RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-06 01:51:14

JuliaRosendahl blogg

JuliaRosendahl blogg på Nouw

Ett helt liv sedan

2019-07-05 22:41
Från JuliaRosendahl

Oj nu har det ännu en gång gått alldeles för lång tid, men har en väldigt bra anledning till detta. Våran bebis har anlänt och jag har verkligen inte haft varken tid eller ork att skriva ett inlägg!
Men ska berätta mer om förlossning och allt som hänt i ett annat inlägg tänkte jag.
Men kan berätta att jag numera är mamma åt världens sötaste (som att inte alla föräldrar säger så) Lilly!! Livet har verkligen tagit en vändning och har nu lyckats få liiiite flyt och rutin igen, sakta men säkert.
Vi flyttade till vårat första egna hus en vecka innan Lilly kom så hann få ordning på det mesta innan men fortfarande små kaos lite överallt men som sagt sakta men säkert går det framåt!

Tänkte bara kika in och berätta att vi lever och mår bra nu.
Kommer ett mer detaljerat inlägg senare.

Sa jag inte att hon är världens sötaste!?

Påsken och babyshower!

2019-04-23 21:36
Från JuliaRosendahl

Oj.. ännu en gång var det ett bra tag sedan jag la ut något här

Det har iallafall blivit vår här och hur härligt som helst med mycket sol och varmt väder!
Jag har gått på gravidledighet, och absolut det är skönt att vara hemma och min rygg mår så mycket bättre nu MEN det blir väldigt långtråkigt att strosa runt hemma och bara vänta.. men inte långt kvar nu!

Så påsken har passerat och den blev såå lyckad, vi var här med familjen och farmor & farfar och grillade, finns det något godare än grillat? Det är ganska svårslaget faktiskt.
Tycker egentligen inte påsken är så speciell, är inte superförtjust i påskmat eller påskpynt. Men mysigt att träffas och äta annat gott och bara umgås.

Så på söndagen hade jag+mina tjejer planerat att äta påsklunch hos Emma, men oj vad fel jag hade då de hade fixat en babyshower till mig!! Hade verkligen ingen aning och så otroligt fint de hade fixat! Världens bästa tjejer
Fick en massa fint också till Pyret och det gör att man bara längtar ännu mer!



Då nästan alla jag pratat med tror att det är en tös som väntar i magen, även jag och Oliver så chansade de och fixade en babyshower med tjejtema. Spännande och se om vi har rätt eller blir överraskade med en liten pojk istället, vilketdera så är bebisen så efterlängtad!


Hoppas ni får en fortsatt bra vecka!
☀️☀️☀️

Nio veckor kvar!

2019-03-18 17:06
Från JuliaRosendahl

Oj vad tiden bara springer förbi en, hinner knappt blinka innan det gått ännu en vecka!!

I lördags gick vi in i vecka 31, kändes som vi va i v20 igår typ.. haha
Börjar kännas i kroppen nu och mina revben åker dagligen på ett antal sparkar, gör så ont men ändå en betryggande känsla på samma gång.

Ja som sagt är det nu 9 veckor kvar tills bf och vem vet Pyret kanske får för sig att kolla ut tidigare. Vi har fixat klart allt utom bilbarnstolen och spjälsängen än, vilket typ är de viktigaste sakerna haha typiskt oss men det ska vi kolla på nästa helg tänkte vi!
Ska även om ca 2 veckor börja packa BB-väskan men vad ska man packa? Kom gärna med tips om saker man inte får glömma!!
Sen är allt förhoppningsvis klart och redo för Pyret!

Nu ska vi iväg på ett spännande möte, kanske berättar mer om det senare!

Gröna fingrar..

2019-03-15 18:30
Från JuliaRosendahl

I sommar har vi tänkt bli helt egenförsörjda med tomater och jordgubbar, det som är absolut godast när de är egenodlade och precis solmogna. Så vi hoppas på en solig sommar!

Jag har börjat med att så tomatfrön redan för 2 veckor sedan och de har redan börjat gro och växer som tusan!!
Har även satt paprikakärnor med dessa har inte börjat växa än men ger de lite mer tid, och i april ska vi sätta potatis också och hoppas på att det tar sig i år.
Tycker det är så mysigt att odla egna saker, framförallt är det så mycket godare!!

Halsbränna & Skogspromenad

2019-03-14 11:09
Från JuliaRosendahl

Hej & Hallå

Jag sitter nu i soffan och kollar på Helen Torsgården och vilar upp mig efter en morgon som gått i full fart. Nu för tiden vaknar jag senast kl 07, eller ja Pyret väcker mig med sparkar och morgongympa i magen. Fast klagar inte av att vakna så tidigt när det redan är ljust ute. Och jag har börjat få den berömda gravidhalsbrännan, och usch vad jag inte är förtjust i den men det är väl sånt man får ta..

Nu var det ju ett tag sedan jag skrev något här och jag har redan gått in i vecka 30!? Vilket betyder att det är 10 veckor kvar och jag har inte hunnit förstå att vi ska ta hand om en liten människa, så svårt att förstå att det ska bo en till människa här i minst 18 år framöver!
Men jag ser såå mycket fram emot denna sommaren, dels för Pyret och sen är en av mina bästa vänner också gravid och ska få sin plutt i augusti.

Idag och imorgon är jag ledig, sen jobbar jag helgen. Jag har bara 6 arbetspass kvar innan jag går på långledigt, känns skumt att jag sen ska vara hemma i ca 1 år!! Vad ska man ens göra om dagarna!? Haha förstår ju att jag lär få fullt upp men ändå!

Idag har jag iallafall hunnit med massor, städat, disken, tvättat och tagit en långpromenad med Diego i skogen. Skönt att få allt avklarat på morgonen så man slipper ha det att tänka på resten av dagen.
Nu ska jag ta ett mellanmål och sen kolla vidare på youtube.

Hoppas Ni får en toppen dag!

Vecka 24

2019-01-26 08:21
Från JuliaRosendahl

Godmorgon!

Idag går vi in i vecka 24, läskigt hur fort tiden går! Har börjat checka av lite saker på min lista över allt som ska fixas innan Pyret kommer.
Förra helgen köpte vi vagn och hämtade MASSOR med bebissaker hos Olivers syster, fick ihop 3 kartonger med kläder varav 1 kartong med kläder som kommer passa den första tiden.
Känns skönt att man kan ärva och låna så mycket saker så man kan lägga undan dessa pengar på annat viktigt som just barnvagn, bilstol och sådant lite dyrare.

Mående:
Denna vecka har min energi varit låg och jag har lyckats dra på mig en förkylning och fått halsbränna.. mindre kul faktiskt.
Svårt att sova pga halsbrännan då det är som värst när man ligger ner, men hoppas det endast är en period!
Har mer känningar i höft och ländryggen denna vecka, rädd att foglossningen inte är långt bort tyvärr.. speciellt efter promenader eller en jobbdag gör de som ondast så min bästa vän på kvällarna just nu är min vetekudde!

Pyret:
Pyret har varit mer aktiv denna vecka, känns som hen börjat hitta sin dagsrytm mer och mer för varje dag. Känner av rörelser ungefär samma tider nu och kan nästan förutspå innan när det ska börja sparkas. Så mysigt och känns tryggt att känna sparkarna, man börjar inse mer och mer att det verkligen är någon som gömmer sig där inne!

Så vad händer denna vecka?
Denna vecka händer det inte så mycket, Pyret är runt 28cm långt mellan huvud och fot.
Ungefärlig vikt i början av veckan är 565gram och i slutet 665gram.
Balanssinnet utvecklas i denna vecka och barnet börjar känna när hen rör på huvudet eller vänder sig upp och ner.

Lägger in två magbilder jag tog igår, nu börjar det faktiskt synas på riktigt!

Fredagsmys i all ära

2019-01-25 21:24
Från JuliaRosendahl

Äntligen fredag och ledig helg!

Jag har dock varit hemma i två dagar pga förkylning och halsbränna men känns som det är på bättringsvägen!

Till middag idag blev det hemmagjorda hamburgare, såå gott!

Nu är vi däckade i soffan med godis och jordgubbar, Oliver och Diego somnade för en stund sedan så blir nog tidigt i säng för oss alla ikväll!

Hoppas ni haft en bra fredag!

Chili con carne & pannbröd

2019-01-16 20:46
Från JuliaRosendahl

Hej!
Igår bakade jag pannbröd, super enkelt och så gott!! Med de va som godast nybakade, såklart.. så idag gjorde jag Chili con carne som vi doppade brödet i, blev väldigt gott!!

Recept på pannbrödet:

1 Påse torrjäst
2 1/2 dl ljummet vatten
2 1/2 dl ljummen mjölk
3msk rapsolja
1dl ljus sirap
12 dl vetemjöl
1 tsk salt

Jag blandade allt i min köksmaskin och körde i ca 5min tills allt knådat ihop sig. Degen ska inte kladda så ha i mer mjöl om det behövs. Degen ska sedan jäsa i 1 timme under bakduk.
Dela degen i 10-15 bollar som ska kavlas ut tunt. Och sedan är det bara att steka brödet någon minut på varje sida i en het torr stekpanna.

Verkligen super enkelt!

Nu ska vi kolla ett avsnitt av Mandelmann innan dusch för att sedan sova, är så himla trött nuförtiden på kvällarna så lägger oss nästan alltid innan kl 22.

Godnatt, hoppas ni får en bra torsdag imorgon!

Långpromenix ☀️

2019-01-15 14:54
Från JuliaRosendahl

Nu är vi precis nedslagna i soffan efter en lång promenad, det var soligt och fint ute!
Jag och Diego gick ut på åkern bakom huset och då kom våran gammelkatt och gick med oss, han följde med på hela promenaden så han lär också sova gott sen.

Tanken var att åka och titta lite bebissaker ikväll hos Olivers syster men blir nog tyvärr en annan dag då Oliver kom hem med migrän för en stund sedan, vi får hoppas det går över!


Dagens to do

2019-01-14 08:12
Från JuliaRosendahl

Godmorgon!
Idag är det fullt upp på schemat och möjligtvis även imorgon!
Ska hinna handla, städa och iväg på möte hos barnmorskan innan jag börjar jobba klockan 15.00.
Dock väldigt otaggad på jobb då jag har börjat få foglossning och vill egentligen inget annat än ligga i sängen och kolla serier, men tyvärr behöver man ju jobba ett tag till iallafall.
Jag och Diego ska börja dagen med frukost och en långpromenad iallafall innan jag tar itu med dagens lista.
Hoppas ni får en bra måndag!