RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-01-31 02:37:56

amandasvenssonn blogg

amandasvenssonn blogg på Nouw

Är jag vuxen nu?

2019-01-30 22:00
Från amandasvenssonn

Hej! Nu var det ett tag sen sist. Inspiration, tid eller ork har faktiskt inte funnits de senaste veckorna. Jag har inte haft en tanke på varken blogg eller att skriva. Men plötsligt händer det! Jag är hemma på semester i min älskade hemby, eller "byhåla", kalla det vad du vill haha. Snön den har fallit från och till hela veckan. Jag har kramat om min familj och mina vänner otaliga gånger och idag infann sig ett lugn hos mig. Det känns som jag äntligen har "landat" hemma fastän jag vet att jag ska flyga tillbaka till Gran canaria på lördag.

Varje gång jag kommer hem känner jag en inre stress. En stress som jag enkelt låter ta över mig och istället för att bara njuta av mina dagar hemma sätter jag ett slags schema på att jag ska hinna göra och träffa så mycket folk och vänner som möjligt. Varenda gång det börjar närma sig att åka hem bygger jag upp något slags drömscenario att allting kommer till att bli helt fantastiskt, jag kommer till att känna mig så utvilad efter semestern och jag ska bara ta vara på tillvaron. Men det är ju inte alltid så min drömsemester slutar eftersom jag sätter sådan press på mig själv att träffa så mycket folk som möjligt, vilket många gånger är omöjligt. HUR SOM HELST. Den här semestern har faktiskt varit helt underbar. I mean it I promise haha. Jag har umgåtts med de mänskor som står mig allra närmast och oj vad jag är glad för de som jag har runt omkring mig.

För första gången sedan jag bokade resan till USA känner jag att jag har hemlängtan. Att jag faktiskt hade kunnat tänka mig att "stanna" hemma. Iallafall ett tag haha.. Jag vet inte om det har någonting att göra med att jag idag träffade en gammal kollega som har fått barn som gjorde att jag insåg någonting. Vi träffades och pratade om allt mellan himmel och jord, men den här gången var det inte bara vi utan även hennes lilla kille fanns med i bilden.

På senaste tiden, eller rättare sagt senaste månaderna har jag verkligen kommit till insikt med att jag är vuxen. shocking svensson :-) du fyller 23 detta året Haha. Det jag menar är någon slags självkännedom att man faktiskt inte tänker likadant som man gjorde för ett antal år sedan. Man reflekterar annorlunda, reagerar på saker som man aldrig hade gjort för ett par år sedan. Bara en av sakerna vi pratade om idag var hur fina och stöttande föräldrar man har haft genom år som ställt upp och kört till både träningar, fester, hämtat en mitt i natten och hur dum man var som ibland inte sa till när man inte skulle äta hemma, när man valde att sova hos en kompis i stan istället för att komma hem efter festen men "glömde" skriva var man var för att man var för obrydd med sådana saker. Idag hade man kanske reagerat och agerat annorlunda. Men jag antar att det är sådana ting man tänker mer på nu när man blivit vuxen haha. Är det någon mer som känner igen sig?

Och inte för att nämna på hur många olika stadier man är jämfört med andra vänner i sin egen ålder. Vänner och bekanta blir tillsammans, andra studerar, vissa har köpt hus och kanske redan fått sitt första barn medan vissa, som jag är fortfarande ute och reser eller på vift som vissa säger haha. Jag önskar så att jag visste vad jag vill göra i framtiden men jag känner fortfarande att det är helt omöjligt att veta. Hur ska man ens kunna ta ett beslut om man vill börja studera? Jag försöker verkligen att inte stressa upp mig för framtiden just nu, men det kommer verkligen ikapp när man är hemma och allt stannar upp en stund.

Just nu ser jag bara fram emot att komma tillbaka "hem" till Gran Canaria,till mina kollegor.

För oj vad jag älskar att göra det jag gör.


Vi hörs snart igen <3

En bild på mamma och pappa i San Diego, 2017

Gran Canaria

2018-11-18 22:29
Från amandasvenssonn

Minns inte ens senast jag gjorde ett inlägg på min blogg. Sedan sist så har jag gjort min första säsong som Guide för Ving på Rhodos och även hunnit flytta till Gran Canaria där jag redan varit i 1,5 månad. Hur tiden ens kan springa så här fort vet jag inte ens haha. Jag jobbar just nu som trafficguide vilket betyder att jag arbetar på flygplatsen vilket är så otroligt kul för det var det som jag tyckte var det absolut roligaste att göra på Rhodos. På Gran Canaria bor vi allihopa tillsammans i ett hus som är uppdelat i olika lägenheter som heter Casa Rosa. Jag bor tillsammans med två finnar som är de absolut skönaste människorna jag mött haha. Idag ärdet tisdag vilket betyder att jag är ledig och eftersom det är förkylningstider har jag bara försökt att ta det så lugnt som möjligt innan det är måndag igen imorgon. Ska verkligen försöka börja blogga igen för jag tycker det är så skönt att skriva av mig då och då.

Puss så länge.

RHODOS

2018-06-25 20:15
Från amandasvenssonn

Hjälpreda

2018-04-12 12:36
Från amandasvenssonn

En duktig Hjälpreda <3

Är så himla glad att jag bestämde mig för att köpa Iphone 8 innan jag åkte, den tar så himla fina bilder!

3 dagar till avresa

4 Dagar till flytt

2018-04-11 16:49
Från amandasvenssonn

Det börjar verkligen närma sig nu. Jag har i princip fixat allt som jag behövde fixa innan resan, väskorna börjar sakta men säkert fyllas och jag har tagit reda på så mycket information om Rhodos som jag kan. SOM jag längtar. Att jag kommer vara en av reseledarna på Rhodos är galet, en dröm som går i uppfyllelse. Aldrig tänkte jag att jag skulle få jobbet när jag skickade in min ansökan. Att jag sen ett par månader senare är på väg, och dessutom till Rhodos, Grekland är helt overkligt.

Tidigare idag var jag på lunch uppe hos farmor och faffor. Vi pratade mest om resan, som jag kommer sakna dom <3


Sista helgen i Sverige

2018-04-06 16:24
Från amandasvenssonn

ÄNTLIGEN skiner solen. Det ger en så himla mycket energi. Precis kommit in efter en skön Pw på en timme och har även hunnit med en lunch på stan. Helgen kunde inte startat bättre med andra ord. Dessutom, på söndag är det en vecka kvar till jag åker. Jag är så REDO och så taggad. Allting känns så himla bra. Igår kom flygbiljetterna och i veckan hämtade jag även upp jobbdatorn som kommer användas nere på Rhodos. Saker och ting börjar verkligen falla på plats och jag älskar det. Jag älskar att planera och göra listor men inget känns bättre än som när allt är klart.

Ikväll ska jag, Elin och Sandra in till Pinchos och äta gott och imorgon ska gänget från Broby göra något som jag sett fram emot hela veckan, Femkamp (!!) på nöjesmagasinet för att sen grilla och troligtvis blir det utgång och på söndag ska jag och min syster ta med våra småkusiner på biobesök. Världens bästa helg helt enkelt.

Har nog ännu inte insett att jag faktiskt åker snart och att jag kommer säga hejdå till många i helgen. Känns som igår som jag träffade hela Broby- gänget på midsommar när jag hade kommit hem från USA.9 dagar till avresa

Packningen till Rhodos

2018-04-04 18:00
Från amandasvenssonn

Sakta men säkert börjar packningen bli klar, iallafall i klädväg (notera sakta..). Jag är så imponerad av att jag lyckats packa ner mer än bara svarta kläder, att jag faktiskt har något färgglatt i garderoben. Jag som alltid oavsett bär svart annars haha.

Har beställt hem en del kläder som jag tror kommer användas flitigt i Rhodos i sommar. Ska även in någon vända till stan också, vilket jag tror jag hinner med för att se ifall de hunnit få hem något mer till våren/sommaren i butikerna.

Minns när jag kom hem från USA, lagom till den svenska sommaren och oj vad jag längtade efter den, som senare visade sig innehålla mer regn än sol haha. Det ska bli skönt att veta med säkerhet att solen kommer skina i Rhodos och att man får användning av de efterlängtade sommarklänningarna.

11 dagar till avresa

#reseledare #ving

Lära känna ett nytt land

2018-04-04 13:00
Från amandasvenssonn

Sen jag fick reda på destinationen har jag börjat läsa om Rhodos historia och allt om deras matkultur (allt jag visste innan var i princip att tsatsiki fanns haha), vad för utflykter som finns och så vidare. Det finns hur mycket som helst att lära sig. Även fast vi kommer ha en introvecka när vi kommer till destinationen känns det lite lättare att hänga med ifall man har någorlunda koll på vad som finns där. Och det finns verkligen saker att hitta på i Rhodos, bara möjligheten att ta båt över till Turkiet och chilla där om man vill, hur underbart?


11 dagar till avresa

#reseledare #ving #workatving

Börja Packa

2018-04-04 10:33
Från amandasvenssonn

Senaste veckan har i princip bara bestått av att fixa saker och förbereda inför avresan och igår började jag packa vilket känns som ett projekt som aldrig kommer ta slut haha. När jag skulle flytta till USA hade jag en väska med mig, hur jag nu klarade av att packa ner HELA mitt liv i en väska för nästan ett år känns nu i efterhand omöjligt? Nu när jag ska flytta till till Rhodos kommer jag kunna ha två incheckade och ett handbagage vilket känns helt galet mycket men igår hann jag ändå fylla en resväska så packningen fortsätter sakta men säkert idag haha.

11 dagar till avresa

#reseledare #ving #workatving

Jag ska flytta till Rhodos (!!)

2018-04-03 18:30
Från amandasvenssonn

Förra veckan fick jag ÄNTLIGEN reda på min destination och var jag ska spendera min första säsong hos Ving. Jag har varit så förväntansfull, spänd och nervös på var jag kommer hamna. Min absoluta drömdestination har varit Grekland (Kreta eller Rhodos) sen jag sökte jobbet. På vårt sista feedback- möte på Cypern hade jag även önskat Kroatien och Mallorca, men jisses vad jag hoppades på Grekland. Jag var även en av de som inte kunde åka direkt så jag visste att min destination skulle komma lite senare än många andras. Nervositet steg ännu mer ju fler destinationer man läste på Facebook. Men äntligen fick jag reda på att jag ska flytta till Rhodos. JAAAAAAA. Den 15e April flyttar jag, jag är så spänd och taggad samtidigt som jag knappt kan bärga mig på att få reda på hur vi kommer bo, hur allt kommer vara etc. Vad jag vet är att vi alla kommer bo i Rhodos stad och jag kommer jobba i City Teamet som Service rep. DRÖM. Svårt och greppa tanken av att jag ska åka och nu är det verkligen nedräkning som gäller.

Jag tror banne mig jag börjar bli förälskad i denna staden innan jag ens flyttat dit.

Ving Service School: Avskedskvällen

2018-03-26 19:58
Från amandasvenssonn

Efter sista examinationen släppte verkligen allt. All stress, all oro. Äääääntligen var vi klara. Innan vi skulle ha sista lektionen om HR hade vi tid över att njuta av solen som vi längtat hela veckan efter haha. Vi passade på och ta en promenad till Nissi Beach, en fin strand som är hundra gånger finare på sommaren. Sen samlades vi många vid poolområdet bara för att snacka, vissa badade medan vi andra bara tog det lugnt.

Senare på dagen hade vi vårt sista feedbackmöte, hur det hade gått under veckan, när man kan åka och ifall man hade någon destinationen man önskade att få åka till. Mitt självklara önskedestination är Grekland men önskade även Mallorca och Kroatien. Håller verkligen tummarna! Vi fick även hämta ut vår uniform, men min samt ca 10 andra kom inte med :( Så synd. Hade väntat hela veckan på att få prova uniformen haha. Men men, uniformen finner vi på destinationen istället.

På kvällen väntades trerätters middag med allihopa, god dryck, massa skratt innan vi begav oss vidare till en av Ayia Napas klubbar. Nu på vinterhalvåret stänger allt,, men en klubb hade öppet bara för oss och oj vad roligt vi hade det. Vi dansade hela natten lång innan vi kom hem lagom sent till hotellet igen haha. Några få timmars sömn i bagaget var det dags att åka hem. Helt galet vad veckan gick fort och långsamt på samma gång när man tänker efter.

Om mindre än en månad är det dags att bege sig iväg, vart vet jag inte än men jag vet att jag kommer älska det.

Hos Frisören

2018-03-21 17:00
Från amandasvenssonn

Ett sista besök hos Fanny idag innan avresa. Hon är alltid lika duktig. Idag klippte vi bara håret då håret troligen kommer blekas i solen ändå.. några av de produkter jag köpte med mig hem som ska skydda, stärka och ta bort gröna pigment så man kommer befinna sig mycket i saltvatten, pool och sol. Ska verkligen försöka ta hand om håret som annars troligen lär ta mycket stryk i solen.

Självklart kommer Maria Nilas silverschampoo och balsam följa med i resväskan.

Några av de produkter som kommer hänga med i resväskan ner till medelhavet. Gör verkligen aaaallt för att skydda mitt hår som äntligen börjar bli långt igen haha.

Ving Service School: Veckan

2018-03-21 13:44
Från amandasvenssonn

Veckan på Cypern blev väldigt intensiv. Första dagen kändes som den aldrig skulle ta slut men plötsligt var vi inne på sista dagen haha. Dagarna flög verkligen förbi. Vi gick i "skolan" mellan 9 på morgonen och 7 på kvällen och på kvällen/natten blev det att förbereda inför dagen efter då vi varje dag hade examinationer. Under veckans gång hade vi tre stora examinationer: utflykt, transfer och till sist välkomstmöte.

Första examinationen, utflykt var den jag var absolut mest nervös för. Det var första examinationen och veckan hade precis börjat, men ju längre veckan gick desto mer självsäker blev man. Transfer, som var den andra examinationen vi gjorde började med att vi dagen innan hade transfer practice, där vi blev indelade i grupper och framförde transfer "Send a Bus", vilket gick riktigt bra och till dagen efter kändes det väldigt bra. Vid transfer examinationen körde vi "arrival" och "departure". Även där, indelade i grupper satte vi oss på en bus och körde transfer examination medan bussen körde fram och tillbaks till Larnaca,flygplatsen haha. Jag som helst hade velat vara först hamnade nästsist och fick höra allas transfer ett x antal gånger innan de blev min tur. Väl uppe var jag så himla nervös men efter ett par meningar kändes det så himla bra och så kul, vilket jag fick höra efteråt att det verkligen såg ut som jag hade kul haha.

Sista examinationen, välkomstmöte var det allra sista vi gjorde innan vi hade vår sista lektion. Vi blev även där indelade i grupper och jag hamnade med ett superhärligt gäng som jag inte hade pratat med så mycket under veckan men så roligt vi hade. Vår grupp fick Turkiet och på fredagen när vi framförde välkomstmötet satt allt som en smäck och vi fick mycket beröm. Så himla bra vår grupp var! efteråt släppte verkligen allt, all nervositet, all press. En av de absolut mest intensiva veckan i mitt liv var över och vi var nu i princip färdiga reseledare för Ving. Hur galet?


Ving Service School: Ankomsten

2018-03-17 19:20
Från amandasvenssonn

Den 10e Mars begav vi oss mot Köpenhamn. Där mötte vi upp ett gäng som också skulle till Cypern. Det var riktigt kul att äntligen få träffa några av sina framtida kollegor. Vi pratade om allt från förväntningar, rekryteringsdagen och var vi skulle vilja bli placerade innan det var dags att borda första flyget som skulle ta oss till Stockholm. Något försenade var vi på plats på planet.

I Stockholm hade vi tid för lunch innan ännu fler anslöt sig till oss. 83 stycken förväntansfulla svenskar, Norskar och Danskar väntade sen på att få borda planet till Cypern. Allting kändes verkligen så overkligt, nu var vi här. Dagen innan hade jag sista passet på jobbet och nu befann jag mig påväg till Cypern. Gaaah.

Väl på Cypern möttes vi upp av några av de ledarna vi skulle ha under veckan, otroligt härliga människor. På bussen fick vi höra all möjlig information, vad som kommer ske, var vi kommer bo och vad som händer imorgon.

Framme på Sunwing, fick vi reda på att vi skulle få bo på Ocean Beach Club samt vem vi skulle dela rum med. Jag fick dela rum med Stine, en dansk tjej som verkligen var så snäll och härlig, även fast vi hade en del språksvårigheter haha.

Vi bodde på tredje våningen och utsikten var magisk. Vi kunde se havet och även poolområdet som var obeskrivligt fint. Efter att inte fått upp resväskan och silverschampot exploderat i väskan var dag 1 slut.

Ving Service School

2018-03-08 13:28
Från amandasvenssonn

Svårt att greppa tanken om att imorgon är min sista dag på mitt nuvarande jobb. På lördag är det dags. 10:30 går vårt flyg från Köpenhamn till Stockholm där vi sen kommer flyga till Cypern. I Köpenhamn kommer jag möta upp flera andra och desto fler i Stockholm. De senaste dagarna har jag kunnat ta på nervositeten, nu är det på riktigt. Jag har förberett mig så gott det går sen jag fick beskedet om att jag blivit godkänd från Intervjun uppe i Stockholm. Jag ska bli reseledare. Det känns lite som att det är en dröm som går i uppfyllelse haha. Någonstans har jag alltid velat bli, prova på hur det är att vara reseledare. På lördag åker vi för att gå på Vings Service School, som kommer hållas under en vecka. Har sökt runt på olika bloggar och förstår jag allting rätt så kommer det bli tufft, intensivt och så roligt. Jag är nervös och förväntansfull. Detta kommer bli en resa jag sent kommer glömma.


Jag har känt mig vilsen sen jag kom hem från USA, kanske inte så konstigt när man tänker efter. Efter nästan ett år i staterna hade man hunnit bygga upp en trygghet och en ny värld på andra sidan jorden. Plötsligt var man hemma igen och snabbare än vad man tror hamnar man i sina gamla rutiner. Nu, när jag vet lite vad som komma skall, känner jag mig redo. Detta kommer bli så himla roligt.

Jag ska bli reseledare Del 3

2018-02-12 17:00
Från amandasvenssonn

Jag ska alltså bli reseledare. Det har nu gått ett par dagar och jag har låtit allt sjunka in. Jag är så himla glad att ha fått den här chansen. Igår sa jag även upp mig på mitt nuvarande jobb, vilket gör allting ännu mer verkligt haha. Om mindre än en månad åker jag till Cypern för utbildning. Vilket känns mer som en dröm haha. Det som är ännu roligare är att 5/6 av de som var i min grupp på intervjudagen också fick jobbet. Vilket är så roligt och det känns även tryggt att man har några man träffat innan. Så om en månad bär det av till Cypern i en vecka och beroende på vilken destination jag får så åker jag mellan mars-maj och sedan är jag iväg 6-8 månader.

Detta året har börjat så himla bra och även fast det känns vemodigt att lämna familj och vänner här hemma så vet jag att detta är verkligen något jag vill. Dessutom vet jag att när hemlängtan börjar smyga sig på så har man varandra.

Inför sommarsäsongen och första säsongen kommer jag bli utplacerad men än vet jag inte var jag kommer hamna. Får jag hoppas, så hoppas jag att jag hamnar på Grekland och Kreta eftersom jag älskar Grekland.

Men å andra sidan så tror jag inte destinationen spelar någon roll, jag tror att mycket handlar om sina kollegor och de människor man kommer omge sig med de kommande månaderna.

Nu är det alltså nedräkning till Cypern och ett nytt äventyr. Som jag längtar.

Jag ska bli reseledare Del 2

2018-02-12 11:00
Från amandasvenssonn

Den första Februari var den stora dagen här. Jag och mamma hade åkt upp till Stockholm dagen innan. Samma dag fick vi ett mail från Ving som förklarade hur dagen skulle se ut, att vi skulle bli 10-15 personer och att vi inte behövde vara nervösa. Nerverna lugnande sig något men ändå var jag vaken när klockan slog 05:00 på morgonen haha. 06:00 ställde jag klockan för att vara ute i god tid. En snabb genomgång i huvudet av presentationen medan jag sminkade mig på morgonen och sedan en nervös frukost. Taxin som skulle ta mig till huvudkontoret var något sen och då började nerverna kännas igen.

Väl framme var jag så lättad över att bara ha hitta dit haha. Inne och anmäld träffade jag ett gäng andra sökande som också väntade. Alla var framåt, utåtriktade men lika nervösa som mig.

När alla väl var samlade började dagen med en presentation om företaget, reseledarrollen och hur allting kommer gå till ifall vi får jobbet. Något som gjorde en extra nervös var när de berättade att de inte fanns många platser kvar, eftersom vi var sista gruppen. Vi blev sedan uppdelade i två grupper där det väntades olika gruppintervjuer samt presentationen. Jag valde att gå först och tänkte att det är bättre att få det gjort. Väl uppe släppte all nervositet konstigt nog och jag kände mig hyfsat självsäker. Det som gjorde mig så himla glad var att jag fick en så bra respons efteråt. "Där satte du ribban" haha.

Det var sedan dags för lunch och efter presentationen släppte mycket av nervositeten. Det var ju presentationen jag var så himla nervös för och nu var den gjord. Vår grupp gick och lunchade tillsammans, där vi pratade om allt möjligt. Ett riktigt härligt gäng människor fick jag träffa den dagen.

Sedan var det dags för den personliga intervjun. Det allra sista på denna dagen. Jag var den andra på listan, vilket var skönt för då visste jag att jag inte skulle behöva sitta och vänta hela eftermiddagen.

innan det var min tur för den personliga intervjun frågade en "vad är planen om ni inte får detta?" och då slog det mig. Vad gör jag om jag inte får jobbet? En klump la sig i magen. "vad gör jag annars?". Jag vill ju detta så himla mycket.

Efter den personliga intervjun kändes det inte alls bra, jag tänkte på alla de svar jag gett, alla de svar jag kunde gett och jag började vrida och vända på hur jag skulle formulerat vissa svar jag gav. Jag sa hejdå till de andra, önskade dom lycka till och sedan tog jag en taxi hem till hotellet. Jag kände mig så osäker och jag var så trött efter att knappt fått någon sömn att jag somnade så fort jag la mig i sängen på hotellrummet haha.

Det var som att all nervositet och spänningar släppte. Jag har nu gjort allt jag kan.

Nu väntades en vecka av väntan. En vecka som aldrig tog slut. Torsdagen, dagen vi skulle få svar om vi blivit godkände eller inte kan ha varit den längsta dagen någonsin. Minuterna kändes som timmar. På lunchen passade jag på och ringa hem. Det var många som undrade hur det hade gått och sent på eftermiddagen hade jag fortfarande inte fått något svar. Jag blev mer och mer osäker och jag pendlade fram och tillbaka mellan tankarna.

I samma sekund som jag la på telefonen med mamma fick jag mailet. Jag blev godkänd, jag fick jobbet.

obeskrivligt!

Jag ska bli Reseledare Del 1

2018-02-11 16:53
Från amandasvenssonn

Svårt att veta hur jag ska starta detta inlägget. Det är svårt att sätta ord på det jag känner just nu. Är så oerhört glad, förvirrad och förväntansfull på detta året. Ända sen jag kom hem från Kalifornien har jag tänkt vad som kommer hända härnäst. Jag har så många tankar och idéer på de saker jag vill hitta på att det känns som det krävs en hel livstid om inte mer för att kunna förverkliga alla de ting jag vill göra haha. Sen jag kom hem från USA har jag varit inne på både Afrika, Australien, plugga igen i USA och att backpacka i Asien haha. Jag har en sån längtan efter att upptäcka världen, alla dess språk och kulturer att det är svårt att tänka klart.

I december klickade jag in av en slump på Vings hemsida och av en ren slump klickade jag in på kategorin jobba hos oss, där fliken reseledare dök upp. Det var den 30e December och till min förvåning var sista ansökningsdagen 31a December.

Jag bestämde mig för att testa, jag tänkte att det skadar inte, även fast jag visste att min chans att bli kallad på intervju inte var så stor. Jag har sedan flera år tillbaka haft en dröm, en dröm att få jobba som reseledare. Kombinationen med jobb, att flytta utomlands och lära känna fantastiska människor kunde inte passa mig bättre. Det visste jag redan. Men jag visste också att pressen är oerhört hård och eftersom jag sökte i sista minuten, tänkte jag att min chans inte heller var så stor.

Jag skickade in min ansökan och tänkte faktiskt inte mer på det. Det blev 2018 och 4e Januari. Det var under lunchen på jobbet som jag skulle få det där mailet, det där mailet som gjorde mig så glad, nervös och överrumplad.

"grattis" hann jag läsa, ett mail från Ving och jag minns att jag tänkte "grattis till vadå?"haha. Jag hade blivit kallad på intervju. Pulsen steg och jag ville ringa till alla jag kände. Jag ville skrika ut att jag skulle på intervju, jag var så himla glad. För bara det var ett jättesteg för mig. "Dom vill träffa mig av alla" haha.

Genast började jag söka på olika bloggar och internet för att ta reda på så mycket som möjligt, som den kontrollfreak man är haha. Genom mailet fick jag reda på de saker som skulle förberedas, däribland en presentation som jag skulle hålla inför de andra sökande. Direkt fick jag en klump i magen och minnen från gymnasiet kom tillbaka haha. Att stå inför en grupp människor var bland det värsta jag visste och nu kunde det avgöra min framtid.

Direkt började jag förbereda presentationen som skulle vara i 3 minuter och målet var att sälja in ett valfritt resmål. Jag började öva direkt och försökte tänka positivt, jag klarar detta! Det som skrämde mig mest var att jag skulle få en blackout och glömma i princip allt jag förberett mig inför.

Jag och mamma åkte upp tillsammans till Stockholm den 31a Januari. Den 1a Februari var det dags för min intervju.

2017

2018-02-05 11:00
Från amandasvenssonn

Ett år jag aldrig kommer glömma. Så mycket jag lärde mig förra året.

Underbara 2017

Nystart!

2018-02-04 16:52
Från amandasvenssonn

Efter ett långt break är jag tillbaka på denna bloggen. Äntligen! Efter att ha kommit hem från Stockholm i fredags är jag inte bara laddad med ny energi, men känner mig även så inspirerad och framförallt TAGGAD på 2018 som jag känner redan nu har börjat helt fantastiskt. Detta året kommer bli mitt år och Jag känner det redan nu. Jag ska verkligen ägna detta året till mig, omge mig med vänner som boostar mig och ger mig energi, ta hand om mig själv och göra det som jag mår bra av. Låter inte det bra? För det tycker jag.

TOUCHDOWN SAN DIEGO

2017-05-29 03:08
Från amandasvenssonn

So, our journey began yesterday after saying goodbye to my host family. I can not believe that my journey in the u.s is kind of over, while for my family, it is just about to begin. My family arrived in Los angeles this tuesday and throughout the week I have been trying to show them everything there is to show in Santa Barbara. It has been hard going place to place knowing that it´s gonna be a while until I get the chance to visit my second home again. Nevertheless, I know that I will come back, hopefully sooner than I think. Besides, I can not thank my host family and my teacher Sarah enough who taught me so many things throughout my year here in California. You guys are truly amazing <3

On our way to San Diego we stopped in Santa Monica to checkout the pier. After that, we ended up stuck in traffic for about 2 hours before we arrived at our hotel.


Santa Monica Pier..

After a good night of sleep we drove to downtown this morning to check what San Diego has to offer. The city is even more beautiful now then last time I was here. The tall Skyscrapers, the greenery and the fact that the city is not that busy as in many other cities makes San Diego one of my favorite cities I have ever seen.

Downtown..

HOLA MEXICO

2017-04-27 05:23
Från amandasvenssonn

Förra måndagen tog vi en airbus tidigt på morgonen för att ta flyget till cancun, Mexico. Väl framme efter lite sömn på planet möts vi av värmen. Transfern tog oss till våraT hotel vars läge är perfekt. Precis bredvid centrum och dess nattklubbar. En snabb vända upp på rummet för att då mötas av utsikten som vi tjejer fick, makalöst fint ut mot havet!

Veckan i sig blev en fantastisk resa utöver att något oturligt hände nästan varenda en av oss haha.

See u later allliggattooorr

<3

På lördagen bokade vi en dagsresa, så på söndagsmorgonen åkte vi mot första stoppet. I Cancun bodde vi på turistområdet, å andra sidan när vi kört i någon timme kom vi ut där mindre fina områden präglade diverse städer. Vilket i sin tur hade sin egen charm, riktigt mysigt! Första stoppet var just ett sådant ställe. "Old Town" hette det. Vi fick bara stanna i 15 minuter då mexikanska poliser är på turister om att inte befinna sig på såna här platser.

Andra stoppet, som blev en timma senare, så var det dags för lunch. Vi fick också chans att få vårt egna Maya, födelsecertifikat. Amanda passade på, det hon fick tillbaka var riktigt häftigt! Under hela resan berättade själva reseledaren om hur Mayafolket levt, gjort och bott. Verkligen intressant!

På bussen fanns också en från Mayafolket som berättade lite om hur historien, hur de pratade etc.. och tequila bjöds det "såklart" på haha.

Tredje stället vi stannade till på var Cenote Ik-kil, som är ett sjunkhål som sträcker sig 50 meter under vattenytan. Detta kan ha varit det coolast jag gjort.. Först var man tvungen att duscha innan man begav sig ner under marken i ett grottliknande ställe. Där nere möttes man alla de människor som badade. I vattnet fanns också en massa fiskar som simmade runt. Så coolt men men man blev också fundersam då vi fick reda på att man simmade på egen risk..

Det sista stoppet på dagen var ett av världens sju underverk, Chichen Itza. Kanske svårt att föreställa sig, men obegripligt hur de för 1100 år sedan byggde detta. Fick bland annat reda på hur templet håller sig i så bra skick, ett sjunkhål befinner sig under templet.. Hur sjukt är inte bara det? själva templet är en Mayakalender vars alla stenar betyder något så lika som trapporna och dess sidor.

Hur lyckad denna resan än blev, så är det så skönt att vara hemma igen, som jag älskar detta ställe.

Senaste veckan

2017-04-04 05:02
Från amandasvenssonn

Förra veckan bestämde vi oss för att gå till state och Farmer´s market efter skolan. Farmer´s market är en marknad där diverse lokalproducerad mat säljs så som jordgubbar som vi plockade på oss. Jag, Amanda, Silje & Jesper gick sedan ner till stranden där vi planerade att se på solnedgången. Så skönt att värmen är tillbaka trots att det fortfarande är upp och ner vecka till vecka. I helgen befann vi oss på stranden med 26 grader varmt medan vi idag har gått runt och frusit hela dagen haha..

Förra helgen bestämde jag mig för att bara ta det lugnt. På söndagen gick jag och Amanda på en riktig långpromenad. Vi gick ner till bland annat City College.

I söndags, för en veckan sedan, kom en ny student hem till oss & inatt kom ytterligare en. Vi är nu återigen 4 tjejer i vårt rum & det känns faktiskt helt okej. Trots de faktum att de fortfarande känns tomt utan de andra tjejerna. De två nya kommer i från Schweiz och ska stanna ungefär till när det är dags för oss att åka hem. Det kändes konstigt att introducera sig själv som en veteran som befunnit sig i staterna i snart 7 månader haha. Tiden går otroligt snabbt, så snabbt att jag inte ens vill tänka på hur det kommer vara att komma "hem" igen.

På tal om annat, idag är det måndag igen och 4 skoldagar kvar till Spring Break. Som jag längtar! Dessutom, exakt två veckor till vi åker till Mexico, cancun idag.

Update

2017-03-19 04:14
Från amandasvenssonn

Sen mitt förra inlägg har det hänt en del. Vädret till att börja med har varit helt underbart. Så länge kändes det som man befann sig hemma i Sverige igen, grått, blåsigt & regnigt. Amerikanarna säger att det inte har regnat så här mycket på sex år samt att tillägga att den värsta stormen på 20 år inträffade för ett par veckor sedan. "Go to California they said, It will be Sunny they said" är en mening som använts en del sedan regnet kom hit haha. Sedan två veckor tillbaka har temperaturen gått upp till 25 & förra söndagen låg den på 32 grader, vilket är så härligt. Håller tummarna för att vädret förblir fint nu fram till det är dags att åka hem :)

Förutom vädret har det blivit många hejdå´n. Amanda, Odd & Edvin har nu flyttat in till oss nu när Klara, Demi, Gustav, Jakob & Nanna har åkt hem. Det känns så himla tomt & konstigt att tänka att det nu gått 6 månader sedan jag sa hejdå till mamma, pappa & lillasyster i Köpenhamn. Det är så konstigt att tänka att många av de vi umgåtts med sedan dag ett är hemma, deras så kallade äventyr är över. Även fast mitt inte är över än har de varit mycket känslor inblandat med alla Hejdå´n samt tankar om hemlängtan. Som sagt så är det ett tag till innan det är dags att säga farväl. Först är det spring- break som närmar sig med stormsteg. Vi ska nämligen till Mexico, Cancun!

Dagarna springer i väg känns det som. Vi gör just nu en college- kurs som omfattar globalization, vilket är så intressant. I fredags var det även St. Patrics day, vilket är stort här i USA & det var verkligen kul att få ta del av det. På kvällen tog vi på oss diverse accessoarer & mötte upp med de andra för att fira. Det blev en himla lyckad kväll! :)

Dessutom gjorde vi något förra söndagen som jag sett fram emot sedan jag visste jag skulle åka till USA .Vi hyrde nämligen bil till Los Angeles för att se på Lakers (basket). Det var verkligen en upplevelse för livet, så kul & spännande trots att de förlorade haha.


Just nu försöker jag tänka på att verkligen ta vara på tiden trots att jag i smyg räknar ner till när min familj kommer hit. Det ska bli så kul att få visa dom bland annat Santa Barbara. Utöver det trivs jag så himla bra här & jag kan just nu inte tänka mig att åka hem igen. Santa Barbara har ju blivit mitt hem.

Santa Barbaras Int. Filmfestival & Tankar Därtill

2017-02-16 18:00
Från amandasvenssonn

De senaste veckorna har rullat på så snabbt. Många tankar & mycket att göra. Vi har varit iväg i 5 månader, vilket känns helt obegripligt. Jag är så glad att jag är här och faktiskt klarar mig själv, på egna ben haha.


Förra veckan jobbade jag & Amanda tillsammans på Santa Barbaras International filmfestival. Det visades över 200 filmer & över 700 volontärer medverkade samt hjälpte till under denna festival. Själva festivalen pågick på 5 biografer på state street. På Arlington Theatre kryllade det av kändisar på storvisningarna. Ryan Gossling, Emma Stones, Channing Tatum, Ellen Degeneres är några ut av de som befann sig på festivalen & Klara, min rumskompis, som jobbade på röda mattan fick till & med möjligheten att prata med Ryan Gossling medan vi andra var i Portland, Vilket gjorde oss ganska avundsjuka haha..


Jag & Amanda däremot jobbade senare i veckan med så kallade ”filmscreening” gruppen & på alla våra skift fick vi tilldelade rollen att dela ut ”ballets” eller så kallade röstkort & önska alla en trevlig biovistelse. Regissörer ”filmmakers”, sprang runt mellan filmerna för att se hur många som just valt att bedöma & se deras egen-gjorda film, vilket hela upplevelsen i sig var himla häftigt att vara med om.


100- Tusentals människor besökte festivalen som pågick från den 1e- 11e Februari & människor lägger alltså upp över 5000 Dollar för att se dessa filmer & få exklusiva platser på panelsnack & filmvisningar.


Jag & Amanda jobbade 5 skift vardera & var 1st year Ambassadors medan det fanns folk som har jobbat i över 30 år på den årliga festivalen. Jag är också väldigt stolt över att vi faktiskt gjorde det haha & det känns väldigt roligt att kunna ta med sig denna erfarenheten.

Ett av de första skiften på Metro 4 Theatre..

Framåt i tiden har vi än så länge två resor planerade något sånär. I mitten av Mars har vi nämligen bokat en Lakers- game i Los Angeles (basket), vilket ska bli så kul att åka på!

Utöver detta har vi också börjat brainstorma om vad vi ska göra på våran Springbreak i April & det verkar som att vi lämnar USA & beger oss ner mot Mexico.. :)


Från en sak till en annan, den senaste veckan har varit väldigt känslosam då många lämnar på Fredag & lördag som jag kort har nämnt tidigare. Fredag & lördag lämnar 4 ut av de 6 jag bor med bland annat, vilket känns oerhört overkligt då vi levt med varandra i 5 månader :( Dock flyttar folk in jag redan känner in efteråt, vilket känns oerhört tryggt. Så denna sista veckan försöker vi verkligen ta vara på tiden. Vi har ätit ute med hela gänget & imorgon ska vi på en BBQ, Vilket känns väldigt ironiskt då vi praktiskt tagit började vår resa för snart 5 månader sedan med samma BBQ,.


min roomisar <3

De som kom hit samtidigt i September <3

Vi Flög Till En Annan Delstat

2017-02-14 21:00
Från amandasvenssonn

Den 3- till 5e Februari, tog vi flyget upp till en ny delstat. Vi åkte nämligen till Oregon, Portland. På fredagsmorgonen tog vi en uber till Los Angeles. Det regnade, vilket det har gjort från och till i ett par veckor nu. Väl framme på flygplatsen checkade vi in & sedan var det dags för säkerhetskontrollen. Vilket såklart var en pärs för mig haha. Alltid lika nervös haha. Plus detta fick jag ta och slänga all vätska jag hade med mig på grund av att jag i all stress glömt bort hur det faktiskt går till att flyga & vad man får ha i sitt handbagage haha. Trots detta gick resten av flygresan bra. Jag & Herman fick platser längst bak för oss själva medan de andra fick sitta längst fram. Totalt tog flygresan 2 timmar & väl framme i Portland hade det hunnit bli mörkt & därpå ISKALLT. -2 grader har jag för mig termometern stod på när vi stod & väntade på våran uber som skulle ta oss till hotellet. Regnet fortsatte smattra på medan vi gjorde oss hemmastadda på hotellrummet. Kort därefter tog vi en uber ner till downtown för att finna kvällsmat. Ett kort stop på det världsberömda voodoo- donuts blev det också som bjöd på originella munkar! Alltifrån cornflakes- till bubbelgumsmak haha.

På lördagen drog vi oss in mot staden. Regnet fortsatte dugga ner över Portland medan vi fann världens största bokhandel där Nienke, Amanda & Zoe kunde befunnit sig hela dagen haha. Medan jag & Herman fann en lite roligare butik strax över gatan haha. Det blev därför lite shopping i Portland. Efter ett försök att hitta ett bra lunchställe drog vi oss mot ”The Japanese Garden” samt ”The Rose Garden” då Portland är känt för att vara Rosornas Stad. Olyckligt nog var det inte rossäsong & vädret gjorde det inte bättre haha. Platsen bjöd dock på en vacker utsikt över Portland & medan de andra fortsatte upptäcka Portland drog jag mig tillbaka till hotellet då en taskig förkylning inte gjorde mig gott :(


På söndagen drog vi till det mysigaste brunch- stället som bjöd på en himla god frukost! Innan vi begav oss mot flygplatsen han vi med att strosa runt en sista gång i Portland, Downtown.


Väl på flygplatsen, (som tydligen ska vara Amerikas bästa flygplats?) gick säkerhetskontrollen denna gången smärtfritt, jag har lärt mig min läxa haha.. Ett par timmar senare & en vändning i Super Bowl var vi hemma i Santa Barbara igen <3

Los Angeles

2017-02-14 08:16
Från amandasvenssonn

För två helger sedan bestämde vi för att boka bil & åka ner till Los Angeles. Vi var framme runt lunch då LA- trafiken inte är den snabbaste haha. Vi släppte först av killarna, sedan begav vi oss upp mot Griffith Observatory. Resan upp dit var MAGISK. Den slingriga vägen som tog oss upp mot toppen gav oss en utsikt över hela Los Angeles. När vi väl hittade en parkeringsplats började hiken upp mot observatoriet. Solen stekte på medan vi beundrade utsikten. Vi bestämde oss även för att gå in i själva observatoriet. Där fanns allt från information om solsystemet till jordbävningar, vilket var himla intressant.


Efter ett par timmar på griffith och spanande på Hollywoodskylten bestämde vi oss för att åka till ett annat ställe för att kunna se skylten bättre. Lättare sagt än gjort körde vi helt fel & hamnade på privat mark där vi slingrade oss fram i 40 minuter innan vi till slut hittade ut haha. Vi tror till och med att vi mötte Robbie Williams.

Efter det äventyret beslutade vi oss för att möta upp killarna istället för att käka lunch på five guys, som har de godaste hamburgarna som jag ätit! Strax därefter drog vi vidare till Venice som bjöd på en jättefin solnedgång medan vi satt vid strandkanten. Då Venice inte är det säkraste stället att befinna sig på natten begav vi oss tillbaka mot Griffith Observatory för att spana i ett teleskop som man fick chans till mellan 7 och halv tio. Efter en lång väntan fick vi spana på stjärnorna & beundra utsikten, nattetid över Los Angeles. Själva upplevelsen med teleskopet var himla häftigt att vara med om! Efter ett kort stop på Tacobell kom vi hem till Santa Barbara igen lagom till midnatt.

Venice..

Utsikt från Observatoriet över Los Angeles..

Själva teleskopet, som flest människor i världen har tittat igenom..

Inne i själva observatoriet..

SEVEN FALLS

2017-01-28 06:47
Från amandasvenssonn

Äntligen Fredag & solen fortsätter att skina i Santa Barbara. Killarna vi bor med frågade ifall vi ville hänga på & hika till Seven falls idag då Laser Tag inte hade öppet på fredagar. Så klockan tre begav vi oss mot början av Inspiration Point. Väl där slås man av utsikten av Santa Barbara som är så himla vackert.

Vi började gå i det fina vädret & märkte dessutom ganska snabbt att vi inte direkt hade en vägbeskrivning att följa haha.. Det enda vi var medvetna om var att det var i närheten av där vi hade gått förut. Vi började ganska så snabbt gå där ingen stig fanns. Vi klättrade & klättrade samtidigt som vi försökte undvika ”poison oak” eller Giftsmak som det heter på Svenska, som är en växt som orsakar en allergisk reaktion som för vissa kan vara dödliga då endast 15 % i världen är immun mot den.

Lättare sagt än gjort begav vi oss mot Seven falls, där berget skapar 7 vattensamlingar när det har regnat, man kan nästan kalla de för pooler, Vilket det gjort väldigt mycket i Santa Barbara på senaste tiden. Efter att ha gått fel två gånger fick vi hjälp på vägen. Det var verkligen ingen lätt väg att gå haha. Det var som att klättra på en klättervägg utan säkerhetsutrustning haha.


Väl där var utsikten & naturen oerhört vacker. Grabbarna hoppade i direkt trots att vattnet var iskallt då solen inte direkt hunnit varma upp vattnet som samlats . Jag, Klara & Demi ska försöka oss i vattnet på söndag. Förhoppningsvis hinner det bli varmare då solen ska ge oss hela 22 grader i helgen.

Efter att grabbarna badat klart & jag ramlat ett x antal gånger begav vi oss tre timmar senare hemåt efter vi sett solen gå ner över Santa Barbara.

A Sunny Day

2017-01-26 05:55
Från amandasvenssonn

Jag & Klara vaknade som vanligt med stressen i halsgropen innan skolan haha. Sedan Klara flyttade in här har vi börjat gå till skolan. Vanligtvis tar jag alltid cykeln med de andra. Dessvärre har jag fått punka på cykeln & är alldeles för lat för att fixa det. Så gå får det bli. Trots det så tar det bara 30 minuter att gå så det är inte farligt. Dock behöver vi gå 20 minuter tidigare än Demi som tar cykeln.. vilket inte alltid den morgontrötta uppskattar haha.

Efter skolan besökte jag, Klara, Amanda & hennes rumskompis en tatuerare, efteråt beställde vi bord & slog oss ner på California Pizza Kitchen i väntan på några som vi umgås med från Holland. Det blev en himla god Bolognese.

Efter en god lunch delade vi på oss då Amanda & Klara hade en klipptid. Jag & Demi däremot drog oss ner mot Piren där vi träffade Nanna (rumskompis) & hennes pojkvän som är här på besök.

Det känns så skönt att solen är tillbaka i Santa Barbara. Vinden värmer dessvärre inte så mycket men det blir gradvis varmare. Äntligen! Vi mötte sedan upp Amanda och Harriet för att se på filmen SPLIT som kom ut förra veckan. Riktigt bra var den!

Utöver detta känns det som det är väldigt mycket som händer den kommande månaden. Det är inte alla som valt att stanna i nio månader som jag bland annat gjort. Många ut av de vi lärt känna åker hem i Februari vilket känns väldigt konstigt. Vänner som blivit en familj som man dagligen i över 5 månader har umgåtts med ska plötsligt åka hem, börja plugga & arbete hemma medan vi andra stannar kvar i vårt andra hem känns verkligen jättetråkigt :(

De nästkommande veckorna lär därför bli smockfulla & lär troligtvis också gå väldigt snabbt. Det som vi har planerat just nu är att åka till Ventura på fredag och köra laser tag medan vi på lördag hyr bil och åker till LA, hikar upp till Hollywoodskylten, besöker Santa Monica & Beverly Hills bland annat. I Santa Barbara har vi väldigt många hikingställen, därför beger vi oss på söndag till Seven Falls, vilket ska bli väldigt kul! Nästa vecka planerar vi in en grej jag velat göra sedan vi kom hit, vi ska nämligen surfa!! vilket kan bli både bra och dåligt haha.. Nästa helg packas resväskan igen & vi är ett gäng på 5 personer som tar flyget till Portland, vilket ska bli intressant att se! Veckan därpå har Santa Barbara Film Festival börjat. Vilket är en årlig filmfestival som pågått i 32 ÅR. Vi är 600 volontärer som tillsammans ska hjälpa till att hålla Santa Barbaras största event på hela året! Förra året var bland annat Leonardo DiCaprio där & detta året kommer bland annat Ryan Gossling & Emma Stones dit! ska bli så häftigt att få vara en del av det.

Nyår I San Fransisco

2017-01-23 07:52
Från amandasvenssonn

Som jag nämnde tidigare befann vi oss i Oakland och San Fransisco under jul och nyår. Det blev en riktig kul långweekend som vi spenderade tillsammans. Vi hann också med en del. Förutom det rekommenderar jag inte att boka hotel i Oakland haha. Själva orten är inte den bästa vilket vi fick ta del av. På tal om annat, när vi skulle in till San Fransisco tog vi tåget, vilket gick hyfsat smidigt. Det var riktigt fint då man på håll fick se Skylinen på avstånd.

Första dagen i San Fransisco blev riktigt lyckad. Solen var med oss som speglade sig bland alla skyskrapor. Vi strosade runt och drog oss mot Pir 39, vilket på plats var väldigt fint. Piren är uppbyggd med massa butiker. Längst ute på piren kunde man se Alcatraz, vilket var väldigt häftigt med tanke på att det faktiskt varit ett fängelse för inte så längesedan. Jag, Klara & Nanna åt ute å piren medan killarna strosade vidare. Efter den godaste pastan med köttbullar jag ätit drog vi oss sedan in mot Union square. Vägen dit var minst sagt spektakulär. Det blev flera stopp för att fotografera haha. Hur en stad kan vara uppbyggd på ett sådant speciellt sätt var så häftigt att se på så nära håll.

Alcatraz i bakgrunden..

Väl på union square var skyskraporna fyllda med julpynt och i mitten var en isbana uppbyggd. Det kändes nästan som man befann sig i New York. Jag & Herman bestämde oss för att boka in och faktiskt åka skridskor senare samma kväll. Medan vi väntade på att klockan skulle slå 8 strosade vi runt i någon stor shoppingmal. Själva skridskoåkningen är nog något som kommer följa med länge. Det kändes nästan som man befann sig i en film när man åkte runt på isen och höghusen runt omkring sig, vilket må vara klyschigt att skriva men så kändes det som haha.

På själva nyårsafton fann vi ett IKEA på vägen till The Golden Gate bridge. Det blev såklart den klassiska ”Swedish Meatballs” och en kanelbulle medan killarna körde på med prinsesstårta, damsugars och alla dess svenska desserter som fanns tillgängliga att välja haha. Det kändes nästan som man befann sig på IKEA i Älmhult när vi ställde oss i kön för att beställa haha. Självklart blev det en rundtur i butiken efter maten innan vi hamnade på ”The Swedish Food Market”, vilket kändes som himmelriket! Det köptes Svenskt Plockgodis, Marabou, Julmust & gifflar. De hade till och med glögg och någon slags skumtomtar till som man kunde ta. Därefter åkte vi vidare mot Golden Gate. Musiken höjdes till max när Abbas låtar spelades. När klockan närmade sig nytt år i Sverige streamade vi den årliga ”ring klocka ring” från skansen & strax innan vi körde på bron slog klockan 12 hemma i Sverige. Abbas ”Happy new year” skapade allsång i bilen medan vi körde över bron och såg San Fransisco i bakgrunden. Efter vi tagit de klassiska turistbilderna begav vi oss hemåt för att fira in det nya året vi också som blev lyckat tillslut!

Dagen innan vi begav oss hemåt bestämde vi oss för att besöka Muir Woods Redwood International Park. Själva vägen dit var magnifik i sig. Höga berg innan vi på en slingrig väg åkte ner i dalen för att finna en parkeringsplats. Det blev en promenad på ca 20 min för att ta oss upp där vi skulle börja gå. Efter en kort matpaus började vi gå in i skogen som var sagolik med några av världens högsta träd. Väldigt snabbt fann vi en trappa vi började gå uppför. Vi tänkte att den slingan inte skulle ta allt för lång tid, men det slutade med att vi gick i över en timme bara uppför haha. Vi förlorade också grabbarna som hade en snabbare gångfart än oss andra haha. Naturen i sig var väldigt vacker och utsikten vi såg när vi väl kom upp var väldigt fin. Vi började sedan vår resa neråt & efter många om och men var vi på väg till IKEA igen. Dagen efter begav vi oss hemåt mot Santa Barbara.

Trappan vi fann..

Lite av utsikten..