RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-14 00:46:29

amandahagsten blogg

amandahagsten blogg på Nouw

Nytt kapitel i livet

2019-08-13 18:08
Från amandahagsten

​I skrivande stund sitter jag på tåget och är påväg till Stockholm. 

Mycket har hänt sedan sist... Sist vi hördes hade jag precis hållit i mitt första Zumba pass och nu har redan en termin gått. För att inte glömma, jag har tagit studenten, den största anledningen till att jag idag sitter på tåget påväg upp till Stockholm. Jag har under den senaste månaden pluggat, för att jag imorgon börjar den praktiska delen av utbildningen. Jag har nämligen fått möjligheten att utbilda mig till personlig tränare och imorgon är dagen D, imorgon sätter det igång på riktigt. 

Ni är många som önskat att få ta del av denna resa och jag kan inte se ett smidigare sätt att lösa detta än att börja blogga igen. 

Jag hoppas ni är lika förväntansfulla som mig. Det är med pirr i magen jag lämnar Kumla och beger mig till Stockholm några dagar och påbörjar denna resa. 

​Har ni några frågor? Tveka inte att ställa dem!

Mitt UF-Företag

2018-11-12 22:23
Från amandahagsten
Perfekt till dig som gillar fudge

Tredje året på ekonomisk linje, med inriktning ekonomi innebär UF-Företag. Därför har jag och två tjejer startat FudgefabrikenUF.

Vi kommer tillverka hemmagjord fudge i olika smaker. Till att börja med vanilj och pepparkaksfudge. Smakerna kommer under årets gång att variera.

Idag var vår första tillverkning och vi är så otroligt tacksamma över att vi har förmånen att få tillverka vår fudge i ett godkänt kök hos en av våra rådgivare. Detta gör tillverkningen effektivare och smidigare men viktigast av allt, med god hygien och rätt anpassade köksredskap.

Vi kommer på Lördag att befinna oss på Stjersunds slott, som ligger strax utanför Askersund på deras julmarknad. Det är vårt första säljtillfälle och vi hoppas att få träffa många av er.

Vill ni följa vår resa så finns vi på instagram @fudgefabriken där vi regelbundet kommer att lägga upp våra säljtillfällen, priser, smaker och bilder från våra tillverkningar.

Är du redan nu sugen på fudge och inte orkar vänta till ett lämpligt säljtillfälle? Tveka inte att höra av dig på direktmeddelande på instagram eller skicka ett mejl till [email protected]

(Inlägg i samarbete med mig själv)

Oj vad mycket som har hänt...

2018-10-14 23:20
Från amandahagsten

Jag har glömt att berätta en sak för er... jag har nämligen börjat hålla i zumbapass!! Förra Måndagen stod jag uppe på scenen som ni ser på bilden ovan och höll i mitt första zumbapass!! Hur sjukt?? Och imorgon är det dags igen?? När jag tänker efter känns det galet, det känns som en dröm och det är det ju faktiskt för det är en dröm som jag haft under flera år som gått i uppfyllelse.

Just nu är jag inhoppare för en instruktör som fått förhinder, det vill säga jag håller i Zumba på Forma i Hallsberg på Måndag 19,00 fram till jul. Därefter kommer jag att starta om på nytt, med en utbildning i ryggen och helt egna koreograferade låtar på Forma i Kumla och Askersund.

Att få förtroendet att hålla i pass på Forma är redan där en sjukt stor sak. Sedan att faktiskt stå uppe på scen och vara personen som styr hur hela passet kommer att bli är ännu större. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig varit så motiverad till att utvecklas. Hela denna grej känns som en stor utmaning. Bakom en Zumbainstruktör finns så mycket som man faktiskt inte tänker på innan man står där. 15 låtar som ska sitta, kunna visa, prata och gärna tjoa under tiden som man dansar, samtidigt som man ska njuta av det hela och smitta av sig glädje som man bär på, över till alla deltagarna. Alla dessa punkter triggar igång mig så mycket för det finns så himla mycket man kan göra, så himla mycket som man kan utvecklas inom och jag känner mig redo för detta. Jag kommer alltid gå in på varje pass och göra mitt yttersta och sedan komma tillbaka veckan därpå och göra det ännu bättre....

Det jag vill säga med detta är att, inte ens jag, som faktiskt står uppe på scenen och instruerar gör allting perfekt, därmed finns det inga ursäkter som att "Jag kan inte dansa" "Zumba är för svårt" "Alla kommer att kolla på mig" för det finns ingen som kommer och sätter alla steg på samma gång. Zumba är för alla, killar som tjejer, unga som gamla, dansare som fotbollsspelare. smidiga, som stela, svaga som starka. Detta på grund av att det är du som bestämmer över din egna kropp. Jag ger dig möjligheter och du tar emot dem och gör ditt bästa utifrån dig själv. ALLA kan zumba för zumba handlar om att ha kul och på köpet hamna i en svettfest! Oavsett om du står och går på stället eller om du gör hela stegkombinationen med armar och ben så är du fortfarande där och rör på dig och till största sannolikhet upplever glädjen man får av zumba.

Varmt välkommen att boka in dig till passet imorgon 19,00 på forma i Hallsberg, jag hoppas att vi ses<3


Bästa starten på helgen

2018-09-07 08:04
Från amandahagsten

Shit vilken vecka jag har fått ihop, som jag har längtat efter det här!!

Godmorgon på er, hoppas allt är bra med er. Med mig är allt bara bra, sitter i soffan helt slut efter ett Tabata pass, ja ni läste rätt, jag har redan hunnit tränat och jag måste erkänna att det känns riktigt skönt.

Den senaste månaden har jag fått till 4 träningspass i veckan. Det är inte dåligt, men jag är en person som antingen ger allt eller inget och då är 4 pass för lite. Anledningen till att jag började med fyra pass var för att jag vägrade att bli sjuk igen. Jag blir alltid sjuk när jag kör igång med hur många träningspass som helst och tro det eller ej, men jag har klarat mig från alla bakterier nu under skolstarten, så skönt!

Denna vecka har jag däremot fått till 5 (6 pass med morgondagens träningspass) och jag har nog inte mått såhär bra på ungefär ett år. Träningen lyfter mig så otroligt mycket och gör hela min inställning till livet mycket bättre. Dessutom får man mer energi och det behövs verkligen till skolbänken och allt tråkigt plugg som hela tiden rasar in.
•••
Dagen till ära tänkte jag dela med mig av veckas träningsupplägg då jag vet att några av er är intresserade utav det. Till er andra så kommer det att blandas upp med både personliga och tränings relaterade inlägg, men jag kommer inte släppa träningen helt på grund av att den ligger mig så pass varmt om hjärtat!
•••
Söndag 2/9: Ben
Måndag 3/9: Rygg
Tisdag 4/9: RPM (Spinning, intervallträning) 45 minuter
Onsdag 5/9: Bröst & Biceps
Torsdag 6/9: PT-pass, frivändningar & fokus ben
Fredag 7/9: Tabata
Lördag 8/9: Axlar, triceps & mage
Söndag 9/9: Vilodag
•••
Största fördelen med att få till så pass många träningspass är helt klart att man hinner köra igenom varje muskelgrupp ordentligt samt att möjligheten finns att hinna gå på gruppträningspass. Jag tycker att denna vecka gav mig en bra och varierad träning och jag hoppas verkligen att jag lyckas få till fler sådana här veckor för tyvärr är det inte jag som styr det, utan skolan.
•••
Jag hoppas ni alla får en underbar fredag och en fortsatt bra helg! Själv ska jag duscha av mig och sedan sätta mig ner i soffan och bara vara riktigt stolt över mig själv som tog mig iväg till gymmet 06,30 på en fredag när jag dessutom har sovmorgon till 11,20. xoxo

Tillbaka till verkligheten

2018-08-22 11:38
Från amandahagsten

Idag är jag inne på andra skoldagen, allvaret började redan igår och efter en skoldag mellan 08,40-16,00 var jag helt slut. Vi ska inte ens prata om huvudvärken. Tycker verkligen att det är ganska intressant att man mått så bra under hela sommarlovet, ingen huvudvärk med mera och första dagen kommer allt sådant tillbaka.

Hur som tog jag mig i kragen och tog mig iväg till gymmet, som vanligt på tisdagar var jag inte jätte inspirerad till träning, MEN jag tog mig iväg till gymmet och väl där bestämde jag mig för att jag skulle vara med på RPM-Passet vilket jag är så glad över nu i efterhand för jag (& gruppen) fick till ett grymt pass och känslan efter det passet är oslagbar.

Kvällen avslutades med speedway och för dem gick det inte lika bra som för mig, då dom hade en riktigt rutten dag.

***

Just nu sitter jag i skolan, jag valde ekonomisk inriktning till tvåan och umgås med kompisar som går juridisk inriktning så just nu sitter jag och väntar på att dem ska sluta sin lektion och sen har jag bara lunch och en lektion kvar innan jag drar mig hemåt, vilar upp mig en snabbis för att sedan ta mig till gymmet för ett 3-timmars arbetspass. Efter jobbet får vi se om jag orkar mig igenom ett träningspass, jag hoppas orken finns!!

En höjdpunkt på året

2018-08-14 14:27
Från amandahagsten

I helgen var det äntligen dags för årets kräftfiske, helt klart en höjdpunkt på året enligt mig. Hela sidan av mammas släkt samlas och har ett mysigt dygn ihop.

Jag jobbade till 17,00 och då skyndade jag mig hem för att duscha och packa ihop det lilla jag behövde. Snäll pojkvän som jag har hade han och min lillasyster hunnit sätta upp tälten och kommit hem innan jag ens hade slutat jobba. Vid halv sju började vi att lägga i burarna och var inte klara fören vid halv nio då det blev pizzabuffe i och med grillförbudet... Alex och min kompis kom vid elva, då åkte vi ut och vittjade tre burar och avslutade kvällen med att spela UNO till klockan ett då vi la oss och sov i tre timmar. Vid fyra var det uppstigning igen och då åkte först vi lite äldre ut på den längre rundan och sedan hämtade vi upp små kusinerna som fick följa med på den lite kortare rundan. Vi fick totalt 250 kräftor och 175 godkända. Jag som inte ens gillar kräftor var helt enkelt bara nöjda över dygnet trots en väldigt kraftig och intensiv blåst, och alla andra längtar efter en kräftskiva<3

Dagarna bara försvinner

2018-08-08 15:16
Från amandahagsten

Senast vi hördes berättade jag om min helg och idag är det redan Onsdag.

I måndags jobbade jag som vanligt både förmiddag och eftermiddag och på min rast åkte jag in till Örebro för att fixa nya fransar. Trots att det handlar om en del pengar så älskar jag att ha fransar. Det är en så otroligt skön känsla att gå upp på morgonen och vara nöjd över hur man ser ut i ansiktet, för mig som avskyr att sminka mig så är det helt perfekt!

Igår tog jag en rejäl sovmorgon då jag var helt slut av någon anledning. Sedan cyklade jag iväg till gymmet (första cykelturen med körkort) och igår blev det ben och det blev ett riktigt grymt benpass som jag funderar på att dela med mig av för det var både roligt, utmanande och gav en enorm träningsvärk. Efter gymmet skyndade jag mig hem, duschade snabbt av mig och sedan var Alex, Matilda och hennes kille helt plötsligt här och vi åkte till Fresh Food, åt god mat och pratade igenom allt som hänt sedan sist. Var så kul att se sin bästa vän, sedan 15 år tillbaka tillsammans med sin första kärlek<3 Kvällen avslutades med speedway, första gången på två, tre år tror jag och det blev en väldigt spännande match, men indianerna tog hem vinsten<3

Idag har jag jobbat 6-11, stannade kvar för egen träning och på dagens schema stod kondition och mage. Körde 20 minuter på trappmaskinen, 20 minuter cykelintervaller och sedan avslutade jag det hela med 3 olika superset bestående av magövningar för både sidorma, övre och undre magmusklerna. Om ungefär en timme ska jag befinna mig nere på Forma igen och jobba mig igenom kvällspasset. Är förresten så roligt att fler har hittat tillbaka till gymmet efter sommaren den senaste veckan, det är så kul att träffa er!!<3


En toppen helg

2018-08-05 22:05
Från amandahagsten

Jag har verkligen haft en så bra helg

Under sommaren har jag och Alex haft så mycket planerat och det fortsätter så fram till den 22:a September då jag skulle vilja dra ihop ett gäng och åka till Liseberg. Hur som så är egen tid tillsammans med sin partner väldigt viktigt för mig och den här helgen känner jag verkligen att jag har fått den dosen som jag egentligen behöver för att må som allra bäst och då har vi ändå umgåtts väldigt mycket med kompisar där emellan.

I fredags slutade jag 17,00 då åkte vi hem till mig och fikade<3 Jag hade beställd fryst vaniljvisp med krossade daim i, rekommenderar!! Vi spelade lite poängpoker, jag duschade och gjorde mig i ordning och packade för att sedan dra oss in till Örebro för att hämta upp Lisa och Adam. Väl inne i Örebro åkte vi till Pinchos, alltid lika gott och lite spontant hamnade vi på krogen och jag fick äran att vara kvällens chaufför.

Igår tog vi sovmorgon och sedan åkte vi ner till Askersund och mötte upp mina föräldrar för en glass i hamnen, mums<3 Därefter åkte vi hem till Alex igen och gick ner till gårdsjön för att simma fram och tillbaka över sjön, helgens träning... jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara. Kvällen blev väldigt kaos. Vi hade täkt åka på bio, men det orkade vi inte,. Sedan ringde vi ett par kompisar för en träff inne i Örebro men innan vi hann åka iväg var varenda god restaurang full, så tillslut hamnade vi i Motala på Pinchos igen. Kvällen blev bra men lite tråkigt att vi inte fick till träffen med en vän jag saknar så mycket :(

Idag tog vi också sovmorgon och till lunch var vi nedbjudna ner till Alex farmor och farfar på tacos. Därefter hämtade Rasmus, vår gemensamma kompis upp oss och vi åkte till en ny badplats som var jättefin, lite synd att det blåste så bara. Ikväll hamnade vi inne i Örebro, åt Saigon och jag hade lyxen att slippa bussen.

Så tacksam över denna helg och ser fram emot nästa<3 Är även så glad över att jag och Alex har sådana underbara vänner som vill hitta på en massa roligheter med oss<3


Första PT-passet efter en månads uppehåll

2018-08-02 19:44
Från amandahagsten

Igår ekade det tomt här och den enda anledningen till det var för att jag sov så otroligt dåligt natten mellan tisdag och onsdag samt för att jag jobbade hela dagen igår. Idag däremot tog jag en rejäl sovmorgon för att sedan ta mig till gymmet för ett PT-pass, första passet tillsammans med min personliga tränare efter över en månads uppehåll. Passet gick bättre än förväntat, vilket var väldigt kul! Vi körde lite rörlighet, en WOD som inkluderade frivändningar med push-press varierat med assault bike. Vi avslutade passet med en brutal serie för magen.

Imorgon är det dags för lite jobb igen, jobbar ett 8-timmars pass och sedan tar även jag helg klockan 17. Då blir det att åka hem en snabbis och sedan ska jag och Alex in till ett par kompisar inne i Örebro för att gå ut och äta på pinchos och prata ikapp allt vi har missat, då vi inte setts på alldeles för länge!

Ännu en härlig sommardag

2018-07-31 21:14
Från amandahagsten

Är som sagt ledig tisdagar och torsdagar och dessa dagar tar jag till vara på till hundra procent nittionio procent av gångerna.

Tog sovmorgon till tio ungefär, längre än så blir det inte då kroppen är inställd på alla möjliga olika tider. Gick upp och åt frukost och sedan gick bilen mot morfar med ett stopp på Sveas för att vara snäll och köpa med lite fikabröd. Måste än en gång påpeka hur fruktansvärt skönt det är med körkort!!

Hos morfar badade vi och solade. Sedan bjöd han på mat på goda rum då han syster som bor långt härifrån är på besök.

Jag och Andrea åkte hem vid fyra och då bytte vi om till träningskläder och åkte iväg till gymmet för att köra RPM som är ett spinning intervallpass tror jag? Svin jobbigt var det, roligare än förväntat och ryggen höll! Planen är att köra varannan vecka RPM och varannan vecka BodyCombat, men det får tiden visa! Men RPM är helt klart ett pass jag skulle rekommendera för en grym konditionsträning. Jag avskyr i vanliga fall spinning men det här passet kommer jag helt klart komma tillbaka till!

Nu är det snart dags för sängen. Väckarklockan står på 04,30 för imorgon är det dags för arbete igen, hoppas vi ses på forma!!