RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-21 23:11:54

Elwira Celestine

Elwiracelestine blogg på Nouw

Spontant is the best

2019-09-21 22:21
Från Elwiracelestine

Gårdagen var en sådan dag som bara sprang förbi. Jag satt och pluggade från morgon till ca 15 vilket var extremt produktivt för att vara mig hehe. Efter pluggandet drog mamma med mig ut på promenad med le dog vilket var mysigt. Älskar att vara ute på promenader speciellt nu på hösten! Efter promenaden så var jag snabbt hemma och fixade till mig för att sedan möta upp en vän för lite bubbel. Hon spontan tatuerade sig, hur kul? Blev lite sugen också men fegade ur, har sagt att jag ska tatuera mig innan jag fyller 25... Undra om jag kommer hålla det?

Idag har jag varit på jobbet, näst sista helgen för denna säsong. Jag längtar till att vara ledig på helgerna men kommer sakna kollegorna. Imorgon väntar också jobb och mera plugg. Snart klar, wish me luck.

Fresh for fall

2019-09-20 18:22
Från Elwiracelestine

Igår var jag hos den bästa frisören i Borås, aka min frisör Ada på Moods for You. Jag har gått hos henne i 12(!!) år snart och jag blir alltid lika nöjd. Just nu vill jag få fram min naturliga hårfärg så vi körde bara på klipp igår. Vi gjorde det några centimeter kortare och klippte till lite gardinlugg så inte allt hår är i samma längd. Jag kan dock fortfarande sätta det bakom öronen vilket är ett stort plus. Det blev fräscht efter bad i saltvatten och allt solblekt slitna klipptes bort. Jag är supernöjd!

Friday i'm in love

2019-09-20 08:39
Från Elwiracelestine

Godmorgon godmorgon. Tänk att vakna upp till den bästa dagen, Borås visar sin bästa vädersida och energin är på topp. Det finns inte mycket som slår den känslan man får. Denna fredagen startade verkligen på bästa sättet! I skrivande stund sitter jag och researchar 70-tals teman och olika gestaltlagar för mitt projektarbete som ska in i mitten på nästa vecka. Det ska bli väldigt skönt att lämna in då dessa kreativa kurser egentligen inte är min grej. Jag gillar statistik och logiska rätt och fel svar. Men kul att få testa sin kreativitet någon gång då och då också.

Nu ska jag återgå till mitt ljuva kaffe och min research. Håll tummarna att detta arbete kommer gå som på räls och att jag inte kommer stöta på några problem alls. Ja, man kan ju drömma...

Fick en ny planta igår av mamma (den stora till höger), visst är den söt! Och jag är fortfarande lika kär i min kaffekoppar som jag var när jag köpte dem för 1 år sedan.

Hej torsdag

2019-09-19 12:56
Från Elwiracelestine

Long time no see. Jag har äntligen flyttat. 4:e flytten på 2 år och nu ska jag stanna i denna lägenhet, hoppas jag. Jag stortrivs på min ynka 25 kvm, det är såpass bra planlösning så det känns faktiskt större. Jag får plats med i princip alla möbler, tyvärr inte min dubbelsäng (sad) så den får komma fram när jag flyttar till större i framtiden.

Skolan går jättebra, är inne på andra året nu och det känns konstigt. Jag menar, snart har jag gått hälften av min utbildning? Panik!! Vad ska jag göra efter? Kommer jag faktiskt ha lärt mig något? Kommer jag vilja jobba med det? Nej jag tycker vi skjuter upp de frågorna lite, jag som har en bra torsdag. Just nu är det jättekul, vi har en kurs som riktar in sig på after effect, aka animering. Så som slutprojekt ska vi göra en vinjett till en 60- eller 70-tals film, jag tar inspiration från The 70s show bland annat, det är alltid kul att få vara lite kreativ!


1) Tb till att man var brun och fin, måste brun utan sola ikväll..
2) Höstoutift deluxe, leopard, kjol och skinjacka, kan jag gå i det hela tiden?​

Flytt på G

2019-05-21 09:00
Från Elwiracelestine

Hej hallå. Allt bra? Med mig är det sådär faktiskt, känner mig lite allmänt stressad. Skolan tar mycket tid eftersom JavaScript är sjukt svårt att lära sig. Det är som att lära sig ett helt nytt språk och du har 5 veckor på dig. Så ja ganska svårt men det ska nog gå förhoppningsvis... En annan sak som tar mycket tid är att jag ska flytta snart igen. Jag flyttade till min lägenhet i slutet av mars men jag trivs inte på något sätt + att det är väldigt långt bort från vänner, familj och skolan. Så nu har jag skrivit på kontrakt för en studentlägenhet mitt i stan. Enda nackdelen är att den är väldigt mycket mindre än min nuvarande men det ska nog gå. Jag får bara bo där tills jag tar examen så förhoppningsvis bor jag bara där 2 år. Men det ska bli så mysigt att bo lite mindre haha. Jag ska inreda den ljust så då brukar det kännas lite större. Jag längtar väldigt mycket!!

Dessa två står högst upp på inredningslistan just nu. En vit, fluffig matta från Mio och en spegel från Carolina Gynning!

Little black dress

2019-05-20 19:22
Från Elwiracelestine

I lördags körde jag safe-card och tog på mig den lilla svarta för the party. Jag kände mig både snygg och bekväm vilket är de två största kriterierna för en outfit. Jag fyndade denna fina slip-in klänning på H&M för bara 200kr, jag menar... Hur underbart? Älskar att köpa snygga klänningar för nästintill nada dineros. Min studentplånbok tackar så mycket. Denna klänningen kommer användas mycket i sommar kan jag lova, den är så enkel att klä upp och klä ner. I lördags klädde jag ner den lite med t-shirt under och sneakers till. Jag tog också min nya Valentino väska till, jag tycker det är så snyggt med en röd detalj till en annars helsvart outfit. Jag satsade som sagt på bekvämt. Nästa gång kör jag nog kanske klackar till.

Måndag och pepp

2019-05-20 09:45
Från Elwiracelestine

Hejhej! Äntligen måndag igen! Jag kan omöjligen vara den enda som älskar måndagar? Måndagar för mig är en nystart och en bra måndag gör att veckan blir bra. Idag startar jag veckan med lite jobb på förskolan jag arbetade tidigare. Slutar kvart i ett och sen hem för att plugga och ta en promenix med hunden. Denna måndagen startar alltså BRA!

Helgen har varit väldigt mysig, räknar även fredagen eftersom jag enbart hade halvdag på skolan. I fredags körde jag och mina närmaste tjejkompisar shoppingrunda och sen åkte vi hem till en gammal gymnasiekompis och mötte upp med några andra. Väl där så gjorde vi en underbar vegetarisk lasagne och spelade lite spel. På lördag hade en vän förfest som jag var med på men jag drog inte med ut, var trött och inte speciellt sugen på fest så gick hem och lade mig istället (jag är gammal, i know). I söndags kollade jag och två andra på Eurovision eftersom vi missade det i lördags, nästa år är vi back on track att kolla det live på tv:n istället. Vi missar absolut inte det igen! Allt som allt var det en väldigt trevlig helg med mycket mys vilket är välbehövlig ibland.

Nu ska jag gå tillbaka till jobbet, hoppas ni får en lika bra måndag som jag får! Puss puss

Prag

2019-05-08 10:45
Från Elwiracelestine

Hejhej!

I fredags åkte jag och bästis till Prag för en liten weekend och vi har haft det underbart! Vi tog morgonflyget med mellanlandning i Hamburg för att släppa av och hämta andra passagerare. Väldigt smart faktiskt, på det sättet slipper de ha två flyg i luften. Vi bodde iaf på ett hotell mitt i Prag med gångavstånd till allt. Hotellet var sådär men det funkade, ska jag till Prag igen väljer jag kanske inte det hotellet... På fredagen och lördagen körde vi sightseeing, vi gick på Karlsbron och såg en känd klocka. Väldigt spännande. Vi lyckades dessutom pricka in helgen för Prag marathon så man kan säga att det inte bara var vi som var där. Söndagen bestämde vi var en perfekt shopping dag, jag hittade en liten pastellgul plånbok från Mango som får plats i alla mina små väskor. Jag hittade faktiskt ingenting mer men det är mysigt att bara gå runt i lite butiker.

Jag rekommenderar verkligen Prag för alla åldrar eftersom det finns väldigt mycket att göra! Vi var bland annat och spelade minigolf i en black-light lokal, vi var på flera olika pubar och restoranger och en extremt cool bar som heter The Alchemist. Lokalen är inred som ett gammalt apotek och fanns inte många platser så väldigt intimt. Jag tog en vanlig drink och Erica valde "Choose your faith". Det kom in en från personalen klädd i en svart dräkt och pestmask och så fick hon dra ett tarotkort och då fick hon sin drink och ett namn på en annan bar i Prag. Hade vi gått till den hade vi fått en gåta som vi skulle lösa som skulle leda oss till en annan bar. Löste man alla 12 gåtor vann man 4000 euro. Ett väldigt roligt koncept! Hade vi haft mer tid hade vi definitivt försökt lösa nån gåta. Allt som allt hade vi det superbra!

Godmorgon fredag

2019-04-26 09:23
Från Elwiracelestine

Min tenta är inlämnad, solen skiner och ikväll ska jag äntligen se Avengers: Endgame. Och det är FREDAG. Kan en dag bli bättre? Det var längesedan en fredag började på ett så här bra sätt, vaknade imorse pigg och utvilad och på Spotify väntade en ny låt av Taylor Swift. Jag menar hallå liksom, bara det gör hela dagen. Och sen lägger vi till bra väder, matmarknad (!!) i eftermiddag och bio ikväll. För att sammanfatta: perfekt.

Nu ska jag fixa frukost åt mig och syrran och sen väntar lite chill innan jag ska iväg hela eftermiddagen. En sak som är säker, jag kommer spela Me! av Taylor Swift på repeat hela dagen. PUSS

Hej igen

2019-04-23 11:31
Från Elwiracelestine

Det var ett tag sedan... Känns som att jag börjar varje inlägg med just den meningen. Varje gång jag försökt göra ett nytt försök att blogga har något kommit emellan, vare sig det är skola, jobb eller bara livet i allmänhet. Men nu haha, nu ska det gå!

Så vad har jag haft för mig det senaste, jo jag är snart klar med mitt första år på informations arkitekturlinjen på Högskolan i Borås. Studierna går bättre än förväntat och jag tycker linjen på hur bra som helst! Jag stortrivs verkligen. det är väldigt tufft i omgångar men jag har klarat i princip allt utan komplettering än så länge (vi får väl se efter denna kursen vi har nu..).

Flyttat har jag också gjort men tyvärr trivs jag inte så jag letar nytt. Om jag får drömma vill jag flytta till antingen nyproduktion eller helt nyrenoverat. Men i verkligheten tar jag vad jag än får så länge det är större än 30kvm. Och diskmaskin får det gärna vara, och tvättmaskin, och balkong. Okej jag har kanske lite krav ändå.

Vad mer har hänt? Njae inte så mycket, jag jobbar just nu kvar på förskolan som timis och jag jobbar timmar på djurparken där jag också kommer hålla till i sommar. Skillnaden denna sommaren är dock att jag lyckats rekrytera min bästis (hehe) som också kommer jobba där med mig så det kommer bli hur bra som helst!


Det som väntar här näst är att jag nästa vecka drar till Prag för en liten weekend vilket kommer bli så kul. Jag LÄNGTAR! Jag och en vän åker på fredagen och kommer hem på måndagen. Vi ska bara strosa runt, äta gott och bara njuta av att vara lite lediga.

Nej nu ska jag gå ut med hunden och sedan fortsätta skriva inlämning. Ha det gött! PUSS