RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-01-22 22:00:11

KARINs

karins blogg på Nouw

Härlig start på året

2019-01-22 21:58
Från karins

Att leva lite mindre vardag och att besöka vänner i andra städer ofta är två av mina många löften för år 2019.

Januari satte ribban högt - ser fram emot en fortsättningen i samma positiva anda!

GBG//CPH

2018-10-07 18:54
Från karins

Lördag 29e September. Tidig morgon. Göteborg.

Jag var påväg från ett hotell. Vaknade alldeles för tidigt i en stad jag känner till alldeles för lite. Promenerade runt i ett folktomt centrum innan hotellets frukostbuffé öppnat. Allt var tyst och stilla, det enda ljudet som hördes var mina klackar som ekade mot asfalten.

Lördag 6e Oktober. Tidig morgon. Köpenhamn.

Jag var påväg till ett hotell från en nattklubb. Samma tid som jag en vecka tidigare tog min morgonpromenad. Även denna vecka befinner jag mig i en stad jag inte känner. Det är skratt, skrik, skålande och sång. Ljudet från syrener blandas med ljud och ekande bas från områdets alla efterfester. Stundtals går det nästan inte att ta sig fram i folkmassan.

En jobb- och en nöjesresa. Jag älskar resor och livets kontraster!

Att testa sina vingar

2018-09-13 00:00
Från karins

Pizza, en flaska rött och två favoritpersoner resulterade i en diskussion som inte lämnat mig oberörd. Jag tror att ibland behöver man testa även om man egentligen inte vågar. Att faktiskt lita på magen när känslan säger kör-bara-kör!! Är så förväntansfull på de kommande månaderna. Allt från det stora till det lilla. HEJ nya resor, projekt och möjligheter!!!

What
A
Wonderful
Thought

It

Is
That
Some
Of
The
Best
Days
Haven’t
Happened
Yet.

Fint ska det va

2018-09-01 21:23
Från karins

Igår överraskade vi Hedda som fyllt år med champagne och ostron följt av middag på lyxig skaldjursrestaurang och utgång som avslutades på en karaokebar.. Så glad över att kvällen blev lyckad och så glad över att ha dessa fina människor i mitt liv. Livet är en fest tillsammans med er!

Aktier & Coca-cola

2018-08-24 22:07
Från karins
Älskar sommaren men ogillar förväntningar och stress som sommaren (ibland) kan medföra. Därför kändes det lite som en lättnad idag när molnen var mörka, vindarna kyliga och regnet smattrade mot fönsterrutorna. Det blir lite lättare att "göra ingenting" utan dåligt samvete. TREVLIG HELG.

En tisdag i augusti

2018-08-07 00:00
Från karins

Det känns som att jag drabbats av en kraftig jetlag trots att jag bara förflyttat mig från semesterfeeling till vardagsstress. När jag känner att energinivån är på botten hjälper inte lite extra sömn. Vänner, skratt och solsken däremot - det är guld värt!

Kroatien

2018-07-22 14:00
Från karins

Min första resa till Kroaten var lite av en tragedi. Jag hamnade på sjukhus första kvällen och tillfrisknade inte förrens det var dags att återvända hem till Sverige. Därför känndes det extra bra att jag kommer minnas den här resan som en riktig solskenshistoria. Under fem fantastiska dagar har vi hoppat från klippor, badat i kristallklart vatten, ätit och druckit gott.

Vi hann även med en hel del hiking, en dag besteg vi ett berg och en annan dag traskade vi runt på en ö i helt fel skor.. haha se bild nedan.

Bästa kvällen var helt klart när vi firade Kroatiens 2a plats i VM - stämningen var på topp hela natten minst sagt!.

Det blev fel skoval även under barrundan... haha nya klackar och kullersten är ingen bra kombo!

Tack världens bästa bror och Kroatien för en händelserik och härlig start på semestern!

Dubrovnik.Old Town.

2018-07-18 12:09
Från karins

Det är lätt att trivas här.

Out Of Office

2018-07-15 12:02
Från karins

Det första semesterdygnet i sammanfattning:

13e Juli 2018

Kl.17.00. Checkar ut från kontoret för att bli livsnjutare på heltid några veckor.

Kl.01.20. Inser att semesterfirandet måste pausas för några timmars sömn.

14e Juli 2018

Kl.03.30. Alarmet tjuter, jag fixar iordning mig, kommer på allt det där jag INTE packat, stressar sönder och rusar till taxin inom loppet av 15 minuter.

Kl.9.15. Vi landar i Kroatien med två förhoppningar, må gott och ha kul!

Här åkte klockan av och jag har sedan dess druckit vin till frukost, sovit på dagen, ätit när magen kurrat och tjatat om hur smutt det är ha med semester!!

Maj/Juni

2018-06-10 21:26
Från karins

Jag älskar ljudet av vågor som kluckar mot klippor, doften av bensin/båtmotorer, smaken av grillad mat och synen av champagnekorkar som ploppar. Sommaren har knappt hunnit börja men det har varit en start av världsklass!!

Long distance bestie

2018-05-27 22:15
Från karins

Man kan inte va annat än lycklig när man umgås med Emlan. Tack Emelie för livets helg och för att du sprudlar av energi o sprider glädje till alla i din omgivning

Weekend. 15.

2018-04-15 22:14
Från karins
  • Lagat mat sönderstressad. Tänkte bjuda på lite lunch innan en tågresa, stressade sönder och lyckades skvätta ner ALLT när jag skulle använda mixern. Möbler, väggar, golv, kläder, ja till och med ögonen..ser fortfarande lite suddigt!
  • Elen var avstängd halva helgen..hade ingen aning om vilken propp som gått och/eller hur man byter ut den hehe..
  • Åkt kollektivtrafik med ett träd. Nu ser jag fram emot att skörda egenodlade oliver!
  • Har ätit nästan alla helgens måltider utomhus. Ibland genomfrusen men nu är det minsann vår ;)
  • Köpt en klänning som jag ska ha på mig i Ibiza i sommar, nu är det bara en flygbiljett som saknas...hahah
  • Lyssnat på årets kanske största hemmafest i mitt kvarter. Blev lycklig och orolig. Lycklig över att de hade det fint men orolig över om huset skulle stå kvar.

Just a small town girl

2018-04-08 19:23
Från karins

I helgen har jag solat på ett hustak, grillat god mat, tagit sönder bilen som rullat felfritt i stort sett hela mitt liv (nu håller jag tummarna för att grabbarna på verkstaden kan rädda pärlan). Det har rensats ogräs, plockats pinnar och monterats möbler. Jag har druckit o ätit lite för mycket gott och sovit lite för lite. Är det för tidigt att längta till fredag?

Too good at goodbyes

2018-03-22 18:24
Från karins

Hatar avslut o avsked. I veckan blev jag dessvärre påmind om hur fruktansvärt ont det gör att bryta upp från en bra arbetsplats och dess kollegor.

Nu måste jag påminna mig om det positiva för hur klyschigt det än låter finns det en sanning i utrycket: EVERY ENDING IS A NEW BEGINNING.

Att jobba 7 dagar i veckan har varit fantastiskt men nu ser jag fram emot lite ledighet, sena middagar och långa frukostar!

Vecka sju

2018-02-17 10:07
Från karins

Vecka sju - mitt bästa minne:

Tänkte dra till något schysst avslappnat AWställe en vardagkväll mitt i veckan - hamnade på världens lyxrestaurang. 

Tre servitörer, provsmak av dyra viner osv osv. Medans vi sippar på ett vin värt flera hundra i väntan på maten säger jag något i stil med "hoppas det smakar bra" o min vän svarar likt Ove Sundberg i Solsidan "Det kan du ge dig faan på med tanke på de här priserna"..  Jag skrattade så mycket att tårarna forsade ner för mina kinder, jag hann knappt samla mig innan vi blev erbjudna en brödbit ur den vackraste brödkorgen jag någonsin sätt. Jag ler stort o pekar på ett av de mörka grova bröden medan min vän spänner ögonen i mig o viskar att vi kommer bli debiterade ytterligare en kostnad o nickar artigt nej till servitören. Jag åt, nöjt och sa att det säkert ingår. Vissa saker går inte att återberätta, man måste ha varit där för att förstå det roliga. Mindre roligt var det när en silvertallrik innehållandes notan placerades på bordet. Det blev ingen budgetkväll direkt men såhär i efterhand måste jag säga att det var väl investerade pengar, en upplevelse minst sagt.. 

Skrattade så mycket den kvällen att jag fortfarfarande har träningsverk i magen. Nästa gång äter vi nog hemma men jag vet med all säkerhet att vi kommer gå tillbaka någon gång (efter löning). 

Las Vegas

2018-01-03 18:07
Från karins

Hej TVÅTUSENARTON jag har en bra feeling - jag har LIVETS BÄSTA ÅR framför mig!

Att fira in ett nytt år i Las Vegas var helt klart något av det bästa jag gjort. Till 2017 säger jag hejdå med ett leende på läpparna. TACK för nya upplevelser, möjligheter, lärdomar och vänskaper!

Newport

2017-12-20 07:51
Från karins

Destination/LA

2017-12-15 19:26
Från karins

Trots en natt av obefintlig sömn känner jag mig piggare än någonsin. Medans de andra resenärerna snarkar ikapp sitter jag här o njuter av ett glas champagne på 10000 meters höjd. Semestern har precis börjat, om några timmar får jag känna värmen slå emot mig och träffa min bror. Det här är helt klart en av livets lyckligaste dagar

Summer Snapshots

2017-10-08 17:27
Från karins

Oktober..ofattbart..Ibland blir insikten om hur fort tiden går extra påtaglig. Idag swipade jag bland sommarens bilder och tänkte tillbaka på den där veckan i juli när livet levererade lite extra.Superstar

2017-09-16 11:05
Från karins

Mina favoritblommor i mina favoritfärger, mitt favoritgodis och min favoritdryck - världens finaste överraskning!

Jag älskar att umgås i kretsar där alla känner sig som "superstars" haha dvs att alla supportar varandra och firar minsta lilla framgång i varandras liv. Och med framgång tänker jag inte nödvändigtvis på "fina titlar", "bra utbildningar", "social status" osv. Helt ärligt är jag precis lika stolt över ALLA mina vänner/släktingar, dem är alla grymt bra på sitt sätt med eller utan högskolepoäng osv.

Palma de Mallorca

2017-07-20 11:57
Från karins

Jag har semester och befinner mig i Palma - lyckan är total! Tempot här är helt klart "Mañana" men heeey vi är i Spanien och nu efter ett par dagar har till och med jag lyckats komma ner i varv utan att känna minsta lilla stress eller rastlöshet. Hasta luego!

Perfecto

2017-07-04 20:53
Från karins

Min lördagskväll: Systembolaget har stängt och jag letar igenom hemmet i hopp om att hitta en bortglömd flaska, bjuder över min favvo kollega, kastar på mig första klänningen jag hittar i garderoben och bättrar på sminket. Vi skålar lite på balkongen och bestämmer oss för att dra vidare. Hamnar helt fel, går vilse och lyckas balansera över kullersten i klackar men hamnar tillslut på en nattklubb där vi fuldansar och skrattar resten av natten.

Ibland behöver det inte vara så planerat för att bli perfekt. Jag ska se till att sommaren 17 bjussar på flera av dessa kvällar!

Moments

2017-05-30 18:33
Från karins

//Fort Lauderdale//St Thomas//St Martin//Bahamas//

Nu är det ett par månader sedan vi landade i Sverige efter en fantastisk vistelse i destinationerna ovan.

En liten reflektion såhär i efterhand:

FÖRESTÄLLNING:

Semestern ska vara så fantastisk, felfri, harmonisk, ni vet sådär allt-bara-flyter-på-och-är-underbart..

VERKLIGHET:

Oförutsedda händelser, jobbiga situationer, stress, osämjor osv osv..

I stundens hetta är det inte så roligt när en jobbig situation inträffar på andra sidan jorden men i efterhand är det ju faktiskt händelser som "går snett", jobbiga/konstiga/ pinsamma/tokiga situationer som "gör resan" och skapar de bästa minnen.

Kritvita stränder, turkost hav, perfekta middagar, lyxiga hotel i all ära MEN de största leendet och högsta skratten får jag när jag tänker tillbaka på allt som gick snett..

Kan inte dela med mig av alla tokigheter men här kommer några:

•När mitt kreditkort och legitimation flög ut ur min väska på en bro ner i vattnet och snabbt försvann ut över atlanten.

•När jag kastade av mig kläderna och försökte hoppa från en bro efter mina kort men blev stoppad av två vakter.

•När jag åkte en barnkarusell endast för att vinna en vadslagning (Det var ett fem lååånga minuter jag åkte runt runt runt på min sagohäst..)

•När vår taxi stannar mitt på motorvägen, chauffören kliver ur bilen, öppnar dörren till baksätet och kräver oss på pengar innan vi ens har kommit halvvägs till vår slutdestination (Väldigt obehagligt att känna sig så utlämnad mitt i ingenstans i ett helt nytt land).

•När det inte fanns tillräckligt med plats i vår taxi så jag fick sitta i bageluckan med två resväskor som nackstöd (i ca 40 minuter..).

•När vi (ca 10 pers) dansade och klappade händerna runt två äldre damer som somnat mitt på en nattklubb. Kan ni tänka er minen på dem när de vaknade.. ahahaha!!

•När det blåste upp till storm och vårt kryssningsfartyg blev nekade att stanna i Nassau.

•När jag sista kvällen tyckte att packningen och resan hem kunde vänta och beslutade mig för att njuta in i det sista, dricka massa mimosas och hänga i en karaokebar..sov nästan ingenting den natten och packningen.. vet fortfarande inte hur jag lyckades..

•När jag vaknar upp på planet och inser att det är bråk på raden bakom..slagsmål och svordomar..fick nypa mig i armen innan jag insåg att detta händer på riktigt! Det finns människor till allt helt enkelt..

Summan av kardemumman - Allting blir inte som man tänkt sig men oftast väldigt bra ändå.

TACK Karibien för en oförglömlig semester!

Livets dagar

2017-05-28 21:16
Från karins

Åhh va jag älskar den här tiden på året - vill bara trycka på en pausknapp.

I belive I can and so I will

2017-05-24 22:20
Från karins

Det är tyvärr alldeles för många gånger som jag har sprungit på löpbandet, chippat efter luft och ökat hastigheten i hopp om att förbättra konditionen.. Efter läkarbesök i veckan vet jag att det är inte är konditionen som det är fel på, det är mina lungor och min förmåga att syresätta kroppen. Fruktansvärt tråkigt när hälsan inte är på topp men jag tänker inte dra på mig någon offerkofta, tycka synd om mig själv och sluta träna. Nu är det full medicinering som gäller och tillbaka på banan så snabbt som möjligt.

Nya Nike som tyvärr är helt orörda men så fort jag har fått klartecken från min läkare tänker jag att slita ut dem ordentligt! //What doesnt kill you makes you stronger.

Vecka 18/Topp 5

2017-05-07 19:15
Från karins

-ENRIQUE IGLESIAS.

Konsert en onsdag - hur lyxigt?! Vi hade jättebra platser och underhållningen var på topp både från scen och från åhörare på raden brevid.. haha..

-Botox och Restylane Event .

Blev bjuden på ett jättetrevligt event på min väns arbetsplats. Har aldrig tidigare haft något intresse eller kunskap om varken botox eller restylane så det var spännande att få en liten inblick.

-AW/Uteservering

Vårens första flaska rosé utomhus! Dubbla filtar, infravärme och fortfarande frusna.. men vad gör man inte för lite sommarfeeling?! ;)

-Pilates

Nu har jag kommit igång med träningen på riktigt! Woop woop! Pilates är favoriten just nu.

-Helgjobb

Vi har haft mycket att göra (full fart är det bästa!) och skrattat mycket! Såklart man kan känna helgstämming även fast man jobbar - Att jobba helg är underskattat!

Winter Weekend

2017-04-17 19:05
Från karins

Nu sitter jag på tåget igen, den här gången påväg ifrån snön och Dalarna. Jag hade lätt kunnat stanna ett tag till men vardagslivet och våren i stan kallar! Resans höjdpunkter får summeras skoter, safari, solen, potatisgratäng och Gunnar.

Easter

2017-04-16 19:06
Från karins

Dalarna är en av de platser på jorden som jag älskar allra mest. Det är här jag vilar upp mig, fyller på med energi och glädje. TACK fjällen för den här gången, vi ses nästa säsong! 

Eastern Caribbean

2017-03-06 20:33
Från karins

Lämnade all stress, bekymmer, måsten osv i Sverige och drog på en cruise. Just nu befinner sig kryssningsfartyget utanför Bahamas, tror inte det kan bli så mycket bättre än såhär. Har druckit en mimosa och en mudslide, funderar på om jag hinner ta en kall bira innan det är dags för lunch..

Laugh often, long & loud

2017-02-19 21:24
Från karins

//AW med min favoritkollega//Fint tak på en fin krog//

Ett besök på akutmottagningen, nya möbler o renovering hemma, jobb lör-sön, skrattattacker, träningspass och två utekvällar. Bortsett från sjukhusbesöket har den här helgen varit en toppenhelg. Trots full fart, stress och lite sömn känner jag mig fylld av ny energi och så redo för en ny vecka.