RSS - xml

Kontrollerades senast: 2020-01-02 00:16:10

johannaamandas blogg

johannaamandas blogg på Nouw

Nytt år, ny bloggstart

2020-01-01 17:39
Från johannaamandas

Under det här året har det hänt så mycket. Vi har hunnit flytta in i huset och komma i ordning. Vi har fått ett tillskott till familjen, lilla Edith, som anslöt i september.

Året avslutades tillsammans med goda vänner. Först med lite korvgrillning och sedan med trerättersmiddag och trekamp. Edith var med en stund men somnade ganska tidigt så tolvslaget firades på gatan med babyvakten runt halsen.

2019 var ett bra år, det hade sina ned- och uppgångar. Men jag ska göra allt för att 2020 ska bli bättre!

Vårinspiration

2019-03-04 14:49
Från johannaamandas

Även fast snön har fortsatt att singla ner så smått så har vårkänslorna verkligen ge sig till känna nu. Det rycker ordentligt i shoppingfingrarna nu när jag surfar runt på internet. Jag har satt ihop ett litet kollage från Zara med lite vårfina kläder.

1. Kjol 2. Sandaler 3. Skjorta 4. Jeansklänning

Helgen i några få bilder

2019-03-03 18:12
Från johannaamandas

I fredags så slopade vi fredagstacosen och körde på fredagspannkaka i stället. Det var så länge sedan vi åt och det när jag stod vid spisen och stekte för glatta livet kom jag ihåg varför. Det är så jobbigt att steka pannkakor och det tar hur lång tid som helst. Så det kommer förmodligen dröja tills nästa gång det blir pannkaksmiddag här hemma.

Igår så hade vi våra familjer (minus min lillebror) på middagsbesök som tack för all hjälp vi fått vid flytten. Jag tog inga bilder överhuvudtaget men tro mig när jag säger att vi hade dukat fint och maten var jättegod och fin!

Vintern har kommit på besök igen och det har snöat nästan hela dagen. Så idag har vi inte ens gått utanför dörren. Vilket har varit så skönt! Jag känner ett lugn i huset, jag är så nöjd med att bara vara hemma. Det kände jag aldrig i lägenheten, då kröp jag alltid på väggarna på eftermiddagen och ville ut och göra något.

Jag försökte ta lite bilder på hur vi fixat i vardagsrummet men det var svårt att få till något snyggt.

Jag är helt ärligt sugen på att ta hit en fotograf så vi får lika fina bilder som mäklaren när vi köpte huset. Men när jag tänker ett extra varv så känns det ganska så onödigt, det finns andra hål att stoppa pengarna i när man är nybliven husägare.

Hockeykväll

2019-03-01 09:38
Från johannaamandas

Jag är ingen hockeymänniska och går väldigt sällan på hockey. Blir jag medbjuden så följer jag absolut med, men jag skulle aldrig spontant föreslå en hockeymatch som aktivitet. Igår var jag och min kollega bjuden att gå på hockey i restaurangen. Buffén var jättegod och det var trevligt att kika på lite hockey också. Det var synd att Brynäs inte kunde vinna matchen, utan det blev förlängning och straffar, men en poäng fick de med sig iallafall.

Bröllopsresa del 2

2019-02-28 11:15
Från johannaamandas

Vecka 2 styrde vi kosan mot Brela. Hotellet där var det sjukaste jag har varit med om, Sentido Bluesun Berulia. Det var så fint och så lyxigt! En liten välkomstchampagne fick vi till och med. Kan verkligen rekommendera detta hotell!

Rummet var superfräscht och det var Ritualsprodukter i badrummet!!!! Jag är så lättimponerad i bland haha. Utsikten från balkongen var helt magisk.

En dag tog vi en Uber till Makarska, som vi hört var fint. Först så strosade vi runt i den någon gammal del av staden. Sen drog vi oss mot stranden. Vi hade tänkt att prova på något annat i stället för hotellet, meeeen det var helt tjockt med folk överallt. Varenda liten fläck på stranden full. Så vi käkade en varsin pizza och åkte tillbaka till hotellpoolen istället.

En kväll åkte vi upp till en restaurang i bergen som Ving rekommenderade, Kanoba Galinac. Supergod mat och härlig utsikt. Vi satt precis bredvid ett stort pensionärsgäng från Sverige, så vi snappade upp lite roliga konversationer där.


En eftermiddag så åkte vi iväg på en tur till Red Lake och Blue Lake för att sedan åka till en vingård för lite vinprovning. Jag kan inte säga vilken som var vilken, för jag tror att jag missuppfattade helt hur man skiljde dem åt. Men på vingården var det helt grymt! Så goda viner fick vi smaka! Vi köpte med oss några flaskor hem till och med, och nu funderar vi på att beställa hem lite flaskor.

Men den största delen av vår tid spenderade vi på hotellet även denna vecka. Vid poolen med en ljudbok eller lite musik. Och ibland gick vi ner och doppade oss lite i havet också.

Bröllopsresa del 1

2019-02-27 11:56
Från johannaamandas

När vi skulle boka bröllopsresa så kände vi att vi ville verkligen unna oss något riktigt trevligt. Så vi bestämde oss för att åka två veckor till Kroatien. Varken jag eller Johannes hade varit där tidigare men vi hade bara hört bra om landet.

Första veckan så bodde vi riktigt flott på ett 5-stjärnigt hotell, Le Meridien Lav hette det, cirka 30 minuter utanför Split. Det var lyx lyx lyx. Vi passade kanske inte riktigt in men gud vad fint det var! Helt fantastiskt frukost på värsta takterrassen med underbar utsikt. Bra strand och skönt att inte behöva slåss om solstolar. En dag hamnade vi till och med i en filminspelning som de hade på hotellet.

Vi tog en dagsutflykt till Split, det var helt okej. Vi är ju vana att gå mycket på våra semestrar annars eftersom att de alltid går till London. Det var lite segt att gå runt i värmen och trängas med en massa människor. Men det var riktigt fint med alla gamla byggnader och mysiga restauranger. Men det bästa var nog att gå till typ den enda badplatsen och ligga där hela eftermiddagen för att sen äta lite pizza innan vi drog oss hemåt mot hotellet igen.

Vi hade stora planer på att åka på båtturer och se en massa men det slutade med att vi stannade resten av veckan på hotellområdet. Det var mysigt att bara ta det lugnt och inte flänga runt en massa. Det som var lite tråkigt med hotellet var att det bara var hotellets restauranger som låg i närheten, så utbudet var ganska så begränsat. Det var jättegod mat och även goda drycker men det blev lite tröttsamt att bara varva mellan 3 ställen till lunch och middag.

Jag tog en hamburgare med svart bröd en dag, den smakade gott även fast den såg lite mystisk ut. I bakgrunden skymtas även Johannes burgare med rosa bröd..

Vårt nya hem

2019-02-26 11:55
Från johannaamandas

Jag ser att det är nästan 1 år sedan som jag var in här sist och skrev. Det var en hel del att stå i då, med all bröllopsförberedelse. Men kanske inte så mycket att det är rimligt att jag försvann helt från radarn, hehe. Det kommer nog dyka upp en och annan bild från bröllopet här misstänker jag.

En annan väldigt rolig grej som har hänt är att vi har blivit husägare. Vi fick nycklarna förra fredagen och har slitit med målning och inflytt sedan dess. Nu börjar det äntligen att likna ett hem och jag hoppas att vi kan vara helt färdiga med alla kartonger till denna helg som kommer. 

De här bilderna är från mäklaren och har fotas av en jätteduktig fotograf som heter Lina Westman.

Förberedelser

2018-03-08 10:10
Från johannaamandas

Jag och Johannes har blivit inbjudna på lite maskeadfest med tema 20-tal. Jag är så taggad! Jag har aldrig gått på en maskerad innan så är förmodligen därför jag är så taggad haha. Jag har testat att fixa håret ett par gånger så jag börjar få ordning på det nu och igår provade jag lite olika sminkningar. Jag ville gå all in och köra exakt som de sminkade sig på 1920-talet men jag såg inte riktigt klok ut. Johannes sa bara : "Oj!". Sen så sa han inget mer haha, så jag provade att göra lite annat som blev mycket bättre.

Första fredagen i mars

2018-03-02 07:37
Från johannaamandas

​Idag gick jag upp tidigt för att gå till gymmet och träna lite. När ska det där att man tycker att det är kul att träna? Jag kommer nog aldrig komma dit tyvärr. Men det går iallafall bättre att ta mig iväg när jag vet EXAKT vad jag ska köra när jag kommer dit. Jag har hittat ett program som jag tror jag ska börja med nu så ovilligheten att träna borde nog släppa snart. Det hoppas jag verkligen! 

Hur härligt väder var det inte i morse? Jag känner att den här dagen kommer bli bra! Åkte extra tidigt hemifrån så jag har hunnit käka lite ägg och dricka morgonkaffet i lugn och ro.

Februari so far

2018-02-09 21:08
Från johannaamandas

Nio dagar in i februari och jag har redan hunnit med en hel del! Jag har hunnit åka till Mäster Arnes och prova brudklänningar 2 gånger till exempel. Idag har jag betalat handpenning på en klänning. Så nu har jag bestämt mig. Jag har hittat min klänning. Nu är det bara att vänta i 4 månader på att den ska bli färdig.


Ingen av dem här klänningarna som jag beställde tillslut men vad roligt det var att prova