RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-10 20:31:40

LINA ÖSTERBERG

linaosterberg blogg på Nouw

14 dagar kvar

2019-06-07 09:48
Från linaosterberg

Så många vuxenpoäng

2018-07-05 22:04
Från linaosterberg

I september börjar livet på riktigt, då flyttar jag och Jesper till vårat alldeles egna hus. Igår skrevs kontraktet och vi är snart radhusägare. Längtar ihjäl mig.

Halvvägs

2018-07-04 11:42
Från linaosterberg

Det var himla längesen sist och det har hänt så mycket. Den här våren har varit upp och ner, mycket bra och mycket mindre bra. Termin 3 på högskolan är klar och jag är alltså halvvägs till sjuksköterska - hur underbart är inte det? Just nu är jag inne på femte veckan på sommarjobbet, har haft turen att få jobba som USKa på en vårdcentral och trivs hur bra som helst. Älskar mitt jobb och att känna att man gör skillnad för någon. Att få någon att må lite bättre betyder så mycket. När man faktiskt börjat kunna föra över det man lärt sig i teorin till praktiken och förstå betydelsen av allt, det känns himla bra. Bortsett från all erfarenhet så ger den här sommaren mig motivation till att fortsätta när allt känns tungt, för det finns inget bättre jobb än att få jobba inom vården.

Min häst är sötare än din häst

2017-11-23 22:16
Från linaosterberg

Bra start på dagen

2017-05-05 10:44
Från linaosterberg

Underbara väder! Efter en natt med feber och mensvärk skippade jag dagens SI och sov vidare någon timme extra istället. Ska in till skolan och gå på en föreläsning och blodet och immunsystemet som börjar 13.15, men fram tills jag ska åka tänker jag fortsätta ligga ute och plugga. Bara det att de går att ligga i bikini ute nu är ju helt underbart, motivationen till allt (inklusive plugget) ökar verkligen direkt. Ska svara färdigt på lite frågor om sinnet och sen läsa in mig lite inför föreläsningen och verkligen bars njuta av vädret. Det blir nog en bra fredag ändå.

I skogen

2017-05-04 20:13
Från linaosterberg

Idag var vi upp i skogen en stund på en promenad och tog även med kameran. Han var inte helt med mig på att han skulle stå framför kameran och tyckte ungefär allt annat var roligare, men efter lite mutor fick vi till några kort. Börjar bli dags att ta tag i kameran på riktigt nu och damma av alla grejer, helt extremt hur mycket man tappar av att inte ha rört den på ungefär ett år. Min fina prins förtjänar att förevigas på bild, finast är han.

Posterseminarie

2017-04-24 13:41
Från linaosterberg

Måndag, klockan är 13.30 och jag har redan varit i skolan, haft examination och kommit hem. Seminariet gick iallafall bra och jag är glad över att jag kom iväg, även om det tog emot i morse. Resten av dagen kommer gå åt till plugg, först ska folkhälsouppgiften in (sista på den kursen) och sen ska jag plugga för omtentan som ligger på fredag. Extremt otaggad på den omtentan då teoretiker och årtal är det tråkigaste som finns, men på något sätt får jag det nog att fastna.

Livsuppdatering

2017-04-23 11:59
Från linaosterberg

Nu var det längesen jag skrev någonting, men livet börjar äntligen få lite rutiner igen. Att börja plugga är det bästa valet jag gjort och jag börjar äntligen känna att det ger någonting. Det tog ett tag att komma in i alla rutiner och hur man ska tänka, så ett tag tog det mer energi än det gav, men nu trivs jag bättre än någonsin. Hade min första tenta i anatomi och fysiologi i fredags och det kändes bra, nästan för bra, vilket oroar mig lite. I efterhand börjar man fundera över allt, men med felmarginal medräknat så borde jag vara godkänd. Om 3 veckor vet jag, men väntan tills dess.. den skulle jag helst slippa.

Hektor tuffar på som vanligt, han har nu flyttat hem till Carin i Broddbo. Han har mer eller mindre vilat från mitten av mars tills i fredags och bara tagit det lugnt och kommit in i allt nytt, men nu ska han igång igen! Idag tänkte jag att longering står på schemat, men vi får se vad han är på för humör när jag kommer dit.

Annars har mig helg varit precis som det brukar, det finns för mycket saker man vill hinna få in på få dagar. Men Hektor har fått några riktigt långa skogspromenader, jag har hunnit träffa kompisar och varit in till skolan och pluggat med min grupp. Idag står folkhälsa på schemat, vi har en gruppuppgift som ska vara inne på onsdag och ett seminarium imorgon bitti att förbereda sig till. Sen ska ska Hektor hinna få sin dagliga dos av kärlek innan jag åker till en kompis och avslutar söndagen där. Jag trivs väldigt bra med mitt liv som det är just nu.

Räknar ner

2016-12-28 06:27
Från linaosterberg

December har hittills varit sjuk stressig och det är så himla skönt att månaden snart är slut. Sitter på jobbet nu, har jobbat natt. När jag går av det här passet vid 8 så har jag bara 8 pass kvar här på jobbet innan jag börjar skolan. Blandade känslor, men just nu känner jag mest bara hur jag längtar efter att få börja plugga igen, trots att jag älskar mitt jobb.

Men som sagt, 8 jobb pass kvar och bara 18 dagar tills skolan börjar. Räknar dagarna.








Snö

2016-12-10 16:50
Från linaosterberg

Idag har jag hunnit handla, laga mat och fixat klart stallet, ska alldeles strax åka mot jobbet och jobbs ett nattpass. Hektor fick sin andra spruta igår så han tar det bara lugnt nu i några dagar innan vi ska köra igång igen! Idag var det ganska skönt att inte göra något mer än att mysa faktisk, snöade som sjutton och han såg mer eller mindre dränkt ut när jag kom och skulle ta in honom. Ändå är han helt torr och varm längst in mot huden, helt fantastiskt vilken päls han har!

Kom på att jag glömde handla frukt (klarar mig inte utan på nätterna) och med det här skitvädret är det lika bra att börja göra sig iordning för att åka så man kommer fram i tid. Älskar snö, men hatar hur vägarna och hur vissa blir så fort de ser en gnutta snö.