RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-12 09:23:03

Sainsola - trebarnsmamma & fru

sainsola blogg på Nouw

När man bara vill checka ut...

2019-06-18 17:24
Från sainsola

Ja, vart börjar man?

Vi har fortfarande sjukstuga. Den ena sjukdomen avlöser den andra. Det känns som att detta aldrig kommer att ta slut. Jag är så (ursäkta min franska) förbannat jävla trött på detta nu. På riktigt. Vi har vabbat var och varannan vecka sedan i november. N O V E M B E R! När fasen ska det ta slut? Trodde faktiskt att den allra värsta sjukdomsperioden skulle vara över nu, men ack så fel jag hade. Hailey har nu fått vattkoppor. Och Tilde, som aldrig blir sjuk, har fått feber och är förkyld. Det enda positiva med detta är att de är sjuka samtidigt. Det är det enda positiva. I övrigt suger det...

Känner mig så stressad. Stressad över att jag halkar efter på jobb. Stressad över att jag  sätter mina kollegor i "skiten" pga vetskapen om att det tyvärr inte finns några vikarier. Samtidigt vet jag att jag inte kan göra något åt att barnen blir sjuka. Och som tur är, delar vi på vabbandet här hemma (tack gode gud!) Men det blir ändå en stress. Jag har så svårt att bara släppa det. Får en klump i magen när jag måste ringa och meddela jobbet att jag måste vabba. Jag vet, det är dumt. Tacksam för att jag har fina & förstående kollegor.

Denna månaden har jag vabbat + varit sjuk själv i en hel vecka. Varit borta mer än jag har jobbat. Det blir ju en fantastiskt rolig lön denna månaden. Verkligen. Lagom till semestern och allt. Fy fasen så trist.

Vi har i alla fall bokat flyg upp till pappa/morfar och Titti. Vi får nästan 2 veckor tillsammans. Det ser vi alla framemot!

Här kommer några bilder från förra sommaren i norr:

Vi lääääängtar!

Om jag får drömma och önska fritt

2019-06-16 14:43
Från sainsola

Min 35-års dag närmar sig och jag blir lika ställd när jag får frågan "Vad önskar du dig?" Önskar mig inget speciellt, men samtidigt finns det hur mkt som helst jag vill ha/behöver/drömmer om. Men tycker att det är så himla svårt att önska sig av någon annan. Brukar köpa det jag vill ha själv. Men detta är lite av det jag skulle vilja ha/drömmer om/önskar just nu:


När man väl börjar tänka efter vad man behöver och vill ha, så kommer man på det ena och det andra. Herre min skapare alltså. Vi behöver verkligen nya täcken och kuddar, då vi har kastat våra täcken nu inför sommaren. Varför har vi kastat dem? Jo, för att då måste vi köpa nytt sen när det blir svalare. Annars är det lätt att man liksom drar ut på det och sedan glömmer bort det. Behöver mer badlakan också. Men såna saker är så himla tråkiga att köpa.

Upplevelser är alltid uppskattade. Det är sånt man minns och kommer ihåg sen oxå. Jag skulle så gärna vilja göra en ny resa med min man. Få några dagar, bara han och jag. En paus från vardagen, utan några måsten. Prag-resan vi gjorde förra året var såååå underbar. På alla sätt och vis. Vi behövde det så enormt mycket. Skulle vara så himla kul att få göra om en ny resa tillsammans. Få vila, få rå om varandra och få tid för varandra. Det är inte lätt att hitta den tiden med tre barn. Det går, men det är inte lätt alla gånger.

Jag vill gå på spa, vill se någon bra spelning eller show. Jag vill göra saker. Det är nästan det allra bästa.


VAB till en helt annan nivå!

2019-01-24 12:10
Från sainsola


VABruari brukar ju vara ett återkommande fenomen vid den här tidpunkten på året. Det slår ju liksom aldrig fel. Samma tid, samma kanal. Men denna omgång av vabbandet har kommit till en heeelt annan nivå. Vi bockar av sjukdom efter sjukdom. Det är en never ending story. Och det började redan i december hos oss. Ögonen går i kors. Humöret tryter pga sömnbrist och pusslande av vab. Hjärnen är som ett russin. Brukar ju i normala fall klaga på att tiden går alldeles för fort, men just nu önskar jag att man kunde snabbspola tiden en aning. Spola förbi den här tiden då alla sjukdomar blossar upp som värst.

Barnen hinner inte bli friska förrän nästa sjukdom sätter klorna i dem. Just nu har Hailey hög feber och ögoninflammation. Hon hann gå på förskolan 3(!!) dagar innan hon drog på sig nya baciller. Eddie har äntligen börjat bli piggare nu. Han har haft feber sedan i lördags. 1,5-2 veckor hade han hunnit vara frisk då. Man blir ju bara matt av allt.






Jag längtar till sommaren!


Man får göra det bästa av situationen

2019-01-24 11:42
Från sainsola


För närvarande bor vi 5 personer i en 4:a. Det funkar. Vi sitter inte i sjön. Men visst hade ju drömmen varit en 5:a eller ett hus. Men det lär ju inte hända inom den närmsta tiden, så därför får man göra det bästa av situationen. Jag har funderat, planerat och grubblat hur man löser rummen på bästa tänkbara sätt. Hjärnan har verkligen gått på högvarv. Men jag tror att vi har hittat en lösning som passar alla parter nu. Vi kommer att behålla vårt sovrum som vi har nu. Tilde kommer att byta rum och ta Eddies nuvarande. Eddie och Hailey kommer att ta Tildes nuvarande rum. Småttingarna kommer allså att få dela rum. Vi har köpt en våningssäng till Eddie och Hailey för att få mer yta att leka på. Sedan är nästa projekt att hitta smart förvaring till småttingarna. Jag har tusen idéer i huvudet. Ska bara bestämma mig.

Till Tildes rum behövs också förvaring. Smart förvaring, eftersom att hon nu kommer att få ett mindre rum. Men även där har jag en massa idéer.



Nya bäddset till småttingarna. Hur söta?!


Skånska vintern är ju katastrof!

2018-12-10 15:20
Från sainsola

Det är den 10 december och Skåne har gröna, blöta och leriga gräsmattor. Känns helt galet. Tycker ju att jag borde ha blivit van vid detta nu, efter alla år i skåne. Men jag har svårt att acceptera gröna och leriga vintrar. Vill gärna ha lite lagom med snö, så att barnen kan vara ute och leka, åka pulka och sånt. Det är något jag kan sakna - riktiga vintrar. Trodde aldrig att jag skulle säga det, men det blir väl så när man har barn.

Har i alla fall försökt att ta mig iväg och köpa vinterskor till kidsen, men det har ju varit lättare sagt än gjort. Så det fick bli en beställning på nätet. Vad tusan gjorde man innan internethandlingen?



Med tanke på att det skånska klimatet är som det är, så får man tänka till när det kommer till vinterskor. Förra året hade barnen fodrade stövlar och klarade sig bra på det. De höll sig torra och varma om fossingarna. Men "tyvärr" har barnens fötter växt en hel del, så stövlarna var för små denna säsongen.

I år har jag köpt dessa vinterskorna från Viking till kidsen. De ska tåla kyla ner till -30 grader. Så kallt brukar det ju inte vara här nere, men man vet ju aldrig. De såg lätta ut att ta på sig, vilket är bra för Eddie när han är på förskolan. Ja, det är nog skönt för Tilde med att bara kunna "hoppa i" skorna när de ska ut på rast osv. Hoppas att de ska hålla barnen varma och torra om fossingarna.


Klickar ni på bilderna, så är det direktlänkar till skorna.


Barnens julkläder är klara!

2018-12-08 12:22
Från sainsola

I år kommer tjejerna att matcha varandra i dessa underbara klänningarna från Pompdelux. Självklart nördar jag loss & matchar strumpbyxorna också. Passade på att fynda, då det var upp till 70 % rabatt på deras kläder.



Eddie kommer att få denna skjortan + flugan och några snygga brallor till. Hade även tänkt någon snygg kofta till, men han kommer nog att svettas ihjäl då. Så jag känner väl att det är lika bra att hoppa över koftan då.


Då är det kläder till mig kvar då. Lika roligt varje år. Skjuter på det till sista minuten. Sen blir jag förbannad för att jag inte vet vad jag ska ha på mig och tänker "till nästa år ska jag vara ute i god tid med kläderna". Well, det blev inte så detta året heller... Har lite tid på mig ännu, så det ska väl lösa sig. Brukar ju oftast göra det. Men jag hatar att stressa. Nästan så att jag är allergisk mot det. Och jag får panik när det är mycket folk och varmt i butikerna. Thank god för internethandel i stunder som dessa.





Inskolning och magsjuka

2018-11-08 13:22
Från sainsola

I tisdags var det dags. Det var dagen D för Hailey. Första dagen på förskolan. Jag hade nog mer ångest än vad hon hade. Hon såg nämligen ut att ha hur kul som helst. Pillade på precis allt! Snickesnackade med polarna. Det gick väldigt smidigt. Till maten gick det väl sisådär. Hon åt inte speciellt mkt. Men jag hade inte räknat med annat. Jag vet att hon kommer att komma in i rutinerna så småningom. Till vilan gick det väldigt bra. Inom 5 minuter hade hon somnat. Som en klubbad säl. Det kan annars vara en situation som kan vara lite knepig, innan man har kommit in i rutinerna. Men det gick galant!

Dag två gick snäppet bättre. Hon åt bättre, sprang rundor och utforskade i lokalerna själv. Jag fick tips om att sitta kvar på samma ställe, så att hon kunde komma till mig om hon kände sig osäker eller så. Men hon brydde sig inte om mig. När hon sprang iväg på egen hand vinkade hon glatt och gav mig några slängpussar. Kändes så skönt. Till lunchen åt hon bättre. Köttbullar och potatismos, ett säkert kort. Även denna dagen gick vilan väldigt smidigt. Inom 5 minuter hade hon somnat. Hon sov sedan i 1 timme och 10 minuter.

Är väl medveten om att det kan komma bakslag, men det kändes väldigt skönt med en bra start i alla fall.

På kvällen igår somnade Hailey i vanlig tid. När jag och Robban skulle gå och lägga oss, strax efter 22, kräktes Hailey. Hela sängen, sig själv, på mjukisdjuren och filtarna. Först trodde jag att det berodde på allt slem i halsen, men det höll på fram till 03 inatt. Det var ju bara att inse att hon åkt på livets första magsjuka. Paniken jag kände inombords, ska vi inte ens tala om. Fy! Jag hatar magsjuka.

Men det gick rätt bra ändå. Hon har varit på bra humör idag. Ätit lite yoghurt och en halv macka, som hon har fått behålla. Inget har kommit upp ännu. Men man är ju ändå lite nojig.

Barnen är hemma från skola och förskola. Jag vill inte riskera att smitta någon så att detta sprids vidare. Har tvättat undan all tvätt från gårdagen. Tvättar händerna och försöker göra allt i min makt för att minimera risken att åka på eländet.


Julklappstips till den minsta i familjen

2018-11-07 17:06
Från sainsola

Julen närmar sig med stormsteg. Tiden bara springer iväg.

När man har barn kommer alltid frågan "vad önskar dem sig i julklapp?" Tilde och Eddie kan svara för sig själva, men Hailey är lite liten ännu. Men man kan lätt se vad hon gillar och inte gillar. Så därför tänkte jag tipsa om julklappar till små kiddos.

Den minsta i familjen är väldigt fascinerad av förskolans dockvagn. Hon kanske är lite liten ännu, men jag tror ändå att det är något hon skulle uppskatta. Hon bär, kramar och bäddar om dockorna. Jag dör lite smått när hon gör det, för att det är så rackarns sött! Av egen erfarenhet, så tänker jag en lite mer ordentlig sak, då billigare varianter har en förmåga att gå sönder och inte vara så hållbara.

Denna från Brio tyckte jag såg väldigt fin ut. Svängbara hjul fram till, vilket underlättar körningen. Handtaget går att ändra så att man får lämplig höjd på det. En aning dyr, men hellre en rejäl sak än en massa skrot. Och självklart måste hon ju ha täcke och kudde till vagnen så att hon kan bädda om sina dockor.


Denna tågbanan har jag sneglat på ett tag. Tänkte att den kunde vara en rolig grej till Hailey. Hon brukar pilla (läs förstöra) på brorsans tågbana. Jag gillar färgerna på denna och tillbehören.

Säg något barn som inte gillar att stapla och riva saker? Dessa liknar trä, men är mjuka och låter inte illa när de faller. Hur bra?! Annars kan man bli rätt trött i huvudet av allt som åker i backen.

Win win för båda parter!

Duplo är något Hailey gillar att pilla på. Hon fick lite när hon fyllde år. Men man kan väl aldrig få för mycket av det?! Det är ju bara fantasin som kan sätta gränser på ens byggande. Jag tycker själv att det är kul att bygga tillsammans med barnen.

Det var lite tips. Mer lär väl komma eftersom.

Hittar ni något intressant, så har jag som vanligt gjort direktlänkar till grejerna...så att ni slipper leta!



Astrid Lindgrens värld på höstlovet

2018-10-18 17:32
Från sainsola

Höstlovet närmar sig med stormsteg. Först hade jag ingen direkt tanke på att göra något speciellt, eftersom att jag jobbar. Tänkte mer att vi skulle ta det som det kom. Men sedan slog det mig att det är sista veckan innan det riktiga allvaret drar igång. Robban börjar jobba igen efter föräldraledigheten och Hailey ska skolas in på förskolan. Så jag ville hitta på något skoj med familjen.

Av en slump kom det upp reklam för Astrid Lindgrens värld på facebook. Klickade in på sidan och började läsa om alla aktiviteter. Vi har varit där en gång tidigare, förra året. Och vi alla tyckte att det var supermysigt! Nu kände jag att det var dags igen. Bokade stuga samt inträde för 2 dagar som en liten höstlovsöverraskning till familjen. Sedan var det snabba ryck att söka semester samt fixa hundvakt. Det sistnämnda gick väldigt smidigt. Det första gick allt annat än smidigt, men i slutändan löste även det sig. Puh!

"Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld en helt annan upplevelse än på sommaren. Träden går i en gul-röd skala och när det skymmer tänds eldkorgar och lyktor som lyser upp parken. Den friska, klara luften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. Över 90 utställare finns på plats och bjuder på traditionell småländsk marknadsstämning. Tempot är lugnt men för leklystna barn finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar."


"Alla dagar under Höstlovsöppet så bjuder vi en mängd extra aktiviteter i parken i tillägg till vårt ordinarie program. Vissa av dem är uppvisningar och vissa av dem kan man både titta på och få möjlighet att själv testa såsom exempelvis: glasblåsning, skulptera med is eller baka karameller."


Jag vet inte riktigt vem av oss som längtar mest. Men det ska i alla fall bli jättemysigt att åka iväg. Lite välbehövlig familjetid. Strosa runt i parken. Leka. Dricka varm choklad. Mys för hela slanten!


Polarn & Pyret har 20% rabatt just nu

2018-09-26 09:34
Från sainsola

Just nu har Polarn och Pyret 20% rabatt, vid köp av minst 3 varor. Jag passade på att köpa ytterkläder till Eddie. Ny skaljacka, vindfleece och en par skalbyxor. Sparade 400 kronor. Hösten kom till Skåne över en natt. Det blev lite bråttom med att fixa höstkläder till kidsen.

Nu ska jag bara hitta några ordentliga skor till herrn, sen är han klar.

Tjejerna är så gott som klara. Skor och skalbyxor är väl det som behövs till dem.