Recept:
75 g smör
2,5 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
hackade valnötter (valfritt)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.
Jag blandade även i lite hackade valnötter i smeten.
Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten när den är färdig!
Enjoy!
En lugn och skön söndagmorgon, kaffe och frukost i soffan framför serie.
Sa hejdå till killen tidigt imorse som åkte iväg på skidsemester en vecka med kompisarna, så himla konstigt och vara hemma själv en vecka nu.
Och nu, en helt oplanerad söndag, hur skönt?
Men framför allt att jag är 3 dagars ledig från jobbet, så det innebär en ledig dag imorgon också.
Vad tycker ni om de nya gardinerna som kom upp i vardagsrummet häromdan? Hon är allt duktig min kompis som hjälpte mig upp med det!
Gjorde så himla stor skillnad o få upp takskenor istället! Ääääälskar det!!
Kramkram
Ingredienser
PORTIONER: Ger 1 sats, ca 40 bullar
2 paket saffran (à 1/2 g)
2 dl socker
2 msk rom eller vatten
50 g jäst
175 g rumsvarmt smör
5 dl rumsvarm mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
800 g vetemjöl (ca 13 1/2 dl till 1 sats)
1 dl russin
mjöl till utbakning
1 ägg till pensling
Gör så här
1. Stöt ev saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret (för 1 sats). Lägg saffranet i rommen eller vattnet och rör om. Låt stå 30 minuter.
2. Skär smöret i tärningar.
3. Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok.
4. Tillsätt resten av sockret, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuter i maskin eller 20 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 60 minuter.
5. Lägg russinen i lite vatten ca 30 minuter. Sila sedan av vattnet.
6. Ta upp degen på en sparsamt mjölad arbetsbänk. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). Tryck i russinen.
7. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 225°C.
9. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Pensla med ägg precis när bullarna har kommit ut ur ugnen så får de en jättefin glans! Låt svalna på galler under bakduk.
Hej raringar!
Tänkte att jag skulle försöka bli väldigt mycket bättre på att uppdatera här inne..
Igår var det dags för ännu en lång bakdag med en fin vän! Både lussekatter, lussebullar med vaniljkräm inuti och även lite julgodis!
Sååå himla mysigt, och med lite julmusik i bakgrunden fick man ännu mer julkänsla
Hann även med en gofika innan det var dags för läggdags! Mums
En kopp kaffe åkte ner framför nyhetsmorgon innan BLT kom på besök hit för en intervju och lite foto, haha jaa herregud..
Nu ska jag slänga i mig lite frukost här framför tvn innan tjejkompisen kommer hit för lite julbak, så himla mysigt!
Kramkram
Some favorites this week with 30% off !!! Directlinks in the pictures
Use the code BLACKWEEK
10 juli, en tisdag, en ledig dag & nu denna frukosten. Mums.
& något som är mycket bättre än det är att det är mindre än 2 veckor till semestern, gud! kan man längta mer än vad jag gör.. en 4 veckors lång semester, jäklar vad underbart!
Har ni gjort något roligt i sommar än eller har ni något på g?
Hoppas ni får en underbar dag!
Kramkram
Godmorgon vänner!
Sitter nu och avnjuter denna smoothie bowlen, varför har jag inte gjort detta innan sååå gott och enkelt (och fint att se på )
Recept:
1 banan
2 dl frusen mango
1 dl kokosmjölk
Mixa ihop allt till en slät smet och häll upp.
Toppa med valfri topping
Så många av er har frågat mig vart mina jeans kommer ifrån som jag har haft på mina senaste bilder.
Och dem hittar ni HÄR
Hej fina ni som fortfarande kikar in här fast det ekar tomt som tusan..
Måste försöka att uppdatera oftare här inne, men verkligen noll inspiration just nu.. usch kan det bero på vädret just nu? jag behöver verkligen lite sol och värme NU!
Hoppas iallafall att allt är bra med er alla!
Koka gärna in på min instagram istället där jag uppdaterar dagligen [email protected]
Pusspuss