RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-10 20:34:01

Johannagustafson blogg

Johannagustafson blogg på Nouw

En sommar på BALI

2019-08-06 13:35
Från Johannagustafson

Long time no see! Nu är jag tillbaka för att stanna här på bloggen. Våren bara sprang i väg och jag inledde sommaren med mitt examensbevis som Cross Media Produce i handen. Skönaste känslan på länge. Aldrig mer behöver jag sätta min fot i skolbänken. Jag kunde inte firat min examen på ett bättre sätt än att dra i väg med mitt Allt till mitt paradis, Bali. Här spenderade vi magiska veckor. För er som är nyfikna på att besöka Bali kommer jag med ett inlägg med massor av tips på var man ska bo, äta göra med mera. Paradiset väntar på er!

EN DAG I NOVEMBER

2018-11-15 18:41
Från Johannagustafson

​Avslutar dagen med en kväll på altanen tillsammans med min favorit. Nygjorda Rawfood bollar och mörkchoklad tillsammans med en stor kopp kaffe. En kväll i min smak. Att bara sitta och gosa in sig i täcket, kolla ut över havet och himlen som ändrar färg efter varje minut som går. Livet är rätt bra just nu!

PINK IS THE NEW BLACK

2018-11-02 11:00
Från Johannagustafson

EN GRÖN VITAMINBOMB SOM FÅR SMAKLÖKARNA ATT DANSA

2018-10-29 15:53
Från Johannagustafson

Jag har verkligen kommit in i en smoothieperiod. Här om dagen testade jag att slänga ihop denna supergoda färgklick. Det där med gröna smoothies och juicer har aldrig fallit mig i smaken. Jag har tyckt att de flesta smakar nyklippt gräs, vilket inte får smaklökarna att dansa precis. Men denna! Så god, ni måste prova!

1 avokado
2 frysta bananer
1 dl mandlar
2 tsk riven ingefära
1 näve grönkål
Ca 1-2 dl mandelmjölk
1 ½ msk spirulina

MAXAD MYSFAKTOR

2018-10-26 13:46
Från Johannagustafson

I samarbete med Philips Hue

Tiden går snabbt när man har roligt sägs det, och jag måste säga att jag håller med. Dagarna på praktiken springer iväg och jag lär mig så mycket varje dag. Som ni nog alla vet, är jag inte en person som hurrar för denna kalla årstid men jag måste säga att jag har nu börjat tycka den är riktig mysig! Att mysa till det med en varm kopp te och tända min nya belysning, som jag är helt kär i, och bläddra i en tidning, det är avkoppling för mig på hög nivå,. Perfekt efter en dag med mycket lärande. Det jag gillar mest med Philips Hue system är bekvämligheten och det fina ljuset.. Jag styr alla lampor via mobilen, antingen via deras smidiga app eller också via ett snack med Siri. Jag kan välja mellan 16 miljoner olika färger, så kul! Snacka om att man kan skapa den perfekta känslan man vill, beroende på tillfälle! Jag kan även ställa in så att lamporna tänds, när jag ska vakna. Att vakna till ett upplyst rum i varmt sken istället för ett skrikande alarm som jag bara vill döda!!! Nu ska jag krypa ner under täcket, sätta på en film och njuta av att hösten är rätt mysig ändå tillsammans med https://www2.meethue.com/sv-se​

ACAI BOWL

2018-10-17 09:36
Från Johannagustafson

Mumsfilibabba. Får inte nog av att experimentera med frukostmenyn. I går blev det en smoothiebowl med acai, banan, hallon, spenat och havremjölk. Till det en kopp varmt vatten med ingefära och citron. Kan man starta dagen på ett bättre sätt? Det blev en arbetsdag hemma i går och jag fick lärt mig massor då jag satt fastklistrad framför skärmen i stort sätt hela dagen. Dagens planer i dag blir att jobba med en uppgift från praktiken gällande ett reportage om hållbart mode, Spännande! Jag ska också börja kolla upp företag inför min nästkommande praktikperiod. Jag har planer på att kanske packa väskan och lämna Sverige och göra min praktik på andra sidan jorden. Det åter står att se men jag hoppas att den planen kan bli till verklighet.

TILL OCH MED JAG GILLAR HÖSTEN

2018-10-16 12:28
Från Johannagustafson

Hösten har alltid varit den årstiden jag bara vill låsa in mig, men den här hösten briljerar! Kolla in dessa helt magiska färger. Jag var tvungen att ta på mig träningskläderna och ge mig ut på en runda på stranden och bara njuta.

FAVORIT FRUKOST

2018-10-15 22:02
Från Johannagustafson

Ett beroende jag haft i många år är smoothiebowls, finns det något godare? Denna ovan slank ner när jag kom hem från praktiken. Banan, jodnötssmör (älskaaar) , rawchoklad och kokosmjölk bestod denna magiska smoothie av. Helt klart en tiopoängare som jag skulle kunna sluka både till frukost som till lunch.

SOON TIME TO MOVE

2018-10-11 21:17
Från Johannagustafson

Veckorna springer i väg och jag älskar det. Varje dag är ett steg närmare examen och friheten. Dagarna spenderas just nu på praktiken, och jag hade inte kunnat vara på ett bättre ställe än där jag är i dag. Att lära blir så mycket roligare om man trivs. Tack vare praktiken så blir det allt tydligare vad jag vill jobba med. Tänk att efter detta sista året kan jag göra precis vad jag vill, så galet skön känsla. Resten av dagens timmar spenderas i nya lyan som vi håller på att renovera. Golv, kök, badrum allt är snart på plats, som jag längtar!! Förhoppningsvis kommer vi kunna öppna en flaska glögg och äta årets första pepparkakor i vårt nya hem.

REALITY IS WRONG. DREAMS ARE FOR REAL

2018-09-14 16:10
Från Johannagustafson

Reality is wrong. Dreams are for real. Ett citat som slår hårt och rätt. Det är lätt att hamna i samma spår som omgivningen, för att det spåret sägs vara det enda rätta. Jag väljer att leta efter ett annat, och jag har hittat ett. Jag tror inte livet handlar om att sträva efter det "normala" utan tvärtom. Våga gå sin egna lilla stig trotts att motvindarna kan vara starkare här än den stigen de flesta väljer att följa. Jag vet tydligt hur jag vill att mitt liv ska se ut och vad innehållsförteckningen ska innehålla, och det kommer jag att sträva efter. Visst att det är lättare att välja den vägen där vindarna hjälper mig framåt och inte tvärt om, men gör jag det lurar jag mig själv. Finns det någon man aldrig får svika så är det sig själv. I veckan var jag på en superintressant föreläsning om enneagram (en modell som beskriver 9 olika personlighetstyper). Där fick jag lära mig otroligt mycket om hur olika vi alla är. Det blev tydligare varför vi gör som vi gör och varför vi känner som vi gör. Alla personer är inte gjorda för att tex välja den trygga, stabila vägen, och jag är en av dom. Jag är nyfiken, kreativ och tröttnar snabbt på saker, vill göra nytt, upptäcka nytt och våga. Jag tror inte att vi behöver ha mål i livet utan viktigare att ha drömmar. För vad jag tror så finns drömmar för att göras om till verklighet.