RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-24 12:54:10

emjay1 blogg

emjay1 blogg på Nouw

Framgångsrika talare .

2019-09-24 11:29
Från emjay1

Jag har tyvärr aldrig varit på någon föreläsning mer än det obligatoriska som man hade i skolan, men det finns en som jag gärna skulle gå på föreläsning hos och det är Isabella Löwengrip, hon är så extremt framgångsrik och började redan som ungdom att ta sig an världen, hon verkar vara kvinna med fötterna på jorden. Att starta sitt första bolag redan som 16 åring, det är stort och otroligt vågat! Jag känner inte en enda 16 åring som skulle våga sig på att det stora klivet till att starta eget, men hon gjorde det och sedan dess har hon skapat sig själv ett otroligt starkt varumärke, inte bara i Sverige utan även utomlands. Hur många tjejer/kvinnor under 30 år har ett kontor i New York?

Varför vill jag gå just på föreläsning hos henne då? Det finns ju massa andra bra & framgångsrika talare, svaret är enkelt! Isabella har en otrolig drivkraft och är en stor förebild för många, framför allt unga tjejer. Genom hennes föreläsningar bidrar hon med att öka självkänslan hos unga, att våga sig ut på lite osäker mark fast det känns jobbigt. Hon talar om egna erfarenheter och därför känns hon så genuin i sitt sätt att vara. Att hon dessutom står upp för oss kvinnor, kämpar för att vi ska kunna ta större plats som entrepenörer och att hjälpa oss bli mer framgångsrika, det är något alldeles extra. Varför skulle bara männen klara av att bli framgångsrika? Heja Isabella Löwengrip helt enkelt.

Vill ni ha tips på några talare så har jag upptäckt bestseller , där finns många bra talare, både inom politiken och tv-profiler. In och kika, ni kanske hittar en ny favorit

Blivande 5 åring .

2019-03-13 11:38
Från emjay1

Vi har ju en blivande 5 åring i huset och jag har börjat planera hans kalas, okej jag har planerat det ett tag men idag fick jag beställt hem lite prylar. Tror det kommer bli succé. Temat har han valt själv, eller hade han fått välja helt fritt så hade han haft flera olika teman med Avengers, Spider-Man och super Mario i en kombo men han fick välja ett och det var inte helt otippat vad han valde


Jag gillar ju sånt här, fina kalas och förbereda med ballonger, dukning, presentpåsar mm. Däremot gillar jag inte förberedelser med bakelser osv, dels för att jag är usel på att baka och dels för att jag har noll intresse för det. Vi kommer därför att göra det enkelt med bullar, kakor, frukt & tårta (tårtan beställer vi). Kanske lite tråkigt enligt vissa men bättre än inget då blivande födelsedagsbarnet inte gillar varken, bullar, kakor eller tårta

Vilket tema tror ni att han valde?


Öppna förskolan .

2019-03-12 12:27
Från emjay1

Hallon! Tisdag idag, har ni några planer? Jag och Mila åkte direkt till babyöppet på öppna förskolan efter att vi lämnat av storebror på föris. Det var inte helt optimalt då Mila knappt hann sova innan vi skulle lämna Leon klockan 9 så nästa gång vi åker dir får vi nog åka hem och ta en vila innan. Gav Mila en flaska i sängen när vi kom hem för 40 minuter sedan och hon totaldäckade, såå trött gumman

Sist jag var där så gjorde vi hand & fotavtryck, det var för 4 månader sedan Tänkte fixat o donat med dom nu när vi var där men så fort jag satte mig för att börja slipa bort gips som inte skulle vara där så saknade loppan mig Fortsätter med det nästa gång och då blir jag förhoppningsvis klar och kan ta med hem

Monday .

2019-03-11 18:16
Från emjay1

Hej på er!

Har ni haft en fin helg? Vi har haft toppen. Vi startade med Leos lekland i fredags med Sarah och hennes tjejer, skönt när de kan springa av sig lite energi på sådana ställen. Han var rätt trött efteråt så det blev mest slappande i soffan resten av dagen. I lördags åkte vi hem till min bror & svägerska på en playdate, himla mysigt och det är så skönt när de äldsta barnen leker så bra ihop och vi kan dricka kaffe i lugn o ro -ish (Mila var ju med också ) Vi var där ett par timmar innan det bar hemåt igen och avslutade lördagskvällen med film & popcorn. Gårdagen var väldigt lugn, var iväg en stund men annars var vi bara hemma och tog det lugnt.

Vad har ni haft för er i helgen?


Fettisdagen .

2019-03-05 11:55
Från emjay1

Det är ju fettisdagen idag!! Jag hade helt missat detta tills nu, det kryllar av bilder på semlor i flödet på instagram, det är som att de försöker tvinga på mig en semla idag Får väl svänga in snabbt på Ica efter utvecklingssamtalet på Leons förskola och köpa med mig ett gäng hem. Känns ju nästan som ett måste, right?

8 månader .

2019-03-05 08:01
Från emjay1

Igår på BVC gick allt bra. Loppan fortsätter växa och följer sin kurva bra, på förra besöket hade hon stannat till lite på längden men det hade rättat till sig nu. Våran stora tjej!

68,6cm & 8360g ren kärlek ❤

Hon blev 8 månader för 2 dagar sedan, det är alltså bara 4 månader kvar tills hon fyller 1år! Hur? Hon föddes ju nyss

Bvc kontroll .

2019-03-04 09:20
Från emjay1

God morgon världen!

Har ni sovit gott? Jag kunde av någon anledning inte somna igår, jag somnar nästan alltid på någon minut men igår var det svårare. Låg i sängen och tittade på 3 avsnitt Greys Anatomy innan jag tillslut somnade men vaknade till flera gånger efter det, så skumt. Känner mig konstigt nog inte svintrött trots lite sömn vilket är skönt!

Idag står BVC kontroll för lillfisen på schemat, 8 månaderskontroll. Leon får följa med då han är ledig måndagar & fredagar. Han tycker nog att det är lite kul att få följa med faktiskt :) Efter det har vi inga planer mer än att jag lovat att spela några banor Super Mario med Leon och skjuta Nerfs på toalettrullar, haha.

Vad ska ni göra idag?


Fordon & belysning .

2019-03-01 10:53
Från emjay1

Vet ni vad? Jag har haft 2 bilar sedan jag tog körkort för 10 år sedan, 10 ÅR!? Galet! Min nuvarande bil är just i detta nu på verkstaden för hundraelftegången ungefär och vi får se om den klarar sig igenom det här eller om skroten ska få den.

Men det var inte det jag skulle skriva om. Jag ville komma fram till att jag haft 2 bilar och det är min första bil som jag tänkte skriva lite om.

Det var en Nissan Primera och precis som min nuvarande bil hade den massa olika problem MEN en positiv sak med den bilen var att den hade xenonljus vilket är 100 gånger bättre, okej kanske överdrev lite men det är en STOR skillnad. Jag upplevde aldrig att jag såg dåligt på kvällarna när jag körde i mörker, jag kände aldrig heller av att jag fick anstänga ögonen på grund av dåligt ljus och sikt. Jag körde en hel del på kvällarna med den bilen, framförallt på vinterhalvåret när jag skulle till stallet och det inte finns upplysta gator långt in i skogen, då var xenonljusen guldvärda!

Bilen jag har idag har INTE Xenonljus och jag har otroligt svårt attt köra i mörker nu, jag måste verkligen anstränga mig för att se framåt (nej det har inte med åldern att göra trots att jag tydligen ska bli 30 i år ) och vid möte i trafiken blir sikten ännu sämre utan xenonljus. När jag anstränger mig på längre sträckor så kommer gärna huvudvärk som ett brev på posten på grund av att jag spänner och försöker koncentrera mig, huvudvärken vill jag helst slippa, eller det vill väl alla?

OM min nuvarande bil klarar sig igenom verkstaden och slipper bli skrot så kommer jag garanterat att byta till xenonljus, det gör otrolig skillnad och det känns tryggare att åka med ett bra ljus på kvällarna, framförallt med barn i bilen, då vill man ha det bästa!

Här har ni min fantastiska pappa som hjälper mig att byta xenonlampor på min gamla Nissan Primera.

Blompiedestaler .

2019-02-28 12:31
Från emjay1

Hej på er!
Leon är på förskolan sedan klockan 9. Jag & Mila åkte direkt till Netto och skulle handla lite mat och diverse saker hem men hittade inte alls mycket av det vi behövde den här gången, hittade däremot ett 3-pack med blompiedestaler som jag köpte med hem. Har länge velat ha det men de jag hittat har varit dyra, ungefär 200-300:- för 1, här fick man 3st för 269:-

Tog upp dom ur förpackningen för se vart de skulle stå osv men tycker att de var lite rangliga. Därav det billiga priset..  Känns inte bra om dom välter lätt, framförallt inte nu när Mila utvecklas och förhoppningsvis börjar krypa snart, då är de lätta att välta. Får se om jag behåller dom eller inte.. 

Just nu sover loppan (tillslut) jag började lägga henne strax efter 11 men hon vägrade somna, nu har hon varit tyst i ca 20 min och jag ska strax gå upp och titts till henne. Vid 14 ska vi hämta Leon från föris och då åker vi direkt hem till min mamma på en fika och promenad.

Ut i solen med er, det är underbart väder ☀️

Imorgon ska det bli minus igen

Det gick ju sådär .

2019-02-26 12:50
Från emjay1

God morgon!

Ja, hur gick det för mig att komma igång med bloggandet igen. Sådär va? Haha.
Detta blev mitt första inlägg sedan jag skrev att jag skulle komma igång igen, det var 6 dagar sedan. Hur sämst är jag?

Idag är det iallafall tisdag och Leon är lämnad på förskolan. Jag och loppan är hemma, vi har tränat på krypandet, busat och myst. ❤

Ska skriva en to-do lista strax, det måste jag ha numera annars glömmer jag allt. Det är mycket nu när mars närmar sig.

Hade tänkt ta en promenad i det underbara vädret med vagnen och hämta Leon från förskolan men Mila verkar sova väldigt skönt just nu o vill inte väcka henne, får bli bilen istället.

I eftermiddag/kväll ska jag på del 2 på HLR för barn (och vuxna men extra mycket info för barn & bebisar) Jag är en riktig hönsmamma så det är bra för mitt psyke att gått kursen. Jag får fortfarande störd panik när någon av barnen sätter i halsen men förhoppningsvis sitter kursen någonstans där i bakhuvudet iallafall. 

Vad gör ni idag?