RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 23:24:24

LINDA JONASSON

isvarmt blogg på Nouw

F U R U V I K

2019-07-22 08:25
Från isvarmt

Igår tog lilla familjen en kort roadtrip till utkanten av Gävle, för ett besök på Furuviksparken. Det var vår första egentliga resa tillsammans till någonting nytt och med oss hade vi min bästa vän Katrine och hennes två söner som Charlie avgudar och beundrar.

Inte en enda sur min på hela dagen, pojken lyste av lycka hela dagen trots den värme som slagit till. Det var så otroligt skönt att få komma iväg, släppa allt och bara njuta av varandra och av djuren! Jag tror dock att jag njöt mer av att se djuren springa omkring och se lyckan i Charlie, än vad Charlie gjorde. När vi stod och kollade på schimpanserna så tittade han på mig och sa ”mm.. men har dom kaniner?” Haha.



Våra timmar på Furuvik denna pappahelg var också för att vi ville se hur det skulle gå att gå bland djuren med Charlie, om det skulle bli massa springa runt som en dåre eller om han skulle förstå att vi måste respektera djuren och deras omgivning, och han var verkligen världens bästa unge hela dagen! Väldigt respektfull när djuren var nära, nyfiken och frågvis.

Nästa pappahelg far vi nämligen iväg på del två av våra semesteräventyr! Vi ska åka iväg till Eskilstuna och bo på hotell en natt tillsammans, och ha äran att få besöka djuren på Parken Zoo i två dagar! Jag är såå förväntansfull, och det ska bli helt fantastiskt att få åka iväg som en familj och släppa hemma-livet och få sova borta, äta hotellfrukost och bara älska varandra och livet.



Jag är så glad över att Simon låter mig visa Charlie världen så som jag ser den och allting som är vackert i den. Att jag får peka på molnen och fråga vad han ser för former, att vi kan sitta och prata om helt tokiga saker utan att någon stoppar oss. Han är alldeles sådär spralligt tokig, precis som jag.

Varje gång den där lilla handen sträcker in sina fingrar i min och klämmer åt, varje gång han lutar sitt huvud mot min trygga axel, varje godis som jag får smaka, varje gång den där lilla sparven säger orden ’jag älskar dig’ med kärlek i rösten så går det tusen strålar genom hela min kropp av lycka och kärlek.

Jag är så tacksam för att få ja dessa två grabbar i mitt liv, och dom andra tre fyrfotade grabbarna här hemma också för den delen. Jag har verkligen bara pojkar omkring mig, men det är fem av jordens bästa sådana. Tillsammans är vi en fantastiskt fin liten familj!


Tusen tack, för en av dom bättre söndagarna i mitt liv. Att ha fått spendera den, med inte bara min egna lilla familj utan också en av mina numera närmaste vänner som har ställt upp i vått och torrt genom allt det svåra som 2019 har burit med sig med sjukhusbesök och allt, och för att hon låter sina fantastiska söner vara en del av vår familjs liv.

Jag, och mina grabbar älskar att få stå er så nära. Ser verkligen fram emot att få se barnen växa upp sida vid sida, och att mina framtida egna barn ska få springa runt på gräsmattan, till huset som ni låtit mig hjälpa till att rusta upp!

Mitt vuxna liv har startat igång på riktigt, och jag har fått starta det tillsammans med några helt otroliga människor. Tack, verkligen!

t v å t u s e n n i t t o n

2019-07-22 00:28
Från isvarmt

Ja, jag vet. Jag har både skrivit och sagt, och lovat, att jag skulle bli bättre på att skriva här. Det blev tydligen inte riktigt så, men till mitt försvar (eller som en dålig ursäkt) så blev jag hastigt sjuk och har väl egentligen ganska nyss återfunnit lyckan i att få vara kreativ på olika sätt igen.

Jag skriver brev och målar, så då kan jag ju lika gärna skriva här också egentligen. Borde återuppta Akilles instagram också, men den kräver så otroligt mycket mer jobb bakom varje inlägg så det får stå på paus en liten stund till. En sak i taget!



Jag har börjat skriva brev via Snigelpostklubben, vilket är otroligt skönt på det plan att jag får chansen till att vara kreativ i princip hela tiden. Jag har fått låna hem färger och målarark av min kära mor, som förgyller de nätter som jag inte kan sova - samt dom lediga dagarna då jag inte orkar ta tag i städningen eller disken eller något av allt annat vuxen-göra här hemma.

Jag spenderar tid med djuren, står ofta och lagar mat, jobbar på som en tok nu under sommaren och leker med Charlie så ofta jag kan när han är här. Skulle vilja påstå att jag har blivit vuxen, som lever med barn och karl, djur och matlagning. Rätt skönt ändå, om jag ska vara helt ärlig. Visst är det slitsamt ibland, och något tröttsamt vissa dagar - men jag tänker att livet kommer alltid vara det oavsett hur bra eller obra en har det så va spelar det för roll. Jag är lycklig, vi är lyckliga tillsammans.

Jag ville mest bara säga hej, jag lever och jag mår bra. Ska göra mitt bästa för att faktiskt uppdatera här, jag lovar inget mer än att försöka.


DIY Paw Print Ornament

2018-12-01 09:00
Från isvarmt


Nu såhär inför julen kan det vara kul med lite annorlunda pyssel! Förra året gjorde jag jättefina julgransdekorationer tillsammans med Akilles, och dom blev jättefina!

Avtrycken är gjorda i trolldeg och är superlätta att knåda ihop själv. Här kommer lite instruktioner på hur du ska gå tillväga!


Blanda 4 dl vetemjöl, 2 dl salt och 2 dl vatten. Knåda ordentligt och gärna länge för att få en slät och jämn deg. Använd en kavel för att få degen ungefär två centimeter tjock och skär ut önskad form - men glöm inte att din hunds tass (Ellerhur katt, eller varför inte en bebishand eller bebisfot?) får plats innanför.

Ta ett sugrör och gör hål högst upp för snöre innan du sätter in dekorationen i ugnen, där den ska ligga och stelna i 100°C i två timmar.

En nystart med en lista.

2018-11-23 17:43
Från isvarmt
Hej och så, det var inte direkt igår. Mycket har hänt sen sist, väldigt mycket. Jag har hunnit fylla 25, jag bor kvar i Sandviken med vovven och har numera även tre grabbar till i mitt liv. Många förändringar har skett och många står inför dörren och det nya året.


Men jag startar upp lugnt med att fylla i en ny lista, det får vara lugnast så för nu!

1. Var är din mobiltelefon?
I händerna! Sitter i bilen påväg hem från Dalarna, passar på att skriva lite medan jag ändå inte har mycket annat för mig.

2. Var är din andra hälft?
Simon kör bilen, och Akilles är hos mamma.

3. Ditt hår?
Det skiftar i röd/brun/lila nyanser och är mest ivägen. Oftare uppsatt än utsläppt pga jobbet. Borde klippas.


4. Ditt humör?
Det är på topp! Vi har precis hämtat Challe, jag har godis och Dalarna är så otroligt vackert med alla små sjöar å fullmånen lyser upp vägen hem. Kunde inte ha mått bättre!

5. Din dagsplan?
Min dagsplan har varit att äta frukost, tanka, handla, hämta Simons pappa, åka till Dalarna, åka hemåt och sen jobba. Nu är det bara hemfärd och jobb kvar på listan!


6. Det bästa du vet?
Livet. Jag älskar livet och det finns så mycket bra i allting jag ser och jag har sedan länge valt att se det fina i livet - och det är det bästa jag vet. Hur långt ja kommit med mig själv, och det finaste som finns måste ändå vara kärleken. Och stjärnor. Och julbelysning. Och hundvalpar. Ah, listan kan göras alldeles för lång.

7. Din dröm inatt?
Jag tror inte att jag drömde något inatt, Inget som jag kommer ihåg iallafall.


8. Ditt livsmål?
Jag vill ha ett hus och barn å djur. Och en ko. Mitt livsmål är helt klart en ko! Nej men, att få leva lyckligt å få vara frisk så länge det bara går. Att fortsätta se det fina i livet och att aldrig sluta drömma.

9. Rummet du är i?
Jag sitter i en blå liten bil tillsammans med tre generationer grabbar, varav två tror jag sover.

10. Din hobby?
Pyssel, fotografering och tatuera. Baka är också kul! Allt jag gör med vovven å hans träning räknas väl också delvis som en hobby antar jag.

11. Din skräck?
Spindlar, clowner, fjärilar.. Döden. Allra mest döden.

12. Var vill du vara om sex år?
Om sex år är jag alltså 31(?!).. Jag vill sitta framför öppna spisen i huset och hålla Simon i handen medan barnen och hundarna leker. Exakt där vill jag vara.

13. Var var du igår kväll?
Delvis hemma, delvis på jobbet, men Jag och Simon var även på eldkväll i Högbo. Det var supermysigt! Jobbade till 23.30 och sen var vi till macken en sväng innan det blev dags å sova.

14. Vad är du inte?
Ledsen, arg, ensam, en katt.

15. En sak du önskad dig?
Inte den blekaste aning för tillfället. En miljon kronor? En ny bil? Ett hus? Jag vet inte. En låda Nuggets kanske.


16. Var växte du?
Jag växte upp på Nya bruket i Sandviken.

17. Det senaste du gjorde?
Jag tog nyss en godis ur Mik gott & blandat påse, pussade på Simon och hostade. Sitter fortfarande i bilen så mycket mer än så finns inte å göra.

18. Dina kläder?
Gulrutiga tights, svart stickad tröja. Termostrumpor å kängor. Mjeh. Typ det.

19. Din tv?
Pappas gamla tv. Mer koll än så har ja inte.

20. Ditt/dina husdjur?
Min älskade vovve sedan nästan två år tillbaka, och jag antar att Simons kisse Tyson också får räknas in lite.


21. Din dator?
Den är så gott som trasig.

22. Din bästa ägodel?
Akilles, helt klart.


23. Saknar någon?
Jag saknar alltid någon, ganska många faktiskt. Just nu är det mest syskonen som är saknade.

24. Din bil?
Har ingen bil, men närmast min är väl Simons lilla blå.

25. Något du inte har på dig?
Brukar nog helst inte ha kavaj på mig. Eller spetsiga skor. Eller basker. Inte minikjol eller grönt läppstift heller.


26. Favoritaffärer?
New Yorker, lagerhaus, LUSH. Ica, flying tiger, Ikea.

27. Din sommar?
Den var väldigt varm! Var mest inne vid fläkten bredvid Akilles, badade och simmade massor, lekte med Julia, åt Nuggets.. Fick världens fulaste solbränna på rumpan.

28. Älskar någon?
Jag gör inget annat. Mer kärlek till folket.

29. Favoritfärg?
Regnbågen!

30. När skrattade du senast?
Skrattar oftare än vad jag inte gör det. Senast var det nog åt något Simon sa skulle jag tro. Har skrattarna hela bilresan till å från.


31. När grät du senast?
I förrigår faktiskt. Simon var så himla gullig å romantisk så det kom några tårar.

32. Vart bor du nu?
I lilla Björksätra, Sandviken i min fina trea tillsammans med Akilles. Stormtrivs!

33. Drömresorna?
Jag vill åka överallt! Men helst till skogarna i Norge, Nya Zeeland, Island och Skottland.

34. Hur ser helgens planer ut?
Ikväll blir det jobb och Roadtrip till&från Dalarna, imorgon ska jag tatuera och baka pepparkakor, och på söndag blir det samma bilväg igen!

35. Vad har du ätit idag?
Knappt nånting tyvärr, ska äta när vi kommer tillbaka till Sandviken. Tunnbröd från Högbo till frukost, gott&blandat och en twix har jag fått i mig idag.



Ett nytt liv.

2018-11-22 17:15
Från isvarmt

Hej och så.
Jag har inte skrivit på väldigt länge, det vet jag. Åren som har gått sedan sist har varit, för att hålla det kort, hektiska och händelserika och något kaotiska till och från.

Senast jag verkligen skrev, så sa vi hejdå till tvåtusensexton, och om en månad är tvåtusenarton över. Tiden går fort, och under dessa två år har jag verkligen blivit en helt annan människa på insidan. Jag har växt, utvecklats, förstörts och byggts upp, på så många olika sätt.



Jag jobbar inte längre kvar på Gävle Hunddagis, Första december 2017 till en trea i Björksätra med min dåvarande och innan sommaren ens hann börja så hade han flyttat ut igen. Jag är också hundägare till den finaste och bästa hunden i hela vida världen, ganska nyligen funnit kärleken igen och för vad som känns som på riktigt på ett helt annat sätt än någonsin innan.

Jag har nya och fler vänner, ett nytt jobb och en helt annan vardag jämfört med då. Jag tar inte varje dag lika mycket för givet och jag bearbetar min ångest på ett helt annat (och bättre) sätt nu än vad jag gjort tidigare.

Jag tatuerar fortfarande, och numera har en liten hemmastudio i ett av rummen. Väldigt fint är det där inne, och jag är glad över att jag fann ett sätt att använda rummet efter att Sebastian haft det som gaminggrotta.



Kort och gott,
Jag lever. Jag är lyckligare än någonsin tidigare i livet, både i mig själv och i allmänhet. Jag mår bra, jag är kär, jag trivs i Sandviken fortfarande och livet rullar på.

Ha en fin helg!

Inför 2018

2017-12-14 19:42
Från isvarmt




Säg adjö till rösterna i ditt huvud som säger att du är oförmögen till att vara någon eller göra något. Dom ljuger, och det borde du veta vid det här laget.

Säg adjö till behovet av validering. Vi behöver alla någon form av validering från gång till gång, men du behöver inte fullfölja det. Så länge du själv ser din största potensial och hur långt du har kommit så behöver du inte någon annan som bekräftar det för dig.

Säg adjö till stunder du inte är stolt över. Glöm dom och kom ihåg att du fortfarande lär dig att leva.

Säg adjö till dom löften som du inte höll. Kom ihåg att tidpunkt är allt och att bra saker tar sin tid.

Säg adjö till självtvivel och negativitet som 2017 kom med. Detta kanske inte är det lyckliga slutet du ville ha, men det kan vara en lycklig början på något du inte såg komma.

Säg adjö till tiden du var i smärta och säg adjö till tårarna du grät - och ge dig en klapp på axeln. Du tog dig igenom en svår tid och du tog dig över dom hinder som stod i vägen.

Säg adjö till de människor som inte vill ha något med dig att göra, Dom är inte avsedda att vara i ditt liv. Fokusera på dom som bryr sig och dom som förtjänar att ha dig i sitt liv.

Säg adjö till det minnet som spelas upp i ditt huvud, bra eller dåligt. Det som håller dig vaken på nätterna, det du undrar över varför det blev som det blev eller hur det hade kunnat ändra någonting. Du behöver inte längre spela den filmen.

Säg adjö till beroendet och missbruket du har till sociala medier och tekniska prylar. Tillbringa mer tid med naturen och ge dig själv ett större fokus. Lär dig att för mycket av något kommer till slut kväva dig.

Säg adjö till förväntningarna du har på dig själv till alla sakerna du "borde" ha gjort eller åstadkommit vid detta laget. Livet är rörigt och det sista du behöver göra är att fästa dig vid kaoset.

Säg adjö till orden du har fått höra om dig själv från andra, som fått dig att se ner på den du är. Tänk på hur lite dessa människor vet om den du är inuti, om din berättelse och om varför du är den du är. Tänk på hur vissa människor trivs med att förringa andra för att själva må bra - och säg även adjö till dessa människor.

Säg adjö till att gå över gränsen, och stunder du inte hade något sunt förnuft. Ta dessa stunder som erfarenheter och gå vidare.

Säg adjö till att sakna någon som inte saknar dig tillbaka. Så småningom kommer din saknad lägga sig och du kommer få lära dig vilka som saknar dig mer än vad du tror.

Säg adjö till alla inte. Resan du inte tog, Staden du inte besökte, personen du inte kysste, Bröllopet du inte gick till och alla möjligheter du inte tog. Allt går inte som planerat, och du behöver inte bära skulden med dig. Låt detta lära dig att du behöver inte vara i full kontroll.

Säg adjö till bristerna du pekar ut i spegeln, och dom gånger du önskar att det var någon annan som tittade tillbaka på dig. Köp en ny spegel om du måste - Men det är bilden av hur du ser dig själv du bör ändra på. Du är den du är och du lever.

Till sist,, men inte minst, säg adjö till tanken att nästa år kommer vara detsamma och att ingenting någonsin förändras till det bättre. Säg hej till alla möjligheter, drömmar och upplevelser. Säg hej till alla tillfällen som väntar på att du ska besöka dom och säg hej till kärleken du kommer att få bemöta.



Tro på dig själv. Stå upp. Le.
Känn pulsen slå - du är vid liv.

Farväl, tvåtusensexton.

2017-01-11 13:18
Från isvarmt


Ännu ett kalenderår har passerat, och det har redan hunnit bli den tionde januari, år tvåtusensjutton. Mycket har hänt, många vägar har jag gått och många vägskäl har jag passerat. Det har varit - trots kaos - ett väldigt lättsamt år för mig. Trots att många nära har gått bort, trots att det har varit svårt ekonomiskt och psykiskt till och från så har jag varit på topp i mig själv. Jag har njutit av livet under varje minut jag haft chansen och varit lycklig i förskott över allt och ingenting. Det värsta som har hänt är att jag har varit lycklig i onödan, och jag känner att jag absolut kan leva med det! För det handlar ändå inte om att fylla livet med dagar, utan att fylla dagarna med liv. ~

Precis som förra året så tänker jag försöka sammanfatta mitt år lite kort med bilder och text. Jag ska försöka få upp lite fler bilder än sist men det är i skrivande stund oklart om jag får tag på alla bilder då jag sitter med min iPad och skriver på min jobbrast. Jag ska göra mitt bästa!

Januari

Mitt år startade i London. Jag njöt av tolvslagets mäktiga spel en timme innan alla i Sverige, med fyrverkerierna från Big Ben och The London Eye. Det var så fantastisk stämning och en sådan lycka över hela staden. Folk var så otroligt trevliga och roliga, och det fanns en överliggande gemenskap över alla som var på bron som jag stod på. Den första januari såg jag nyårsparaden i min ensamhet och i duggregn. Efter London hände inte så jättemycket. Jag sågThe Force Awakens, Jag firade ett år på Viafone med en chokladboll, jag bakade scones, kollade på basket, fotograferade åt FeedMee AB.. Ja. Man kan väl utan tvekan säga att London var januaris höjdpunkt!



Februari

Månaden började med att jag blev nominerad som årets kvalité till Sales Awarden. Vann inte, men äran var tillräckligt! Jag var hemma hos mamma en del under månaden, tatuerade massa och försökte fly det tunga beslutet som skulle komma några månader fram. Gick på bandy och åt på matkällaren. Jag har bytt utseende på bloggen (till det nuvarande) och åt första semlan på många år. Jag skämde bort Olivia med pannkakor, bullar och rosor på alla hjärtans dag och jag fick sällskap av Martin som kom från Göteborg. Det var en av de finaste 14e februari jag haft tror jag! Inga krav, och ingen kärlekshets. Jag hann även med några AfterWork-kvällar med jobbet och en Champions league-match.


Mars

Inte speciellt jättemycket hände under Mars månad. Umgicks mycket med Alex och Enzo, jobbade vad som kändes som hela tiden. Fick internet avstängt så det blev inte mycket sociala medier. Den tionde var det dags för Sales Award på Stureplan och jag hade riktigt riktigt roligt. Det var en riktigt grym kväll. I övrigt var det en tung månad psykiskt och jag hade svårt att göra något alls eller njuta av något. Månaden avslutades med en helt fantastisk sextioårsfest för världens bästa pappa, som dessutom var fantastisk trots kaos. Jag hade riktigt kul och det hade pappa också. Han förtjänar bara det absolut bästa! Jag älskar dig pappa.



April

Min sista månad i Stockholm. Psykiskt nedbruten, stressad och fylld av ångest. Hela min månad handlade om att säga hejdå till allt jag höll kärt med Stockholm och att packa ner allt jag hade i lådor. Allt jag byggt upp under lite mer än ett år raserade och jag tappade allt jag hade kämpat för och flyttade hem till mamma igen. Jag besökte Kungsträdgården, jag jobbade och jag shoppade och flyttade. Jag passade även på att åka ut till Väddö och njuta av en sista underbar helg hos Micke och Anna med familj. Det var det enda bra under denna månad! Fick göra "klart" PopEye-sleeve'n på Micke också!




Maj

Jag försökte att njuta så gott jag kunde av att vara tillbaka i byn. Jag spenderade mycket tid med hundarna och barnen, var på utflykt till Högbo och grillade. Jag och mamma tog en roadtrip i solskenet hem till Jimmy och hans familj i nya huset. Väldigt fint! Blev glass och mycket lek med barnen. Varmt var det också! I slutet på månaden gick jag på bildejt och den tjugosjunde satte jag mig på en buss med massa ungdomar och åkte till mitt älskade Göteborg! Bodde i Trollhättan hos min Irem, och spenderade min lördag på Liseberg med gänget och bästaste bästa Wille. Det var en välbehövlig helg och inget får mig att känna mig hemma som Göteborg gör. Inte på samma sätt iallafall. Det var skönt att träffa alla gamla vänner igen också!



Juni

Månaden börjar med begravning för Jonathan, en dag i stor sorg. Väldigt tragiskt men det var en otroligt fin begravning. Den kvällen spenderade jag ihop med några av mina bästa vänner, chips och Buzz för att överleva. Det blev en fin kväll, trots allt. Nationaldagen firades ihop med Lisa, Jasmine, deras pojkar och Alex. Jag hade klänning och solen lyste. Det var en fantastisk dag! En vecka senare var jag på grillkväll hos bonusfamiljen. Jobbade på två skolavslutningar också. Men höjdpunkten under juni var nog alla dagar och nätter som jag spenderade på Laviken tillsammans med många av dom allra bästaste! Barnlägret blev riktigt bra i min ögon, jag hade jättekul och gruppen jag hade var en av dom bästa. Jag och ledarkompis Maco hade en grym lägervecka, och vädret var på vår sida. Sen blev det dags för midsommar, och den firades som alltid hemma hos mormor. På kvällen blev det femkamp med pappa och Stefan, och några vänner till dom. Jag förlorade femkampen stort men jag vann årets tävling i rövkast med 2.4 meter. Värt att minnas!




Juli

Ännu ett lavikenläger tog sin plats, det absolut bästa på många år. Familjelägret! Det var så roligt och bra, och jag hade jättekul. Lägret gick över i grillkväll, och sen i arbetshelg. Det blev många Laviken-dagar och det behövdes verkligen. Tog igen för förra sommarens uteblivna besök. Lägret avslutades med en heldag på Furuvik tillsammans med Wille och Madde, och Willes farmor och farfar! Vi fick påsar med mynt och fika bestående av mackor och bullar. Dagen efter så fyllde jag 23 och hade en jättefin födelsedag med många fina vänner och min familj. Den tjugoandra åkte jag tillbaka till Furuvik och tittade på Lars Winnerbäck live! Juli var nog en av de bästa månaderna detta året. Så mycket kärlek, så mycket vänner och jag var omringad av lycka. Spelade ganska mycket Pokémon Go med ett stort gäng vänner, ute i solskenet. Saknar sommaren..




Augusti

Ny månad, ny start! Jag började jobba den första augusti på mitt livs drömjobb. Många hundar, mycket kärlek. Gävle hunddagis är det bästa jobb jag haft verkligen! Njuter varje dag, fortfarande. Den fjortonde augusti var jag till Cicki's stuga tillsammans med Marcus på 30års fest och åt alldeles för mycket kakor. Hade väldigt roligt! Var även hundvakt en del, var på cruising i Forsbacka. Det blev en runda på sjukhuset för cellprover i slutet på månaden men det blev ej positivt så jag är lycklig. Det blev en sväng till Stockholm och Jacob också, för en mysig babyshower! Andra bra dagar var lillebror Nickes tidiga födelsedag och andra dagar med Pokémon och vänner! Blev dessutom blondin.




September

Höstens färger krävde ett nytt rum. Jag fick för mig att lägga alla pengar på att designa om allting i sovrummet, men det blev väldigt fint! I övrigt hängde jag väldigt mycket med Grodan och var ute halva nätterna, åkte offroad för första gången, började få känslor för killen som senare skulle bli min sambo. Var på fest till sex på morgonen, var på bilträff i Borlänge.. det var en ganska fin månad. Mycket hände, men ändå inte. Många små stunder av lycka och kärlek!




Oktober

Många sena tv-spelskvällar, mycket jobb, jag bokade en danskurs och jag var på bandy. Det blev en grym inflyttningsfest hos en vän, och allt blev officiellt mellan mig och min Sebastian. Varje ledig tid spenderades med killen som gör mig lycklig, mycket familjetid och mycket gos. Jag och Sebbe hade även hund över helg, hudvakt åt fina Akilles. Jag hann även träffa Lisa, baka kakor, shoppa, och gå på 18års kalas för William. En del bebisgos med Junia och hennes familj, träffat hela sebbes familj och bara mått allmänt bra. Oktober blev en helt fantastisk må nad!




November

Julförberedelser och kärlek! Började månaden med ett besök på kyrkogården och tände ljus för Ewelina. (<3) Det hann även komma snö, jag bakade saffranskladdkaka och åt lussebullar. Jag tog med Sebbe och julshoppade, vi har fikat och vi har haft kvällar med familjerna. Jag gjorde ett hastigt besök på Mall of Scandinavia, FICK ÄNTLIGEN SE KENT LIVE och började dansa poledance igen. Förutom att det blivit mycket så har månaden gått fantastiskt. Blev biten av en hund och behövde vara hemma från jobbet, men det är bra och läkt och fint. I lagom tid till första advent så bakade jag och mamma pepparkakor och jag fick ett jättefint halsband i adventspresent av min hubby! Det blev mycket tända ljus och mys. Söndagen den första advent sökte vi även lägenheten tillsammans, tog steget att kanske bli sambos en dag!




December

Julens underbara månad! Det enda negativa som hände var att jag behövde sälja iväg min segelfenspleco Monster pga trasigt akvarium. Men han har det bättre nu, det är jag helt säker på! Den elfte så fixade jag och barnen lite pepparkakshus och åt pizza, och sen var jag och Sebbe på julmarknad med en av hans familjer, dagen efter hade jag avslutning med dansen. Jag var på julfrukost, julbord och julavslutning inom samma vecka, och min underbara jul spenderades hos min bror med familj i Storvik, tillsammans med Sebastian. Det blev en riktigt fin julhelg! Det var första gången en kille följer med till min mormor och han passade in perfekt. Barnen älskar honom, likaså resten av familjen. I mellandagarna packade vi ihop min och sebbes lägenheter inför januaris flytt, jag fick håret färgat rödrosa och vi hade en helt fantastisk nyårsafton! Skriver mer om det i ett eget inlägg tänkte jag.



Ja. Kort sagt så har jag haft ett ganska bra år med en fantastisk avslutning! Jag har varit lycklig, jag har fått njuta av livet och jag mår riktigt bra. Tack alla inblandade för ett kanonbra år, och så gör vi vårar bästa för att få ett lika fantastiskt tvåtusensjutton! Peace and Love gott folk.

Julhelgen

2017-01-09 21:35
Från isvarmt

Tvåtusensexton

2017-01-01 20:09
Från isvarmt



En snabb resumé
på tjugo frågor om året 2016.


1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Sagt upp mig från ett jobb utan att ha en plan - ätit sill - sett en nyårsparad - gymmat med min mamma och min mormor - skrivit en bucketlist - varit blond - sett KENT live - jobbat ett helt år på samma jobb - jag blev nominerad till ett pris - ätit smoothiebowls - jobbat som matfotograf - kollat på basket live - byggt en snögubbe mitt i en gågata i Stockholm - Sett en hel Champions leuge-match - gett någon rosor på alla hjärtans dag - varit singel på alla hjärtans dag - Gjort hjärtformade bullar - har två vänner som kommer vara med på Grammisgalan - köpte en semla - firat en 40-årsdag och en 60års-dag under samma år - Ätit på pinchos - köpt en säng för 10.500kr - tagit barnen till Furuvik - tatuerat en sleeve - Sovit i samma soffa som tre andra - vunnit på ett chipshjul - varit på dubbel läger på Laviken - sovit utomhus i en hängmatta - vunnit på rövkast - fått mitt drömjobb - varit på en babyshower - tagit ut lillebror på äventyr - gjorde en undersökning för cancer - firat jul hos min bror - Firat jul hemma med en pojkvän - byggt pepparkakshus med barnen - gått ut med sju hundar samtidigt - skrivit på papper för att bli sambo med älsklingen ... och så otroligt mycket mer!



2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja det gjorde jag faktiskt! Mitt nyårslöfte var att njuta av livet oavsett vad som händer, att ta hand om mig själv och att ta hand om mina nära. Det var ett bra löfte, och jag har delvis omedvetet som medvetet jobbat på att hålla det!


3. Vilka länder besökte du?
Sverige, Åland och jag började mitt år i England!


4. Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016?
En helt egen lägenhet, precis om förra året. Pengar har varit ett problem en stor del av året, men överlag har det varit ett helt fantastiskt år!


5. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Det är såå mycket bra som har hänt mig det här året. Det har varit ett riktigt, riktigt bra år. Verkligen ett riktigt bra år. Men jobbet på Gävle Hunddagis och min älskade Sebastian toppar listan extremt.


6. Vilket var ditt största misstag?
Jag vet inte. Kanske det största misstaget jag har gjort det här året är att lita på ord och meningar som jag egentligen visste inte stämde. Borde ha sparat mer pengar, ansträngt mig lite mer. Nä ja vet inte. Det har varit ett bra år!


7. Vad spenderade du mest pengar på?
Buss, mat, pyssel.. har inte spenderat så mycket pengar detta året. Julklappar har nog varit uppe bland toppen på listan också!


8. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja det har jag. Halsfluss har jag haft tre gånger.


9. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2016?
Det är en så svår fråga. Kent på grund av avslutningsturnén, och sen alla som lämnat oss. David Bowie, Prince, Olle Ljungström, Freddie Wadling, Leonard Cohen... Må ni vila i frid.


10. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Spara pengar, Sen alla små hobbys man har, Fotograferandet, Tatuerandet, pysslandet.. Önskar att jag hade sagt oftare till människor hur mycket dom betyder för mig. För vissa blev det alldeles för sent och dom jag älskar ska inte behöva gå en enda dag utan att veta vad dom betyder för mig.


11. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Bara sitta och göra absolut ingenting, bråk och krångel, Dåliga tankar och människor som inte förtjänar ens ansträngning. Livet blir så mycket bättre när man sätter sig själv och sin psykiska och fysiska hälsa i första hand. Det finns mycket jag önskar att jag lagt mindre energi och fokus på, än saker jag önskar att jag lagt mindre tid på.


12. Vilket program har varit det bästa på tv?
"Netflix," haha.. Jag har knappt tittat på TV sedan jag skaffade netflix skulle jag tro. Breaking bad!


13. Önskade du dig något som du fick?
Det mesta jag önskade mig fick jag. Både till min födelsedag och till jul, dessutom har jag önskat att jag hade saker som senare blev mitt oavsett om jag fick det eller köpte det själv.



14. Önskade du dig något som du inte fick?
Nej det tror jag inte. Vill ju ha en hund men jag tror inte det räknas, för jag har inte ens plats eller tid (eller ekonomin) för att ha en hund nu tyvärr. Men som sagt, jag önskar mig inte så mycket.


15. Vilka var de bästa nya produkterna du testde?
Men oj, hur ska ja komma ihåg det? Haha.


16. Vilken var årets bästa film?
Jag har inte sett så värst mycket film detta året faktiskt!


17. Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag bakade, spelade Pokémon go, fick världens finaste besök av släkt och vänner. Jag hade en underbar födelsedag verkligen!


18. Vem saknade du?
Jag har saknat många människor genom året, till och från. Det finns konstant människor jag saknar och längtar efter, mer eller mindre. Jag vill så gärna ha chans att träffa alla oftare, det är så synd att det är så svårt när folk bor så långt bort. Men jag saknar min familj, allra helst mina älskade syskon.


19. Vad är planen för 2017?
Jag vet inte om jag har någon specifik plan. Imorgon ska jag och min älskade Sebastian flytta ihop i vår lägenhet i Björksätra. Vi ska leva tillsammans och vara lyckliga. Det är min plan.


20. Nyårslöfte för 2017?
Ta hand om mig och min nya lilla familj, jobba för att året och lägenheten ska bli bra, kämpa med jobbet och allting. Träna mer, skratta mer, leva mer.


Bucketlist Review

2016-12-27 09:32
Från isvarmt

I början på januari detta året så skrev jag en så kallad Bucketlist över saker jag ville göra under året. Idag tänkte jag försöka sammanfatta den så mycket jag kan, stryka över dom punkter som jag gjorde och visa bilder på det jag har varit med om. Tyvärr blev listan aldrig klar, men det spelar ingen större roll - för jag har haft ett riktigt fantastiskt år!

Det blev mycket som tog en helt annan väg än vad jag hade tänkt, Stockholm fick ett hastigt avslut. Men jag är lyckligare i skrivande stund än vad jag har varit på många år! Dessutom blev det faktiskt en del strukna punkter på listan. Tar höjdpunkterna först, men längst ner i inlägget finns hela listan!



01. Besöka minst ett annat land.

Jag började mitt tvåtusensexton i London, vilket var extremt fantastiskt. Dessutom har jag varit på Åland, och det räknas väl som ett annat land? Den punkten var lätt struken eftersom jag har för mig att jag skrev min bucketlist redan i London.. haha.


10. Byta hårfärg

Jag har för första gången i mitt liv blivit blond på heltid! Eller ja, det har nästan blivit som heltid. Sedan augusti iallafall! Dessutom ska det bli en annan färg innan nyår, och sen siktar jag på min riktigs hårfärg - som jag inte har haft sedan jag gick i sjätte klass.


19. Gå på konsert

Jag har varit på två av mitt livs bästa konserter detta år. Lars Winnerbäck i Juli och Kent nu i vinter. Två av mina största band genom livet, något som jag har längtat efter i minst tio år! Jag gick på båda konserterna i min ensamhet, och fick biljetterna i presen. Lasses konsert var lite brokig men väldigt bra, Kents avslutningsturné var obeskrivligt grymt jävla bra!!


31. Åka till Göteborg

Jag var på en fantastisk Göteborgsresa med UNF i somras, till värme och lycka och kärlek. Jag sov i Trollhättan hos min bästa @Iremski men spenderade mycket tid med mina unfare. Välbehövligt och kärt återförenande med Wille och Lovisa hände också.


43. Vara Kär

Visst har jag varit kär en del detta år, men ingenting slår oktober och framåt. Min älskade Sebastian, min prins och stora kärlek. Han har gett mig något så fantastiskt, så otroligt stort. Det har gått fort men det har gått fantastiskt. Jag älskar honom och han älskar mig - och jag blir mer kär för varje dag som går! I början på tvåtusensjutton så flyttar vi ihop i en trea i Björksätra här i Sandviken. Jag är lycklig upp över öronen och trivs med Sebbe som om det alltid har varit vi. Det blir en fantastisk start på vad som ska bli ett nytt fantastiskt år!





01. Besöka minst ett annat land.
02. Skriva fler brev.
03. Springa ett Colorrun maraton.
04. Bada i havet.
05. Gå på en riktig dejt.
06. Hänga på stranden.
07. Se Eiffeltornet på riktigt.
08. Dansa tills jag inte orkar mer.
09. Åka på en roadtrip.
10. Byta hårfärg.
11. Göra något galet.
12. Gå på fest.
13. Göra volontärsarbete.
14. Säga 'ja' till fler idéer.
15. Resa någonstans ensam.
16. Ha en picknick.
17. Skaffa en matchande tatuering med någon.
18. Se en riktig elefant.
19. Gå på konsert.
20. Hångla.
21. Ha en ordentlig spelkväll.
22. Besöka minst en nöjespark.
23. Klappa en ko.
24. Cykla.
25. Nakenbada.
26. Åka på kryssning.
27. Rida på en häst.
28. Lära mig stå på händer.
29. Göra något extra kul minst en gång i månaden.
30. Gå på promenad å se stjärnorna.
31. Åka till Göteborg.
32. Ha ett pyjamasparty.
33. Stanna ute hela natten och morgonen.
34. Fiska.
35. Dansa poledance.
36. Gå i klänningar hela sommaren.
37. Ha minst en ordentlig fotografering.
38. Baka något helt nytt.
39. Besöka ett lekland med barnen.
40. Ge komplimanger varje dag.
41. Äta froyo i solnedgången.
42. Ha en riktig tjejdag.
43. Vara kär.
44. Skicka vykort till ett annat land.
45. Ha en blomkrans på huvudet.
46. Hopptävling från en gunga.
47. Dansa i regnet.
48. Blåsa såpbubblor.
49. Gå på festival.
50. Faktiskt göra alla dessa saker innan 2017.