RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-28 04:22:26

juliahugoson blogg

juliahugoson blogg på Nouw

jobbdag nummer 2

2019-06-27 20:10
Från juliahugoson

Har precis vaknat till liv efter en nap, känner mig helt sjukt sliten efter den här dagen, och det är bara andra jobbdagen för sommaren :)))) Fick göra en hel del nya saker idag på jobbet som jag inte gjort under tiden då jag extrajobbade, så det har varit ganska påfrestande faktiskt. Dessutom sov jag bara ca 5 timmar inatt då jag kom hem ganska sent. Hade iallafall ett väldigt mysigt dygn i Klätta där jag hälsade på mina vänner, och det blev faktiskt bra väder trots att väderappen visade att det skulle bli regn. Har dock känt mig lite krasslig de senaste dagarna och det har inte direkt blivit bättre, men får hoppas att jag känner mig frisk imorgon när vi ska till Halmstad.

Några bilder från Klätta och Grebbestad, SÅ fint.


Måndag

2019-06-24 19:53
Från juliahugoson

Måndag och jag är tillbaka i Göteborg efter en fin midsommarhelg hemma i skogarna<3 Har umgåtts med familj och vänner, och har ätit grillat hela helgen. Är det något jag saknar med att bo hemma så är det grillad mat i princip varje kväll hela sommaren lång, men här får jag nöja mig med stekpannan...:)

Påbörjar iallafall mitt sommarjobb på willys den här veckan, och startade på bästa sätt med en ledig dag haha. Så idag har jag bara tagit det lugnt, städat lite och tagit en promenad. Satt en stund på balkongen också i det fina vädret. Redan på onsdag är jag ledig igen, så jag ska faktiskt åka upp till Tessans stuga imorgon kväll om jag hinner med bussen efter jobbet, då mina vänner är där hela veckan. Åker ju dock tillbaka redan på onsdag kväll, så det blir en kort visit, men jag är glad för det jag får. Ska verkligen försöka ta vara på mina lediga dagar den här sommaren och hitta på så mycket som möjligt, för jag vet att jag kommer ångra mig i höst annars. På tal om det så har jag även helgen ledig (låter som att jag inte ens har ett jobb haha), och då ska jag och Jakob åka ner till våra vänner i Halmstad för after beach-premiär, vilket ska bli väldigt kul. Så det gör faktiskt inte så mycket att jobbet drar igång i veckan, för jag kommer ju hinna med mycket roligt också!

Tog inte en enda bild i helgen (fina jag var väl för full) men bjuder på ett skratt från lilla mig iallafall :)

hemkommen från kreta

2019-06-21 15:53
Från juliahugoson

Inatt kom jag hem från en väldigt bra vecka på Kreta med Jakob<3 Vi har haft det hur bra som helst, bara tagit det lugnt, solat, badat och ätit god mat. Det var inte tänkt att vi skulle hitta på något speciellt på resan, utan bara slappa hehe, men vi lyckades ta oss ut på en båtutflykt iallafall, och besökte även en lite större stad en kväll. Är så redo för den svenska sommaren nu!!

Här kommer ett gäng bilder som typ sammanfattar hela resan.

Summerburst

2019-06-11 12:35
Från juliahugoson

​Har haft en såå fin helg<3 Saknade vänner, Summerburst, dagsfest på port du soleil, utgång... Har ju varit full konstant typ haha. Kändes så tomt i söndags när de åkte hem till Karlskoga igen, men den här gången är det inte alls långt kvar tills vi ses igen, redan på midsommar faktiskt. 

Än så länge har den här veckan bestått av deg och plugg, sjukt segt. Imorgon gör jag ÄNTLIGEN sista (om)tentan för terminen, sen tar jag ett välförtjänt sommarlov. Och sommarlovet börjar med en resa till Kreta på torsdag! Kan inte bli mycket bättre faktiskt. 

Första doppet

2019-06-06 22:34
Från juliahugoson

Årets varmaste dag!!! Idag har det varit 30 grader här i Göteborg, så det var inte jättelätt att sätta sig i skolan för tentaplugg förut... Satt dock bara till lunch innan jag bestämde mig för att kasta handduken, får panik av att sitta inne när det är fint väder ute. Satte mig en stund på balkongen, men det var verkligen för varmt så vi drog ut till fina Aspholmen för ett dopp i havet istället. Sviiiiiinkallt var det dock haha, men hur mysigt som helst där ute. Kommer nog hänga en hel del där i sommar.

Nu måste jag snart sova, för att gå upp och göra tenta och sen gå på summerburst med mina vänner<3 Blir nog en väldigt bra helg!

Mares

2019-06-02 23:51
Från juliahugoson

I fredags mötte jag upp Frida och ett gäng andra studenter på Liseberg för att titta på Mares, och snacka om att det framkallade sommarkänslor!! Vi avslutade sen kvällen med några öl på en bar, vilket var en väldigt bra start på juni. På tal om det, det är alltså juni nu??? Tiden går så sjukt fort! Men juni = sista tentan för terminen (eller tentorna om man är som mig och har omtenta hehe) = råplugg... Så resterande delen av den här helgen har ägnats åt att plugga helt enkelt.

Men redan nästa helg blir det roligheter igen, för då kommer nämligen mina kära vänner från Karlskoga hit, och det är dags för summerburst!!! Är så taggad, vi hade verkligen så otroligt kul förra året! Så nu gäller det bara att bita ihop sista dagarna som återstår av terminen.

Börja skriva igen

2019-05-28 21:08
Från juliahugoson

Hej!!

Har funderat ett tag på om jag ska börja skriva här igen, mest för mig själv så jag kan blicka tillbaka, men också för att alla där hemma ska kunna få hänga med på vad jag gör. Nu när det snart är sommar så kommer jag förhoppningsvis ha ett lite roligare liv än vad jag har nu haha, så det kanske även blir roligare att skriva då. Jag kommer nog inte skriva varje dag, kanske inte ens varje vecka, men helt enkelt när det händer något kul och när jag har orken till det.

Här kommer iallafall lite bilder från den senaste tiden!

Börjar likna ett hem

2018-10-05 18:29
Från juliahugoson

​ÄÄÄÄntligen börjar det likan något här hemma. Vi har spenderat all ledig tid de senaste dagarna åt att fixa, och nu börjar jag känna att det faktiskt ser ut som ett hem. Dock har vi en del kvar, bland annat matta till hallen, gardiner och tavlor, men det får bli nästa veckas projekt. Nu ska vi röra oss mot tågstationen för att åka hem till Värmland, och imorgon har mamma sin 50-årsfest! Ska bli riktigt skönt med en helg utan plugg och fixande <3

Flyttkaos

2018-10-01 23:53
Från juliahugoson

​Shit alltså... Det här med att flytta tar verkligen på krafterna mer än vad man tror. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle vara klara med allt typ nu ikväll, men så är det verkligen inte... Men men, någon gång kommer det ju bli klart iallafall. Just nu är det dock kaos i lägenheten, vi har massa soppåsar som vi måste gå iväg till soprummet med (men vi är för lata), delar till en byrå som ligger på vardagsrumsgolvet och väntar på att bli ihopsatt, och ganska mycket mer... Men det har iallafall börjat bli lite hemtrevligt, så vi kommer nog trivas bra här. Ska nog ta lite bilder när allt börjar bli klart och lägga upp här.

Idag har jag inte haft några föreläsningar, så vid lunchtid drog jag iväg till ett gym som jag nyss blivit medlem på. Tyckte dock det kändes lite obekvämt att gymma nu första gången, men så är det väl alltid när man kommer till nya gym. Har iallafall bokat in ett PT-pass nästa måndag som ingick i medlemskapet, så förhoppningsvis ska jag lära känna stället lite mer då. Nu på kvällen har jag och Jakob varit på bio, och vi såg Johnny English. Den var så sjukt rolig, skrattade verkligen igenom hela filmen haha. Det blev dock ett lite tråkigare avslut på kvällen, då jag har suttit och pluggat ända sen jag kom hem.... Men så blir det ju när man prioriterar bort det under hela dagen. 

Imorgon blir en fullspäckad dag, med både föreläsning, studenttränaremöte, utbildning till ett extrajobb som studiecoach och sist men inte minst en korpen-fotbollsmatch på kvällen. Och såklart - så fort jag får tid - plugg och fixande i lägenheten. Det är mycket nu, men det kommer det vara värt i slutändan!

Godnatt!

Övningstenta och nycklar

2018-09-27 00:01
Från juliahugoson

​Hallåååå!

Imorse gick jag upp vid 6, eftersom jag skulle ta tåget in till Göteborg för en övningstenta. Allt var alltså som en riktig tenta, förutom att den var kortare och inte betygsgrundande. Självklart skulle min dator lagga upp sig, så fick krångla med en lånedator och började först en halvtimme efter alla andra... Hur som helst kändes det väldigt bra, och jag får helt enkelt hoppas på att de vanliga tentorna kommer se liknande ut. 

Efter tentan käkade jag lunch med några kompisar, och sedan var det dags för mig och Jakob att hämta ut nycklarna till lägenheten vi ska bo i (!!) och på lördag blir det inflyttning. Är så sjukt taggad, och framförallt trött på att pendla och bo i den lägenheten vi har nu. Denna lägenhet är INTE gjord för två personer, så det ska verkligen bli hur skönt som helst. 

Nu på kvällen har vi bara slängt gamla möbler på soptippen, flyttpackat och pluggat. Kul liv va?:-) Känns verkligen inte som att jag har någon som helst fritid just nu, men på lördag blir det förhoppningsvis ändring på det. Tror att jag både kommer orka och hinna med mycket mer då, eftersom att jag nu förlorar all tid till pendling och packande typ. 

Nu är bara planen att ta en dusch och sen sova. Klockan står på 05:20 imorgon, och vid 8 är det föreläsning. Godnatt<3