RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-07 01:43:25

Karina Bach

karinabach blogg på Nouw

Ångest och en grym weekend i Malmö

2019-07-07 00:06
Från karinabach

Fick som vanligt ett ryck och tänkte skriva av mig här, även fast klockan är alldeles för mycket. Idag har jag som vanligt jobbat och varit helt slutkörd både fysiskt och mentalt. Har verkligen haft en grov ångest hela dagen idag som inte vill lägga sig och hur mycket jag än gräver i vart ångesten kommer ifrån så kan jag inte komma på ett vettigt svar. Men det kanske är så ibland, att man rent ut sagt bara mår skit och att det är det som krävs för att man ska känna lycka också. Nu påstår jag självklart inte att långvarig ångest är lycka utan mer att man måste få känna på lite sämre dagar för att känna igen och njuta av de bättre.

Förra veckan började inte som tänkt, åkte på en hörselgånginflammation med feber och ont i örat, vilket inte alls var skönt. Fick penicillin utskrivet och sen var jag back on track.

På fredagen var det äntligen dags för mig och M att åka till Malmö. Det har verkligen varit en resa jag har längtat extremt mycket till sen vi planerade in att vi skulle åka ner.

Så efter jobbet åkte vi till Arlanda, där vi åt middag och sedan tog flyget ner till Köpenhamn.

När vi väl landade i Köpenhamn och skulle ta tåget över till Malmö så kom vi inte på de två tågen ( med 40 min mellanrum) pga av vagnbrist och alldeles för mycket folk. Så då fick vi ta bussen över och det var inte den roligaste resan. Bröt ihop helt för var så trött och känslig och ville inget annat än att komma fram haha.. Men det löste sig till slut och vi var hemma strax över 2 tiden.

Morgonen där på hyrde vi en bil och åkte ner till Falsterbo Strand, där vi solade och badade och hade så himla mysigt. Det är så himla fint i Skanör/Falsterbo att det inte är mycket som slår de stränderna.

Efter att ha solat och skitit i solkräm vilket vi fick karma för sen, så fick vi åka hem och smörja in oss i Aloe Vera haha. Strax efter att vi var hemma kom Hannah och joinade. Då blev det pizza från Dominos på Västra Hamnen och senare på kvällen drog vi oss hemåt till lägenheten för att snacka om allt mellan himmel och jord, dricka vin och äta tryffelsalami på balkongen. Hur mysigt?

Den här dagen hade jag och M även varit tillsammans i ett halvår, men bestämde oss för att hänga med Hannah, då hon skulle till landet dagen efter och då vi bestämde för att ta en mysig heldag och middag tillsammans dagen därpå.

Måste dock vara så töntig och säga att jag älskar den här människan så otroligt mycket och han är precis allt jag någonsin har önskat mig och lite till.

Så dagen efter började vi dagen med en mysig frukost med mamma och sedan gick vi till Ribersborgsstranden och njöt av det fina vädret. Vi köpte även glass på ett ställe som heter SMAK och ligger på Västra hamnen precis vid Vespa. Alltså herregud vad god den glassen är! Det är legit den godaste glassen jag har smakat hittills.

På kvällen blev det middag på Casa Mia och deras lasagne är TO DIE FOR. M tog en pasta med päron i, som enligt honom var förvånansvärt god! TIPS

Efter middagen ville vi ta en drink på Kasai, men i och med att det var en söndag och vi befann oss i lilla Malmö så stängde allt klockan 22. Då fick vi gå tillbaka till Lilla Torg och sätta oss på det gamla vanliga, men alltid lika trevliga Victors.

Måndagen och tisdagen spenderades med bland annat mina kollegor från Naked Juicebar, då vi satt på Acai & Sånt, åt väärldens godaste graviolabowl ( ännu ett tips ) och sedan skildes vi åt och jag åkte och shoppade loss med M.

På tisdagen var det dags att åka hem och jag tyckte självklart att det var tråkigt att lämna fina Malmö, men ändå skönt att komma "hem" och komma in i rutinerna igen.

Så det var vår lilla weekend i Malmö. I fredags hade jag även bokat klipptid på Serenity och nu är mina slitna toppar borta. Saknar mitt långa hår ;( Men hellre kortare och fräsch än långt och slitet ( det är i alla fall det jag försöker intala mig själv haha).

Nu ska jag försöka gå och lägga mig, så att jag kan vara någorlunda pigg på jobbet imorgon.

Godnatt


Mysiga och lugna veckor och restaurangttips!!

2019-06-23 21:19
Från karinabach

Som vanligt så får jag alltid samma bloggsug varje söndag och vill bara sätta igång och blogga om allt och inget haha.. Undra vad det beror på, kanske att måndag kan ses som en ny början (men egentligen är ju början där man bestämmer att det börjar hur klyschigt det än låter) eller att jag bara tycker att det är skönt att "varva ner" på söndagar med ett blogginlägg, för att kunna ta till med det som har hänt i veckan. I vilket fall som helst så känns det så skönt att blogga när jag "känner för det".

Under dessa två veckor som har gått har jag som vanligt jobbat, men också hängt med min bästavän Hannah som har kommit från kära Malmö och hälsat på mig här i Stockholm. Hon bodde hos oss i 5 dagar och det var supermysigt. Vi har inte setts så värst mycket sen jag flyttade, då det blev ganska svårt med jobb, annan stad och att hon reste till andra sidan jordklotet efter studenten. Men det att så skönt att det faktiskt alltid känns som att vi inte har varit ifrån varandra när vi väl ses ändå.

Vi har i alla fall tagit mysiga promenader i stan och Djurgården.

Fikat, ätit massa god mat och snackat skit.

Måste förresten tipsa om Bianchi som vi åt på och som är ett självklart val för mig när jag ska äta en italiensk lunch eller "casual" middag i Stockholm.

Vädret var ju inget vidare när hon var här såklart, men sista dagen var det ganska fint och då passade vi på att köra ut till Ingarö, sola och åka jetski med M och hans kompis.

Sedan har jag bara spenderat mina dagar hemma med M och vår första midsommar firade vi ihop. Det var inte alls något storslaget, då M skulle jobba tidigt dagen där på och då vi bara ville vara helt lediga när vi väl var lediga med varandra. Så då åkte vi till Tantostranden på dagen och solade och sedan åt vi en mysig middag på kvällen.

Så det har varit två lugna och mysiga veckor. Denna vecka består bokstavligen av jobb, jobbar 4 dagar fram till fredag och på kvällen tar jag och M flyget mot Malmö.

Kommer vara så skönt att komma hem till bästa Malmö.

Mockbergs event, Gröna Lund och Sambos

2019-06-08 23:42
Från karinabach

Två veckor sen sist och tiden har verkligen runnit iväg. Det är nu juni månad, vilket är lite svårt att ta in, då det känns som att det var vinter nyss. Samtidigt som att jag älskar sommaren, så känns det som att tiden går alldeles för fort ibland. Därför har jag verkligen försökt att njuta av de lediga stunderna och ta vara på tiden så mycket jag kan.

Förrförra veckan inledde jag med jobb och på onsdagen var jag ledig, så då passade jag på att ta med mig Maja och gå på Mockbergs White Party som hölls på Mister French.

Efter att ha varit ett tag på eventet åkte vi vidare för att möta upp M och hans kompisar. Tanken var att vi skulle efterfesta på F12, men vi satte oss på en bar istället och kvällen var rätt chill som avslutades vid 3 tiden hemma hos M.

Det är så skönt att vara ute på natten på sommaren, då det verkligen är mysigt och varmt och det känns som att man är utomlands. Speciellt för mig som kommer från Malmö och inte känner igen mig överallt än haha.

Vaknade i alla fall upp dagen efter och vi båda ville ha bakismat som blev pizza. Hur gott? Hade inte ätit pizza på ett tag innan jag åt den här. Alltså pizza är verkligen life, speciellt dagen efter en utekväll.

Efter att ha myst och kollat serier ett tag, var det dags för mig att dra mig in till stan för att träffa mamma. Vi tog först en kaffe och snackade lite och sedan var det dags att överraska henne. Som morsdag present gav jag henne biljetter till balettföreställningen Svansjön på Cirkus, men berättade det när vi väl var framme. Det var jättefint och mysigt att kolla på det med lilla mamma och efter att föreställningen tog slut vinkade jag av henne hem till Malmö.

På söndagen var det dags för mig och M att äntligen flytta ihop! Kändes så självklart då vi redan spenderar all vår lediga tid tillsammans. Och jag kunde inte önskat mig en bättre sambo<3

Så då hjälpte jag honom att packa ihop och så flyttade vi hela söndagen.

Den här veckan har varit rätt så lugn, har jobbat hela veckan förutom måndag och onsdag. Och när jag har kommit hem, har jag och M bara tagit det lugnt och lagat mysiga middagar tillsammans.

Måndagen spenderade jag med min kära sambo (tröttnar aldrig på att säga det) och sedan åkte vi även in till stan för att hämta ett paket från MIO, där M hade beställt en hushållspappershållare i marmor som jag ville ha och som äntligen hade kommit in i lager igen.

Och onsdagen spenderades med en spontanare till Gröna Lund, där vi åkte massa karuseller, lyssnade på Veronica Maggio som uppträde, åt sockervadd och hade det så mysigt.

Nu är klockan alldeles för mycket, så jag ska hoppa in i duschen och sedan gå och lägga mig, så att jag blir pigg för morgondagens arbetsdag.

Måste även nämna att det har varit skönt att själv få välja när jag vill blogga utan att känna press. Ibland kanske det blir en gång på två veckor och ibland kanske det blir två gånger i veckan. Huvudsaken för mig med bloggandet just nu är att jag gör det jag gillar och inte det jag måste.

Vi hörs snart igen!

Söndag igen och Alice & Bianca

2019-05-26 21:45
Från karinabach

Söndag igen och det är dags att ladda om för en ny vecka! Denna vecka har varit full med jobb från och med måndag fram till idag. Men även fast det har varit hetsigt, så har jag ändå hunnit med ett och annat kul.

I tisdags gjorde jag comeback uppe i luften, då jag har varit borta från det jobbet ett tag nu. Fick ett stopp i Malmö och sov över hemma i min egna säng i mitt gamla rum! Så himla mysigt och så skönt att komma hem, även fast det bara var för en kort stund.

Fredagen var den enda dagen jag var ledig och på morgonen blev jag överraskad med frukost på sängen av M (pluspoäng ;) ). Då passade jag på att bara ta det lugnt och mysa med M hela förmiddagen innan jag åkte in till stan och möte upp Maja. Vi gick runt och kollade i affärer innan vi satte oss på Vigårda.

Sen var det dags för mig att möta upp M igen för att åka och kolla på Alice & Biancas showcast, vilket vi spontant bestämde 2h innan. Bara det att när han är halvvägs in till stan och jag är halvvägs till Globen märker jag att jag har blandat ihop dagarna och ser att den är på lördag. Och detta är så skrattretande då det verkligen är typiskt mig.

Fick ringa en stressad M, som hämtade upp mig och då körde vi och handla snacks och kollade på film och myste hela kvällen istället.

På lördagen var det dags att gå på showcasten så efter jobbet skyndade jag mig iväg till Globen och mötte upp Miranda som fick följa med mig, då M jobbade. Gick dit med noll förväntningar och WOW säger jag bara. Vilken känsla och fan vad mäktiga de är! Skrattade, blev rörd och blev så inspirerad, då de verkligen gick utanför sin comfort zone båda två! Så glad att jag i sista sekunden bestämde mig för att gå för att det där var verkligen en show som var värd varenda krona!

Idag har jag bara jobbat och efter jobbet har jag försökt att ta det lugnt och förberett mig för en ny vecka genom att städa undan och planera lite inför den kommande veckan. Nu tänkte jag kolla på serien The Fall, då jag vill börja kolla på en ny serie och sedan ska jag gå och lägga mig, då det blir jobb imorgon till stängning igen!

Life update 2.0

2019-05-19 20:45
Från karinabach

Det var ett bra tag sen jag skrev här sist och mycket har hänt. Ska jag vara ärlig så vet jag inte riktigt vart jag ska börja, då det känns som att mitt liv förändrades så snabbt på så kort tid. Vilket är mestadels positivt!

När jag lämnade Malmö för Stockholm hade jag inga förväntningar, jag var mestadels bara taggad på mitt nya jobb som flygvärdinna. Därför var det nog så lätt för mig att flytta ifrån och lämna staden där jag växte upp och som var och fortfarande är mitt hem. Men jag hade ingen aning om vad som skulle vänta på mig i Stockholm.

Mitt nya jobb ledde till att jag träffade massor med nya människor och gav mig massa med nya lärdomar och utmaningar. Det ledde även till att jag träffade en väldigt speciell människa och jag är numera i ett förhållande.

Jobbet ledde även till att jag besökte massor med nya platser och fick se mer av fina Sverige. Hade nog aldrig åkt upp till exempelvis Kiruna om jag inte hade jobbat med det jag jobbar. Och det är bara häftigt att se något så annorlunda från södra Sverige.

Förra våren efter att jag hade kommit hem från Marbella tjatade jag på hur mycket jag älskade det och därför blev Marbella så självklart när jag och M skulle boka in en resa. Vilket var så kul och exakt vad vi behövde.

När vintern kom pendlade jag rätt ofta mellan Stockholm och Malmö, vilket jag egentligen gjorde i mitt huvud också. Vintern var svår för mig och egentligen är den nog mer eller mindre svår för alla. Det blev väldigt deppigt med mörkret och allt blev så grått och vardagligt. Någonstans där kände jag att jag egentligen bara ville åka hem till Malmö och komma tillbaka till mitt "trygga" liv där.

Det som höll mig kvar var självklart att jag hade min pojkvän här, men även tanken av att inte ge upp, då jag faktiskt ville flytta ifrån Malmö och skulle antagligen känna samma efter ett tag om jag hade flyttat tillbaka just då.

Jag försökte sysselsätta mig med saker när jag inte jobbade och jag och M var faktiskt ganska duktiga på att hitta på massa saker som var lite "vardagslyx" för oss, vilket hjälpte att få tankarna på annat håll. I mars åkte vi även iväg på en mysig weekend till Vilnius och det var så mysigt och återigen exakt vad jag behövde.

När vi kom hem såg livet lite ljusare ut, jag var fylld med ny energi och solen började kika fram. Vi fortsatte med att hitta på saker och jag fortsatte även med att åka ner till Malmö då och då. Vilket var skönt för mig då jag fick komma tillbaka och slappna av i det som kändes som en trygg miljö för mig och såklart träffa familjen och vännerna.

Under vintern hade jag även tankar på att jag var sugen på att göra något nytt och något som har med mode att göra. Då sökte jag massa jobb och fick jobb på en klädbutik, vilket räddade mig ganska mycket. Så nu jobbar jag faktiskt mest på klädbutiken och trivs superbra!

Det har hänt massor för mig känslomässigt under denna korta tid och jag är faktiskt tacksam för lärdomar det har gett mig. Jag vet inte hur det blir i framtiden, jag börjar gilla Stockholm lite mer, men Malmö kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Men jag är faktiskt taggad på det som komma skall och vad livet har att erbjuda. Hur klyschigt det än låter.

Sedan har jag länge gått och tänkt på att jag vill börja blogga igen, men väntat på den rätta stunden, då jag inte bara vill ge upp med bloggandet som vanligt. Men sen insåg jag att den rätta stunden väljer jag själv och därför valde jag att börja blogga igen på en gång. Sen lovar jag inte daglig uppdatering, utan det kommer antagligen komma och gå (speciellt denna vecka då jag har en del jobb) men så får det faktiskt vara. På mina villkor.

En dag i Helsingfors

2018-10-17 15:14
Från karinabach

Hej på Er finisar! Befinner mig hemma just nu, då jag är ledig, vilket är otroligt skönt! Har haft ganska långa dagar de senaste dagarna på jobbet, så väldigt skönt att få vara ledig emellan.

Som jag nämnde i förra inlägget så hade jag en övernattning i Helsingfors, vilket var så himla mysigt. Blev väldigt positivt överraskad av staden!

Jag och en annan tjej från crewet bestämde oss för att äta frukost på hotellet, vilket inte var helt fel.

Sedan började vi promenera in mot centrum och det var så underbart väder. En riktigt fin höstdag!

När vi började komma närmre centrum så fanns det så himla fina, gamla byggnader. Trodde att Finland skulle vara lite mer grått och tråkigt, men blev som sagt väldigt positivt överraskad!

Sedan gick vi även förbi domkyrkan, som var jättefin och häftig att se. Tycker att det är så himla häftigt med alla smådetaljer och statyer på byggnader som skapades för flera hundra år sen!

Sedan tog vi en runda på stan och jag shoppade en del på Zara, som jag kommer visa mer av i något senare inlägg.

Sedan var det dags för en ny jobbdag.

Supertrevligt stopp i Helsingfors med ett trevligt sällskap! Är så tacksam över att jag har den här fina möjligheten att upptäcka nya städer, som jag kanske inte vanligtvis hade besökt.

Dagens planer är egentligen att ta mig till gymmet och passa på att köra ett pass medan jag är ledig. Dock, får jag se om jag orkar med det!

Hörs snart igen! Ha en fin onsdag!

Life update - Jag Har Blivit Flygvärdinna

2018-10-13 20:00
Från karinabach

Hej fina Ni! Gissa vem som är tillbaka efter nästan två hela månader som vanligt? ;) Livet lyckas alltid komma emellan, men jag lyckas också alltid hitta tillbaka hit! Älskar att blogga och dela med mig av min vardag och kommer försöka att uppdatera här så ofta jag kan!

Två månader har som sagt gått och det har hänt en del. Jag har äntligen avslutat min utbildning och kan nu säga att jag har börjat jobba som flygvärdinna! Detta var även anledningen till varför jag flyttade från Malmö till Stockholm från första början and I couldn't be happier!

Kursen var väldigt intensiv, men det som gjorde det lite lättare var sammanhållningen som vi kursare hade, kunde inte önskat mig en bättre grupp helt enkelt! Trivs väldigt bra med detta jobbet och tycker att det passar mig perfekt, då jag inte ville börja plugga direkt efter studenten.

Är så tacksam och glad att jag valde att söka hit, då detta har gett mig massa möjligheter men även medfört en enorm utveckling som jag har gått igenom som person.

Två månader har gått för snabbt och det jag har gjort mest är ju självklart att jobba. Men jag har även hunnit med några luncher på mitt nya favoritställe - Eataly.

Det är så otroligt fint där och älskar att de även i samma byggnad har en italiensk marknad med bara fräscha grönsaker och italienska råvaror.

Har även hunnit med ett och annat träningspass när jag har haft stopp på hotell med jobbet. Väldigt najs med hotell som har gym, så att man kan hinna träna också, även fast man är borta mycket.

Har även fyllt år och i och med att jag fyllde år på en måndag så fick jag spendera kvällen i Örnsköldsvik, då jag hamnade där på stopp med jobbet.

Även fast det var mysigt det också, så bestämde jag mig för att åka ner till Malmö och fira mig själv lite mer genom att träffa mina vänner där! Väldigt mysiga dagar som spenderades med shopping, acaibowls från mitt favoritställe i Malmö, bio, middag med tjejerna som sedan avslutades på Lilla Torg med massa tjejsnack.

Imorgon jobbar jag bokstavligen hela dagen och kommer fram till Finland sent på kvällen. Dock har jag lite tid över i övermorgon för att ta en promenad och upptäcka Helsingfors. Har aldrig varit där, så ska bli väldigt trevligt att ha stopp där.

Ha en fin lördagskväll!

Not So Busy Days

2018-08-16 14:09
Från karinabach

Hoppas att allt är bra med er, för själv mår jag toppen! De senaste dagarna har bara flugit förbi och jag har försökt att vila upp mig så mycket som möjligt. Utbildningen börjar imorgon och det kommer vara 3 intensiva veckor med enbart plugg. Därför har det varit väldigt skönt att bara ta det lugnt och njuta av den lediga tiden.

Nu när jag har flyttat hemifrån har mitt intresse för matlagning vuxit ännu mer och jag har lovat mig själv att försöka laga nya maträtter så ofta jag kan, då jag vill bli bättre på det. På bilden nedan ser ni min allra favorit. Kyckligpasta med körsbärstomater och parmesan- och basilikasås. Så otroligt gott!

Sedan har jag även klämt in ett träningspass, men just nu ligger mitt gym ganska långt bort så det har varit lite jobbigt att ta sig dit. Dock, ska jag skaffa ett gymkort på ett gym som ligger närmare snart, så att jag kommer igång med träningen också.

Nu ska jag iväg och träffa Matilda i stan.

Ha en fin torsdag!

Good morning from sunny Stockholm

2018-08-13 09:56
Från karinabach

Godmorgon från Stockholm (eller ja, från Vega söder om Stockholm)!

Flyttade upp i lördags och har nu sovit 2 nätter här. Är så himla nöjd med min fina, lilla lägenhet och det hela känns helt overkligt. Känns som att jag är på "semester" och kan inte riktigt förstå att jag kommer bo här i 1 år till minst. Men det lär väl sjunka in!

Det är bara fyra dagar kvar tills min utbildning drar igång och jag längtar så himla mycket! Vill bara sätta igång med utbildningen och jobbet nu.

Idag ska jag åka in till mitt jobb för att hämta ut min badge så att jag kan vistas där sen. Sedan ska jag in till stan och förhoppningsvis köpa heminredning!

Ha en fin måndag så hörs vi!

Revealing a secret

2018-08-10 13:28
Från karinabach


Äntligen kan jag dela med mig av det som jag någon månad sen inte kunde avslöja! Det har varit några resor upp till Stockholm på senaste och jag är så glad att jag äntligen kan säga att jag ska flytta till Stockholm. Anledningen till varför jag flyttar är att jag har fått ett jobberbjudande och är så himla glad då detta är drömjobbet just nu. Jag kommer att utbilda mig i ca 6 veckor innan jag börjar jobba och det ska bli så roligt! Ser verkligen fram emot både utbildningen, när jag kör igång med jobbet och livet i Stockholm.


"Just nu känns det som att min dröm har gått i uppfyllelse, då jag alltid har drömt om att flytta till Stockholm efter studenten."


Att jag ens fick en lägenhet i Stockholm är jag så himla tacksam för och längtar tills jag får flytta in och inreda den! Just nu känns det som att min dröm har gått i uppfyllelse, då jag alltid har drömt om att flytta till Stockholm efter studenten.



Innan utbildningen drar igång vill jag inte avslöja för mycket. Men jag kommer självklart uppdatera här mer om både jobbet, utbildningen och min nya vardag. Längtar ihjäl mig!