallen gått så långt pågrund av att ingen lagt märke till den, man inte tagit det på allvar och inte har gett den hjälpen som behövs. Självmord beror oftast på mörka tankar som tar över din hjärna, jag ser det som en sjukdom man får ofrivilligt och som tar över en människas personlighet. Ingen väljer att tappa livslusten och ingen väljer att ge upp utan en anledning. Och det är så tragiskt att anledningen ska vara psykisk ohälsa. Och att det då ska målas upp som något poetiskt? Kan ens någon förklara för mig hur det jag just skrivit på något sätt skulle kunna vara poetiskt? Nej trodde väl det, men varför går så många på det pågrund av hur det målas upp på filmer? Kanske borde sättas ett stopp för det eller vad tycker ni?

-Schizofreni ÄR skämmande. Alltför ofta skämtas det om hur en person som kanske egentligen bara skiftar ofta i sitt humör är schizofren. Precis som att det vore ett adjektiv man kan använda när en person går från att vara ex. glad till ledsen, som är helt naturligt. Men att använda schizofreni som något sorts adjektiv för en sådan sak är något vi alla kan slopa tycker jag. För att ha schizofreni måste vara hemskt, det är en sjukdom man inte leker med och som tar över en persons liv på många olika sätt, när jag sätter mig in i hur det skulle vara att ha just schizofreni så kan jag inte ens föreställa mig hur förödande det kan vara. Det ÄR skrämmande för både personen i fråga och förmodligen för omgivningen också. Att det då skulle vara något man kan skojja om tror jag absolut inte gör saken bättre, så som jag sa är det något vi alla kanske borde tänka ett steg längre kring innan vi uttalar oss om det. Istället för att sjukdomen ska vara något man kan skojja om borde även det precis som vilken annan sjukdom tas på allvar.

- Låtsas inte att du hallucinerar. Att hallucinera kan vara en av de läskigaste sakerna som jag har varit med om. Ja, det har hänt mig under en period i mitt liv och det är långt ifrån något jag skulle vilja uppleva igen eller önska min värsta fiende. Det är INGET man skämtar bort oc hdet kan jag lova er. Att detta då skulle vara något som en person självmant låtsas att man har eller har upplevt är därför helt ofattbart för mig. Vet inte riktigt vad meningen med det skulle vara, att det vore en häftig grej? Att man vill ha en story att berätta? Att man tror att det är som att vara påverkad? GOD KNOWS.. Men, 1. Du vet förmodligen inte varför man har det eller vad det innebär. 2. Du går förmodligen inte och låtsas att du har en depression eller är schizofren, så varför låtsas att du hallucinerar?

Black week- Mina NAKD favoriter

2018-11-21 15:06
Från hannaasjogrenn

NA-KD Trend / NA-KD Shoes / NA-KD Classic / Pamela x NA-KD

Som säker ingen har missat så är det black week just nu, där flera hemsidor valt att värma upp med rabatter redan ifrån i måndags och i veckan fram till den stora dagen. BLACK FRIDAY! Som ni säkert vet är jag en shopaholic då mode är ett av mina största intressen. Därför tänkte jag dela med mig av några av mina favoriter ifrån en av mina favoritsidor, nämligen NAKD. Därför har jag satt ihop ett litet kollage med just mina favoriter till er i detta inlägget. Har gjort så att ni enkelt kan klicka på den länk som är skriven under respektive plagg här ovanför, om ni själva skulle vilja klicka hem något utav plaggen. Smidigt va? Har faktiskt själv klickat hem de blåa byxorna i "ormmönster", hur balla? Tänk er dem till en enkel stickad svart tröja, eller varför inte matcha dem med någon av de två tröjor jag lagt till här ovan? Vinnande koncept enligt mig! Missa inte heller att NAKD just nu har 30% på allt på hela hemsidan nu under black week, passa på nu girls och fräscha upp garderoben<3<3

En helg i fart samt besök på vårdcentralen (??)

2018-11-21 10:02
Från hannaasjogrenn

I Lördags hämtade Love mig runt klockan 13 för att vi under dagen hade en del saker på schemat. Första saken är något mycket stort och spännande som blir en hemlis för er, då inget är säkert än. Sedan åkte vi vidare in till stan där vi kollade på byxor till Love, blev dock inga för denna gång. Efter det gick vi och åt på Grilleriet här i Kalmar. Tycker så mycket om deras hamburgare, supergoda och för en vettig peng. Jag som är en sucker för lök tog därför såklart deras "Onion Burger", recommend recommend!! Sedan hade vi en del dötid innan den bokade bion som var the grad final of the day. Så vi åkte en sväng till Eko där jag bland annat köpte mig en chokladkalender inför kommande månad, man är ju trots allt ett barn i sinnet ännu. Runt klockan 18 var det sedan dags för bio och filmen vi valde var självklart "Fantastic beast- The crimes of Grindewald" då vi båda är Harry Potter fans. Måste säga att den var riktigt bra, förutom att det var lite svårt att hänga med och att början kunde gett vem som helst ett epilepsianfall. Var tvungen att titta bort! Men annars så 5/5 toasters från mig!

Vi åkte sedan hem till Love där vi käkade med hans familj, mysig mysigt. Sedan blev det att bara ta det lungt och kolla på en film, så långt vi hann iallafall för sedan fick jag migrän så vi vart tvungna att lägga oss då jag mådde så dåligt. Migränen har sedan hållit i sig och igår tog jag mig med nöd och näppe (har feber) till vårdcentalen för att kolla om det är migrän jag har. Och som jag befarade så sa läkaren att jag utan tvekan har migrän och att det egentligen inte går att göra så mycket åt utan bara lära sig att leva med, I guess. Fick iallafall medicin utskriven som jag hoppas kommer funka, ska ta dem när jag börjar få känningar av att migränen börjar komma. Känns lurigt då det på senaste kommit på bara någon minut och gått från vitt till svart direkt. Men jag ska såklart ge det en chans! Känns skönt att veta vad det är nu iallafall.

Yellow backpack

2018-11-17 21:26
Från hannaasjogrenn

Jag är en person som hellre bär en ryggsäck än en handväska eller axelremsväska, för att jag tycker att det är bekvämare och då är den heller inte i vägen. Den ryggsäcken som jag haft i flera år har nu börjat bli riktigt sliten så jag tänkte att varför inte införskaffa sig en ny och fräsch. Scrollade runt lite på olika hemsidor tills jag hittade denna och föll för den direkt. Den är gul som ni ser, och lagom stor i storleken. Valde att sätta på en liten accessoar för att göra den ännu lite fräschare. Tänker att jag ska matcha den med en gul halsduk eller mössa i samma färg, eller varför inte båda?

Ni hittar den HÄR <3<3

Billie Eilish inspired Makeup

2018-11-16 17:29
Från hannaasjogrenn

Nu har jag varit i farten igen med sminkborstarna och denna gången blev det en sminkning inspirerad av Billie Eilish i hennes musikvideo till låten "When the party´s over". I videon "gråter" hon svart färg vilket jag försökte få till i denna looken. Hon har även blått hår vilket jag valde att spegla i den blå ögonskuggan jag gjorde. Synd att mitt hår tappat sin lila färg annars tror jag att det hade matchat snyggt till. Vad tycker ni om sminkningen? Kanske kan gå såhär till jobbet eller vad tror ni, haha?

I could lie and say I like it like that, like it like that.."

Jag kräver en gala om psykisk ohälsa!! Varför? LÄS.

2018-11-14 21:16
Från hannaasjogrenn

Jag satt nyss och kollade på diabetesgalan som gick på Tv. Molly Sandén som är en utav de två programledarna för i år börjar programmet med att säga hur galan kan få människor att förstå vad dem ska göra om en person med diabetes behöver hjälp. Hur man ska agera och hur det kan rädda liv.

Då slog tanken mig att det faktiskt inte finns någon gala för psykisk ohälsa, ett av de största samhällsproblemen som finns idag. En gala inriktad på psykisk ohälsa skulle vara minst lika viktig, i mina ögon nästan viktigare. Vet ni varför? För att det årligen dör 800 000 människor världen över av suicid, är inte den siffran skrämmande?

Var 3e person drabbas någon gång i livet av någon form utav psykisk ohälsa. En kosekvens som kan bli till följd av psykisk ohälsa och som är en utav många, är självmord. Det är faktiskt så att 4 personer väljer att ta sitt liv i Sverige varje dag, det är alltså 4 perosner per dag som vi tillsammans hade kunnat hjälpa men som till följd av psykisk ohälsa inte orkade mer. Självmord är dessutom den vanligaste dödsorsaken bland unga, något som skrämmer mig.

Varför jag valt att fokusera så hårt på just självmord är för att utan kunskaper kring psykisk ohälsa kan det gå så långt att det slutar med självmord utan att många ens lägger märke till att det är vad som skulle ske en person. Självmord kommer ofta oväntat och det är en av de anledningar till varför kunskapen kring psykisk ohälsa är så otroligt viktig.

Enligt mig är det konstigt att man ännu, 2018, inte har någon gala för psykisk ohälsa. En sådan stor plattform som skulle nå så otroligt många, som inte används. För mig är psykisk ohälsa en av de saker vi i dagens samhälle borde och BEHÖVER lägga mer fokus på. För det är en sak som verkligen hotar många människors liv där ute utan att vi inte lägger märke till det.

Psykisk ohälsa är något som så många (fler än ni kan tänka er) lider utav. Det är förmodligen flera utav personerna i er närhet som lider utav någon form av psykisk ohälsa utan att du ens lagt märke till det, och det känns hemskt att säga men om vi inte pratar med varandra om hur vi mår så kan det en dag vara försent för någon du kanske känner eller vet om. Det går att motverka psyksik ohälsa och självmord med så enkla medel, varför tar vi inte alla detta då på allvar och ser problemet istället för att blunda för det och vägra lyssna?

Psykisk ohälsa kommer i så många olika former; panikångest, depression, PTSD, tvångssyndrom, nedstämdhet, ätstörningar, kroppshets, stress, sömnproblem, stress, trauma, YOU NAME IT! Och ALLA dessa former är värda att ta upp, vi MÅSTE ta upp varenda en av dem för att sprida kunskapen om det och öka förståelsen. Har mött så så så många som exempelvis inte vet vad något så vanligt som en panik/ ångestattack är eller hur man kan hjälpa en person som är inne i en sådan. Och jag har tragiskt nog mött ÄNNU FLER som har en fel bild av vad psykisk ohälsa är eller hur den kan se ut i sina olika former.

En gala inom området skulle för mig innebära att vi en gång för alla kan krossa tabun, sprida kunskapen kring psykisk ohälsa en gång för alla, hjälpa personer som mår dåligt att inse att det finns hjälp att få och att man aldrig är ensam, samt hjälpa personer som är anhörig till en person som lider av psykisk ohälsa eller upplevt fall av suicid i sin närhet.

Det är dags att vi öppnar upp ögonen istället för att blunda, lyfta ett av de största samhällsproblem vi har en gång för alla och vilja lära er om området samt börja lyssna!! En dag kanske det är du som blir ett offer för psykisk ohälsa eller kanske någon i din närhet. Då vore det kanske skönt om personerna i din omgivning vet hur man ska agera om det händer dig eller någon i din närhet något? Ta psykisk hälsa inte förgivet, för livet kan ta sina vändningar och där går tyvärr ingen skyddad. Jag vill att alla ska förstå allvaret i psykisk ohälsa lika mycket som man förstår allvaret i det som talas om på cancergalan och diabetesgalan för att nämna några. För att precis som Molly Sandén säger i början av programmets öppning. så vill även jag känna tryggheten av att min omgivning vart jag än är vet hur man ska agera när det händer mig något, för även det kan vara livshotande fast i en annan form. Jag kan inte dö fysiskt på samma sätt som vid cancer eller diabetes, det är ett faktum. Men psykisk ohälsa kan gå så fel och så långt på en väldigt kort period och kan leda till döden även det. För av erfarenhet kan jag säga att en depression kan komma över en natt, och det kan vara lika förlamande som vilken annan livshotande sjukdom som finns. Den slår ut din livslust totalt, och kan förändra dig till något du inte är. Och när det väl händer kan det gå så snabbt att varken en själv eller omgivningen hinner med. Och detta gäller fler saker än endast depression. Det är vad som gör psykisk ohälsa så farligt och så otroligt viktigt att vi börjar ta på ALLVAR.

“Hur säger man till en liten flicka på 5 år att…” -Text skriven av mig själv

2018-11-08 22:20
Från hannaasjogrenn

“Hur säger man till en liten flicka på 5 år att…”

Mamma hjälpte mig nyss sätta på mina små sandaler, hon log mot mig och jag log mot henne innan jag sprang ut i trädgården för att känna den varma vårsolen mot mina små varma kinder. Och för att få höra de första fågelkvittren i sin ljuva sång. Blommor och blad grönskade. Och jag, det lilla livet, är full av lycka. Mamma hämtar den äldre systemkameran som hon brukade, och bad mig sätta mig på den lilla ljusblå bänken bredvid det träd jag minns att jag tyckte var så stort. Ivrig att få springa vidare och leka i det gröna satte jag mig för en bild som tillsammans med så många andra bilder från min barndom, skulle föras in i ett av alla fotoalbum.

Mamma och pappa gav mig så mycket kärlek som liten, jag var ju deras första barn. Jag var deras, och bara deras lilla flicka. Men ingen av oss visste nog, eller ens hade en känsla av, att den framtid som denna lilla flickan skulle uppleva inte skulle vara så lättsam och full av glädje som just denna dagen och denna tidiga barndomen i nuläget utstrålade.

Hur kunde det egentligen bli så fel?

De små nätta sandaler jag hade på mig växte jag ur, den ljusblå bänken jag satt på då tvinade bort av regn och rusk, och det träd jag då tyckte var stort var helt plötsligt inte så stort. En dag var trädet borta. Likaså bänken. Likaså glädjen och det lättsamma som kommer med att vara ett litet barn. För åren går och man växer upp, vare sig man vill det eller inte.

Om jag skulle träffa denna lilla flickan, ivrigt sittandes på en liten bänk med spring och lek i benen, så skulle jag aldrig kunna förklara för henne hur framtiden för just henne skulle komma att se ut. Det är hon inte värd, för just hon är en liten prinsessa som förtjänar det bästa. Det måste hon förstå.

Hur förklarar man för en liten flicka på 5 år att när hon växer upp kommer hennes dagar se ut som de mörkaste åskmoln man kan tänka sig, helt tvärtemot de solstrålar som skiner just denna dag. Hur förklarar man för en liten flicka på 5 år att det leendet som hon nu har på läpparna sedan kommer vara en daglig kamp att kunna få uppleva igen. Och hur förklarar man för en liten flicka på 5 år att hon inte kommer se sig själv som den prinsessa hon egentligen är.

Åren går, och dagarna går från gröna till gråa. Blommorna går från grönskande till tunna blad som sakta blåser bort med vinden och lämnar en ensam kal gren. Åren går, det är så det bara är.

Åren går, och den lilla flicka som satt på den lilla blå bänken lever i en total och daglig stormvind. En kamp mellan liv och död. En kamp för att klara dagen. Och en kamp för att hitta sig själv igen. Den lilla flicka som satt på den lilla blå bänken, och som var mammas och pappas prinsessa. Bara deras lilla flicka, var inte längre det. Den flicka dem tidigare hjälpte på små sandaler och hoppade och lekte med i den grönskande trädgården var nu oskyldigt grå. Som från ingenstans, ofrivilligt, och som utan varning hade slocknat. Precis som lågan på ett ljus som satts i ett fönster, ofrivilligt skulle slockna och dö ut.

Hur säger man egentligen till en liten flicka på 5 år att när hon växer upp kommer hon titta på sig själv i spegeln och se allt annat än den prinsessa hon egentligen är. Hur säger man till en flicka på 5 år att hon kommer att leva i allt annat än i nuet. Och hur säger man egentligen till en liten flicka på 5 år att hon kommer sitta om kvällarna och önska att hon bara kunde försvinna.

När en stormvind når den punkten att varje liten vindpust i den kan välta allt som kommer i sin väg, vad det än är så vinner den. När en stormvind är så stark att den bortser från allt annat, så vinner den. När en stormvind når den punkt att man tror att den aldrig ska lägga sig, så vinner den. Det är då man tror att det är över. Men, precis som jag skulle säga till den lilla flickan på den lilla blå bänken, så går det över. Stormvinden kommer vinna, faktiskt gång på gång. Men någon gång kommer den inte det, utan då är det jag själv som gör det.

Stormvinden kommer att lägga sig för att sedan likna sig med en försiktig bris som smeker vassen i strandkanten. Stormvinden kommer, men den kommer också att gå.

Det jag skulle säga till den lilla flickan om jag fick chansen är att, ge aldrig upp. Jag skulle säga att hon är perfekt som hon är. Och jag skulle säga att det kommer att ordna sig, vad som än händer.

När mamma har tagit fotot kommer hon fram till mig och kramar om mig. Det är en sån där varm kram full av kärlek som bara hon kan ge. Hon säger “Älskade unge, jag kommer alltid att finnas här för dig” ,samtidigt som hon ler ner i kameran på den bild på en liten flicka på 5 år som bara är hennes och pappas. Hon tar mig i handen och vi leker vidare tillsammans i det gröna. I det glada och grönskande gröna.

Den lilla flickan som satt på den lilla blå bänken är en prinsessa och hon förtjänar det bästa, inget annat. Hon ska bara förstå det först, den hårda och mödosamma vägen. Men precis som en stormvind kommer och vinner, så kommer den även att gå och övervinnas.

Hanna Sjögren, 2018

Samarbete med "Psykisk Hälsa UF"

2018-11-06 14:29
Från hannaasjogrenn

Inlägg i samarbete med Psykisk Hälsa UF @psykiskhalsauf

Jag har fått äran att i detta inlägget samarbeta med ett UF företag, som precis som jag, brinner för att lära ut mer om psykisk ohälsa och krossa tabun kring den. Därför klappar mitt hjärta lite extra för detta inlägget då det verkligen betyder något för mig efter 7 års kämpande med psykisk ohälsa.

Psykisk Hälsa UF är som sagt ett UF företag skapat av ett par ungdomar som brinner för samma område som jag, att göra skillnad inom den psykiska ohälsans situation idag. Deras affärsidé är att sälja dessa otroligt fina armband med ordet "psykisk hälsa" som sedan ger 20% av vinsterna till Suicide Zero som jag skrivit om i ett tidigare inlägg här på bloggen. Suicide Zero arbetar för att sprida kunskaper om psykisk ohälsa, förbättra hur situationen ser ut, utbilda och ge hjälp till den som behöver. Så att samarbeta med både Psykisk Hälsa Uf och Suicide Zero är något jag är stolt över!

Psykisk Hälsa UF vill precis som jag lyfta upp ämnet och få människor att LYSSNA och förstå. Tillsammans kan vi alla göra skillnad istället för att blunda för den verklighet som är där psykisk ohälsa är ett av våra största samhällsproblem idag.

"Våga fråga, Våga prata och Våga lyssna!"

Jag har blivit skickad alla de armband som finns att beställa hos Psykisk Hälsa UF, vilket är rött, grått och pärlrosa. Armbanden är i Unisex modell och är prydda med ordet "psykisk hälsa" som för mig verkligen betyder någonting och därför gör att dessa armband är något jag kommer att bära med stolthet. Kanske kommer någon att fråga mig vad det står för när jag bär det, vilket då blir ett plus eftersom att jag då kommer kunna dela min historia och då vara enhjälp för så många andra genom att just bryta tabun kring psykisk ohälsa. För vi måste våga prata om det. Allas historia räknas.

Man får även med en liten lapp med sitt armband där det står lite kort om vad företaget arbetar för och på baksidan finns även en lista på organisationer man kan rikta sig till om man själv inte mår bra eller känner någon som behöver hjälp. Något som jag personligen tycker är otroligt bra då det kan vara till sådan stor hjälp för så många där ute. På lappen finns även en QR kod som man skannar för att komma till en youtube video som jag tycker att alla borde se.

Känner ni någon som kämpar med psykisk ohälsa eller gör du själv det, eller kanske du klarat dig ur en period med någon typ av psykisk ohälsa och vill vara ett stöd för alla som går igenom samma sak? Då tycker jag att du ska vara med i kampen att stödja psykisk ohälsa och krossa tabun! Att klicka hem ett armband ifrån Psykisk Hälsa Uf är en bit på vägen, så vad väntar du på?

Ni hittar Psykisk Hälsa UF på Instagram och Facebook under namnet @psykiskhalsauf

Halloweenutgång och AW

2018-11-04 16:27
Från hannaasjogrenn

I fredags jobbade jag 7.30-14 vilket är ett ganska så lagom pass, innan jag sedan åkte hem för att börja sminka Maja och packa innan Linn och Elsa sedan kom runt klockan 6 för att fixa sig inför kvällen här hos mig. Sedan blev det för i stan innan det äntligen blev dags för utgång. Vi hamnade på Harrys och kön in va sjuk, tror vi stod och köade lite mer än en timme i kylan. Kvällen slutade sedan ganska så sent så när jag vaknade på lördagen var jag inte pigg då jag inte sov så bra heller. Känns som jag denna helgen bara varit vaken och knappt sovit någonting alls totalt. Ovan ser ni iallafall min sminkning för kvällen, det var ju trots allt halloween-tema och ni har väl förstått vid det här laget att jag då inte kan komma utan halloweensminket på?

Igår (Lördag) vaknade jag somsagt och var helt slut, men det hindrade inte mig från att kliva upp och ta an allt kul som även skulle ske igår. Först gjorde jag mig i ordning innan jag sedan åkte till Jennifer och hennes kompisar för att sminka alla dem inför en halloweenfest. Börjar bli lite rutin att sminka andra nu haha, det är typ det jag gjort hela veckan känns det som. Iallafall så sminkade jag dem i kanske 2 timmar innan jag sedan begav mig till bowlingen då jag och mina kollegor skulle ha en AW. Så vi började med lite bowling och sedan blev det käk på Harrys. De andra drog sedan ut men jag vart så sliten från kvällen innan så jag valde att åka hem till Love istället. Men kul var det! Och så god min mat var? MUMS!

Halloweensminkning- Space

2018-11-04 15:24
Från hannaasjogrenn

I helgen gjorde jag denna sminkningen på min syster eftersom att hon hade det önskemålet inför en halloweenfest. Tycker själv att den blev både söt och häftig på en gång och enkel att göra dessutom. En sminkning för de som inte vill vara läskiga och använda sig av en massa blod, men ändå klä ut sig lite. Vad tycker ni om sminkningen?

Vet att halloween nu är över... men eftersom att jag brinner för makeup och går bokstavligen och väntar ett helt år på att halloween ska komma så att jag kan sitta med sminket och experimentera, så kommer jag probably att fortsätta att öva hemma och såklart lägga ut bilder på de här på bloggen. ÄVEN om halloween är över, haha. Ni får stå ut!

Halloweensminkning- OUIJA

2018-10-30 14:05
Från hannaasjogrenn

Nu har jag varit i farten igen och gjort ytterligare en halloweensminkning, och denna gången på min andra syster som fick ställa upp. Eller ja rättare sagt tvingade mig. Så denna gången fick det bli en egen tolkning på en ouijaboard! Är faktiskt riktigt nöjd och tycker att sminkningen blev häftig. Kanske inte något man går ut och festar med då det är ganska så mycket färg som lätt smetar ut sig men annars så, tummen upp. Måste erkänna att jag under sminkningen tvivlade på om det skulle bli bra, det gör jag alltid i mitten på en sminkning men denna gången såg det inte bra ut. Men när sedan fransar och allt det andra kom på plats så blev resultatet ändå bra och syrran vart nöjd.

Vad tycker ni?

Halloweensminkning- Ripped smile

2018-10-23 10:39
Från hannaasjogrenn

Igår kväll hade jag inget att göra så jag satte mig ner och improviserade fram en halloweensminkning som jag sett att många har gjort. Visste dock inte hur dem gått till väga så jag chansade lite och gjorde på mitt sätt. Använde mig mest att flytande latex och toapapper som funkade rätt så bra. Självklart hade det kunnat se bättre ut men som jag sa i mitt förra inlägg om såret jag gjorde, så är det bra gjort för att vara första gången jag testar på det så det kan bara bli bättre härifrån. Tycker att det ändå blev ganska så coolt! Dock får ni här två tips från mig: Det GÅR INTE att prata med denna sminkningen och var FÖRSIKTIG med latexet. Min hud höll på att brinna upp när jag hade tagit bort det så därför är det jätteviktigt att man är försiktig ifall att man skulle vara allergisk mot det som många verkar vara. Man vill ju inte få en allergisk reaktion i ansiktet, så börja isåfall smått på ex. handen om ni är osäkra.

Vad tycker ni om looken?

Kalmar matmarknad och ny tatuering

2018-10-21 11:30
Från hannaasjogrenn

Igår åkte jag, pappa och Maja in till stan för att hitta på lite olika saker. Började med att vi gick ner till tatueringsstudion vi alltid går till. Målet för mig var att göra om min fingertattoo som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Fick ge en summa men det var det värt för vill inte gå runt och må dåligt över en halv tatuering. Så nu är äntligen den fixad och jag håller tummarna för att den sitter denna gången och inte försvinner efter bara två veckor. Sedan lämnade vi pappa där för att han skulle göra några fler än jag, då passade Maja och jag på att gå lite på stan. Först blev det en liten visit på Kalmar matmarknad. Finns så mycket som ser så otroligt gott, blev dock inget köp just där för någon av oss ändå. Sedan gick vi och kollade lite i affärer, men eftersom att det stängde så tidigt iom att det är helg så hann vi inte så mycket. Jag fick dock med mig EOS "Crystal" som alla "beautygurus" snackar om just nu. Så det är värt att testa tänkte jag! Blev sedan tåget hem för Majas och min del och väl hemma körde hon och jag sedan till Ica för att handla till tacos som vi lagade åt familjen<3

Vad har ni gjort i helgen?

Tycker att dessa två verkar spännande, någon som smakat?

Halloweensminkning- Köttsår (Ursch?)

2018-10-21 11:18
Från hannaasjogrenn

Nu har jag införskaffat mig ett latex som faktiskt funkar och inte bara åker av huden. Så jag satte mig ner och testade på min egen hand att göra ett sorts sår. Har aldrig någonsin gjort ett fakesår innan så det var spännande att testa på. Tycker det blev helt okej ändå för att vara första gången. har inte riktigt tekniken hur man bygger upp "huden" runt i kring och hur man får det att se trovärdigt ut runtomkring. Men som sagt, för att vara första gången tycker jag att det ser okej ut. Det är bara att öva öva och öva, right?

Halloweenmakeup- Pink Skull

2018-10-21 11:13
Från hannaasjogrenn

Första halloweensminkningen är gjord och fick bli på min syster. Hon önskade denna looken vilket jag tyckte blev ganska så häftig. Enkel och lite söt samtidigt som det ändå är just en halloweensminkning. Tycker den blev fin i och med glittret och ögonen är jag nog mest nöjd över. Resten (alla linjer) var rätt så svåra att få snygga då jag använde mig av en eyeliner som bestämde sig för att ta slut under sminkandet. Men syrran blev nöjd iallafall, vad tycker ni?

Modellfotografering i "bröllops" klänning

2018-10-15 11:32
Från hannaasjogrenn

I början på året blev jag kontaktad av en fotograf som jättegärna ville fota mig i en klänning. Jag tackade såklart ja då jag tycker sådant är så kul och är något jag vill utvecklas med. Hon bor dock i Borås och jag här hemma i Kalmar så det var svårt att komma fram till ett datum då båda kunde. Att dessutom jag fortfarande gick på gymnasiet med massa plugg, bal och student framför mig gjorde inte det hela bättre. Sedan kom sommaren och jag jobbade den tiden jag var vaken kändes det som. Men så nu äntligen blev det av!

Jag och Tove, som fick följa med mig under fotograferingen som stöd mötte upp fotografen och hon som har sytt klänningen på stationen och åkte sedan tillsammans mot Öland som skulle vara vårt location för dagen. Först var vi på Äleklinta och drog oss sedan upp mot Trollskogen längst upp på Öland. Kan säga att detta lätt är den roligaste fotograferingen jag har gjort hittills. Både fotografen och sömmerskan var så trevliga och behandlade mig som en prinsessa hela dagen haha. Kändes nästan som att man känt varandra hela livet efter den dagen. Att vädret var så fint gjorde dessutom det hela bättre för vem tycker inte om en solig dag på Öland? Klänningen tycker jag verkligen var så fn dessutom så det var inte så svårt att modella i den eftersom att man kände sig så vacker i den. Tur att den var lite tjockare i tyget då det var ganska så blåsigt och kallt längs med vattnet den dagen. Men det var det värt för bilderna blev så fina!1 Här nedan ser ni några av de bilder som blev ifrån fotograferingen. Och lite längre ner i inlägget ser ni lite "behind the scenes" bilder som Tove knäppte.

Vill ni kolla in fotografen och sömmerskans Instagram så finner ni dem här:

Fotografen: @frandebyfotografi på Instagram. Sömmerskan: @bka.atelier på Instagram

Visst blev bilderna fina?
Lite behind the scenes bilder, ser ni hur glad jag är!!

En dramatisk ögonsminkning i min smak

2018-10-11 15:41
Från hannaasjogrenn

I helgen satte jag mig ner för att öva lite i sminket och för att jag faktiskt på väldigt länge äntligen hade tid för det och att sätta mig ner och bara lägga fokus på just det. Att experimentera med sminket och lära mig nya saker är en sak som verkligen gör mig glad och ger mig lugn. En sak som jag förstått är att det är viktigt att lägga tid någon gång få och då för att göra något man tycker om och är ett av sina intressen, det gör en gott. I denna looken valde jag att lägga fokus på ögonen, där jag ville använda mig av mycket färg.

Hur jag gjorde sminkningen steg för steg: Jag har använt mig av en mauve rosa som jag la först över hela locket. Sedan en mörkare rosa som jag "blendade" ut i hela ögonvecket, även kallat "crease" för att göra en lite finare övergång mellan färgerna och för att skapa en skugga till ögonlocket. Sedan la jag en ännu mörkare rosa i ytterkanten av ögonlocket som jag sedan blendade ut längre ut från ögat för att skapa en look av att ögat är längre. Denna färg la jag även i den andra änden av ögat (mot ögonvrån) för att skapa en Haloeye look vilket gör att det ljusa i mitten av ögonlocket framhävs mer. Efter det la jag en glittrig varm rosa skugga över hela ögat förutom längst ut i kanten och längst in mot ögonvrån för att ytterligare skapa en mer haloeye effekt. När sedan själva locket var klart valde jag att gå in med en neonrosa i ögonvrån för att skapa en kontrast till ögat och för att få en mer dramatisk look, något som jag tycker gjorde sminkningen till mer häftig. Denna färg la jag även på den undre fransraden för att få looken att hänga ihop mer i sina färger. La sedan över det lite highlight för att ljusa upp ögonvrån lite mera som ni ser på bilderna att kameran tog upp lite för bra. Sedan till det som gör looken till den den är, den blå eyelinern. Eyelinern la jag som min vanliga eyeliner jag har till vardags, samt på vattenlinjen. Sedan la jag bara på ett par lösfransar och lite mascara på underfransarna så var ögonsminkningen klar! Vad tycker ni om den? Detta är nog en av de sminkningar jag gjort på senaste som jag är mest nöjd över. Tror det jag gillar mest med denna looken är just den blå eyelinern som ger en fin kontrast till resten av färgerna. Samt den neonrosa som jag la i ögonvrån, en ny sak jag testade som faktiskt blev fin till denna sminkningen enligt mig.

Skulle ni vilja veta vad för skuggor jag använde mig av till vad i denna looken så kan jag skriva dem i ett annat inlägg. De produkter jag använde mig av till ögonen är ögonskuggspaletten "Chocolate rose gold V4" ifrån I Heart Revolution. Den blå eyelinern kommer ifrån HM. Och fransarna jag har på mig är "Demi Studio Wispies" ifrån Ardell.

Sminkat min syster

2018-10-10 13:46
Från hannaasjogrenn

En sak jag verkligen tycker är kul och är rogivande är att syssla med makeup. Älskar att experimentera och jobba med makeup på olika att för att få fram olika looks. Det är liksom ett av mina stora intressen. Därför har det hänt ett flertal gånger att min syster har fått vara min "duk" att arbeta och öva på. Gjorde en sminkning på henne igår där jag ville göra en mer höstig men elegant look där jag valde att använda mig av kalla rosa och röda toner med en massa glitter. Tycker faktiskt att det blev riktigt fint. Testade även att lägga lösfransar på henne för att lära mig att göra detta på andra än mig själv, vilket jag tycker gick bra förutom att en av fransarna redan innan var böjd lite konstigt vilket syntes nä hon blundande, men det får man bara bortse från.

Vad tycker ni?

Är numera lilahårig

2018-10-09 12:26
Från hannaasjogrenn

Jag har aldrig gjort någon större förändring med mitt hår. Har alltid bara klippt topparna och egentligen haft samma längd i hela mitt liv förutom en gång då jag hade väldigt kort klippt i kanske 4an. Jag är i en period just nu då jag vill ha mycket förändringar i min vardag för att inte fastna i tanken att mitt liv ser likadant ut varje dag och vecka. Det kan handla om små förändringar som exempelvis att göra en förändring med mitt hår. Att färga håret mörklila är något jag velat länge men eftersom att det kostar en del så har det fått vänta ett tag. Jag var därför hos frisören förra veckan och fick min önskan i uppfyllelse. Vi la in en färg som är mörklila blandat med en mörkare brun än min vanliga bruna hårfärg som jag är född med. Detta gör att håret inte ser direkt lila ut utan ser mer mörkare ut och visar sin lila färg i vissa ljus. På dessa bilder kan ni se dem skillnaderna. Iallafall så är jag sjukt nöjd och trivs bra i den nya färgen. Det enda som kan vara lite jobbigt är att håret kanske inte passar till alla färger på kläder längre, men det ska inte vara några problem. Jag trivs ju i mycket färg ;)

Dessa bilder är när ljuset ligger på i ett fönster. Då ser man verkligen de lila tonerna. (Inget filter eller redigering)

Dessa bilder är när jag sitter i ett fönster med vanligt dagsljus mot håret. (Inget filter eller redigering)

Denna bilden är när solljus ligger på från sidan, då ser man de violetta tonerna som mest vilket ger en rödare ton. (Inget filter eller redigering)

Denna bilden visar hur håret ser ut mestadels, alltså i vanligt ljus där ingen sol ligger på. Då ser det bara mörkare brunt ut med en liten hint av lila. (Enbart höjd ljusstyrka)

Körkort, check! (Långt inlägg)

2018-10-09 10:50
Från hannaasjogrenn
För jag har tagit körkooooort!

ÄNTLIGEN är det klart, och jag kan med ett stort leende på läpparna säga att även jag äntligen har fixat körkortet.

Att ta körkortet har för mig inte varit en dans på rosor, vilket det egentligen borde vara. På gymnasiet började ca alla i min omgivining att klara körkortet. Dem körde till skolan och kunde göra egentligen vad dem ville medan jag åkte med min 131 buss med taskig busstabell. Men gymnasiet var en period då jag mådde skit rent ut sagt och jag fann min tröst i att skaffa de högsta betygen som gick i ALLA ämnen och då skojjar jag inte. Men det var något jag kunde fokusera på, något jag var bra på och något jag kunde rensa tankarna när jag utförde det. Att kombinera en sådan hög prestationsångest för att ha de högsta betygen samtidigt som jag mådde så otroligt dåligt funkade. Men att ytterligare kombinera det med att köra såg jag som omöjligt, så det intresserade mig inte då jag visste att det skulle ta kol på mig. Så jag väntade med att köra tills i julas då jag satte mig bakom ratten för första gången. Sedan tog det ett tag innan jag i våras skrev in mig på en körskola och det började på riktigt. Sedan tog jag mina första lektioner, ganska så många på direkten för att komma igång ordentligt. Detta var då i slutet av 3an vilket jag då hade mer tid för eftersom att plugget hade börjat lugna sig. Tiden gick sedan och sommaren kom, hade några inbokade lektioner men långt ifrån så många som under våren då körlärarna gick på semester och det fanns väldigt få tider. Under den tiden skulle jag köra mer hemma hade vi bestämt, något som inte riktigt hände då jag jobbade större delen av sommaren och inte riktigt hade tiden till det. Varken jag eller mamma och pappa. Och det är väl en anledning till att just jag fått ta så många lektioner, att vi inte riktigt prioriterat och eller haft tid att köra här hemma iom jobb. Plugget ska jag dessutom erkänna att jag inte hade någon ork för att börja med förens i somras, för att sedan bestå av större delen av min vakna tid. Körkortet har varit som en klump i magen för mig sedan start. Jag har svårt att lära mig saker och att köra bil har känts som hjärnkirurgi för mig, det har därför tagit tid vilket har varit ett stressmoment. Jag är en person som vill kunna och vara bäst på en sak redan första gången jag gör det, och att något då ska ta ett halvår och ge mig panik har därför varit en utmaning.

En sak jag dessutom gärna vill ta upp i detta onödigt långa inlägg är att, att ta körkort idag är något som ska gå fort. Redan när alla sina kompisar börjar fylla 18 är samtalsämnet kring körkort typ det enda som pratas om i skolan. Det är iallafall så jag upplevde det, och att då som 18 åring inte ens ha börjat fundera på att ta körkortet medan alla i sin omgivning redan klarat det stressar något otroligt. Det är som att man är konstig om man inte börjar med det i tid som alla andra. När allt som pratas om i klassrum och i matsal i skolan. Samt verkar vara det enda som vuxna bryr sig att veta om när man är i denna åldern, det gör mig irriterad. "Jahopp hur går det med körkortet då?" som om det är en självklarhet att bara för att man är 18 så ska det vara något som man bara gör. För att sedan följas av "Nähe, ja men vänta inte för länge bara.." Det gör mig galen. För ska jag vara ärlig så var pressen från omgivning, unga som äldre, en av anledningarna till att jag tillslut började plugga till det. För att bli av med allt TJAT. Så ett tips till er alla som funderar på att ta körkort, gör det I DIN TAKT, gör det NÄR DU VILL och gör den när det känns RÄTT.

Nu när jag äntligen är klar med det känns det som en klump i magen har släppt. Jag kan göra vad jag vill när ja kommer hem efter jobbet utan att behöva tänka på att plugga eller stressa över att hinna köra innan det blir mörkt med två trötta föräldrar som efter jobb bara vill ta det lugnt, vilket jag såklart förstår. Det känns som att jag har en frihet nu som jag inte haft innan och det är först nu jag känner att jag faktiskt tagit studenten och insett att jag är ledig och fri att göra vad jag vill när jag kommer hem efter jobbet.

Och för den som är intresserad så tänkte jag skriva lite om min uppkörning. Jag hade den igår vid 7 på morgonen där jag började med en uppvärmning på 30 min till följd av den faktiska uppkörningen. Kvällen innan hade jag haft en ångestattack och natten till uppkörningen sov jag inte många timmar alls, så var inte riktigt på topp. Under körningen kändes allting fel och det var under en stund som jag körde samtidigt som jag hade tårar i ögonen och ner för kinden då jag så strakt trodde att jag på ett moment hade kuggat. Men när jag sedan körde upp på trafiktverkets parkering och orden "du är godkänd" kom ur bedömarens mun så kunde jag därför verkligen inte förstå det förens senare då jag kastar mig mot ratten och börjar storgråta. Klumpen i magen hade äntligen släppt. Jag tänkte inte "yes, nu är jag fri att köra vart jag vill" utan det första jag kände var "nu är jag äntligen fri från stressen detta gett mig".

En catch up, vad händer i mitt liv just nu?

2018-10-09 10:21
Från hannaasjogrenn

Long time no see, eller vad säger man? Bloggen har verkligen under en längre tid ekat tom på inlägg och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för. Men det har sin förklaring. Senast jag kommer ihåg att jag bloggade kontinuerligt med bra inlägg var kanske någon gång i somras, om ens då? Sedan har det bara gått utför och kanske handlat om max ett inlägg i månaden med tråkigt content. Att jag ens har läsare kvar? Men det är så att de senaste månaderna har varit så internsiva för mig. I slutet av Juli åkte Love till värnplikten för att stanna där i ett år, vilket såklart tog hårt på mig. Det var otroligt svårt att lära sig leva med det och vänja sig vid att vara utan honom när vi gått i samma klass sedan vi blev tillsammans för 4,5 år sedan. Jag har dessutom från och med 1 september haft två jobb vilket jag även har nu, något som funkar bra men såklart tar mycket av ens tid om dagarna. Och som gräddet på moset har jag under den tiden av hösten som varit pluggat på körkortet all min vakna tid förutom då jag jobbat samt övningskört hemma. Och gissa vad, den här tjejen har faktiskt klarat körkortet igår! Men mer om det i ett annat inlägg. Har dessutom utfört ett modelljobb som jag tror att ni vill veta mer om.

Under denna tiden har jag dessutom mått ganska så dåligt. Har börjat få ångestattacker igen. Jag har känt mig väldigt vilsen i vad jag ska göra med mitt liv även om jag har två jobb, men känslan av att inte veta vad man egentligen vill göra och se hur alla andra vänner springer om en med det är jobbigt. Jag har känt mig väldigt ensam trots att jag har vänner. Men min andra hälft är inte längre här hemma och precis som jag så jobbar ju mina vänner varje dag dem med. Och körkortet är nog boven till att jag under en längre period känt mig så stressad. Det har varit som en klump i magen hela tiden som nu äntligen har släppt.

Som ni säkert förstår så har de senaste månaderna varit svajiga. Mycket stress med jobb, plugg, ensamhet och ja det kombinerat med min psykiska ohälsa. Men nu tar vi nya tag och allt kan bara bli bättre, right?

/H

Spontan gjorde 3 tatueringar

2018-09-16 20:29
Från hannaasjogrenn

I Fredags körde Love mig till Mönsterås då jag kvällen innan såg att en tatuerare på Creation Corner (Studion jag tatuerade mig på) skulle ha drop in. Har länge tänkt på att jag vill skriva en text på mitt högra pekfinger så jag tänkte att varför inte ta tillfället i akt att göra det? Bestämde mig dock inte helt för att göra det förens fredagsmorgonen. Så Love och jag åkte och åt en stabil lunch på Max och körde sedan vidare en halvtimma till Mönsterås där studion ligger. Bestämde mig dessutom samma morgon att jag ville göra en liten kvist på tummen, vilket det sedan även blev. OCH i bilen påväg dit så bestämde jag mig för att göra ytterligare en liten på ankeln, som blev otroligt spontan eftersom att jag kom fram till att jag verkligen skulle göra den när jag var inne på studion. Så ja, samma morgon trodde jag att jag skulle åka dit och göra en men kom sedan därifrån med tre, hehe. Men jag måste säga att jag är otroligt nöjd över dem alla tre!! Tog kanske bara 30-40 minuter innan alla satt på sin plats. Och nu kanske ni undrar, gjorde dem ont? Såklart så känns det ju att tatuera sig vart man än gör det, men på olika vis. På fingret, som jag hört ska göra jätteont, var den av dessa tre som gjorde minst ont. Sedan kom kvisten och ondast gjorde figuren på ankeln. LÄTT. Så i den ordning som jag gjorde dem så ökade smärtan för varje med ett steg.

Om jag ska vara ärlig så gjorde den på ankeln så ont som jag hade under den sista timmen när jag gjorde min underboob tatuering, fast nu kontinuerligt genom hela. Har dock ganska så hög smärttröskel när det kommer till att tatuera sig så mina ord är att "det går att härda ut". Visst det känns och ja det gör ont, men det är bara för stunden sen känns det inte mer. Idag har jag haft dem i två dagar och de är lite ömma. Den på fingret har till och med börjat på sin läkningsprocess då det börjat bli en skorpa. Vet dock inte hur jag ska lösa det med att jobba imorgon med att vara ny-gaddad på händerna. Får väl ha vantar eller något, haha!

Den enda av tatueringarna som faktisk har en mening är den på fingret. Som ni ser så står det "breathe" som betyder "andas" vilket jag vill ha som en slags reminder för mig själv. Jag kopplar den mycket till mitt liv med en kamp mot min ångest. Ibland måste man stanna upp och ta ett djupt andetag för att bara samla sig, hämta ny kraft eller tänka på annat. Samt att vissa dagar så orkar man absolut ingenting, ångest kan sätta så många käppar i hjulen. Och för mig som nästan alltid har 100 bollar i luften är det bra att komma ihåg och bli påmind om att det ibland räcker med att man enbart finns och andas en dag, och att det är okej.

Vad tycker ni om dem? Har ni några frågor så är ni free to ask!

Sjukis på Kalmar Horseshow

2018-09-08 19:35
Från hannaasjogrenn

Någon gång i mitten av veckan blev jag sjuk, fått en ordentlig förkylning. I onsdags och torsdags jobbade jag 12-19 på Lager157, ett av de vanligaste passen som jag brukar ha. Varför jag valde att jobba dessa två dagar trots att jag är sjuk vet jag egentligen inte varför. Känner mig bara så illa till mods när jag sjukanmäler och vet att lönen kommer fara illa. Är det bara jag som känner så? Men efter att ha lyssnat på en god vän och jag faktiskt blev ännu sjukare än vad jag annars skulle varit så blev det en sjukanmälning på mitt andra jobb i fredags ändån. Man ska ju ta hand om sin kropp och den bokstavligen skrek "VAD HÅLLER DU PÅ MED?". Så i går blev jag sängliggandes.

Ett problem är att jag gav min syster Myra i födelsedagspresent att idag (Lördag) gå på Kalmar Horse Show med mig då hästar är hennes stora intresse. Kände att jag inte kunde svika henne där så jag och Myra åkte in till stan idag ändå omkring klockan 11. Kanske inte mitt smartaste dag eftersom jag är en zombie idag som hade tänkt att jag ska jobba imorgon igen. Det blir ju spännande i sig, heh. Dagen har iallafall bortsett från sjukdomen varit riktigt rolig. Det bjöds på musikal med hästar, små shettisar och annan typ av show med hästar. Något som jag faktiskt uppskattade att titta på, jag vet oväntat. ÄLSKAR dessutom vädret som varit idag, så härligt! Men det bästa var nog när Myra utbrast att det "var den bästa presenten hon kunde få". Det värmde en systers hjärta. Omkring 14.30 mötte vi sedan upp pappa och Maja för att luncha på Thai Silk. Dock eftersom att jag är sjuk fick jag inte i mig så mycket, tappar alltid av någon anledning min aptit när jag är sjuk.. Nu har jag legat och vilat i sängen sedan jag kom hem och tänker att det kombinerat med att plugga teori blir min aktivitet för denna lördagskvällen. Hur kul? Nä, men jag måste faktisk vila om jag ska kunna bli frisk någon gång eller hur?

//Dagens outfit//
//Myras och min massäck, minimunkar, muuums!//
//Bilder ifrån Kalmar Horseshow, 3 av säkert 100 bilder,heh//

Made By Gotland

2018-08-30 11:18
Från hannaasjogrenn

Inlägget är i samarbete med Made by Gotland och är betald marknadsföring.

Made By Gotland är ett företag beläget på den vackra ön Gotland i det Baltiska havet. Företaget vill genom sina produkter spegla den fantastiska ön Gotlands natur och miljö där företaget även skapades. Made by Gotlands grundtanke är att förmedla det vackra med Gotland genom en noga utvald och handplockad samling av olika typer av designers, som visar upp deras kollektioner av olika typer av produkter. Allt från kökstillbehör, textiler och till vacker heminredning. Gemensamt mellan dem är deras kärlek till ön Gotland och sin kreativa hantverksskicklighet med inspiration från den speciella ön belagd i det Baltiska havet.

Made by Gotland visar upp exklusiva produkter inspirerade av Gotland och speciellt skapade för att kunna medla känslan som ön ger med sig. Produkterna som går att klicka hem är produkter som är tillverkade och utvecklade av formgivare som vågar sticka ut md sin design och vågar tänka nytt, samt speglar deras egna kärlek och känslor till ön. Detta är något som gör designen på de olika produkterna till något eget och unikt, något som faller mig i smaken.

Utöver att Made by Gotland kan erbjuda fantastiska kreationer så sätts dessutom den lilla ön Gotland på kartan. För utöver deras sortiment med otroligt vackra saker till hemmet vill dem även arbeta för att fler människor ska få uppleva Gotland även dem. Därför så delar dem även med sig av olika tips på sevärdheter på ön, samt hur man kan planera en tripp dit för den som vill känna och uppleva den känslan som företagets olika designers vill dela med sig av.

Varför jag fastnat för Made by Gotland är för att jag tycker deras grundtanke är personlig, den ger mig känslan av att de verkligen vill dela med sig av den Gotländska naturen och dess miljö och känslor. Jag som bor i Kalmar är till exempel ofta på Öland som är en ö som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och ger mig en viss känsla av exempelvis ro och lugn. Därför kan jag enkelt relatera till vad de olika designers som jobbar för företaget vill förmedla och därför blir deras ide bakom företaget mer personligt. Dessutom är den nordiska designen någonting som faller mig i smaken, kala och kalla färger som på ett sätt kan spegla olika typer av det nordiska landskapen. Därför tvekar jag inte över att jag någon gång i framtiden när det är dags för mig att själv inreda mitt eget hus, kommer att införskaffa mig något ifrån Made by Gotland. Blir du intresserad av att läsa mer om deras företag och vill kolla in deras produktsortiment? Gör då som jag och klicka in på Made by Gotlands hemsida för att ta del av deras Gotländska design. Här nedan ser ni mina personliga favoriter ifrån deras shop.

Alla bilder är tagna ifrån Madebygotland.com

Tvådagars utbildning i huvudstaden

2018-08-29 12:07
Från hannaasjogrenn

I måndags klev jag upp vid 05.00 för att göra mig i ordning och packa det sista innan jag och mamma sedan fick skjuts av pappa in till flygplatsen här i Kalmar, flyget gick sedan vid 06.55 mot Stockholm. Då kanske ni undrar, ska hon upp och shoppa, gå på gröna lund, eller vad ska hon göra? Nej, meningen med dessa två dagar är att jag och mamma skulle gå en utbildning hos svenska spel för att lära oss allting av deras policy, hur terminalen fungerar, produktkunskap och massa mer under två dagar. Detta så att vi tillsammans kan sälja spel i mammas nya butik som hon tar över nu till helgen, spännande! Eftersom att jag kommer att vara anställd hos henne (vilket innebär att jag nu har två jobb) så fick jag denna gången följa med på utbildning så att även jag har kunskaper om hur det fungerar.

Dag 1 startade på Svenska spels huvudkontor i Solna redan vid 8.30, alltså 30 minuter efter att vårt flyg landat. Sedan väntade en sjukt intensiv dag med massor av information. Fungerade även så att vi fick sitta vid en varsin terminal och traggla olika spel och hur de fungerar båda dagarna. Den första dagen avslutades sedan vid 16 och då gick mamma och jag raka vägen till vårt hotell som låg precis intill. För gissa om vi var trötta... det kombinerat med att jag personligen tyckt att det mesta vart så nytt och ganska så svårt att helt förstå har varit en utmaning helt klart. Vid klockan 18 hade sedan våra ledare under utbildningen bokat bort på O´learys där vi även skulle käka med de andra som är med under utbildningen. Det jobbiga var att vi under dessa dagar bott precis bredvid Mall of Scandinavia, samt att vi ser det från utbildningsfönstret samt att vi där och då käkade inne på mallet, men jag inte hade tid att gå där. Mamma och jag hann förvisso att gå där cirka en timme efter att vi lunchat klart, men mamma började bli sjuk och mådde inte så bra så istället för att gå in på så många ställen så tog vi det mer lugnt, därav hann vi kanske gå in i 3-4 butiker. Men, jag kommer ju åka tillbaka en annan gång. Denna resa var ju faktiskt menad till utbildning.

Dag 2 började även den vid 8.30 så både mamma och jag var uppe med tuppen eftersom att vi skulle hinna göra oss i ordning, packa, äta frukost, checka ut från hotellet samt gå till utbildningen. Gissa om jag nu var trött, dear god. Även dag två var mycket intensiv och hade fullspäckat schema. Kan låta som att jag klagar, men jag har lärt mig massor under dessa två dagar och är så glad att jag dessutom klarade sluttestet som kom på slutet, så nu får jag sälja spel i butiken. Tjihoo! Även denna dagen slutade vid 16 och flyget landade sedan hemma i lilla Kalmar (jämfört med Stockholm) och man var äntligen på hemma plan igen. :)

OOTD: Basic X Leopard

2018-08-26 12:00
Från hannaasjogrenn
Jacka- BIKBOK // TOPP- GINA TRICOT // BYXOR: CUBUS // SOLGLASÖGON- BIKBOK

---> Vit topp / Byxor med knytning <---

Min STORA order med kläder inför hösten + rabattkod

2018-08-25 19:24
Från hannaasjogrenn

Igår så satte jag mig ner framför datorn och bestämde mig för att jag skulle klicka hem lite nytt till höstgarderoben efter att jag gått igenom den och insett att det inte finns så mycket snygga långärmade eller tjocktröjor i min garderob alls. Det jag har må ju alltid vara något, men det är sådant jag har haft sedan i 9an kanske 8an då jag inte växer ur dem, haha så sorgligt. Har länge velat ha en hoodie utan luva som är min "go to" hoodie. som sitter snyggt och är snygg för olika tillfällen samt går att matcha till olika typer av plagg. Detta efter att min sådan "go to" hoodie gick sönder i tvätten :( Tänker mig därför att den grå och den svarta med en gul rand kan ersätta den om de sitter bra. Eftersom att det även vankas höst så klickade jag även hem två olika stickade som jag tror kan sitta snyggt även dem med. Bestämde mig i denna beställning att jag inte ska välja så mycket färg då jag tvärtemot alla andra här i världen behöver mer svart och ex. grått eller vitt i min garderob då jag faktiskt av majoritet bara har starka färger. Sån jag är, heh! T-shirt klänningen tänker jag kommer vara skön att bara slänga på de dagar då det ännu inte blivit för kallt, och då matcha till en höstkappa eller liknande. Sedan har vi min favorit i denna beställningen, den gula randiga tröjan. Bara jag som tycker att den är så fin och ser så många olika outfitmöjligheter med den? Wow säger jag bara, den må se enkel ut men jag älskar den. Hoppas den sitter snyggt nu med!

Alla kläderna är ifrån NAKD och är betalade ur egen ficka. Tänker att ni ska få en lookbook när jag har plaggen på mig sedan när dem kommer, kanske blir det dock om några veckor då vädret är lite mer höstigt. Vill ni komma till något av plaggen i inlägget klickar ni bara på den infogade länken för det plagg ni vill komma till.

Vill ni göra som jag och också klicka hem lite nytt och fräscht till garderoben inför den kommande hösten? Använd då rabattkoden "b2s-se" så får ni hela 25% rabatt på hela ert köp (exklusive rea). Passa på nu innan alla tänker samma sak och dendär stickade du kollat på tar slut, det förtjänar du<3

Svart T-shirt klänning HÄR // Grå Hoodie HÄR

Svart stickad HÄR // Grå stickad HÄR

Svart långärmad HÄR // Gul långärmad HÄR

Alla bilderna är tagna ifrån NAKD.com

Tatuerings planer

2018-08-25 19:03
Från hannaasjogrenn

Som ni kanske vet har jag en tatuering på armen med två stycken blommor. En på axeln och en som fortsätter in på innerarmen. Sedan ett bra tag tillbaka har jag velat fylla på dessa och fortsätta med samma typ av blommor över hela armen som en sleeve. Jag vill att de ska vara i samma storlek samt stil men jag vill inte att de ska sitta ihop som en sleeve annars gör. Vill ha mellanrum mellan dem, däremot inte så stora mellanrum. Makes that any sense at all? Hoppas ni förstår lite vad jag menar iallafall, haha. Planen är att göra det nu någon gång i höst när det är mer vänligt för plånboken. För att jag skulle kunna se hur det på ett ungefär skulle se ut så tog jag en eyeliner igår och målade direkt på armen. Ser kanske lite rörigt ut men det är för att jag målade upp och ner samtidigt som jag kollade in i en spegel för att kunna se ordentligt på bakre armen exempelvis. Blev som sagt ganska rörigt, inte alls exakt så som de ska se ut och blev inte heller så nöjd med placeringen på dem. Målade dit två blommor "på test" men inser nu att placerar man dem rätt får man plats med tre eller kanske till och med fyra blommor och blad. Samtidigt som jag hade eyelinerkladdet på armen så kunde jag planera mer hur jag vill att dem ska sitta samt kundejag förbereda mig på hur det kommer kännas med en helt gaddad arm. Jag är iallafall taggad!

Vad tror ni? Kommer det bli snyggt?