RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-15 01:43:45

malcantara blogg

malcantara blogg på Nouw

Helgmys

2019-09-14 19:53
Från malcantara

Lördagskväll och helgen är snart över.

Igår så åkte jag till Bromma för att hälsa på min kusin och kolla in hennes butik Ditt&Datt som hon har med sin mamma. En supermysig butik med ett litet café. Det var kul att ta en lunch med min kusin, då jag ej träffat henne på ett riktigt bra tag. Där fick jag även mysa med deras lilla vovve.

Efteråt så åkte jag och möte upp sambon för att hämta upp pojkarna, då våran vecka började. Vi var iväg och handlade lite nya kläder till de, då de känns som dom växt extremt mycket under sommaren haha. Vet ej vad dom gjort eller ätit, men något är det för fan va snabbt de växt haha! Fördelen med att de är endast pojkarna och att vi ska få en pojke är att de två yngsta kan ärva lite kläder.

Det blev lite middag på en lite thairestaurang i handen innan vi avslutade kvällen med lite fredagsmys och en film om Péle på Netflix.

Vi startade dagen med att äldsta bonussonen hade match, som han vann! Därefter har vi bara tagit de lugnt hemma.

Denna unge är inte född ännu men låter mig redan inte sova på nätterna haha. Vaknade runt halv 4 och somnade inte förrän strax efter 5. Därefter så var det bara att vakna och somna om vid flera tillfällen haha. Så jag har vilat under dagen och pojkarna och sambon har varit nere vid fotbollsplanen och spelat fotboll i några timmar.

Nu är sambon iväg med pojkarna och handlar lite gott inför kvällens mys inför en film!

Nesting

2019-09-12 13:32
Från malcantara

Hej! Hur är det med er idag?
Med mig är de lite fram & tillbaka. Igår var de en så oproduktiv dag för mig. Jag var hemma hela dagen och gjorde absolut ingenting. Jag hade tänkt gå på en lång promenad med hunden men har börjat få riktigt onda sammandragningar så vågade inte röra mig så mycket haha.

Idag har jag försökt vara lite med produktiv och försökt fixa iordning lite här hemma inför minis ankomst ifall att han skulle komma tidigare (vilket jag ej tror). Dock har jag ej nått de stadiet många säger att man når - nesting. Jag har aldrig känt ett behov att saker måste göras innan hans ankomst, utan tagit tag i saker mest för att jag ska få en verklighetsuppfattning här hemma haha. Barnvagnen är färdigmonterad & står i hallen, spjälsängen och skötbordet är klara och redo för minis ankomst och kläderna är nästan helt sorterade i hans garderob.

Många runt omkring mig som är eller har varit gravida har ju tvättat alla bebisen kläder innan ankomst, kokat dess nappar samt storstädat hela hemmet inför deras barns ankomst. Det är lite mer än en vecka kvar och jag har ännu inte känt de behovet för att jag vill göra det utan mer för att alla runt omkring mig säger att man ska göra det haha. Jag har tvättat kläderna som ska med i bbväskan samt kokat en napp som ska in där, men that’s it. Är man en hemsk mamma för man ej kommit in i den där nesting mode?

Tandläkare, BM & Naglar

2019-09-10 18:23
Från malcantara

Idag har varit en lång och påfrestande dag för min kropp. Jag brukar vanligtvis ta bilen när jag jag mycket att göra, men eftersom jag skulle in till stan och parkering inne i stan är ett helvete så blev det kommunalt för min del idag. Kan verkligen säga att de känns i hela kroppen haha.
Jag startade dagen med ett tandläkarbesök på morgonen innan jag tog bussen mot BM. Allting såg bra ut hos mig, minus att sockervärdet var något högre än vanligt. Det hade dock med att göra att jag åt frukost på bussen precis innan min tid. Allting med mini såg bra ut. Han växte som han skulle och hjärtat såg fint ut! Jag har ju varit lite orolig över att han inte varit lika aktiv som tidigare veckor men min BM gav mig rådet att dricka iskallt vatten. Sätter det inte igång hans rörelser så ska jag då åka in till förlossningen för att se att allting är bra med honom!
Sen var det in mot stan för fixa iordning naglar hos min älskade Elina! Det finns seriöst ingen annan som gör mina naglar lika snygga som hon gör de! Både mini och jag fick även presenter av henne. Jag fick otroligt fina blommor och mini fick Mickey Mouse kläder! Min kärlek för Disney är större än någonsin, så smälte lite när jag såg kläderna!

Jag hade tänkt gå omkring i stan efter nageltiden men kroppen orkade inte mer. Jag kunde känna hur trycket ner var starkare än vanligt samt att jag fick jobbiga sammandragningar. Så köpte lite sushi till lunch och rörde mig hemåt. Jag har sedan bara tagit de lugnt. Jag tog ett varmt bad så att kroppen slappnar av mer och återhämtar sig lättare. Det är något som alltid funkat vid magont och mensvärk och funkar otroligt bra för mig nu vid sammandragningar också!
Jag ska snart ta och fixa lite middag så de klart när sambon kommer hem. Efter de blir det väl lite mys framför PH eller True Blood.

Minis garderob

2019-09-10 15:02
Från malcantara

Adidas | Musse Pigg | I ❤︎ Mom/Dad

Hittade inte exakta på alla så länkade liknande.

Varenda gång jag varit i en klädesbutik så hamnar jag alltid bland bebiskläderna och kollar runt. Där har jag gått omkring, kollat på alla bodys och längtat efter att kunna handla till mitt egna barn. När chocken hade lagt sig om att vi väntade ett barn, så ville jag springa direkt till butikerna och lägga hela min lön på kläder haha. Självklart så blev det inte så och jag fick hålla hårt i att inte slösa för mycket när det kommer till kläder.

Att gå från att tro att man skulle vänta ett x antal år för att bli gravid till att bära på ens barn har varit en helt sjuk känsla. Att kunna handla kläder och bygga upp hans garderob är något som är otroligt ofattbart för mig fortfarande. Självklart så har sambons pojkar fått vara med och välja kläder till lillebror, så de kan få känna sig delaktiga och inte tro att de är utanför när mini kommer. Vi har även haft turen att ha så många runt omkring oss (speciellt blivande mormor haha) som har varit otroligt fina och gett oss en massa kläder till honom i alla möjliga storlekar.

Det enda svåra med att handla kläder är ju storlekar. Hur ska man tänka? Vilken storlek är normalt att börja med? Det sägs att när de kommer till storleken på bebisen vid födseln har mycket med genetik att göra men de så svårt att avgöra i vårat fall. Både jag och sambon var normalstora när vi föddes medan hans två pojkar var stora bebisar (runt 4kg), så jag har mentalt förberett mig för ett stort barn haha. Dock när jag var på TUL i v32(31+5) så var han lite mindre än medel, så är jävligt osäker just nu. Vi har köpt de mesta från stl56 och litegrann i stl50. Vad tror ni?

V39(38+1)

2019-09-09 18:41
Från malcantara

Det är så sjukt för mig att förstå att mitt framtida barn ligger där och bakas. Att han kan komma när som helst!

12 dagar kvar. Det är endast 12 dagar kvar tills han är beräknad. Hur sjukt är inte det? Tror dock att han kommer gå övertiden och eventuellt komma den 29e, på mammas födelsedag. Hur rolig födelsedagspresent hade det inte varit för henne?

Mini: Han rör sig inte lika ofta som han vanligtvis gjort de tidigare veckorna, men när han väl rör sig då jävlar ska de synas! När någon frågar hur det känns eller syns när han rör sig, så brukar jag oftast förklara den där obehagliga scenen från filmen Alien haha. Det är seriöst så jag ser de varenda gång han rör sig haha. Förut var de alltid jag som lyckades få han att röra sig, nu är det min sambo som alltid lyckas få han att röra sig när jag blir orolig haha.

Mamma: Ja hur mår jag då? Min hälsa är faktiskt jävligt bra. Järnvärdet har bara ökat för mig och känner inget illamående eller yrsel, som många sagt kan komma tillbaka nu de sista veckorna. Kroppen har börjat svullna litegrann men inget som är märnvärdigt jobbigt. Det enda ”dåliga” är väl att ryggen känns ibland, han trycker ner och jag får sammandragningar om jag är för aktiv. Anledning till paranteserna är ju för de är ju inte dåligt egentligen, utan kroppen visar ju bara att han gör sig redo för att komma ut! En del av mig vill ha han inne så länge som möjligt, en del av mig vill få ut han nu så jag kan bara hålla om honom!

Nystart

2019-09-09 18:04
Från malcantara

Jag har försökt länge att börja blogga igen men eftersom denna blogg innehöll en massa gamla inlägg som tillhör det förflutna så har jag struntat i att göra det förrän nu. Inga av det tidigare inläggen har någon mening för mig längre, så det var bara att radera de och starta om på nytt!

Vad hänt nytt i mitt liv då? Jag träffat mannen i mitt liv, flyttat ihop med honom och hans två söner och blivit lyckligare än vad jag var innan! Vi väntar just vårat lilla mirakel som är beräknad den 21/9, vilket är mindre än 2 veckor kvar! Anledningen till att jag kallar det mitt lilla mirakel är för att 1 månad innan vi tog graviditetstestet, så var jag hos läkaren för att undersöka min PCOS och hon berättade att jag skulle behöva ta hormoner för att bli gravid. Jag antar ni kan förstå våran chock när vi såg pluset på stickan haha!

Just nu så är jag mammaledig från & med förra veckan och det känna så otroligt konstigt! Under hela min graviditet så har jag mått hur bra som helst minus att ryggen krånglat lite då&då, men har haft ett helt fantastiskt jobb som låtit mig vila när jag behövt vila under mina pass! Jag kände redan under första veckan utav mammaledighet att jag kunnat jobbat en vecka till, men de kanske bara bra för mig att vara hemma och vila haha. Hur vänjer man sig dock att gå från att jobba minst 38h i veckan till att vara ledig helt och hållet? Fram tills mitt lilla mirakel kommer, så kommer man inte ha så mycket att göra känner jag! Tips på vad man kan hitta på fram tills dess?