RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 17:12:03

CiaLinaSofie

cialinasofie blogg på Nouw

Nybliven sjuksköterska

2019-06-11 20:33
Från cialinasofie

Hallå! Hur är det? Bättre sent än aldrig heller hur? Jag ha haft ett hektiskt liv den sista tiden men nu? Ja, jag klarade studierna till sjuksköterska och nu kan jag titulera mig som sjuksköterska! Det är rätt sjukt.

Vad ska man säga om det? Jo, ha fått jobb på Sjukhuset i Växjö, och på avdelning 11. Så roligt! Kommer berätta om detta mer men jag ha gått två dagar på det nya jobbet. Examen 7/6 och intron började 10/6! Ingen vila här inte. Igår var de kurs i Nova, det som är programmet som användas på avdelningen för vad som ska göras med patienterna och sedan HLR utbildning! How to save life you know och idag ha jag varit på akuten och kollat hur det är där.
Planen är att jag ska jobba först på avdelningen för att sedan skolas in på akuten för att pendla där emellan sedan.

Ikväll ha jag badat och sedan somnat lite hårt i soffan innan fotbollen började! Helt slut. Känns som kroppen går på sparlåga just nu men snart sängen och upp imorgon för kurs och student!

VABBUARI

2019-02-16 12:03
Från cialinasofie

Jag har haft barn under fyra vintrar kan man säga, Ludvig är född i maj och det innebär att Ludde är inne på sin fjärde vinter. Jag har verkligen haft tur som förälder att i år är det första gången jag har mött på fenomenet "VABBUARI" och det slog mig hårt i ansiktet. Ludvig fick feber, hosta och förkylning. lille killen. Sovit som bara den hela veckan och hostan har varit värst för honom och mig.
Men tyvärr fick man inte vara världens mysigaste mamma för jag skulle ju förstås behöva någon som vabbade för mig. Jag fick feber,hosta, förkylning och halsont och var lika dålig som lillkillen.

OCH vad elak man kan känna sig. Man vill bara vara självisk och fokusera på sig själv men vi har gjort det bästa av saker. En massa glass, te, all mat som han ville ha. Att få i vätska i sitt barn är det viktigaste och därför låter jag honom få det han vill. Ett tecken som är bra att gå efter om barnet har fått i sig tillräckligt med dricka är att barnet kissar! Var alltid orolig om barnet inte kissar samt om de är okontaktbart!

Det är inte lätt att vara ensamstående och vabba när man själv är sjuk. Men man bitar ihop. Jag har en väldigt fin mamma som kom ner en natt för att hjälpa oss! Det betyder så mycket att veta att man har dessa godhjärtade själar i sitt liv.

I alla fall idag är det en vecka sen sjukdomarna började och de har börjat ge med sig så det är skönt. Idag blir det lite promenad ner till stan, mat och hockey på teven.
Ta hand om varandra!

Själv...

2019-02-05 21:49
Från cialinasofie

Vad händer egentligen när man kommer sig själv nära in på livet? Kanske lite för nära. Jag är på VFU just nu och ha befinner mig på Ätstörningsmottagningen. En oerhört givande och lärorik ställe att ha sin praktik på men också oerhört jobbigt. Jag har aldrig varit så här att trött i huvudet och slut i själ. De har verkligen blivit en resa för mig själv att träffa personer som kämpar mot dessa ätstörningar. Jag har ett förflutet och mina egna hjärnspöken som inte är bearbetade. Idag väcktes känslor och tankar extra mycket. Att få arbeta nära familjer som lever med detta helvetet 24/7 väcker känslor hos en som man inte kan ana.

Blicka bakåt, blicka framåt och vad finns här och nu?

LÄNGESEN

2019-01-17 21:28
Från cialinasofie

Det var ett tag sedan jag skrev här, sisodär nio månader. Livet kommer i mellan, i mellan som bara den. Flytt, skola, jobb, barn och lära sig leva som sig själv igen. Det är svårt att finna sin plats och finna sig själv när man har ett barn som är en del av sig och man är mitt upp i allt som forma en hela tiden.

Men idag har jag skrivit min sista ordinarie tenta på sjuksköterskeprogrammet, det som är kvar är kanske en ev. omtenta och NKSE tenta. På måndag börja jag sista terminen, termin 6. Det innebär alltså 15 veckors praktik och en kurs om Smärta sedan är jag förhoppningsvis klar. Det är sjukt, mindre än 5 månader. Och detta innebär att jag har även fullt upp med att skriva CV, personligt brev och söka jobb. Vad vill jag jobba med? Vart vill jag jobba? och har jag några krav?


Jag kände som att det var vår idag men när jag steg utanför dörren var de svinkallt, det blåste svinkallt. Pippi tröja, ljusa jeans och rosa strumpor!

#10yearschallenge
Och jag som alla andra har letat på bilder som är 10 år gamla. Partner in Crime! och jag ser tillbaka på den tiden som en jävligt rolig tid!

Min Ludvig

2018-04-08 04:57
Från cialinasofie

Min son. Ni alla vet att jag har en son. En son som jag älskar, ser upp till, avgudar och han motivera mig, lär mig saker och inspirera mig.
Och jag älskar han för den han är. För hans kärlek, omtänksamhet, sprudlande känslor, men för hans drivkraft, envishet och alla hans funderingar och frågor.
Jag vill vara en massa som låter han göra som han vill bara han inte skadar någon, verkan fysiskt eller psykiskt. Jag vill att han ska bli självständig och att han ska våga vara sig själv och stå för sina åsikter.
I påsk stötta jag på något som gjorde mig glad, chockad, glad, fundersam, dömande, upprörd och helt tagen.
Ludvig älskar frost eller som han säger : Let it go!
Elsa, Anna, snögubben och Sven och allt som ha med frost att göra!
När vi var hos mammas kompis som ha tvillingar i 6 års ålder frågade jag om de ha något med kläder med Elsa på så fick vi en hel kläder och bland annat några klänningar och en av dessa förälskade sig Ludvig i. Den på bilderna och innebar att han har haft denna 5 av 7 dagar den senaste veckan. Med strumpbyxor till. Så ska de vara och han är så stolt över denna.
Men vad chockad jag blir av att folk inte kan hålla masken och måste kommentera det. Vissa försöker linda in de som till exempel ” åh är du påskakärring idag” ”va fin du är men du klä ut dig väl” medan jag direkt säger att idag ha Ludvig fått välja själv och han är så fin i sina kläder eller att jag måste försvara honom rappt innan någon säger något som sårar.
Han älskar sin Let it go klänning så varför skulle han inte han få ha de på sig? Bara för vi lever ett samhälle där killar inte ”ska” bara klänning? Fuck it säger jag. Klänning är de bästa och skönaste plagget !
Jag är uppvuxen med en far som ha låtit mig och min syster välja kläder själva för att de gick smärtfritt då, att stå och tvinga på oss kläder som vi inte ville ha kunde ta år och dagar men när vi fick välja själva så gick de på noll och ingenting. Han var bara noga så de va helt och rent och anpassat efter väder och vind!
Och så känner jag lite med Ludvig!
Han har fått börja välja lite kläder vi köper och även om jag skulle vilja att han skulle ta på sig de jag vill så tycker jag det är bra att han få bestämma lite själv.
Få ha kontroll över något.
Jag klara inte av åsikter, kommentarer så som att man blir fjollig om bär klänning, killar ska vara killar och att killar får inte leka med tjejsaker, de är bara en fas, vänta så ordna de sig, ut och sparka boll med honom och annat! Nej nej Ludvig kan bestämma själv vad han vill!
Jag har följt Knivlisa på Instagram och hennes blogg och hennes Harry älskar också klänningar så jag rekommendera er att kika in hennes sociala medier! Men de är skrämmande när hennes 4 åring frågor om någon vuxen ska på besök eller inte för att slippa höra att han inte kan ha klänning för att han ha snopp!

Vad tycker ni om klänning på pojkar?

Påskhelg

2018-04-03 10:42
Från cialinasofie

Har spenderat de senaste dagarna i Växjö och firat påsk in på små timmarna. Vi har bott hos mamma/mormor och sedan utgått där ifrån.
Fredagen besöket vi Julia med familj och bebisgosade! Sedan spenderades kvällen hos flickorna i Öjaby med en massa gott käk! Ludvig fick även lite kläder från tjejerna och han bara älskade ena klänningen! Så den är de enda han har burit hela helgen efter det!
Lördagen var de påskmiddag hos min mormor/gammelmormor. Matkoma för att sedan spendera kvällen hos syskonen tellander!
Söndag var de mer mat mat mat hos pappa/morfar för att äta ännu mer mar och fira deras 20 bröllopsdag! ♥️
Och sista dagen var de pannkaksätande hos syster/moster!
När vi är alltid i Växjö så är det fullt upp verkligen. Älskar allt som har med växjö och alla kära där så man verkligen vill hinna se alla och de gör man aldrig! Synd de. De är de jag saknar mest med att inte bor där. Jag vill kunna träffas för en fika eller bara ta en promenad så där men de går inte :(

GÄVLE

2018-03-18 12:24
Från cialinasofie

En underbar helg i goda vänners lag! Har varit i Gävle över helgen för att hälsa på världens bästa Pillan! Hon och Jb fick en liten pojk för cirka en månad sedan och nu fick jag träffa de lilla miraklet

En underbar helg med mängder med snö och strålande solsken! Vi ha ätit gott, pratat en massa och en massa bebismys♥️

Nu ska jag hem och förbereda mat och invänta sonen! Som jag saknat honom♥️

Gävle

2018-03-15 21:12
Från cialinasofie

Jag sitter på tåget till min vapendragare Pillan. Pillan bor i Gälve och de ta ett bra tag med tåg dit. 8 timmar med! Härligt ? Nja går ändå ganska bra. Jag ska dit och bebisgosa! Hon fick bebis för lite mer än en månad sedan och nu så får jag träffa hela familjen♥️ 

Det är konstigt att göra sådana hära resor själv utan Ludvig. Han ha nästan varit med mig överrallt men nu så får man försöka göra saker själv även om de finns ett tomrum!

VFU:2

2018-03-14 20:40
Från cialinasofie

Jag har haft typ 10 veckors praktik, min praktik i Termin 4 på sjuksköterskeprogrammet. Och vilken praktik jag har haft. En berg och dalbana. Men jag är godkänd. Jag har klarat med exemplariskt :) nej då haha ! Det är sjukt hur man kan ibland vara på top of the world och ibland vill man bara gå till sjöss. Jag hade två tunga veckor som nu haft följts av en bra vecka! :)

att gå med huvudhandledaren på avdelningen gör att jag lär mig så mycket och hon är en fantastisk sjuksköterska, handledare och människa. Jag ha måndag och tisdag enligt mig och vad jag tolkar handledaren så har jag prioriterat och lagt upp arbetet bra! Men jag blev stressad framåt dagen.Jag blir stressad och det är då jag inte riktigt få ihop de!

Jag upplever att de har gått ganska bra. Jag ha någon en ganska bra självbild och inser att de funkar ganska bra för mig. Få ihop pusselbitarna. Men det är verkligen en lång bit kvar.

Men jag vill tacka och bocka! Infektion har varit en underbar avdelning! ♥️

lördag/ söndag

2018-03-11 21:13
Från cialinasofie

En super bra kväll igår! Vi hade vänner över igår och de var en super lyckad kväll. Ny matta och nya vänner! De blev allt ifrån vin, skratt, med andra ord, twister och en massa trevliga människor för att sedan en vända på Bulls. Jag ha underbara vänner runt mig :)

Dagen efter blev en vända på Idas och kebabpizza med Emelie och Sofie! För att sedan städa under efter gårdagen. Jag ha verkligen haft fullt upp sedan morse. Mat, städa och knatteskutt med Ludvig som va en stor hit idag- amerikans fotboll. Att få slänga sig i mattor och skrika touchdown då och då , kan de bli bättre ?

Ludvig stortrivs där som bara den :)

Efter de blev de kvällsjobb och jobbade gjorde jag allt. Haft fullt upp ikväll. Och så skönt att få arbeta i en roll som man kan och inte behöva bevisa sig :)

Nu blir de laga mat inför imon och sedan ta de lugnt!

Att bryta ihop när man är som sårbarast

2018-03-08 20:30
Från cialinasofie

Ni vet att jag går igenom en del nu och det är kämpigt. Jag är mamma, syster, dotter, student, kompis, kollega och en massa andra roller i livet.
Jag är ute på VFU just nu och en veckan kvar från och med idag. Har varit där i nio veckor eller 10? Inte riktigt säkert. De har varit en berg och dalbana och nu är den snart slut. De ha gått så bra och haft de superbra tills mittbedömning. Det är det här med att alltid prestera. Hela tiden och att försöka ha en roll som man inte är van vid. Man har mittbedömning och slutbedömning. Och jag skulle aldrig haft min mittbedömning. Det har bara gått ut för sedan dess. Eller jag upplever detta. Jag skulle lika väl kunnat gå hemma sedan dess. Men de är vad jag upplever och idag blev de för mycket. Mycket på hemmaplan och en bristande självkänslan satte känslorna på raketfart. Tur att man känner en sådan tillit till ens huvudhandledare att man kan öppna upp kranen och bryta ihop på reflektionen som vi har varje torsdag. Och idag blev de för mycket och jag kunde inte hålla inne känslorna. De svämmande över. Man huvudhandledaren och jag ha olika syn på mina två senaste veckor som tur är. Hon anser att de ha gått lika bra som innan och jag förstår vad hon menar. Men ändå svårt att övertala sin egna självkänsla. Jag ha tur att jag har har en sådan bra praktikplats men också att jag har fått en sådan tillit till henne men också min partner in crime på praktiken!

Man behöver få bryta ihop för att kunna komma igen. Bra att veta.

Hugg i hjärtat

2018-03-07 22:09
Från cialinasofie

Detta är inte speciellt bra period i mitt liv känner jag och man ha börjat se att Ludvig också påverkas. Efter lite sjukdom för hans del (egentligen för min del också) så känns de som att alla känslorna är på ytan. De som han har känt också kanske kommit fram finns nu på ytan och bubblar. Han ha tidigare sagt att han är arg när han arg och visat detta, de ha man bekräftat att det är helt okej att känna sig arg men också frågat varför och ibland får man veta varför och ibland inte.
Men man har också sagt att det är okej att vara arg men när känslorna bubblar över kan de vara skönt att vara själv eller också skönt att få prata med den någon.

Känslorna kanske ibland bubblar över att det ha visat sig att man slåss. Inte för en anledning på de viset som att någon annan slår än utom som jag tror är att man vet inte riktigt va känslorna ska ta vägen. Hemskt. Detta är de ät sista jag vill ska hända. Att Ludvig inte mår bra. Att han inte ha trygghet. Började gråta här innan ikväll när han precis ha somnat. Jag vill att han ska må bra i livet. Det är prio ett. Och kommer alltid att vara så!

Men jag undra vad man ska göra för att bearbeta detta ?
Jag försöka prata om det
Sätta in de i olika situationer
Tänkte kanske hitta en bok man kan läsa tillsammans
Någon annan som ha genomgått samma sak?

Tips råd stöttning allt möjligt är välkommet!

Världens bästa vägg?

2018-03-06 19:22
Från cialinasofie

Idag ha jag inhandlat ett hyllsystem till LM etage! jag älskar sådana hyllväggar och kan sitta och kolla på pinterst i evigheterna. Ha velat ha en jätte länge men inte haft något bra ställe att sätta upp de. Hoppas man kan göra den magisk.

Vi ha fått hjälp att få upp den av J och Ludvig! Ludvig är fösta hjälpreda här hemma. Han borrar, sågar och diskutera allt, även ett bra smakråd! De bästa sättet att få något gjort här hemma är att Ludvig få göra de mesta åt en. De ta längre tid men man få de gjort , annars blir man motarbetad!

Att bryta ihop efter en underbar dag.

2018-02-11 20:45
Från cialinasofie

Idag ha jag haft en så fin dag. En förmiddag ha vi bara myst, plockat och lekt en massa. Den stora händelsen idag var att vi ha gått på vår första gympa idag. Vi ha anmält Ludvig på Knatteskutt! De är en form av gympa som innebär att vi ska få testa på en massa olika idrotter! Ludvig ha ju en massa spring i benen som ni ha fått veta och så hade vi tankarna att få en liten organiserad lek kan va bra även på helgen. Jag gillar även att Vi får vara med och leka med barnen. idag lekta vi bilar och sparkade på bollar och en massa annat. Så kul! Ludvig va väldigt skeptisk till en början med sedan släppte han loss!
Jag vill så gärna att träning och rörelse ska vara en självklarhet i Ludvigs liv och bättre att börja med de redan nu!
Efter knatteskutt så ha vi haft en super mysig eftermiddag! Vi ha varit på de bästa humöret och skrattat i drivor. Den bästa söndagen på länge!

Att då mysa och få lägga min guldklimp och höra honom somna in. De fördärvade mig ikväll. Att bryta ihop efter en fjn dag gör de jobbigt! Att veta att imorgon lämnar jag honom på förskolan och får inte se honom förens på torsdag igen. Mitt hjärta, min låga och de jag är stoltast över i mitt liv. Att inte få ha honom nära hela tiden.
Jag upplever att jag ha svikit honom. Kanske även svikit mig själv. Att kanske mig själv att skylla att jag ha satt oss i dina situation. Att göra snabba beslut, att inte tänka med hjärnan utom bara hjärtat hela tiden. Att alla känslorna är kaos och jag knappt förstå hur man ska ta sig igenom detta varje gång. Att känna sig maktlös men ändå samtidigt känna att man ha kontrollen i sina egna händer.
Man får hoppas att de som man hör folk säga ” det bästa av två världar ” stämmer efter ett tag.



♥️

Nu är han här!

2018-02-09 19:29
Från cialinasofie

Nu är min bebis här. Ha nog aldrig känt en sådan lycka som jag gjorde när jag hämtade honom idag. Världens bästa unge. Mina ögon började tåras. Idag myste vi med en runda på stan och sedan en massa mys här hemma innan han somnande på mig! Något febrig kändes de som! !
Man inser vilket tomrum som uppstår när man inte få vara med sin son varje dag. De uppstår ett mörker inombords när jag inser detta nu. Att jag inte få vara med honom när jag vill utom jag måste dela med mig av honom! Jag vill att han ska sin pappa nära men ibland vill man bara vara självisk! !

GOD MORGON

2018-02-05 08:06
Från cialinasofie

God Morgon!
Att vakna till denna utsikten säger man inte nej till, även om munnen är söndersprucken och ryggen värker och man är dunderförkylning. Vad gör de ? Vädret ser underbart ut men Linnéa messade om att de är super kallt! Nu ligger jag och myser på ryggvärme och dricker te och lyssnar ljudbok! Så mysigt!

Idag på förmiddagen blir de ner till stan en vända för att leta lite saker för att sedan ha praktik ikväll! För att ser ut som en människa behöver jag ta mig i kragen och gå upp för att fixa sig!

ETT NYTT LIV

2018-02-04 21:30
Från cialinasofie

Ikväll lägger jag mig i sängen i ett nytt kapitel i mitt liv. Jag lägger mig med 700 olika känslor och ett brustet hjärta. Jag går och lägger mig som en ensamstående förälder.

Ludvig är mitt allt. Jag kanske inte alltid är världens bästa mamma men jag gör alltid mitt bästa. Jag vill att Ludvig ska må bra. Att ordvisan eller ordspråket ” två lyckliga hem är bättre än ett olyckligt” tydligen inte bara en klyscha. Man måste göra något när de inte fungera. Och ibland finns de hjärnspöken....

Jag tycker ofta att jag är en så jävla dålig mamma för att detta händer. Att jag förstör för Ludvig! Att jag såra honom. Att han kommer hata mig. Även om detta är ett gemensamt beslut så känns de som att det är mitt fel.

Jag ha världens bästa kompis i alla fall. Linnéa ha hjälp mig oerhört mycket och nu ha hon mig på halsen då jag och Ludvig varannan vecka bor med henne ♥️ tack!

De kommer mer om detta. Känns som de är viktigt.

Idag mådde jag sket när jag första gången lämnade ludvig och han brast i storgråt♥️

VFU 2

2018-01-28 09:30
Från cialinasofie

Praktiken. Jag ha just en kurs nu som innebär 9 veckors praktik, 2 simuleringsövningar, reflektionsseminarium och läkemdelsberäkning (+omtentamen) ! Fullt ös ungefär så kan man säga.
Praktiken ha varit bra hittills. Lite rörigt men de hade de förvarnat mig med så de känns okej. Är på infektionskliniken på halmstad sjukhus och de innebär att man ha patienter med allt från sepsis, lunginflammation, influensa, calici och tuberkulos men en massa annat, lugn ni behöver inte oroa er. Jag får inte gå in till patienter med verkligen calici, influensa och tuberkulos! Jag ha fått sätta pvk, ge en massa antibiotika och andra läkemedel, jag ha även fått se undersökningar och en massa annat. Känns verkligen helt otroligt bra än så länge!

Finns de andra sjuksköterskestudenter där ute? Vad ska man tänka på när man är ute på vfu ? Några tips?

LördagNatt

2018-01-28 00:35
Från cialinasofie

Hallå allesammans. Tiden bara rinner förbi och tyvärr så är skrivandet här inte prio ett. Även om jag gör de för min egna skull egentligen. Men vad vill ni höra? Om Sol och regnbågar med blomsterängar ? Inte riktigt så men jag har just nu praktik. Detta innebär asså att jag befinner mig ute i arbetslivet för att lära mig så mycket som möjligt om hur de är att jobba som ssk. De går strålande? Eller ja så bra som de går.
Jag gör min praktik på infektionskliniken på Halmstad sjukhus. De är trevlig personal och jag ha redan lärt mig en hel del. Jag ska återkomma om de mer. Jag befinner mig inte i denna sena timmen på praktiken och inte heller på dansgolvet utom jag befinner mig på jobbet. Även de på halmstad sjukhus. Har man inte praktik så måste man väl jobba eller?

Stora killen skapar håret!

2018-01-16 21:36
Från cialinasofie

Idag fick håret ryka. Kanske att de blev lite kort men de ändå är de super enkelt att hantera! ‍♂️

Praktik - Infektion avdelning 21

2018-01-16 21:32
Från cialinasofie

Jag ha praktik nu. 10 veckor med praktik, simuleringar, reflektioner, tenta, egna arbeten och en extra tenta. Känns ju super när man är skoltrött men vad gör det. Vad ska jag göra? Hoppa av?

Jag ska i alla fall praktisera på infektion! Kommer bli super kul. Att få kära sig enormt mycket och det är ju genom praktik som jag lär mig bäst!

Man får lov att bryta ihop. Det blir man starkare av.

2018-01-16 21:28
Från cialinasofie

Om man läser denna blogg som verka de som jag bryter ihop var och varannan dag men så är det inte. Förra gången va jag arg. Nu är jag så besviken att jag ha brutit ihop totalt. Beror inte bara att man ha fått omtenta men stor del ,ni vet när bägaren rinner över, tentan är ju sista skvätten.
Jag ha gråtit som bara den.

Jag vet inte om de är ett poäng som fattas eller 20 men så är det. Jävla skit tenta.

Jag är super glad att alla som ha klarat den ha gjort de ♥️ gratti! men det innebär också att jag kan inte skylla på läraren, tentans upplägg eller något liknade utom jag kan bara skylla mig. Det är jag inte ha tillräckligt med kunskap för att klara tentan.
Vilken jävla dag! Jag borde kanske skita i detta och fortsätta som uska. Jag älskar ju de yrket fortfarande!

JULKLAPP

2018-01-05 22:55
Från cialinasofie

JULKLAPP! älskar dessa som näst intill är de jag fick i julkapp. Fick ett par andra i julklapp men de skavde så fick bli de dessa! Älska de. Kanske lite av en materiell lycka! Super sköna och tillräckligt bra för mig. Dessa ska nog får mig att röra på fläsket men också lyssna igenom böcker i forten!

Nu går Mariette Lindsteins bok Sekten som återuppstod. Fortsättningen på Sekten på dimön. Så bra! Kan vara så farligt att börja lyssna på en bok när de är tenta vecka! I alla fall när boken är så här bra.

NYÅR

2018-01-05 20:05
Från cialinasofie

Vi firade nyår med systrarna Poulsen med familjer och även en kompis. Ludvig hade super bra nyår och även vi! Så trevligt! Denna lilla tradition som de nästan börjar bli! Men en massa lek, god mat, bra sällskap, kärlek, skratt, bubbel, raketer!

Nyårslöften finns men inte hunnit skriva ner dem! Men de kanske kommer!

Sekten på Dimön!

2017-12-30 23:01
Från cialinasofie

Jag måste tipsa om denna boken. Jag ha läst ut den på två dagar och kan inte vänta på att få läsa de två andra böckerna i samma serier. Boken är skriven av en kvinna från Halmstad, Mariette Lindstein! Älska att läsa och de är perfekt att läsa nu i holiday tider!
På adllibris sida står de så här

Jag kan mer än rekommendera den om du gillar spännande, mysiskt, inte-kunna-sluta-läsa-böcker! Och att de finns två böcker till i samma serie. Livet!

God Jul 🤶🏼♥️

2017-12-24 21:18
Från cialinasofie

Egentligen ska ni se bilderna nerifrån!
Jag älskar julen och de finns ingen bättre högtid! Ludvig har haft en super fin dag med en massa bus med kusinerna Fred & Rufus men också med mig och mormor ;)! Maten va så god och vilket sällskap! Och tomten kom även detta året :) och barnen va super goa!

Nu är den traditionella julfilmen - Tomten är far till alla barnen!

Bloggat från min mobil

2017-12-23 11:11
Från cialinasofie

Dagen före dopparedagen! Vi spendera dagen hemma hos min mamma för att ta oss till Syrran för förbereda inför julen sedan ska vi ha lilljul hemma i kyrkeryd! Så mysigt! ♥️ jag älska ju julen och kör samma ordspråk som Bodström. Jul firas bäst före julen

Kärlek

2017-12-19 21:52
Från cialinasofie

Det värmer! Alla dessa fina ord som alla skriver! Tack för dessa! Jag hoppas att ni förstår att jag är en känslomänniska! Att de jag känner idag, kommer inte vara lika starkt imorgon. Men jag vill sända er alla massor va kärlek men också ett stort God Jul! ♥️

Jaha så då var de ju verkligen inte jul än.

2017-12-19 20:54
Från cialinasofie

Som ni kanske förstå genom rubriken! Jag klarade inte prövningen. Jag blir inte godkänd. Jag failade. Jag för göra om. Omtagning. Omprövningen och allt som ha med det att göra.

I en sådan här situation ska jag vara helt ärlig att jag känner mig helt jävliga misslyckad. Jag är kass, tappad, förlorad, meningslös, sämst, helt dum i huvudet, korkad, trög och allt annat i den där listan som gör att man trycka ner sig själv i botten.

Jag upplever känslan av att jag borde byta karriärs väg- hoppa av och inse att jag passar inte alls i detta yrke och klara man inte av en ynka liten prövning så hur ska man då klara av att arbete som sjuksköterska? . Cykeltaxi tänker jag på de- sjukt bra lokalsinne och jag behöver få bort fläsket? Vad tycker ni?

Även att jag vet att de bara att göra om, och jag vet att jag skulle nog fixa det så är det så här man känner.

Likaväl som jag känner så här så är jag lite likgiltig. Vem bryr sig om att om man kuggar eller lite? Jag visste ju de redan innan. Att detta inte är min grej alls.

Sedan kan jag ju alltid skylla ifrån mig ? Men de hjälper mig ju inte precis?

Jag kommer inte sluta utbildningen och jag kommer nog inte byta karriärväg. Men eftersom de är så mycket i denna kursen så tror jag att kroppen börja lägga av. Ständigt trött- en god natts sömn hjälper inte. De är ju 3 vårdplansseminarium, tre färdighetsövningar, 1 repetition, Färdighetsprövning, Omprövning nu då, etik seminarium, förbättringsarbete, redovisning av förbättringsarbete, motiverande samtal och då grupparbeten där i mellan. Så ständig dimma i skolan gör inte livet lättare. Denna kursen ta kanske mer på mig än andra? Men vi är ju också olika.

SNÖN

2017-12-19 07:25
Från cialinasofie

Snö för mig är så viktigt när de gäller julkänsla och för en gång skull är /ha de varit snö i halmstad mer än 10 minuter innan de försvinner. De töar nu men som i helgen va de underbart att vara ute i snö och leka.

Ludvigs storkusiner va på besök så vi passade på att åka snowracer och mysa i snön! Alltid kul att leka med Kevin och Yasmine tycker Ludvig!