RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-24 22:52:27

Izabella Nyquist

izabellanyquist blogg på Nouw

BARNMORSKAN, GRAVIDAKUTEN OCH LYXSHAKE

2019-07-24 22:19
Från izabellanyquist

Godkväll på er!

Vilken dag! Nästan så det kunde slutat med bebis på väg, men icke.
Som jag skrev tidigare i veckan fick vi en extra tid till barnmorskan idag för att hålla koll på blodtrycket då det börjat stiga lite.
Vad händer? Jo det hade stigit yttliggare och hade även spår av protein i urinet.
Så för att vara på den säkra sidan skickade barnmorskan oss till Östra sjukhuset för extra prover. Hade proverna inte sett bra ut hade det kunnat sluta med en igångsättning.

Vi hade tur o fick komma in ganska direkt. Kollade blodtrycket igen, kollade tempen, gjorde ctg, kollade blodtrycket ännu en gång, lämnade två rör med blod och lämnade yttliggare ett kissprov. Allting såg fint ut. Blodtrycket hade sjunkit, bebis hjärta slog fint och alla prover var bra. Sen fick vi åka hem. Hur skönt Ska dock tillbaka redan på fredag till min barnmorska för att kolla blodtrycket igen men.

Så dagen blev väl inte direkt som tänkt. Inte för vi hade några direkta planer men.
Under kvällen har vi städat här hemma. Har dammsugit soffan vilket är såå jobbigt. Mamma o pappa kommer ju imorgon o ska sova kvar och pappa är allergisk mot dom här pälsbollarna som springer runt här hemma. Men nu är det i alla fall gjort.

Är helt slut efter den här dagen. Ligger i sängen o ska snart sova. Imorgon ska vi till Liseberg!

Pusss

Fick i alla fall en välförtjänt lyxshake idag!

TISDAG TJUGOTREDJE JULI

2019-07-23 11:40
Från izabellanyquist

Goodmorgon tisdag!

Nu är vi hemma igen efter en och en halv vecka i stugan och ännu ingen bebis. 11 dagar kvar, kooom nu!

Vi kom hem igår kväll så inte direkt hunnit med med än att packa ur bilen och landa lite hemma.
Just nu ligger vi fortfarande i sängen, har varit vaken snart en timme men har en sovande Theo på ena sidan och en sovande P på andra sidan så atte. Vi får se när vi kommer upp idag. Jag borde kanske också sova lite till har sovit sjukt dåligt inatt, kunde inte slappna av o somna ordentligt förns vid 06 imorse av olika anledningar.

Idag har vi inte några planer alls vas jag kan komma på nu. Kanske skulle passa på att tvätta, om det nu finns nån tid att få, annars ska vi nog försöka städa upp här hemma, försöka få klart barnrummet och så till så allt är iordning inför bebis ankomst. Men det återstår att se vad som sker.

Imorgon har vi ett extra besök hos barnmorskan för att kolla blodtrycket. Det ligger just under gränsen så hon ville att vi skulle hålla koll för säkerhetsskull.

På torsdag kommer mamma o pappa hit några dagar. Vi ska försöka hinna med lite minigolf och kanske ett besök på Liseberg. Jag får ju inte åka nåt men bara känslan av att gå där, spela lite på hjul o mysa runt får man ändå inte missa. Vädret ska ju bli på topp också så passar bra

Nu ska jag lämna sovrummet och gå ut o mysa med Elsa. Orkar inte ens förklara men ja, som bråkar igen. Eller nej, inte dom, hon. Ena stunden är allt bra för att i nästa ska hon fräsa på Theo...

Hoppas ni får en fin dag!

Pusss

Vecka 39 (38+1)

SNABBVISIT TILL GÖTEBORG

2019-07-18 10:00
Från izabellanyquist

Heej och godmorgon på er!

Vi har äntligen fått sol och fint väder igen, typiskt när man ska sitta i en bil hela dagen. Samma sak igår, första fina dagen på ett tag och vi åkte bil även då.

Vi är ju som sagt i sommarstugan denna vecka. Igår åkte vi dock ner till mamma o pappa för en natt där. Igårkväll va vi i Lunedet på räkfrossa, såå gott. Vi brukar försöka göra det varje sommar

Idag har vi tid hos barnmorskan vilket betyder att vi nu sitter i bilen påväg till Göteborg. Vi får hoppas att vi hinner fram i tid bland alla semesterfirare på vägarna, dvs alla husbilar/vagnar haha.
Så när vi ändå är nere åker vi hem o kollar posten o sånt där innan vi åker tillbaka.
Vi tar då vägen förbi Örebro för o köpa billigt godis, sen stannar vi till i Karlskoga för o handla lite mat, sen till Degerfors för att hämta katterna och sen tillslut upp till stugan igen. Så ja, ni hör ju. Det blir en heldag i bilen haha, men men

Hoppas ni får en fin dag och kan njuta lite mer av solen än jag

Pusss

MÅNDAG FEMTONDE JULI

2019-07-15 18:04
Från izabellanyquist

Heej från semesterbubblan!

Vi befinner oss som sagt i Värmland nu i sommarstugan. Vi kom hit o fredagskväll. Man hamnar som i en liten bubbla här uppe, glömmer lite att det finns en verklighet utanför den här skogen.
Försöker att inte använda mobilen så mycket heller då min mobil slukar batteri som bara den. Att bara kolla fb/Instagram några minuter drar typ 5-10% vilket inte är optimalt då vi bara har solcellsel här uppe. Det tar galet lång tid att ladda då.
Med detta ville jag då mest säga att det kanske inte blir så många inlägg denna vecka.

Så vad har vi gjort dessa dagar? Inte mycket alls faktiskt. Bara njutit och tagit det lugnt, grillat och ätit gott. Vädret har inte varit på topp men vad gör man. Förhoppningsvis hinner vi få lite sol och bad inna vi åker hem.

Vi lämnar faktiskt stugan redan på onsdag. Då tar vi med katterna o åker till Degerfors för en natt. Onsdagkväll ska vi på räkbuffe med mamma o pappa och torsdag morgon åker P och jag en snabbis till Göteborg då vi ska till barnmorskan. Efter barnmorskan åker vi tillbaka till Degerfors, hämtar katterna och åker tillbaka till stugan. Så det blir mycket flängande där ett tag men men, det blir nog bra.

Vi har gått in i vecka 38 nu med, det närmar sig verkligen. 19 dagar till BF! Galet. Har inga känningar eller någonting som säger att förlossningen skulle va pågång så vi får väl se när bebis bestämmer sig för att komma. Babyskydd och BB väskan är iaf med för säkerhets skull. Bara jag får mina räkor på onsdag så är jag nöjd, sen kan bebis få komma

Nu är det dags att tända grillen här, det blir grillad kassler och färskpotatis här ikväll

Ha en fin veckahörs vi när vi hörs!

Pusss

Några från dessa dagar

SEMESTERN HAR BÖRJAT

2019-07-12 11:31
Från izabellanyquist

Heej på er, fredag idag och jag har varit lite frånvarande i veckan. Har verkligen noll inspiration för tillfället. Har inga bilder eller nåt jag känner för. Har tillomed suttit nu innan jag började skriva detta o letat upp nån gamal bild för att kunna få upp nåt inlägg ens. Tror ni jag hittade nån ens...nej
Och det där inlägget jag lovade tidigare i veckan om allt jag fick på min babyshower och kalaset? Igår packade jag upp allt, tvättade upp kläderna o la in på sin plats. Tror ni jag tog några bilder på grejerna? Såklart inte...

~~~~

Hur som, Ps semester har ju börjat. Meningen var ju att åka upp till stugan imorgon men vi åker redan idag istället. Så igår hade vi städ och packdag så jag var helt slut på kvällen. P är på gymmet nu och jag har just kommit ur duschen. Så sen ska vi bara packa ihop det sista och få in allt i bilen innan vi är redo att åka.
Förut när vi åt frukost rök Elsa och Theo ihop igen...Så nu är dom återigen osams
Passar ju bra att vi ska åka idag då eftersom dom alltid blir sams igen när vi kommer dit, bara hoppas på att det funkar idag också.

Nu ska jag fortsätta med dagen, hoppas ni får en fin fredag

Pusss

Två av tre bebisar

GALAXY WATCH

2019-07-09 16:45
Från izabellanyquist

Heej hörrni!

Redan tisdag och igår hade jag en såå jobbig dag. Man ska inte klaga och allt det där men alltså...bebis va sååå aktiv igår. H*n hade knappt en enda lugn stund på hela dagen. Sparande o rörde sig hela tiden, och inga lösa lugna sparkar heller. Det är mest under höger revben vilket gör så ont. Det kommer lixom ut en hel fot som trycker på som bara den...
Så kunde knappt slappna av på hela dagen/kvällen. Så det var faktiskt jobbigt haha. Men ska som sagt inte klaga, snart sparkar det på utsidan istället. Vi har ju gått in i vecka 37 nu så

~~~~

Nu förtiden önskar jag mig inte direkt nånting när jag fyller år och liknande. Men i år gjorde jag faktiskt det, eller i alla fall pengar till det. Jag fick upp ögonen för Samsung galaxy watch för kanske två månader sen och bara kände direkt att jag verkligen ville ha den. Men med inget jobb och en bebis på väg är ju inte ekonomin den bästa så jag önskade mig pengar när jag fyllde. Så i söndags la vi äntligen den där beställningen jag väntat så på. Vi hittade den tillomed bland fyndvarorna på Netonnet vilket gjorde att vi sparade några hundralappar.
Idag anlände den och jag kunde inte vara nöjdare. Dock är det väl för tidigt att säga såhär samma dag. Men som det verkar så här långt så. För att inte tala om hur fantastiskt snygg den är. Jag är kär
Så bara att hoppas på att den lever upp till mina förväntningar även i fortsättningen. Men det tror jag

Annars händer inte mycket här hemma. Jag känner inte för att göra så mycket mer än att vänta på bebis. Måste ju dock packa färdigt BB väskan och fixa. På lördag åker vi upp till stugan i nån vecka (är planen iaf) och då ska väskan och babyskyddet med för säkerhets skull.

För övrigt går P på semester redan efter dagens pass. Dom har lite att göra så han frågade om ledigt ons-tors vilket han fick. Så nu kan sommaren börja på riktigt

Pusss

Huuur fin är den inte va?!

BABYSHOWER

2019-07-07 19:34
Från izabellanyquist

Heej på er godingar!

Nu är jag återigen hemma från Degerfors. Det som skulle bli ett vanligt besök för att fira min födelsedag i efterskott blev istället den bästa helgen på länge!
När vi ramlar in hos mamma o pappa klockan 15:00 för kalas visar det sig att mamma har styrt ihop en babyshower för mig. Alla mina bästa va där, så jag blev sååå glad.
Nu när jag flyttat, och faktiskt inna det också, så ses vi inte så ofta. Man har ju blivit vuxen och livet kommer emellan, alla har ju sitt. Så det var så kul att träffas igår.
Det blev massa gottit och bebis fick så mycket fint! Jag är så tacksam!

Och eftersom vi ändå va igång ramlade det även in lite släktingar vid 18 tiden för födelsedagsfirande. Så jo, jag fick även ett sånt ändå haha. Så det var bara att börja om på allt gott och fick även lite mer fina presenter. Men jag tänkte att gör ett eget inlägg i veckan om helgens fina presenter

Idag gjorde mamma och jag även gipsavgjutning på min mage. Det var ju intressant haha. Var ju inge svårt för mig som bara behövde stå där men mamma tyckte väl inte riktigt samma haha. Men det gick bra tillslut, tror nog att den blir bra. Den är kvar hos mamma så den får torka ordentligt, sen ska den putsas och göras fin. Så den blir nog bra

Pusss

HELG I DEGERFORS

2019-07-06 12:52
Från izabellanyquist

Heej på er

Nu sitter vi i bilen påväg till Degerfors. Vi ska ha kalas för mig senare men några mer planer än så finns det nog inte.
Har köpt gips så vi kan avgjuta magen så det ska mamma hjälpa mig med i helgen i alla fall

Ha en fin dag

Pusss

FREDAG FEMTE JULI

2019-07-05 14:19
Från izabellanyquist

Heej fredag och sol

När det är sol och varmt "för länge" börjar man typ längta efter lite regn o dåligt väder. Igår hade vi en sån dag, regn och storm o tråk. Så idag är jag glad att solen är framme igen haha.

Idag är det tvättdag så har springit upp till tvättstugan halva dagen. Men nu är jag snart klar, bara en vända kvar för att hämta ner det sista som torkar nu.
När det är gjort ska jag traska ner till Allum och handla ser sista till maten ikväll. P ska jobba idag efter att ha varit ledig alla fredagar i över en månads tid tror jag. Han är i vanliga fall ledig varannan fredag men nu har det varit midsommar och klämdagar hit och dit den senaste tiden vilket har hamnat på jobbfredagarna så han har varit ledig även dom. Men nu ska han i alla fall jobba idag, sista fredagen innan semester och bebis.

Annars ska jag plocka lite här hemma, duscha, packa och laga mat tills P kommer hem ikväll. Inga större planer eller så. Imorgon ska vi åka upp till Degerfors för att ha lite kalas för mig då jag fyllde år i måndags.
Så det är väl så dagen och helgen det ut.

Hoppas ni har en fin fredag

Pusss

BARNMORSKAN V 36

2019-07-04 13:06
Från izabellanyquist

Heej hörrni!
Idag började dagen med ett besök hos barnmorskan. Idag var första gången med vår nya barnmorska då vår gamla slutat. Va lite nervöst innan vad det skulle vara för någon ny så man ändå haft en o samma från v 10.
Men det gick jättebra, hon va jättegullig och trevlig så det ska nog gå bra nu dom sista gångerna.
Allt såg lika bra ut som vanligt, magen växer på som den ska och bebis hjärta slår på fint.
Idag var även första gången vi kollade hur bebis ligger. Jag hade ju mina misstankar om att h*n hade vänta sig med huvudet ner då jag mest bara känner sparkar och rörelser under revbenen nu. Och visst var det så, bebis ligger med huvudet neråt men är fortfarande ruckbar. Så det känns skönt att veta att h*n ligger åt rätt håll, bara att hoppas att det håller sig så haha

Pusss

Barnmorskan ritade dit ett hjärta på det stället bebis hjärta är