RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-16 08:49:52

Mphotostory

mphotostory blogg på Nouw

A kind of farewell...

2018-11-16 19:37
Från mphotostory

Som ni kanske har märkt så har uppdateringen på bloggen varit något sporadiskt den senaste tiden då det ibland har varit flera månader mellan inläggen. Anledningen till det är att det ’riktiga livet’ har tagit över och jag har haft fullt upp med att byta jobb och även flyttat in till stan under senhösten. För att göra en lång historia kort så trivs jag riktigt bra på jobbet med de nygamla kollegorna och även med att bo på promenadavstånd från centrala Oxford.

Som ni kanske redan har förstått med tanke på den uteblivna uppdateringen så har jag beslutat mig för att sluta att blogga, men ni som är sugna kan fortsätta att följa mig på Instagram där jag finns att hitta med användarnamn Cavello . Bloggen kommer däremot att finnas kvar som ett minne av de sju år som jag har delat med mig av bilder från vardagslivet, dels från första året i England som au pair, men också under tiden som fodervärd på Boyen (saknaden är stor…) och studieåren på universitetet här – många fina minnen som är roliga att titta tillbaka på.

Tack för att just du har följt bloggen under de här åren ♥

Avslutar med en bild på den finaste labradortrion - Tilly, Sylvie och Bertie ♥

Throwback to Scottish adventures

2018-08-31 23:33
Från mphotostory

I juli bar det av till Skottland igen för några dagars semester dels i och utanför Edinburgh men även i Stirling – passade på att kombinera nytta med nöje helt enkelt. Det är alltid lika trevligt att resa norrut ett par dagar, semestra och upptäcka nya platser. Edinburgh (en av mina absoluta favoritstäder) har jag ju besökt tidigare, men den här gången blev det också en tur med tåg till North Berwick, en by som ligger precis vid havet en mil eller två utanför själva huvudstaden, samt en tur till Stirling, en av de äldsta städerna i Skottland. Höjdpunkten var helt klart att besöka kusten, och även om vädret var något kallt och blött för dagen, så kan jag väl tänka mig hur fint det måste vara i North Berwick under varma sommardagar när det till och med går att bada i havet.

Tack för den här gången, Skottland – vi ses snart igen...


Scotland - the land of the free

2018-08-17 13:00
Från mphotostory

Vackra Skottland - landet som jag har besökt nu två gånger under sommaren, dels i maj men också i juli. Skottland som är en del av de brittiska öarna, men samtidigt med sin egen unika karaktär och historia. Skottarna är i allmänhet stolta över sitt 'heritage' men samtidigt också så välkomnande mot alla, oavsett nationalitet eller ursprung, vilket är skönt att uppleva i tider av ökad nationalism och oro för Brexit och vad det kommer att innebära för alla som bor/jobbar/studerar i Storbritannien och vice versa.

Det finns också så många platser att besöka utöver Edinburgh och de större städerna, så hoppas på att en dag kunna bila runt och upptäcka mer av denna speciella del av världen.


When a chapter ends, a new one begins

2018-08-16 20:43
Från mphotostory

I början av sommaren så bar det av mot Sverige för semester och studentfirande. Det var nämligen dags för lillebror att både gå på den årliga studentbalen som hålls ute i Tylösand och sedan ta studenten några dagar senare. Som så många andra dagar under sommaren så sken solen den dagen och det var närmare 30 grader under studentfirandet och det var nog allt varmt att åka flak i flera timmar, men det bekymrade inte de nyblivna studenterna utan firandet fortsatte under hela dagen - så som det ska vara när man tar studenten.

Grattis till Dennis och alla andra (relativt) nyblivna studenter!

Into the blubell woods and beyond

2018-08-13 13:00
Från mphotostory

Minnesbilder från våren som gått med blubells i skogen och ett gäng labradorer som glatt hängde med på kvällspromenader - vad kan vara bättre?

When summer came with sunshine and warmth

2018-08-12 15:51
Från mphotostory

Sommaren 2018 kommer nog att gå till historien som en av de varmaste någonsin med sol, värme och mer eller mindre inget regn på flera månader. Även här på de brittiska öarna där det ändå brukar regna en del så har vi haft torka, vilket har gjort att alla fält och gräsmattor i parkerna är mer gula än gröna - något som är väldigt ovanligt här. Nu har vädret dock vänt över helgen och det regnar för fullt i skrivande stund, vilket i och för sig är välbehövligt, även om jag tror att alla hoppas på fler fina sommardagar innan augusti är över för den här gången.

Bjuder på ett gäng bilder från blandade sommaräventyr...

Besökte Weston-Super-Mare med Aimee under en av bank holiday weekend. Sommarvärmen gjorde att folk flockades till stranden som kan ses på bilden.

Promenad längs med floden till Iffley en ljum sommarkväll - en av mina favoritpromenader i Oxford

På uPromenad i East Oxford

Från stan till landsbygden

Firade midsommmar tillsammans med Oxford Scandinavian Society och blev inbjuden till att besöka Keble College innan festligheterna skulle börja i en av parkerna i närheten. En riktigt trevlig kväll!

Besökte Sheldonian Theatre en förmiddag i juni och lyssnade på en multilingual kör med skolbarn från lokala lågstadieskolor. Ett fantastiskt evenemang som var välplanerat och utfört, och jag var riktigt imponerad över hur duktiga barnen var - både på att framträda inför en större publik på flera olika språk (som de vanligtvis inte talar i vardagen) och den inlevelse som de visade under framträdandet.

Fikade med Jenny på Skogen Kitchen - ett mysigt svenskinspirerat fik som nyligen har öppnat i Oxford - väl värt ett besök om ni har vägarna förbi.

Besökte huvudstaden och promenerade längs med South Bank - en av de trevligaste promenaderna i London, speciellt på söndagar när bokmarknaden har öppet.

Spenderade en hel del i Marston och jobbade på med designande av banners och liknande inför hösten.

Hejade på Tiddington under den årliga Tug of War tävlingen mellan de båda grannbyarna, Tiddington och Ickford. Tiddingtons herrlag lyckades med att ta hem segern även i år efter en lång och intensiv kamp medan damernas och barnens lag fick nöja sig med en hedrande andraplats.

Följde med vänner på en hike längs med Chilterns Ridgeway som kan kort och gott sammanfattas med 30-gradig värme, trevligt sällskap och fantastiska vyer.

Where Shakespeare was born

2018-06-20 14:00
Från mphotostory

Något jag tycker om att göra är att åka tåg (så länge som allt flyter på som det ska utan förseningar...) och upptäcka nya platser - speciellt historiska sådana som det finns gott om på de brittiska öarna. Stratford-upon-Avon är en sådan plats - nämligen staden där Shakespeare föddes, levde och där han till sist begravdes. En fin stad som är väl värt ett besök om någon skulle ha vägarna förbi.

Last trip to London

2018-06-19 13:00
Från mphotostory

Nu är det nästan precis två månader sedan senaste besöket till London och jag börjar att bli riktigt sugen på att åka dit igen. Det tar ju trots allt inte så lång tid tid att åka dit, och det gäller att passa på nu medan man bor i närheten. Höjdpunkterna är såklart att strosa runt i någon av parkerna om det är fint väder eller bara hitta nya platser att besöka, både off the beaten path och även i närheten av turiststråken. London bjuder alltid på något nytt.

Ett besök på Kensington Palace

Minnesutställning om Diana, Princess of Wales

Windsor Horse Show 2018

2018-06-18 13:00
Från mphotostory

Windsor Horse Show hålls i drottningens trädgård, ett stenkast från Windsor Castle och brukar vara ett populärt evenemang att besöka. Årets tävling var inget undantag och trots vädret (det bjöds tråkigt nog på ösregn under eftermiddagen = mindre roligt på en tävlingsplats som till 98% består av gräs), så var det fullsatt på läktarna under hoppklasserna. Peder Fredricson var den enda svenska ryttaren på plats så vi hejade såklart lite extra på honom och höll tummarna för en felfri runda.

Bjuder på ett gäng bilder från tävlingarna - favoriten är shettisgaloppen där landets yngsta jockyer gör upp i en rafflande tävling och shettisarna galopperar så fort som bara benen kan bära dem.

Celebrating the coming of spring

2018-06-17 15:57
Från mphotostory

Något som jag verkligen kommer att sakna den dagen jag flyttar ifrån Oxford (och något som jag säkerligen kommer att åka tillbaka för att vara med och fira) är May Morning. Festligheterna inleds prick klockan 6 på morgonen med körsång från Magdalen Tower och fortsätter sedan med dansuppvisningar av både traditionell Morris Dancing och samba på olika ställen i stan. Det är sällan man ser så mycket folk ute på gatorna i gryningen, men den första maj är speciellt och tiotusentals är på plats för att fira detta. Oxford är traditionernas stad - och May Morning är definitivt en av höjdpunkterna under året!


Memories from March

2018-06-17 14:52
Från mphotostory

Mars var en ovanligt vintrig månad med en hel del snö som gjorde att jag för andra gången i mitt liv fick ha en snow day - det vill säga jobba hemifrån i att bussarna på landet var inställda eller gick väldigt oregelbundet så det var säkrare att stanna hemma än att försöka ge sig ut i vintervädret. Däremot så var det inga problem alls att ta sig hem till Halmstad från Kastrup med buss när snön kom på besök under påsken = märks stor skillnad på när alla kör med dubbdäck och är vana att köra i halt väglag. Det var en av de mysigaste påskhelgerna på länge, inte minst eftersom att Halmstad hade förvandlats till Narnia - se mer om detta under den här länken .

Bjuder på ett gäng ögonblicksbilder från månaden, med allt från middagar med SU på universitet, till kvällar i Oxford och en tur till London.

Larry och Copper busar i hagen

Ponnysarna i stallet - Tarn och Larry

På väg in till Oxford efter jobbet för att äta middag på Lincoln College tillsammans med Jenny och Johan - en riktigt trevlig kväll på alla sätt och vis!

Spanade in Lincoln's bibliotek - här skulle man trivas med att sitta och plugga

En kväll var vi inbjudna till SU's Teaching Awards där nominerade föreläsare från uni uppmärksammandes för att ha stöttat, handlett och på alla sätt och vis inspirerat sina elever under deras studier. Ett riktigt trevlig kväll med god mat, trevligt sällskap och intressanta samtal. En kväll som man kommer att minnas länge.

På hemväg efter en lyckad jobbdag

Första besöket i London för 2018 om man inte räknar med besöket på flygplatsen som ligger i närheten. En trevlig men något kylig dag i huvudstaden.

Avslutar med en bild från en plats som nästan känns som mitt andra (eller fjärde) hem, nämligen flygplatsen. Ready for take off!

Bon Voyage

2018-06-01 00:06
Från mphotostory

Det är något tyst här på bloggen men jag ska försöka att komma ikapp och publicera några inlägg från tidigare i månaden - mest för att det är roligt att kunna blicka tillbaka på minnen från förr och se vad man hittade på då. Så vad har hänt sedan sist? Jobb har stått på schemat, men vi bokade också in en spontan långhelg i Edinburgh förra veckan och hade det riktigt trevligt - mycket sightseeing, promenerande och allt annat som hör en resa till. På tal om resor så bär det av till Sverige på söndag för semester och för att fira lillebrors student - hoppas på att det kanonfina sommarvädret håller i sig tills dess.

Bjuder på några bilder från den sista kvällen i Edinburgh så länge - mer kommer upp så småningom.

February through the lens

2018-04-16 13:00
Från mphotostory

Tänkte att det skulle vara en bra idé att börja med att göra tillbakablickar och presentera några ögonblick från varje månad i bildform för att på så sätt bevara och även publicera några av bilderna (med tillhörande bildtext) som har tagits med mobilens kamera här på bloggen. Så sagt och gjort, här är några av favoritögonblicken från februari månad. Enjoy!


På hemväg efter en trevlig kväll med Sara i Oxford, där vi gick till vår vanliga favoritpub. Oftast blir det ett besök till puben men vi har också börjat att prova några nya restauranger- alltid roligt att testa något nytt.

En kväll efter jobbet gick jag och Clara på en föreläsning om "positive psychology for wellbeing and success" som arrangerades av universitet. Ett intressant ämne, en duktig föreläsare som engagerade publiken och det faktum att det var mer eller mindre fullsatt gjorde det hela till en riktigt trevlig kväll.

En annan kväll promenerade jag in till stan efter jobbet för fika med Oxfordsvenskargänget och innan vi skulle träffas hann jag med ett besök till Blackwells, en av mina favoritaffärer.

Sådana här godsaker bjöds det på när delar ur Oxfordsvenskargruppen träffas för en fika. Semlorna var verkligen riktigt goda och uppskattades av alla, från barn till buxna.

För att fortsätta på det svenska temat så åkte jag och Sara till IKEA i Milton Keynes en lördag. Kanelbullar, köttbullar med lingon och mos (håller på traditionen och undviker att äta det med pommes) och shopping av smått och gott.

Beundrade IKEA's utbud av lösgodis, även om det inte är på långa vägar är lika stort som det man kan hitta i svenska mataffärer

After work med jobbet innehöll två pubbesök och en tur till Oxford's nya minigolfställe - alla blev nog rätt tävlingsinriktade till slut men själva tävlingen vanns av Jenna och jag kom på en hedrande andra plats. Revansch nästa gång?

Universitet höll också sin årliga Science Bazaar, ett evenemang som främst är riktat till barnfamiljer där barn får komma och prova hur det känns att vara en paramedic, ODP (operating department practitioner) eller en forskare i en rad olika områden. Det brukar vara mycket uppskattat av barnen, speciellt de praktiska momenten där de verkligen får vara med och testa ”på riktigt” hur det kan vara att ha något av de yrkesrollerna. Årets event var det 10:e i ordningen med besöksrekord, vilket såklart är riktigt roligt för alla inblandade!

Samma dag cyklade jag en sväng till Iffley, en stadsdel som ligger bara några kilometer från centrum, men som samtidigt känns som en helt annan värld där det ligger vackert beläget vid vattnet. Helt klart ett av mina favoritområden i stan.

Promenad i Oxford innan skymningen föll

Utsikten på väg hem från jobbet

I slutet av februari kom snön tillbaka, och vintern 2017/2018 var ovanligt snörik för södra England då vi tidigare inte har haft snö på flera år, men mer om detta i kommande inlägg...

Snowdrops being the first sign of spring

2018-04-15 16:32
Från mphotostory

Något utav av det bästa med att bo på landet är såklart närheten till naturen, att ha vackra vyer, skogen och ängarna strax utanför ytterdörren. Vintertid är det något tuffare de dagar då det mest regnar på tvären och markerna blir leriga, men frostiga, soliga dagar gör det hela mer än värt det. Titta bara så vackert det var kring gården en tidig morgon i februari…

Days off in Narnia

2018-04-12 23:35
Från mphotostory

Här har det varit glest mellan blogginläggen så får försöka bättra mig med detta, men det har trots allt varit en intensiv men riktigt härlig månad sedan jag senast skrev. Mars var middagsbjudningarnas månad (mer om detta i senare inlägg) men också den månaden som jag åkte hem till Halmstad över påsken för att fira både mammas, Evelinas och Johannes födelsedagar. Det var mysigt att komma hem igen för en vecka, speciellt med tanke på att det var fyra år sedan jag sist var på svensk mark under påsken. Allt var sig likt dock och inte mycket hade ändrats på påskbordet, även om jag till viss del saknade de rostade potatisarna och grönsakerna som det traditionsenligt bjuds på här under högtider.

Trots att det var påsktider så hade det redan att börja snöa när vi landade på Kastrup och ju längre norrut vi sedan kom desto snöigare blev det. Väl framme i Halmstad så låg det ett tjockt snötäcke över hela stan och det kändes mer som dagarna före julafton än påsk. Detta ville jag såklart njuta av så mycket som möjligt och redan förmiddagen efter så åkte vi iväg till Gyltige där det alltid är mycket mer snö än i stan. Väl framme så gick vi på en långpromenad i skogen, pulsade fram mellan granarna och det kändes mer som att vara med i en scen ur Narnia än att promenera omkring i de halländska skogarna. En riktigt upplevelse helt klart, och ett minne som jag kommer att bära med mig länge!

Wintry walk with the dogs

2018-03-10 22:05
Från mphotostory

Lika fort som snön kom så försvann den tyvärr också, men det var vackert med allt det vita så länge som det varade. Snö är väl mest populärt bland barn och djur här på de brittiska öarna (då det ställer till stora problem i trafiken för de flesta andra), vilket också märktes på "valparna" som busade runt för fullt i snön under vår härligt, vintriga eftermiddagspromenad. 

March brings snow and wintry days

2018-03-02 12:24
Från mphotostory

Det har varit ovanligt lite snö i England under de senaste åren, men den här vintern har varit ett undantag då vi hade snökaos (har aldrig sett så mycket snö på denna ön tidigare) i december och nu även snö i mars månad. I och med att det så pass sällan kommer snö så är är det inget man förbereder sig på samma sätt för som på nordligare breddgrader. Det är ingen lag på att ha dubbdäck så de varnar för att man inte ska ge sig ut på vägarna om man nödvändigtvis inte måste. Många flyg, tåg och bussar har ställts in likaså många skolor som är stängda nu under fredagen. De som har möjlighet jobbar hemifrån, vilket jag också gör idag, men förhoppningsvis rullar trafiken på som vanligt igen efter helgen.

Bjuder på ett gäng bilder från gårdagens snöiga promenad runt campus tillsammans med Jenna när vi tog bilder till fakultetens hemsida och sociala medier.

Cheshire weekend

2018-02-08 22:21
Från mphotostory

För två torsdagar sedan så bar det av norrut, närmare bestämt till Cheshire, där jag hälsade på min kusin Emily med familj över helgen. Det var riktigt trevligt att träffas igen, inte minst med tanke på att senaste gången var i juli och det har hänt en hel del sedan dess. Den då fem månaders gamla Noah har nu nästan hunnit fylla ett år och blivit en stor kille som har börjat att gå med lite stöd från oss vuxna.

Vi hann med en hel del under helgen och spenderade både tid i Nantwich, en typiskt engelsk mysig ”market town” som både har en hel del fik, pubar och affärer, och Manchester. Det var första gången som jag besökte Manchester och jag måste säga att staden levde upp till förväntningarna – mycket att se och många platser att besöka. Höjdpunkten var helt klart The John Ryland’s Library som byggdes med inspiration från Oriel College i Oxford och som mer liknar en kyrka än ett klassiskt bibliotek.

En härlig helg på alla sätt och vis, och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan det bär av norrut igen.

Pitch Perfect 3

2018-01-18 23:22
Från mphotostory

Ibland är man sugen på att se en riktig 'feel good film' och vad passar då bättre än att gå och se den tredje filmen i Pitch Perfect serien? Sara och jag hade turen att få tag på riktiga kanonbiljetter - £6 för premiumplatser, kan ju inte bli så mycket bättre! Filmen var dessutom riktigt bra och det var roligt att återse alla 'Bellorna' igen. Rekommenderas för alla biofantaster där ute.

Olympia Horse Show 2017

2018-01-16 23:44
Från mphotostory

För snart en månad sedan styrde vi bilen mot London för att besöka en av årets stora höjdpunkter vad det gäller hästtävlingar, nämligen Olympia Horse Show eller London International Horse Show som det också brukar kallas. Det är alltid ett riktigt juligt och festigt event som passar alla åldrar och det finns något för allas intressen; allt från hoppning i världsklass, till dressyr, fyrspann, shettisgalopp, höjdhoppning, agility, shower med allt från den beridna polisen till chilenska husarer, till barnens favorit, nämligen julavslutningen när självaste tomten tillsammans med sina renar kör in på arenan i en släde. Vi hade verkligen en riktigt trevlig dag på Olympia och det var extra roligt att G och P fick hänga med för första gången. Kanske en favorit i repris?

The Greatest Showman

2018-01-02 11:42
Från mphotostory

Vad kan vara en bättre avslutning på 2018 års första dag än att spendera kvällen i biosalongen? Mamma, Helena och jag hade bokat biljetter till 'The Greatest Showman' med bland annat Hugh Jackman i huvudrollen, och vilken toppenfilm det var! Välkoreograferade musikalnummer och en spännande handling som delvis var baserad på verkliga händelser. En film som rekommenderas varmt att se!

Saying farewell to 2017

2018-01-01 17:01
Från mphotostory

2017 var på flera sätt ett riktigt bra år, då det bland annat var året som jag tog examen efter tre år intensivt pluggande samtidigt som jag också fick anställning på universitet inom den bransch som jag också är sugen på att jobba inom i framtiden. 2017 gick också i resornas tecken då jag semestrade både i Wales och Skottland samtidigt som jag fick besök i Oxford under året av goda vänner. Jag ser fram emot att se vad 2018 har att bjuda på, än så länge är det nya året ett oskrivet kapitel och förhoppningsvis kommer det att bli ett spännande och lärorikt år på alla sätt och vis.

Som traditionen bjuder så har jag satt ihop ett collage med bilder från året som har gått - enjoy!


I januari så var jag hemma i Sverige under den första halvan av månaden då vi bland annat åkte till Ullared och shoppade loss. Annars så spenderade jag mycket tid framför laptopen med att skriva klart diskussionskapitlet på min dissertation, ett arbete som tog en hel del tid och energi men som var så värt det i slutändan. Mellan pluggstunderna i bibblan så hann jag med att spendera en helg på gården där den nya ponnyn, Tarn, blev snabbt en favorit hos barnen.

I februari så spenderade jag många timmar i uni's bibliotek då slutspurten var i full gång inför dagen med stort D, nämligen senare i mars då min kära dissertation skulle lämnas in. Mellan pluggandet så hann vi med några besök på den lokala favoritpuben, alltid lika trevligt att umgås med vänner. Annars så var det som sagt mycket jobb som stod på schemat, dels vad det gäller studierna men också med experiment nere i fysiklabbet.

I slutet av mars så lämnade jag in min dissertation som i slutändan blev det arbete som jag har lagt ner mest tid och energi på, men som också har varit det mest intressanta, speciellt då min supervisor är väldigt engagerad och forskar en del inom detta ämne. Dagen efter inlämningen var en sådan lättnad och jag tror att alla sista årselever kände samma sak - we did it! Ett par dagar innan inlämningen föddes också Sylvie's valpar efter en del dramatik, men sex friska och busiga valpar såg dagens ljus. Jag var och hälsade på dem en tid därefter och det var så mysigt att ha möjligheten att gosa med ett gäng valpar igen, inte minst då dessa var Sylvie's (vars födsel jag var med om och som jag har följt sedan hon var en liten valp...). Andra höjdpunkter under månaden var besöket till London när vi besökte Skavlaninspelningen, alltid roligt att vara med om det. Spännande gäster fanns på plats och under bussresan dit så fick jag telefonsamtal om jobbet jag hade sökt och som jag nu blev erbjuden och tackade glatt ja till.

I april så växte valparna så det knakade och blev allt mer självständiga och busade glatt med allt och alla. Det märktes tydligt att de hade fått mamma Sylvie's temperament och var riktigt kärvänliga och goa familjehundar - precis så som labradorer ska vara med andra ord. Eve, Johannes och Anton kom också på besök under månaden och vi spenderade ett par härliga dagar i Oxford och London med både sightseeing, cykeltur längs med kanalen och fikastunder på stan. Riktigt mysigt att ha dem här under påsken! Dessutom så var vädret riktigt fint under denna månad så jag och Daisy tog vårt pick och pack och bestämde oss för att ha en picnic i parken en varm våreftermiddag.

I maj så lämnade jag in mina sista uppgifter för terminen och om allt gick vägen så skulle jag ta examen drygt en månad senare. Det kändes så konstigt att vara klar med uni efter tre års studier, men dagen då jag och mina kursare lämnade in vår sista uppsats så firade vi med ett besök på en av pubarna i stan. Vilken känsla! En av mina gamla högstadiekompisar, Mimmi, som hade pluggat i Aberdeen i fyra års tid var nu också klar med sina studier så vi bestämde oss för att resa runt i England och Skottland under två veckors tid för att fira detta. Vår första semestervecka spenderades dels i Bath (en vacker stad som är belägen i södra England) och sedan i Oxford och London där vi gick på sightseeing och bara hade det bra.Vi flög sedan upp till Aberdeen där Mimmi bodde, och hon visade mig runt i stan under ett par dagars tid. Vi tog sedan tåget ner till Edinburgh som snabbt blev en av mina nya favoritstäder med sina vackra och imponerande byggnader, små mysiga gator och fik. Efter att ha utforskat Edinburgh hoppade vi sedan tåget till Glasgow för att även upptäcka denna stad närmare. Vår skotska resa slutade sedan i Aberdeen där jag flög tillbaka till England igen. Vilka härliga semesterveckor! Och förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan jag är tillbaka i Skottland igen...

Juni gick i sommarens tecken med besök till Daisy i Aberystwyth, Wales där vi spenderade en härlig vecka hemma hos henne. Det är alltid lika trevligt att besöka någons hemstad, i och med att man kan bli visad runt av någon som känner staden utan och innan och vet precis vart de bästa platserna finns att besöka. På gården hade vi ett garden party för byns invånare, ett evenemang som var riktigt populärt och drog en hel del folk. J och jag fixade tårtorna som ni ser på vänstersidan i bild och de gick åt som smör i solsken. Barnen åkte på utflykt med ponnyerna till en pony club show där de alla var med och tävlade i allt från säckrace till hoppning, och alla fick med sig en rosett hem = en mycket lyckad dag. På midsommarafton, närmare bestämt den 23 juni, tog jag examen och det var en sådan fantastisk dag! Det var så roligt att fira tillsammans med familj och vänner och framförallt bära den akademiska dräkten för första gången, vilket kändes både speciellt och ceremoniellt. Stolt över att ha tagit examen med en first class honours degree och ett award för att skrivit den bästa dissertation för min kurs. Något som jag aldrig trodde var möjligt när jag började att plugga för drygt tre år sedan, vilket visar på att allt är möjligt om man bara är villig att jobba för det.

I juli började jag sommarjobbet på vårdcentralen (fjärde sommaren som jag var där) och det var riktigt roligt att återse alla jobbarkompisarna efter nästan ett års tid. Första helgen i juli stod också Halmstad värd för The Tall Ships Races, en seglartävling som går över Europa och Halmstad hade äran att vara en av gästhamnarna. Det var en något blåsig helg men turisterna kom och besökte eventet i vilket fall, och Halmstadborna flockades också till kajen. Vi firade en något försenad midsommar med familjen Spolén, vilket var riktigt trevligt och vi åt också en väldigt gott jordgubbstårta (som ni kanske kan skymta på bilderna). I och med att jag jobbade så hann vi inte med att resa under veckodagarna, men däremot så utyttjade vi helgerna till max. En helg besökte vi Linköping, den staden där mamma är uppvuxen och som vi besöker nästan varje sommar. Årets besök var lika trevligt som alltid och vi också med att träffa Elin en sväng över en fika. Självklart åkte jag även norrut för att träffa Boyen och det var riktigt roligt att se honom i en sådan pass fin form trots hans ålder. Världens finaste ponny! ♥

Sommarvädret var inte det bästa men vi hade det trevligt ändå, speciellt i augusti månad, då jag och Eve gick på en av sommarens kanske bästa konserter, nämligen konserten med Per Gessle på Brottet. Det var verkligen en riktigt trevlig kväll och Gessle bjöd på favoritlåtar både från förr och nu. Jag jobbade vidare på vårdcentralen under månaden och förberedde mig också för resan till Oxford i slutet av augusti. En helg var jag och hälsade på Ellinor och hennes mamma i Kungsbacka, vilket var riktigt roligt, och vi besökte även Downton Abbey utställningen på Tjolöholms slott. En tur till Gekås hanns också med för att fylla shoppingbehovet.

Den första september så började jag mitt nya jobb som marketing intern for the Faculty of Health and Life Sciences vid universitetet och det var en månad då jag lärde känna mina nya jobbarkompisar, rutinerna kring kontoret och allt annat som man som nyanställd behöver att kunna. Jag kände mig som hemma med nästan en gång och lärde mig rutinerna snabbt och det kändes snart som jag hade jobbat där en längre tid. Vi besökte årets Freshers och det var en viss skillnad mot att vara där som student, men en välkommen förändring. Självklart besökte vi också Blenheim Palace för den årliga fälttävlingen och årets tävling var av en hög klass. Dessutom så firade jag min 25-årsdag den 18 september och blev uppvaktad på kontoret och på gården med sång, paket och god mat + tårta. Oxford hade i samma veva sitt årliga öppet hus då alla byggnader är öppna och fria att besöka för allmänheten, men den största höjdpunkten var nog trots allt The Curiosity Carnival, som var en del av European Reseachers' Night, ett event där allmänheten får ta del av forskning från hela Europa. I och med att Oxford är en så pass historisk universitetsstad så var det ett event som hade planerats i månader och besöktes av många, både forskare och övriga intresserade. Förhoppningsvis är det inte sista gången som denna intressekarnivalen arrangeras i Oxford!

I oktober jobbade jag en hel del då vi hade flera öppet hus under lördagarna för blivande studenter, men jag hann också med en del besök i Thame, London, fikastunder i Oxford och en tur till Bournemouth tillsammans med vänner. Det var en av de sista fina och varma sensommardagarna, så vi njöt till fullo över att kunna sitta vid stranden i T-shirt i slutet av oktober.

I november bar det av till London för att vara med under Skavlaninspelningen med gäster från alla världens hörn, allt från ryska prinsessor till Sveriges egen popfavorit, nämligen Måns Zelmerlöv. Winter Wonderland öppnade i London där vi spenderade en del tid och kom i en verklig julstämning. En dos av svenska julförberedelser fick vi under vårt besök till den skandinaviska julmarknaden, där det såldes allt från glögg till köttbullar och mos. I slutet av månaden åkte jag tillsammans med flera andra marketing team till Harcourt för att gå på en copywriting kurs, vilket både var intressant och givande. Det bästa med dagen var såklart att vara tillbaka på det campus där jag har spenderat många timmar under året och det kändes så hemtrevligt och var precis sig likt som under min tid som student där.

I december fick jag fint besök av både Eve och mamma under två helger. Vi åkte till London och bara njöt av julstämningen i huvudstaden, åt gott och gick på sightseeing. Luciafirandet i Peckham var en av höjdpunkterna under månaden och likså besöket till Olympia Horse Show tillsammans med barnen. Det bjöds på imponerande uppträdande, en rafflande hoppfinal och ett besök av självaste tomten under showen - så vad mer kan man önska?

Weekend in London with mum

2017-12-31 13:56
Från mphotostory

Helgen då mamma var på besök var också en av de vintrigaste helger i England på flera år med snökaos som följd. Vi märkte inte av detta så mycket när vi strosade omkring på Londons gator (då det för det mesta är några grader varmare där än i övriga delar av landet) utan kunde turista som vi ville. Det blev en del julshopping gjord, men vi besökte också flera av de olika julmarknader som finns runt omkring London och förgyller stämningen såhär ett par veckor innan jul. Riktigt mysigt att ha mamma här!


Celebrating Lucia with Miriam Bryant

2017-12-31 13:43
Från mphotostory

Under de senaste åren så har LondonSvenskar arrangerat ett Luciafirande i Peckham i södra London, ett event som både är riktigt populärt och drar en hel del publik. I år hade jag och mamma köpt biljetter till söndagens föreställning och sagt och gjort så tog vi tunnelbanan från vårt hotell i Paddington på söndagsförmiddagen och anlände i Peckham en stund senare. Det är verkligen något speciellt att fira Lucia utomlands tillsammans med både Londonsvenskar och andra intresserade. Dessutom gästades årets firande av ingen mindre än Miriam Bryant som var med under föreställningen och sjöng ett par låtar - vilken fantastisk eftermiddag!


London calling an early December morning

2017-12-30 12:46
Från mphotostory

Med tanke på lägenhetens centrala läge hade vi ungefär 5 minuters promenad till Londonbussarna, vilket vi såklart passade på att utnyttja till fullo. Vi spenderade både lördagen och söndagen i huvudstaden tillsammans med alla andra julfirande lokalbor och turister och utforskade London från morgon till kväll. Det är ju alltid en stad som är väl värd att besöka men speciellt såhär ett par veckor innan jul när julbelysningen är uppe och det sjungs Christmas carols på både torg och gator, vilket gör att julstämningen också är på topp.

Höjdpunkten under helgen var när vi åkte häst och vagn runt Sloane Square, då trivdes man som hästmänniska extra fint - specellt när vagnen drogs av två väldigt vackra och välskötte frieserhästar.

Spending time with Eve in Oxford

2017-12-30 12:30
Från mphotostory

För snart en månad sedan, närmare bestämt den första helgen i december, så var Eve på besök i Oxford. Vi hyrde ett rum i en modern och fin AirBnB-lägenhet bara ett stenkast från centrum, så läget kunde inte vara mer perfekt för att strosa in till stan på kvällen och äta gott på någon av stans alla pubar. Sedan Eves förra besök i juni så har de nu också byggt klart köpcentret Westgate (som har varit under konstruktion de senaste två åren) och självklart var hon sugen på att besöka detta så vi ägnade ett par timmar åt shopping i nya gallerian – mestadels julklappsshopping men lite annat köptes också. En bra uppladdning inför de två kommande turerna in till London under lördagen och söndagen, men mer om detta i ett senare inlägg.

Unprepared for snow

2017-12-17 18:25
Från mphotostory

Om det är något som engelsmännen inte riktigt klarar av att hantera vintertid så är det snö. En anledning till detta är att det väldigt sällan kommer snö, speciellt inte i de södra delarna, och därför är man inte heller förberedd med vinterdäck, snöskyfflar, traktorer, plog/saltbilar och så vidare. Detta märktes extra tydligt under förra söndagen när det kom stora mängder med snö (har aldrig sett så mycket snö i Oxford under de 5 år som jag snart har bott här) och till följd av detta så blev all busstrafik inställd i stan. Mamma och jag var i London över helgen och märkte inte av snökaoset då det mest regnsnöade där, men när vi väl skulle tillbaka till Oxford igen så upptäckte vi att det ena bussbolaget (självklart det som vi hade rest med) hade ställt in alla sina avgångar fram tilll och med kl. 4 nästa morgon. Som tur var så gick det fortfarande enstaka bussar från London så efter ett tag kom vi trots allt hem. Vilket äventyr! Och allt detta med anledning av snön som hade fallit under dagen...

På nyheterna varnade de för snökaos och att avrådde folk från att ge sig ut så länge de inte hade ett viktigt ärende, medan man längre norrut hade bedömt detta som en vanlig vinterdag där vinterväglag råder och man helt enkelt får utrusta sig ordentligt och köra efter vädret, det vill säga försiktigt.

Getting into the festive spirit

2017-12-17 12:24
Från mphotostory

London är verkligen något alldeles extra precis såhär i uppladdningen till julen med julbelysing i varje gathörn, körer som sjunger stämningsfulla julsånger på torg och gator och julmarknader vart man än går. Kanske är det därför inte så konstigt att jag nu är i en riktig julstämning efter att ha spenderat de senaste fyra helgerna i huvudstaden? Första besöket var nämligen i november när jag och Sabina besökte den nordiska julmarknaden, ett samarbete mellan de svenska, norska och finska kyrkorna. Det var verkligen en riktigt trevlig eftermiddag på marknaden och vi kom hem med en del svenska godsaker, bland annat Marabou. På kvällen gick vi sedan till Winter Wonderland i Hyde Park - väl värt ett besök för de som planerar att åka till London runt juletid.

Bjuder på ett gäng bilder nedan - enjoy!

Murder on the Orient Express

2017-12-06 20:52
Från mphotostory

Bio är något som jag och Eve gärna går på, och så var även fallet när Eve var och hälsade på här i Oxford under helgen. Vi har båda läst de flesta av Agatha Christies böcker och följt TV-serierna och sett de tidigare filmerna med både Miss Marple och Hercule Poirot i huvudrollerna - och den senare är helt klart en av våra favoriter. En av de bästa böckerna med Poirot är helt klart Mordet på Orientexpressen och som tur var så var det också den film som nyss hade släppts på bio - nu med Kenneth Branagh som Poirot istället för David Suchet som tidigare har gjort rollen i närmare 20 år. Det var helt klart en skillnad att se honom i rollen som den framgångsrike belgiske detektiven, men han gjorde rollen rättvisa trots allt. Helt klart en sevärd film!

South Park in all its glory

2017-11-21 19:05
Från mphotostory

Vissa morgnar är verkligen något alldeles extra och denna vardagsmorgon var inget undantag med dimma med lätt solljus som sakta försökte att ta sig igenom allt det vita = magiska vyer över South Park. Hoppas och tror på att det kommer fler morgnar som liknar denna under den kommande vintern...