RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-08 16:23:49

Milans

milans blogg på Nouw

Det som förstör allt

2019-06-08 10:00
Från milans

Sommarloven har äntligen hittat hit. Ja den där meningen var ju inte alls klyschig. haha Nä men har äntligen fått sommarlov och det börjar på bästa sättet. Solen är framme och den bästa hjärtat är hos mig.

Men nästa vecka blir det jobb, usch vad jobbigt det kommer bli. tidiga mornar igen. men ska samtidigt bli jätte kul. Kommer jobba med en sak som jag alltid velat jobba med.

Jag har en seriös fråga till alla där ute:
Är det bara jag i hela världen som förstör alla förhållanden med avundsjuka? Jag är så himla avundsjuk, eller snarare svartsjuk och har ingen tillit för folk. har någon något sånt 100% tips som funkar om hur man får tillit för en människa som man vill vara tillsammans med? Har verkligen panik. Så har någon något tips om vad man kan göra snälla kommentera.

Ni får ha det så jätte bra så hörs vi.

Kramar MIlan

Uppdatering

2019-05-17 14:00
Från milans

Nämen Hejsan hoppsan igen.
Länge sen sist jag vet de. Ska inte komma med några bortförklaringar till att jag inte lagt upp något, har bara varit för jädra lat helt enkelt.

Inget speciell har hänt i mitt liv. Har ni nått nytt och berätta?
Vad vill ni egentligen läsa på denna bloggen? Jag håller ju på mycket med foto och natur, vill ni läsa om det eller om mitt liv som det inte händer så mycket i, eller om min barndom? Ge förslag. Om ni har många frågor så ställ dom, jag svarar mer än gärna på era frågor.

Hoppas ni har en bra kväll. kramar milan❤ 

Vad är det som händer?

2018-06-25 21:16
Från milans

Jaha, Och vart har jag hållit hus? Ja det kan man undra.

Jag har varit i skolan, tagit jägarexamen, skjutit upp för kula, gjort nationella prov, haft två veckors sommarlov, varit på både bröllop och dop. Och nu är jag här, Redo för nya tag och ett helt sommarlov.

Vad har ni gjort? saknat mig? det tror jag inte. För er som kommer ihåg mig hej på er, För er som missat vem jag är så: hej jag heter Emilia. är 17 år gammal. första året på gymnasiet, älskar att va i naturen och jaga eller bara ta bilder och var med vänner.

Som sagt jag haft två veckors sommarlov redan och har haft så mycket att göra så det inte är klokt. Min syster och hennes familj kom hem när jag slutade skolan. Vi hade ett barndop för deras lilla dotter, Vilket var så mysigt.

Två dagar senare var jag på bröllop med min kille. Det var hans låtsas bror som gifte sig. Det var också jätte mysigt. Men jag kan ju säga att jag hade inte klarat av att gifta mig. Så mycket saker att stå i, och så mycket grejer att fixa med innan man kunde säga ja till varann. Sen fortsätter det ju efteråt.

Men det var mysigt och jag är glad för deras skull dom är jätte söta tillsammans.


Vad har jag mer gjort då? hmm nä men jag har planerat inför sommaren och varit med min underbara kille. Som jag dessutom firade 8 månader med i fredags på självaste midsommarafton. Hur mysigt var inte det? Igår var vi på Kalmar slott med min killes familj, Sedan har jag inte gjort så jätte mycket.

Jag har gjort ett litet löfte till mig själv under sommaren. Jag ska försöka lägga upp iallafall tre inlägg per vecka gärna mer. Så har ni förslag på vad jag ska skriva om så kommentera. Eller tycker ni att Jag inte alls ska blogga så mycket så skriv.

Nu blir det redigering av bilder och lite annat plock innan det blir läggdags.
Vi hörs snart igen.
Kramar Milan

Skadat Knä Och Lila Hår

2017-10-08 21:45
Från milans

Då var man tillbaka hemma igen efter en vecka i skolan. Hur har eran vecka varit?

Min vecka har varit helt okej. Har varit en väldigt chill vecka. Hade bara en lektion i måndags, för att våran lärare har varit i polen hela veckan med treorna och jagat. Sen körde vi bara röjsåg hela tisdagen och sen inte gjort något speciellt resten av veckan. Skadade även mitt knä i tisdagskväll. Skulle resa mig upp från min säg och mitt ena knä bara bröts bakåt och knäckte till. Är troligen bara en sträckning i en muskel eller sena. Men ar fortfarande ont i vissa rörelser.

Är det bara jag som tycker att veckorna går väldigt fort?

För mig känns det som att alla dagar bara flyger iväg. Man hinner knappt med ibland. Man vaknar, går i skolan i 5 minuter sen har man sin sista lektion för dagen. Sen är det bara att vara med kompisar hela kvällarna.. Denna veckan har jag om tre andra haft film kväll alla kvällar. Så jag och en till har suttit med en dator och kollat på någon film sen har dom andra suttit och kollat på en annan film på en annan dator.

Har länge varit trött på mitt hår. Färgade mitt hår brunt för nått år sedan. Och min syster har sagt att jag inte kan färga mitt hår ljusare för det kommer bli missfärgat. Kunde bara färga mitt hår mörkare. Och har inte haft så jätte lust att färga mitt hår svart, för det är så svårt att färga bort.

Men sen för nån veka sen kom jag på: Jag kan färga mig lila. Alltså mörk lila. Pratade med min syster som är utbildad frisör och vi började kolla färger. Och igår åkte vi in och köpte lila färg, Och färgade mig lila. Så nu är jag lila hårig och är jätte nöjd faktisk. Trodde inte jag skulle passa i det men tycker jag gjorde det. Helt okej iallafall

Denna veckan ska jag ha APL eller prao. Ska vara i en jaktbutik från tisdag till lördag.

Men nu ska jag sova och ta det lugnt. För imorgon blir det mycket att göra.

God natt mina sötisar❤

Svamp, bild och skytte

2017-09-30 22:38
Från milans

Hej på er. Var ett tag sedan jag skrev men nu är jag tillbaka igen.

Har gått i skolan i 5 veckor, men gör lika många saker som jag gjort i 3 år på högstadiet.. Är mycket teori och många uppgifter. Just nu håller vi på med jägarexamen och röjsågs-kort. Till våren blir det teränghjuling kort.

Ända sen jag började i Ryssby så har jag vart lite små förkyld, och denna veckan har jag haft feber nästan varje natt. . Men tror det är för att man bor så nära varann, och att det är enklare att gå i skolan även om man inte mår helt hundar för man inte har något annat för sig annars. och för att det är enklare att gå hem om man mår sämre sen under dagen.

Men nu är jag hemma hos pappa igen efter ett par år. Så denna helgen var det skogen som stod på schemat. Så jag och min syster var och plockade svamp medans min pappa spikade upp foderautomater till vildsvinen. Jag tröttnade väldigt snabbt på att plocka svamp och satte mig och tog lite kort istället.

Efter ett tag hittade jag ett riktigt svamp ställe och plockade dom, sen var det att åka hem. Men några ganska fina bilder blev det iallafall.


Imorgon är det lite skytte-övningar och hemresa till Ryssby som står på schemat. Just imorgon ska jag nog bara skuta lite luftgevär för att få upp skyttet lite igen. Är inte så svårt och skjuta luftgevär, så ska mest bara öva på o sikta och stå upp med stöd och inte bara sitta. Men det får vi se hur det gör. Var över två år sedan jag sköt sist. Så tror jag kommer missa ganska mycket.

Men nu är klockan mycket så ska sova så jag orkar allt.

Vi hörs när jag får mer tid. ska försöka uppdatera lite mer, men som sagt har mycket i skolan, så ska se vad jag kan göra.

Go natt mina små sötisar

Midsommar Och Update

2017-06-23 17:31
Från milans

Men hallå på er! och glad midsommar

Hur mår ni?
Själv mår jag helt okej, har vart bättre men har mina depp-dagar o vet inte riktigt vad det beror på. Är det fler än jag som har depp-dagar? Dagar då man känner att man inte vill göra någonting utan bara sova bort dagen o hoppas de är bättre nästa dag! Och blir sur eller ledsen gör vad som. (och nej är inte PMS)

En sak som jag är lite depp på är att jag bråkar med en person som betyder allt för mig:( och det är lite jobbigt. För kan inte träffa personen på helgen såman kan reda ut de. Lite jobbigt...

Men hallå de är ju sommar, och jag har sommarlov. Vissa har haft de i två veckor vissa tre o vissa en. Jag har haft de i en vecka. Jag slutade som sagt i fredags. Den 16 Juni. Slutade nian så nu är grundskolan slut. Vi hade en bra avslutning men med regn när vi skulle åka flak. För i min skola och kanske andra oxå, har bara hört att en annan skola har de en kan va fler. Men som sagt alla nior får åka flak på avslutningen som stundetflak fast men traktor o släp. Som sagt fin avslutning men med regn.
Innan flaket så sjöng kören o lite jag sjöng solo med en kompis. och vissa sjöng helt solo.
I min skola har vi också en tradition att dansa till "we go together" från filmen "grease". så då hyr vi in en koreograf sommar oss en dans. Väldigt kul faktiskt. kommer minnas det iallafall

Jag känner redan att jag tycker de är jobbigt o va ledig. Finns inget o göra! Men ska väl snart åka in till stan med min älskade kompis Nicco❤

Igår var jag ute o cyklade en långrunda för jag behövde vara ensam o tänka lite. Fick fina bilder iaf!

Fick även lite mycket adrenalin i kroppen. För jägare som jag är tycker jag om djur o natur. Vill gärna se nått djur om jag är i skogen, vet inte varför men blir glad av det. Men som sagt ville se ett djur så jag började med lockljud på älg, eftersom dom är finast och coolast i min åsikt. Fick inte nått svar tillbaka så jag fortsatte gå. Fick syn på en fin sten med fint ljus så ville gå upp till den o ta bilder. Precis när jag hoppat av cykeln och är påväg till stenen hörs ett jädra brak. Jag bli helt stel och står blickatilla. Jag hör mitt hjärta börja banka hårdare o hårdare. Hör att nånting stort är påväg mot mig. Jag går sakta till cykeln så hör jag att de vänder o hör även horn mot grenar, cyklar fram för o få se något men är förasent för dom har redan kommit in i skogen. Tror jag ser rumpan på en av dom men är inte Säker.
Adrenalinet flög igenom kroppen och jag började locka igen, men dom bara fortsatte springa.
Då fattar men visst saknar man jakten och dom stunderna, när man hör djuret komma nära och kommer o ställer upp sig så fint. Kollar på en sen luffsa vidare! härlig känsla!

Men nu får nu ha en skön midsommar. så höra vi en annan gång!

Många kramar Milan❤

Pasta och glasögon

2017-04-05 14:00
Från milans

Hej igen!
Då sitter man här i soffan igen o är sjuk. Har inte orkat göra nånting idag så har bara legat och gosat mä katten o kollat tv. Men blev så himla hungrig av o bara ligga o göra ingenting så var tvungen att laga lite käk. Så de blev lite pasta med skinksås, som var riktigt gott.

Har varit hemma ganska mycket denna terminen av huvudvärk, men idag är det förkylning o illamående. Min mamma och jag har kommit på varför jag har haft så ont i huvudet. Trodde först det var någonting farligt eftersom jag hade de varje dag i nästan två månaders tid. Och det var alltid på samma ställe. Men de var inget farligt, det var att jag behövde glasögon. För jag har ett brytningsfel på högeröga. Vad det innebär vet jag inte, men det är inget allvarligt fel o de kan försvinna med åren.
Men nu ska jag fortsätta kolla på TV, så hörs vi en annan dag.
Kramar Milan

Gymnasievalet

2017-03-13 18:23
Från milans

Hej på er!
Hur mår ni? Med mig är det helt okej.

För ungdomar i min ålder har jag en känsla av att dom är ganska nervösa? Har jag rätt?
Pratar såklart om gymnasievalet. Många har Kämpat ihjäl sig för att få bra betyg. Vissa har inte brytt sig så.

Jag är en sån som "jag tror jag kommer in i vilket fall bara jag blir godkänd i alla ämnen". Och än så länge är jag det.
Den sjätte februari gjorde jag mitt val. Och mitt första val blev Jakt och viltvård på ryssbygymnasiet.

Har jagat sen jag va 9 med min pappa, fast slutade för kanske ett år sedan pga olika saker. Men tycker fortfarande att det är jättekul o jaga. Älskar o vara i naturen och bara lyssna på alla fåglarna. Så jag verkligen saknat jakten, så hoppas verkligen att jag kommer in!
Gillar ni och Jaga? Eller skulle vilja jaga men inte har nån familjemedlem eller någon som man skulle kunna hänga med? Skulle va roligt o veta.

Nu ska jag bara kolla lite YouTube och vila. Så hörs vi snart igen.
Kram Milan


te-mys

2016-11-29 15:50
Från milans

Hej det var längesedan!

Då var ännu en skoldag slut och här sitter jag med min te-kopp och choklad.

I skolan har det inte hänt så mycket. Men har börjat med nationella proven som är skit jobbigt. Har haft svenska, engelska och matte muntligt.

Har förresten skaffat musical.ly så ni får gärna gå in och följa mig på milan.wiberg

kram milan❤

Norge Nästa

2016-06-20 05:30
Från milans

Då var man på väg till Norge igen. Har varit där 3 gånger innan. Åker dit ungefär en gång om året, För att min storasyster bor där. Kommer ta hela dagen!

Tycker alla ska åka dit. Är så himla fint, tycker iallfall jag. och eftersom jag gillar och ta naturbilder så är det perfekt.

Nu ska jag försöka sova lite. Sov inte jätte mycket inatt!

Så vi hörs och ha det bra till dess. Kramar milan