RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-06 01:52:35

ellieton blogg

ellieton blogg på Nouw

Tålamod och småbarnstrots

2019-08-06 23:16
Från ellieton

Tänkte börja testa blogga igen. Vet inte varför just nu. Men det känns rätt på något sätt.

Hur har dagen varit här då? Jo trots har hängt i från start till nattning. Trodde utelek och frisk luft skulle hjälpa mina småttingar. Det hjälpte iallafall på Elton. För dottern blev det värre. Hon var förmodligen trött och har haft många tankar snurrande kring huvudet. Så vid middagen blev det kaos. Det slutade med att hon välte våra tallrikar och kastade en blomkruka.

Men när hon lugnat ner sig och vi suttit ner och pratat så städade vi tillsammans och fick sen en myskväll med sagoläsning. Ellie somnade direkt sen men Elton skulle istället vara uppe. Det slutade med att jag drog in honom i mitt rum för att natta honom i min säng. Behövde själv lägga mig ner och varva ner.

Mitt tålamod har testats ordentligt idag och båda två är inne i en trots period. Jag börjar också inse mer och mer att det är inte bara jag och mina små barn som bor här. Vi är tre personligheter med starka viljor och känslor. Det är häftigt. Men det är min uppgift att vägleda dom hur dom ska hantera sina känslor och det är inte alltid lätt. Men jag ger mig en klapp på axeln för jag känner att jag gör ett bra jobb och jag lyssnar, finns där och stöttar hela tiden. Dygnet runt. Och även om jag ibland vill låsa in mig på toaletten så tar jag igenom det. För mamma livet måste vara det bästa som finns. Jag älskar att vara mamma. Och jag älskar mina barn över allting annat. Imorgon är det en ny dag. Ska bli spännande att se vad den har att erbjuda.