RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-09 16:44:30

Hilma Nyberg

HilmaNyberg blogg på Nouw

Tatto inspiration

2018-11-29 19:01
Från HilmaNyberg

När slutade ni uppfostra era barn?

2018-11-28 22:44
Från HilmaNyberg

Jag går upp 07, sätter på mig kläder, sminkar mig och går sedan till bussen. Jag går på bussen och därefter går det på några på nästan varje busshållsplats, och efter några få hållplatser är bussen fullsatt. Personerna bakom mig pratar om hur eftertraktade de är av alla tjejer och det killgäng som står upp i gången tjoar över att Oskar fick ligga i helgen, "fan vilken kung du är" ekar det över hela bussen.

Efter en 45 minuter lång bussresa kommer jag äntligen fram till Uppsala Centralstation. Jag går av bussen och möts av ett gäng med en fickkniv i ena handen och en cigg i andra. De handskas med kniven som om det vore en leksak och busvisslar efter mig när jag går förbi med bestämda steg.

Jag kommer fram till skolan, låser upp dörren och går in till lektion. Första lektionen är samhällskunskap med Jonathan, en lärare som har en aning svårt för att säga ifrån när det räcker. Vilket är synd, för det tar inte mer än 2-3 minuter innan ljudnivån börjar stiga. Framme vid den vita tavlan står Jonathan och försöker hålla en genomgång, medans 50% av klassen sitter med huvudet nere i telefonen eller dränkt i en serie på Netflix. Resterande sitter och pratar med hög ljudnivå.

De struntar fullständigt i vad Jonathan försöker lära oss, det viktigaste är att berätta för sina polare hur tight Klara var, hur bra Marcus var i sängen eller hur överdrivet full Lisa var på lördagens fest. Jonathans humör sjunker och tillslut säger han "slut för idag" och låter oss gå. Vi reser oss från stolarna, utan att skjuta in dem, och lämnar klassrummet snabbare än vinden.

Dagen fortsätter på samma respektlösa sätt, från 8.30-15.00. Jag tar sedan bussen till Enköping för att jobba på McDonald's. Börjar jobba 17.00 och fram till 21.00 när jag ska sluta har allting varit lugnt, ett fåtal arga gäster, men annars lugnt. Men vid 21.00 kommer "chickenburger-killarna", ett ungdomsgäng på vanligtvis 10 pers (denna gång 30 pers) som köper typ 5 chickenburger var. De är 30 pers och tar upp halva restaurangen.

Jag pratar med några personer i kassan som beställer och de säger en efter en att vi måste ringa polisen för de känner sig inte trygga och de frågar flertalet gånger om McDonald's är en ungdomsgård. Och jag förstår varför de tänker så, för restaurangen är kaos med dessa 30 personer.

Jag säger åt de att de är tvungna att börja bete sig, vilket de inte gör. Och när jag tillslut ber de lämna restaurangen så blir de arga och börjar tjafsa emot och kalla mig jävla hora, fitta, idiot med mera. Jag ber de lämna restaurangen ännu en gång på grund av oacceptabelt och respektlöst beteende.

Men jag får sen höra att jag gjorde fel, jag skulle inte ha sagt till de för "de är bara barn" (de är då typ 10-15 år), "de förstår inte bättre" eller "man vet aldrig vad de kan göra när de blir arga"...

​Det här är en vanlig vardag ur mitt liv. De exempel som står i texten är sanna till 110%.

Och jag ställer nu frågan till er som har barn, när slutade ni uppfostra dem? Och varför?

Är det meningen att lärare ska stå i timme efter timme och försöka undervisa och lära oss något när 98% av eleverna fullständigt skiter i dem. Jag tycker det är oerhört respektlöst. Och jag vet att jag fick lära mig denna läxa väldigt fort, pratar en person så lyssnar man. Det är vanligt folkvett. Så varför har ni inte lärt era barn detta?

Är det meningen att jag ska stå tyst på min arbetsplats med ett leende på läpparna och ta emot alla ord som folk kallar mig. Även när de kallar mig jävla hora, fitta och rasist? För jag har i alla fall fått lära mig att man inte kallar folk dessa saker eller använder dessa ord som skällsord. Så varför har ni inte lärt era barn detta?

Och ska jag vara helt ärlig så förstår jag er äldre som säger att våran generation är den värsta hittills, för jag håller faktiskt med. Alla är så fruktansvärt respektlösa och jobbiga, och ingen tar någon hänsyn till någon annan än de själva. Så varför har ni inte uppfostrat era barn till bra människor med rätt sinne?

Så varför?

UF UF UF UF UF

2018-11-13 21:25
Från HilmaNyberg

Som titeln lyder så har denna dag till stor del bestått av UF. Vi har 10 inlämningsuppgifter angående UF, affärsplanen ska in senast fredag om vi ska tävla med den, samtidigt som detta ska vi öva salespitch och försöka få klart hemsidan för lansering. Samt fota klart alla bilder till både instagram och hemsidan. Så det är många bollar i luften nu (vilket jag älskarrr) men som jag sagt förut, vi är bara två personer i vårt företag, medans andra är runt 5-6 personer. Så det är mycket jobb för oss två lixom.

Men jag tycker att det går framåt om jag ska vara helt ärlig. Dock har vi fått problem med banken. Vi hade tänkt lansera hemsidan nu på lördag, då vår "bankman" eller vad man ska säga sa att han skulle fixa vårt bankkonto för snart två veckor sen. Men idag fick både jag och Nathalie hem ett varsitt kuvert med en heeeel hög med papper som vi var tvungna att typ skriva på och lämna in innan han kunde öppna vårt bankkonto. Asså förlåt men varför sa han inte det när vi var där för två veckor sen??? Blev såå irriterad när jag såg det, det förstör lixom heela vår plan när det kommer till lansering av hemsidan och de... surt...


​I övrigt så har jag inte gjort så mycket. Pluggade lite privatjuridik när jag kom hem och sen har jag umgåtts med min lillasyster, men utöver det så har denna dag varit ganska död. Tråkigt nog hahaha.

New swimsuit

2018-11-13 05:34
Från HilmaNyberg

Jag har då beställt hem en swimsuit nu i mitten av november:)))) What the actual fuck tänker ni, men ja så är det. Vi har då simning på idrotten om lite mindre än två veckor och min bikini från i somras ser så himla urtvättad och äcklig ut. Så varför inte köpa en ny tänkte jag? Men istället för en bikini så blev det denna baddräkt, vilket typ känns asnice då vi ska ha livräddning på simningen;)

Men visst var den fin???? Tyckte den var assnygg med den lite större dragkedjan i fram.

Svaret på gåtan

2018-11-12 21:57
Från HilmaNyberg

Svaret på gåtan är alltså MAMMAN. Hur många av er hade rätt?? 1,2,3 till och med 4 kanske?

Jag berättade denna gåta för både mamma och pappa. Pappa svarade "självklart är det mamman" och mamma svarade "jag vet inte, det är väl mammans älskarinna eller något?".

Och faktiskt så är det så att de flesta svarar fel på denna gåta, hela 8/10 personer svarar fel. Hur kommer det sig då? Jo, man tänker fortfarande att läkaren inte kan vara en kvinna. Det må vara 2018 men 8/10 har fortfarande samma tänk som för flera år tillbaka. Hur sjukt? Tanken på att det kan vara mamman existerar inte, för de ser det som en omöjlighet att läkaren är en kvinna.

Det är alltså 2018 och vi svenskar tror att vi lever i ett av Världens mest jämställda länder. Men faktum är att det fortfarande är ganska ojämställt i Sverige. Missförstå mig rätt, det märks inte alls lika mycket som förr, MEN det märks om man väljer att öppna ögonen.

För det finns så sjukt mycket brister i det svenska samhället idag, bland annat löner, VD-poster, rättsväsendet med mera. Det är saker som många tror har blivit bättre (och ja det har blivit bättre), men inte tillräckligt bra. Och denna gåta tycker jag är en extremt bra tankeställare. För mig var det självklart att det var mamman som var läkaren, men som sagt så är det inte lika självklart för alla. Trots att det är 2018 så har vi en lång väg kvar att gå. Så tänk ett extra varv innan ni yttrar er nästa gång, för det är så lätt hänt att det blir fel.

Kan ni svaret på denna gåta?

2018-11-06 19:08
Från HilmaNyberg

Ni kanske har hört denna tidigare, men jag skulle vilja att ni svarar på den ändå. Jag har en poäng med det hela..

Det var en pappa och hans son, de var Barca-fans och skulle åka och se en match mellan Barca och Real. Barca gör mål men mot slutet gör Real två mål och vinner matchen. Pappan blir arg över förlusten och tar ut det över sonen. De går och sätter sig i bilen och pappa smäller igen dörren. Han är ofokuserad under körningen hem och tillslut kraschar de. Pappan dör och sonen förs till sjukhus med en minimal chans till överlevnad. Läkare kallas in och när läkaren kommer in i rummet så säger läkaren "jag kan inte operera pojken, för det är min son".

Vem är läkaren?


Höstlooov

2018-11-04 20:01
Från HilmaNyberg

Denna gumma har ju då haft fullt upp hela denna vecka, asså det har vart stressens mamma varje dag hahah. Som ni kanske vet så jobbade jag hela förra helgen och i måndags. Riktiga helvetespass om jag får säga det själv. Jobbade 06-15 i Uppsala och 17-23 i Enköping i söndags. Snacka om att jag var trött efter det passet, hahah var typ som en zombie. Dagen därpå (i måndags alltså) så jobbade jag 06-15 och det var nästan ännu värre. Sov hos Hazel natten mellan söndag och måndag och den människan kunde inte hålla tyst ahahah. Tror vi kanske fick 2-3 timmars sömn eller nåt hahah.. Tro mig inte kul att jobba efter en sån natt;)

Och i tisdags så gjorde jag inte så mycket. Tog en lång sovmorgon och försökte vila upp kroppen efter helgen hahah. Sen pluggade jag mest hela dagen, så satt hemma i min pyjamas i stort sett hela dagen.

I onsdags så var det en riktigt stressig dag. Gick upp runt 8 för att hinna träna lite. Sen runt tolv så åkte jag in till Uppsala och mötte upp Nathalie, vi skulle nämligen ha ett bankmöte med UF vid ett. Bankmötet gick för övrigt väldigt bra. Vi träffade en väldigt stel bankman, men han skulle fixa allt tills nästa vecka så det får väl duga hahaha;) Vi fick en varsin bankdosa till och med.

Därefter tog jag första bästa buss hem till Örsundsbro för att hämta upp Heddan på dagis. Efter mammas olycka (där hon skadade en sena i handen) så har hon lite svårt för att hämta Heddan, då hon lixom måste lyfta henne i och ur barnstolen, och det funkar inte så bra med hennes hand för tillfället. Så jag hämtade henne från dagis istället, och sedan tog hon och jag bussen in till Enköping för att vara sällskap till Julia när hon tatuerade sig. Och ojojoj vad sugen jag blev på att tatuera mig när jag såg henne gör det! Helt sjukt, ville typ sätta mig i stolen direkt hahah.

Därefter åkte jag hem och lagade mat till mamma och Heddan (vilket oxå är något som mamma har lite svårt med för tillfället). Gjorde spaghetti och köttfärssås om jag inte minns fel. Därefter fixade jag mig lite och åkte sen tillbaka till Uppsala för att träffa Nathalie ännu en gång. Vi tänkte nämligen se Tjuvjakt. Och asså tjuvjakt hade ju gjort ett evenemang på fejjan där det stod att det skulle pågå mellan 19-21. Men det hela började vid 20 och slutade typ 20.40 så det var egentligen ganska ovärt hahah. Inte för att vara den som är den, deras "konsert" var ju bra, men den var väldigt kort tyvärr.

I torsdags bestod dagen av photoshoot hemma hos Nathalie. Vi fotade alla kläder till vårt UF-företag och asså det var mycket kläder. Fyfan! Jag kom dit runt 12 tror jag och åkte hem vid typ 16. Asså det tog så himla många timmar, mycket längre tid än vad jag tidigare hade trott hahaha. Sjukt! Men men, nu är det mesta fotat iaf, så nu ska det slängas upp på hemsidan bara, så vi kan lansera den typ nästa vecka. Förhoppningsvis iaf;)

Vi fick även hem våra namnskyltar från Skyltmax, de sponsrar ju UF med saker under 500 kr om jag inte minns fel, så vi valde namnskyltar. Och de blev jättefina, är så så nöjd.

I fredags jobbade jag 10-19 och det gick faktiskt helt okej, inte så mycket folk som det brukar vara, men det var typ skönt. Sen jobbade jag även 11.45-16 igår. Men efter det åkte jag på fest med Alva i Uppsala, skitkul faktiskt! Behövde komma bort från allt som har med skola och jobb att göra hahah. Det var en halloweenfest och jag kände INGEN, Alva var bokstavligt talat den enda jag kände. Men men, det löste sig hahah.

Jag var, som ni ser på bilden nedanför, utklädd till en djävul (wow gumman originellt!!!!).

Sen har jag jobbat 11.45-15 idag oxå, härlig helg hörrni!;))

(Mina klackar från festen)

Höstlov - mina planer

2018-10-30 18:46
Från HilmaNyberg

Helloooo! Äntligen lite höstlov, asså det är sååå välbehövligt. Tror inte ens ni förstår ahaha har varit så himla trött de senaste skolveckorna så denna lilla "paus" är väldigt välkommen! Jobbade igår, i förrgår och i lördags, så man kan väl säga att mitt höstlov börjar idag hahah. Äntligen;)

Planer för denna vecka då?

Imorgon, onsdag, ska jag först träna. Sen vid 13.00 ska jag och Nathalie ha ett möte med Swedbank angående vårt UF-företag, vi ska försöka öppna ett bankkonto. Därefter ska jag hem en snabbis och hjälpa mamma hämta min lillasyster från dagis, då hon inte är helt återställd än. Sen ska jag in till Uppsala igen och titta på Tjuvjakt med Nathalie. Tror att de skulle spela på Grand, vet dock inte vart det är nånstans hahah.

På torsdag ska jag till Stockholm på förmiddagen, det var något företag som hade en utförsäljning på kläder, med en massa snygga märken. Tror det var 70% på typ allt, så ska lätt dit och titta. Därefter ska jag fota lite saker till UF med Nathalie.

På fredag ska jag jobba 10-19 på Donken i Enköping.

På lördag ska jag först jobba 11.45-16 och sen ska jag på halloweenfest i Uppsala med Alva. Ska bli så kul att göra något annat än att jobba hahah, längtar verkligen tills på lördag! Så taggad!

Sen på söndag ska jag jobba 11.45-16 igen, härligt efter lördagens halloweenfest;))

Icona Pop X Gina Tricot

2018-10-27 07:27
Från HilmaNyberg

Klänning / Byxor / Kavaj

Bälte / Väska

Topp / Kjol / Jacka

En sån dag

2018-10-26 11:32
Från HilmaNyberg

Jag har en identitetskris...

Idag har jag haft utvecklingssamtal med min lärare i skolan. Jag hade det utan mina föräldrar för vi båda kände att det inte behövdes. Och vi pratade om allt mellan himmel och jord - min mamma, mina mål och visioner, mina planer efter skolan, mina jobb och så vidare. Sen avslutade hon med att säga hur glad hon är över att ha mig i sin klass då jag sprider så mycket glädje och positivitet, hon understryker flertalet gånger hur duktig jag är, hur driven och företagsam jag är och att jag kommer gå långt i livet. Och jag blev helt ställd. Som vanligt så småskrattade jag och sa tack, men inombords var jag ett enda stort frågetecken.

Som ni kanske vet så pluggar jag på heltid, 08.30-16/17 måndag-torsdag (ibland även fredagar). Utöver det så har jag för tillfället tre jobb - Donken i Uppsala, Donken i Enköping och Fabian Flinks brödbod i Enköping, vilket gör att jag jobbar mer än jag är ledig. En söndag för mig kan bestå av ett 06-15 pass på Donken i Uppsala och sen ett 17-23 pass på Donken i Enköping. Utöver detta så driver jag även denna blogg och ett UF-företag tillsammans med Nathalie. Trots allt detta så lyckas jag bibehålla mina betyg i skolan på A-nivå. Och tro mig det är inte alltid lätt, jag pluggar på bussen till skolan och jag pluggar på bussen från skolan, jag pluggar på mina jobbraster på helgerna osv osv. Sen ska jag även hinna träna, träffa vänner och ha ett socialt liv, och som ni hör så räcker inte timmarna till. Så ibland kan jag kanske vara svår att få tag på eller svår att prata med om jag inte känner personen, vilket jag tror har hänt i detta fall.

För jag får dagligen höra att jag "inte gör något", att jag måste hitta på mer saker och inte bara ligga hemma, att jag måste börja ta ansvar och skärpa mig i skolan och att jag är inkompetent. Men här om dagen så fick jag även höra att jag var omogen och socialt inkompetent. Och det gjorde mig faktiskt ganska ledsen.

Nog för att jag får hör allt det andra dagligen, men det har lixom blivit en vana nu. Däremot att få höra att jag är omogen och socialt inkompetent, det tog hårt. Jag tycker ändå själv att jag är ganska mogen för min ålder. Men efter att ha fått det kastat i ansiktet på mig så har jag kommit in i någon form av identitetskris och det förvärrades nästan idag när min lärare tjatade i en kvart om hur duktig jag var. Då det bara gjorde mig förvirrad. Jag kände bara "vad är det du säger? Jag är sämst", den meningen gick på repeat i mitt huvud under hela utvecklingssamtalet. Och nu vet jag typ inte vem jag är, vill ju inte vara en person som ger intrycket av en omogen, inkompetent tjej, hur kul är det lixom? Men vet inte heller hur jag ska lyckas ändra på mig, då jag fick höra motsatsen idag. Vet inte vad jag gör fel, vet inte vad det är som gör mig till omogen och inkompetent, och det är så jobbigt.

Så för tillfället har jag nog en identitetskris om jag får säga det själv. Och som vanligt så vill jag inte att ni ska typ tycka synd om mig eller skriva emot eller liknande. Det är bara en sån dag och jag kände att jag behövde skriva av mig lite..

"Ett motgift mot kaos"

2018-10-23 19:16
Från HilmaNyberg

Idag mina vänner har jag köpt hela 3 böcker!

- Hjärnstark av Anders Hansen

- 12 livsregler av Jordan B. Peterson

- Hur jag lärde mig förstå världen av Hans Rosling

Som barn älskade jag att läsa, så fort jag hade lite tid över så läste jag en bok. Vilket är superbra egentligen men när jag började 6an-7an så slutade jag nästan helt. Jag läste knappt de böcker som skolan gav oss som uppgift att läsa, vet inte varför men jag tappade verkligen intresset helt. Och det sjuka är att det nästan gick från 0-100. Ena dagen läste jag massor och nästa dag läste jag ingenting. Helt sjukt hahah och nästan lite sorgligt faktiskt:/

Nu däremot har jag bestämt mig för att börja läsa lite då och då, så idag köpte jag hem några böcker som jag tyckte var intressanta. Dessutom har jag hört väldigt bra saker om några utav böckerna, som till exempel Hjärnstark. Har hört att den ska vara väldigt intressant och framför allt bra att läsa.

Och än så länge så har jag inte börjat läsa någon av de, så jag kan inte direkt säga vad jag tycker om dem. Men jag kan återkomma med det om någon vill veta?

Första boken är i alla fall denna med Hans Rosling, en enligt mig väldigt intressant person. Och i denna bok så har Hans skrivit några memoarer tillsammans med journalisten Fanny Härgestam. Och såhär står det på baksidan:

Det var fakta som hjälpte honom att förklara hur världen fungerar. Men det var nyfikenhet och engagemang som gjorde Hans Rosling till vår tids mest folkkära forskare. Hur jag lärde mig förstå världen är Hans Roslings egen berättelse om hur en ung man från enkla omständigheter kunde använda vetenskapen för att ta sig ut i världen och förklara den på nytt. Han skriver öppet och personligt om sitt liv och sina svåraste beslut - oavsett om de fattades på akutmottagningen i Mozambique, med makthavarna i Davos eller i den egna familjevardagen.

Jag tycker att Hans är en väldigt intressant person med extremt många intressanta och bra tankat och åsikter, sp jag är väldigt spänd på att få läsa denna bok faktiskt!

Nästa bok är denna; Hjärnstark. Denna har jag hört så himla bra saker om, många influencers pratar om den bland annat. Och när jag stod där i butiken och funderade på om jag skulle köpa den så läste jag baksidan av boken, som fångade mig direkt! Hahaha om ni inte har märkt det än så gillar jag såna här intressanta böcker, som ger mig något lixom. Typ deckare och sånt är inte min grej hahah. Såhär stod det i alla fall:

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, de organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Och det här gäller för både barn och vuxna, ja, till och med för äldre! I Hjärnstark avslöjar överläkaren Anders Hansen vad allt detta beror på. Han ger också konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få de positiva effekterna - som är så omfattande att man faktiskt kan kalla dem för en mental uppgradering!

Ja ni hör ju!! Hur intressant låter inte det här?? Jag är i alla fall skittaggad på denna bok!

Sist men inte minst så är det denna bok av Jordan B. Peterson. Och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte vem han är men hans bok lockade mig i alla fall. Och på baksidan av denna stod det såhär:

Psykologen Jordan B. Peterson har influerat miljontals människor över hela världen med sina utmanande och originella tankar om de största frågorna - och han har gjort det genom att prata om ämnen från Bibeln till romantik till biologi. I förändringens och polariseringens tidevarv har hans uppriktiga budskap om värdet av individens ansvar blivit ett globalt fenomen. I 12 livsregler ger sig Peterson i kast med ämnen som barnuppfostran, livsåskådning, ideologi, moral, andlighet och mänskligt lidande. sökandet efter världens samlade kunskap mynnar ut i 12 praktiska, djärva och djupsinniga livsregler som skakar om vår uppfattning om vetenskap, tro, kultur och den mänskliga naturen.

Asså wow säger jag bara. Det här är exakt vad jag menar med intressanta böcker som ger en någonting. Älskar sånt här hahaha!

Riktigt sjuk känsla

2018-10-22 20:01
Från HilmaNyberg

Halloj! Är det bra med er? Med mig är det superbra, förutom att det är en sån där dag där man bara känner sig väldigt trött och utmattad typ. Jobbade 9 timmar i Uppsala och 4 timmar i Enköping igår och kom hem strax innan 22.00. Kan säga att jag tog en snabbdusch och sen slocknade jag i sängen, herregud vad trött jag var - det lixom kändes i hela kroppen typ. Ni förstår nog vad jag menar hahah. Riktigt sjuk känsla asså.

Idag har jag och Nathalie haft ännu ett möte med våran rådgivare (till UF), Eva heter hon och jobbar på Swedbank i Uppsala om jag inte sagt det förut hahah. Det gick jättebra faktiskt. Det tog drygt en timme och vi har fått mycket ny energi till UF. Känns som vi är på rätt spår igen, ska bli skitkul att få jobba med det imorgon igen!:)

U R THE BEST<33

Båtupptagning

2018-10-20 19:16
Från HilmaNyberg

Hej på er! Idag har jag jobbat på Donken i Enköping (07-14) och kom hem vid fyra kanske. Och ganska direkt så åkte vi och tog upp båten (översta bilderna är från båtupptagningen förra helgen) , vilket gick jättebra. Båten är väldigt tung, cirka 2 ton, så vi var lite oroliga för att bilen inte skulle orka dra upp den, men det gick jättebra! Var lite motstridigt i början men sen gick det superbra. Som tur va hahah;-)

Och har ni sett dagens väder?! Vädret har varit helt otroligt bra, dock lite kallt, men i övrigt väldigt fint! Vet att många tog sin sista båttur för säsongen idag.

Sist men inte minst så måste jag även rekommendera denna supergoda smoothie, som jag numera äter till frukost dagligen. Det är en smoothie gjord på banan, frysta jordgubbar och yogoat från Planti med smak av ääpple och vanilj. Ni måste testa den asså, såå god!!!

Dress for success

2018-10-12 19:47
Från HilmaNyberg

1an / 2an / 3an

4an / 5an / 6an

Mat & (mat+te)

2018-10-12 19:11
Från HilmaNyberg

(Lös min "rebus" i rubriken;-))

Har nyss kommit hem till pappa och vi ska äta sushi, asså huuuur gott??? Jag älskar ju verkligen sushi, det är lixom min go to, men nu var det riktigt länge sen jag åt det sist. Så det ska bli skitgott!

(Inte min bild)

Innan jag kom hit så åkte jag även in till skolan en snabbis för att skriva matteprov. Vet inte om jag har sagt det men det skulle ju handla om ekvationer och jag förstår mig inte på ekvationer. Jag förstår ekvationer i form av 5x-7+2x=29, men för tillfället är vi på den nivån där ekvationerna ser ut typ såhär: ax*3x-1/7b(x-23a+x-upphöjt-till-två)=-67+9x*a... Asså inser ni hur krångliga???? Fattar noll. Och tro mig jag vill förstå, jag vill ha bra betyg i matte och jag pluggade hela kvällen igår och hela dagen idag; men jag förstår verkligen inte. Så provet gick nog ganska dåligt om jag får säga det själv. Men aa vi får väl se vad vår mattelärare säger om provet på tisdag.. Inväntar mitt F hahah;-)

Nu ska vi äta lite snabbt och sen ska vi kolla på idol, har missat flera avsnitt de senaste veckorna så ska bli kul och se vilka som är kvar! Sen blir det nog sovdags, ska ju upp och jobba 06 imorgon, tjohoo;-)

Snygga brallor från Missguided

2018-10-11 19:59
Från HilmaNyberg

1an / 2an / 3an

4an / 5an / 6an

7an / 8an / 9an

Riktig Donkenbrutta tyvärr

2018-10-11 19:20
Från HilmaNyberg

Hello hello hello;-) Är det bra med er? Med denna chey är det bra men som vanligt är jag ganska trött, idag har det varit en väldigt lång dag. Matte som vanligt vid 8.30 imorse och sen har vi jobbat med UF fram till vår privatjuridik som börjar strax innan två typ. Därefter åkte jag faktiskt till mitt gamla jobb, McDonald´s i Enköping.

Två nya chefer har tagit över restaurangen och eftersom de vill rekrytera mer folk så valde de att fråga mig oxå, då jag redan har erfarenhet av Donken. Jag å andra sidan har varit skeptisk, då det var kaos där i somras. Men jag valde att åka dit och prata med dem för att se vad de hade att säga och så vidare. Och det slutade faktiskt med att jag valde att gå tillbaka dit. Tro det eller ej. Så jag kommer sluta på Donken i Fyrislund och börja jobba på Donken i Enköping igen, däremot kommer jag fortfarande vara kvar på Fabian Flinks för där trivs jag otroligt bra.

Nu har jag nyss ätit och ska nu plugga fram tills jag går och lägger mig i stort sätt. Har matteprov imorgon (det som jag missade förra veckan) och känner mig ganska osäker inför det, så måste plugga på det nu. Kommer nog behöva plugga lite till innan provet imorgon men jag kan ju lika väl sitta och nöta det där idag oxå hahah;-)

Och efter provet är klart så ska jag hem till pappa igen. Ska bli jätteskönt att få komma dit denna helg, det har varit lite mycket den senaste veckan om man säger så..

Välkommen hem!!

2018-10-09 20:02
Från HilmaNyberg

Underbara tisdag! Asså denna dag har varit så himla lång, men så himla bra. Oj tänker ni, senast ni hörde från mig så låg min mamma på ackis med hjärnblödning. Ja så var de, hon har inte mått bra, inte alls om jag ska vara ärlig. Men oj oj oj vad fort läkningen har gått. Hjärnblödningen fick de kontroll över ganska fort och redan i söndags så pratade hon och var pigg och glad (under omständigheterna såklart). Så då är det bara hennes operationer kvar och sen ska hon åka in för att röntga huvudet några gånger, för att hålla ett extra öga på hjärnblödningen. Så under omständigheterna så kan man säga att hon faktiskt mår bra, helt otroligt, efter hennes olycka.

Min älskade mamma fick även komma hem idag, i väntan på operation. De ansåg att hon mådde tillräckligt bra för att vara hemma under tiden, vilket är jätteskönt. Det har känts så tomt utan henne, och Heddan har verkligen saknat henne något enormt. Usch, må något sånt här aldrig hända igen:-(

soyOch på tal om ingenting alls så har jag bestämt mig för att börja äta mer vegetariskt. Jag har alltid varit en av de här personerna som varit ganska emot vegetarisk kost, då jag har tänkt att man kommer sakna kött och vad ska man äta istället och så vidare. Jag har lixom fastnat i de tankarna. Meen nu har jag bestämt mig, så idag lagade jag min första måltid. Ris med sån här currykyckling eller vad de heter (fast med filébitar av sojaprotein), ni vet sån här kycklinggryta med curry??

Sån gjorde jag och det var supergott, recommend recommend!! (de andra ville inte ha så de köpte pizza istället..)

I övrigt så har jag varit i skolan idag. Första gången sedan mammas olycka, så jag har varit hemma typ tre dagar bara (bortsett från helgen). Och det var skönt att äntligen få göra något annat, har mest varit hemma och kollat serier, eller varit på sjukhuset och så vidare. Så det var skönt att äntligen komma tillbaka, även fast skolan inte är det roligaste...

Så snabbt kan livet vändas upp och ner

2018-10-05 12:31
Från HilmaNyberg

Hej på er

Försökte skriva det här inlägget redan igår kväll, men var så utmattad efter gårdagen. Så nu sitter jag här med tårarna rinnandes nerför mina kinder och ska försöka förklara vad som har hänt. Och jag skriver inte det här för att någon ska tycka synd om mig, jag skriver det för att det känns konstigt att undanhålla något så stort när det påverkar både mig och hela mitt liv.

Som jag skrev igår så krockade min mamma med en älg på väg till jobbet, på väg 55. Det är en 2+1-väg där hastigheten ligger på 100 km/h. Och som det såg ut så har älgen hoppat över vajerräcket i mitten av vägen och bilen har träffat älgen när den var i luften. Den landade i stort sett på framrutan och gled över hela taket, alltså för högt upp för att airbagen ska lösas ut. Den krossade hela framrutan och tryckte bak hela taket. Vet inte hur man ska förklara men framrutan och taket finns inte kvar om man säger så. Och värsta smällen kom på vänstersidan, alltså på förarsidan där min mamma satt. Och av bilderna och skadorna att döma så har hon fått älgen över sig i stort sett.

Såhär såg bilen ut efter smällen och mamma fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Och det låter fel att säga så, men hon hade tur i oturen. Räddningsledaren som var på plats sa till Peter att det är ett under att hon fortfarande lever Och läget är inte bra, det vill jag inte påstå.. Hon är inlagd på akademiska med lättare hjärnblödning, skadad hand, bruten näsa och något krossat ben vid ögonen. Men hon lever, det är det viktigaste. De har stenkoll på henne där och de kollar blödningen i hjärnan typ varje kvart. Så nu hoppas jag och ber att allting blir bra. Hon har tre operationer inbokade och kommer förmodligen bli kvar där ett antal dagar. Så nu vet ni hur läget är, skrev ett ganska hastigt inlägg igår om det. Och med tiden så blir de nog bra, tillslut..

Och tack till alla som hört av sig till mig privat och kollat hur jag mår. Jag mår skit rent ut sagt, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på omständigheterna. Självklart är jag tacksam för att hon lever, men tanken på att hon kunde ha dött igår går på repeat i mitt huvud. Det är det enda jag kan tänka på, jag vet inte vad jag hade gjort om hon försvann. Så därför kanske jag inte kommer uppdatera jättemycket under helgen, behöver finnas här för och med min familj och samtidigt försöka tänka på annat. Så ni vet varför det ekar tomt här under några dagar.

Värsta tänkbara morgon

2018-10-04 08:27
Från HilmaNyberg

Godmorgon tänkte jag säga, men så god är den inte om jag ska vara ärlig. Blev väckt halv sex imorse utav att Peter (mammas man) kommer in till mig och ber mig passa min lillasyster för mamma har ringt till honom och sagt att han måste hämta henne för bilen är trasig. Jag och Heddan (min lillasyster) lägger oss i sängen igen och somnar om, men sen kommer samtalet från Peter..

Bilen var inte bara lite trasig, mamma hade krockat med en älg på 55an. Bilen var sönderkvaddad, framrutan och hela taket hade försvunnit i och med älgens smäll. Och det enda jag fick veta om mamma var att hon blödde från huvudet och skulle åka med ambulansen till akuten. Så startade min hemska morgon, och jag vet fortfarande inte så mycket. Vet att Peter är på väg till sjukan, men vet ingenting om hur mamma mår, och jag kan inte åka dit heller för jag måste passa Heddan. Fyfan asså hatar sånt här, det är verkligen bland det värsta som kan hända. Jag hoppas bara att hon är okej:-(

Vet inte vad jag ska göra, måste tänka på något annat för gråten har suttit i halsen sen de samtalet. Men vet inte vad.. Usch för sånt här..

On Wednesdays we wear pink

2018-10-03 18:44
Från HilmaNyberg

Nåågon som vet vad jag snackar om? Som kanske förstår vart detta inlägg är på väg?;-)

Jag ska inte påstå att det är en jättestor grej, jag fick reda på det igår via skolans poängjakt ahaha. Men om ni har sett Mean Girls så vet ni nog vad jag pratar om. Det är nämligen en scen där de säger något som har med onsdag den tredje oktober att göra (kommer inte riktigt ihåg vad de säger..), och i år infaller den tredje oktober på en onsdag. Det var flera år sen det hände sist, lite kul ändå;-) Kan säga att många bar rosa kläder i skolan idag, kanske för att det var ett uppdrag på poängjakten som bara gick att göra idag, men ändå hahahah.

I övrigt så har jag varit i skolan idag. Hade matte på morgonen, vilket gick väldigt bra faktiskt. Gick så bra att det nästan blev kul hahah. Men gud matte är inte kul tänker ni, ibland tänker jag. Vi började nyss på ett nytt kapitel i boken som handlade om linjära funktioner, vilket jag tycker är ganska lätt, eller ja hittills så har jag tyckt det i alla fall;-)

Dock har vi det avslutande kapitelprovet på kapitel ett imorgon och just nu känns det skit. Kapitel ett handlar om ekvationer och jag kan säga att jag och ekvationer inte är en perfekt match. Förstår INGENTING. Eller okej nu överdriver jag, men till exempel ekvationer med bråktal och nämnare????? Vad är ens det lixom??? Sånt fattar jag ingenting av, så inför morgondagens prov känns det inte alls bra kan jag säga.

Så om nån är bra på matte hit me up, behöver all hjälp jag kan få<333

Efter det var de engelska och då skulle vi ha en två minuters lång presentation - en sales pitch för vårat UF-företag, som ett litet muntligt prov fast på E-nivå. Gick väl sådär, då jag ogillar starkt att prata inför folk, men men man kan ju inte hoppa över den delen heller:-/

Efter det köpte jag med mig en sallad hem och har i stort sett pluggat sen jag kom innanför dörren här hemma, den här matten alltså... Hata är ett starkt ord, men dessa ekvationer gör mig galen!!

Höstens snyggaste jackor

2018-10-03 09:16
Från HilmaNyberg

1an / 2an / 3an

4an / 5an / 6an

7an

Världens snällaste storasyster

2018-10-02 21:20
Från HilmaNyberg

Helloooo, mår ni bra? Själv mår jag superbra, dock är jag som sagt ganska trött nu för tiden. Vet inte varför riktigt, men kan tänka mig att det är järnbrist eller något, för såhär trött brukar jag inte vara. Jättetråkigt faktiskt, känns som man inte orkar göra nånting...

Idag har jag och Nathalie träffat vår externa rådgivare för första gången, Eva heter hon och jobbar på Swedbank i Uppsala. Hon var verkligen astrevlig och jag tror att hon kommer passa perfekt som våran rådgivare. Hon gav oss många bra idéer och tog upp saker som jag och Natta har missat helt, vilket är superbra. Jag menar vi har ju ingen större erfarenhet av eget företagande aahha;-)

Dessutom började dagen på sämsta tänkbara sätt, jag försov mig.. Och det sjuka är att jag gjorde det igår oxå (jag har dock hunnit i tid till skolan både igår och idag). Men idag var de värre, jag vaknade 07.04 och jag ska gå till bussen 07.10 för att hinna till skolan. Asså jag tror inte ni förstår hur stressad jag blev när jag vaknade och insåg hur mycket klockan var. Fick legit panik, fyfan!

Sen åkte jag även en sväng till Grillby nu på kvällskvisten för att hämta upp några filmer som jag har köpt. Jag har ju en lillasyster på tre år så jag tänkte att dessa filmer passar perfekt, om inte annat så kan hon se de om några år lixom. Betalade 60 kr för de och det är fyra filmer - Madicken, Pelle Svanslös 1 & 2 och sen även Sune i Grekland. Hur snäll???;;-)

Nu är det dags för ansiktsmask och PLUGG.... Fram till 22.00 när PH börjar, då åker plugget bort kan jag säga!

Identification

2018-10-01 22:00
Från HilmaNyberg

Herregud vilken snabb måndag! Känns som jag nyss vaknade hahah. Och på tal om vaknade, gissa vem som försov sig imorse? Vaknade typ en kvart innan jag var tvungen att gå till bussen. Kan säga att stressen vad överväldigande, meeen jag hann till skolan right on time;-) Är dock helt slut, skulle typ behöva en månad med sovmorgon känns det som hahah.

Vi har även fotat en hel del kläder till vårat UF-företag idag! Vi har runt 11-12 påsar med kläder för tillfället och jag tror vi lyckades fota 5 eller 6 påsar idag, superskönt. Nu är vi snart good to go;-)

I lördags jobbade jag som sagt på Fabians och det var så lugnt, vet inte vad folk gjorde riktigt, men inte var de där i alla fall. Så det blev massa saker över, typ tårta, bröd osv, så jag fick med mig massor hem hahah, den där tårtan står fortfarande kvar i kylen lixom;-) Och igår jobbade jag på donken, älskade donken

Och på tal om ingenting alls, har ni hört Benjamin Ingrosso's nya album? HUUUUUR BRA!? Asså den människan är så himla duktig på musik, jag dör. Albumet heter Identification och favvolåtarna för tillfället är Behave, Love songs, If this bed could talk och I wouldn't know. Har ni missat detta??? IN och lyssna nuuu! Ni kommer inte bli besvikna, jag lovar;-)

Skänk en gåva

2018-10-01 09:01
Från HilmaNyberg

I fredags så skänkte jag en gåva (närmare bestämt 300kr) till WWF, med inriktning att rädda haven. Tipsar er om att läsa lite på deras hemsida, väldigt bra och framför allt viktig information som finns där. Och vill ni så får ni jättegärna göra som mig och skänka en liten gåva, allt behövs, litet som stort!

Wear Twice UF

2018-09-28 11:40
Från HilmaNyberg

Hej på er!

Till höger ser ni min kompis Nathalie och till vänster ser ni mig, och vi två ska göra UF tillsammans (som jag sagt tidigare). Vårt företag heter Wear Twice UF och vi kommer sälja begagnade kläder, skor och accessoarer till ett billigt pris. Syftet är att visa att second hand är för alla. Det är trendigt att tänka hållbart!

Vi kommer även skänka 10% av den eventuella vinsten till WWF, då vi anser att de gör ett väldigt bra och viktigt arbete!
Här kan ni läsa mer om WWF's arbete.

För tillfället finns vi på instagram (@weartwiceuf) och på facebook (@WearTwice UF). Men vi jobbar på att få klart våran hemsida och våran webbshop, och vi hoppas kunna publicera de redan under nästa vecka. På webbshoppen kommer man kunna köpa allting och på våra andra sociala kanaler kommer man kunna ta del av information, nyheter, outfitförslag och riktigt bra erbjudanden.

Så stay tuned och håll utkik på instagram och facebook, mer info kommer där inom kort!

work work work

2018-09-28 10:33
Från HilmaNyberg

Godmorgon godmorgon!

Träning check, var ute på en löprunda för några minuter sen. Så skönt! Dock lite kyligt ute idag. Men men nu är tanken att jag ska duscha och städa mitt rum en snabbis, för vid halv ett ska jag åka o jobba på Fabians. Ska jobba typ 13-18, vilket är ganska lagom en fredag som denna;-)

Droppade vatten

2018-09-27 21:12
Från HilmaNyberg

Var i skolan idag hörrni! Och snacka om att jag ligger efter i matten efter dessa två dagar som jag varit hemma. Oj oj oj. Ligger typ 20 sidor bakom alla andra, så gissa vad? Idag jobbade jag matte tre och en halv timme i sträck, utan rast eller någonting. Fyfan säger jag bara, det gör jag inte om hahah;-)

Därefter var det privatjuridik i typ två timmar innan jag äntligen kunde åka hem. Och jag önska att jag kunde säga "gud va skönt med långhelg!!", men lilla jag ska jobba alla dagar - fredag, lördag och söndag. Tjoho!!

Ganska direkt efter att jag kom hem så tränade jag i drygt 1,5-2 timmar. Sprang en runda ute till och börja med. Härligt tänker ni, aldrig mer tänker jag. Efter kanske 200-300 meter så öppnade himlen sig och regnet stod som spön i backen, jag var dyngsur efter två sekunder alltså.. Dock sprang jag klart min runda, sååå jag kan ju säga att jag inte var torr NÅGONSTANS när jag klev innanför dörren sen hahah;-) Värsta jag vart med om, det blev så himla kallt!

Sen när jag kom in körde jag en stund på roddmaskinen och sen lite styrka, skönt skönt skönt!

Och nu har jag duschat och lämnat in alla inlämningsuppgifter för denna vecka, vilket är superhärligt! Så nu ska jag smeta på en ansiktsmask och umgås lite med Hedvig en stund<33

<333333333

Dagens lista

2018-09-27 07:32
Från HilmaNyberg

Dagens outfit: Svarta jeans, röd blus, svart skinnjacka och ett par ljusgråa slip-on

Dagens frisyr: Utsläppt, för tillfället blött hår

Dagens humör: Superglad idag av någon anledning, kanske för att jag mår lite bättre? Don’t know, dock är jag liteee trött

Dagens borde: PLUGGA:((((

Dagens planer: Först skola, sen får vi se va som händer;))

Dagens längtan: En ledig helg... Jobbar hela denna helg och hela nästa helg

Lyssna på: Be alright - Dean Lewis

Just a little reminder

Remember me?

2018-09-26 21:28
Från HilmaNyberg

Var ett tag sen sist kan man säga. Senast var dagen efter insparken om jag inte minns fel hahah. Sorry about that.. Lite kort om vad jag gjort de senaste dagarna. I fredags så avverkade jag nästan allt på min lilla to-do-lista, blev inte riktigt klar med plugget dock. Därefter åkte jag hem till pappa, vi åt tacos och snackade om allt mellan himmel och jord, as usual. Det var ju världens oväder ute också så vi stannade inne hela helgen. Men sen runt åtta så slog blixten ner i en av elstolparna så strömmen gick, gissa när den kom tillbaks? 23.45 ungefär.. Vi satt ärligt talat och spelade sällskapsspel i drygt 3,5 timme hahah så otippat.

Gjorde inget speciellt under helgen faktiskt. Som sagt vädret var kasst hela helgen sååå.

I måndags var de skola som vanligt, sen blev jag dock sjuk. Har varit hemma både igår och idag pga de. It sucks!! Hatar hatar hatar att vara sjuk verkligen, usch.

Nu mår jag dock en aning bättre så ska försöka ta mig upp till skolan imorgon igen, då ångesten börjar komma nu. Har missat så sjukt mycket nu känns det som, typ ett halvt kapitel matte lixom.. Så hoppas att jag mår tillräckligt bra för att gå imorgon så jag inte hamnar allt för långt efter.

Nu börjar man sakna sommaren något enormt, blir bara kallare och kallare nu:(