RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-11-20 15:52:13

Hilma Nyberg

HilmaNyberg blogg på Nouw

Ledig onsdag

2019-11-20 15:17
Från HilmaNyberg

Hallå på er! Idag är det onsdag och jag är ledig från både jobb och skola, vilket är superduper skönt då jag fortfarande är ganska sjuk tyvärr. Och på tal om jobb, något jag glömde berätta för er i mitt tidigare inlägg är att jag inte längre jobbar på Donken. Nej. Men. Gud. Jag sa upp mig i augusti ungefär och numera jobbar jag på ett lager i Enköping, Martin & Servera. OJOJOJ vilken uppgradering! Mina kollegor och chefer är underbara, alla är så himla trevliga och det kom nästan som en chock för mig som jobbat på Donken i nästan tre år. Där folk knappt hälsade vissa dagar hahah. Så jag är så sjukt tacksam över att jag fått detta jobb, jag stormtrivs!

Idag har jag dock varit i skolan trots att jag var ledig, jag är numera med i styrelsen för skolans elevkår och vi har ansvaret över skolkatalogerna i år. Så jag var där mellan 11-13 för att lämna ut de till våra elever, dock är det några stycken kvar men jag tror att vi ska in på fredag också.

Så nu har jag äntligen kommit hem till mamma, jag är här för att hälsa på min lillasyster Hedvig. Och då kanske ni undrar varför jag ska "hälsa på" henne, jo jag flyttade nämligen till pappa under sommaren så jag träffar ju inte henne varje dag som jag gjorde tidigare. Och det ska bli så mysigt, jag har bakat kladdkaka och det älskar hon så nu väntar jag bara på att hon ska komma hem hahah.

Efter det ska jag åka hem till pappa igen och då blir det plugg, har två prov på fredag samt en sen inlämningsuppgift som jag måste göra senast denna vecka, så det är lika bra att få klart den idag tänker jag.

Merry Metallics

2019-11-19 12:47
Från HilmaNyberg

Äntligen har jag fått hem månadens Glossybox, efter mycket, mycket längtan. Månadens Glossybox heter "Merry Metallics" och är en specialdesignad box i vinrött och guld, med allt du behöver för att lysa upp vintermörkret. Eller allt är väl å ta i, men det är ett generöst bidrag;)

Paketet innehåller 5 produkter och jag längtar redan till att få börja använda dem!! Denna box innehåller nämligen:

1. The Body Shop - Rich Plum Hand Cream

2. Mayy - Velvet Hydro Matte Lipstick i färgen TULIP

3. Steve Laurant - Rose Gold Loose Powder Pigment

4. Origins - GinZing Eye Cream

5. Love Beauty & Planet - Hydration Infusion Sheet Mask

Ni märker kanske varför jag är så exalterad?? Ansiktsmasken har jag exempelvis hört jättemycket bra om, läppstiftet har en superfin färg och pudret/highlighten har ett väldigt bra pigment med ett extremt fint skimmer. Längtar!!!

Året som gått

2019-11-18 20:53
Från HilmaNyberg

Som sagt så har året som varit haft väldigt många toppar och dalar, men för att få er att hänga med lite i hur mitt liv ser ut nu så tänkte jag dela med mig utav några highlights från det senaste året.

Vi kan ju börja i februari då jag ÄNTLIGEN fyllde 18 år!!! Det kan ha varit den roligaste födelsedagen någonsin. Jag firade med familj och släkt någon dag tidigare pga att mammas man Peter fyller år 14e februari och jag 16e februari, så v brukar träffa släkten under en gemensam dag. Sen på fredagen så firade jag med mina vänner. Ni kanske tror att vi gick ut på krogen, men nejnej jag hade hemmafest.. Och det var ett enormt roligt KAOS. Det kom mycket fler människor än vi hade tänkt (som vanligt på hemmafester hahah) och folk dansade på borden och allting. En vän till mig ramlade till och med ner från borden, men som tur var gick det bra. De flesta åkte hem runt 3-4 men jag och några till höll igång fram till halv sex ungefär när det var dags att åka till JOBBET. Asså jobbet av alla ställen??? Jag började dock inte förrän 13 så för min del var det lugnt hahah, men ändå inte det roligaste stället att vara på en dag som denna, som jag tror ni förstår hahah.

Sen kommer vi till april. Jag tog KÖRKORT och vi åkte till Berlin med skolan. Det är en resa jag sent kommer glömma, ojojoj vad kul vi hade där men ojojoj så mycket pengar som gick åt hahah. Det var i alla fall den roligaste skolresan jag någonsin varit på, och då snackar jag inte om alla studiebesök..

Dock besökte vi ett koncentrationsläger, nu kommer jag inte riktigt ihåg vad det hette men det var väldigt intressant, dock väldigt sorgligt på samma gång. Jag grät flertalet gånger under det studiebesöket.

Därefter kommer vi till sommaren, ojojoj vilken sommar det har varit. Jag har skrattat och gråtit i MÄNGDER men trots allt så har det nog varit den bästa sommaren på många år. Jag har varit på Lollapalooza och Summerburst, jag har varit på konserter på Grönan och på roadtrips till Göteborg och Karlstad, jag har fattat tycke för personer för att sedan förlora dem. Ja, minst sagt så har sommaren varit som en berg- och dalbana.

Long time no see

2019-11-18 10:00
Från HilmaNyberg

Wow, snart ett år sen jag skrev något här, hur sjukt?

Jag hade idétorka, hade inget annat att skriva om än jobb och skola då det var det enda jag gjorde under den tiden. Så tanken var egentligen bara att jag skulle ha ett kort uppehåll, för tro mig jag vet själv att ingen vill läsa om jobb och skola, inte ens jag vill det. Men uppehållet blev minst sagt längre än planerat och jag lämnade bloggen utan ett ord. And I´m sorry for that.

Men nu är jag tillbaka och denna gången är tanken att jag inte ska släppa bloggen på ett bra tag. Jag har en del tankar och ideér som jag vill dela med mig av, samt ett och ett annat inplanerat under år 2020 som jag tror att ni kan vilja ta del av. Så jag är här för att stanna;)

Vad har jag då gjort under detta år? Har det inte funnits en enda grej jag har kunnat blogga om? Jo, detta år har minst sagt varit händelserikt med både ups and downs, allt ifrån utlandsresor och festivaler till 18-årsfest och körkort till tårar och bråk. Tyvärr fanns inte tiden, men det kommer det bli ändring på nu, just wait and see..

Så vad sägs om en återblick till året som jag varit borta? Lite highlights från det bästa och kanske värsta året i mitt liv? Isåfall kommer det senare ikväll;)

Tatto inspiration

2018-11-29 19:01
Från HilmaNyberg

När slutade ni uppfostra era barn?

2018-11-28 22:44
Från HilmaNyberg

Jag går upp 07, sätter på mig kläder, sminkar mig och går sedan till bussen. Jag går på bussen och därefter går det på några på nästan varje busshållsplats, och efter några få hållplatser är bussen fullsatt. Personerna bakom mig pratar om hur eftertraktade de är av alla tjejer och det killgäng som står upp i gången tjoar över att Oskar fick ligga i helgen, "fan vilken kung du är" ekar det över hela bussen.

Efter en 45 minuter lång bussresa kommer jag äntligen fram till Uppsala Centralstation. Jag går av bussen och möts av ett gäng med en fickkniv i ena handen och en cigg i andra. De handskas med kniven som om det vore en leksak och busvisslar efter mig när jag går förbi med bestämda steg.

Jag kommer fram till skolan, låser upp dörren och går in till lektion. Första lektionen är samhällskunskap med Jonathan, en lärare som har en aning svårt för att säga ifrån när det räcker. Vilket är synd, för det tar inte mer än 2-3 minuter innan ljudnivån börjar stiga. Framme vid den vita tavlan står Jonathan och försöker hålla en genomgång, medans 50% av klassen sitter med huvudet nere i telefonen eller dränkt i en serie på Netflix. Resterande sitter och pratar med hög ljudnivå.

De struntar fullständigt i vad Jonathan försöker lära oss, det viktigaste är att berätta för sina polare hur tight Klara var, hur bra Marcus var i sängen eller hur överdrivet full Lisa var på lördagens fest. Jonathans humör sjunker och tillslut säger han "slut för idag" och låter oss gå. Vi reser oss från stolarna, utan att skjuta in dem, och lämnar klassrummet snabbare än vinden.

Dagen fortsätter på samma respektlösa sätt, från 8.30-15.00. Jag tar sedan bussen till Enköping för att jobba på McDonald's. Börjar jobba 17.00 och fram till 21.00 när jag ska sluta har allting varit lugnt, ett fåtal arga gäster, men annars lugnt. Men vid 21.00 kommer "chickenburger-killarna", ett ungdomsgäng på vanligtvis 10 pers (denna gång 30 pers) som köper typ 5 chickenburger var. De är 30 pers och tar upp halva restaurangen.

Jag pratar med några personer i kassan som beställer och de säger en efter en att vi måste ringa polisen för de känner sig inte trygga och de frågar flertalet gånger om McDonald's är en ungdomsgård. Och jag förstår varför de tänker så, för restaurangen är kaos med dessa 30 personer.

Jag säger åt de att de är tvungna att börja bete sig, vilket de inte gör. Och när jag tillslut ber de lämna restaurangen så blir de arga och börjar tjafsa emot och kalla mig jävla hora, fitta, idiot med mera. Jag ber de lämna restaurangen ännu en gång på grund av oacceptabelt och respektlöst beteende.

Men jag får sen höra att jag gjorde fel, jag skulle inte ha sagt till de för "de är bara barn" (de är då typ 10-15 år), "de förstår inte bättre" eller "man vet aldrig vad de kan göra när de blir arga"...

​Det här är en vanlig vardag ur mitt liv. De exempel som står i texten är sanna till 110%.

Och jag ställer nu frågan till er som har barn, när slutade ni uppfostra dem? Och varför?

Är det meningen att lärare ska stå i timme efter timme och försöka undervisa och lära oss något när 98% av eleverna fullständigt skiter i dem. Jag tycker det är oerhört respektlöst. Och jag vet att jag fick lära mig denna läxa väldigt fort, pratar en person så lyssnar man. Det är vanligt folkvett. Så varför har ni inte lärt era barn detta?

Är det meningen att jag ska stå tyst på min arbetsplats med ett leende på läpparna och ta emot alla ord som folk kallar mig. Även när de kallar mig jävla hora, fitta och rasist? För jag har i alla fall fått lära mig att man inte kallar folk dessa saker eller använder dessa ord som skällsord. Så varför har ni inte lärt era barn detta?

Och ska jag vara helt ärlig så förstår jag er äldre som säger att våran generation är den värsta hittills, för jag håller faktiskt med. Alla är så fruktansvärt respektlösa och jobbiga, och ingen tar någon hänsyn till någon annan än de själva. Så varför har ni inte uppfostrat era barn till bra människor med rätt sinne?

Så varför?

UF UF UF UF UF

2018-11-13 21:25
Från HilmaNyberg

Som titeln lyder så har denna dag till stor del bestått av UF. Vi har 10 inlämningsuppgifter angående UF, affärsplanen ska in senast fredag om vi ska tävla med den, samtidigt som detta ska vi öva salespitch och försöka få klart hemsidan för lansering. Samt fota klart alla bilder till både instagram och hemsidan. Så det är många bollar i luften nu (vilket jag älskarrr) men som jag sagt förut, vi är bara två personer i vårt företag, medans andra är runt 5-6 personer. Så det är mycket jobb för oss två lixom.

Men jag tycker att det går framåt om jag ska vara helt ärlig. Dock har vi fått problem med banken. Vi hade tänkt lansera hemsidan nu på lördag, då vår "bankman" eller vad man ska säga sa att han skulle fixa vårt bankkonto för snart två veckor sen. Men idag fick både jag och Nathalie hem ett varsitt kuvert med en heeeel hög med papper som vi var tvungna att typ skriva på och lämna in innan han kunde öppna vårt bankkonto. Asså förlåt men varför sa han inte det när vi var där för två veckor sen??? Blev såå irriterad när jag såg det, det förstör lixom heela vår plan när det kommer till lansering av hemsidan och de... surt...


​I övrigt så har jag inte gjort så mycket. Pluggade lite privatjuridik när jag kom hem och sen har jag umgåtts med min lillasyster, men utöver det så har denna dag varit ganska död. Tråkigt nog hahaha.

New swimsuit

2018-11-13 05:34
Från HilmaNyberg

Jag har då beställt hem en swimsuit nu i mitten av november:)))) What the actual fuck tänker ni, men ja så är det. Vi har då simning på idrotten om lite mindre än två veckor och min bikini från i somras ser så himla urtvättad och äcklig ut. Så varför inte köpa en ny tänkte jag? Men istället för en bikini så blev det denna baddräkt, vilket typ känns asnice då vi ska ha livräddning på simningen;)

Men visst var den fin???? Tyckte den var assnygg med den lite större dragkedjan i fram.

Svaret på gåtan

2018-11-12 21:57
Från HilmaNyberg

Svaret på gåtan är alltså MAMMAN. Hur många av er hade rätt?? 1,2,3 till och med 4 kanske?

Jag berättade denna gåta för både mamma och pappa. Pappa svarade "självklart är det mamman" och mamma svarade "jag vet inte, det är väl mammans älskarinna eller något?".

Och faktiskt så är det så att de flesta svarar fel på denna gåta, hela 8/10 personer svarar fel. Hur kommer det sig då? Jo, man tänker fortfarande att läkaren inte kan vara en kvinna. Det må vara 2018 men 8/10 har fortfarande samma tänk som för flera år tillbaka. Hur sjukt? Tanken på att det kan vara mamman existerar inte, för de ser det som en omöjlighet att läkaren är en kvinna.

Det är alltså 2018 och vi svenskar tror att vi lever i ett av Världens mest jämställda länder. Men faktum är att det fortfarande är ganska ojämställt i Sverige. Missförstå mig rätt, det märks inte alls lika mycket som förr, MEN det märks om man väljer att öppna ögonen.

För det finns så sjukt mycket brister i det svenska samhället idag, bland annat löner, VD-poster, rättsväsendet med mera. Det är saker som många tror har blivit bättre (och ja det har blivit bättre), men inte tillräckligt bra. Och denna gåta tycker jag är en extremt bra tankeställare. För mig var det självklart att det var mamman som var läkaren, men som sagt så är det inte lika självklart för alla. Trots att det är 2018 så har vi en lång väg kvar att gå. Så tänk ett extra varv innan ni yttrar er nästa gång, för det är så lätt hänt att det blir fel.

Kan ni svaret på denna gåta?

2018-11-06 19:08
Från HilmaNyberg

Ni kanske har hört denna tidigare, men jag skulle vilja att ni svarar på den ändå. Jag har en poäng med det hela..

Det var en pappa och hans son, de var Barca-fans och skulle åka och se en match mellan Barca och Real. Barca gör mål men mot slutet gör Real två mål och vinner matchen. Pappan blir arg över förlusten och tar ut det över sonen. De går och sätter sig i bilen och pappa smäller igen dörren. Han är ofokuserad under körningen hem och tillslut kraschar de. Pappan dör och sonen förs till sjukhus med en minimal chans till överlevnad. Läkare kallas in och när läkaren kommer in i rummet så säger läkaren "jag kan inte operera pojken, för det är min son".

Vem är läkaren?