RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 11:13:22

margotsofie blogg

margotsofie blogg på Nouw

semestermode fortsätter

2019-07-09 12:35
Från margotsofie

Hejsan! I söndags tog vi välförtjänt sovmorgon och rörde oss ut mot Nils sommarstuga i Mullhyttan. Där möte Brummers upp oss för en fika och eftermiddagshäng. Vi spelade fotboll med Sander och bara njöt av varandras sällskap, så trevligt!! I går startade jag och Nils dagen med att gå på visning. En stor 3,5 på 109 kvm men den var inte riktigt så som vi önskade. Vi bor tillsammans i min bostadsrätt nu så vi har verkligen inte bråttom någonstans men vi bor lite väl trångt för två personer med mycket saker och en hund. Vi kollar runt då och då men kommer inte flytta för en s vi hittar 200% rätt. Denna lägenheten var kanske 56 %.. så vi tackade nej. Där efter blev det frukost/lunch i stan och sen på kvällen gjorde vi rådjursburgare med köttet som Nils har kvar från jakten i höstas. Så lyxig att bo ihop med en jägare ibland!


​Sen blev det även om möblering, nya tavlor på väggen, måste hitta, skapa, köpa nya posters bara hehe. 

VM-Brons och vänner

2019-07-09 12:28
Från margotsofie

I lördags spenderade jag morgonen med att sola på takterassen, läsa i min bok och sen tog jag och Nils en tripp till Hallsberg för att kolla in deras loppis som vi hört så mycket om. Det var MYCKET saker det kan jag hålla med om, men inte så mycket bra grejer enligt mig.. tyvärr. Vi köpte ändå var sin sak, jag två söta korgar att ha på väggen på balkongen och Nils köpte en cool glasflaska till drinkvagnen. På eftermiddagen gick vi till frimis salonger, mitt favoritställe på sommaren här i Örebro, för att titta på bronsmatchen. Så jävla gött att vi vann, sån otrolig prestation av brudarna! Efter matchen köpte vi med oss mat. Spelade spel och umgicks in på småtimmarna. Så otroligt härlig sommarkväll!

Utflyckt

2019-07-09 12:23
Från margotsofie

Vi kör en hemmester delux våra veckor jag och Nils har semester tillsammans. I fredags åkte vi till Nora för att äta glass, trodde vi. Det visade sig att det var noradagarna med marknad, konserter, events och loppisar i mängder. Det var en sån mysig dag och både jag och Nils blev lite kära en den söta lilla staden vid sjön.

​Visst ser det mysigt ut!? Vi klarade oss från regnet men var ände redo med regnjacka och allt. Det var lite fullt på de felsta restaurangerna så vi beställde med mat, satte oss på filten längst ut på bryggan och hade picknick precis vid vattnet. Jag tror inte det är sista gången vi besöker Nora, himla mysig dag! 

semester

2019-07-05 09:54
Från margotsofie

Alltså hörrni, jag har gått på semester, betald semester! Hur underbart är inte det? Jag har aldrig haft det tidigare och jag njuter till max. Började med att fira in den ihop med mina närmsta vänner och kolla på semifinalen i VM. Tyvärr blev det inte vinst men vi ska heja fram dom till brons på lördag, vilka mer ska kolla?


Första semestermorgonen gjorde jag pannkakor, tog det lugnt hemma. Mötte upp min kusin för lunch och lite shopping, fikade med min vän Clara och avslutade kvällen med grill och film ihop med Nils. Nöjd nöjd nöjd!

Bild tv: Det var mörka moln runt omkring oss när vi grillade men vi slapp regnet faktistk! Bild th: Franz är så söt när han sitter så här haha..

Middagen avnjöts såklart på balkongen, min älskade balkong! Idag ska vi på utflyckt till Nora, spännande

En helg hemma på kusten

2019-07-05 09:49
Från margotsofie

Förra helgen fick jag hemlängtan delux. Jag sa "jag åker hem följ med eller inte till " Nils haha. Han valde att haka på och vi spenderade helgen hemma hos mina föräldrar. Vi fiskade med morfar. Nils har aldrig fiskat på öppet hav tidigare och han lyckades fånga sin första makrill, inte den största kanske men ändå! Vi såg vm-kvartsfinalen på projektor ute på altanen och hade en dag på tjuvkilsbrygga. Var mycket mer jag hade velat hinna med men det får vi ta nästa gång.

Vi provkörde pappas nya bil och då passade jag på att visa Nils rörtången, ett favoritställe hemma!

Vi fick även med oss mormor hem på söndagen och så sov hon över hos oss innan hon blev hämtad av min kusin Frida som också bor här i Örebro. Himla mysig helg!

Svettfåglar och arkivering

2019-06-25 23:13
Från margotsofie

Hejsan! Trodde inte att jag skulle få sån feeling för bloggen igen men så länge inspirationen är här tänker jag köra på. Det är så skönt att dela med sig och kul att kunna gå tillbaka och läsa. Så, vad har hänt idag? Jag har jobbat, arkiverat.. inte det roligaste uppgiften vill jag lova. Efter jobbet skulle jag möta upp Iida för ett spinningpass. JÄKLAR vad tufft det var, har inte svettats så på länge. Skulle även cykla hem på superskakiga ben haha, inte så genomtänkt. Dock hann jag och Iida bara en liten bit innan vi höll på att köra på en fågel som inte flyttade på sig. Vi såg att benen på den inte fungerade och den låg verkligen inte bra till så vi kände att här kan vi inte lämna den. Jag försökte hjälpa den men den flaxade så när jag närmade mig så jag vågade inte., det var en ganska stor fiskmås.

Jag ringde Polisen, fråga mig inte varför men de sa att det inte var ett polisiärt arbete och bad oss ringa djurambulansen istället för att länsstyrelsen inte hade öppet för dagen längre. Vi befann oss i fel län så djurambulansen kunde inte heller hjälpa oss. Då kom jag ihåg att en kollega till mig berättat om en fågelman här i Örebro så vi började googla. Mycket riktigt, fågeldoktorn hittade vi och ringde till honom. Tyvärr hade han mycket att göra så han kunde inte komma och bad oss förklara via telefon. Det visade sig att den hade blivit förlamad, en nervskada i ryggmärgen som inte går att göra något åt utan avlivning var enda alternativet. Kan ni göra det frågade han!? Eh aldrig i livet tänkte jag men hörde mig själv säga "vi löser det". Jag ringde Nils direkt och förklarade situationen och frågade om han kunde avliva den, jägare och allt. Han älskar djur och vill inte se dom lida så han kom och hjälpte till...Hemskt men enda utvägen tyvärr. Skönt att den slapp bli uppäten, överkörd eller svultit ihjäl som den hade gjort annars.

Midsommar i mullhyttan

2019-06-23 22:54
Från margotsofie

I år firade vi midsommar i Mulhyttan. I torsdags efter jobbet åkte jag, Nils och Franz för att hämta upp Clara. Miranda, Martin och Loka åkte egen bil. Midsommarhelgen hade officiellt startat. Vi kollade in husen, stugorna och vart vi kunde ha lunchen på midsommarafton. Packade upp och satte på grillen. Vi blev uppe till ca 03. Spelade spel, högg midsommarstång och umgicks!

På midsommarafton anlände Ida, Oskar, Nelly och Gustav. Vi började dagen med en enorm midsommarlunch, gud så mycket mat det blev haha. Vi hade dukat upp på logen för att vara säkra från det typiska midsommarvädret. Dock så var solen framme hela dagen men det blåste storm så det var skönt att sitta i lä och kunna äta i lugn och ro.

Jag och Nelly såg typ identiska ut haha.

Efter lunchen blev det femkamp. Tjejerna mot killarna! Vi tog hem det, så himla gött!! När tjejerna firat segern var det dags för jordgubbar, tårta och kaffe. Vi satt ute så länge vi kunde innan det blev för kallt och för myggit. Resten av kvällen/natten spenderade vi i storstugan med spel och lekar. Så otroligt lyckad midsommarafton, log hela dagen!

Dagen efter fick man sova så länge man ville. Vi åt frukost i omgångar ute på trappen och hängde i solen hela dagen. Vi avslutade med en lunch innan alla skulle röra sig hemåt. Jag och Nils stannade kvar en natt till och hade hela Fröstorp för oss själva, så lyxigt! En helg i toppklass ihop med världens bästa människor!

Förra helgen

2019-06-23 22:21
Från margotsofie

Fick en sån lust att skriva om vår helg (alltså förra helgen men att blogga har inte prioriterats denna veckan tydligen..) Den började så bra och var nästan en idyllisk sommarhelg. Fick på riktigt semesterkänsla. Jag och Nils vaknade runt 10 på lördagen och åt frukost ihop på balkongen. Vi hade massor med planer för lördagen och första stoppet var backluckeloppis på örebrotravet. Först var det meningen att Frida, Sander, Reinert och Helena skulle med oss men så blev det inte. Det var nog lika bra för det var inte mycket att hänga i granen om man får säga det. Visst är loppis oftast annans "skit" som bara gör ett stopp på vägen till tippen men detta var tippenmaterial alltihop kändes det som. Med andra ord blev det inget seconhandfynd för oss


Vi rörde oss ut mot Mullhyttan där Nils familj har sin sommarstuga. Vi skulle fixa lite inför midsommar, klippa gräset och komma ut på landet lite. Det som startade so men idyllisk helg kantades dock av en del otur. Först gick gräsklipparen sönder men efter lite meck lyckades Nils få igång den igen. På grund av dålig kommunikation och olika förväntningar av dagen började vi tjafsa. Självklart inget allvarligt men stämningen var inte på topp när jag åkte in till Örebro igen för att spela kubb i stadsparken med kompisar medan Nils stannade kvar för att gå på jakt möte.

Att han ringer senare på kvällen (från jobbmobilen då hans privata tappats i backen och total dött) och berättar att jag måste hämta honom för att han fått punktering var inte kul. Vi hade druckit rosé i stadsparken. Vi sov alltså på två olika håll den natten och det var lagom kul när man inte riktigt blivit sams än. Som tur är vaknar jag tidigt på söndagen och åker ut för att hämta honom. Vi stannar och äter glass, tar lunchdejt i stadsträdgårn och plockar fläder samt gör flädersaft. Allt blev bra tillslut och nu har jag sommarfeeling på riktigt.

Samvetet

2018-11-01 15:00
Från margotsofie

Det sägs att ett liv som förälder är ett liv med konstant dåligt samvete, stämmer det? I så fall är jag förberedd. Varför då tänker ni? På jobbet är många äldre än vad jag är och det händer ofta att barn diskuteras på fika och lunchraster. Tidigare har jag inte känt att jag riktigt kan bidra till konversationerna och har bara suttit tyst och lyssnat. Tills häromdagen, en kollega kläckte ur sig att livet som mamma är att konstant ha dåligt samvete och jag kände igen mig mycket. Inte för att jag är förälder eller ens i närheten av den tanken, utan delen med att ständigt leva med dåligt samvete, DET känner jag igen mig i.

Förra helgen mådde jag kasst samvetes-mässigt. Jag var hemma i Kungälv för att få vara med på Hjalmars dop, mitt fadderbarn! Förstå vilken ära att få bli tillfrågad om detta hedersuppdrag. Jag blev överlycklig och ville inte missa det för allt i världen (då jag missat många viktiga händelser i hans storasysters liv). Problemet var att vi hade match samma dag. Jag hade även en konferens/teambulding/ledarskapsutbildning med jobbet. En lagkamrat snäste rätt ordentligt och var tydlig med att hon tyckte det var väldigt konstigt att jag valde ett dop framför en match. Min kollega jag tillsammans ansvarar utbildningshelgen ihop med förstod men tyckte såklart det var tråkigt att jag inte kunde närvara i alla fall en utav dagarna.

Som elitidrottare offrar man mycket, speciellt om man har många i sin närhet som varken förstår eller någon gång hållt på med idrott. Lever man i en bubbla där alla i ens närhet har volleyboll som prio i livet är det lättare kan jag tro. Jag har satt volleyboll först länge, och har inga tankar på att sluta men vissa saker är viktiga för mig och då kan volleybollen behövas bortprioriteras för en dag. En dag.. är det för mycket begärt? Jag missar ofta släktkalas och andra tillställningar på grund utav volleybollen och ångrar än i dag att jag missade min mosters bröllop. Betyder det att jag ångrar medverkan i landslaget? Nej, såklart inte. Mina vänner är duktiga på att planera aktiviteter efter mitt schema.. de är bäst på det men hur länge kommer det hålla? Jag missar redan massor med middagar och skidresor de gör tillsammans utan mig för att jag har träning eller liknande.

Jag menar inte att klaga utan bara få ord på känslor som ibland äter upp mig. Jag har ett lyxprolem som mamma brukar säga. Jag har massor av vänner som vill umgås och ha med mig på saker. Jag har en familj som också dem umgås mycket och vill träffas. Jag spelar volleyboll i ett helt fantastiskt lag och spenderar så mycket tid ihop med dem för att nå våra gemensamma mål. Jag har varit "stand in" i landslaget även om jag från början inte blev erbjuden en plats och då också tackat nej till inkomst under sommaren. Jag jobbar nu 100% och sitter i styrelsen för västsvenska volleybollförbundet samt pluggar på distans. Jag har för mycket kul på gång i mitt liv och har svårt att välja mellan allt skoj som händer = Lyxproblem. Utöver detta har jag också min fina pojkvän som jag vill umgås med..

Oftast går det bra och vardagen rullar på, vänner vet varför jag inte kan ibland, familjen har sedan länge köpt att jag missar kalas, klubben är förstående och lagkompisarna stöttar (oftast hehe, såklart man inte gillar när någon saknas på match/träning). Ibland är det bara tufft att aldrig känna sig tillräcklig och fri från dåligt samvete. Att känna sig som en dålig vän/dotter/flickvän/lagkompis/kollega varje dag är inte alltid kul. Jag vet att jag är en bra vän/kollega/dotter/flickvän och lagkamrat också men de negativa biter hårdare på en. Nu ser jag fram emot en ledig helg där jag kommer ge all mitt fokus på familj och vänner, det ska bli SÅ JÄVLA SKÖNT!

En person sa en gång till mig: "Volleyboll är värt det, de är tufft ibland men i slutändan är det ALLTID värt det" och vet ni vad!? Jag håller inte med. Volleyboll går inte före allt här i livet

Kungälvsmys i Örebro

2018-07-01 13:40
Från margotsofie

Hejsan!

Nu ser inte ni men här ligger jag på min bakgård och njuter i solen. Eller njuter, svettas sönder är kanske en bättre beskrivning. Har egentligen svårt att sola om jag inte är nära vatten så jag kan svalka av mig då och då (läs är mer i vattnet än på land).

I morse stack jag iväg på en lägenhetsvisning, är verkligen så redo att flytta till större. En etta funkar helt enkelt inte längre känner jag. Har ändå bott i små ettor sen 2013 nu.. Väl hemma igen så väckte jag mina fina vänner som sovit över och så tog vi med oss frukosten ner på bakgården och åt ute i solen! Sån otroligt mysig start på söndagen. Nu ska jag pressa lite till innan jag ska in och duscha innan jobbet. Kram på er!

Hur mysigt!?