RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-23 21:51:30

Klara Nilsson

klaranilsson blogg på Nouw

Semester äntligen

2019-07-23 13:07
Från klaranilsson

Hur skönt är det inte att jag äntligen gått på semester hemskt att vänta till v.30 insåg jag. Är ju min första semester någonsin så tog rätt sent för känns ju inte så kul att gå på semester tidigt och komma tillbaka när andra går och det var hur skönt som helst att gå när alla andra kommit tillbaka har bara tagit 3 veckor och det behöver jag verkligen, kommer ha fullt upp hela semestern däremot. Började helgen v.29 med kalas för f som snart fyller 23, nu i veckan blir det bilbingo idag, kalas för min syster imon som fyller 18 på torsdag, fredag åker vi till Norrland på Semester över helgen bara sen börjar f skolan igen och jag ska packa för 3 Augusti åker jag till Bulgarien med min syster och sen är semestern slut tycker synd om alla som tog tidig semester för vädret var ju så dåligt men det ser ut att bli bra nu framöver så jag hoppas det håller i sig så jag får njuta massor

Igår var jag ute på långpromenad med pappa och hundarna och plocka svamp och vi såg 2 st huggormar

Lunch med saknad vän

2019-06-11 17:31
Från klaranilsson

I torsdags fick jag äntligen träffa min fina saknade vän Sofia. Hon var i Sverige några dagar. Hon har flyttat till Cypern och har bott där sen januari och ska bo i ytterligare 7 månader så tråkigt för mig men jag och F har bestämt att vi ska försöka åka dit i höst och hälsa på längtar så mycket men måste se hur se hur det blir med jobb, skola osv framöver först.

Nu har även F åkt upp i landet på lite snickar jobb och blir borta tills på söndag så jag blir själv hemma med signe och ska ta det lugnt eftersom tårna inte är bra än måste jag vara hemma från jobb några dagar och imorgon ska jag till sjukhuset för att göra en 24 h blodtrycksmätning.

Börjar helgen med 4 brutna tår?!?

2019-06-07 20:33
Från klaranilsson

Alltså kan inte finnas någon med sån otur som mig. Börjar denna helg med att få frakturer i tårna?! Tror inte dom är helt av och dom håller någorlunda rätt riktning haha. Hände en liten olycka på jobbet och jag var överkörd på foten av rätt så många kilo. Ca 100 +?!. Vet inte ens vad som hände för det bara svartna och höll på tuppa av. Hamnade nog i chock efter för nu efter några timmar gör det ju bara ondare och ondare när chocken börjar försvinna. Kan gå men jag är rätt van att ha ont så skulle nog kunna plåga mig igenom det mesta. Har faktiskt brutit varenda ben i kroppen typ?!
( näsan 6 ggr, revbenen 2 ggr, foten 1 gång, handleden 2 ggr, båtbenet 1 gång och även tån sen tidigare )

Snacka om otur jag har hoppas på att kunna jobba ändå för så jobbigt när man kommer till nytt ställe och börjar komma in sig så ska man vara hemma och hinna tappa allt igen. Ska kämpa på iallafall. Tror stortån klarade sig åtminstone

Mina tatueringar

2019-06-02 08:51
Från klaranilsson

Tänkte att jag skulle visa mina 3 favorit tatueringar. Jag har alltså 10 st tror jag? Och lite vad dem betyder för mig och hur det gick till när jag skaffade mig dem. Har tatuerat mig 3 ggr i Sverige bara så det har blivit en grej att tatuera mig i varje land jag är i. Min första tatuering gjorde jag när jag var 16 och då gjorde jag två stycken här i Sverige. En fjäder bakom örat och 3 svalor på skuldran (en för varje familjemedlem) sen gjorde jag min Mandala på armen hos samma tatuerar när jag var 18 och sen gjorde F en på mig på en fest vi hade hemma (han är duktig och visste exakt vad han gjorde och är påläst om hygien och allt men rekommenderar ingen annan att göra det). Resten är gjord utomlands.

Första utomlands är en av mina favoriter som är en text på engelska på revbenen som jag gjorde i magaluf på en partyresa med min bästa vän. Super nöjd och gjorde super ont!

Det står alltså ”sometimes the smallest things take up the most room in your heart”
Som är till min älskade hund Märta som varit med mig genom allt, hela tonåren. Ett tag valde jag hellre att vara med henne än mina kompisar så tajt var vi ❤️Den tog ca 30 min och kostade 1000 kr

En annan favorit är denna mandalan som jag har på benet det är lika som Julia markham har fast med lite skuggor och så. Denna gjorde jag i Thailand hos en super duktig tatuerare. Denna gjorde rätt så ont också. Han var super snabb däremot så denna tog 1,5 h bara och kostade 1500 kr

Valde två som sista favoriter för kunde inte välja vilken av denna, min Mandala på armen är såklart en favorit men jag som redan tagit en mandala dom favorit kändes det lite tråkigt att ta en till som är gjord i Sverige. Men denna tog ca 1,5 h och kostade 1600 kr

Men texten på låret är min senaste som jag gjort. Denna gjorde jag i Florida när jag var där i höstas. Det är en text på franska och det betyder till oändligheten och framåt. Denna gjorde jag spontant var bara med till studion och bestämde mig då. Allt vela göra en text på franska men hade inte hittat rätt text men har inte direkt letat heller för har vela haft så mycket annat före. Är super nöjd och gjorde den på samma ben som min mandala på smalbenet men för att jag har mycket planer för andra benet i framtiden. Denna tog ca 20 min och kostade ca 1000 kr.


Dom andra länder jag har tatuerat mig i är Cypern och Turkiet. Och Cypern var hos en svensk studio och Turkiet en norsk. Alltid gått super bra och jag som har koll ser så dem byter nål och allt hygieniskt och föredrar utomlands före Sverige för det finns många duktiga där. Avslutar med två bilder till, min första och en av dem jag gjorde i Cypern.

Sushi och bubbel

2019-05-31 21:06
Från klaranilsson

Hemkommen från Årsunda nu efter att ha ätit sushi och druckit bubbel med mamma och syster. Super mysigt och bra start på helgen. Har dock så ont i halsen förstår inte varför det inte försvinner.. men nu är jag helt slut haha så blir nog rätt tidig kväll trots att det är fredag. Imorgon ska jag hitta på lite kul med signe iallafall och åka och köpa blommor tänkte jag. Har fortfarande saker att packa upp eftersom jag inte varit hemma på en vecka så är mycket tvätt och det finns väl inget tråkigare. Tvättar gärna men hatar att vika undan så tvätten brukar få hänga i några veckor ibland haha. Ska däremot bli regn imorgon vilket är så tråkigt för det är min tredje lediga helg och det har varit dåligt väder hela tiden..

Hjärtmottagningen | min helg

2019-05-31 13:29
Från klaranilsson

Fick igår brev från sjukhuset från hjärtmottagningen där jag ska göra en till 24 timmars blodtrycksmätning den 12 juni. Lite drygt att göra en igen men ändå skönt att det händer något och att det tas på allvar äntligen.

Idag är det ju fredag och det ska bli så skönt med ledig helg, ska inte göra något speciellt då F är bortrest på jaktresa/jaktmässa. Jag och signe är hemma själv så blir att hitta på lite roligt med henne. Jobbar idag till 16 sen ska jag hem till mamma och hämta signe som är där och äta middag där

Alla mina läkarbesök

2019-05-28 12:09
Från klaranilsson

Nämnde tidigare att jag varit på sjukhuset väldigt mycket nu 2019.

Detta är något jag sökt för i flera år men ingen som har gjort något åt det eller ens undersökt det.
Bytte hälsocentral när jag flyttade och var först nöjd för fick veta att jag hade karpaltunnelsyndrom då jag fick sån smärta i armarna vid minsta ansträngning. Slutade gymma då det blev problem hela tiden och jag låg vaken hela nätter med den värsta smärta jag någonsin haft. Det är så obehagligt för inget hjälper eller ens lindrar och det är otrolig smärta samtidigt som jag blir förlamad i armarna. Åkte in till akuten med detta innan vi visste vad det var. (Tror inte det är karpaltunnelsyndrom ändå för aldrig hört någon annan som har såhär ont och då har jag hög smärttröskel). Det är så obehagligt att bli förlamad och ha så ont att du inte vet vad du heter, vart du är eller något. Allt jag kunde tänka var nu hugger jag av armarna för det måste vara lindrigare..

Har därför undvikit all träning som har med armar att göra, alla tunga lyft. Det strålar smärta i fingrarna till axeln. Har införskaffat mig handledsstöd som jag använt på nätterna för att avlasta och inte haft problem på ett tag nu då hoppas det blir bra nu men vill ju kunna gymma och leva ett normalt liv.

Blev otroligt besviken på akuten i Gävle också för vi kommer in 05.00 efter kontakt med 1177 hela natten som sa att vi skulle åka. Berättar att jag har så ont som jag hade och att jag inte kan röra armarna och han som tar emot kollar på oss konstigt och ska hämta en läkare. Måste även tillägga att vi var helt själv där inte en enda patient till. Han kommer tillbaks när jag sitter och gråter av smärta med en undersköterska som kollar på mig ovh säger att dom tycker vi ska avvakta. Riktigt fult för tänk om det hade varit något allvarligare än ev karpaltunnelsyndrom kanske något med hjärtat eller nå? Nä usch för dom.

Fick hjälp av en läkare över telefon sen som verkade bra. Men Fick aldrig träffa honom. Sökte igen för mina andra problem då jag är extremt trött, minnesförlust, ont i leder, ont i halsen varje dag sen september men då sa min läkare ”Det är så för kvinnor i din ålder” det var allt. Han vägrade lyssna och sa att jag var stressad med det var jag verkligen inte. Blev stressad efter detta av att aldrig få hjälp däremot. Detta var en privat hälsocentral så jag bytte för alla mina besök med läkaren blev inställda och fick ingen ny så tröttnade.

Bytte i januari men det började inte gälla förrän 1 februari. Saker hände då så jag hann inte söka hjälp för detta då jag blev sjukskriven för stress som orsakades av mitt dåvarande jobb som jag kommer gå in på en annan gång. Var på sjukhuset hela tiden kändes det som, prata med dem fler gånger varje dag på HC och dom var suverän. Sen när allt ”lagt” sig. (Inte så jag ville) sökte jag igen för detta och fick träffa en kvinnlig läkare som lyssna och inte antog att bara för att jag är tjej är det såhär det är. Vi tog prover och min sänka ligger för högt som den alltid gjort och hon upptäckte även min höga puls och då gjorde vi ett EKG, kollade blodtrycket.

EKG visade sig vara bra förutom att det går för fort. Blodtrycket låg lite högt så jag skulle få göra en 24 timmars blodtrycksmätning.

29/4-30/4

Blodtrycksmätning 24 timmar

Såg själv att det låg högt då. Hade 220/128 i blodtryck och vilopuls på 120 ungefär. Lämnade tillbaka mätaren och dom ville såklart inte släppa hem mig då det var så högt. Det ökar risken för stroke, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, njursjukdomar, demens och sämre blodcirkulation i benen. Dom funderade på att lägga in mig men eftersom jag låg hyfsat bra precis innan jag lämna tillbaka mätaren fick jag åka hem med medicin. Amlodipin 5 mg fick jag av en annan läkare än min eftersom min läkare inte var på plats då. Detta var väldigt jobbigt då jag inte ville spendera sista april såhär. Skulle köra så hade köpt alkoholfritt vin vilket var bra eftersom du inte ska dricka alkohol när det ligger sådär högt innan du får ordning på det. Brukar nästan aldrig dricka men något glas vin eller bubbel ibland kan jag ta.

Det var så skönt att få åka hem och försöka tänka på annat. Hade ont i bröstet och har haft som ett tryck under en tid nu. Tänk om jag har gått med detta länge och förra läkaren som inte ens kollade. Är så tacksam till min läkare.

En vecka senare ungefär ringde min läkare och vi bestämde att byta medicin då hon ville att jag skulle ja Metoprolol som ska sänka min puls dessutom och ta bort min migrän jag fått. Så nu äter jag metoprolol 25 mg men pulsen är forfarande runt 95 vilket är för högt så hon skulle prata med en kardiolog (läkare som är specialist på hjärtat).

Har även fått migrän medicin nu och se om den funkar annars ska vi gå vidare med det dessutom.

Nu har ni fått lite mer koll i allt detta kaos.

Nystart

2019-05-27 17:14
Från klaranilsson

Okej nu ger jag detta ett försök igen.
Kom till en fas i livet där det var mycket annat på gång hela tiden, började med ett heltidsjobb, flyttade hemifrån, osv. Saknade inte ens bloggen på bra länge men nu känner jag att det är dags igen. Har bloggat sen 2011 nu alltså 8 år av och på och det är så skönt att få skriva av sig och dela med sig av allt i ens liv. Har sett att jag har trogna läsare som kollar in på bloggen trots att jag endast skrivit 1 inlägg på hela 2018 haha.

Ni är bäst iallafall <3

Vad har då hänt i mitt liv senaste 1,5 året?

1 januari 2018 bestämde jag mig för att det var dags att flytta hemifrån. La ut på Facebook att vi sökte lägenhet. På en gång fick vi svar och flyttade in i den lägenheten 28 februari. En två på 42 kvm mitt på stan i Sandviken. Här trivdes vi helt okej, men sen insåg man allt som var fel med den lägenheten. För litet vardagsrum/kök som satt ihop, livat område, rökdoft i lägenheten hela sommaren av dem som rökte nedanför, litet badrum, en dålig bänkdiskmaskin, eluttag utan ström, ingen tvättmaskin, ingen parkering och minsta balkongen. Så vi letade nytt.

Maj 2018
Fick ett månadsvikariat efter att varit timvikarie snart ett år. Har sedan dess haft längre anställning. 6 månader åt gången. Älskade mitt jobb fram tills nu. En viss person kom och förstörde allt och allt jag behövt gå igenom är vidrigt. Någon gång kommer jag prata mer om detta men jag samlar mig och ska skriva ihop allt men det kommer ta tid, det är för nytt just nu för att jag ska orka tänka på det också. Framtidsplanerna är en bok och jag har diskuterat med förlag så vi får se i framtiden. Bytte äntligen jobb nu 1 maj efter allt som hänt, förlorade många som jag trodde var vänner speciellt en barndomsvän som gjorde det vidrigaste man kan göra. Men det är så skönt att slippa denna person idag och få ha äkta vänner kring sig. Var sjukskriven 11 februari till 15 mars pga detta och hur jag blev behandlad. Men life goes on..

Resten av 2018 har det inte varit något speciellt, rest, och försöka må bra bara.

1 december 2018
Ny lägenheten äntligen där jag alltid vela haft, en trea på 71 kvm. Efter massa strul med förra lägenheten i slutet var vi så redo för nytt.

2019 eller som jag ser det som januari-maj helvetet
Enda nya i mitt liv som var positivt var min älskade hundvalp signe som jag och F bestämde oss för att köpa 11 januari. Ljuset i detta mörker. Har även haft 1 miljon besök på sjukhuset som jag kommer berätta om.

Så nu kör vi en nystart och ser fram emot allt positivt livet har för mig framöver och all karma som kommer drabba dem som försökt förstöra mitt liv.


Stort tack till min familj som alltid funnits där, älskade F, signe och 3 av dem bästa kollegor jag haft S, A och E. Ni har funnits där genom allt och jag vet inte vad jag hade gjort utan er!<3

Rösta såhär

2018-09-09 18:17
Från klaranilsson

Äntligen börjar valet gå mot sitt slut!
Är trött på all reklam på tv, radio, i brevlådan osv.

Detta var första gången jag röstat och vet ni vad? Jag är otroligt glad för att jag inte låtit någon påverkat mig! Överallt ser jag privatpersoner och influencers som lägger ut ”rösta såhär” ”rösta rött” ”rösta inte på SD” osv

Jag kan säga att jag tänker avfölja varenda en på instagram som försöker påverka andra och nästan ”tvingar” andra vad dem ska rösta på. Jag tycker det är så fult!

Vi har demokrati och jag tycker alla ska rösta för sig själv. Det gjorde jag idag för jag tycker vår sjukvård är katastrof och det är något jag vill ska vara bättre för alla men även egenföretagare behöver få det bättre och det är det som behövs i Sverige enligt mig men jag bli lika glad oavsett för majoriteten får bestämma men till nästa val försök att inte påverka andra!

Fritt val!

❤️❤️

Thailand och koh kho khao

2017-12-13 17:50
Från klaranilsson

Nu har jag inte uppdaterat men just nu i skrivandes stund befinner jag mig i huset på koh kho khao som är en ö ca 2 h norr om Phukets flygplats, vi bor i paradis villa som är jätte mysigt ställe. Det är privata hus som hyrs ut så det är lite som en resort kan man säga ändå.

Det finns jätte bra restaurang, bar, pool, strand och solsängar som är ett måste för mig kan jag säga. Hatar att ligga på en handduk på stranden typ. Är inget fan av sand heller däremot tycker det är jobbigt att smörja sig när man är sandig och då slarvar jag betydligt mer än vid poolen. Men detta är perfekt då både pool och strand är så nära.

Finns även minigolf, motorcykel och tuk tuk moppe att hyra osv. Vi kom hit i fredags och åker till karon/kata nu på fredag och stannar där till den 26 december. Det är väldigt lugnt här och det är så skönt men kan även vara lite jobbigt under lång tid.

Om du bokar boende här hämtar dem upp en på flygplatsen. Du får även beställa på huset typ så betalar man med kort efter ca 4 dagar så väldigt smidigt och där sätter dem upp taxi också om du ska åka. Så du behöver inte ha massa kontanter då det är lite öde just här så kan du inte ta ut pengar just här tror jag.

Idag den 13/12 åkte vi med motorcykel ( ja ser ut som en moppe men det är det ej) och åkte runt på ön och till en ö som heter hula beach som var jätte mysig och vi såg även bufflar som kom och gick på stranden men även vid vägen. Det är så pass lugnt här på ön så det är inte farligt alls att köra då det knappt är någon trafik. Mer bilder kommer sen på allt annat denna resa ska bjuda på