RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-23 00:17:20

Amanda Bredén

amandabreden blogg på Nouw

Min födelsedag

2019-06-22 22:52
Från amandabreden

I måndags fyllde jag 27 år. Förstår inte var tiden tar vägen.. känns som jag var 20 år igår typ.

Min födelsedag firades först med ett extrapass på Akuten, slutade dock vid 14:00 tiden så det var skönt.

Efter jobbet träffade jag mamma för lite lunch & shopping. Fick min favorit parfym, nya sandaler & två superfina pallar till huset av mina föräldrar.

På eftermiddagen åkte jag hem till Båstad sedan hade min älskling fixat bord på Sand, där vi åt på kvällen. Var jättemysigt med perfekt väder, uteservering & god mat.

Efter middagen tog vi en liten promenad nere vid Båstad hamn.



I förra veckan var vi & tittade på ett bubbelbadkar till vårt badrum som jag jättegärna ville ha & på min födelsedag överraskade Max mig med det! Blev så glad .. jag älskar ju att bada, framför allt på vintern när det är kallt & man är frusen! Fick också ett par nya Beats hörlurar

Min finaste present är ändå Max & mina två söner, bästa som finns i livet. Så tacksam för att jag har er & ser verkligen framemot att träffa lillebror i familjen snart

Hade en jättemysig födelsedag.

Vår resa till Side

2019-06-22 22:06
Från amandabreden

Tänkte uppdatera er lite om vår resa till side, det kommer en youtube från resan också men har inte riktigt hunnit färdigt med att klippa ihop den.

Vi hade en fantastisk vecka & det var verkligen välbehövligt för mig att få komma iväg på lite semester. Jag älskar ju sol & värme, trodde dock att det skulle bli lite jobbigare denna gången eftersom jag var gravid men jag bara njöt! ☀️

Jag & Milian åkte med mina föräldrar, eftersom Max hade mycket jobb där hemma så kunde han tyvärr inte följa med oss vilket var lite synd! Men ser framemot att resa med min lilla familj när bebis är kommen sen.

Vädret var kanon och temperaturen låg mellan 25-30 grader. Två dagar var det lite mulet men dock ändå varmt & inget regn, så man ska väl inte klaga. Kan verkligen rekommendera Turkiet om man vill resa i maj & ha fint väder!

Vi bodde på Sunwing Side, jag & mamma var även där i höstas så det var andra gången vi besökte hotellet. Ett jättebra hotell som är prisvärt. Det enda jag saknade lite som jag tycker är bättre på Sunwing Sandy Bay i Cypern är den glutenfria maten. Side hade en del att erbjuda men tycker Sandy Bay är snäppet bättre där!

Annars gillar jag Sunwing hotellen när man reser med barn då det finns allt för dem där & allt är verkligen anpassat för dem!

Jag längtar redan tillbaka efter sol & semester.. men nu blir det nog ingen resa förrän till våren kanske!

Namn till vår prins

2019-06-02 14:14
Från amandabreden

Det har inte varit lätt att hitta en namn som vi båda gillar, vi har använt oss mycket av en app som heter ”kinder”. Den funkar faktiskt precis som tinder fast med namn istället, fick massa bra tips där!

Här är några av namnet som vi har haft på vår lista:

Lex
Jax
Bentley
Elian
Julian
Alexio
Braden
Jamie
Lennox
Riley
Bradley
Emile

Både jag & Max gillar namn med ”x”, jag har alltid gillat Alexander men nu heter ju min storebror det så skulle bli lite jobbigt. Därför har vi valt namnet:

Alexio Schacht

Vi båda känner att detta känns rätt just nu, men vi får se när han tittar ut & vi får träffa han om det fortfarande känns bra! Men vi kallar ju han för Alexio nu så tror det blir svårt att tänka om sen!

Lördag - En vecka kvar till Side!

2019-05-11 22:47
Från amandabreden

Denna helgen har det varit väldigt mycket jobb, först ett kvällspass igår & idag har jag jobbat från 6.30-21.30. Kan inte beskriva hur skönt det var att få krypa ner i sängen nu.. tyvärr ska jag upp 05.30 till jobb igen. Känner dock att det är värt att ta mycket extrapass & jobba på nu innan mammaledigheten.

Vi åker dessutom till Side om en vecka så det ska bli riktigt skönt med sol, bad & semester. Jag är väldigt beroende av sol & värme, älskar att komma utomlands.. vill helst resa ett par gånger om året.

Nu har bebis börjat kicka ordentligt i magen, han är väldigt aktiv.. känns dock inte på utsidan av magen ännu, men det kommer nog om någon vecka.

Vi har börjat flytta en del av mina saker till Båstad nu, köket är nästan tömt så det känns skönt. Ska bli så mysigt att få vara tillsammans med mina älsklingar varje dag.

Har köpt en del ny inredning som jag tänkte visa er sen.. kommer bli så fint!

Nu ska jag sova.. natti natti

Den 24 januari, klockan 06:02

2019-05-11 22:20
Från amandabreden

Det var dagen & tiden jag ringde Max för att berätta att jag vad gravid. Vi hade väl misstänkt en del eftersom jag hade en del symtom men det blev ändå en ganska stor chock för oss båda. Vi hade pratat om barn & familj, men hade väl aldrig kunnat tro att det skulle gå sådär lätt då jag haft väldigt svårt för att bli gravid tidigare.

Cirka två veckor innan jag tog testet skriver mamma till mig & säger att Milian sagt att jag har en bebis i magen & hon undra såklart om det stämde. Nu i efterhand känns det väldigt sjukt att han visste det redan innan.

Vi diskuterade fram & tillbaka hur vi skulle göra men någonstans kände vi båda att det var menat & nu känns det mer rätt än någonsin.

Är så sjukt glad & tacksam att jag får dela detta med Max, allt stöd och kärlek han ger mig dagligen. Som många kanske vet var min förra graviditet inte lika kul då jag blev lämnad & var väldigt ensam i det hela. Det känns så kul att få uppleva detta på rätt sätt denna gången & ha någon att dela allt med.

Vi längtar tills vi får träffa vår lille älskling, kan inte fatta att Milian nu ska bli storebror.

Den 30 september är jag beräknad, men vi får se när lillebror vill titta ut.

Vecka 20 - Rutinultraljud, pojke eller flicka?

2019-05-10 12:33
Från amandabreden

Dagen var äntligen kommen, det stora rutinultraljudet som vi längtat efter!
Både jag & Max var väldigt förväntansfulla & spända på att få se vårt lilla mirakel igen.
Vi fick samma barnmorska som sist vilket kändes ganska skönt då hon kände igen oss sedan innan.
Bebisen rörde sig för fullt under hela undersökningen & allting såg normalt ut, vilken lättnad! Direkt när vi kom dit så sa jag att vi gärna önskade att få veta könet om det var möjligt. Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara svårt att se könet eftersom det gick så lätt med Milian. Men barnmorskan höll på hur länge som helst men tyvärr låg navelsträngen i vägen & sedan tog bebisen upp benet så man inte kunde se någonting. Till slut gav hon upp & vi blev väldigt besvikna då vi hade förväntat oss att vi skulle få veta, även om det inte hade någon betydelse om det var en flicka eller pojke så känns det lättare att ta till sig graviditeten när man vet könet.

Läkarstudenten som var med tog över en stund för att få prova på, sedan sa barnmorskan ”jag ska göra ett försök till, rista nu om dig ordentligt Amanda”. Jag putade upp rumpan & skakade om allting, sedan lyckades hon faktiskt få en tydlig bild & det blir en...

Lillebror!

Det var faktiskt ganska väntat, har känt på mig att det skulle vara en till liten prins eftersom jag mått väldigt likt min förra graviditet. Jag har mått extremt bra, vilket jag hört är vanligt med pojkar.. har endast gått upp 1,5 kg dessutom.

Så nu är nästa steg att hitta ett fint pojknamn.. kom gärna med förslag.

Dagen började bra...

2019-03-07 08:16
Från amandabreden

Vår dag började riktigt bra igår, packade & fixade lite på morgonen medans Milian lekte på sitt rum. Framåt förmiddagen åkte vi en sväng till Väla för att fixa några små saker jag behöver inför Thailand sedan fick Milian bestämma vad vi skulle äta så det blev hamburgare.

På eftermiddagen åkte jag ut till Jenny i Ängelholm för att fixa mina fransar. Blev så nöjd, så skönt att ha fransar nu när man ska utomlands så slipper man sminka sig. Om ni vill boka tid hos Jenny så hittar ni henne på Facebook under ”Lashes by Jenny”.

När vi kom hem så var det dags för lite mat sedan natta Milian.. läste tre godnattsagor innan han somnade. Efter drygt 20 minuter vaknar han & gallskriker och gråter.. han hade ont i örat. Ville inte alls somna igen men till slut efter lite Alvedon fick jag han till att somna. Det var ett tag sedan han hade problem med öronen nu.. hade många öroninflammationer när han var mindre.

Han verkar inte ha lika ont idag men oftast är det ju värst när man ska sova, blir nog ändå en sväng till doktorn så dem kan kika i öronen.


Collect moments,not things!

2019-03-06 08:00
Från amandabreden

Vietnam i bilder

2019-03-06 00:12
Från amandabreden

Mysdag!

2019-03-06 00:00
Från amandabreden

Idag har jag & Milian haft en riktigt mysig dag tillsammans. Det var längesedan vi bara var hemma & tog det lugnt.. sådana dagar behövs ibland. Började dagen med en god frukost & tittade på Emil i Lönneberga sedan byggde vi lite med Milians duplo och tågbana. Har också fått lite packat idag inför resan.. ska fortsätta imorgon tänkte jag.

Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med mormor som köpte med sig semlor hem & sedan tog jag en lång powerwalk medans Milian var med mormor. Känns skönt att det inte är lika kallt längre så man kan träna mer utomhus nu..föredrar cardio utomhus istället för gymmet då jag tycker det tar betydligt bättre. Tänkte skriva lite mer om träning & kost här framöver då jag vet att många uppskattar det!

Hoppas er dag varit bra! :)

Jul och nyår 2018

2019-03-05 11:27
Från amandabreden

Vårkänslor

2019-03-05 09:36
Från amandabreden

Vi har verkligen haft många fina vårdagar senaste veckorna, nu längtar jag så mycket efter vår & sommar. Sebbe tog denna bilden på mig förra veckan nere i hamnen i Helsingborg.
Så roligt att man äntligen kan börja fota lite mer utomhus igen.

God morgon

2019-03-05 09:19
Från amandabreden

Har ni sovit gott? Somnade igår när jag skulle natta Milian & vakande igen vid 23-tiden, sedan var jag ju pigg så blev några timmars tv i soffan innan jag kunde somna om.

Idag är vi lediga, så skönt efter att ha arbetat hela helgen på Akutmottagningen. Jag ska försöka packa lite eftersom jag och Max åker till Thailand på fredag. Ska bli så skönt att få komma iväg till solen med min man. Har aldrig varit i Thailand, var i Vietnam förra våren men folket där var väldigt otrevliga så tror Thailand kommer bli en bättre upplevelse.

Nu ska vi äta lite frukost, hoppas ni får en bra dag. :-)

Piratkalas

2019-03-04 20:49
Från amandabreden

Milian var på piratkalas härom veckan & var så stolt över sin tuffa kostym som pirat. ☠️

Är i fullgång nu för att planera Milians barnkalas som vi kommer ha på Leos Lekland detta året. Känns skönt att slippa ha det hemma & ha någon som fixar allt åt en. Han har själv fått välja vilket rum han ville ha, deras kalasrum är jättefina!

Kan inte förstå att min lille älskling blir 4 år.. tiden går så fort!

Ny hårförlängning!

2019-03-04 20:35
Från amandabreden

I torsdags besökte jag Petras Hårstudio i Helsingborg för att sätta i nytt löshår. Det är så skönt att alltid ha håret i nu.. tidigare höll jag på med clips men man blir ganska trött på att sätta i det varje dag.

Sist jag hade löshår i provade jag Weaving metoden, alltså när man flätar in håret. Fick höra att det inte skulle slita alls på håret men jag tyckte tyvärr det slet mycket & det kändes klumpigt i hårbotten.

Jag valde därför att sätta i hår med tejp denna gången & det känns riktigt skönt, man känner inte ens fästena när man tar på håret & det är enkelt att sätta upp m.m.

Petra är jätteduktig när det kommer till hårförlängningar så kan verkligen rekommendera henne!

Har ni saknat mig?

2019-03-04 20:27
Från amandabreden

Nu är jag tillbaka & tänkte köra igång lite med min blogg igen. Har hänt mycket i mitt liv sen jag skrev här sist & ni kommer få veta mer om det.

Hoppas ni ser framemot att följa mig här! :)
Om ni har några önskemål om vad jag ska blogga om så får ni gärna komma med lite förslag.

Påskfirande

2018-04-04 20:51
Från amandabreden

Hej,
Hoppas er påsk har varit bra. Tyvärr så bestod min påsk mest av jobb, jobbade 25 h på 2 dygn, haha! Som tur är trivs jag jättebra på akuten & har kul med alla som arbetar där även om det är en ganska ”kaos” miljö att jobba i. På långfredagen var jag & Milian hos min mormor på kalas och påskfirande, hon fyllde 78 år. Jättemysigt & träffa henne samt de andra i familjen. Milian blev glad när han fick ha på sig fina kalaskläder & äta tårta.
På kvällen hade jag & Milisen riktigt fredagsmys med popcorn & film. Annandag påsk var jag helt slut efter att ha jobbat både lör & sön, blev i alla fall lite påskfirande hos mina föräldrar. Dock har jag varit såååå förkyld så inte haft någon smak när jag äter, kändes inte jättekul när man blev bjuden på massa god mat överallt!
Träningen går inte alls bra just nu, med tanke på min förkylning samt febertoppar från & till senaste veckorna har jag inte kunnat träna alls. Känns inte alls kul med tanke på att jag ska till Vietnam på söndag.. men men, viktigaste är att bli frisk.
Idag har vi haft riktigt fint väder i Helsingborg, 12 grader & sol hela dagen! Så himla skönt, jag har tyvärr pluggat från morgon till eftermiddag men hann i alla fall med en powerwalk efter det. :-)
Nu sover min plutt & jag ska ta en dusch sedan mer plugg.. mycket att fixa denna vecka med skola, packa, Milians kalas & allt.
Puss på er

1 månad kvar till Vietnam

2018-03-06 20:54
Från amandabreden

Nu är det inte långt kvar tills jag åker med In-tense till Vietnam. Ska bli så roligt att träffa alla tjejerna igen samt Kim & Conny.. vi har verkligen blivit som en familj efter alla resor vi varit på tillsammans.

Här är lite bilder från vårt boende.. som jag längtar nu!

Spraytan

2018-03-06 20:41
Från amandabreden

I torsdags var jag hos Sofie i Höganäs & gjorde en spraytan. Finns inget bättre än att vara brun.. man känner sig mycket fräschar & piggare.

Om ni vill boka en tid hittar ni Sofie på instagram under @spraytanbysofie

Gaston Luga

2018-03-06 20:34
Från amandabreden

I samarbete med Gaston Luga har jag fått hem denna fina ryggsäck. De har jättesnygga ryggsäckar både för herr & dam.

Ni får 15% rabatt om ni uppger koden ”amanda15” i kassan.

http://www.gastonluga.com/

Polisanmälan, fillers & mys med Milian!

2018-03-06 20:32
Från amandabreden

Hej babes,

Har ni haft en bra dag? Milian vaknade med feber så vår dag började väl inte jättebra men han har ändå varit ganska glad & pigg ändå. Tråkigt att han missade knatteskutt som vi går på varje tisdag, där får de prova på olika idrotter varje gång & han älskar det. :-)

Vid lunchtid kom mamma hit för att passa Milian en stund medan jag skulle iväg på några ärenden. Har varit hos polisen idag & gjort en anmälan.. fick reda på härom dagen att någon använder mina bilder på en eskortsida för att sälja sex. Jag är rätt van nu vid att folk snor mina bilder men kände bara att det var droppen, sen har det dessutom kommit en ny lag nu när det gäller identitets stöld m.m.

Efter polisen blev det ett besök hos bästa Lena på Ego Estetica. Blev jättenöjd med resultatet, även om det tar 2 veckor innan man kan se det helt. Jag har gått hos Lena i 2 år nu & är alltid lika nöjd.. väldigt proffsig och noggrann.

Dagen avslutades med en promenad i solen med Milian.. vi gick till affären där han fick välja vad han ville eftersom han är sjuk, ett kinderägg & danonino blev det.

Nu ligger jag i soffan & kollar på serien Younger.. jätterolig faktiskt!

Natti natti

Leos Lekland

2018-01-04 20:18
Från amandabreden

Jag & Milian har haft en jättemysig & skön vecka hemma tillsammans. Har fått gjort sådant man aldrig hinner annars här hemma. Igår provade jag min nya slowcooker som jag fick av mina föräldrar i julklapp, gjorde kalops på högrev, så sjukt gott & köttet bara fall isär så mört det blev.

Idag har vi haft en mysdag tillsammans med mamma/mormor. Vi var först en runda på Leos Lekland, det var väldigt mycket folk där idag men Milian tyckte det var jättekul att få komma dit. Efter Leos åkte vi en sväng för att köpa en ny hallmatta till mig, hittade även nya fina påslakan.

Sen fick Milian välja vad vi skulle äta & han ville så klart ha hamburgare. Kvällen avslutades med ett bad hemma hos mormor.. Milian älskar att bada så det är synd att vi inte har badkar hemma.. jag kan också sakna det, speciellt nu på vintern!

Hoppas er dag har varit bra!

Puss




Ut med julen

2018-01-02 23:56
Från amandabreden

God kväll :-)

Idag har jag & Milian haft världens mysdag hemma, vi sov länge sedan låg vi kvar & tittade på Klas klättermus i sängen innan det var dags för lite frukost.

Milian har varit så duktig idag & hjälpt mig att städa bort alla julsaker & putsa fönsterna. Han har en egen liten ”städvagn” som han använder när han ska hjälpa mamma, så söt!
Även om jag älskar julen så var det faktiskt skönt att få bort allting idag.. nu längtar jag efter vår & sommaren, hoppas denna sommaren blir betydligt bättre än den förra!

Min förkylning börjar äntligen bli bättre nu så kanske kan träna imorgon eller kommande dag i alla fall! Längtar efter att få köra igång ordentligt igen.

Hoppas er dag har varit bra..

Puss

My little Pony

2018-01-02 00:26
Från amandabreden

Hur söt är inte min nya pyjamas? Är det något jag är svag för så är det myskläder, pyjamaser & sånt man kan gosa runt i hemma.. bästa som finns.

Lyxiga Underkläder

2018-01-02 00:24
Från amandabreden

Jag älskar att unna mig lyxiga underkläder. Sen jag gjorde min bröstoperation kan det vara lite svårt att hitta rätt storlekar men jag brukar hitta mina bh-ar på Hunkemöller eller Change.

Det är alltid kul att överraska sin partner med nya sexiga & fina underkläder eller outfits, sånt är viktigt i en relation tror jag för att man inte ska tappa det där lilla extra!

Happy New Year

2018-01-02 00:09
Från amandabreden

Gott nytt år till er <3

Hoppas er nyårsafton blev lika som bra min. Från början hade vi inga planera överhuvudtaget med tanke på att jag hade Milian denna nyårsafton. Men trots det blev kväll till slut jättebra.


Vi började kvällen hemma hos mina föräldrar med god mat, lite bubbel & trevligt sällskap. Milian var helt speedad, vi dansade till ”tusen och en natt” med Charlotte Perelli som är hans favorit låt just nu & tittade på raketerna.

Senare vid 23-tiden åkte vi in till stan för att möta upp lite vänner & fira in det nya året medan Milian sov kvar hos mormor & morfar. Kvällen fortsatte på nattkatten & sirocco.

Hade en jättetrevlig kväll som avslutades perfekt.

Mamma lämnade Milian här kl. 06.00 i morse.. vi somnade 05.45 så ni kan ju gissa hur pigga vi var. Men som tur är har jag en son som inte är morgonpigg så han sov till 10.30 haha.. sjukt skönt! Idag har vi bara myst, kollat film & ätit pizza.. precis som resten av Sverige!

Ha en god fortsättning & hoppas ert 2018 blir bra. <3

2017

2018-01-01 23:56
Från amandabreden


Gott nytt år!


2017 var ett riktigt bra år för min del. Jag har haft mycket tur detta året & det har hänt många positiva saker i mitt liv.

Jag hoppas 2018 kommer bli minst lika bra, har redan många roliga saker att se framemot så som resor, konserter & plåtningar. Min lilla prins fyller 3 år, det är helt sjukt så snabbt tiden går, ser framemot att få spendera ytterligare ett år med han & se han växa upp och utvecklas som han gör varje dag.

Höjdpunkter år 2017

♛ Jag har haft ett riktigt bra träningsår.

♛ Jag har varit på tre resor i USA, Cypern & Kroatien.

♛ Jag & Milians har gjort roliga utflykter tillsammans med familj/vänner.

♛ Jag besökte Astrid Lindgrens Värld med Milian, mamma & pappa. Vi hyrde en stuga & hade jättemysigt.

♛ Jag såg The Rolling Stones i Köpenhamn med min familj.

♛ Jag har varit på två bloggevent tillsammans med Alexandra.

♛ Jag fyllde 25 år & hade en jättebra kväll tillsammans med mina vänner.

♛ Jag har träffat nya personer som betyder mycket för mig.

♛ Milian kom in på en ny förskola som vi stått på kö i väldigt länge.

♛ Jag fick jobb på Akutmottagningen där jag trivs enormt bra.

♛ Jag har lyckats klara alla mina tentor & inlämningar i skolan med bra betyg.

♛ Jag hade en halloweenfest för mina vänner.

♛ Jag besökte Titanic utställningen i Malmö.

♛ Jag började på Pole dance.

♛ Jag har besöket Falkenberg Strandbad två gånger.

♛ Jag var i Göteborg med mina vänner för party & annat skoj.

♛ Jag har gjort många roliga plåtningar.

♛ Jag och Jenny jobbade på ett playboy-event & hade en jättekul utgång efteråt.

♛ Jag fick en ny lägenhet som jag & Milian trivs jättebra i.

♛ Milian fyllde 2 år & fick även gå på sin första maskerad.


Friday

2017-12-29 10:22
Från amandabreden

God morgon ❣️

Hopps ni har sovit bättre än jag, Milian har nog vaknat 10-12 gånger i natt. Han är inne i en period då han drömmer mycket just nu. Känns lite jobbigt att man knappt sovit någonting & ska jobba kväll på akuten. Har dessutom åkt på en riktig förkylning med halsont & allt, typiskt när jag hade tänkt att hinna med & träna lite nu när man är ledig från skolan.

Igår hade vi en riktig mysdag, var ute på långpromenad med kenzo & hämtade några paket på posten. Fick bland annat hem denna söta pyjamasen som ni ser på bilden, sjukt mysig! Fick också hem nya träningskläder från in-tense & en Chromecast som jag ska ha i sovrummet till tvn där.

När vi kom hem målade vi med Milians nya vattenfärger, hade disco & kollade på film. ❤️

Nu är prinsen hos sin pappa till söndag eftersom jag ska jobba.

Hoppas ni får en bra dag

Photo by Linus Söderlund

2017-12-28 10:36
Från amandabreden

I love this...

2017-12-27 19:49
Från amandabreden

Fick hem min nya baddräkt från http://in-tense.se/ härom dagen. Jag älskar färgen, kommer vara sjukt snygg i sommar när man är riktigt brun & fin.
Ni får 15% rabatt på hela sortimentet om ni uppger koden ”Amanda” i kassan.

I samarbete med In-tense