RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 08:54:18

jennyhallstrom blogg

jennyhallstrom blogg på Nouw

HEY US AND BOSTON

2019-09-11 06:14
Från jennyhallstrom

Hejsan,

Nu var det ett tag sedan jag skrev på bloggen. Det måste ha varit i december 2018 när jag var i Kanada. Mycket har hänt sedan dess. En av de största sakerna som har hänt är att i juni tog jag min kandidatexamen i företagsekonomi på Uppsala Universitet. Och under året som varit har jag hållit på med en master ansökan till en Business School. Efter x antal intervjuer, tester och uppsatser blev jag accepterad! Yeyy! Och bestämde mig då för att ta steget och flytta till Boston.

Så för ungefär 2 veckor sedan satt jag på flyget till Boston med mina två resväskor. Läskigt tänker ni? Spännande tänker jag! Jag har alltid gillat att resa och alltid prova på nya saker. Älskar utmaningar! Så vart och vad är det jag ska studera?

Jag har kommit in på Hult International Business School som bland annat har campus i Boston, vilket är där jag nu bor. Det jag kommer att läsa är en Master of Science in International Business, detta program är 11 månader och vilket betyder jag kommer gå i skolan september - augusti. Väldigt intensivt med andra ord. Vad som sker efteråt är ännu lite oklart men vi får helt enkelt se hur allt går. Att studera master i USA kommer bli en utmaning självklart men det är något som kommer passa mig perfekt.

I bloggen kommer jag försöka uppdatera så gott som det går och när jag hinner!

Kramis

Grey Cup Festival

2018-12-12 16:22
Från jennyhallstrom

Är ute lite sent med inläggen men förra veckan var jag och Julia runt i downtown och kikade på Grey Cup Festival. Det är en festival som stöttar Edmonton Eskimos (deras fotbollslag). Vi var där från lunch till kvällen, vilket var så mysigt. Dom hade även en zipline som vi gjorde!

Art Gallery of Alberta

2018-12-12 07:23
Från jennyhallstrom

Oilers practice

2018-12-11 17:23
Från jennyhallstrom

För ett tag sedan var vi även på Edmonton Oilers träning. Jag snackade till mig det när vi var på den där private touren haha! Det var såå coolt! Det är ingen öppen träning som vem som helst får kolla på utan det är bara vissa (och blev sjukt glad över att Don tog med oss dit)


Att få se deras morgonträning trodde jag inte att jag skulle få se någonsin! Plus i kanten var garanterat att få se Connor McDavid på så nära håll, wow!

Private tour at Rogers Place

2018-12-07 18:10
Från jennyhallstrom

Hej på er,

Det var ett tag sedan jag skrev här men har haft mycket att göra de senaste i veckorna. Så vad har hänt? Jo förr förra fredagen var jag och några kompisar på en privat tour på Rogers Place där Edmonton Oilers spelar. Min Buddy som jag har här i Kanada och för er som inte vet vad det är så är var det min första kontakt i Kanada som jag skrev med innan jag kom hit. Hursomhelst så känner han en tjej som jobbar på arenan och eftersom jag är hockey intresserad så frågade han mig om jag ville gå på en private tour, vilket jag självklart sa ja till!! Så jag tog med några kompisar och när vi väl kom till arenan så fick vi träffa tjejen som skulle hålla touren. Det slutade med att vi fick träffa Vice President (Don) av Edmonton Oilers Entertainment team och han höll i touren. Hur sjukt är det inte att han är bästa vän med Wayne Gretsky? Och var deras bröllopsfotograf? Woow ... alla historier han berättade om Wayne alltså, var så intressanta.

Här nedanför kommer lite info om vad vi fick se i arenan...

Här inne är presskonferanrummet som vi fick gå in i, där man självklart låtsades hålla tal hehe

Här har vi han, Don!

Edmonton Oilers omklädningsrum... där fick vi inte gå in men hur fet dörr är det inte där? Undrar hur det ser ut därinne...

Vi fick även se deras rum där de fotograferar sig (den vänstra bilden) och den högra bilden visar där de sköter all tv sändning osv

Wayne Gretzky’s första ishockey tröja och om jag inte minns fel kostar den en miljon dollar vilket ungefär är 7 miljoner svenska kronor...

Vi fick även en liten rundtur i nybyggd restaurang, där det hängdes massor med gamla kända hockeytröjor, hockey klubbor etc

Tills sist fick vi gå ut genom spelaringången till isen, och så chillade vi där en stund. Satte oss på spelarbänken och lyssnade på Dons historier.

Kunde inte varit mer nöjd, det var verkligen en upplevelse i sig att få se arenan med andra ögon än att gå på en hockeymatch och sitta på läktarna.

Vancouver Lookout

2018-11-22 19:24
Från jennyhallstrom

På lördagskvällen tog vi oss upp till Vancouver Lookout, wow så fint det var att kunna se ut över hela Vancouver och alla fina höghus som lyste så vackert.

Efteråt blev det finmiddag igen och lite barhäng. Överlag tycker jag att man får verkligen den där storstadskänslan. Även om Edmonton är stort så är det stor skillnad på städerna. Jag känner verkligen att jag vill hit igen, så får se om man har tid för de;)

Anledningen till att jag har varit och rest en vecka är för att vi har haft Reading week. Så vi har varit ”lediga” från lektioner. Dock har jag mycket denna vecka. Redan haft 2 presentationer, har lämnat in en stor gruppinlämning och imorgon har jag en final Exam, taggaaa

Saturday

2018-11-21 08:14
Från jennyhallstrom

På lördagsmorgonen besökte vi Granville Island, de är känd för att ha en jättestor food market som vi besökte. De hade verkligen allt möjligt där och det var supermysigt att strosa runt och äta god lunch.

Vi tog en liten färja över till Granville Island och vi tog samma lilla färja tillbaka till stan. Så mysigt att åka runt och se Vancouver från en annan vy

Efter besöket på Granville Island begav vi oss till Stanley Park som är en liten udde vid hamnen. Det är väldigt populärt att hyra cyklar och cykla runt udden så vi gjorde det, turister som vi är haha. Det blev lyckat för vi hann även se solnedgången där. Mysigt!

Harbour

2018-11-20 11:42
Från jennyhallstrom

Lite senare och precis innan 17 hann vi se solnedgången vid hamnen i Yaletown, vilket var såå fint! Vid 21 hade vi bokat bord på en fin restaurang i samma område. Därefter gick vi till några barer och sen hamnade vi på en klubb!

Vancouver

2018-11-19 15:54
Från jennyhallstrom
I fredags runt lunch och på eftermiddagen strosade vi runt på Vancouvers gator i stan. Vi åt lunch i Gastown och hade det mysigt. Butiker och shoppingcenter med dyra varumärken till märken som man inte visste riktigt om. Förutom de stora butikerna fanns det även en hel del små butiker med fina kläder, smycken och inredning. 

Capilano Suspension Bridge

2018-11-18 21:39
Från jennyhallstrom

I fredags morse åkte vi till Norra Vancouver och besökte Capilano och gick runt där. Capilano Suspension Bridge kan ni se på första bilden. Sedan kunde man även gå runt på broar högt upp bland träden vilket var mysigt.