RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-10-05 15:41:44

hockeymorsangoeseast blogg

hockeymorsangoeseast blogg på Nouw

Åter i etern

2019-08-03 03:04
Från hockeymorsangoeseast

Hej på er alla som troget väntat på lite visdomsord från andra sidan jordklotet.
Det har totalt saknats motivation att skriva då livet inte gått helt på räls sen sist. Den största och egentligen enda orsaken är att min älskade mor lämnade oss och då kändes allt annat smått. Tack och lov var hon förutseende och hade tydliga önskemål för begravning mm. Detta tyckte jag att vi uppfyllde utanför Kråkan veckan efter midsommar.
Under tiden som gått har vi också hunnit med att upptäcka att det faktiskt finns öar utanför Shanghai där vattnet var helt klart och det tom gick att bada lite kallt i vattnet och lite mycket ”badvakter” som skulle se till att ingen badade. Goda musslor och snäckor som mat. Mycket intressent hur de ser en västerländsk frukost, formfranska med banan, sylt, Nutella och jordnötssmör. Japp definitivt inte de bästa. På ön låg också en by som de som bodde där tvingades överger , den började nu bli helt överbyggd.
Har nu också hunnit med semester u Sverige , helt underbart men mycket att leva i kappsäck. Sedan tillbaka helt , lite knöl med Glenn så han och jag var tvungen att åka tillbaka till Sverige ; 1 dag hemma och sedan hit igen. SNACK OM JETLAG
Sedan Emil här men han har åkt igen så nu är vardagen tillbaka som denna lördag består av en dag på stranden=poolen

JULEN SLUT OCH NYÅR PÅGÅNG

2018-12-28 15:09
Från hockeymorsangoeseast

Trots total avsaknad av julkänsla är den nu förbi.
Glenns fina Rudolf dress uppskattades inte av Klas och troligen inte heller Glenn, men vem bryr sig!!!!
Någon slags jultradition körde vi och det är att käka på Kagen, japanskt , och som vanligt för mycket mat och dryck , men kanon ändå.
Som grannar på bordet hade vi 4 stycken Kunlun Red Star spelare , för er som inte har koll på KHL=Ryska NHL dvs hockey så är det enda kinesiska laget som är med, 4 killar från Kanada och jösses vad de kunde trycka i sig, en ren förlustaffär men ingen alkohol , de hade match på juldagen.
Så nu sitter jag på IT helpdesken lite som att gå till banken det tar tid men brukar lösa sig.
Ska nu vila oss i form till nyår på Hyatt on the Bund

NU ÄR DET SNART JUL IGEN OCH HÄR GÅR DET I GLITTRETS TECKEN

2018-12-22 05:29
Från hockeymorsangoeseast

Konstigt att det snart är jul, trots två veckor i Sverige med tidigt julbord med mamma och barnen. Där vi tom köpte lite julklappar så är vi tillbaka på hemma mark igen. Trots fjärde julen har så är hjärnan inte alls inställd på att det är jul.
Inget bak, inget stök, mycket lite pynt och att värmen och ljuset är fel så igen julstämning alls.
Men det går åt rätt håll
1) Lusse firande på jobbet för första gången. Lite blandade reaktioner på vårs kinesiska vänner, vuxna människor skrider inte omkring i vita kläder=dödens för med ljus och dessutom sjungandes. Gjorde tappra försök att förklara men detta med olika religioner och traditioner är inte riktigt deras sak. Men lite stämningsfullt blev det.
2) årets julbord dåligt med sill, lutfisk och skinka men annats var maten faktiskt god. Och gått om rödvin hade vi också
3) klas innebandys klubbs julmiddag med present utdelning, tysk mat men mycket smaskig skinka med senap, hårt bröd, ost och snaps. Lite freeflow också och ett nummer från 50/50 vinsten. Som vanligt otur i spel!!!
4) julpyntning hemma som vanligt stilfullt och modest
5) sedan kom tomten till jobbet
Så nu är julen komplett

Test

2018-12-16 14:11
Från hockeymorsangoeseast

Krångel och problem

SNART UPPE I 16 % eller KOREA DAGS

2018-08-25 23:58
Från hockeymorsangoeseast

Sitter nu någonstans i Seoul och ska äta REVBENSSPJÄLL med lite picklade grönsaker, på mycket lokal resturang.
Liten kort bakgrund är på resa i Korea utan gubben. Han är hemma med monstret.
Bara 2,5 dagar men har haft mycket trevligt, bra mat ( första gången med kött suchi, smaskigt) en dags jobb och en dag göra stan, palats, gränder, konstnärs gata, lokal marknad, teater och mycket lite shopping.
Efter Klas beskrivning av Korea så är jag mycket postitivt överraskad, inga kuligheter alls. Verkar dock vara ett tråkigt folk, jobbar som attan. Staten har precis infört en regel att nu får de inte jobba mer än 52 timmar i veckan, innan tydligen inte ovanligt med 12-13 timmar på jobbet. Det ringer ut och in för rast mycket strikt, vakterna kommer rusande med paraply när det regnar och har full koll på vilka vi är.
På gymnasiet är det inte ovanligt att komma från skolan vid 10 snåret på kvällen, det hade varit något det.


Slutsats: trots att det gröna är grönt och internetet funkar snabbt och utan VPN så ska man nog inte flytta hit om man är inte är arbetsnarkoman.

Eller så kanske man ska flytta hit för toalettena, bilderna är från leverantören vi va hos, glömde ta på motorvägens men det vara samma standard där hade tom skyltar som visade vilken som var upptagen eller inte, sitt toa, papper att torka sig med, en info skylt som speciellt talade om

SLÄNG TOAPAPPRET I HOLKEN OCH SPOLA NER DET!!!!!!!!

ÅTER I KINA ELLER NU KOMMER GLENN OCH FLYTT

2018-07-15 10:35
Från hockeymorsangoeseast

För er som missat detta har galna familjen skaffat en ny medlem, lilla Glenn. Just nu råder det stor tvekan om han är en kanin, marsvin eller hund. Det enda som är säkert är att det är en ullig boll med fyra ben och nos. Dessutom skäller den så troligen en hund. Många skratt blir det enligt affären där vi köpte honom skulle han vara född i slutet av januari och vara en Toy Pudel men vi fick två frågor när vi kom till vår veterinär för vaccination och koll att
1) med tanke på hur tänderna såg ut och hur långt testiklarna ( det var iallafall en hanne= 1 rätt) kunde han nu inte vara mer än 4 månader om jag då räknar baklänges så hämtade vi inom den 19 juni, såg honom den 15 maj (3 månader), chefen fru såg honom den 5 maj då hade han varit tre veckor där ( 2 månader) , dvs bara 8 veckor som han fick vara hos sin mamma, stackars knatte.
2) vilken ras är det var nästa fråga, han trodde nog inte på Toy Pudel, är väl troligen en korsning mellan grindstolpar och lyktstång, den som lever får väl se hur han ser ut när han blir vuxen, vilket inte är samma som står. Tur att jag inte lider av lågt blodtryck för då skulle jag svimma varje gång jag böjer mig ner för att klappa.

Sedan är det också äntligen dags för flytt, fick hjälp med att packa och flytta men först till en korttidslägenhet då vår inte var klar. Bor slutligen på 10 våningen med stor balkong, badkar, gym, inom och utomhus pool.
Så idag skiner solen så efter att ha varit på banken är det bikini på och lite lat dag.

HURRA

Kanske ska nämna någon kort kommentar om fotbolls VM, var på krogen både när Sverige vann mot Sweich kul kväll, inte så kul dagen efter.
Igår mot England mindre kul dels för att vi inte vann men också för att dessa puckade kineser firade att att slänga ut öl i luften, fick gå hem indränkt i öl och de vakter som stod där gjorde naturligtvis inget. Ska inte tänka mer på det blir så himla negativ.

Nu är det dessutom ny helg, regnperioden som i år var mycket kort är över så nu kommer den riktiga sommaren.
Har tagit ledig fredagarna i Juli och lite till för att göra slut på min semester. Och det känns faktiskt som semester, efter 2,5 dagar vid poolen men folk från så många länder, inklusive kineser som faktiskt både solar och badar. Ca 32 grader varmt men rätt svalt i poolen, den är dessutom så grund så det går att ligga i den för svalkans skull. Mitt under dagen när det blir för het går vi upp gör en enkel lunch och sedan tillbaka till solstolen och en lite lunch tupplur, som vanligt att jag världsbäst att sova ute.
På eftermiddagen blir den en bärs (11 spänn) eller glas(8 spänn) och sedan upp för att sitta på balkongen och kolla på grannarna. Dvs som vilket hotel som helst runt medelhavet.
Dessutom känns det nästan inte alls som att vi är i Kina men det varar inte länge för så snart badvakten ska rycka ut på tjänstgöring som ett fixa plaststolar som i praktiken värmeutvidgar sig så mycket att de går sönder eller att parasollen blåser iväg eller det dricks i glasflaskor i poolen.
Inget av detta går naturligtvis något speciellt bra så genast tillbaka till verkligheten.

Om ni skulle ha vägarna förbi så är det bara att titta efter den ”fluffiga” tanten i orange virkad mössa som sitter och stickar.

Och sanningen att MAN BLIR INTE SOLBRÄND I SHANGHAI STÄMMER INTE ALLS, SKIT VAD SOLEN TAR MÅSTE ANVÄNDA SOLSKYDDSFAKTOR MEN SÅ LIGGER JU SHANGHAI PÅ SAMMA BREDDGRAD SOM NORD AFRIKA

TJÄNSTERESA I TJÄNSTERESAN ELLER ISRAEL ÄR OVÄNTAT BRA

2018-07-08 06:54
Från hockeymorsangoeseast

Fick möjligheten att åka två dagar till Haifa för att besöka ett Start up företag i lukt branschen.
Otroligt vänliga människor och mycket öppna att diskutera både politik och religion, svåra frågor som vi i Kina inte kan diskutera alls.
Mycket kultur hann vi med på dessa intensiva dagar, korsriddar fort, ny religon, basar och romersk stad som var under utgrävning, promenad på stranden och bra mat, mycket intressanta saker på frukost buffén , alldeles för söt för min smak, bra pita bröd med kött till lunch.
Om de bara kunde sluta bråka med varandra så skulle detta vara ett underbart semesterställe.

STUDENTEN ELLER HUR MYCKET CIDER KAN DET GÅ Åt

2018-07-08 06:35
Från hockeymorsangoeseast

Japp, efter en veckas ”intensivt” jobb, tre dagar på kontoret med lite avbrott för måste saker, kvällar med att träffa folk, 2 dagars offsite på Bohus Malmön, kanonväder så det blev tom ett morgondopp i havet. God mat, Aperol Spritz , knott mm var det tid för två veckors semester.
Startade med de två enda dagarna med dåligt väder då vi dessutom hade havsnära hus för oss själva.
Sedan drog det igång,
Student 1: brosans äldsta, totalt oorganiserad utgång vid Ullevi, gick inte att se något och stackas Oscar fick leta reda på oss. Varmt men hade i sann kinesisk anda taget med att paraply som skydd. Klas och Emils kostymer var nog inte helt rätt plagg. LÄXA NR 1: inte för varma kläder
Student 2 och 3: lika varmt på skolgården men Klas utom kostym och jag med ännu tunnare klänning. Hvitfelska därpå 2 fester efter varandra, perfekt att träffa alla kompisars släkt och gamla vänner som man inte sett på evigheter.
LÄXA NR 2: chilla ner på mängden mat alla äter inte som galningar. Och risken blir att det blir som efter jul samma rester om och om igen. Lite tradigt
LÄXA NR 3: undvika all starksprit till ungdomarna de kanske vill gå på sin fest
Japp lär sig något varje dag.
Sedan blev det helg men inte så mycket rast och ro ändå, först ut till Skärmhamn med släkt, räkor och bad. Sov över i badhuset och bara att graciöst slinka ner, hmmm
Sedan raskt vidare till Ucklahoma för lite kompisträff och dessutom träffa Jusse, sov över frukost och sedan hem till Emil.
Student 4 och 5: nu var det dags för Stenungsund och trots att vi bott i så många år är det inte många man känner igen eller så är det så att ungarna har blivit så stora så de är svåra känna igen. Trevligt sällskap med mat mm men denna gången var det nog inga viktiga läxor att lära oss.
Student 6: Emils, gick ut godkänt, vi tog lärdom av alla läxor och klarade oss undan enkelt, trevlig solig dag , med släkt och vänner, sen kväll ute och Emil kom iväg till allt. Inget kras eller kaos alls.
Pust skönt att detta är över, det blev ingen tid för Klas och mitt champagne slag för att fira att vi har baxat två ungar genom skolsystemet .

Sammanfattning: Unge 1 börjar på sin master på Universitet i Utrecht ( Holland) till hösten efter sin praktik på ambassaden i Liberia, Afrika
Unge 2: Godkänd examen och börjar jobba w32 ett jobb som går att kombinera med hockeyn.

ANDAS

SKIT POMMES FRITES SÅ LÄNGE SEN DET VAR DET BLEV NÅGOT SKRIVET

2018-07-02 00:09
Från hockeymorsangoeseast

Sitter nu i våtvarmt omslag i Shanghai runt 37 grader och så fuktigt, nu har sommaren här.
Kan tyvärr inte ens komma ihåg när senaste skrev men det har varit studenter och hemresa, flytt och nu pågår fotbolls VM.
Vi har också skaffat oss en ny familjemedlem , pyttiga hunden Glenn.
Men får vi ta en sak i taget.

Hejdå

VI SKA PÅ SEMSTER OCH VÄRLDENS BÄSTA ROOF TOP BAR

2018-05-09 00:53
Från hockeymorsangoeseast

Coolt ställe, definitivt att komma tillbaka till, lite Thailands känsla men utan bad, avslappnat, glad människor kanske ibland lite för mycket på men funkar ändå.
Vart undrar ni då, kan detta verkligen ligga i Kina, jajamensan
2.5 h flygresa lite sydväst om Shanghai. Yuangshou närmaste stora stad Guilin. Ligger vid Li floden full med fräcka karst berg, se bilder nedan och en liten biflod.
Åker med två kompisar, flyg på fredagen, bil till hotellet som ligger mitt i centrum nära kanaler. Vägen dit hittar vi ölställen så snabbt in med grejerna och sedan ut. Bärs och en av våra nya favorit snacks
Gurka med japansk senap=soja med wasabi: inget för den veka speciellt om man gosar runt gurkan längs ner så rensar det alla system med ett helt sanslös wasabi hjärnfrys. Ni som aldrig har upplevt detta kan jag försöka hemma men glöm inte att den wasabin vi får hemma är lite vek mm.
Morgonen efter frukost, bil genom en verkligen urtråkig stad lång bort till flodbåts terminal för en 4 timmar långsam resa ner längs Li-floden. Märker genast att min stress nivå är hög då jag inte kan koppla av och bara njuta av den helt sanslösa utsikten.
När vi bokade detta ville Klas och jag bo en bit ut med hotell med pool, men tur ibland att vi ändrade oss. Först av allt så är det officiellt inte sommar ännu i Kina vilket innebär att utomhus pooler inte är öppna, tiden för poolöppnade verkar vara i slutet av Juni och sedan stängs i September. Mycket underligt men så är det . Sedan så hamnade vi på ett ställe mitt på huvudgatan men allt precis bredvid och dessutom bilfritt så min fråga till hotellet innan vi reste om de hade möjlighet att hämta oss med bil mötes av fniss och stort frågetecken. Detta fattade jag först när vi kom fram och det visade sig vara ca 5 min att gå. Stora trevliga rum, trevlig personal.
Varför var detta ett bra ställe:
1) världens bästa rooftoop bar, naturligtvis i betraktarens ögon, 6 våningen på ett hostel (pris kanske runt 30 per natt). Ägarn= bartendern var mest intresserad av att hålla på med telefonen, karaoke, film och tv-spel med polarna så mycket att drink upphällning vi göras av oss, sedan räknande han glasen. Tur att vi la till lite annars hade det varit en total förlust affär för honom. De körde Karaoke där också och folk kan vara så söta. Som killen som gör tjejen sällskap , hon sjunger och han rättar till micken . Eller tjejgänget där två sjunger och de andra sex agerar kör, när de inte vill bli fotograferade med oss.
2) mycket turister men enligt Rickard mycket ungdomar som startar här på väg till Sydostasien, mycket klättring, cykling, båtturen,
3j maten mycket internationell kanon indisk, Vietnam mm
4) människorna glada, de flesta kunde engelska och världens sötaste mini tanter. Livet var inte kött här förr med lite mat och mycket arbete.
5) drack den enda ölen som jag i hela mitt liv gillat troligen tysk , naturligtvis glömde jag kolla namnet , med citronsmak.
Mums
Lite turistfällorna hamnade vi allt i pågrund av tidsbrist och när vår guide frågade vad vi tyckte blev hon helt paff när vi tyckte det var kasst. Rätt vanligt här !!!
Fräck ljusshow på kvällen och sedan en underbara natt med matförgiftning. No more comments
Sista dagen tur till risfälten men det blev inga för mig eftersom jag inte kunde gå uppför mer än 100 av 1000 trappsteg.
Typiskt med de andra tog kort
HIT ÅKER VI INGEN