RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-04 12:04:55

podenco blogg

podenco blogg på Nouw

Utställning Högbo 2018.09.02

2018-09-02 16:47
Från podenco

Dagen spenderades i Sandviken för att pucko-pojkarna skulle tävla lite!
Ångrar dock valet av kläderna då vädret utvecklades till klarblå himmel och VARMT!
Där sprang jag omkring med svarta byxor,  svart linne,  svart kavaj och svarta skinnstövlar ;)
Ja ni förstår säkert hur det osar i mina stövlar just nu haha!

Men det gjorde mindre när min ena pojke vinner och blir Bäst i rasen Min junior hane gick det bra för men är fortfarande lite under utveckling så ibland går det jätte bra och ibland stannar det lite tidigare! Är dock såå nöjd över att han blir lite lätthanterligare för varje gång och hoppas snart vi hittar vårt teamwork

Påväg hem , trötta av värmen men glada över resultatet :)

Instagram

2018-09-01 09:22
Från podenco

Vi har haft en del saker i privatlivet så tyvärr har bloggen blivit drabbad  :/
Kommer försöka ta igen lite saker som hänt och skriva om det.

Igår så testade jag min nya kamera jag köpt :)
Behöver komma in i inställningarna lite mera men är riktigt nöjd!!

skaffade även Instagram efter många års tjatande ifrån mina nära och kära ;)

showhounds

Tips på hur du tjänar pengar på hundutställning

2018-06-16 11:48
Från podenco

Det finns ju lite steg som man först måsta ta sig igenom :


Steg 1

Ja först och främst så lär du köpa dig en hund , första ska du välja en ras du tycker passar dig och din livvstil. Detta kan man ju tro är lätt om man aldrig haft hund innan, men försök att välja utav dem ex 100-tals hundraserna som finns att välja på :p Oftats så kanske man fortsätter där ex. ens föräldrar startade när man var liten, annars kanske man går på utseende vilket kan både vara smart men ändå dumt ibland.

Börja spara pengar redan nu ;)

Eller så gör man som jag , man ser en ras 1 gång , faller direkt och kontaktar en uppfödare 20 minuter efter ;) <3

Sen när du väl har valt en ras som du känner att du vill ha så kommer ju nästa steg ,

Steg 2

att hitta en uppfödare .. i vissa fall kan detta vara som en nål i en höstack och i vissa fall finns det inte så många att välja på. Vissa raser är ju ganska stora runt om i världen och det har under åren fyllts på med uppfödare medans vissa raser kanske inte har mer än 1-3 stycken. Tror man detta är lätt så tänk på ;) Så många olika tänk på hur man ska avla, vad ska man avla med , vilka hälsotester man bör / ska göra , blod som inte är sönderavlat och en uppfödare som delar samma värderingar som du själv.

Eller så gör man som jag , letar LÅNGT bort ifrån sitt eget land och fastnar för en tik som man bara MÅSTE ha en valp ifrån :D

Sen är det ju bara börja spara pengar ! ;)

Sen när du valt en uppfödare så kommer ju nästa steg,

Steg 3

att hitta en passande kull, med passande föräldrar och sen ska ju gärna tiden planeras så man kan lägga semester och vara hemma med valpen. Sen ska tiken paras med hanen, detta är ju en tid som kan göra dig ganska galen. Först och främst så ska ju parningen ha tagit alls , det kan ju behövas om det ska bli några bäbisar i magen ;)

Och då så kommer ju självklart tiken att dra ut på sitt löp än vad uppfödaren först hade planerat / räknat ut. Så det tar ju gärna några månader extra inna parningen ens kan genomföras ;)

När tiden väl är kommen så gäller det ju att vara på allerten så man inte missar någon chans, efter parningen genomförst så kommer ju nästa väntan och för vissa så rinner tiden bara förbi för man kanske inte är så jätte insatt i den biten. Utan man bara inväntar besked ifrån uppfödaren att dräktigheten är bekräftad och inget mer med det.

Eller så gör man som jag, typ aldrig sover utan bor på FB för att uppfödaren bor i ett land där det är tidsskillnad så när jag sover går hon upp och tvärtom. Då gäller det ju att vara vaken på nätterna så man kan vara redo för beskeden ifall parningen har tagit. ;)

Fortsätta spara pengar ;)

Sen när du äntligen fått beskedet att parningen tagit så kommer ju nästa steg,

Steg 4

väntan på att magen ska växa och man får veta ungefär hur många bäbisar som finns i magen. Detta kan ju också vara en dans på rosor får vissa, att man återigen inte är så insatt utan fortsätter bara och väntar på att uppfödaren ska ge info. Men att man kommit så långt att man valt en ras, en uppfödare, en tik/hane, parningen är bekräftad då magen vuxit! Då VILL MAN INTE att det bara kommer ut 1 söt liten bäbis :p för förmodligen så kommer ju uppfödaren själv behålla den och det gör att du själv då kanske blir utan valp och för börja om på ruta 1. Och självklart är ju detta värt väntan OM man nu verkligen vill ha en valp ifrån kombinationen av tiken och hanen. Men det är en väntan som gör att du inte riktigt kan hänga med livet utanför "bäbis-bubblan" ;)

Eller så gör man som jag och terroriserar sin uppfödare 05.00-06.00 ( det är då natt hos mig ) eller när man först inte tänte på att uppfödaren hade några timmars skillnad i tid skriver och skriver sen man får man lite panik när hon inte svarar på några timmar ;) KANSKE för att hon sover !

Fortsätta spara pengar ;) och kanske börja planera lite saker som namn , resor osv.

Sen när du äntligen fått beskedet om det ungefärliga antalet av bäbisar så kommer ju nästa steg,

Steg 5

väntan på att bäbisarna ska komma till jorden !! Det mina vänner är en väldigt lång väntan :p Nu är man ju snart där och man börjar att tänka hur många det blir , vilka färger och sen vilka kön såklart. Det kan ju också vara ett oromoment, man kanske bara vill ha antingen eller och det finns ju alltid en risk att det bara blir 1 kön. Vilket sätter en i en position när man måste avgöra om man är villig att byta kön för att kunna ta en valp ? Jag var ju i det läget att jag inte hade så mycket val , med redan 2 hanar och 1 kastrerad tik så var det bara en hane som fanns i mina planer. Man vet ju hur länge en tik vanligtvis är dräktig så man kan ju lite snabbt räkna ut ett ungefärligt datum tills dem små bör komma till livet. Många kanske återigen bara inväntar beskedet och inte är så insatta i dessa stegen förrän valparna är födda.

Eller så gör man som jag och skippar sömnen, ber till någon slags hund-gud att tiken minst ska få 1 hane, SNÄLLA åtminstonde EN liten pojke!! Sen lever man i " bäbis-bubblan" i ca 2 månader och tankarna rullar omrking i huvudet, pengarna slängs in på sparkontot och man går på nålar på typ andra sidan jordklotet :p Och man tjatar hål i alla nära och käras huvuden.

Forsätta spara massa pengar ;)

Sen när dem ÄNTLIGEN är här <3 så kommer ju nästa steg,

Steg 6

att kunna välja bara 1 !! Ibland så kanske man har "tur" och inte har så mycket val då det kanske bara kom 1 st av det könet man ville ha. Vissa uppfödare bestämmer själva vart valparna hamnar efter att träffat valpköparna, för att på bästa sätt placera dem i det mest passande hemmet. Sen kommer ju dem fina 8 veckorna som man ska vänta på att dem får lämna uppfödaren och det är ju som att vänta på jultomten på julafton , TIDEN STÅR STILLA !! :D Ska man hålla på en utställning eller kanske framtida avel så är ju valet av valpen lite mera inriktat på exteriören istället för det andra man går på när man ska köpa en familjehund som inte ska tävla eller något likande. Men jag skulle ju försöka komma på ett tips om hur man tjänar pengar på att ställa ut sin hund och då måste vi ju gå mest på exteriör. Vanligt vis så åker man ju och hälsar på uppfödaren och valparna flera gånger innan man väljer valp / blir tilldelad valp. Det är ju så man ser utvecklingen och personligheterna som dem utvecklar <3

Fortsätta spara pengar , för det kommer inte att bli billigt ;)

Eller så gör man som mig och hittar en uppfödare i ett annat land som gör att du inte kanske åker och hälsar på ;) Utan man får på bilder , filmer och genom uppfödaren försöka lära känna valparna och på så sätt avgöra vem man vill ska bli en medlem i familjen :p hmm , lätt ? Njaaee

Sen när man har valt en valp som ska få komma med hem så kommer ju nästa steg,

Steg 7

att börja planera hemfärden och allt vad det behövs för att den lilla/lille ska komma hem. Det ska ju inhandlas en hel del saker, speciellt om man inte haft hund innan. Men oavsett så brukar det alltid bli nya saker ändå ;) för man vill ändå känna det där pirret och känslan att få köpa det där lilla lilla halsbandet och den lilla bädda :p Detta är ju dels varför du sparat pengar sedan dag 1 , det kommer nämligen kosta lite att förbereda detta. Ibland mer för vissa och mindre för andra , der beror ju lite på vad valpen kostar, vad man ska köpa för tillbehör och vart ifrån valpen kommer.

Eller så gör man som mig och ska frakta valpen ifrån USA till Sverige :p

Varför gör man detta undrar ni kanske ? Ja av flera orsaker , jag älskar tiken som är mamman, jag fick en bra kontakt / relation med uppfödaren, jag vill få in ett nytt blod i Sverige som inte finns i dagens kombinationer och jag älskar utmaningar.

Detta innebar ju dock en mycket högre konstnad som ni förstår , annars så är det kanske tillbehör och självaste valpen. Nu tillkommer transport dit /hem , resorna för mina 2 vänner som snällt hjälpte mig att hämta hem honom <3 Dock har det varit värt att betala den summan pengar för att få hem honom hit :) Men det är så mycket mera jobb för att importera än att köpa en valp inom Sverige , det vill jag lova :p

Papper hit och dit , regler, flygtider, vaccinationer och sen kan man ju fastna i tullen i sitt hemland ändå ;)

Dags att ge sig ut i tävlings världen

SÅ ,

Blir man rik på utställningar ?

Ja det blir du <3

Men blir du rik på pengar ?

Nej det blir du inte :p


Du blir dock väldigt rik på minnen,

Du blir dock väldigt berest,

Du blir dock väldigt fattig :p


Låter bilden nedanför tala för sig själv ;)


Utställning Vänersborg Nordic Dog Show 18.06.10

2018-06-14 21:10
Från podenco
Utställnings-dag 2

Efter specialen med fantastiska vinster så var det 1 dag kvar att tävla, på söndagen så var det SKK´s Nord Dog Show i Vänersborg. Man kan säga som så att där har det aldrig gått bra för oss :P haha

Det är alltid lika nervöst just av den anledningen att det verkligen gått dåligt varje år , 2015,2016 och 2017 , men man levde väldigt mycket på vinsterna ifrån vår rasspecial. Dock av någon anledning så var jag super nervös !! :O

Inget bra kombination av dem värmen som var och ingen mat i magen, ja jag vet det är dumt men när jag är nervös så är det enbart dricka som går ner. Inte godis, fika eller mat går att mata magen med innan man har varit inne i ringen :).

Inte nog med det så var vi super stressade då tiden bara flög iväg fast man var ute i god tid.. och jag är tyvärr inte så jätte rolig när jag är nervös och stressad :p Dock så skiter allt sig hela tiden just dem tillfällena när det blir så, hundarna är extra dryga. det strular vid insläppet, man hittar inte ringen , saker ramlar av vagnarna ja ni kanske förstår vad jag menar, hehe :D

Det var 4 st korthår anmälda , Blaze, Gizmo , Dio och Lera!


Nevaeh´s Blazin´ King / Junior klass


Blaze skötte sig även den här gången väldigt bra i ringen , dock så var värmen väldigt påtagande även för dem. Sen var dem säkert lite trötta efter att tävlat / hållit igång hela dagen innan med nytt ställe och massa hundar, så är väldigt nöjd över hans insats även på söndagen <3

Blaze lämnade ringen med Excellent , CK och blev Bästa Junior !

Yellow Eye´s Poison / Champion Klass 

Gizmo brukar ju som sagt inte vara problem att ställa , så länge han inte har träffat en löptik 3 sekunder innan han ska in ringen ( som tur va inte den här gången ). Så även den här gången gick det bra ;)

Dio och Gizmo ställdes i samma klass och får därför konkurrera om " Bästa champion han" ifall båda får excellent och ck.

Både Gizmo och Dio fick excellent och CK efter sina individuella bedömningar :)

Och tror att denna helgen ville att jag skulle nypa mig i skinnet hela tiden.. för Gizmo blev nämligen BÄSTA CHAMPION hane !! :O Helt sjukt, i vanliga fall så har han åkt i på VG eller utan CK senaste åren , men inte i år !! <3

Sen att man får möte "Snygg-Dio" i ringen gör ju att nerverna spökar ännu mera och gör att vinsten blir mera chockerande !

Bästa Hane 


1:a Gizmo

2:a Blaze

3:a Dio


BIR / BIM 

Det är så himla sjukt !!

Att två dagar i rad placera sig som både 1:a och 2:a bästa hane med mina pojkar OCH enda dagen BIM och sen nu ,

GIZMO BIR ! <3

Jag är så otroligt glad och stolt över mina pojkar , dem har haft det tungt i värmen den helgen och ändå lyckats prestera så bra att både få Bästa Rörelser och Bästa Huvud & Uttryck !

Så här bra kommer det inte gå på ett tag nu känner jag , hehe jag använde all lycka / tur på en helg tror jag ;)

Grattis Charlotte & Lera till BIM och NORDIC CERT !


Mina älskade pojkar , Gizmo & Blaze ! <3

Special dags - SPIK- Sveriges Podenco Ibicenco Klubb 2018

2018-06-13 20:54
Från podenco
Fredag 8 Juni

I fredags så gick bilen till Vänersborg för att återigen hålla / ställa ut på SPIK´s Podenco Ibicenco rasspecial ! Det är alltid lika roligt att få åka på denna utställning, man får träffa så många vänner som man träffar väldigt sällan och sen skadar det ju inte alls att det är så många Podenco´s på samma plats ;)

I år så anmäldes hela 18st Podenco´s , samma som förra året och det är inte illa alls för en inofficiell rasklubb ;) Det innebär att det är många tycker det är lika trevligt som jag.

Väl framme så var det bara att packa in sig , rasta hundar , mata hundar och försöka säga hej till så många som möjligt och sedan försöka att somna. Det jag menar med " försöka" är att vi hade den briljanta iden att vi skulle strunta i att packa ner sängkläder och istället köpa det där för att minska på packningen. ( vi hade bilen full av sponsring ifrån alla fina sponsorer ) och det var ganska fulllastat.

Men tror du vi kom i tid ? Nej för hade receptionen hade stängt och det var bara att gilla läget :p Så vi fick färsöka sova på det vi kunde ifrån packningen , haha.

Campingen ligger jätte fint till , med badstrand , skogsmiljö och fina promenadstigar. Sen om man blir så glad när den ena hunden väljer att lyfta på benen över den andra hundens huvud .. Njaaee :p

Lördag 9 Juni - utställnings dag 1

Dags för specialen och det är upp tidigt som gäller och förbereda inför utställningens start, härligt väder fick vi med sol och storm-fria.

Plats : Ursands Camping , Vänersborg

Klubb: SPIK Sveriges Podenco Ibicenco Klubb

Domare: Åsa Gyllenglimma

Huvudsponsor: Arken Zoo

Lite snabb info om utställningen

Tidigare år så har Gizmo placerats sig följande.:

2014 : Bästa valp 2:a & vinnare av Bästa Huvud & Uttryck Valp

2015 : Bästa hane 2:a , BIR Unghund , BIS Unghund , vinnare av Bästa rörelser + Best In Field, Nybörjare LC

2016 : Tror han blev Bästa hane 3:a eller 4:a & jag fick äran att åka hem med " Bästa Handler"

2017 : 2:a bästa CH hane, 4:a bästa hane, vinnare av bästa rörelser, jag fick igen "Bästa Handler" så roligt !

2018 : ?


Nevaeh´s Blazin´ King / Junior Klass

Detta var Blaze´s första special utställning vilket gjorde det lite speciellt, för egentligen skulle jag haft min import valp förra året men det blev tyvärr inte så. MEN i år var han äntligen med och det var otroligt roligt att träffa Charlotte och Mari igen som i November hämtade hem honom ifrån USA <3

Så denna specialen var väldigt speciell i många fall :)

Blaze ställdes som Junior och i den klassen så var det 2 hanar anmälda , benen var lite skakiga men denna gången var jag mest nervös på ett skönt sätt då det var sån glädje att äntligen få gå in i ringen på denna rasspecial efter 2 års väntan <3

Blaze skötte sig så himla fint och han bärjar blir ännu duktigare när det gäller att känna utställningskopplet under halsen ( käken ). Han har tidigare varit väldigt väldigt känslig för att ens känna av att han har något runt halsen så detta var ett stort framsteg för oss.

Efter domaren bedömt han så fick vi i alla fall Excellent !

Det fick även den andra junior hanen som hade bedömts innan oss , så nu var det dags för konkurrens om " bästa junior".

Bästa Junior
Pluto 2:a  &  Blaze 1:a


Blaze vann och blev därmed " Bästa Junior "

Både Blaze & Pluto fick CK och kommer tävla vidare i "Bästa hane"


Yellow Eye´s Poison / Champion Klass

Min vuxna hane , Gizmo ställdes ut för 4 året i rad och det är ju alltid lite lotteri med utställning, lite beroende på vad domaren gillar , hundens humör för dagen osv. Men visste ju att vi hade tuff konkurrens även detta året då championklassen hanar är den största klassen vi har med flest hundar. Och många snyggar champion killar ställdes ut även detta året, så var konstigt nog inte så jätte nervös den här gången :p

Funderar fortfarande varför om jag ska vara riktigt ärligt !

Gizmo var sist ut att få sin individuella bedömning, dem andra hanarna hade fått excellent så målet var väl att också få en röd lapp som visar att hunden är " excellent".Gizmo 1:a CH Hane !!! <3

Helt otroligt , är fortfarande chockad och lite på moln ! Med så snygga pojkar i samma klass ,

så vinner min pojke!


Konkurrens klass " Bästa Hane"

Det var en ganska stor klass när dagens bästa hanhund i hårslaget korthår skulle utses, det var en lycka att ha båda mina pojkar med i den klassen. Speciellt när Gizmo inte vunnit sin klass sen han var en unghund och Blaze som gör debut på SPIK´s special.

Även denna gången fick en av mina " handlers" träda in och hjälpa till ;) <3 Tycker att han gjorde ett bra jobb även denna gången och är så tacksam för att han gör sitt bästa och sen att han ställer upp. Puss Richard

( DET ÄR INTE HELA KONKURRENS KLASSEN PÅ BILDEN NEDAN, UTAN TOPP 4)

Bästa hane 1, 2, 3, 4

JAA !!

Jag kan fortfarande komma ihåg hur mina tårar fyllde upp mina ögon när domaren placerade mina pojkar som 1:a OCH 2:a i bästa hane !! <3 Asså jag kan fortfarande inte förstå vad som hände i lördags , att båda mina pojkar skulle placera sig i bästa hane och ännu sjukare som 1:a och 2:a !

Det som var extra kul var ju att min "lilla" Mr. America tog hem bästa hane som 10,5 månader gammal !!


1:a Nevaeh´s Blazin´ King

2:a Yellow Eye´s Poison

3:a Amuleth Bohemia Platina

4:a Chiron’s I’m A Rocker


Best In Show Junior
Nevaeh´s Blazin´ King
BIR / BIM - Korthår

Då min lilla amerikan blev bästa hane så fick vi äran att tävla i BIR / BIM för hårslaget korthår. Det är färsta gången som jag får tävla i det med någon av mina hundar <3 så himla roligt :)

Vi fick möta den vackra veteran tiken Jackie i från Norge , som ägs och älskas av Maria Knudsen <3

Så fint bevarad tik och så härlig i hennes temperament.!BIR : Rosenhill’s Jaquenetta

BIM: Nevaeh´s Blazin´ King


Grattis till BIR Maria & Jackie


Bästa Huvud & Uttryck

Vi har flera " sido priser" utöver dem klassiska vinsterna på denna special. Bland annat har vi :

- Bästa Par

- Bästa Huvud & Uttryck

- Bästa Rörelser

- Bästa Handler

sedan har vi något som heter " Mix klass " det är klubbens egen klass, där raser som man tror ha Podenco i sig ( bland raser ) Om man adopterar hundar ifrån Spanien så brukar oftast raser som Podenco Ibicenco, Podengo vara med i hundarna. Dessa raser får alltså vara med och tävla om " Bästa Mixen" :)

även " Pause Klass" finns och där kan man ställa upp med vilken ras som helst som har stamtavla ( vi följer SKK´s regler gällande vaccinationer ) Förra året exempel så vann vår Greyhound Tobey den klassen :) <3

I år så fick han vara åskådare efter sin olycka förra sommaren , men det var helt okej ändå tyckte han. Han fick ju smaka av vinst-godiset hans kompisar vann HELT UTAN ANSTRÄNGNING ;) hehe

Även denna gången så fick jag nypa mig i huden !! :O

GIZMO BÄSTA HUVUD & UTTRYCK

BLAZE BÄSTA RÖRELSER

JAG - BÄSTA HANDLER

det är så himla sjukt, just det där heders priset för " bästa handler" rör mig så otroligt mycket ! Dem 3 gånger jag fått det så får man alltid höra motiveringen innan domaren utser dagens bästa handler. Just dem orden är så svåra att ta till sig, det är så fina ord och man blir så jäkla rörd när man inser att det handlar om en själv.


TACK FÖR I ÅR !! Podenco Ibicenco RULES <3


Super tack till alla som var med och såg till att utställningen gick så smidigt !

Tack till alla utställare, utan er så hade det inte heller varit möjligt ,

Ett STORT tack till Richard , Rolle & Micke , mina 3 stjärnor som hjälper mig med allt runt omkring ! :)

Tack till min sambo Richard för hans fina handling i ringen ;) <3

Ett jätte tack till Åsa Gyllenglimma för det extremt fina orden om mina 2 pojkar , speciellt om min "Mr America" som verkligen fick fina ord om sin framtid också.

I år blev ett lite extra bra år för oss , det är alltid trevligt att komma på denna utställning MEN det skadade inte med lite lycka i ringen också ;) <3FY F*AN så obehaglig kväll !..

2018-06-02 10:55
Från podenco

Ikväll så blev det en riktigt tuff och jobbig kväll för ens själ ..

Hundarna hade varit lite stissiga en stund innan dem skulle gå ut på tomten innan läggdags och det brukar till 99.9% inte vara något. Utan det är oftast bara Gizmo som tror att han ser något för att han har tråkigt och vill få igång dem andra. Efter en liten stund så lugnade dem ner sig precis som alltid och efter en lite stund så bestämmer vi oss för att ta ut dem och sa åt sambon och mina vänner att ha koppel på Blaze för att han har fått för sig något så brukar han skälla på ingenting för att han är lite osäker på vad det är dem andra sett..

och fy fan vilken tur att jag gjorde det den här gången också .. annars risken att jag suttit på djursjukhuset nu istället..


" DEM HAR TAGIT EN KATT FÖR FAN!! "

Sitter i soffan och ska plocka undan lite inför sovdags och hör hur hundarna skäller och skäller , säger åt killarna som är ute att ta in dem då klockan var mitt i natten och vi har grannar. Ser hur Richard kommer inte med Blaze i kopplet och försöker få in han i huset , Blaze är super uppe i varva och små skriker / piper , ser tittar jag ut för att jag tyckte att skallet dem gjorde inte var ett vanligt " skäller på ingenting" skall och tittar ut genom fönsret..

Fyfan , jag ser fortfarande bilden framför mig hur Tobey håller i något grått och vitt djur i munnen !! Min första tanke är att dem har tagit en av grannens katter så skriker åt mi kompis Micke att få han släppa katten !

I ren panik säger jag att dem ska "slå" eller göra illa Tobey så han släpper katten för att det gör ont på han själv.. Tila & Gizmo är helt galna runt omkring när dem ser att Tobey har något levande i munnen., Plötsligt så ser jag hur djuret sprang iväg och springer ut och säger åt dem att leta rätt på katten !

Då säger min sambo & Micke att det inte var en katt utan en grävling :O .. !!

" Sitter fast i hans mun.."

Jag sa åt dem att ta in hundarna direkt så dem inte får tag på den igen om det fanns kvar i buskarna eller ifall dem börjar att skrika / skälla igen ..
Då säger dem att Mickes hand sitter fast i Tobeys mun ..

Tobey har kvar päls kvar i från grävlingen i munnen och tror sig ha kvar den i munnen och där i smeten sitter handen fast som Tobey vägrar och släppa ..

Det låter kanske brutalt när jag bad dem att göra illla han men det fanns inget annat i huvudet än att få ut min väns hand ifrån hans mun .. Efter att försökt slagit till han över nosen , på låren utan något resultat alls så kom jag på hur känslig han är i sin hud och går runt och nyper han hårt i ljumsken och han skriker till och släpper taget om Mickes hand och päls tussen ...

Chockad och en bit av panik 

Så fort vi fått in dem i huset igen vilket inte var lätt så sa jag åt dem att försöka kolla igenom hundarna efter sår men såg ganska fort att dem var oskadda då jag tror att det inte blivit någon "fight" utan att Tobey överraskat den och fått tag i nacken / ryggen, vilket gjorde att dem andra bara kunde befinna sig runt Tobey och grävlingen . .

Jag hade krig i mitt huvud av alla känslor som pulserade genom kroppen , allt ifrån rädslan att det hade kunde gått väldigt illa för mina hundar till att jag är så lättad att det inte var en katt.

Kikade på Mickes hand direkt och såg på en gång att det inte var något hål utan att nagelbandet har fått mest stryck, det är ju lite tur att det var just Tobeys mun han satt fast i för Tobey gar inte vassa tänder alls i den främre delen va sin mun, det är bara hörntänderna som är något vassa vilket också kan varit grävlingens räddning.

Jag hoppas innerligt att den lilla stackarn mår bra och inte har blivit mera skadad än att han blivit lite pälslös på en lite yta på ryggen / i nacken :/ Det kanske låter sjukt att jag tänker på den men jag är en stor djurvän och vill inte att något djur ska fara illa till , nu var ju mina hundar helt oskadda och Mickes hand var inte slaktad, då fick mina tankar gå till den lilla grävlingen som vart utsatt för detta !

Det tog ett bra tag innan man kunde somna och slappna av efter allt adrenalin påslag man fått under dem här få minuterna av kaos mitt i natten .. :/

Man undrade hela tiden ifall den lilla grävlingen låg och led någonstans eller om den efter att lugnat ner sig lite sprang hem till sitt gryt.. Känslan över hur det hade gått om det inte var Tobey som kom fram först utan någon av dem andra hundarna som inte riktigt är på hans nivå när det gäller jaktinstikten..

Känslan att man i panik gör illa sin hund för att hjälpa en vän som sitter fast i ens egen hunds mun .. :/

Känslan när man ser sin egen hund göra illa ett annat djur som bara råkade vara på tomten vid fel tillfälle och hoppas innerligt att den eller någon annan grävling kommer tillbaka. Men nu blir det att själv gå ut för att först titta så inget djur finns på tomten innan hundarna får gå ut för detta vill jag INTE uppleva igen :'(


Utställning Gimo Nordic Dog Show 18.05.27

2018-05-28 16:32
Från podenco

I går så var det äntligen dags för en utställning till , det är så himla långt emellan varje tycker jag :p

Denna gången åkte vi till Gimo utanför Uppsala , vi brukar ställa på den utställningen då det är en trevlig utställning som inte ligger allt för långt bort. Samtidigt så försöker man ställa på så mycket man bara kan nu för att få in lite träning när det gäller Blaze :) Vi försöker ju inte att träna så jätte mycket hemma för att jag inte vill få en motsatt effekt att han tycker det blir för ofta och tråkigt. Vi har ju fortsatt med att köra " Flick- metoden" som vi fick lära oss på en utställnings träning vi gick i vintras och där använder vi oss av köttbullar. För att han då inte ska tröttna på flick och köttbullar så begränsar vi träningen väldigt mycket hemma och tränar max 1 gång i veckan och då tränar vi mest hantering och rörelser.

Men han är såå duktig <3

Det som gör det extra roligt är att han viftar väldigt mycket på svansen när vi ställer ut och det tycker jag är jätte roligt och viktigt framför allt att det inte bara är pest och pina ;)

Utställningen

Jag tycker denna utställningen sticker ut lite extra mycket då jag fick hjälp utav ingen mindre än min sambo Richard <3

Måste få skryta lite om honom, för jag är enormt imponerad att han för det första ens ställde upp och hjälpa mig men sen att han ändå gjorde det med stil ! ;) Jag är väldigt stolt och tacksam över att ha en sån duktig och hjälpande sambo , älskar dig Richard och super tack för hjälpen och snyggt jobbat ;) ! <3

Nu får Tuwa konkurrens i ringen när det gäller att vara handler åt Pucko-Pojkarna , he he !

Richard & Gizmo

Eftersom att det var en Nordic utställning och man kunde få ett " Nordic Show Cert" så hade jag hoppats lite på att Gizmo skulle bli BIR för att kunna få det då han redan är SE UCH och kan bli det lite fortare än Blaze :)

Men såklart så blir man ju glad oavsett hur det går för dem då dem är båda mina pojkar <3

Domare för rasen var :

Leila Kärkäs, Finland


Blaze i ringen

Blaze skötte sig jätte bra i ringen för att tävlat så lite som han gjort , fortfarande lite sprallig och vill så gärna ha köttbullen på ett snabbare sätt ;) Men är super nöjd över att han än så länge är så bekväm med att domarna får titta på bette och känna igenom honom utan att han besväras av det. Hoppas att det kommer hålla i sig bara och att vi inte råkar ut för flera domare som vi fick på utställningen i Maj som jag skrev om tidigare :)

Blaze fick både Excellent och CK och gick då vidare till " kokurrens klassen" för bästa hane. Med en jätte fin kritik och fina lovord ifrån domaren.

Gizmo i ringen

Gizmo känns ju nästan som en "veteran" då han är så pass lugn och fin i ringen sen man fick in Blaze som gärna både sitter & hoppar efter köttbullen. Tyvärr så fanns det en hel del löptikar omkring oss och det fick domaren ut för i slutet :p ( ooops ) men hon tog det med ett skratt och blev smickrad att hon var hans smak ;)

Gizmo är ju inlärd på ett annat sätt än vad Blaze är när det gäller att stå stilla i ringen. Det finns faktiskt både för och nackdelar med detta och jag tror jag nämnt det innan. Blaze för lite mera utstrålning än Gizmo i vissa fall då han är så glad och förväntansfull över att snart få köttbullen. Medans Gizmo nästan står och håller andan för att inte röra sig :p men så blir det när man aldrig ställt ut innan och fick lära sig själv, tycker dock att vi lyckats ganska bra trots min nybörjar-stil ;) hehe.


Gizmo lämnade ringen med både Excellent och Ck, även han med en jätte fin kritik och ganska snarlik den han fått av samma domare en tidigare utställning. Nu ska bästa hanen utses och det ä nu min stjärna till sambo kommer in i bilden <3

Gizmo/Richard  Vs  Blaze/Mig
Best Of Breed - Yellow Eye´s Poison
Nevaeh´s Blazin´ King

Jakten på ..

2018-05-25 10:52
Från podenco

Ja dem små fåglarna helt enkelt,  än så länge så här som tur är alla överlevt hans gap :D
Blaze är så intresserad av allt som rör sig och man kan jaga, fåglar,  flugor, malar och massa därtill.


Dock är ju dem lite större djuren lite läskiga,  kossorna och fåren till exempel. Tänkte faktiskt åka med honom till ett ställe här som heter " Vallby Friluftsmusem" där det finns getter, får, grisar och kaninen bland annat. Bra för hans miljöträning att vistas på platser som är nya och med utmaningar så som djur.

Tror även vi får åka och hälsa på mamma med Mr. America så han får hälsa på lite katter också  ;)

MEN det är kul att man kan se att han har ras-dragen när det gäller dem så kallade " Podenco Hoppen" :p

Kan man stanna tiden tro ?

2018-05-21 14:00
Från podenco

Ibland känner man att tiden bara springer ifrån en, man hinner inte ens reflektera över hur veckan eller månaden varit innan det är början på en ny. Även om man tycker att det är skönt att tiden går fort ibland så vill man inte känna att man missat massa saker. Vintern exempel den får gärna springa förbi så man slipper ha mörker och kyla medans man vill att våren och sommaren ska nästan stå stilla så man får njuta av värmen och ljuset. Dock är det lite läskigt när man ser att ens "lilla valp" redan är 10 månader ?? VART TOG TIDEN VÄGEN ?? :O

Det kändes inte länge sedan alls som man var på Arlanda och försökte få ut lilla pyret ifrån Tullen efter en lång väntan på att man ska få omfaman valpen man planerat länge. Nu är han snart 1 år gammal och man vill bara stanna tiden så han får vara lite mindre och inte bli större , samtigt som det är skönt att han växer och blir stor så man kan börja med lite roligare aktivering och aktiviteter som han just nu är lite för ung för.

Ska bli roligt att se vad som blir av honom av tiden som är kvar på 2018 :)

Ska blir roligt att göra allt man kan för att göra sin uppfödare stolt och glad över att hon lät honom flyga hela vägen till lilla Sverige för att få bo i vår familj <3

Det känns nästan lite som att det är nu det början även om det känns lite läskigt hur fort tiden gått !

Nevaeh´s Blazin´ King 10 month

Glass , unik smak av oxlever

2018-05-13 19:49
Från podenco

idag har vi njutit av det fina men varma vädret både jag och hundarna. Det blir lite väl varmt för dem ibland så man får försöka svalka dem med lite kallvatten, men även med glass  ;)

Inte vilken glass som helst utan hundglass,  skapat och anpassat för din hund! Köpte 3 olika smaker och ska bli spännande och se om alla går hem lika bra som denna, "Beef liver".

Kan verkligen tipsa om denna ifall man inte har tiden att göra egen glass till sin hund  :)