RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-07 12:42:52

lindansarmama blogg

lindansarmama blogg på Nouw

Tidig morgon

2019-08-07 10:54
Från lindansarmama

Vaknade till tidigt idag, innan fem och med begynnande gryning. Sällan jag är vaken och får se solen gå upp så tänkte att nu ska jag passa på. Gick till balkongen och himlen blev mer och mer rosafärgad. Det var dock så disigt att jag inte fick se själva solen komma fram under den halvtimmen jag stod där.
Det var dock förvånansvärt många ändå som rörde sig på vägen nedanför. En av fiskarna var redan på plats när jag först tittade ut, då gryningen knappt börjat. Visst, vardag, men ändå en hel del människor i rörelse så tidigt.

- Hangzhou, China -

Välbekant utsikt

2019-08-05 10:45
Från lindansarmama

Efter en lång sommar i Sverige är vi nu tillbaka i Kina. Här är det varmt, pendlar mellan 35 och 40, skönt med AC inomhus.
Utsikten är kvar och de flesta av våra blommor har klarat sig.

- Hangzhou, Kina -

Indiskt till middag

2019-03-02 15:29
Från lindansarmama

Regn, regn, regn. Det har varit mer eller mindre dagsregn i över en månad nu och runt fem till åtta grader på dagen och runt en till två grader på natten.

Vi gick till den indiska restaurangen i Powerlong för att äta middag. I stort sett fullt idag så här en lördag kväll. Träffade också på två av lärarna på tjejernas skola som också åt middag där. På hemvägen köpte vi med oss melon från fruktaffären till efterrätt hemma.

Mycket sämre väder än förra året, då var det vår nu och mycket oftare sol. Hade gärna sett lite sol och lite varmare så det inte är så kallt utomhus. Luftkonditioneringen går att ställa om och ge värme, men den lagras inte på samma sätt samt så mycket sämre isolering så det är ändå kallt och rått inomhus. Tofflor, plädar och fleecejacka är det som gäller.

Men, men, snart ska det väl vända och bli vår och alla träden blommar igen.

-Hangzhou, Kina-

En färsk risifrutti

2019-02-27 22:00
Från lindansarmama

Gjorde iordning min alldeles egna, färska risifrutti till lunch idag. Det var gott med den färska frukten och färska bären till riset.

Jordgubbar, någon sorts jättestor grapefrukt, blåbär och passionsfrukt.

Nu är det jordgubbssäsong. Den är kort och intensiv nu några veckor.

-Hangzhou, Kina-

Sushi till lunch

2018-06-05 21:39
Från lindansarmama

Köpte en sushi till lunch idag i vår mataffär. De har några olika sådana här lådor för 38 RMB.

Nu är det sommartemperaturer och snart är tjejernas skola slut och det blir sommarlov. Fast här går de ända till 29 juni innan det blir lov. Fast å andra sidan är det tre veckors jullov.

-Hangzhou, Kina-

Att andas

2018-05-05 17:04
Från lindansarmama

Andas in, andas ut. Jag har lagt mig för natten och känner hur andningen varit mer och mer högt uppe under veckans dagar och känner att jag behöver få ner den igen. Ner i magen, djupandas. Så syret kommer ut i kroppens celler ordentligt.

Detta syre som vi så väl behöver, som kommer från växtligheten i kombination med solen. Jag läste förresten härom dagen om en mamma med ett barn som skrek mycket på kvällarna men lyckades lugna ned genom att vandra barfota på gräsmattan. Elektroner från marken som vandrar in i oss och grundar.

Syre i luften och syre i vatten, H2O, två väte och en syre.

Långa, djupa andetag, även nu när jag skriver. Slappna av i axlar och speciellt i käkarna. Visualisera någon trevlig känsla i något minne eller kommande händelse, som jag ser fram emot eller vill se mig i.
Tacksam för syre, och tacksam för en trevlig dag.
Nu ska jag stänga av tankarna och sova.
- Hangzhou, China -

Regn i tältet

2018-05-05 12:10
Från lindansarmama

Nu så här på eftermiddagen är det uppehåll och runt 20 grader. Riktigt behaglig temperatur.
Det var flera, inklusive vi, som köpt någon form av sommartält utan vattenskydd, så det hade läckt in vatten när det började regna framåt småtimmarna. Många blöta saker att hänga på tork när tjejerna kom hem.
Efter lunchen på eftermiddagen gick vi bort till Decathlon i gallerian Powerlong för att titta på ett nytt tält, som är vattentåligt. Vi fick hjälp av personalen som kom fram när vi stod där och tittade. Tjejen kunde engelska men inget om tält, killen kunde allt om tält men ingen engelska, så vi fick till en trevägskommunikation. Fanns två olika storlekar som skiljde rätt mycket i vikt, så vi ska fundera tills i morgon.
Efter det blev det storhandling i mataffären och nu har tjejerna åkt på en teaterföreställning som de som läser drama på skolan har satt upp i en teaterlokal nära skolan. Här ska det bli potatisgratäng så småningom, ugnen är väldigt långsam så runt tre timmar brukar vara lagom.
- Hangzhou, China -

Molnen och regnet sveper ner

2018-05-05 04:32
Från lindansarmama

Vaknar till regn, runt 18 grader och bra luftkvalitet. Tänker på de som tältar på skolan för att prova ut utrustning etcetera inför en kommande vandring. Fungerar de inköpta tälten eller köptes fel sorts tält? Är de vattentäta? Får väl veta sedan när tjejerna kommer hem.
- Hangzhou, China -

En grön drink

2018-05-04 15:30
Från lindansarmama

När mörkret lagt sig och klockan började närma sig åtta kände jag för att gå ut igen en sväng så här på fredagkvällen. En uteservering med något kul att dricka och kanske något litet eller någon kaka att äta.
Jag gick bort till gallerian Powerlong och gick en sväng runt om. Fastnade för Whous Café igen med det goda ros-teet, men den här gången provade jag kiwi soda. Den var väldigt grön. Tyvärr visade det sig vara konstgjord essens, typ som när man smaksätter sin Soda Stream, så den var inte speciellt god. Men den ser somrig ut! Och jag vet vad jag inte ska köpa igen :- )

Det är full fart här runt gallerian. Mycket folk och många barnfamiljer. På planen utanför huvudingången är det som små tjutande, färgsprakande radiobilar, fast antar de går på batteri, för små och stora barn att köra runt med. Det finns även ett rundturståg som man kan åka runt med både ute och inne i gallerian.
Nu när det blev vår sattes det även dit en karusell och två andra åkattraktioner. Alla dessa saker är väldigt poppis bland barnfamiljerna.

Strax efter jag satt mig med min gröna drink kom det ett stort sällskap som slog sig ner vid borden intill och tog alla stolar vid mitt bord också.
Väckte min nyfikenhet, så nu slog jag till och beställde en cheesecake, som jag funderat på men nästan bestämt mig för att skippa. Nu kommer jag sitta här ett tag tills det blir dags att gå hem till sängen. Njuta av min cheesecake, som är god, och titta på sällskapet bredvid och titta på folk.
- Hangzhou, China -

Middag på balkongen

2018-05-04 12:21
Från lindansarmama

Klockan är sex på kvällen, det är 26 grader ute, lite halvsoligt så här strax innan solen går ner och fåglarna kvittrar.
Bara jag som äter middag hemma så min plan var att gå till Lan House i gallerian Powerlong och äta mer japanskt, som jag åt härom kvällen, men restaurangen var abonnerad i kväll. Då gick jag till vår mataffär i stället och köpte hem sushi med lax.

Så nu sitter jag här på balkongen och njuter av de sista strålarna solljus. Ibland känns livet fantastiskt.
- Hangzhou, China -