RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 08:04:27

JakobssonL blogg

JakobssonL blogg på Nouw

Ibland är det du är mest rädd för att göra just det som kommer att befria dig

2019-07-25 00:12
Från JakobssonL

Det var ett tag sen jag skrev något men jag har försökt att komma på något bra att prata om men jag känner helt enkelt att jag inte har något att skriva om, jag känner att mitt liv är inte så intressant att prata om, det är antigen det vanliga man läser, skriver eller hör om.
Men nu inatt kl 00:11 som jag kollar in klockan på, så behövde jag skriva av mig.

Vad har hänt under tiden?

Sen jag flyttade tillbaka till mamma efter jag bodde i Örebro i 1 år och några månader så har jag varit sjukskriven ett kort tag då jag titthåls opererade mig för mitt högra knä som jag under 9 års tid hade det besvärligt, som jag äntligen fick en tid hos en ortoped som kunde göra ett titthålsoperation, dom hittade en liten brosk som Bl.a orsakade smärtan och skrapade bort de som var inflammerat runt om.


Efter mer ett halvår så var knät helt återställt och kunde äntligen göra saker och ting utan smärta och besvär, men dessvärre så fick jag en ny smärta och besvär.

En sån Smärta i nacken och högra axeln, i snart 2 års tid så har jag fortfarande en sån smärta, läkaren bedömde att jag hade fått Cervikalgi.

En Sjukdomstillstånd i nacken med utstrålande värk. (Cervikalgi: långvarig nackvärk, som har spridit sig till axeln också.

Orsaken?
Nackmuskulaturens spänningstillstånd påverkas av såväl psykisk press, fysisk belastning liksom av degenerativa förändringar i cervikalryggraden. Oftast flera samverkande faktorer som ger smärtsyndromet.

Och jag har tyvärr både psykisk och fysiskt stress och press som har blivit bara mer och mer genom månader och år.

I dags läge så klarar jag inte av den stressen och pressen som jag kunde hantera bättre förr, när jag ens försöker så faller jag bryter jag bara ihop och jag mår så dåligt.
Jag känner mig otillräcklig, att jag inte kan göra något.

Jag har fått inse att jag inte klarar av i dags läge med det vanliga arbetslivet och vardagen.

Även de gör mig så otroligt ledsen!
För jag inte är som förr när de kommer till arbete och vardagen.

Ni kanske kommer se på visa rader att jag kan ha skrivit lite galet eller fel men jag försöker om och om igen att läsa om raderna så de blir rätt, mitt stavning och läsning är förändrad, det är som jag har dyslexi men jag inte har det.

Stressen har påverkat mig även med mitt minne, att jag glömmer saker och ting,
Jag Bl.a sover dåligt om nätterna.

Jag gråter till och från och har allt för mycket tankar som jag oftast inte kan sluta tänka.

”Du får försöka att inte ha så mycket tankar omkring dig då?!”

Jag önska de vore så enkelt!

Har ibland sömnparalys,
migrän eller migränanfall

Jag går till en KBT
Som hjälper mig med mitt shoppingberoende.
De är ibland skönt att kunna prata ut men oftast är det dom så jäkla jobbiga att prata om, men så är de ju.

Va hittills vi har kommit fram till
Så är det något som
fattas inom mig, va nu det kan vara..

Önskat mig en bättre skolgång?
Önskat mig en bättre by som inte var dömande?
Önskat mig en mer eller mindre nyktrare pappa?

Eller är det något annat jag kanske också hade önskat mig och som kanske även fattas för mig?

Alopecia förbundet helg läger!

2018-10-09 07:54
Från JakobssonL
Klockan är 06.45 på denna söndag morgon (7:e okt) helt tomt på hotellet, det jag ser och hör så är det bara jag och personalen som är uppe tidigt, genom åren har jag blivit en morgon människa och älskar att kunna ta mig en kopp kaffe på morgonen och bara njuta (speciellt extra när det kommer till hotell frukost osv)
Det som erbjudes igår (lördagen) så hade jag och mina 2 andra rumskamrater gått till Norrköpings centrum för att kolla in butikerna och området, mysig stad!
Denna helgen så har vi som har samma hårsjukdom och har varit i samma situation och vet hur det känns! En tjej som heter Wilma startade denna eventet så vi skulle få en alopecia träff för alla. Jag tänkte att det är helt fantastiskt att de kom upp en sån träff nu, hade gärna velat haft ett sånt för ca 11 år sen men bättre sent än aldrig.
Sen vid 13.00 så var det Carl M Lundh peruk butiken på besök som visade oss olika slags peruker och även visade hur man kan sätta upp en frisyr och hur man kan locka dom snyggt osv och jag säger er att för första gången under 11 år så har utvecklingen på peruker verkligen förändrats! För första gången på 11 år fick jag se mig själv i riktigt uppsatt hår och även såg riktigt bra ut, de såg ut som ens egna hår, och jag är så glad för oss alla för denna utvecklingen med peruker! Samt senare på eftermiddagen så kom en sån otrolig stark kvinna och duktig make up artist Sondra, hon berätta sin egna historia som berörde mig mycket också, då är det inte om alopecia hon berättade för oss om utan om hennes liv och vad hon hade gått igenom.
Efter man fick prova på olika peruker och smink att lära sig eller få tips så skulle vi senare mot kvällen få se en kort fakta film om en kvinna som filma hennes håravfall, dokumentär heter ( vikten av hår av Christina Höglund ) te.x hur hon mådde och kände under processen med att förlora hennes hår samt ögonbryn o fransar. I ett kort ögonblick när man såg hur hon bestämde sig att dra bort och raka bort det sista hon hade kvar på huvudet.
Då fick jag en liten flash back på hur det var för mig när jag tappade håret, jag kan erkänna till er att jag de kom lite tårar för jag tänkte på min unga jag!

Jag tyckte så synd om min 17 åringa jag som har gått igenom ett sånt jobbigt beslut och förändring och tvinga sig själv att dra av det sista håret hon hade kvar på huvudet för att få stopp på sitt egna lidande att slippa se sitt egna hår falla i duschens vask, och hur hon har kämpat för att dölja för alla människor och även hur mycket hon hatade sig själv för hennes utseende! Men jag är nu glad och stolt över mig själv att den 17 åriga jag klarade och orkade att kämpa med sitt mående och självförtroende!

Tack Lena!

Är jag en shopaholic? Svar: Ja de är du!

2018-06-19 16:42
Från JakobssonL

Jag är köpberoende?

Hur kommer det sig att jag har och är det?

Har jag problem eller bekymmer?

Har jag ångest?

depression?

Jag har en gissning till varför jag shoppalr kläder och accessoarer så ofta och mycket, så fort jag får in pengar så försvinner dom inoum några dagar, de har hänt 1-2 gånger att pengarna försvinner på samlma dag..

Många vet att jag har en hårsjukdom alopecia universalis som orsakar till en massiv håravfall från top till tå där inga ögonbryn eller fransar finns heller.

jag var bara 17 år gammal när mitt liv förändrade mitt psyke, både det fysiska och självklart det psykiska som tog mig 6-7 år att bygga upp en självförtroende, och även ha en identitet som jag aldrig har känt att jag hade.

För varje gång jag kollade mig själv i spegeln vilket som var sällan jag kollade in mig själv i spegeln när peruken åkte av när jag skulle till sängs, jag klarade inte av att se mig själv så ful och hemsk!

Första halvåret så sov jag alltid med peruk för jag vägra att ta av och se mig själv som ett konstig sak.

Men fick lära mig att det var inte bra att sova med pewruk pga av perukerna blir dåliga snabbt och blir trassliga.

Och vad jag menar att jag inte kände att jag hade någon identitet då var för jag hade ju på mig peruker och smink för att kunna dölja mitt rätta jag och den identiteten jag har idag var pga av brist på självförtroende och vad andra skulle reagera och säga om dom fick se eller reda på att jag inte hade något hår.


För varje människa som frågade om jag hade peruk så förnekade jag till det och sa alltid nej.


Kan ni gissa va en peruk kostar?

Gissar ni på ca 2000-3000kr? Då tror ni helt fel!

Priserna har faktiskt höjts under åren, de ligger mellan 7000-8500kr st beror på kvalitet på peruken du vill ha och själva modellen/färgen på peruken, speciellt om du vill ha en äkta hår i peruk så kostar det mer än 6000kr, sen finns det en ”billig” kvalite på peruker som är i syntet, syntetiska peruker håller tyvärr inte lika bra som en äta peruk, men jag kan säga att de beror på lite hur man sköter perukerna och hur ofta du använder dom.

Förr önskade jag alltid att jag kunde köpa en schampoo för 10 kr st men tyvärr så klarar inte en peruk av de pga av hårfästet på själva ”mössan” och håret själv, så du måste köpa special schampoo, balsam + hair condition i dags läge kostar det under 1000kr men de är inte långt ifrån den 1000kr, tänk er 1000kr på de där!

Och hur mycket brukar inte ni lägga på för att få den bra och perfekta håret?

Och tänk er själva ni är går i gymnasiet och lever ju på 1050kr på våra lilla studiebidrag vi får om månaden att leva för.

Du kanske kunde spendera eller spara till den där plagget/grejen du alltid velat ha eller göra!

Men för en med hårsjukdom så spenderade jag på peruker och dom svin dyra hårprodukterna som nåt jag inte har orsakat eller valt, så min ungdomstid fanns aldrig där.

Nu 11 år senare och är 28 år, jag vill ta tillbaka min ungdom som jag känner att jag aldrig hade förut och jag kan inte gå tillbaka, och de leder till att jag vill ha nu allt! Kläder och accessoarer, fixa mina naglar och hitta mig i Kläd stil.

(Dock gillar jag många klädstilar så jag klär mig olika beror på vad jag känner för dag för dag haha)

Då kände jag att jag inte har något behov eller måste använda peruker för att dölja utan jag känner att nu kan jag slappna av och köpa det jag vill ha typ, som har blivit lite val för mycket och eskalerat.


Vi alla önskar ju att vi kunde gå tillbaka i tiden och ändra, te.x möta sig själv och säga till dig själv va du ska göra eller inte för att de ska gå bra för dig i livet.

Jag får ångest över hur min inkomst ligger och blir, hur jag kan vara så dum och inte fatta gång på gång att du behöver inte den där eller du kan vänta, men de är ju va en typisk köpberoende är och blir, du kan inte sluta!

Vid många eller varje event/tillfälle när man kanske ska någonstans så tänker man ju: ”Åhh jag har ju ingenting att ha på mig, jag måste köpa något nytt att ha på mig då!”

Tänker man ju glad och lyckligt, och du tänker hur fin du kommer att bli!

Men du kanske bara använder det 1-2 gånger sen kanske använder du den aldrig mer och du kommer att ha den i garderoben ett tag och glömma bort att du hade köpt den.

Jag har t.o.m faktiskt hittat några plagg som jag hade glömt bort att jag hade köpt!

När du väl har köpt det så är du glad över ditt köp men du kan känna dig ångest full eller deppig när du väl har kommit hem och kanske har redan hunnit tagit bort prislappen och kan inte lämna tillbaka den, visst du kan sälja den men oftast gör man inte det för ångesten kanske kommer fram för att du sålde den plagget som såg så bra ut på dig när du provade den, och troligtvis kommer du köpa om eller något annat då.


Och va mer en köpberoende är att man håller saker och ting hemligt, som att du gömmer undan dina senaste köp som du har beställt ifrån eller köpt ifrån någon butik, och dina nära och kära som du kanske har lovat att inte köpa något mer, du kommer att ljuga för du kan inte hålla dig eller ro för, för så fort du ser rean så tänker du att, ”oh jag ska bara kolla men jag ska inte köpa något” eller ”Ohh den där plagget som jag ville ha är nu på rea, jag måste ha den” oftast kommer du att komma ut med nånting, ibland kan de hända att du inte kommer hem med något köp men då kanske du kollar in på nätet och råkar online shoppa istället.


Och det kan påverka dina nära och kära på detta, de kan förstöra din relation mellan din partner.

Ganska många pojk/flickvänner skulle nog fråga sin partner att dom måste välja mellan mig eller ditt beroende, du får svårt att välja men självklart ska du välja det rätta!

Och Självklart är det ju din partner du ska välja i sånna situationer men samtidigt ska du göra något för dig, och få både stöttning och hjälp för att bygga upp dig och din relation.

Inte för att det har hänt mig att de har gått åt skogen med min relation, min pojkvän kommer vara där så gott han kan och stötta/hjälpa mig.

eller som jag vill spendera på just nu och de är en bra air Mac laptop, så jag kan skapa en youtube kanal.

Jag har inte gått så långt att jag sitter i skiten som i lyxfällan som jag brukar kolla på ibland och tänka att jag är så jäkla glad att jag inte har hamnat där men du kan vara nästa som hamnar där om du inte börjar ta i tag i det hela och tänka dig för, jag har inga skulder än vilket är bra självklart betalar jag mina räkningar, men

man har inte mycket pengar att kunna spendera på annat som egentligen kunde ha varit till bättre användning!

Att berätta för sin pojkvän är jobbigt för man vill inte visa sin skam som har faktiskt varit där i lite mer än 1 år, men jag kunde inte hålla det inne längre, så för några få dagar sen så berättade jag och 2 dagar efter grät jag för första gången framför han.

Så jag vet vad jag ska göra.. jag måste få hjälp!

Att ta i tur med köpberoendet och mina ta hand om mina bekymmer.


Förlåt mig!

2018-04-27 07:59
Från JakobssonL

Den här tv programmet förlåt mig..
Första gången jag kollade på den igår är ett väldigt bra program men igår hade jag lite svårt att kolla på den, ni som såg den igår om en pappa som inte hade sett sin son över 28 år pga att han valde drogerna före sin son och mamman dog när sonen var 6 år gammal och fick bo med barnets mormor.
Och idag så är pappan drogfri sen 5 år tillbaka men han har alltid älskat sin son men har skämts över hur han var då.
Det jobbiga för mig när pappan pratade sin hälsning till sin son, för det påminde lite om min pappa, inte själva droger eller något sånt men tanken att de har gått 3 år sen han gick bort så sitter de ju kvar än dom jobbiga minnen från både bra och dåliga.
För att inte forsa i tårar så klev jag väldigt snabbt upp för att göra mig en kopp Tea, så jag hörde inte hela pappans hälsning då..

När en komisk ”karma” tog mig igår kväll 😂😅

2018-03-03 14:45
Från JakobssonL

När man har den där känslan när ens dag/kväll kan gå hur löjligt dåligt som helst eller katastrof.

När det startade med bara en liten komisk irritation/skämt, genom att jag ville bara ha en liten skål med dolmino tomatsås att doppa lite bröd i, men jag väl skulle ta första dippet så råka jag välta lite utav tomatsåsen och det kom lite på golvet och på bordet, man suckar ju bara och torkar upp det lätt, inga svårigheter.

Men när jag väl inte ville ha mer så var jag påväg att gå till köket, för att skölja ur den och ställa den i diskmaskinen men så fort jag klev in så tappade jag skålen och det såg ut som en mordplats! Tomatsås över golvet, köksluckorna, väggen och även taket!

Och då tänkte jag: alltså snälla bara avrätta mig här och nu! Va fan är det som händer?!

Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta i den situationen

Jag ville bara gräva mitt huvud under täcket, kuddarna och inte röra sig och Sticka ut mitt huvud.

Men jag tog tag i det direkt och sen så startade jag med att göra iordning mat till mig och pojkvännen som kommer hit över helgen

The winter is coming! ❄️ 4:e natten i evakuerings lägenheten 🏢

2018-02-28 17:10
Från JakobssonL

Förra helgen var jag hos mamma och var kattvakt, medans hon och hennes kille åkte till Skåne,
Så jag tog mig min tid att ta det lugnt, känna och lyssna på den lugna naturen.
jag tog med mig min systemkamera för jag tänkte att jag skulle ta kort på naturen och på missen.

Dagen där på (lördagen) vaknade jag vid 7.00 tiden, det är jäkligt skönt att vakna tidigt på morgonen, men självklart ibland är det skönt att snooza lite extra.
Kaffet var på G och kattungen jamade hela tiden (hon ville ju självklart ha frukost) hon har en massa mat men vill ju ha det goda mjuka kattmaten det roliga med henne är att hon tar bara såsen i från kattmaten, skit nöjd, vänder sig om och ger mig en bitch look och går till andra rummet som en diva

Jag tänkte att jag ska nog sminka mig och ta lite bilder för det var ett tag sen jag gjorde det, jag hatar att fixa mina ögonbryn nu mera, jag blir alltid frustrerad och tröttnar annars om det gör åt helvete, men nu så tog det mig bara 10 min (annars kan det ta mer en 1 timme) och det är bara ögonbrynen då, och ja jag har tänkt att ha 3D ögonbryn men jag får spara, lika så jag vill spara pengar till en ny och bra Mac laptop

Haha alltså varför har man alltid svårt att bara ta några få bilder att visa och inte en hel Katalog
Har ju rena besluts ångest över va man ska visa osv, men att man inte lägga upp för mycket bilder heller.

Jag är väl inte ensam om de här väl?

#typicalme

Höll på att skriva detta blogg inlägget igår kväll, som jag äntligen ville skriva redan i måndags men hade ingen wi-fi just då, gjorde lite imorse med att fortsätta men fick ju avbryta för jag skulle till jobbet 9.00
Och nu är jag på min rast o det är bara 20 min kvar av rasten.

Så nu skriver jag om vad som har hänt under måndagen och tisdagen 26/2-27/2


Min första natt här var inte så många timmar sömn, de var nytt ljud och ett innan man lägger sig är man ju förstås van vid sin säng också, det som fast i ettan var en säng

Äntligen har jag fått in wi-fi i ettans lägenheten som jag tillfälligt bor i 5 veckors tid, pga stambyten i lägenheterna, både köket och badrummet renoveras och gör stambyten då.

jag tog med mig min lilla tv, bli-ray, 1 stol, 1 pall, köksredskap, kaffe koppar och mina stora Tea koppar, lite kläder, täcke och kudde osv.

Man får allt improvisera när man inte har mycket möbler osv, så jag gjorde mig en egen liten mysig soffhörna som jag kan antigen läsa bok eller kolla på youtubeklipp osv
(Kommer bild på min ”soffa”)

Och morgonen därpå när jag vaknade, så känner jag doften av risvinäger, jag tänkte varför stinker det risvinäger i lägenheten för?!

Och ja, risvinäger flaskan hade runnit av i väskan och ut på golvet som snigel spår av vinägern

Pain & Gain 💢

2018-02-13 18:20
Från JakobssonL

Satisfyer PRO 2, rabattkod + mitt område om produkten 🌸 dont be shy, check th...

2018-01-29 12:00
Från JakobssonL


Länken
Paloras Hemsidan


Ni har även
genom att ni skriver i rabattkoden med koden "LENA"
när ni ska till kassa betalningen.

(ej de som är på rea)

Jag kan säga att jag ÄLSKAR denna produkten!
Den är inte som man lätt köper en vanlig ägg vibrator som går sönder efter ett tag pga den jävla sladden, denna är ju sladd fri och man får med en laddare som man lätt sladdar upp oh håller sig

Dock är det mer ett pulserande som stimulerar klitoris än att den vibrerar.

Och även kan man direkt starta igång den när du får hem produkten.

Den ser så himla elegant ut, old metallic pink look, och väldig lätt att hålla i.

Klitoris vibrator är , har provat att ha det i badet och under vatten blir pulseringarna nämligen ännu intensivare,
Vid bad behövs det inget glidmedel, men annars ska man ha lite vattenbaserat glidmedel för att det inte ska små svida när du stimulerar klitoris
(jag rekommenderar det!)


Jag rekommenderar denna produkten
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️


Satisfyer Pro 2 klitoris vibrator

Önska jag hade vinter/jul känslan nu...

2017-11-14 11:18
Från JakobssonL

Just nu hade jag önskat att jag hade älskat vintern och tyckt att de är fint, när den vita snön lägger sig på marken och lyser upp!

Men jag gör inte det...

Jag känner mig mer deprimerad bara, jag vill inte ut, jag orkar inte äta.. men de är också för jag är förkyld/bihåleinflammation och är väldig trött för jag inte har fått så mycket sömn nu i natt heller, och jag är den som inte heller lätt kan somna på dagen för att vila mer ut, utan jag blir mer övertrött tills klockan närmar sig 20.00-21.00 tiden.

Det värsta är att jag måste ut ändå o köpa nässpray!

Jag vet att jag inte är själv med att ha årstids depression, men va ska jag göra! För att inte falla in mer o värre i depressionen!?

Tar all tips jag kan få!

11/11 singel dagen 😅

2017-11-11 21:33
Från JakobssonL

Efter jag jobbade idag så kom mamma o Stefan och hämta mig för att hälsa på min ena bror o hans sambo och fick se deras små söta tvilling bebisar så söta o så charmiga ⭐️

Efter jag kom hem så vart jag sugen på pizza, så jag beställde och provade på en Annan pizzeria en vulkan pizza, eller ja det liknade inte ens en sån vulkan pizza som man har faktiskt ätit en sån! Men men de var iaf rätt gott så de var ju ändå det viktigt att de var det.

Just nu ligger jag i sängen med värme madrassen igång (fryser som vanligt o de är så jäkla skönt o gött med värme ) och kollar på black sails serien, alltså jag är sååå in Crush med Charles vane, love that bad boy tyvärr kan jag inte kolla på serien "natten" lång för ska jobba imorgon bitti

Hmm alltså varför kunde inte denna dagen vara en dejting dagen istället för singel dagen

Jag tänkte o kom på ju att om jag skulle köpt ett plagg som var erbjudande/rea för att det är singel dagen, men jag är ofrivillig singel så vi som är singlar och ofrivilliga singlar med borde ju få mer rabatt