RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-22 14:41:49

guiltfree blogg

guiltfree blogg på Nouw

Midsommar 2019

2019-06-22 13:04
Från guiltfree

Midsommar, dagen när allt ska vara sådär somrigt, perfekt och underbart. Och, det var den, bara att det var en sån dag. När man vaknar och inget känns bra....träning, Bella, mickis, sill och potatis, sol och grill- så mycket underbara planer men ändå åker mungiporna inte upp. Men, jag VET att det kommer göra mig gott! Jag förstår också anledningen till att jag mår lite svajigt- och därför är det extra viktigt för mig att göra saker, även fast jag egentligen bara vill ligga i soffan.

07.00 var det uppstigning och sen startade jag med 35 min xtrainer, 10MIN löpning och 60 min superset för överkroppen.
När jag känner mig låg, nere och ledsen gillar jag att köra lite mer kondition för att slippa vara så fokuserad, och jag vet att träningen, svetten och endorfinerna gör mig gott.

Sedan bar det hem till en skål med chiapudding blandat med mitt favvo- vegan protein i lattesmak här (ange GUILTFREELIVING för rabatt) , toppat med massa jordgubbar, nyponpulver, supergreens (från samma sida) och pilinötter med rå choklad!

Sedan blev det en sedvanlig midsommarlunch hos Bella, med hennes blivande man och Mickis. Min favorit är senapssillen! Tillsammans med min potatissallad (recept i tidigare inlägg), gräddfil, ägg och sallad och lunchen vad komplett!

Sen behövde jag tid att samma krafter inför eftermiddagen och fick en underbar promenad i solen. Alla har dagar när man helt enkelt inte mår bra- och det är okej. Även om det är midsommar. Huvudsaken är att man omger sig av människor man älskar- och som förstår.


Kvällen avslutades på topp med grill och underbart sällskap. Humöret vändes uppåt men tröttheten var fortfarande en faktor. Så efter att ha lagat middag, grillat, ätit ute och frusit var det dags att ladda krafterna inför morgondagens bröllop. En dag som jag fick kämpa för att göra till den bästa- men åh så bra den blev ändå

Midsommarens potatissallad check!

2019-06-20 18:08
Från guiltfree

Imorgon är det midsommar och min uppgift blev att fixa potatissallad ~ och inte vilken som helst, utan Min absoluta favorit!

Jag byter ibland ut potatisen mot kokt rotselleri om jag vill ha den mer low carb. Men när jag gör den med potatis ska det vara kokt potatis som fått svalna minst 1 dygn. Varför?
För att då får du ut resistent stärkelse som funkar som mat för dina goda tarmbakterier, och resistent stärkelse absorberas inte på samma sätt som vanliga kolhydrater, utan större mängd passerar ut och dessutom håller den dig mätt längre. Inte för intet lchfare börjar äta bönor, potatismjöl eller kokt, kall potatis

Men förutom att den är nyttig, så är det bland det godaste tillbehöret i sommar! Jag kan knappt sluta äta den!

Till denna skapelse behöver du
Kokt, kall färskpotatis
Kapris
Rädisor
Sparris
Persilja
Rödlök/ salladslök
Svartpeppar
Ca 1 dl balsamvinäger
Ca 0,5 dl olivolja
Ca 2 msk dijonsenap

Blanda allt och låt marinera så länge det går. Mängderna får du själv bestämma utefter antal personer, men gör en stor sats så har du ett fantastiskt tillbehör i flera dagar!

Idag blev det stora godispåsen som belöning..

2019-06-18 19:00
Från guiltfree

Det här med motivation. Jag är inne i en dipp nu och känner inte riktigt för att gå till gymmet- men jag mår alltid lika underbart efter och jag går dit- men passen blir inte på topp.
Jag har inga problem med det- motivation går i vågor men jag väljer att fortsätta.

Idag stod rumpa och rygg på schemat. Inte taggad. Min första go to är att inleda med lite längre konditionsdel för att iallafall få svettas lite- och så ”får jag ta det lugnt på passet sen”. Sen gör jag bara de övningarna jag känner för, till jag tappar fokus och då går jag hem.

På vägen hem idag slog jag på stort och köpte med mig en stor godispåse

En stor godispåse med det bästa som finns- stora, röda jordgubbar!
Folk klagar över att nyttig mat är dyr. Denna påsen kostade 60 kr- jag vet inte vad godis kostar knappt men jag tippar på att en sån här påse med godis skulle landa på runt 80-100 kr.

Jag tillåter mig själv att frossa i färsk frukt på sommaren. Inte för att det är ”onyttigt”- utan mer att det går lite hårt åt plånboken - men det är det värt!


Så efter att ha inlett dagen på gymmet, njutit av en lunch i solen, tagit en långpromenad, mött upp Bella för att storhandla inför midsommar, och bara myst - kommer jag frossa i dessa, samtidigt som jag kollar på ett av mina favoritprogram- hela Sverige bakar.

Sommar- må du aldrig försvinna!

Välkommen till min kyl

2019-06-17 18:00
Från guiltfree

Måndag- ett konditions/axelpass, spännande möten, en långpromenad i solen, storhandling och sen lite mage och stretch på gymmet innan ansiktsmask och spikmattan. Perfekt start på en fullspäckad midsommarvecka.
Veckan bjuder på mysiga grillkvällar, träning, midsommarfirande och bröllop- en fullmatad vecks kräver en fullmatad kyl!

Denna vecka finner vi:
Chia pudding- har alltid stora burkar chiapudding redo att blanda med något gott protein när suget slår till

Vattenmelon- livet just nu! Inte magens bästa vän (typ det värsta du kan äta när du har ibs) men mättande och fantastiskt gott just nu!

Hemmagjord sockerfri picklad kål- se tidigare recept

Kokosmjölk- as allways. Minst en paket varje kväll- tillsammans med färsk frukt- drömmen!

Färsk vitkål, sparris, purjo, zucchini- Som jag steker ihop med lite salt och kryddor- fantastiskt gott!

Vegansk omega 3

Palsternacka- som jag rostar i ugnen och äter som smågodis!

Lingonjuice- som jag blandar med EAA innan träning för en grym boost!

Pumpafrösmör- bästa mot sötsug, och innehåller dessutom massa trypofan som gör att du sover gott!

Persilja - som jag använder istället för sallad, älska persilja!

Det är min kyl denna veckan- men ser rätt mycket ut som alla andra veckor, med undantag för vissa saker som byts ut efter pris, säsong och sug!

Pilinötter

2019-06-16 19:00
Från guiltfree

Har du hört talas om Pilinötter?
Det hade inte jag tills jag upptäckte ”Pilinöten”- ett företag som säljer tre varianter: havssalt, kokos och choklad (sötade med kokossocker).

Vad smakar den?
Den är krispig men smörig i konsistensen, tänk dig som macadamia nötter korsat med tryffel (alltså- DÖ GODA)

Varför är den nyttig?
Den är lchfs bästa vän- extremt låg på kolhydrater
Samtidigt är den rik på linolsyra (samma som i kokos) som stimulerar metabolismen
Den är extremt rik på magnesium (28g innehåller 20% av RDI)

Jag blev så förvånad när jag smakade dem, chokladen smakade verkligen chokladtryffel- men består bara av nötter med rå kakao och kokossocker. Och så kul med lite nyheter!

Vill du testa dem?
På min Instagram lottar jag ut TRE PAKET där du får ett paket i varje smak! In och tävla!

Ger in för mina köttsliga lustar...

2019-06-10 17:33
Från guiltfree

Det senaste har jag fascinerats över carnivore-trenden, då veganhetsen även är i full gång. Jag har även upplevt ett sug- något som fattas - och jag har allt oftare känt ett sug efter kött! Jag har inte ätit kött på år och snarare känt en ”avsky” mot det. Men faktum är att jag allt oftare blivit serverad kyckling när alla anda fått kött- men sedan suttit och ätit fettkanterna och norpat från de andras köttbitar.

Jag tror inte att bra, ekologiskt kött är farligt. Snarare tvärt om. Det innehåller otroligt mycket viktiga vitaminer, mineraler och inte minst protein som är komplett och som kroppen lätt kan använda sig av utan att behöva andra källor till att göra det komplett!

Bönor, linser och grönsaker innehåller dessutom antinutrienter som de har för att skydda sig mot angripare- men som även gör att kroppen kan få svårt att bryta ner dem och det kan leda till att den får svårt att ta upp vissa vitaminer och mineraler!

Jag menar inte att grönsaker är dåligt. Men jag vill även att folk ska förstå att veganskt inte innebär hälsosamt!

Jag tror att många skäms för att äta kött nu för tiden- just för att vegotrenden är så stark. Men det finns argument för och emot båda sidor- men köper du ekologiskt närproducerat kött ser jag både större miljömässiga och hälsomässiga egenskaper än om du köper en processerad sojaprodukt tillverkad utomlands, packeterad och fraktad land och rike runt med en innehållsförteckning längre än 2-3 ord.

Jag står för att jag har ett sug efter kött och tror att det beror på att det innehåller saker min kropp behöver just nu.

För att styrka att det inte bara är jag, läs denna artikeln med en av Finlands största ”veganska” bloggare! https://www.dailymail.co.uk/femail/article-7072647/VIRPI-MIKKONEN-admits-vegan-diet-ruined-health-brought-early-menopause.html

Kokoslover

2019-06-09 18:33
Från guiltfree

Jag Ä L S K A R kokos. Tyvärr lite för mycket vilket ofta resulterar i att två pkt kokosgrädde slinker ner på kvällen tillsammans med annat gott.. Bland annat tillsammans med mina älskade salta kokoschips och veganska ananas / kokosprotein (som jag köper HÄR)...

Till min lycka serveras kalaset ofta i mina kokosskålar och äts med mina kokosskedar från kokolove! De har dessutom försett mig med bestick och sugrör, gjorda i kokosnötsträ

Jag vill blint tro att mitt kokosberoende är sunt och belägg för det är bla:
Att kokosmjölk är rikt på järn, fosfor, kalium och magnesium

Att kokosvatten är naturens sportdryck med massor av elektrolyter, natrium och kalium

Att kokosflingor är extremt fiberrika och gör dig mätt, samt är rika på kalium, fosfor och folat

Att kokosolja används som energi till levern till största del istället för att lagras i kroppen

Delar du min kärlek?
Missa då inte tävlingen på min Instagram där du kan vinna 4 skålar, 4 sugrör och 4 skedar från Kokolove! SOMMAREN ÄR RÄDDAD

Varför väljer vi bort ben och skinn?!

2019-06-09 15:06
Från guiltfree

Kycklingbröst utan skinn, köttfärs med max 5% fett och mager kalkon- det är standard. Och dyrt. Och inte speciellt gott eller ”tillfredsställande”. Och du missar så mycket nyttigt och gott!

Jag älskar att använda lår/ben när jag lagar mat. Att låta benen och brosk koka med och att tillaga köttet länge på låg värme. Varför?
Benen och brosket tillför extremt mycket smak och ger den där mustiga smaken

Ben och brosk bidrar med gelatin till maten- vilket bygger upp hår, hud, naglar, muskelvävnaden och tarmhinnan- dvs är extremt nyttig!

Ben, lår och andra benbitar är MYCKET billigare än filéer, så du kan köpa fint, ekologiskt kött till riktigt bra pris (fast att det är både de godaste och finaste delarna!)

Som dagens lunch:
Ett helt kalkonben i stekpannan tillsammans med vatten, buljong och lite vinäger (för att gelatinet ska bildas lättare)- på med locket och lät puttra på lägsta värme i ca 2-3h medan jag var och tränade

Upp med bönpasta, zucchininudlar, nudlar från purepasta, en avocado och häll över såsen från pannan. MAGI!

Sluta upp med fetträdslan, fantasin om att skinnet är farligt och att inte våga äta riktig mat. Illa snabbt. Du missar livets goda, det som VERKLIGEN är hälsosamt och gör kroppen gott!

Maten som gör att ditt sötsug och cravings försvinner!

2019-06-05 17:32
Från guiltfree

Ni vet- jag ska dra ner lite på maten för att komna i sommarform. Bort med köttet för att- nu ska vi äta mer vegetariskt. Och OH- kolla vad mycket nya proteinglassar, puddingar, bars, kvargsmaker, shakes, pulver och spännande som kommit.
Ah, nä, det blev ju en pizza till lunch så jag tar bara något lätt på kvällen- och oj, där rök visst hela godisförrådet...

Någon som känner igen sig?

Vi väljer mer och mer bort RIKTIG MAT och ersätter med kvarg, bars etc- som inte innehåller något förutom protein och tillsatser- tillslut kommer din kropp skrika efter näring- som resulterar i ett sug- som du dämpar med A) mer näringsfattig ”mat” eller b) skräpmat då den är energität och ger kroppen en snabb belöning

Jag vill ALLTID äta riktig mat FÖRST- SEN äter jag gärna proteinbars, glass etc- som efterrätt. Men det senaste har jag haft ett extremt sug efter kött och potatis - vilket jag förstår är ett resultat av att jag har ett behov av det- och då tänker jag ge min kropp det. Hellre än att ignorera det och äta annat som sen resulterar i sug- överätning- kompensation - mer sug— och spiralen är igång!

Jag tror verkligen på att alla borde äta mer grönt, basera sina måltider på grönsaker och saker från växtriket- vilket jag hoppas att ni förstått i dagsläget. Men jag vill också understryka vikten av att ge kroppen den näring den behöver- vilket kräver att vi äter varierat (inte som godis, efterrätter, pommes, pasta och sen lite grönt) - utan så att vi får in alla vitaminer och mineraler för att ge kroppen det den behöver- annars KOMMER det att resultera i bristsymtom över tid- och var då klok och våga erkänn att VEGAN/LCHF/XX inte passade dig och din kropp!

Här är en typisk måltid för mig just nu:
Ugnsbakad potatis, palsternacka, purjolök och broccoli med curry
Grillad kyckling och aubergine i en marinad av tamari, ketchup, ingefära och balsamico
Sallad
Picklade grönsaker

Tillsammans med en kär vän för att tillfredsställa både kropp och sinne!

Hemmagjord ansiktsmask- som smakar kola

2019-06-04 17:04
Från guiltfree

Jag älskar att ha en dag i veckan att stöda, fixa i köket, ta en långpromenad och göra hårinpackning och ansiktsmask- lägga mig i soffan på spikmattan och bara A N D A S.

Jag brukar göra egna ansiktsmasker. Dels för att det är enkelt, dels för att det är billigare, du slipper alla konstiga ingredienser och det är faktiskt de bästa maskerna jag testat. Jag har tidigare delat med mig av min spirulinamask, men denna gången blev det en carobmask

Carob smakar lite som kakao, men mildare och lite åt kola-hållet. Den blandar jag med rå honung som är antiinflammatorisk och sedan smörjer jag den på huden efter att ha rengjort den med äppelcider vinäger som är bakteriedödande.

Den låter jag sitta medan jag lägger mig på spikmattan i soffan, och äter dadlar som jag doppar i honungs och Carob blandningen!

Det mina vänner, det är återhämtning DELUXE!

Vinn veganskt protein

2019-06-03 19:08
Från guiltfree

Vegan-hypen växer sig starkare och tyvärr tar många bara bort kött, fisk, mejerier etc utan att tänka på att de måste lägga till något annat om de tar bort något. Och tyvärr ersätter många köttet med ”fejk-kött” i form av oumph, quorn och liknande som är extremt processat, har en lång ingredienslista och lite näring.

Jag är inte vegan, snarare har jag ett starkare sug efter kött och börjar äta mer kött! Dock försöker jag dra ner på mejerier för min mage och hälsas skull.

För mig är casein rena giftet (mår otroligt dåligt, samt att det finns massa källor om du letar) - vassle äter jag max en skopa per dag och sen ost och smör - andra mejerier äter jag inte regelbundet!

Jag använder oftast veganskt proteinpulver utan soja. Detta från GETFIT är smakmässigt min favorit! Det är baserat på ris och hampa - vilket göt det näringsrikt och lättsmält för magen! Dessutom i smaken salted caramel- drömmen att blanda i chiapuddingen!

På min Instagram har jag nu en tävling där TRE personer kan vinna var sin påse- så in och tävla!!

Vill du redan nu klicka hem en påse får du 15% på allt från getfit med koden ”ida15”- och jag kan hinta om att aminosyrorna i citronsmak är gudomliga i värmen!

Har du också hakat på vego- trenden?
För mig kommer alltid kvalite i första hand!

Sockerfri, picklad kål!

2019-06-02 18:08
Från guiltfree

Vem gillar inte picklade grönsaker?! Jag kan äta det som smågodis- så HIMLA gott. Tyvärr innehåller det en hel del socker, men som tur är är det både enkelt och billigt att göra själv- och du kan pickla i princip vilka grönsaker som helst!

Denna gången köpte jag kinakål och ingefära, och tillsatte lite rödbetor för att få en fin, rosa färg!

Testa att göra med morötter, rödlök, rättika, gurka, rödkål, rödbetor eller någon annan grönsak- eller blanda flera!

Hacka grönsakerna och tryck ner dem i en R E N glasburk- pressa ner dem så tight det går!

Blanda sen 1/4 ättika, 1/4 äppelcider vinäger, 1/4 stevia strö och 1/4 vatten- en gnutta limejuice och lite salt och häll över grönsakerna och fyll på med mer vatten om de inte täcks. Sen låter du de stå- gärna 8-12h.

Nya trenden- funktionella tuggummin! Och helt nya drycker!

2019-06-02 17:34
Från guiltfree

För bara en månad sen släppte Lohilo tre nya drycker med bcaa och koffein, en vegansk glass, två nya vanliga glassar och två styck-glassar, och nu har de släppt tuggummin. Och inte vilka som helst- utan funktionella tuggummin!

Bubble mint- innehåller biotin samt vitamin B2&3- vitaminer för hår, hud och naglar

Sweet mint- innehåller koffein, magnesium och zink- vitaminer för kroppen och ökad prestation på gymmet

Melon mint - innehåller koffein, krom och pantotensyra , som kan minska sötsuget

Sour cola- innehåller koffein, B12, B6 och c-vitamin

Bubble mint smakar exakt som ”bubbelgum” tuggummi och likt allt annat på lohilos hemsida får du 15% rabatt om du klickar HÄR och använder koden ”GUILTFREE_LIVING”

Jag klickade hem samtliga tuggummin, en rosa hoodie och om jag hade tålt energidryck bättre hade jag klickat hem ett flak med den gröna burken (nu har jag en i kylen som jag får dricka 1/3 av max 2 ggr i veckan.... men den är SÅ GOD!)

Vad blir nästa trend?! Koffeinglass? Koffeinbars? Min förhoppning är att de släpper kakbitarna som finns i deras glass på påse- som Ben and jerrys gjort! Eller kommer med proteinbars i smaker som kokos- karamell och salty chocolate chunk!

Igår släpptes dessutom TVÅ HELT NYA DRYCKER i smakerna  persika/citron och ananas/pitaya - så missa inte att klicka hem dem tillsammans med tuggummina och få rabatt på hela paketet!

Hemmagjord pasta...

2019-06-01 09:44
Från guiltfree

Pasta. Jag har nog inte ätit det på tio år. Jag kommer inte heller ihåg en enda gång när jag har ätit det utan matkoma, uppsvullen mage eller illamående efteråt..

För mig är det inte själva pastan jag gillar, utan köttfärssåsen, tomatsåsen, ketchupen eller fisken man äter till. Sen är ”pasta” ett bra redskap för att transportera detta in i munnen- men det finns andra sätt!

Visst finns det linspasta, bönpasta och andra alternativ- men jag tycker att detta är ett ultimat sätt att få in mer grönt i kosten på!

Jag brukar variera mellan:
Zucchini
Röd/gulbetor
Rättika
Tjocka morötter

Ibland steker jag dem lite lätt om jag vill ha dem lite mjukare och varma- annars funkar det lika bra att äta dem direkt!


Det är även perfekt att ha dem i en sallad för att få in fler strukturer och konsistenser- och för att göra den otroligt vacker.

Mina topp 5 inom mat

2019-05-31 17:56
Från guiltfree

Mina topp 5 som alltid finns i kylen
1. Kokosgrädde från Garant. Mitt beroende. Äter minst 1 pkt per dag, på frukt, på bröd, ut paketen eller på dadlar med mandelsmör

2. Broccoli. Ä L S K A R denna grönsak. Råstekt med sparris eller ugnsbakad- med ketchup såklart!

3. Citron på flaska (eko) - i ljummet vatten varje morgon när jag vaknar

4. OSÖTAD KETCHUP- no words needed.

5. Chiapudding- försöker att inte äta så mycket mejerier så på kvällen när hungern är stor blir der chiapudding i mängder istället för en dunk kvarg

Mina topp 5 frukter/bär:
(Denna är SVÅR! Och varierar från dag till dag haha!)
1. Apelsin
2. Ananas
3. Durian
4. Jordgubbar
5. Odlade blåbär

5 saker jag ogillar:
1. Lakrits
That’s it... I LOVE FOOD, sen finns det vissa saker jag inte äter av andra anledningar, men jag gillar allt!

Mina topp 5 ”kan inte sluta äta” saker:
1. Smör med ost (kombon)
2. Mandel/cashewsmör
3. Mackor med pålägg (alla former men med något ”fett” pålägg)
4. Bars- de är så söta att man ”måste” äta hela!
5. Kom inte på fler- men fett och mackor är min svaga punkt!

Fler saker ni vill ha svar på?! Eller som ni vill att jag skriver om?

Fredagsfrulle, efterrätt eller drömgod dessert...

2019-05-31 09:37
Från guiltfree

Denna tallrik är återkommande hos mig och jag äter den alla dagar i vecka- just för att jag inte kan komma på något godare.

Det är nog nyckeln för mig- att jag har hittat rätter som är så goda att jag inte känner att jag vill ”unna mig glass” på fredagen. Jag unnar mig varje dag!

En tallrik med chokladgranola gjord på bönor, protein, kakao och gryn, en vegansk sockerfri glass med smak av kaffe och karamell, massa frukt och ett par ordentliga skedar med mandelsmör- följande skål toppas senare med kokosgrädde, och i botten finner du en chiapudding på kokosmjölk och veganskt vaniljprotein som smakar vaniljsås

Inte sagt att man inte ”får äta glass” och inte heller att allt jag äter är nyttigt. Hur nyttigt mandelsmör än är, är det inte nyttigt att sätta i sig en hel burk- vilket även sker titt som tätt. Men när jag kan äta mat som bara är bra rör det inte mig i ryggen- jag behövde förmodligen det.

Så med denna starten på fredagen, efter ett härligt pass på gymmet för armar och axlar - tänker jag njuta av en L E D I G fredag.

Vad gör du denna klämdag?!

Nya twin, eller?

2019-05-30 18:20
Från guiltfree

Var brutalt sliten igår, vet inte om det är vårdepp eller något annat, men både kropp och knopp känns som en disktrasa. Lugn promenad med en vän, en stund på rygg i gräset och sen en mysig middag på ”nya Twin” med min pärla- det är medicin det.

Vi bestämde oss för att testa Twin där jag inte har varit på år och dagar. Mest för att det har varit ett sunkigt hak som har pizza och pasta utan finess eller omtanke. Men denna sommaren gör de en nysatsning, så med den uteserveringen var der ändå värt att ge en ny chans.

En skaldjurssallad till mig och en grillad tonfisk till Mickis. Portionsstorleken var det inget fel på- duktigt med både skaldjur och tonfisk!

Där stannar nog mina lovord. Tonfisken var, som den tyvärr oftast är ute- övergrillad och torr. Kokt potatis som tillbehör känns- tråkigt. Ge mig grillade grönsaker, fäger eller åtminstone rosta potatisen.

Mina skaldjur var goda- stora grillade räkor med en god kryddning, varma musslor i skal och en stor portion räkor och kräftstjärtar. Men- var är grönsakerna? Mycket sallad finns- och en klyfta citron. Men inte ens gurka? Eller tomat? Tänk vad ugnsbakade grönsaker och rotfrukter, råhyvlade betor och något syrat på toppen kunde livat upp!


Dock var jag mer än nöjd ändå- efter att få spenderat tid på en uteservering med en fantastisk vän. Man glömmer lätt bort hur viktigt det är för återhämtningen också. Välmående är bra mat, träning, men stunder som dessa är MINST lika viktiga.

De heliga 60...

2019-05-29 17:44
Från guiltfree

De heliga 60 minutrarna promenad, utomhus, om dagen- får du till dem?
För mig är det ren terapi- att komma ut oavsett väder och får friskluft, ljus och rörelse.

Med min nya Apple Watch ser jag att 60 min promenad ”bränner ca 250 cal” medan 45 ren brutal svett på gymmet bränner ca 400 cal.
Då tar jag hellre promenaden som jag kan kombinera med en date med en vän, ringa min kära mamma eller bara pusta ut efter en lång dag.

Promenaden kommer att sänka kortisolet som är ett fettinlagringshormon medan intervallerna kommer öka stressen på kroppen vilket inte alltid är optimalt även om det ”bränner mer” under den aktiva tiden.

Så, ut och njut! Och om 60 min känns länge- se det som 20 min till jobbet/gymmet, 20 min hem och 20 min på lunchen- det går om du bara försöker!

Så njut av ledigheten- var ute så mycket det går och sug in naturen- det ska jag!

MEGA TÄVLING

2019-03-17 18:00
Från guiltfree

Våren är här och jag njuuuuter av att det börjar bli ljusare, att solen kikar fram och att träden börjat knoppa sig! Jag önskar så att jag kunde få springa för min fot- för vädret gör att jag bara vill ut!!

För att dela min pepp har jag dragit igång en megatävling tillsammans med bodystore på min Instagram där jag lottar ut ett maxat paket där TRE personer vinner TVÅ paket- ett till sig och ett till en vän, bestående av
-
en Yogamatta i kork
- Ett hopprep (99kr)
- En fachia roller (299kr)
- En balansbräda (249kr)
- En vattenflaska från Kleen kanteen (229kr)
- Guaranapulver (130kr)
- Ashwagandah (129kr)
- Spirulina (139kr)
- Acai (189kr)
- Chlorella (69kr)

En mix av superfoods som ger den bästa energin- tillsammans med redskap för både svett och återhämtning!

Kika in på min Instagram för att se hur du kan vinna!

Ät din hudvård..

2019-03-16 09:55
Från guiltfree

Har du läst innehållet på dina produkter? Och visste du att huden är kroppens största organ- och allt du smörjer på kroppen tas upp- alltså inte bara det du stoppar i munnen?

Jag läste om en tjej som var ca 30 år, älskade dyr hudvård, make up etc- och när de gjorde ett test på henne såg man att hon hade otroligt mycket kemikalier i kroppen. Hon slutade tvärt med alla parfymerade produkter men en innehållsförteckning som var helt obegriplig- och efter 6 månader var värdena helt annorlunda!

Jag använder bara ekologisk hudvård, och nästan uteslutande oljor i ansiktet. Avocadooljq, kokosolja, mandelolja, hampaolja etc- det beror på hur torr min hy är. Sen jag började med OLJOR i ansiktet har mina porer/finnar försvunnit helt. Nej- oljor gör inte din hud fetare- tvärt om!

Och den bästa ansiktsmask jag någonsin haft gör jag med samma ingredienser som i min morgonshot!
Grön boost med bla vetegräs och spirulina
MSM pulver för en lätt peelande effekt
Rå honung
- blandar, masserar in och låter sitta i 30-50 min

Mycket smidigare, billigare, renare och bättre än alla dyra crèmer. TESTA!!

Gröna bananer...

2019-03-13 18:14
Från guiltfree

Hur äter du dina bananer?
Jag äter mina GRÖNA. Jag köper MASSOR. Sen fryser jag in dem- de blir dessutom lite sötare i smaken då.

Sen tar jag upp dem och har dem i smoothies, bröd, bananpannkakor eller mixar med typ dadlar för en dögod karamellsås.

Men varför gröna?

Gröna bananer innehåller resistent stärkelse, som är en kolhydrat som inte tas upp som ”vanliga kolhydrater” i kroppen, utan fungerar som ”mat” åt de goda bakterierna, säkert GI och påverkar inte blodsockret. De gör även att du känner dig mätt snabbare. Tillsammans med ett probiotikatillskott är det det BÄSTA du kan äta för en glad mage!

Så, ät bananer. Och gröna sådana!

Pulled chicken

2019-03-12 17:22
Från guiltfree

Vill du laga något som du kan äta alla dagar i veckan, som är gudomligt gott och räcker länge!? Gör denna- den är drömgod!

För en stor gryta behöver du

1 tsk Mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk koriander
1 Hel vitlök
1 lök
3 stjälkar selleri
2 st tomater
Hackad chili efter smak
0,5 dlTamari
3 msk dijonsenap
2 msk oregano
3 msk tomatpuré
2 pkt krossad tomat
1 skvättbuljong
1-1,5 kg kyckling Kyckling
0,5 dl balsamico

Fräs alla kryddor och grönsaker i kokosolja, tillsät kycklingen, sen resterande ingredienser, på med locket och ställ in i ugnen på 130 garder i ca 3 h- ta ut och draaaa isär kycklingen. NJUT

Så mycket mer än bara massage...

2019-03-11 18:14
Från guiltfree

Sen jag flyttade till Jönköping har jag letat efter en grym massör, och ÄNTLIGEN har jag träffat rätt och hittat den bästa jag någonsin har vart hos!

Jag varken röker eller dricker, eller gör naglar/fransar, så jag har bestämt att unna mig massage 1-3 ggr i månaden
- dels för att sänka stressen
- dels för att hjälpa kroppen att återhämta sig
- dels för att det är underbart
- dels för att göra en bra investering i min hälsa på sikt

Nico (på modern massageterapi) gör dock inte bara klassisk massage, utan första gången tog han sig an mitt onda ben som gjort att jag inte kunnat springa på ett halvår - först masserade han, sen körde koppning och sen skrapade med en skrapa

Igår började han med att sätta som stora ”pontoner” på hela benen som blåste upp sig själva och skapade ett stort tryck kring hela benen, i 30 min blåstes de upp och ihop- så UNDERBART skönt! Samtidigt masserade han och koppade bringan, och sen tog han ryggen. Jag svävade där ifrån!

Det set brutalt ut- men det är M A G I S K T och han kan verkligen sin sak! Inte bara någon som masserar och gör det ”klassiska”. Behöver jag säga att jag ska dit på söndag igen? Det behöver jag efter denna tumults starten på året....

Så behöver du en GRYM massör- ring nico på modern massagterapi och hälsa från mig. Du kommer inte ångra dig.

Ratatouillegraräng

2019-02-27 17:35
Från guiltfree

När jag kommer hem på kvällen efter jobbet har jag ett par krav på min middag.
1. Den ska laga sig själv medan jag gör mig iordning, packar inför morgondagen och landar
2. Den ska vara maxad med grönsaker
3. Den ska vara varm
4. Den ska vara mättande så jag undviker ett för stort sug senare

- denna gratäng uppfyller samtliga krav, och jag brukar förberededa den på söndagen, så finns den redo i kylen hela veckan-

Man kan servera den till kyckling/fisk- eller blanda i tofu/bönor/kyckling för att göra den komplett!

Ratatouille
Här kan du använda de flesta grönsakerna, men jah brukar steka: aubergine, zucchini, lök, selleri och svamp i kokosolja till de blir mjuka.
Sen tillslätter jag tomatpuré, krossade tomater, äppelcidervinäger, peppar, salt, oregano, rosmarin och lite dijonsenap och låter det koka.

Under tiden ugnsbakar jag sötpotatis och aubergine i skivor

Efter 30 min lägger jag sötpotatis i botten av en form, häller på ratatouille och varvar med sötpotatis och aubergine och sen får det baka i ytterligare 20-30 min i ugnen

Så himla gott, och enkekt!

Vinn ett paket som får dig att le!

2019-02-24 20:12
Från guiltfree

Vårens första solstrålar har kommit, vilket firades med en över 3h lång, underbar promenad!
Våren betyder även- NYHETER, bland annat från smiling Sverige som kommit med nya förpackningar och produkter!

Vad sägs om
- bars gjorda på 100% mango eller ananas
- mango/passionsfruktsbollar
- ananas/ingefära/passionsfruktsbollar
- mango/ cashew/ kokosmix

Och såklar mina stående favoriter- salta kokoschips! Jag äter aldrig ”snacks”- men dessa!!!

Nu delar jag ut ett snacks- kit där en lycklig får hem allt på bilden! Tävlingen pågår på min Instagram till och med fredag- så kika in där och var med!

25år - det förtjänar en brak-buffé!

2019-02-17 14:27
Från guiltfree

Igår fyllde jag 25år- en dag jag fyllde med allt jag älskar!

Jag började dagen med ett spinning-event- 75 minuter svett och smärta (då jag hade brutal träningsvärk sedan fredagens benpass..)

Sen blev det en buffé av alla mina libanesiska favoriter!

Hummus, babaganoush, tabbouleh, fyllda vinblad, haricouverts i tomatsås, marinerad aubergine, blandade bönor och kycklinggrillspett- alltså, jag KAN INTE SLUTA ÄTA oavsett hur mätt jag är- DET ÄR SÅ GOTT!!!

Sedan blev det en promenad på tre timmar med min kära Carro, två varv runt munksjön, innan det bar hem för myskväll framför mello- och restfest sen lunchen haha!

En lyckad dag- med magiskt väder, vad mer kunde önskas?!

Idag blev det ett skönt benpass- åter igen restfest till lunch (klagar inte...) och sen en härlig promenad runt munksjön igen med en ny bekantskap- trevligt!

En perfekt helg och jag känner mig utvilad och redo för 14 möten nästa vecka.... och som vanligt börjar varje morgon 05.20- när man hittat rutinen så vågar jag inte släppa den haha!

Min dagliga PWO som hjälper mig upp 05.30

2019-02-15 18:47
Från guiltfree

Jag morgontränar nästan varje morgon innan jobbet. 05.20 ringer klockan och 06.00 är jag på gymmet. Jag kanske inte är starkast på morgonen- men jag orkar inte vara ”optimal” utan gillar att få träningen gjord innan jobbet och känner mig så produktiv och duktig efteråt haha!

Jag försöker så långt det går undvika sötningsmedel, tillsatser och ”intressanta” kosttillskott som har både det ena och det andra i innehållsförteckningen- och denna PWO har jag kört med någon månad nu- och JA- den är grym!

Rödbetor innehåller nitrit- som ökar syreupptagningsförmågan, uthålligheten och orken, dessutom är det bra mot högt blodtryck och en rad andra saker

Sen blandar jag rödbetsjuice med EAA för att få in byggstenar innan träningen, och lite guarana, som är en växt som innehåller koffein.

Uppiggande- prestationshöjande - otroligt nyttig. Släng din artificiella PWO och satsa på denna, som faktiskt för dig gott!

Semelkladdkaka .. på kikärtor till min 25års dag!

2019-02-13 18:24
Från guiltfree

Årets bästa dag är helt klart fettisdagen- jag ÄLSKAR SEMLOR! Lite bröd och maxat med grädde och mandelmassa så har ni min uppmärksamhet! Den godaste jag ätit är en wienersemla- ingen torr bulle utan ett smörigt, frasigt wienerbröd.....

Minst en ”riktig” om året vill jag ha, sen gör jag egna, hälsosamma men farligt goda, varianter. Jag saknar inte ”riktiga bakverk” och kan leva utan dem- speciellt när jag kan göra så otroligt mycket annat gott- utan socker och mjöl!

Så, nu när jag fyller 25 på lördag har jag pysslat i köket och fått fram en PERFEKT semelkladdkaka som jag ska bjuda på- som kommer vara stående varje kväll fram till semeldagen den 4 mars haha!


För en form mixar du ihop:
3 ägg
200g bönor
1 tsk kardemumma
1/2 tsk bikarbonat
0,5 dl mandelmjöl
0,75 dl stevia strö
Lite salt
1 tsk husk

Häll i en smord form och baka i ugnen på 150 grader i ca 20 min- den ska vara lös! Låt svalna över natten så den sätter sig. MY GOD!
Helt klart värdig att äta på sin 25års dag!

Glutenfri och vegansk kasse- blev en egenkomponerad succé!

2019-02-06 17:47
Från guiltfree

Härom dagen stod en Låda från Årstiderna utanför min dörr- en vegansk och glutenfri box med råvaror och recept för 4 dagar. Då jag inte lockades direkt utav något av recepten- som alltid- så fick jag iallfall redskap och inspiration till att skapa en succé sallad som samtliga ÄLSKADE.

Den har allt. Syra, sötman, krämighet, crunch, sälta- utmami- allt! Du MÅSTE testa!


Hacka ett huvud romansallad och blanda med finhackad gurka, tomater, skivade gröna bönor och lite koriander

Stek champinjoner i sesamolja tillsammans med pumpafrön och solrosfrön, salta och lägg även i limen delad i tu, och stek med den då smaken kommer fram så otroligt mycket mer om du steker den innan du använder saften!

Toppa romansalladen med avocado- häll sedan över svamp och frö- blandningen

Dela en grape och lägg på filéerna.

Absoluta med att pressa limen över salladen .

Här har du en sallad som har ALLT du kan önska!

Så grymt med matkassar- för de som vill följa recept är det smidigt att få hem allt, och för den som är som jag som äter samma varje dag, men inte gillar att följa recept- får man hem en kasse fylld med råvaror man kanske inte annars skulle köpt, och ett häfte med inspiration- och sen kan man skapa magi!

Chokladig proteinboostad kikärtsgranola

2019-02-04 18:13
Från guiltfree

Min nya kvällsrutin innehåller mängder av granola... men att köpa de i butik blir extremt dyrt- och det är så HIMLA enkelt att göra egen som dessutom innehåller betydligt bättre saker. Jag gör olika varianter men denna blev NOMNOM! Med kikärtor och proteinpulver blir det en riktigt proteinpackad historia!

För en plåt
200g mixade kikärtor
3 dl boveteflingor
2 dl glutenfria havregryn
2 dl av något gott proteinpulver (jag kör ofta ett veganskt vaniljprotein)
1-2 dl kakao
1 dl kokosolja
Lite vatten
Pumpafrön
Massa russin

Blanda allt till ett ”smul”/ degklumpar- bred ut på en plåt och baka på 140 grader varmluft i ca 30 min. Stäng av ugnen och låt den stå ett tag. Jag gillar när den är lite mjuk!

Förträffligt!