RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-11 03:22:23

Lovisa Hall

Lovisasliv blogg på Nouw

Min nya prins! E.T.

2019-06-04 10:43
Från Lovisasliv
Snart kommer min nya prins, äntligen säger jag bara! Som jag har väntat och väntat och såklart längtat!

Hästen vi köpt står för tillfället i Holland men kommer till Sverige denna veckan, så himla spännande. Han heter Els`Star men kallas E.T.

Jag tänkte skriva ett inlägg lite senare om E.T. när han har varit hemma ett tag!

London

2019-05-28 17:57
Från Lovisasliv

Back in Sweden efter en underbar helg i London tillsammans med familjen, tänkte summera helgen lite här!

Vid lunch i fredags så gick flyget från Köpenhamn till London, vi var framme ca 16 på flygplatsen. På fredagen så hittade vi inte på så jättemycket, vi var på rummet och åt pringels haha och senare mot kvällen så tog vi en uber till Soho för att hitta någon restaurang. Det blev en italiensk restaurang som var toppen, pizza och pasta tackar man ju inte nej till!

På lördagen var det shopping dax, det blev lite av en chock när man gick ut på stan och det var så mycket folk, samtidigt var det otroligt kul att shoppa i en riktig storstad. Det var otroligt varmt i lördags vilket jag inte tänkte på:/ Så inköpen som blev var ett par shorts och en tröja! Till lunch så käkade vi såklart fish and chips, tydligen var det Londons bästa fish and chips. Jag kan säga att det var väldigt gott!

I söndags var det dax för saitsing (och shopping) Vi var bland annat vid westminister bridge och Worldwar Museum. Efter några timmar var det dax för shopping. Det blev ett par skor från Adidas och lite träningskläder från nike.

På måndagen åkte vi till Harrods mest för upplevelsens skull men jag fick med mig lite shopping där ifrån med, ytliggare lite träningskläder från nike!

London var en jätterolig upplevelse och jag skulle verkligen kunna åka dit igen!

Förändring

2019-05-21 13:22
Från Lovisasliv
Jag har funderat ett tag på att göra en comeback här med bloggen eftersom jag tycker det är väldigt roligt att skriva om mina dagar och hästarna. Så lets begin!


Väldigt mycket har hänt sedan jag sist skrev något, både tråkiga och roliga saker. Jag kan först och främst berätta att jag är utanhäst och har vart i några månader. Jag tog nämnligen beslutet i sommars att sälja Fedulia. Anledningen till detta var bla att jag kände mig för stor för henne och det kändes lixom dax för oss att skiljas, det var ett tufft beslut men det känns rätt i hjärtat ändå. Fedulia och jag har gått igenom oerhört mycket tillsammans vilket gjort att vi byggt upp en stor kärlek för varandra. Efter att Fedulia blev friskförklarad så började vi träna och tävla som vi alltid velat, så under den tiden kändes det som rätt tid att sälja henne. Jag ville lixom avsluta vår tid tillsammans positivt, alltså att sälja när vi var på topp.

Fedulia har fått ett underbart hem, hon kunde inte fått det bättre. Det känns som att hon har fått det liv hon alltid behövt. Fedulia ägs nu utav en underbar familj som tar hand om henne som den prinsessa hon är.

Planen som var efter Fedulia sålts var att jag skulle köpa mig en storhäst, planen är fortfarande den samma men tiden har sprungit iväg. Jag har provridit ca 15-17 hästar (jag har tappat räkningen) och utav alla dessa så har det vart ca 3st som fallit mig i smaken. Men eftersom det är mycket som måste checkas av innan ett hästköp så har det gjort att de hästarna blivit av kryssade från listan. Jag trodde det skulle ta max 1 månad för mig att hitta en häst men istället har det tagit ca +4 månader, jag har lixom fortfarande inte köpt någon häst... Det får ta den tid det tar känner jag, finns ingen mening att stressa. Målet för iår var först att köpa häst och sedan kvala JSM som går i Strömsholm i början av juni. Men det hinner jag inte nu eftersom att kvaltiden snart är ute och jag har ingen häst.

Förhoppningsvis så har jag snart en häst jag kan träna med i sommar och kanske komma ut på någon tävling innan utomhus säsongen är slut!


På lördag händer det

2017-09-20 15:49
Från Lovisasliv

På lördag händer det, jag har taggat upp till tusen verkligen. Jag och Fedulia ska rida programridning tillsammans för första gången efter operationen. Och för vissa låter detta mesigt men för mig så är det som att tävla EM. Jag har saknat dressyr staketen så himla mycket och nu äntligen ska jag få rida in där.
Vi ska rida lätt B1.
Jag har ridit igenom programmet två gånger och båda gångerna har det gått skit bra, första gången jag red igenom det så var Fedulia väldigt svag så det gick väldigt väldigt fort. Men när jag red igenom det igår så gick det lugnt och fint och jag hade kontroll (vilket jag aldrig hade innan)

Bilden är ifrån vår allra första tävling tillsammans❤️

Vacation || dagens ritt || morgondagen

2017-09-04 21:10
Från Lovisasliv

Nu har Fedulia haft en lite mini vila på fem dagar, såklart har hon inte stått helt utan jag har gått långrundor i skogen med henne vilket gått jättebra.
Härom dagen var Mariann här och kände igenom henne och gav henne även lite behandling. Hon hade en liten låsning vid ungefär ländryggen så där fick hon tens (fast ännu bättre). Hon var även lite stel eller öm (vet inte riktigt uttrycket) på halsen vilket tydligen dom flesta dressyr hästar blir. Så på halsen fick hon laser och akupunktur, vilket hon uppskattade väldigt mycket.

Idag red jag henne för första gången efter henne vacation och det gick jättebra, jag jobbade mest med övergångar och igångsättningar mellan trav och skritt och det gick mycket bättre idag ön senaste gången jag red henne. Visst att hon bråkade en del men jag tror att det kommer att försvinna om ett tag.

Imorgon ska Fedulia tömköras av bästa Anna, längtar sååå. Det ska verkligen bli jättekul

Foto:Stina Olofsson

Jag måste fortsätta kämpa även om jag inte orkar mer

2017-08-30 15:30
Från Lovisasliv

Igår var första träningen på Fedulia efter operationen och det gick inte så jättebra. Vi gjorde mest övergångar mellan skritt och trav. Fedulia var väldigt fin i mellan åt men det var även väldigt mycket bråk, vilket var väldigt tråkigt. Jag försöker fokusera på det positiva men ibland är det väldigt svårt.
Det som var så tråkigt var att jag ville att Fedulia och jag skulle prestera vårt bäst men eftersom hon bråkade så mycket så var det lite svårt.

Jag är så trött på att behöva bråka med henne hela tiden men jag måste fortsätta kämpa även om jag just nu bara vill ge upp och gräva ner mig i en grop. Ibland tycker jag faktiskt lite synd om mig själv vilket är helt okej ibland. Jag har snart kämpat i 3år utan någon framgång. Men jag ska göra allt i min makt för att ändra på det. Både jag och Fedulia är värda att skina lite på banorna nu.

Nya stövlar (igen)

2017-08-23 18:08
Från Lovisasliv

Haha, nu har jag då köpt mitt fjärde par ridstövlar. Detta resulterar då med att jag är fattig (igen).
Men var det värt det?....
Svar:absolut det är de snyggaste stövlarna jag någonsin sett (alltså ever)

Dessutom var det ju 50%

Första galoppen || motgångar

2017-08-21 17:59
Från Lovisasliv

Idag var det första gången jag galopperade Fedulia på flera månader. Hon var som en frisk fläkt i galoppen, det gick väldigt fort men hon var absolut inte dum. (Anna du kan pusta ut, jag trillade inte av)

Jag tyckte fedulia var redo för galopp redan förra veckan med jag ville inte skynda på det så jag väntade med att göra det tills den veckan som var planerad kom.

Fedulia var lite små dryg idag i traven, hon började slänga med huvudet som hon gjorde innan operationen men jag tror bara att det är något hon har lärt sig. Veterinären sa nämligen att det skulle vara lite motgångar ibland även nu. Tex att hon fortfarande bråkar. Det som är bra nu är iallafall att jag kommer igenom det mycket enklare.

Hur vacker???

Pojkar nu är det dags att ni skärper er

2017-08-15 20:10
Från Lovisasliv

Pojkar nu är det dags att ni skärper er...

Ska tjejer, kvinnor eller flickor inte kunna få vara sig själva utan att niii ska lägga en dum eller för den delen en kränkande eller snuskig kommentar när ni går förbi.

Jag kom precis hem från en nästan perfekt spring tur. Den hade vart perfekt om ni pojkar i bilen inte hade vevat ner rutan och lagt en kommentar på hur jag såg ut, eller rättare sagt skrikigt ut den. Fy vad jag är trött på sånt här för vet ni vad om det hade varit en av samma kön som sprang där så hade jag varit 99.9% säker på att ni inte ens hade höjt en ögonbryn. Ni hade bara kört förbi utan att tänka på om han hade snygg rumpa eller hur brösten såg ut...

(Såklart så finns det ju vissa pojkar som vet hur man ska bete sig)

Ett toppen pass/video

2017-08-12 10:13
Från Lovisasliv

Igår var en riktigt bra dag för mig ovh Fnulis, det kändes super bra när jag red henne. Visst att hon bar lite stel men det var nog för att hon vilade dagen innan.

Jag började med att rida lite i paddocken (endast skritt och trav). Vi gjorde öppna, slutna, skänkelvikningar och ökningar. Hon gjorde väldigt fina skänkelvikningar och öppnor

Efter jag kände mig nöjd så skrittade jag av henne en runda runt området (och tog även en liten trav på fältet)

Kolla matchningen☝️

Här har ni även en liten film från när jag red igår