RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-21 16:03:39

Jolias

Jolias blogg på Nouw

Dagens låt.

2019-07-31 21:05
Från Jolias

Första dagen på jobbet och träning

2018-08-13 20:43
Från Jolias
Idag var min första dag på jobbet efter att ha varit hemma i ett år och tre månader. Det känns bra och istället för att jobba på förskolan som jag gjorde innan så har jag börjat jobba som stödlärare i skolan.

Sen ett par veckor tillbaka så har jag kommit igång med träningen. Försöker få in konditionsträning på bandet och styrketräning på maskinerna men det jag lägger mest fokus på är att gå på bodybalance två gånger i veckan (bli vigare och starkare i sin egen kropp). Jag har även testat ett pass med bodypump så det ska jag köra varje fredag. Bodypumpen var riktigt tuff men så rolig. Vilket pepp det är att gå på gruppträning!

I fredags avslutade jag en kurs som jag hållit på med i under tio veckor på distans, wow vilken pepp jag känner inom mig att jag klarade av den. Det känns som att mitt liv äntligen är på rätt väg efter ett tufft år. Jag är så tacksam och glad för mina två barn men ska vara helt ärlig med att säga att jag kanske inte mått helt hundra med tanke på att Love inte sov sina första sju månader i livet och att Amalia samtidigt hade sin bästa period hon haft. Nu sover han som en stock hela nätterna så då sover ju även vi föräldrar bättre och mår mycket bättre. Amalias värsta trots är även över och hon har mognat så enormt på ett år.


Amalias rum

2018-08-07 10:51
Från Jolias

Fredrik berättade "nu har jag klickat hem det på rean.." typ tre gånger så barnen fick en hylla som man kan ha böcker i, en hylla som Amalia kan ha sina finsaker på, ett nytt skrivbord och en bänk (som ej syns på bilden). Så himla fint och hela kalaset hade gått på typ 3000 kr mer än vad det gjorde. Så himla nöjd blev hon,

Löpning

2018-07-18 21:49
Från Jolias
Jag kom igång lite med träningen igen i april men det höll bara i sig någon månad. Vad som hände vet jag ej men idag gjorde jag det första löppasset i skogen sen dess. Första passet är svårast, att till början att ens ta sig dit, sedan är konditionen sämst och man känner sig tung. Men jag vet hur lätt det kan kännas att springa, jag var i bäst form när jag blev gravid med Amalia och efteråt tappade jag allt. Men känslan över att bara flyga fram utan att det känns tungt är mitt mål. Dit ska jag minsann komma igen!

Balanscykel

2018-04-26 10:40
Från Jolias

Balanscykel, vad är det för fånigt påhitt? Tänkte jag och tog upp telefonen och googlade. Jag är verkligen googlarnen nr 1! Har jag minsta lilla fundering så googlar och jag googlar tills jag får svar på min fråga. Denna gång tog det inte så lång tid förrän jag fattade att man ska ha en balanscykel om man vill att sitt barn ska lära sig cykla på bästa sätt. En cykel med stödhjul, enligt många olika sidor som jag läste på, hämmar utvecklingen av balansen och ger en falsk säkerhet och kan vara farlig i tex kurvor. Många barn ramlar och blir istället rädda för att cykla. Jag själv har cyklat, som så många andra barn på en cykel med stödhjul och sedan lärt mig cykla på vanlig cykel så det kan ju verkligen inte vara något jättedåligt med det.. men tydligen ska en balanscykel göra att barnet utvecklar balanssinnet, alltså det viktigaste man ska kunna när man ska lära sig cykla.

Så det var ganska givet, vi ställer undan trehjulingen och köper en balanscykel till Amalia i namnsdagspresent. Fortfarande är den väldigt läskig, men när hon fått upp balansen och börjar få fart blir den nog riktigt rolig! Vi får se när hon är redo för en riktig cykel sen.

Artonde april tvåtusenarton

2018-04-18 21:40
Från Jolias

Nu sitter jag här i soffan, nyduschad och bara andas. Båda barnen sover sen en tid tillbaka och F är som vanligt på jobbet. Det är som att allting bara lägger sig som en tystnad här hemma och jag börjar redan planera inför nästa dag. Det känns som att jag håller på att komma tillbaka, med näst intill obefintlig hackig sömn är det lätt att knappt orka med vardagen med två barn. Men Love har, i samband med att vi har börjat ge honom riktig mat även börjat sova på natten. Vaknar några gånger men inget mer än det. Skönt! Min ork kom i samband med det och nu har jag som när jag m¨år som bäst, några mål att slutföra.
Dels så har jag tagit tag i körkortet igen, hela min graviditet och tiden efteråt är som en dimma, men nu äntligen känner jag orken. Jag har kört i trafiken i innerstan, korsat rödljus, kört på landsväg och grusvägar. En liten bit på väg.

Love hade inte gått upp i vikt ordentligt när vi var på BVC sist, han vägde 7500 g och var 68 cm lång (8 mån), så han hade svackat ganska mycket på kurvan men vi får hoppas att det är ändring nästa gång vi är där. Vi har börjat ge honom gröt morgon och kväll samt 1-2 mål mat på dagen och sedan mellanmål. Jag har även ammat emellanåt, alltså har vi gödigt honom lite och dubbelhakan just nu är ett faktum.

Just det! Jag läste ett gammalt inlägg från när Amalia var runt 9 månader och jag blev så ledsen att jag inte bloggat så mycket under de första månaderna i Loves liv så jag tänker att jag ska försöka att göra lite minnesvärda inlägg som jag kan kolla tillbaka på om 10 år och minnas barnen som små.


Hur som helst, bjuder på lite bilder från häromdagen när vi var i lekparken.

Fem och en halv månad som tvåbarnsmamma

2018-01-16 14:03
Från Jolias

Lite svårt att kolla på mina två hjärtan att bli alldeles stolt och känslosam. Där har vi en liten kille som är väldigt målinriktad, lugn och som kan tydligt säga till när han är trött, hungrig eller när syrran är lite väl närgången. Där har vi även hon som förändrade mitt liv och gav det en helt ny mening. Hon som är så viljestark och bestämd, inte ens en vuxen karl skulle kunna säga ifrån när hon väl har bestämt sig. En storasyster som oftast vill vara där Love är och som alltid vill honom väl, om hon än råkar hoppa på honom eller bita honom i foten.

Allt med Love har varit så mycket enklare fast ändå svårare. Förlossningen med Amalia var så tuff och jag kände mig som en traktor hade kört över mig 5 gånger efteråt. Med Love gick det så lätt och jag skuttade omkring som vanligt redan dagen efter. Jag hade det i mig, amning, nattning och blöjbyten. Fast detta med att räcka till två har varit det svåraste. Att bara ha Amalia eller bara ha Love har känts som en del av mig fattas men ändå så lätt att bara fokusera på en. Nu är jag ensam varje eftermiddag kväll och ska söva Amalia samtidigt som man inte riktigt vet hur Love är. Antingen sover han och vaknar mitt i sövningen av Amalia eller så är han vaken och jag får gå och vanka på honom för att han ska sova. Det går utan problem men ni fattar, hade det gått å klona mig i detta läge hade det tagit hälften av tiden. Det är just tiden jag känner som inte riktigt räcker till. Dagarna går åt att försöka sova ikapp de timmar jag missar på natten då Love i snitt vaknar 10 gånger. Sedan är det att laga mat, städa, hänga med Love, läsa och leka med Amalia. Äta mellis, ta en promenad, osv osv. Vipps så är klockan 19 då ska Amalia ha ätit kvällsmat, badat, borsta tänder och vi ska läsa bok utan att veta hur humöret är hos Love. Ibland får Amalia läsa för mig, lilla hjärtat! Sen är klockan 20, jag ska röja undan efter dagen och förhoppningsvis sover Love. Klockan 21 är då min egentid börjar och jag har ca 2 timmar innan Love vaknar igen, då är jag så trött att jag kollar på någon serie eller film sen somnar. Sen börjar dagen om. Jag älskar att vara mamma om det är så otroligt intensivt.

Klädbytardag och lämna nappen

2017-10-21 15:14
Från Jolias

Idag har varit en väldigt stor och speciell dag i Amalias liv. Fredrik köpte en nappbok för ett tag sedan som heter "Hej då nappen". Den har varit så bra och där i stod det lite olika tillfällen där barnen i boken ska sluta med nappen. I boken står det även att man fick välja om man skulle ge nappen till jultomten, nappféen eller till nappträdet. Amalia har nu ett tag pratat om just nappträdet och hade bestämt sig för att hänga sina nappar där. Vi kollade upp vart det fanns ett tappträd i norrköping och när jag ändå skulle gå på klädbytardag där idag så passade vi på efteråt. Amalia var jätteglad och vi köpte tårta och hon fick bestämma en sak i leksaksaffären eftersom att hon blivit så stor. Jag ska även skriva ett litet brev från nappträdet till henne. Vi får väl se hur hon reagerar sen när hon ska sova men än så länge känns det bra.
På klädbytardagen så fyndade jag lite, men det fanns då inte mycket i Loves storlek. Lite jeans till Amalia blev det dock och det som jag är mest nöjd över, en ergobaby för bara 300 kr! Jag som tänkt köpa en sen ett par månader tillbaka. Ibland har man tur! Nya kostar de över 1000 kr med spädbarnsinlägget.

​En tyllkjol blev det också till utklädnad och den åkte på direkt.

Love Olof Alexis

2017-10-05 12:32
Från Jolias

Älskade lilla du vad du förgyller våra dagar.

Tröttisdag

2017-10-03 17:47
Från Jolias

Idag har hela familjen varit riktigt trötta. Vi har varit förkylda ett litet tag, Love har haft feber till och från sen i torsdags och igår kväll när jag och Fredrik skulle gå se på en serie i sängen så upptäckte vi att den hade stigit till 38,8 grader. Om ett spädbarn 0-3 månader får feber högre än 38 grader så ska han bli undersökt av en läkare så det var bara att åka till barnakuten där mitt i natten. Vi ringde svärmor som fick vara hemma hos oss om A skulle vakna. Väl inne på barnakuten så fick vi hjälp direkt. Han var vaken under hela tiden och var superpigg och glad. Efter kanske 40 minuter så kom läkaren och gjorde en undersökning på honom och han har bara en vanlig förkylning som antagligen kommer gå över av sig själv så vi fick åka hem. Men eftersom att de har som rutin att undersöka så små barn vid feber så tyckte även hon att vi gjorde rätt som åkte in. När vi kom hem så var han otröstlig och jag kanske max sov 3-4 timmar inatt. Tur att Fredrik är snäll och låter mig sova under förmiddagen. Jag har ju såklart också åkt på denna förkylning så då blir man ju extra trött dessutom. Amalia är hos sin farmor just nu och jag får ta hand om bara lilla Love så jag kan vila lite.


Kaffe, kaffe och kaffe..