RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 12:47:05

missKiwi blogg

missKiwi blogg pÄ Nouw

Gravidfotografering 🌾

2018-08-04 21:42
FrÄn missKiwi

I maj blev jag överraskad med en gravidfotografering hos fotograf Maria Lager. Massa fina bilder togs, hÀr Àr tvÄ av dem.

Magen har sen dess vÀxt en del sen dess, och jag tyckte magen var stor dÄ! Nu Àr vi Àntligen inne i augusti, mÄnaden som min lilla krabat Àr berÀknad att föda i. FÄr se nÀr han kommer, jag lÀngtar sÄ!

BĂ€ddat i spjĂ€lsĂ€ngen ❀

2018-05-22 12:29
FrÄn missKiwi

I helgen fick vi hem spjÀlsÀngen vi lÄnar av min svÀrmor, kunde inte lÄta bli att bÀdda upp. SÀngklÀderna och nallens Àr sambons gamla och babyfilten Àr min.


Det Àr en sÄ mÀktig kÀnsla att vÄr son ska sova dÀr! Augusti kan inte komma fortare... och idag Àr det 99 dagar kvar till bf. KÀnns speciellt att vara nere pÄ tvÄsiffrigt.

Äntligen fixat pĂ„ uteplatsen

2018-05-20 21:28
FrÄn missKiwi

I veckan hjÀlpte mamma mig att fixa lite pÄ uteplatsen. Vilken lyx att kunna Àta frukost ute i friska luften!


Som gravid Àter jag en stor frukost för att klara av dagen... speciellt nÀr jag jobbar eftermiddag eftersom jag inte orkar gÄ upp tillrÀckligt tidigt för att hinna med bÄde frukost och lunch.


NÄgot som Àr vÀldigt skönt Àr att jag Àntligen tycker om kaffe igen och kan dricka kaffe utan att mÄ illa.

Inspiration i köket

2018-05-06 13:51
FrÄn missKiwi

Jag Àr en sÄn person som Àlskar att laga mat och baka, köket har varit heligt för mig. Sen jag blev gravid har jag haft noll energi eller inspiration i köket och det har blivit mer halvfabrikat Àn vad jag vill erkÀnna.


VĂ€rre blev det efter flytten, mitt nya kök inspirerar mig inte alls. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att inom nĂ„gra Ă„r köpa hus eller radhus och dĂ„ kommer jag ha höga krav pĂ„ köket - det mĂ„ste kĂ€nnas rĂ€tt. Just nu har vi öppen planlösning, en modern lĂ€genhet helt enkelt men det kök som följde med Ă€r inte riktigt min grej. 


Men i alla fall, igÄrkvÀll bakade jag för första gÄngen i nya lÀgenheten. Det blev min specialité - kanelbullar! Och sÄ goda de blev.
Nu hoppas jag att inspirationen kommer tillbaka snart. Vill bli inspirerad i köket!

Vigselring och lyckade ultraljud!

2018-04-29 09:34
FrÄn missKiwi

Sen jag uppdaterade sist har jag inte bara hunnit med ett ultraljud utan tvÄ. Det klassiska RUL som alla gör och ett tillvÀxtultraljud som jag fÄr göra via en studie. Han Àr en envis liten bebis som inte gÀrna visar upp sig - just ja! Det Àr en son jag vÀntar och han visar mer Àn gÀrna upp de kroppsdelarna pÄ ultraljuden haha. Det viktigaste av allt Àr att han Àr helt frisk! PÄ bilden, som Àr frÄn TUL i vecka 22 (21+0), visade han upp ryggtavlan sÄ fint att man ser ryggraden. Min Àlskade son! Kan inte augusti komma snart?!


Har ocksĂ„ varit och köpt vigselring, eller ja en tillfĂ€llig i silver tills efter graviditeten för jag har redan nu börjat svullna i fingrarna och vem vet hur de kommer se ut i juni. Vi passade Ă€ven pĂ„ att köpa en tillfĂ€llig förlovningsring ocksĂ„ sĂ„ jag fĂ„r ha tvĂ„ ringar som planerat vid vigseln. 


2018 Àr verkligen ett magiskt Är! Gifter mig med min Àlskade fÀstman och sen blir jag mamma till vÄran son.

VÀlbehövligt frisörbesök.

2018-04-02 18:05
FrÄn missKiwi

Förra veckan besökte jag frisören pÄ första gÄngen sedan augusti. Lite pinsamt lÀnge sedan men har inte hunnit med helt enkelt. Har en frisör som jag fullstÀndigt Àlskar! Det Àr sÄ svÄrt att hitta nÄgon som verkligen kÀnns rÀtt! Mitt hÄr hade hunnit bli rejÀlt slitet men den hÀr gÄngen klippte vi rakt av bara.

Första sparkarna ❀

2018-04-01 22:12
FrÄn missKiwi

I vecka 18 började jag kĂ€nna de första sparkarna utĂ„t och det Ă€r verkligen magiskt. Ännu bĂ€ttre nĂ€r sambon första gĂ„ngen kĂ€nde dem, sĂ„ himla mysigt - vĂ„r lilla familj.
Nu Àr jag i vecka 19 och kÀnner sparkar varje dag, speciellt pÄ kvÀllarna och det kÀnns sÄ speciellt varje gÄng. Just ikvÀll lever bebis rövare dÀr inne och sparkarna kommer högt och lÄgt.

Magen vÀxer sÄ det knakar, hÀr Àr de tvÄ senaste bilderna. Den vÀnstra Àr frÄn 17+5 och den högra 18+0. Försöker att bara ta bild nÀr jag byter vecka men kunde inte hÄlla mig i onsdags... magen sÄg ju gigantisk ut. Och större ska den bli!

2018 - ett hÀndelserikt Är.

2018-03-20 19:05
FrÄn missKiwi

2018 blir ett annorlunda Är för mig och sambon, vi ska nÀmligen bli förÀldrar i augusti. Vi har Àn sÄ lÀnge fÄtt se vÄr lilla skatt tvÄ gÄnger med ultraljud och lÀngtar vi till rutinultraljuded. VÄr lilla Àlskling! LÀngtar som en tok till augusti!

I januari tog jag steget att hoppa av min masterutbildning sÄ nu Àr jag tillbaka pÄ mitt gamla jobb som Biomedicinsk analytiker tills jag gÄr pÄ förÀldraledighet. Det kÀnns vÀldigt bra! Hade inte klarat av studierna som gravid och sen med en liten bebis hemma.

En till stor grej hÀnder 2018 - vi ska gifta oss. I juni gÄr vigseln av stapeln, det blir ett litet bröllop med nÀrmsta familjen och nÀrmsta vÀnnerna sÄ totalt dryga 20 gÀster. TÀnk att Johan ska bli min Àkta man och jag hans fru, det kÀnns fantastiskt!

En helg i oktober

2017-10-22 23:01
FrÄn missKiwi

En björkallé pÄ en hÀrlig promenad och möte med en söt katt.

LÀsning av första boken i outlander serien i gott sÀllskap

VÀlkommen hösten!

2017-10-08 20:54
FrÄn missKiwi

Sakta men sÀkert har hösten smugit sig pÄ utan att jag mÀrkt det. Mörkret faller tidigare Àn förut, luften börjar bli kylig, naturens fÀrger skiftar över till orange/gul och det blir bara kallare och kallare. Jag fullstÀndigt Àlskar hösten. MÄr alltid som bÀst pÄ hösten av en konstig anledning, jag vet inte varför. VÄren Àr mer Ängestframkallande hos mig och de tre senaste Ären har jag drabbats av vÄrdepressioner. Hösten Àr annorlunda, allt Àr mysigare. Det Àr som att det gÄr mot en nystart pÄ nÄgot vis.


Nu ska jag inte skriva mer osammanhĂ€ngande hĂ€r utan fortsĂ€tta kvĂ€llens plugg. Just nu hĂ„ller jag pĂ„ med en litteraturstudie om Uropathogenic Escherichia coli och det Ă€r verkligen huuur spĂ€nnande som helst. Även om Ă€mnet Ă€r stort och mastigt har jag svĂ„rt att sluta lĂ€sa om det.