RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-01 18:23:58

jonssonanna blogg

jonssonanna blogg på Nouw

Chokladmuffins, Legend & nattjobb

2019-03-01 18:14
Från jonssonanna

https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/10/30/saftiga-chokladmuffins-med-mintgomma/

Hej ♡

Jag tänker börja med vad jag gjort idag. Jag vaknade klockan 6:00 av att min pappa skrev upp för att åka och jobba (surt eftersom jag har sportlov). Jag kunde inte somna om. Egentligen vaknade jag tidigare också runt 4:00 och av en ren slump varmin kille också vaken , så jag skrev lite med han tills han somnade. Jag blev ganska uttråkad ska jag vara ärlig, så jag började läsa andra delen på Caraval, som heter Legend (det är verkligen ett tips mina vänner!

Efter att klockan dragit sig mot 9:00 gick jag upp och hade cravings på nudlar såhär på morgonen. Sen satte jag mig och fortsatte läsa en stund. Sedan bestämde jag mig även att baka chokladmuffins. Jag tog självklart receptet från min favorit bagare och kreaktör Bakamedfrida, jag kan länka receptet redan nu men för dig som vill fortsätta läsa så finns även länken under bilden. https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2018/10/30/saftiga-chokladmuffins-med-mintgomma/ (Jag tipsar om Fridas bakblogg också) ♡

Dem blev superduper goda (OBS bilden är lånad från Fridas bakblogg) Jag skippade dock minten den här gången.


Eftersom jag gick ut med att jag och min klass sticker till Marocko om 21! dagar så tjänar vi fortfarande in så mycket pengar vi kan för att vi alla ska slippa lägga extra kostnader (en väldigt smart ide, då alla kanske inte har råd själva att läsa nått tusen på mat i en vecka). Därför ska jag tillsammans med 2 andra jobba (har redan jobbat 3 gånger) på Vasaloppet. Jag har fått "äran" att jobba på självaste nattvasan. Så mitt Pass är 21.00-05.00 på morgonen. Jag ska fixa lite middag tillsammans med ett gäng andra och jag tror att det kommer bli en rolig upplevelse. Därför kan jag inte skriva så mycket mer då jag har tänkt att gå och lägga mig en sstund för att kunna vara extra uppvilad tills om några timmar.


Kan förvarna redan nu att i nästa inlägg kommer jag skriva lite om mönstring och värnplikt, vi som fyller /har fyllt 18 det här året har ju fått hem inte bara 1 utan flera brev om mönstring och eftersom det är en sån stor debatt just nu så tänkte jag dela lite av mina egna tankar om det.

Tack för att ni läste , Puss och Kram

tröttsamma tider

2019-02-10 15:58
Från jonssonanna

Hej

Jag har inte skrivit på ett tag för att mitt liv har varit okontrollerat och jobbigt på sista tiden. Jag är liksom trött hela tiden, orkar inte göra de sakerna jag brukade göra. I skolan kan jag inte fokusera, jag kan inte fokusera någonstans egentligen. Jag går till kuratorn på skolan men det funkar inte så mycket. Jag måste bara hitta min motivation igen.


Men jag vill inte att min blogg ska handla om dåliga vibes så jag tänker skriva om de bra saker som hänt mig den senaste tiden och även framtida planer.

Jag har mest spenderat de senaste månaderna med min kille men även med mina vänner, vilket har varit jättekul. Jag är verkligen jätteglad över alla framgångar jag fått i mitt liv tack vare dem. Jag har även kollat på mycket film (när gör jag inte det?) och lyssnat på mycket musik. Jag måste bara få tipsa om serien : Jane the Virgin och free rein. De är super duper bra.


Vi håller också just nu på med FN-rollspelet och det är en av anledningarna till att jag är super stressad. klädkod, vet och etikett, moral och regler, allianser, tal och resolutioner. Mycket står alltså på spel och på torsdag (alla hjärtans dag) har vi rollspelet i Aulan. Jag ska ta inledningstalet som ska hållas på engelska och jag är väldigt nervös men jag tänker bara gå ut dit och göra det så kan jag skita i det sen och köpa en bulle eller nått för själv- belöning.


Framtidsplaner: den 22 mars sticker jag och min klass till Marocko, Marrakesh på studieresa i 7 dagar!!! Hur coolt är inte det? Vi har samlat pengar sen första året och äntligen ska vi åka. Jag kommer inte berätta så mycket mer men jag kommer blogga om det! Så runt sista mars eller första april bör det komma ut lite uppdateringar!


Andra framtidsplaner: Jag måste börja må bättre och efter resan ska jag byta gym och börja gymma 5 dagar i veckan och äta mycket bättre. Just nu går mitt liv ut på att överleva vilket jag tycker är fett tråkigt. Livet ska levas eller hur? Så jag ska sätta upp en plan, bara leva livet och försöka ha kul och få bra grades.

Men nu måste jag gå och duscha och sen ska jag öva lite på FN talen. Bilden: jag och en av mina bästa vänner tog en fika på Waynes för att lugna våra nerver inför på torsdag.


Puss och kram

5.30

2018-11-14 09:47
Från jonssonanna

Hej

Idag vaknade jag 5.30 och var jätte utvilad och jag kände för en gång skull "yes" det är skola typ. Men när jag kom dit så visade det säg att min lektion var inställd pågrund av religionsdagen. På Religionsdagen delas vi elever in i olika grupper och går till olika klassrum och får ta del av alla religioner och sekter och tro m.m. bara för att bli mer insatta i vad människor tror på och förstå våra medmänniskor. I våran klass har vi inte börjat med Religion än så därför behövde inte vi vara med (tror att det bara är dem som har religionkursen som gör det här). Så som sagt var min lärare inte ens här så jag ringde och tydligen hade hon skickat ett meddelande redan igår om att min tre timmars lektion på morgonen var inställd men tydligen gillar internet inte mig för jag har inte fått något.


Men ärligt jag tycker inte det är så drygt och vänta, jag har till exempel en Essä som måste skrivas till engelskan, jag måste alltid plugga matte och sen har jag flera avsnitt av Wahlgrens värld som jag har missat så just nu sitter jag och kollar på det.


Kl 11 slutar egentligen min lektion och bara för idag så har vi håltimme tills klockan 1 för även svenskan är inställd så jag och min kompis ska gå ner på stan och äta lunch och fika. Kanske testa den nyöppnade Espresso House. Så nu ska jag fortsätta kolla på Wv.

Puss och kram

Håltimme

2018-11-06 11:25
Från jonssonanna

En sneakpeak på receptet som kommer ut imorgon.

Hej

Nu har jag håltimme och tänkte att jag skulle kunna blogga lite. Min franska lärare är hemma igen, nu när man behöver henne som mest. Jag fattar inte vad jag ska göra men jag får väl fråga någon annan. Igår skrev jag att mitt liv suger, det var nog att ta i lite. Men sen upptäckte jag senare att det spelar egentligen inte så stor roll om jag mår dåligt lite då och då. Alla gör det, livet kommer alltid att vara upp och ner, det är 50 shades of Grey och inte bara B&W. Något som vi alla bör tänka på. Om man inte kan må bra själv, få någon annan att känna sig speciell. Mina vänner är vad som får mig att vilja gå upp varje dag, för de är alltid dem som jag kan skratta och ha kul med. Många kanske inte har känslan för att kunna vara speciellt duktiga på kommunikation och sociala tillfällen. Men lugn, det kommer så småningom. Många av er som känner mig ser mig nog som pratglad och snäll. Men hemma är jag inte det (om det inte är en het diskussion om politik m.m.) Hemma är jag tyst och lugn och många kanske tycker att det är chockerande. Vanligtvis älskar jag att skratta, skämta med mina vänner men hemma är jag en annan person. Det får mig att fundera på, när personer säger "Men när du inte dig själv" "du är så förändrad" "det här är inte du" Det är fel. Det är jag, jag kommer aldrig bara vara mig, det som händer runt om mig i min vardag kommer att prägla mig alltid. En person har FLER personligheter. Det finns ett ledset- jag, ett argt-jag osv. Jag blir så irriterad på att alla har så många fördomar om alla.


Okej jag tråkar verkligen ihjäl just nu och det är väl då alla tankar blir så konstiga. Så undrar vad vill ni läsa på min blogg? Vad är det roligaste? Vad är sämre? Jag behöver verkigen kritik så jag kan ändra lite, så att jag kan utvecklas. Jag hade förut för ganska länge sedan en Dagens tips ska jag lägga upp det i varje inlägg eller ha det som en outsider på panelen? Ni får bestämma:) Något jag hade velat göra är "Min dag i bilder" men jag måste fram med kameran och dator och program (redegering *jag redigerar aldrig bort saker från bilder eller gör det overkligt, försöker bara att hitta bra filter som framhäver bildens ljusa och mörka partier* Alla bilder som jag lägger ut är taggna av mig annars skriver jag vart dem kommer ifrån** )

imorgon ska jag ge ut ett repect och alldeles nu ska jag sitta och redigera lite. Men dagens tips: Ät mat

puss och kram

Caraval, Halloween och sponsorer

2018-11-05 17:17
Från jonssonanna

Hej

Länge sedan jag skrev nu, vilket verkar bli en standard replik hos mig. Ni vet när saker inte går som man tänkt sig och man bara känner att nej det här kommer aldrig att funka. Så känner jag just nu, mycket av min lediga tid går ut på att just tänka att mitt liv verkligen suger. Men sen finns det dagar som till exempel igår, fick reda på att jag fick A på en skrivuppgift på engelskan och även godkänt i psykologi hemprovet och så plötsligt går man från att vara på botten till toppen igen. Jag vet inte vad jag ska skriva och hur jag ska skriva, sanningen är att jag har skrivkramp, på alla sätt som går. Nu under höstlovet har det varit bland det värsta och bästa saker som hänt mig och det tar på krafterna att komma tillbaka till skolan och bara köra som om inget har hänt.

Jag jobbade även på tomteland under spöklovet (en bild på deras fulgran)

Senaste månaderna så har det varit jättekul och jag har fått 2 nya klasskompisar. Jag har läst ut pojken under bron och Caraval. Båda är 2 helt olika böcker men min favorit bok är helt klart Caraval. Shit viken bok, jag bara väntar på att få meddelande om att den ska bli film. Jag har verkligen målat upp hela filmen i mitt huvud redan och den är helt underbar i min hjärna iallafall. Pojken under bron var riktigt bra, jag har läst den första boken flickan på hotellet och jag tycker verkligen om idéerna om att sociala medier hjälper mycket och att man inte ska underskatta ungdomars kunskap och användning av sociala medier. Bör verkligen testas inom polisen mer.

Vi hade också en Halloween fest för mindre för att samla in pengar till en klassresa. Är helt nöjd med tanke på vad vi har gjort och inte gjort. Måste bara tacka för alla grymma sponsorer som hjälpte oss att genomföra det här, utan dem hade det inte hänt någonting! ska se till att vi skriver en tack-häslning till alla inblandade!

Det här känns så deppigt (att jag lovar och skriva men har ej tid eller fantasi) så därför ska jag göra min lista igen eftersom det verkar vara det ända jag har att skriva idag.

5 bästa

1. baka

2. laga mat (kycklingträtter är det bästa och pasta!!)

3. film (alla genrer)

4. teater

5. instagram, foto redigering

Jag lovar att jag ska skriva mer än en gång på typ 100 år. Tack för att du lästa Puss och kram

En ovanlig Njupeskärs vandring

2018-09-03 08:38
Från jonssonanna

Hejsan!

Nu har jag varit borta ganska länge med det bror på att skolan har börjat och att jag även haft ganska mycket att göra. Men om jag ska sammanfatta de senaste 3 veckorna så tycker jag att det har varit ganska chill. Första skolveckan var mest att sammarbeta med resten av linjen, alltså 1:orna och 3:orna. Ska jag vara ärlig så var det ganska tråkigt men det är väl något man måste göra.

På första torsdagen- till fredag första veckan stack vi 2:or på den årliga Njypeskärs vandringen som våran linje anordnar. Jag vet inte riktigt hur mycket vi gick men det måste bli över en mil. Ni som varit där och vet hur platsen ser ut så finns det ett vattenfall som många reser hit för att se. Vi skulle upp ovanför vattenfallet och till Rösjöstugorna, för att sova över där. Med en stor ryggsäck som var lite större en hälften av hela mig som vägde minst 10kg gick vi upp för berget. Ärligt det låter lätt men med den hastigheten och min ovana att ta mig fram i myr, lera, mossa och vass sten- terräng + extra kg på rygg, axlar och höfter blev det snabbt ganska ansträngande. Det konstiga var att dagen efter hade jag bara ont i fötterna efter att jag gått på alla vassa stenar.

Som ni kanske hört på radio och läst så blev det lite andra planer då en i vårt sällskap ramlade och gjorde illa foten så fjällräddningen och ambulanser kom men vi fortsatte att vandra, shit vilken otur för oss. Jag glömde även nämna att vi hade en guide med oss som skulle visa oss ett gammalt heligt träd. (enligt vissa är det ett av världens äldsta träd, och andra säger att det är nordens äldsta träd. Flera vandrar och åker hit miltals för att sitta och be framför trädet och nå trädets heliga ande. Det sägs att en kvinna har tagit en moppe hit från Norge med en liter heligt vatten från en kyrka för att hälla det på trädet och sen åka tillbaka igen. Det finns även en story där en man ska ha suttit i 50 dagar framför träden för att få kontakt med det och sen åkt hem.)

Hon matade även fridlysa fåglar med bröd som hon hade i handen det var ganska coolt. Eftersom vi blev en man kortare så valde vår guide att stanna med den skadade vilket resulterade i att vi gick lite vilse när vi försökte hitta det heliga trädet. När vi väl kommit fram till stugorna efter att ha råkat avvika från leden och gått på sylvassa stenar istället för platt gräsmark så kände nog alla att vi bara ville gå och lägga oss. Men vi lekte lite och hade det jättemysigt vid slogboden sen gick vi och la oss. Nästa dag gick det jättefort att komma hem.

Detta blev ett ganska långt inlägg och mest om Njypeskärs resan. Hoppas ni gillade det. Puss

Jobb & fullt upp

2018-07-22 14:07
Från jonssonanna

Hej!

Sorry det var ett tag sen jag skrev och det är för att jag har försökt men inte kunnat hitta på något intressant eller roligt att skriva om. Jag jobbar även ganska mycket och är väldigt utmattad när jag kommer hem. Alltså wow, det är så oroväckande att se att det brinner så mycket i Sverige just nu. Jag vill bara säga tusen, tusen tack till alla brandmän och dem som kämpar för att få ner alla eldar runt om i vårt land. Det finns inte ord för hur bra ni är! All support och kärlek till dem<3

Mitt liv har varit så fullt upp just nu med massa saker, jobb och vänner så jag vet inte vart jag ska börja. Jag gör något inprincip varje dag och jag älskar att ha fullt upp. Just nu passar jag min mosters hund Ludde och vi har det jättemysigt. Jag tror att han ligger och sover på mina skor om han inte har flyttat på sig men det tror jag inte i den här otroliga värmen!

Detta blir ett lite kortare bara för att jag måste lägga ut nått, får abstinens av att skriva något men det är helt blurry. Men ska försöka sammanfatta hela veckan.

Jobbat, jobbat & jobbat. varit med vänner och haft det super mys. Kollat på massor av film, och badat minst tusen gånger. ( Lite bilder på vad jag gjort följer).

Puss

STOCKHOLM-DRAMATEN

2018-06-10 12:34
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

Jag tog en paus i bloggandet ett tag eftersom allt fokus hamnade på att få allt klart tills skolavslutningen. Jag har gått ut 1 på gymnasiet, det känns helt sjukt, tiden här går 1000 gånger snabbare än i högstadiet. Det känns som om de var igår jag gick min första dag. Tiden går så fort, ifall det ska gå såhär snabbt känns det tråkigt. Men det är skönt att ha slutat tidigare än de yngre och att man har ungefär en veckas lov tills sommarjobb.

Jag ska inte snacka mer om skolan, för jag har nämligen varit på studieresa till Stockholm med Kommunikationsprofilen. Vi gick på en utställning i Kulturhuset som handlade om nya illustrationer till boken "Bröderna lejonhjärta" som var väldigt brutala och sjukt läskiga. Tror att jag förstörde lite av min bardom där inne men teckningarna var intressanta och på något absurt sätt fina. Sen gick vi till Dramaten och kollade på teatern "häxorna" som var speciell men bra. Sen sov i på hotell i Solna och dagen vi skulle åka hem shoppade vi i några timmar. Kan vi ta en minut för att jag lyckades hålla mig och inte shoppa någonting? Känner mig sjukt stolt över mig själv för det. Vi behöver minska på konsumtionen och spara och ta hand om det vi redan har istället.

Men jag kan fortfarande inte släppa hur exklusivt det var inne på Dramaten. Shit vilken upplevelse och jag vill bara tacka för den här härliga resan med bra vänner och roliga minnen. Detta måste göras om nån gång. TACKSAM, TACKSAM, TACKSAM♡ 

Puss & kram 7 studentklänningar

2018-05-24 11:38
Från jonssonanna

Hej mina ♡

Ifall du tar studenten i år och har ångest över att du inte hittar den perfekta klänningen. Här har jag valt ut 7 klänningar som skulle vara hur grymma som helst till studenten. Både långa och korta klänningar. Vill också påpeka att detta inte är ett sponsrat inlägg utan gör bara det här för att det är superkul att visa mina olika favoriter och kanske hjälpa någon i nöd!


Zalando- 329kr

Zalando

Nelly.com 349kr (rea just nu 50%)

Nelly.com 799kr

Bubbleroom 899kr

Detta är inte en "studentklänning men senare på kvällen eller balen hade den passat perfekt"

Bubbleroom 499kr

Bubbleroom 399kr

Hoppas du hittade något fint, även du som inte tar studenten i år men bara behöver fräscha upp sommar-garderoben lite så har du 7 klänningar som skulle passa perfekt till just dig! Kom ihåg att klänningarna sitter 99% säkert inte samma på dig som på modellen på bilden. Kom då ihåg att du är fortfarande lika vacker som alltid och att mer än de flesta har just samma problem som dig när det gäller storlekar & former på klänningar och kläder. Happy shopping! ​♡

veganska maränger

2018-05-24 10:37
Från jonssonanna

Hej mina ♡

Jag är sjuk och har varit det hela veckan. Jag har hostat i cirka 3 veckor, så jag tar medicin och kortison. Det dryga med att vara sjuk är att man hamnar så mycket efter i skolan, jag har lite ångest över att jag inte ska hinna visa allt eller göra allt klart innan sommarlovet. Jag är sjukt taggad på sommarlovet, jag har aldrig känt mig så taggad någon gång. Jag har så mycket planerat, vara med vänner och göra minnen. Det skönaste med att lämna högstadiet och lågstadiet måste vara att man känner sig äldre och lite mer friare. Man får välja vad man vill plugga för linje och man börjar inse vad man är för person och vem man vill bli och det bästa är att man lär känna nya människor och går bort från alla dryga kompisgäng och stereotypa bilden för olika gäng.

På instagram gjorde jag en omröstning och frågade ifall ni ville ha ett recept på veganska-maränger. 67% av er svarade ja. Så här är receptet:

VEGANSKA MARÄNGER

Ugn: 50 grader

Vad du behöver?

2 dl socker

en förpackning ICA kikärtor (380g)

Valfritt* karamellfärg , mynta

Gör så här: Häll det "tjocka vattnet" av kikärtorna i en bunke. (du kommer inte använda själva kikärtorna så dem kan du lägga undan.) Tillsätt cirka 2 dl socker i kikärts-vattnet. Vispa upp med en elvisp tills det blir vitt och fast. TIPS: Om du kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ut är den klar. Spritsa ut små fina maränger med en sprits i valfri form och storlek. (*karamellfärg= dela upp smeten i två bunkar, häll försiktigt i karamellfärgen i ena bunken till du fått den färg du vill ha. Om du vill droppa 3 droppar mynta i den smeten. Lägg den färgade smeten i en sprits påse, lägg den andra vita smeten i en annan spritspåse. Lägg båda spritspåsarna i en gemensam spritspåse. Börja spritsa! Resultatet är ljuvligt♡ Grädda ungefär mitten av ugnen 50* (beroende på vilken ugn du har). i 1 timme beroende på storlek på marängerna. Öppna och känn efter. När det gått en timme kan du stänga av ugnen och ha dem inne på eftervärme egentligen hur länge du vill. Ta ut och används som topping till glass, tårta eller nått annat gott!

kommentera gärna vad du tyckte om receptet! ♡ kram

POLLEN-PROGNOSEN

2018-05-13 19:11
Från jonssonanna

Hej mina hjärtan♡

Hela veckan har varit hur fin som helst och det har känt som sommar varje dag. Men jag har bara varit inne nästan hela veckan. YES! Jag är allergisk mot pollen och du som tycker att man tjatar, ja men det är lätt för dig och säga som inte vaknar med ihop klistrade ögon och torkat snor i hela ansiktet varje dag i några veckor varje vår. De är inte du som har problem med att somna för att du är så täppt i näsan att du inte kan andas. Jag har sån himla abstinens för att jag inte kan och får gå ut just nu. Till nästa vår ska jag ansöka om att få ta spruta för jag orkar seriöst inte med det längre. Jag kan inte vara med på gympan i skolan oavsett inne eller ute för att immunförsvaret är skit. Att man missar massa dyrbar tid i skolan för att man inte kan ta sig ut igenom dörren.

Men jag försöker att vara positiv så nu har jag suttit och lyssnat på Poddcasten - 22 kvadrat, alla avsnitt 3 gånger under denna vecka plus 16 avsnitt av Wahlgren och Wistam. Jag har pluggat lite och druckit en jävla massa te. Har läst ut 5 böcker och börjat på en ny bok som är as bra. Jag har städat rummet och möblerat om. Dessutom har jag lyckats vara ute lite längre vissa dagar då det regnat. Men det drygaste måste vara att min mobil är sönder i skärmen och laddaren är pajs så jag har inte haft mobilen på 2 dagar så jag ska försöka hitta någon som kan låna ut en laddare i skolan.

Usch jag hatar att skriva ordet "jag" det låter så självupptaget men i detta inlägg är det typ 90% jag men så får det vara. Sjukt tacksam över att ni läser mina inlägg och skriv gärna till min mail : bogganna@hotmail.se om ni undrar något eller vill få tag i mig, eller bara nya idéer till min blogg. Puss!

THE GOLDEN TRIO

2018-05-12 12:57
Från jonssonanna

IKEA har goda pizzor också.

Hej

Det här blir andra inlägget i kategorin POTTERHEADS! Idag tänkte jag ta upp vad jag tycker om dessa karaktärer: Harry Potter, Hermione Granger, Ronald Weasley. Jag tänkte börja med dem eftersom det i stort sätt handlar om dem. (Kan förekomma SPOILERS)

Harry Potter

För mig är den här karaktären väldigt dryg. Jag tycker inte alls om Harry så mycket. Snape säger att han är lat och arrogant, jag skulle säga mer besserwisser och för snäll för sitt eget bästa. Harry är inte min favorit karaktär eftersom i böckerna blir han rätt självupptagen och många ord som Snape kallar honom är sant. Även om det otroligt synd om honom så har han det ändå mycket bättre än de flesta har vilket jag tror att han glömmer. Allting kretsar runt honom och allt ska gå på hans villkor, ju mer jag skriver och tänker på Harry desto mer inser jag att Snape har rätt, vilket är sorgligt. Jag anser att det var bra att Snape var hård mot honom för att göra Harrys sidor mer klarare så att han fick chansen att inse det och växa upp med värdighet och bli bättre på att tackla sina dåliga sidor. Dock tycker inte jag att Snape kan ses som en hjälte eftersom han mobbade elever och andra. Som en sammanfattning på denna karaktär tycker jag att utan Harry hade nog storyn varit dåligt. Men att han inte är en av mina favoriter.

Hermione Granger

Den här karaktären är en av mina favoriter. När hon är liten, 12 år så är hon värsta snobbiga typen som tror att hon är bättre än alla andra (vilket hon är bokstavlig talat är). Men med tiden så växer hon upp till en bättre person. Hon visar att kunskap är makt, och att Harry och Ron vore döda utan henne redan första året. #girlpower Jag älskar verkligen den här karaktären. Hon inspirerar att göra läxorna färdigt och hon är en riktigt tuff person och en role model för unga och gamla tjejer/killar. Det bästa med henne är att hon är smart och tänker först innan hon gör saker, vilket jag tycker är rätt tryggt. Sammanfattning är väl att med tiden blir man mer vis och erfarenheter och kunskap kan rädda allt. Hon är en riktig hjälte.

Ronald (Ron) Weasley

Han är en riktigt feg person men han är stark också. Jag kan någonstans förstå honom när Harry är den som får all uppmärksamhet och han ingenting nästan. Hans karaktär är verkligen hel mysig och visar att vänskap är det bästa som finns. Jag tycker att han är den perfekta personen att gå på äventyr med för att han alltid går att lita på. Dock tror jag att en Hermione behövs för att överleva också. Jag har ingenting mer att säga om honom eftersom han är (enligt mig) en ganska innehålls fattig person rätt vanlig. Sammanfattning är att Ron borde ses som mer hjälte och att han visar att vänskap är det bästa som finns och även fast man bråkar så går det att lösa.

Okej då tror jag att det var allt för detta inlägg nästa blir en diskussion runt första kapitlet i Harry Potter och De vises sten. :) Hoppas du tyckte om detta! Tycker ni som jag? vad är era åsikter om The Golden trio? Kommentera gärna ? Ska jag göra desamma med The silver trio? (Luna, Neville & Ginny). Vad vill ni att jag tar upp för nått? ALL CRED TILL J.K

STOCKHOLM

2018-05-03 12:19
Från jonssonanna

Hej

I Fredags gick jag från skolan lite tidigare för att ta ett tåg som gick 14.35 till STOCKHOLM! Jag satt på tåget i cirka 3 timmar och lite till och då läste jag såklart Harry Potter. Jag åkte dit för att hälsa på en vän som jag träffat på ett sångläger tidigare. På fredag hände inget jättespeciellt vi åt hemmagjord pizza som var supergod och gjorde iordning madrassen jag skulle sova på. Sen gick vi en kvällspromenad och somnade senare rätt tidigt. På lördag vaknade vi ganska tidigt och åt en as god frukost och gick ut, jag följde min vän som jobbar som tidningsbud i sitt kvarter så vi lämnade lite tidningar och efter det åkte vi till gamla stan. Där gick vi in i science fiction bokhandeln http://www.sfbok.se

Wow vilken butik, jag vart helt kär i hela sortimentet och jag köpte även en Harry Potter mugg som ändrar motiv vid värme. Jag är helt kär i den och har redan druckit i den ett antal gånger, faktum är att jag faktiskt just nu medan jag skriver sitter och dricker varmchoklad i muggen och tittar på Harry Potter and the Halfblood-prince. Nog om det, vi var som sagt i den butiken och väldigt länge. Sen kollade vi in andra butiker men köpte inget för att jag är inte så mycket för att shoppa. När vi kom hem kollade vi på film och åt godis och glass och sen somnade vi. På söndagen tog vi Emelie- färjan över till Kungsträdgården där även FI (feministiskt initiativ) hade någon slags demonstration. Vi kollade på körsbärsträden som slagit ut så fint. Sen gick vi i gallerian men stannade längst vid bokhandeln. För vi båda älskar böcker.

Sen började klockan dra sig mot 17.45 vilket då var tiden som mitt tåg hem skulle gå. Jag köpte lite pommes och sa hejdå till min vän och satte mig på tåget hem. Jag har försökt att skriva det här så kort så möjligt. Men hela helgen var så mysig och rolig, en helt annan sak att bo i Stockholm rätt nära stan. Saknar redan Stockholm och vill bara dit igen så snabbt som möjligt. Vilket jag även ska, med min kommunikationsprofil om alla planer går som vi planerat. Vi ska nämligen gå och se Häxorna på Dramaten och jag kan verkligen inte sluta vara peppad inför detta. Jag vill ju jobba som skådis och att få sitta på Dramaten är en dröm.

Nu kommer lite bilder:)

Kram

Tårtan, Kungsträdgården, vetekatten

POTTERHEADS

2018-04-26 13:11
Från jonssonanna

Hej och välkommen till en ny kategori jag kallar "För Potterheads!" Den är för er som läser, kollar eller bara allmänt har er hjärna förtrollad i Harry potter världen. Här kommer jag att skriva om mina tankar om böckerna, filmerna osv.. Mitt upplägg kommer vara att jag diskuterar kapitel för kapitel. Jag fick inspiration av podcastern "swish and flick" den hittar ni där podcasters finns (måste förvarna att den är på engelska så alla vet.) Jag måste också börja att säga att det kommer förekomma spoilers och annat i dessa inlägg. Jag vet att de flesta redan läst Harry Potter men jag vet också att var 30:e sekund börjar någon att läsa Potter för allra första gången, så jag försöker ta hänsyn till alla. Du som vill läsa böckerna utan att få spoiler bör inte läsa allt i inlägget, jag kommer varna för spoilers när det kommer. Nu tror jag att jag har fått med all info.

Jag tänkte börja med att diskutera det nya Harry Potter spelet som kommit ut! Jag är redan medlem och älskar verkligen det. Det dryga är att det tar jättemycket batteri och spela och väldigt mycket plats på min mobil. Jag var tvungen att ta bort det men ska ladda hem det på en annan enhet som har bättre med plats. Det bästa med spelet är miljön, dem har verkligen fått till alla detaljer överallt. Jag blev hur glad som helst när jag äntligen fick mitt VR- Hogwarts letter. (Jag som många andra trollkarlar i världen kan ju säga att vi redan fått ett för länge sen, IRL, jag menar kolla bara på min Facebook profil mina kära vänner och ovänner).

Varför startar jag just denna kategori?

För att jag känner att trollkarlsvärldens alltid kommer att vara aktuell och är något som aldrig dör ut. Det finns så mycket tankar och åsikter och fan-teorier om denna magiska värld även förre och efter Harry Potters tid. Jag själv älskar att snacka, skriva, titta och tänka om trollkarlsvärldens och känner att jag måste få skriva ut alla dessa tankar någonstans så jag själv kan få lite mindre belastning i hjärnan och med det också dela med mig av mina åsikter och teorier om alla karaktärer, filmer, böcker och kommande projekt m.m.

Är du lika galen som mig i Harry Potter eller bara den världen? Så kan jag meddela att jag kommer skriva och uppdatera varje Torsdag om Harry Potter. Hoppas du/ni kommer gilla detta:) Kram.

Bara jag som vill ha sommar nu? (LÅNAD BILD)

Vila i frid Tim

2018-04-20 21:54
Från jonssonanna

Att få den vetskapen att du inte vandrar på jordens yta längre får mitt hjärta att krympa. En av musikgudarna har idag gått bort. Avicii eller Tim som han hette. Hur kan en av mina största förebilder bara försvinna?! Din musik flödar och kommer fortsätta långt fram. Du satte Sverige på kartan med din musik. Dagens musik skulle inte vara som den är ifall du inte satt ett kryss på den. Jag kände inte dig men jag vet att du gjorde grym musik som fick mig i tårar. Din musik sätter ord på inte bara mina känslor utan flera andras. Vi alla kommer sakna dig. Det känns bara drygt just nu, men det sägs att tiden läcker alla sår, detta sår kommer att läka sakta. Mina tankar går till din familj och vänner!

Jag är ledsen att just du inte fick längre tid här, men nu får himmelen dig istället och den kommer få en så sjukt lysande stark stjärna, starkast av alla! Idag spelar jag din musik för dig, för att stödja ditt sjuka arbete som du lagt ner!<3 oförglömlig, talangfull och alldeles för ung för att resa till platsen där alla kommer. Hoppas du har det bra utan smärta och att du fortsätter med din grymma musik där du nu är. Vila i frid Tim<3


Du

2018-04-02 23:04
Från jonssonanna

Hej, du människa som har bestämt dig att hata på någon. Tänk att det du gör och säger, dina handlingar har konsekvenser. Tjejen du kallade fet, kämpar med att gå ner i vikt. Killen du kallade spinkig, har ätstörningar och kanske nära på att dö. Personen du kallade ful, lägger ner timmar och tusentals kronor på smink för att täcka sig varje dag. Personen du sa var osmart och långsam, sitter i timmar och försöker få E på matteprovet. Personen du sa var elak, blir slagen hemma. Tänk om du blir anledningen till att ett HJÄRTA slutar slå?

Jag kan hålla på så här hur länge som helst. Ska det vara så svårt att fatta att saker sårar? Hur kul är det att bli kallad dum? Att man är inkompetent? Är det så roligt att få hat varje dag? Slampa, bögjävel, hora, dö, gå och häng dig, ingen vill se dig, världen skulle se bättre utan dig. Många av dessa kommentarer har jag blivit utsatt för. Jag känner minst 10 personer som får sånt här några gånger i veckan. Ska det få vara så? Ska det vara okej att trycka ner någon? Sociala medier har sina positiva sidor, ja vi kan kontakta varandra snabbt men baksidan är att vem som helst kan göra det, när hen vill, var hen vill, hur hen vill och så vidare. Ska man behöva stänga ner sociala medier? Jag är absolut inte felfri, alla har syndat. Men istället för att gräva sig en djupare grop varför hjälps vi inte åt och drar upp varandra ur den där gropen? Ja det kommer alltid att synas att den där gropen har funnits, men vi kan täcka över den mer och mer.

Jag är så frustrerad, jag blir ledsen, varför känner vi människor ett sånt behov av att skada varandra? Jag la ut på MS (Snapchat) en bild då jag skriver "Smal, tjock, ful, snygg, vem bryr sig? Jag är perfekt iaf. Lite senare får jag ett anonymt meddelande från någon. Den här någon skriver "du borde sluta ha så bra confidence, "jag är perfekt" pfft snarare motsatsen feministfitta" Jag skrattar så jag gråter över denna kommentar. För det första var har jag nämnt Feminism någonstans? För det andra, det jag skrev betyder ju att det spelar ingen roll hur du ser ut, du får älska dig själv. Men på vårt älskade sociala medier finns ett litet problem. Antingen ska man berätta hur dåligt man mår, hur man hatar sin kropp och hur fet man är och att man inte har några vänner. Eller så ska man visa att man är ute och reser och ta en jävla massa instagram-vänliga bilder och visa hur perfekt just MITT liv är jämfört med ditt. Man får absolut INTE skriva att man faktiskt är stolt över sin kropp, att man inte känner sig tvingad att följa idealet, att man känner att man är så jävla fin och vacker och bra. Nej för då bryter man mönstret, då är man istället ett monster "hur kan du vara så respektlös? vet du inte att vi mår dåligt här?" "det är så himla synd om mig". Men om folk bara stänger in sig i sin egen bubbla och går runt och tycker synd om sig själva kommer inget att förändras. Det går inte att vända en hel värld att sluta näthata och mobba IRL, därför ber jag DIG nu! Om du förändrar dig då kommer alla andra så småningom också det.

Den här personen skrev mer "vill inte veta mer om dig, du är en smärta att ens kolla på". Lilla vän, hur kan mitt utseende få dig att må dåligt? Herregud jag har inget bra svar på den här för det är så korkat och elakt så jag vill inte ens ta upp det. Men en sak ska du veta både du som mobbar och du som är offer. Ingen kan få dig att må dåligt utan ditt samtycke! Jag bryr mig faktiskt inte alls om hat längre. Varför ska jag ödsla tid på någon skithög som inte ens gillar mig. MOVE ON säger jag bara. Madonna : If you don't like me and still Watch everything I do... Bitch. You're a fan!

Confidence BOOST från mig

Du är fin, du är så otroligt vacker och snygg. Du kan bli vad du vill, skit i alla som säger något annat. De elaka kommentarerna fastnar inte på dig för dem beskriver ju inte dig. Dem beskriver bara hur dåligt mobbaren mår. Tänk på att inte skicka vidare smärtan och hatet till någon annan. Annars är du lika usel själv. Du är bättre än så. Var snäll mot andra utan någon anledning, för du kommer få tillbaka det så djupt efter det. Om det är någon som trycker ner dig, eller gör illa dig så finns hjälp. (kommer länka flera sajter i slutet av detta inlägg!) Våga tro på dig själv, våga sticka ut och våga vara den du är för det finns alltid någon som kommer acceptera den du är! Framför allt DU ÄR INTE ENSAM. Du fin, du vackra utan dig går världen inte ihop. Varje människa har varsin del att komma med. Om du försvinner med din talang, vem ska då vara DU? Vem ska kunna göra det just DU gjorde? Ge aldrig upp, lova mig det även fast det ser mörkt ut så blir det ljusare, håll ut.

Happines can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

It is our choices that show us what we truly are far more than our abilities

Två citat från Albus Dumbledore. Han var en vis man, kolla in mer citat från honom.

Här är några länkar -

BRIS- www.bris.se telefon - 116111

www.killfragor.se

www.tjejjouren.se

HBTQ-jour - boj@rfsl.se

www.somaya.se samtal på över 30 språk

www.dinarattigheter.se

Polisen 114 14 , akut 112 (OBS NÖDFALL)

Tack för mig !


​TA INGEN SKIT #stoppanäthatet

Pannkakor, balett & L.A

2018-03-25 22:50
Från jonssonanna

Hej!

Alltså jag har världens huvudvärk som trycker mot tinningarna, det kan vara för att jag biter ihop tänderna väldigt hårt. Men det är drygt att man måste betala för nått man inte kan rå för. Måste bara inflika att jag har lagt ut ett nytt verk på wattpad som heter L.A. Jag har jobbat sååå länge på den här så jag hade nästan glömt den nu när jag såg den. Hur konstigt det än låter. Okej kan ta upp lite spoiler här ifall ni vill läsa den. LA: Serena har det så bra som man kan ha. Hon har världens bästa kille, Damon som hon älskar mer en något annat. Hennes bästa vän Madde, och hennes älskade mamma. Men snart börjar saker och hända bland annat att hennes mamma bestämmer sig för att flytta från Sverige till L.A. Serena är väldigt glad över nyheten då hennes största ambition är att bli en skådespelare. Men hon inser snabbt problemet. Vad kommer och hända med Damon? Och Madde? Allt efter tiden går drivs hennes drömmar mer och mer intensivt till skådis karriären men hennes band med Damon blir allt svagare. Hur ska hon hålla upp hennes "två" liv?

Igår åkte jag till gymmet och körde pass 5 vilket är rumpa och ben. Det kändes härligt att komma hem med en ansträngd kropp och ta en varm dusch. Igår var ju också även Earth Hour och idag våffeldagen. Om man ska summera Earth Hour så glömde jag bort det helt och hållet. Jag är super ledsen för det så idag har jag släckt lite lampor istället för att make it up för alla. Jag är verkligen en tråkig person när det gäller mat. Pannkakor, Våfflor och annat sånt med enbart mjöl i (typ) är det äckligaste jag vet. Det är inte gott och jag mår inge bra efteråt heller. Så jag tror ni förstår att det blev inge våfflor för mig idag.

Det var längesen nu som jag gjorde en sån här lista på min blogg. Så jag tänkte att jag skulle göra en nu. Den heter Mina allmänna favoriter och består av lite allt möjligt.

1. Badkaret= seriöst det bästa jag vet är att ta ett varmt lavendel doftande bad.

2. Harry Potter= Nej jag är inte jättegalen, men jag älskar verkligen böckerna & har sett alla filmer minst 20 gånger nu. (tröttnar inte)

3. Teater/Revy= Jag lever för pjäser och uppsättningar, det roligaste och härligaste som finns är att gå på teater. Jag blir seriöst som ett barn på julafton, ögonen bara lyser och jag blir som förtrollad.

4. Balett= Många av mina närmaste vänner vet inte ens om att jag är galen i balett, jag dansar inte själv men balett har samma inverkan på mig som teater. Det är vackert och jag älskar musiken och passionen hos dansarna. Min favorit är Svansjön, Giselle och Sylfiden. (gillar alla jag ser)

5. Harry Potter & det fördömda barnet akt 1&2= Jag har nämt detta förut men min absoluta dröm hade varit att få åka till London och se denna pjäs. Jag har seriöst satt post-it lappar i hela boken på alla sidor jag tycker är något lite extra. Det är post-it lappar på typ varannan sida, då fattar ni hur bra den är! Jag har läst den hela 57 gånger! Hur orkar jag egentligen? Jag kan nästan alla repliker på första akten utan till.

Så det var en liten bit ur mina allmänna favoriter, vill ni ha en till del av denna lista är det bara och säga till. Nu måste jag sova, godnatt! Puss & kram

Rosor & björnbär får lite sommar feeling nu.

Päronmousse i en tårta?

2018-03-22 19:26
Från jonssonanna

Hej!

Nu är jag hemma och ska äta lite kvällsmat. Idag har jag varit på gymmet och kört pass 3 som är Rygg & Ben. Det gick superbra och jag känner nästan redan nu att jag kommer ha träningsvärk imorgon. Jag har dessutom fått synligare muskler på armarna så något gör ju träningen. Tränar du något? Varför/varför inte? Mitt pepptalk till dig som tränar eller ska börja träna. Det kommer inte vara någon som säger åt dig att göra detta, utan allt hänger på dig och bara DIG! Gaska upp dig och bara gör! Ja det gör svin ont i början, ja som fan att det är drygt, men vet du vad? Du får bara finna dig i det! Jag brukar tänka att det är bara och göra END OF STORY! Vill också inflika att ingen ska behöva tvinga dig till att gymma eller utöva någon sport. Vill du inte, så vill du inte. Jag har valt det här för att jag känner att min livstil som jag har nu kommer inte att hålla. Jag kommer att ha så mycket lättare för att drabbas av sjukdomar och skador senare i livet, kanske till och med nu. Å då när jag vet att träning kan motverka (kanske inte allt) så gör jag det. Jag tränar inte för att göra någon annan glad eller tillfredsställd, jag tränar för att jag känner mig svag och jag vill kunna bli starkare och känna mig pigg och glad. Jag tränar för att må bättre. Ett önskemål dock är att få tillbaka mina magrutor då jag haft det tidigare och jag tycker att det är roligt att känna sig snygg också.

Nog om träning jag tänkte nämna att snart är det påsk som alla kanske vet och jag tänkte att jag skulle baka en påsktårta. Smakerna kommer vara päronmousse och After Eight kräm. Jag själv äter inte tårta för jag tycker inte om det men att baka är superkul och att bjuda vänner och familj är jätteroligt och tacksamt. Jag tror att jag kommer täcka tårtan med gul marsipan och sedan dekorera med påskägg och lite annat. Bilder kommer självklart att komma upp här på bloggen! Någon annan som kommer att göra nått gott till påsken? Ni får gärna komma med tips!

Jag känner nu att varför ta upp träning och fika i samma inlägg? Haha hur dumt? Men kom ihåg att om man tränar kan man få unna sig något gott ibland också!

Detta blev ett lite kortare då jag ska gå och lägga mig snart. Innan jag säger hejdå vill jag tipsa om en bok eller snarare en bokserie som heter Kulla-gulla. Läs den och om du har gjort det hade jag jättegärna hört era åsikter om böckerna! Hejdå, godnatt och lycka till med påskfikat och träning.

Denna har jag nog redan lagt ut på men varför inte igen?

Wattpad

2018-03-21 08:22
Från jonssonanna

Hej,

Nu var det ganska länge sen jag skrev något. Snart börjar pollensäsongen, eller den har egentligen redan börjat och jag börjar känna av det. Ögonen är sjukt lätt irriterade och det svider och jag börjar bli snuvig och väldigt trött. Men jag tar medicin så det ska väl funka lite sådär. Pollenallergi är otroligt vanligt i alla åldersgrupper, någon annan som har det som mig? Någon annan som redan känner av det?

Igår hade jag en fullspäckad dag både i skolan och efter skolan. Gymnasiet tar en massa tid och man har nästan aldrig tid att ha fritid. Jag gymmar 5 gånger i veckan direkt efter skolan. Det är väldigt roligt men jag kommer hem så himla sent. Runt klockan 6 eller tidigare beroende på hur länge skoldagen är eller hur länge jag gymmar.

Jag måste bara få rekommendera en app eller en webbsida som heter Wattpad. Där kan alla, vilken som helst skriva historier, romaner, noveller etc. och dela med sig och få feedback av andra läsare/skrivare. Wattpad har också egna skrivtävlingar och delar ut priser för bäst skrivna stories. De plockar även ut blivande författare!! Så du som någon gång har haft drömmen att få jobba som författare, här har du chansen att synas! Jag själv har varit medlem sen 2015 och har läst många olika verk av många olika amatörförfattare. Jag hade velat tipsa om en story som är gjord av Secterss, den heter Missing Luna och är skriven på svenska.

Jag själv har nu, lagt ut en story som jag har jobbat med ett tag. Den är väldigt speciell och ganska svårtolkad men jag tycker att om du älskar att läsa och har lätt för utmaningar så ge den ett försök. Jag heter AnnaJnsson1 och mitt verk heter Forbidden. Den har en engelsk titel men är skriven på svenska. Den är skriven i paralleller och handlar om två tjejer. OBS! den är inte färdigskriven utan det finns bara 3 delar ute än, men är snart färdig med del 4 som räknas komma ut någon gång i veckan. Så gå in och kolla den för det hade gjort mig jätteglad. Den är för åldersgruppen 14+

Just nu är jag i skolan så jag måste dra nu men tack så mycket för att du läser min blogg. Ha det bra:)

På topp!

2018-03-14 20:59
Från jonssonanna

Hej mina vänner

tränar regelbundet, äter på bestämda tider, småäter inte längre, äter vitaminer, sover mycket bättre. Jag kan checka allt detta som jag har skrivit. Jag tränar på gym 5 gånger i veckan och promenerar/vilodag i 2 dagar. Jag ska vara med i typ en delar av en pjäs som teatergruppen ska framföra på vad jag tror är öppet hus för småbarn som får testa på olika instrument i Rosa Huset. Kommer inte ihåg exakta datum just nu men kanske återkommer om jag minns det. Det är delar ur Rövare i Kamomilla stad, med tjuvarna Kasper, Jesper & Jonathan, sura tanten Sofia och många andra karaktärer. Jag vill inte avslöja så mycket mer om det nu, men kommer garanterat att återkomma med det.

Hela den här dagen har varit konstig, det började med att nästan alla i min klass var på alpin grej typ och var borta hela dagen (alla med idrottsprofiler). Resten av oss som skulle stanna kvar var typ sjuka så första lektionen som var svenska, var vi. bara 2 personer på lektionen. Det var rätt stelt men mycket lugnare och lättare att få hjälp. På naturen var vi 3 personer och vi håller just för tillfället på med DNA, RNA, m-RNA, t-RNA och massa sånt. Vi ska snart ha prov så jag utnyttjade stunden att fråga så mycket så möjligt om allting så att jag ska kunna vara mer förberedd när vi får provet. Jag tror jag fattar grejen med genetisk kod och så vidare. Det gäller bara att plugga in vad allting heter. Efter det skulle vi ha idrott med parallelklassen och vi körde handboll, det kanske inte är min största sida men jag tyckte att det var roligt och jag försökte i alla fall.

Efter skolan gick jag ner och köpte kvarg på Ica och sen satte jag mig på biblioteket och läste The Tales of Beedle the Bard som är skriven av JK Rowling. Det är en sagobok som nämns inuti Bokserien om Harry Potter. Det är där dem hittar The deathly Hallows tecknet som gör att de kan lista ut vad Voldemort vill ha. Den här boken var super bra och det var kul ändå att hon gjort det som om Albus Dumbledore skriver anteckningar i boken liksom. Tipsar om den! (ifall ni läst/sett Harry Potter, vilket är till stor hjälp att förstå men det är inga krav, om du är smart så fattar du ändå.)

Sen gick jag och lämnade CV på två ställen och sen hämtade mamma mig och skjutsade mig och syrran till gymmet. Jag körde pass 2 idag, imorgon ska jag köra pass 3 efter skolan. Ser lite fram emot söndag och måndag som är mina vilodagar. Måndagar har jag teater så det passar ju bra då rör jag mig lite men ändå vilar mig. Jag är jättetrött nu så ska sova direkt. Fullt ös som vanligt, kom ihåg ha kul och stressa inte! Godnatt, tagga för morgondagen!

Följ mig gärna på alla sociala medier, heter Jonssonannaa på typ allt:)

karaktärer & hemligheter

2018-03-09 22:12
Från jonssonanna

Hej

Jag orkar inte längre skriva alla mina hjärtan. Vem pallar ens läsa det varje gång. Ni får gärna kommentera eller skicka meddelanden på förslag om vad jag ska ha för hälsningsfras. Förlåt för att jag inte har skrivit men jag är sjuk just nu. Jag tror att jag har feber och mitt huvud dunkar och jag har världens halsbränna från tungan ner till lite över nyckelbenet. Hur är det ens möjligt? Jag har skitsvårt att svälja för att det gör galet ont. Sen strålar liksom smärtan till högra örat och till resten av ansiktet och hela huvudet. Jag har också sjukt problem med min vänstra fot, det liksom strålar ner som en varm smärta. Jag brukar få så när jag har mens men den här gången har det suttit i jättelänge och jag börjar oroa mig för att det kan vara något mer. Som ni hör så är mitt liv ganska sugit just nu. Men jag hoppas på bättringsvägar. Snart ska jag avslöja en sak som jag är så himla stolt över och är super glad för. Så fortsätt läsa mina inlägg så får du veta.


Jag satt och skrollade på Instagram ett tag för en stund sen. Jag kom till ett litet videoklipp som var ihop satt av scener ur Harry Potter på karaktären Luna Lovegood och det var då jag fick den här idéen. Jag tänker skriva några karaktärer och var dem kommer ifrån. Jag kommer skriva vad jag har lärt mig av den här karaktären och varför den står mig nära. Tänkte att detta blir ett roligt sätt att presentera mig och mina olika sidor på men också ge tips på bra böcker och bra saker som jag fått ta del av när jag läst olika böcker.

Första karaktären är Luna Lovegood ifrån Harry Potter.

Jag älskar karaktären Luna för att hon är sig själv i alla lägen och hon står upp för den hon är. Hon är en riktig definition av ordet GIRLPOWER. Hon har fått mig att inse att man inte ska leva livet för andra utan man ska leva sitt liv för sig själv. Med denna mening menar jag att man ska ta till vara på livet och göra saker som får dig att må bra och att du ska ha jävligt kul. Du behöver inte leva livet för att imponera på andra eller få någons uppmärksamhet, för gillar dem inte dig som DU är så är dem inte värda din vänskap eller uppmärksamhet. Luna har också lärt mig att kunskap och allmänbildning är coolt. Att kunskap vinner över makt. J.K uppfann henne, men det var vi läsare som fick henne att komma till liv mer än någonsin, och det är därför böcker är det bästa jag vet.

Fred & George Weasley ifrån Harry Potter

Dem har lärt mig att om man har ett syskon så är man närmare än vad man tror att man är. Dem har lärt mig att skratta och att skämta. Dem har fått min värld att se mycket roligare ut. Det bästa med dessa karaktärer är att dem är härliga och äkta. Det sorgligaste är när Fred dör och George får lov och leva utan honom. Det var ju hans andra halva, de gjorde nästan bokstavlig talat allt tillsammans. Det fick mig att inse att man inte ska starta konflikter eller intriger eller hata på någon familjemedlem/vän. För du vet aldrig när en olycka är framme, ta vara på tiden ni har tillsammans innan det är försent! Se till att ni har jävligt kul, men att det är okej i alla lägen att gråta!

Okej sista karaktären är Bilbo ifrån Bilbo

Det kanske är konstigt att nämna Bilbo men jag tycker inte det. Han bröt egentligen en norm eller ett ideal när han stack ut på äventyr med dvärgar och en trollkarl. Att ha modet att säga ifrån och göra som man själv vill är jättesvårt. Alla Hobbitar var kända för att vara mat glada och ha goda för sina vanor. Att ha det lugnt, fridfullt och stillsamt. Men Bilbo ville faktiskt (efter att han surat ett tag) på äventyr. Han ville se världen och ha något annat att berätta. Det är helt sjuk hur mycket jag gillar den boken. Från att vara en lite konservativ gubbe på sina bästa år till att bli den största legend som någonsin funnits. Han blev aldrig sig själv efter det där äventyret men jag tror att det var de som var menat skulle hända honom.


Ville bara säga att jag håller på och skriva en roman eller nått liknande bokserie. Jag vill inte riktigt berätta än vad en handlar om. Men det jag kan berätta är att den är inspirerad utav Skam NRKs bästa serie och då är den mest inspirerad från säsong 3 med Isak och Even. Mer säger jag inte men jag tror att ni kan förstår upplägget. Det läskigaste med denna roman är att det är en sjuk twist som är en blandning av mycket fel, sjuka saker och förbjuden kärlek. Ifall ni vill ha ett provsmak så är det bara och säga till eller gilla detta inlägg men kan inte garantera att ni får det direkt då storyn är under process. Mina kommentarer om denna roman (som för tillfället inte har något namn) är att den är väldigt konstig, kan vara vacker men med mycket pinsamma saker. Huvudkaraktärerna heter Anastazia och Sadie. (namnen kan komma och ändra sig under skrivandets gång.)

Ett mycket längre inlägg, godnatt ♡

Det var ju internationella kvinnodagen igår. Kampen fortsätter även idag och alla andra dagar, så länge det behövs!! Tjejer vi äger!! ♡

2 år sen vi sågs

2018-02-26 12:50
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

Igår vaknade jag runt halv 11 och jag och min kompis skulle dygna (lördag-söndag) gick det? Nej vi somna båda två typ samtidigt vid klockan 3. Ja det blev ju inte direkt så lyckat men vi får väl göra om det igen och se om vi klarar det igen. Efter att han dragit så kom en annan kompis och hämtade mig för vi skulle gå på stan och kolla runt på alla turister och Vasaloppstältet. Den här kompisen har jag inte sett på 2 år, vi möttes på sånglägret i Skattungbyn och det kändes så jävla kul att få träffa henne igen! Vi gick och kollade typ alla affärer och sen åt vi mat på Kaffestugan och sen stack vi hem till henne och spelade kort och sen skjutsa hennes mamma hem mig. Igår var en av de bästa dagarna jag haft på länge. Vi bestämde även att det absolut inte får ta så lång tid innan vi ses igen, jag menar vem orkar vänta i 2 år?!.

Idag ska jag vara med en annan kompis (jag känner att man är fullbokad hela lovet) och vi ska väl bara chilla sen tänkte jag att jag skulle ta tag i pluggandet lite så jag slipper stå där och fatta nada på alla prov som kommer efter lovet.

Ha en bra dag, och ni som är i spåret idag, eller ska, eller har varit, riktigt bra kämpat hörni! och lycka till för er som ska åka!♡

Vi hörs!

Promenad

2018-02-23 11:45
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

Jag har världens cillaste dag. Jag vaknade runt 10 och gick upp och åt några mackor och sen satt jag mig ner och började läsa Harry Potter & halvblodsprinsen. Sen satte jag på mig träningskläderna och gick ner och cyklade på får träningscykel. Nu sitter jag och stretchar lite och lyssnar på Wahlgren & Wistams podd avsnitt 49. Sanning eller konsekvens. Jag älskar verkligen deras podd! Om ni någonsin läser det här så vill jag bara säga att ni förgyller min vardag♡

Jag tänkte att jag ska gå ut och gå en promenad innan jag äter lunch. Efter lunch så tror jag att jag ska skriva klart analystexten på The Star som vi håller på med på engelskan. Sen ska jag dricka lite te och fortsätta läsa på Harry Potter sen ska jag gå ut och gå senare också.

Nu ska jag klä på mig lite ytterkläder och sen sticka ut. Tack så mycket för att du läser min blogg, detta inlägg blir kortare idag ♡ Ha en bra dag

​Min vägg passar perfekt till att ha som bakgrund

Den årliga bilkö-veckan igen

2018-02-22 20:35
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

Förlåt för att jag inte skrev igår men jag kom hem rätt sent och sen somna jag och glömde helt enkelt bort att blogga. Hela dagen igår var fullt och fick lite ångest över hur mycket pengar jag spenderade också. Det börja med att vår idrottslärare meddelar oss att vi inte ska åka några långfärdsskridskor (YAY) och istället också vanliga skridskor. Att stå på ett par skrillor är rätt enkelt men att ligga ner på en is och bli dragen några meter med ett par täckbyxor som inte ens är täckbyxor var skit kallt och drygt. Efter skolan gick jag och mötte en tjejkompis som jag gick i samma klass med i 7-9 men hon flyttade här ifrån sen när vi började gymnasiet så nu är hon hemma och då hade vi bestämt att vi skulle träffas och prata om livet och vad som hänt oss och ta en fika. Det slutade med att vi satt 1 1/5 timme på Waynes och pratade och vi hade en super rolig och bra pratstund. Sen gick vi på stan och hon följde mig när jag skulle foto till mitt skoterkort och sen när jag köpte Harry Potter & halvblodsprinsen. (YAY) Sen letade vi efter medicin till mig för att jag har problem med pollen och för att underlätta liksom pollenchocken så ska man börja medicinera förre så man inte ska få det så jobbigt.


Sen tror jag inte att det var så mycket vi gjorde och vi sa hejdå och sen sprang jag till min buss och åkte hem. Sen tog jag en promenad och sen gick jag och mötte en person och sen satt vi oss och prata jättelänge och sen sprang jag hem och gick och la mig. Detta var min fullspäckade onsdag.

YAY jag har fått lov idag och det är dags för den årliga bilköveckan igen :( Så min buss var en halv timme sen och sen tog det ju typ en halvtimme ut från stan för att det är så sjukt mycket trafik. Så när jag kom hem var jag sjukt trött så jag satte på en film men det var svinkallt i huset så jag fick lov och gå runt för att jag frös så mycket och nu sitter jag här och kollar på Wahlgrens värld och skriver samtidigt.

Imorgon kommer det ut ett inlägg tidigare, ha en bra kväll


Hej igen

2018-02-19 20:33
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

Förlåt för att jag inte skrev igår men kan förklara att jag tyckte det kändes konstigt att börja bloggandet på en söndag, måndagar är liksom veckans början, en ny start. Så därför blev det inget igår men oroa dig inte, jag är här, jag har inte övergett dig eller nått.


Igår åkte jag och pappa en rätt lång skotertur det var superkul att kunna ta en egen skoter och bara köra iväg helt lagligt. Jag lovar om du tycker om att köra skoter utan kort blir den ännu roligare att ta koret för då känner man sig mer fri. Ni som ska ta det kommer fatta vad jag menar. Min måndag hur ska jag ens börja, måndagar suger jag vet inte hur många gånger jag har och kommer att uttrycka mig så men det är nästan sanningen. Skolan idag har varit otroligt najs för att vara skolan och på en måndag. Vi kollade på film SAME BLOD. Det var bland den drygaste filmen jag sett. Inte att den var dåligt utan att den var tung och se. Jag skäms redan över mänskligheten, det där fick mig att skämmas ännu mer än någonsin. Jag fattar inte hur jävla äckliga vi i Sverige har varit mot Samerna. Det finns inga ord jag kan säga om vad som har hänt, jag är bara helt tagen och äcklad och ledsen och förstörd. Det finns heller inga ord som kan läka de sår vi gjort heller. Nej jag blir bara ledsen. Den där filmen var jättebra så om ni inte har sätt den råder jag ger att se den! SAME BLOD

Imorgon börjar jag 9 med KP, jag är så taggad! Jag har upptäckt att fler gillar mina kortare inlägg, eller har jag fel? Detta kommer bli lite kortare för att det kan vara drygt att läsa allt och speciellt mina röriga meningar och tankar. Vi hörs imorgon, puss & kram

En random fråga, ska jag börja med Youtube? Har fått den här frågan förut för runt 2 år sen men har aldrig tagit tag i det för att jag inte tyckt det varit min grej men börjar bli mer intresserad av det. I så fall ska jag ha en engelsk yt- kanal men kan absolut göra klipp med svenska också. ♡

​Jag lånade den här bilden från Jessica Wahlgrens Instagram, jag tyckte den var så bra och fin. Detta är mitt livsmotto♡

30dayschallenege done

2018-02-13 21:14
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

30/30 #nouw30daychallenege #done

Wow, shit vilken upplevelse denna tävling har varit! Jag vill tacka alla som har varit med på den här lilla resan till ett bättre bloggande. Vilken sjukt bra support jag har fått av er alla och jag blir så glad över att lilla jag kan bli hörd i det här samhället. Tack så mycket för att ni tittat in/ läst inlägg det betyder guld.


Nu är den här tävlingen slut och jag kommer att sakna att blogga på heltid, jag kommer att lägga upp imorgon men sen måste ni vänta ända tills söndag på nästa men jag tror att ni klarar er. Jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva idag för det har varit så himla rörigt idag och jag har varit helt utslagen hela dagen och verkligen gått och gäspat hela dagen. Jag vet inte varför jag tyckte att jag sov rätt bra förra natten, vad kan det vara för fel? Har jag börjat få payback från min kropp som fått nog på alla mina dåliga sovvanor kanske. Jag vet inte riktigt vad jag heller ska säga om alla hjärtan imorgon, jag menar vad finns det att säga, den är som alla andra dagar. Jag tycker det om nästan alla högtider förutom nyår som alltid känns så bra. Jag känner nu i efterhand att det var svin dåligt att jag tog den där koppen med te, nu är jag pigg istället precis när jag tänkte gå och lägga mig. Anledningen var att jag skulle plocka in disken och fixa i ordning på köksbänken men jag var så trött så jag fick lov att sätta mig ner och lösa korsord av alla saker. Så efter en kopp te kunde jag städa i köket och det kändes som jag fick till det bra.


Om jag ska uppdatera er lite vad jag gör i skolan, på historian ska vi börja jobba med samerna och deras historia i ca. 3 veckor. Jag tycker att det kommer bli sjukt intressant, jag tycker väldigt mycket om deras sätt och leva och deras kultur den känns så himla bra bara. Nått jag verkligen hade viljat göra innan jag dör är att bo 1 vecka minst med en samefamilj och vara med i deras vardag och fira deras högtider. Måste bara nämna att deras folkdräkter är så otroligt vackra, jag vill ha en sån. Nej jag är inte galen, jag gillar bara att testa på andra kulturer och sätta mig in i andras situationer. Jag tycker att det är fascinerande och lärorikt. På engelskan håller vi på att lära oss att analysera texter, det är väl rätt kul men det är så lama texter, jag vill välja själv. På Samhäll kan jag berätta att vi fått i uppdrag att skriva ner på 4 veckor (tror jag) hur mycket pengar vi slösar varje dag och på vad. Jag är så taggad för jag ska försöka att inte konsumera ett dugg, det kommer nog bli rätt enkelt för min del, jag är nästan aldrig på stan för att jag är så trött efter skolan men det jag oroar mig är vecka 9. Det är den årliga bilkö-veckan igen AKA vasaloppsveckan. Nej jag hatar inte på Vasaloppet men man kommer inte in i Mora nästan för att det är fullt med bilar. Jag vet att jag kommer att handla något då och jag hoppas att det inte blir allt för mycket, något som alltid är lite tradition är churros, jag måste ha mina churros men förra året var dem äckliga och inte alls värda pengarna, hoppas på bättre tider i år då.


Det finns mycket mer jag gör i skolan men jag kan inte nämna allt för då blir det för drygt. Jag ville bara ta upp en sak som jag är rätt glad över. På kp idag fick vi hitta lite svåra ord. Jag vill ta upp lite ord jag lärt mig idag pågrund av kp men också korsordet och mamma.

Axiom= självklarhet, sanningen (typ som att vi måste ha syre annars dör vi)

Axion= (kan betyda flera saker, i mitt fall) en skalbagge

yster= livligt glad, väldigt glad

Tack så mycket NOUW för tävlingen, super glad att fått delta ♡ Hoppas ni lärde er några nya ord idag! Godnatt

​Okej vi har rätt goda saker i vår cafeteria på skolan, förlåt för frestande bild♡

13 snart 30 dagar

2018-02-12 20:01
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

29/30 #nouw30dayschallenege #paris

Det här är näst sista dagen på det här sjuka äventyret, wow säger jag bara. Jag vet inte om jag utvecklats som bloggare men något jag vet är att jag kan, jag klarar av att skriva ett inlägg varje dag i en månad. Jag är helt stum, jag önskar att denna tävling varande längre nu när jag inprincip nått mitt mål. Så vad tycker du, du som läsare? Har jag skrivit bra? Är det något ni inte tyckt om/ tyckt om? Finns det nått ni hade vilja sett mer av/mindre av? Skulle som sagt betyda så mycket om ni skrev till mig eller kommenterade vad ni tycker om min blogg så jag kan förbättra den som just du vill ha den. Självklart kan jag inte ändra allt utan, hatar du mig eller tycker min blogg är konstig eller nått annat sånt, ja men dra här ifrån i så fall. Med förbättringar menar jag inte kränkningar eller annat, jag tror att ni fattar.


Jag satt och funderade, det är ju sista dagen imorgon på den här challenegen vad ska jag skriva om? Jag har nog sagt rätt mycket om mig själv redan. Suck att det ska vara så svårt att komma på något att skriva om. Ni kanske tror att, "ja men det är bara och skriva så svårt kan det inte vara." Men nej så är inte fallet, jag sitter ofta innan och skriver ner på lappar om vad jag ska skriva om och det har helst blivit så nu för att jag har fått lov och f´skriva varje dag, och mitt liv är inte paradis med resor och spännande saker varje dag. Jag känner själv att de sista dagarna här har blivit rätt gråa och tråkiga och läsa kanske, men jag har inte haft så mycket att skriva om, därför idag ska jag skriva om enbart glada saker som hänt mig de senaste dagarna på vårt nyblivna år 2018.


Mitt 2018 kan beskrivas som spontant och ledigt men även otroligt chill och bara bra. So far, so good eller vad man säger. Jag har haft det otroligt kämpigt och jag är inte stolt över vad jag har gjort inte det minsta lilla, men jag vet att jag gjorde de rätta för jag känner inombords att det blev så bra efteråt. Att bråka med kompisar är väl en små sak det gör alla, men att ta farväl eller "break up" med sina bästa vänner är det värsta som kan hända. Hen mår dåligt, jag mår dåligt och det blir bara kaos och rörigt. Men jag kan lova att det blir bättre, mitt kaos hade kunnat vara mindre kaotiskt men som sagt gjort är gjort. Istället har jag börjat att bygga upp relationer med andra människor och jag trivs otroligt med alla nya vänner som jag fått. Jag är glad över att jag tog beslutet att göra om mitt trista konservburk till rum, vita väggar, vita möbler. Istället är det en rosa vägg och mera färg och jag känner mig som en ny människa av bara den saken. Jag bestämde också att jag skulle städa och tömma min garderob och köpa nytt, vilket jag gjort och jag är så nöjd med mina nya kläder och att jag äntligen hittat just min stil. Jag hade aldrig trott att mitt torskiga liv (nej torsk är bra så ta inte åt er) kunnat bli så bra av så små förändringar. 2018 känns som ett jäkla bra år, det känns som om jag kommer att lyckas med något och jag hoppas att jag får ha den känslan med mig länge in på detta år.


Okej jag vet att jag tjatar om Harry Potter men böckerna är helt underbara, snälla jag lovar att ni kommer fastna. Just nu läser jag också en bok som heter Lydias hemlighet av författaren Finn Zetterholm. Om jag ska beskriva den kort utan att ge för stora hintar kan man väl kort och gott säga att den är färgstark och lite magisk, mycket målande (bokstavligen) ja helt enkelt "ett magiskt konstäventyr" som det står på framsidan av boken. Tipsar er om den boken!


Här kommer lite info gällande mitt bloggande, eftersom denna tävling går mot sitt slut kan jag meddela att efter imorgon (sista dagen på tävlingen) kommer jag att blogga 3 gånger i veckan om jag inte har något speciellt. Det blir på Måndagar, Onsdagar och Söndagar ♡

Kontakta mig gärna på min mail (skrev den i förra inlägget) Puss & kram och tack för att ni följt mig på denna resa till ett bättre bloggande, imorgon kommer avslutnings inlägget på denna tävling!

​Foto by me på en av mammas fina julprydnader (fick bara lov att visa den) Jag är ingen proffsfotograf men vad tycker du? Hur blev bilden? 

Skoterkort!

2018-02-11 20:01
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

28/30 #nouw30daychallenege

JA omg jag har klarat skoterkursen, jag får nu åka lagligt och de känns så himla bra! Jag tog kursen hos SNOWRIDER, alltså bästa dem, tack så mycket säger jag bara!


Detta inlägg kommer bli rätt kort med bara foton för att jag har valt att göra det idag. Hörrni ser ni? 28 dagar?! det är helt sanslöst, hur vet jag inte, tack som fan för att ni läser min blogg. Som jag nämnt förut, det spelar ingen roll ifall jag vinner denna resa till paris, jag har börjat blogga bättre och det var mitt mål. Jag vill bara säga tack till NOUW för att ni fått mig att komma till mitt mål!♡​Bästa som finns !♡

Vant mig redan

2018-02-10 20:20
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

27/30 #nouw30daychallenege

Alltså wow just nu kollar jag på mello, vilken tycker ni har varit bäst ikväll? Jag tycker Samir och Viktor deras låt ägde ju verkligen.


Jag vill verkligen säga vad jag håller på med denna helg men kan inte för att jag inte vill än ifall det skulle hända något, ni kommer fatta exakt vad jag menar när jag skriver det imorgon (förhoppningsvis).


Har jag någonsin frågat dig hur du mår? Nej jag tror inte det. Så nu frågar jag dig eller ni eller vad du vill definiera dig som, hur mår du? Mår du bra/dåligt? Varför? Som sagt får ni absolut skriva till mig när ni vill när ni känner er ledsna eller bara behöver någon att prata med! Ni når mig på min mail: tjorvar.anna@gmail.com vill bara förmedla att jag kommer ta er som anonyma så dömmer ingen, säger inte heller något om era problem till någon annan! Men ifall ni har frågar ka ni också maila mig på den mailen och märka ert mail med FRÅGA (eller nått sånt så jag vet exakt ). Om folk tycker att det här är sjukt kul och ser sin chans att skicka hat eller nått sånt, gör inte det för som sagt det finns gränser för hur mycket någon kan ta. Jag har nämnt nån gång tidigare om att jag kan få massa skit av äldre framför allt på bussar och annat för att jag har en annan hudfärg och de hånar mig för att jag "inte kan svenska" Vilket jag kan eftersom jag är adopterad och har bott här i hela mitt liv och jag har svenska päron. Så tänk efter innan ni skickar hat till NÅGON, denne kanske redan får utstå skit i sin vardag, det du skickar kanske kan vara det ända som behövs för att den här personen ska ta sitt liv. Så TÄNK EFTER.

Ifall ni undrar hur jag mår efter sånna här kommentarer, jag brukar säga att jag mår fint för jag vill inte vara en person som viker mig för skit och andras äckliga åsikter. Men ibland när man har dåliga dagar och får en sån här kommentar eller något annat som är kränkande så mår jag självklart dåligt. De är många gånger jag gråtit mig till sömns för att jag legat och tänkt på vad folk sagt till mig. Men sen kommer jag på att personer som säger sånt till mig finns inte, de raderas, jag ser inte ens mer. Ni kommer aldrig finnas för mig och jag kommer aldrig förlåta folk som gör mig illa, det har jag gjort för länge och sen blir jag bara sviken. Så tänk er för innan ni skriver era Jävla (ursäkta) kommentarer till nån. Vem vet, (nu är jag rätt stark eftersom allt som hänt har fått mig att mogna och växa som person och så vidare, ingen skit kan kränka mig längre.) om jag hade varit svagare hade jag nog inte stått här idag efter allt jag har fått tagit av folk som inte ens känner mig.

Det som verkligen kränker mig och gör mig arg idag, de är när jag ser att mina vänner blir illa behandlade eller något liknande. Jag har valt att lägga min energi på människor runt mig. För när jag gör mina vänner glada, det kan vara bara en enkel kommentar som hej eller vad fin du är idag, eller bara hjälpa hen, att finnas när hen behöver nån att stötta sig på. Då blir jag också glad, eller jag vet inte ens känslan, jag kan inte beskriva den, jag blir lycklig att se mina vänner må bra. De är liksom dem som gör att jag kan leva i min vardag. Att bli kallad invandrare är inte speciellt kul bara så ni vet, (inte för att jag har något emot dem, men eftersom de finns många människor där ute som bygger fördomar och skit om dem blir jag inkluderad till något jag inte vill, snälla förstå, jag känner mig som svensk för att jag bott här i hela mitt liv och att höra att man inte är välkommen här eller att detta inte är mitt land gör mig arg. Och det är bara för att jag har mörk hud och inget annat, lägg av nu! ) men nu glömmer vi det och blickar framåt


Jag känner att det där blev väldigt mycket om mig och rätt känslosamt så tänkte avsluta här med att ni kan se emot till ett sjuk roligt inlägg imorgon, Hejdå tack så mycket för att ni läser min blogg!

​Jag har inte anmält något för att jag har inga bevis, jag filmar inte folk eller så :( så har inga bevis och jag känner att jag orkar inte ta upp något som inte kommer bli något ändå. Men jag är van så det blir lättare antagligen. 

Listan på alla ♡ för singlar

2018-02-09 21:22
Från jonssonanna

Hej alla mina ♡

26/30 #nouw30daychallenege

Alltså ser ni på siffran där uppe?! Jag har bloggat i 26 dagar. Hur är det ens möjligt för en sådan lat person som mig? Jag har inte ens svaret på det, det blir en vane sak, sen när den här grejen är över kommer jag att få abstinens och skriva jag lovar.


Jag känner spontant att jag ligger rätt bra till med läxor och inlämningar, och jag har en sak jag ska göra i helgen som jag inte kan berätta än, jag vet inte ens själv än men om det går som planerat så får ni veta på söndag. Jag är supertaggad!


Det är snart alla hjärtans dag hörna, jag har vad jag vet 2 riktigt härliga vänner som har fått turen att fylla år på just denna dag. Kan ni tänka er hur härligt det borde vara? I alla fall så tänkte jag göra en lista för er som kanske inte har en partner att fira med eller ens vänner/familj denna dag.

Listan med vad man kan göra på alla ♡ som singel

1. Unna dig något gott, kladdkaka, choklad

2. eller bara ta tag i gymmet eller träningen, medan alla couples sitter å äter är du fitness Goals

3. Mysa ner dig med katten eller hunden framför några avsnitt av favvo serien

4. Åka skoter är jättetrevligt och fett roligt

5. Ta en ridtur om du har häst

6. Eller varför inte bara sova bort hela dan och låssas som den inte finns

Okej det finns många saker man kan göra på alla hjärtans dag även för singlar. Hur fint är det inte att bara dekorera hela huset i alla ♡ tema?


Jag hoppas att du har någon att fira alla ♡ med spelar roll om det inte är någon du är kär i eller nå sånt, det kan vara ett djur, vänner eller familj. Ha en underbar kväll, Jag ska upp klockan 7 imorgon :(

Mat