RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-13 11:33:27

Nathalie Franzén

nathaliefranzen blogg på Nouw

Skitväder

2019-09-13 09:41
Från nathaliefranzen

Vaknar upp till en riktigt blåsig och grå fredag. Så det som har hänt idag är att jag och vår chihuahua Dilba har legat på soffan Jag kom även hem med båten inatt så jag är lite seg. Planen blir att hästarna får ridas efter lunch tänker jag. Idag måste jag även kolla täcken då jag plötsligt inte har en, utan tre hästar som skall klippas och inte vill frysa i vinter. Så det skall kollas vad som finns hemma och vad som kommer att behövas i höst och vinter.

Kram på er! 

Uppdatering

2019-09-10 08:52
Från nathaliefranzen

Hej hej! Länge sedan det blev uppdatering här. Inte konstigt kanske då jag har tagit studenten och jobbat hela sommaren. Allting har i princip gått i ett sedan jag fick sätta på mig studentmössan. Men, ni som följer min instagram har fått lite uppdatering om vad som händer under tiden. Hästarna har stått lite stilla då Zally tyvärr fick ett ofrivilligt avbrott i träning och tävling samt att jag köpte en häst som jag inte klickade med.. Så blir det ibland och det är bara att blicka framåt! Zally är dock på gång igen och känns finare och utvecklas bättre än någonsin. Väldigt roligt. Så just nu sitter jag i hästbussen påväg till dressyrträning på hästiform med henne.

Unghästarna är även de igång igen efter sommarvillan och vuxenlivet har verkligen börjat på riktigt för dem. De båda är superroliga att jobba med och de kommer synas mycket mer här nu när de är igång.

Vad skall då jag göra den närmaste tiden?
Jo, jag skall faktiskt vara ledig i två månader framöver. Sedan börjar en hästskötarutbildning som jag kommit in på! Så jag blir student i några månader till. Hösten kommer bli grym Jag hoppas vi ses!

Capri Sun 3 år på bilden

Måndag du sköna måndag

2018-11-05 16:11
Från nathaliefranzen

Ja, de flesta av er antar jag hata måndagar. Men för mig betyder måndagar att jag kan rida på morgonen innan skolan :) Dessutom var även en av mina lektioner inställda vilket betyder att jag hann att mocka och fixa stallet så att allt är klart nu när jag kom hem. Dock skall hästarna tas in och fodras men det går snabbt samt blir en bra promenad med Dilba.

Update på unghästarna

Igår var jag uppe på både Cappe och Cher. Det gick superbra och de var lugna båda två. Detta var andra gången jag suttit upp på dem utomhus så de får verkligen varsin guldstjärna. Idag får de lite tid att smälta allt litegrann men skall pyssla med dem lite på gången idag. Det är sjukt att jag väntat i hela två år på att få börja jobba med dem och nu är det äntligen igång "på riktigt" <3 Så roligt och jag undrar verkligen vad framtiden kommer att bli med dem.

Update på Zally

Idag red jag som sagt innan skolan och då trimmade jag lite på ridbanan. Hon var ganska pigg men hon fick jobba på med förvänd galopp, flytta bakbenen i både skritt och trav. Imorgon kanske vi skall ha lite bommar. Det beror på om jag och mamma kan komma iväg till ridhus eller inte men om det blir så skall vi trimma lite där.


Söndag och sista dagen på mitt sista höstlov

2018-11-04 20:29
Från nathaliefranzen

Idag är det alltså sista dagen på lovet men det blir inte att slappa för det. Idag skall vi se till att rensa täcken. Då jag inte har någon ponny kvar blir det mycket som skall säljas. Sedan skall jag jobba med Cher och Cappe (mina två tvååringar). Satt upp för första gången utomhus på dem igår så det blir att jobba vidare med det idag. Sedan skall jag rida Zally också. Vi skall ut i skogen en sväng i det fina vädret och krama ur det sista ur ledigheten <3

Helgens tävling

2018-09-25 22:27
Från nathaliefranzen

I helgen var jag och tävlade med Zally. I storm samt på en utebana. Detta resulterade såklart i en spänd häst i första klassen vilket gjorde att känslan inte var särskilt bra... i andra klassen hade dock spänningarna släppt och hon var riktigt fin. Såklart skulle piloten (jag) då glömma bort banan och få lägga en volt.. Det händer oss alla och för mig kan jag inte ens komma ihåg när jag gjorde det sist. Men lite då och då skall man göra det också.
Aja det kommer fler tävlingar och jag är verkligen nöjd med Zally som blev sååå fin. Så är det med en grön häst. Det är erfarenhet, erfarenhet och mera erfarenhet ❤️

10/10

2018-09-21 00:12
Från nathaliefranzen

Idag har jag varit på hopträning med både Electra och Zally. Båda hästarna får verkligen 10/10 idag! Sitter nu hemma i soffan och verkligen gottar mig i känslan fortfarande. Tur att hästarna ger energi då jag fortfarande är snorig... Idag har det även varit studiedag så jag har varit hemma. Mamma och jag åkte in till travet på förmiddagen och tittade lite samt passade på att äta lite lunch. Efter detta åkte vi hem igen och jag red Alvas häst Grabben på åkern en sväng innan jag tog in Electra och Zally för att göra iordning för träning. Underbara hästar. Imorgon blir det vila och en massa mys <3

Som om vi vore ifrån helt olika planeter

2018-09-19 18:32
Från nathaliefranzen

"Som om vi vore ifrån helt olika planeter" Så skulle jag beskriva känslan när jag värmde upp Zally till dressyrlektionen idag. Det var helt enkelt som om vi pratade helt olika språk. När jag skulle börja själva lektionen beskrev jag för min tränare vilken känsla jag hade och vi började med att hitta en stadig sits. Skulderbladen ihop, coren på och vikten rätt i sadeln. Vips så hade hela hästens hållning och balans förbättrats och vi talade samma språk igen. Vi fortsatte med lösgörande jobb och gjorde svaga öppnor i trav och sedan i förvänd galopp tre serpentiner över medellinjen. Häftigt att hitta kommunikationen igen och få Zally att jobba så fint genom att bara hitta en stadigare sits. Supernöjd med lektionen då jag verkligen hittade rätt!

Från toppen till botten över en natt

2018-09-18 19:12
Från nathaliefranzen

Ni som läse gårdagens inlägg vet vilken effektiv dag det blev. Tanken när jag gick och la mig igår var såklart att denna dagen skulle bli det samma. Men nej, det blev precis tvärt om...

I natt fick jag feber och idag har jag gått runt och snorat en hel dag i skolan. Gick även lång dag så blev såklart extra trött när jag kom hem. Så det blev faktiskt bara en häst som fick gå ut i skogen idag... Sjukt tråkigt när huvet vill men kroppen helt enkelt inte orkar. Hoppas hoppas hoppas att förkylningen drar över snart och att jag vaknar i morgon med ny energi. 

Tvingat i mig kaffe?

2018-09-17 22:06
Från nathaliefranzen

Hej allihopa! Det är måndag och jag superstartar verkligen veckan genom att köra rätt in i kaklet. Dagen började 05:45 med att dra till stallet. Där så fodrade jag hästarna och sedan red jag en häst. Gick sedan hem och insåg att jag hade ganska mycket tid kvar innan jagvar tvungen att göra mig i ordning för skolan, så drog ett träningspass också (börjar sent på måndagar därför hade jag så mycket tid). Som hästmänniska gäller det ju att passa på när man kan ;) Sedan var det dusch, frukost och sedan skolan. För att inte somna under lektionerna (hehe) så var jag tvungen att ta en kopp kaffe. Och någonting som ni kanske inte vet om mig är att jag inte kan dricka kaffe... Men nu är det dags att lära sig!

Väl hemma från skolan var det bara att vända i dörren och gå till stallet igen. Två hästar var det att rida på eftermiddagen. Min kompis Alva är på fastlandet så jag håller igång hennes häst några dagar framöver. Men innan ridningen så mockade jag och fixade mat osv osv. Dagen var heller inte slut där utan jag har även klippt Zally idag. Hon svettas så mycket nu när jag rider så bestämde för att klippa. Efter det fick hon också ett bad så hon blir helt ren från stöv och smuts. Nu är hon suuperblank och fin :)

Så nöjd över denna måndag och att jag hunnit med så mycket. Imorgon blir det full rulle igen ;)