RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-27 03:23:30

MansonDust - en mammablogg om barnmode

mansondust blogg på Nouw

Barnsängar.

2019-07-26 16:44
Från mansondust

I samarbete med Solheminredning.se

Är så glad för detta samarbete, annars hade jag aldrig sett dessa sängar! Jag blev riktigt, riktigt sugen på flera av sängarna jag suttit & tittat på. Roligt med andra varianter på t.ex våningssängar än vad man annars brukar se.

Solhem Inredning har barnmöbler & barnsängar i dansk design. Möblerna är tillverkade i massiv björk & tillverkas i Europa. Märken som finns är bl.a Flexa, Sebra Interior samt Oliver Furniture. Flera av barnsängarna har integrerad förvaring som t.ex utdragslådor & förvaring i trappsteg i loftsängarna! Otroligt smart om man bor trångt eller helt enkelt vill ha lite mer förvarning. Det hade varit väldigt passande hemma hos oss!

Dear Sophie-mössor.

2019-07-10 13:19
Från mansondust

Planering till hösten! Man ska helst ligga en årstid fram hela tiden..

Ekobarn.se hade rea, eller kanske fortfarande har. Jag passade på att norpa dessa mössor till Isis & Willow. Två favoritmönster för mig! Willow har lamorna i onepiece redan men den är snart för liten tyvärr. (Se bild nedan) Isis har en hoodie med kaktusarna, bara i en annan färg.

Mössorna är rätt stora i stl faktiskt, sitter "baggy", så dom kommer att passa i många år!

BVC.

2019-06-28 13:00
Från mansondust

Jahapp, skrev ett inlägg men det försvann när Willow kom & petade. Så det orkar jag inte skriva om riktigt. Men igår var jag till BVC med Willow på 18 mån-kontroll & vaccination. Sist vi var där var i Januari så nu var det rätt spännande att se hur hon växt. Nu går ju Willow sen nästan två månader så nu går hon inte upp så mycket. Men hon följer sina kurvor. 10,3 kg & 80 cm. :)

Willow var inte glad alls där inne, hon blir blyg & arg när det kommer främlingar. Så hon skrek nästan hela tiden, förutom när hon fick bygga med lite klossar. Fick svara på om hon kan säga ord osv. Sa att hon kan säga mamma, pappa, hej, hej då, nej, aj, bajs, tack tack, docka & sånt där. Tycker att hon kan ganska mycket ord faktiskt, även om hon förstår så mycker mer än vad hon själv kan uttrycka. Willow har kommit ur sin lite jobbigare period som var i våras. Den där fasen då barn mest skriker & är väldigt onöjda. Fruktansvärt jobbigt! Nu är hon gladare. Bara det inte kommer främlingar nära. ;)

Annars då? Vi hänger på simskolan varje dag. Det är fredag idag tydligen så det blir skönt med paus i två dagar. Sen är det bara nästa vecka kvar! Woop woop!


Sommarlov!

2019-06-15 12:21
Från mansondust

Jahapp, så blev det sommarlov igen. Märkligt hur fort detta år gick, tycker ni inte? Det känns som ett par månader sen bara som Star började i gymnasiet & nu börjar hon i 2:an i Augusti. Snart 17 år. Hujeda mig.. det är alltså 17 år sedan som jag var gravid med henne, nyss fyllda 18 år. Nästa år fyller hon "vuxen". Det känns så otroligt konstigt. I sommar ska hon sommarjobba i 5 veckor, helt efter egen idé. Jag har inte sagt eller krävt något. Jag är så glad över att hon har det där i sig, att hon VILL jobba & är så sjukt duktig med tider. Jag behöver aldrig väcka henne, hon går upp när hon ska. Aldrig något bråk om det. Men där är jag likadan & var även i skolan, alltid hållt tider. Tycker det är jättejobbigt att bli sen eller komma preciiiis i tid. Vill gärna ha i alla fall 15 min till godo.

Hur som helst, sommarlov. Star slutade i torsdags. Det spöregnade & åskade. Klassen behövde inte ens komma dit men hälften gjorde det & Star valde också att åka till skolan för avslutning. Igår var det restens tur & då med avslutning i kyrkan som vanligt. Det var inget regn då. K var också ledig denna gång så vi slapp komma sist med bussen, åkte dit tidigt så vi fick sittplatser. :) Ninja slutade 6:an så nästa gång är det avslutning i annan stad då hon kommer gå i högstadiet i en ny skola precis som Star gjorde. (Högstadiet finns inte här) Första gången barnen byter skola är till 7:an. Det känns SÅ skönt i hjärtat att dom fått gå i samma skola med sina kompisar från dagis. Det fick inte jag, jag har inte ens en stad som känns som min "hemstad". Seven slutade i 4:an & Oxy slutade 1:an.

Ninja fick betyg & är godkänd i allt. I Bild & Engelska har hon B! Så himla duktig!

Dagens outfit: Isis & Willow.

2019-06-10 18:00
Från mansondust

Isis

Hoodie: Dear Sophie

Byxor: Mini Rodini

Skor: Deichmann


Willow
Jacka: Mini Rodini

Byxor: Benetton

Skor: Everest

Bank online.

2019-06-10 12:44
Från mansondust

I samarbete med Enklare.se

Som vuxen kommer det ibland tillfällen då man måste ha med banker att göra för att låna pengar, på kort eller lång sikt. Du kanske måste köpa en ny bil för att ta dig till jobbet eller för att ni blir fler i familjen & måste ha en större. Du kanske vill köpa ett hus/lägenhet & måste ansöka om lån till det för att kunna flytta? Eller du kanske måste renovera, byta taket eller bara slå till med en pool? Det finns en massa viktiga saker som man faktiskt kan behöva låna till genom sitt vuxna liv.

Jag vet själv vad knivigt det kan vara att få till möten som passar både en själv, sin ev. partner OCH bankmannen... Många av oss har ju inte tid med fysiska möten. Man ska inte behöva ta ledigt en halv dag för att matcha in ett möte på banken, där kanske det inte ens går som önskat. Man måste då boka in fler möten hos andra banker. Enklare.se samlar dina lån & du slipper krångla. Dom är experter på att förmedla lån på nätet! Du slipper alltså passa tid till banken för att kunna låna pengar. Dessutom är det gratis & bindningsfritt. Kan det bli bättre? Tveksamt.

Fullt upp.

2019-06-07 17:00
Från mansondust

Oj, nu var det länge sen jag bloggade. Tiden bara rinner ur händerna på mig!

Jag insåg förra veckan att SHIT - skolavslutning snart! Stressbeställde kläder till barnen & var orolig ett par dagar att det inte skulle hinna fram men det gjorde dom. Pust! Kläderna passar bra & alla är nöjda. Skitbra! Dom kommer vara så fina på avslutningen. Tänkte först att några skulle ha kläder dom redan har, för dom har så mycket... men kände till sist att nej, klart dom ska få nya & känna att det är något speciellt, som alltid. Oxy har så himla söta kläder alltså, ni ska få se när det är dags. Såå söt kommer han att vara!

I tisdags var Ninja på Gröna Lund med klassen. Det är en tradition i skolan att 6:orna åker dit innan sommarlovet. En sista rolig sak liksom! Samt besök i Gamla Stan (där min mormor bor så dom träffades lite snabbt) & även besök på några museer. Vid midnatt kom hon hem igen & var ledig dagen efter.

Fick samma dag mail om att Ninja kom in på kollot hon ansökt om, så i Juli blir det en vecka på det. Även några av hennes kompisar ska också dit. Kommer bli toppen! Och idag fick jag mail om att Seven & Oxy kom in på simskolan som hålls här på utebadet varje sommar. Det kommer dock bli en del spring då dom hamnat i olika grupper & går olika tider (10-tiden & 14-tiden) men men, det löser sig. Tror det håller på i tre veckor mån-fre om jag minns rätt. Det är ju kunskapskrav på simning i skolorna så lika bra att Oxy får öva lite vattenvana & Seven kanske lär sig lite mer. Han kan inte simma än även om han är mer van i vatten än Oxy. Då finns det tillfälle att låta Isis & Willow bada i babybassängen under tiden vissa dagar.


Ännu en tonåring i huset!

2019-05-23 14:56
Från mansondust

Igår fyllde Ninja 13 år! Hon börjar växa till sig, det är rolig att se. :) Hon kom 26 dagar innan beräknat datum (som var 18 Juni).

Jag minns det fortfarande tydligt, rädslan av att vakna med molande i magen & sen se blod i toan & på pappret. Inte massor men inte lite heller. Jag la mig ner direkt & trodde att moderkakan höll på att lossna. Vi åkte in & läkaren kika med ultraljud så att moderkakan satt bra osv, vilket den gjorde. Vi såg Ninjas ansikte & pussmun en snabb sväng också. Sen slog läkaren & barnmorskan vad om när hon skulle vara född. ;)

Det var min längsta förlossning i aktivt skede, det var för att hon låg högt upp tills vattnet gick 10 min innan hon föddes. Men det var skönt, jag hann med i huvudet. Minns att jag smsade mellan värkarna & barnmorskan fnissade åt mina försök att fortsätta smsa så länge som möjligt i värkarna. Ninja är den som varit minst, hon är även född tidigast, annars hade hon vägt som sina syskon, runt 4 kg. Hon var så lätt att bära på inne på BB! Hon gick ner till 2800 gram & vägde liksom ingenting på min arm. Yttepytte.. så skör! Små kycklingben. Willow är hennes kopia, precis som att Isis är en kopia av Star.

Hon var så efterlängtad. Ni anar inte.. efter att ha mist två barn halvvägs in i graviditeterna under bara 1 år så kom hon som en saknad pusselbit i mitt trasiga hjärta.

Ninja Celsia Pixi

3020 gram, 48 cm.

Kl 14:47 den 22 Maj.

Vi firade henne här hemma igår kväll. Hon hade väntat otåligt hela dagen. ;) Sen fick hon äntligen öppna sina paket! Ninja fick nog det mesta hon hade önskat sig.. jag försökte verkligen uppfylla det jag kunde. Tårtan gjorde hon dessutom själv, det är lite av en tradition här hemma att få göra sin egen tårta om man vill det.

  • Pengar.
  • En svart Pennyboard, är som en liten skateboard.
  • En ny hjälm, bästa & säkraste som affären sålde.
  • Två par knästrumpor.
  • En svart kjol.
  • Ett par skor.
  • Målarfärg & ritblock.
  • En vägglampa.
  • En väska full med olika smink, nagellack osv.
  • En stor liggande mjukiskrokodil.
  • Målarboken "Fucking Awesome".
  • En krustång.
  • En glittrig penna & ett block med pantrar.
  • Ett par örhängen med nitar.

Kaninkappa.

2019-05-08 15:00
Från mansondust

Den här sällsynta raringen är nu i mina ägor! Den är från Molo & är ett sample, alltså inte gjord i många ex alls, för många år sedan. Jag trodde att den skulle vara för liten för Isis då det stod 98/104 & tänkte att Willow kan ha den senare. Men den passar faktiskt Isis så den måste vara i en större storlek. Blev så glad när jag såg att hon kan ha den! Kappan är så himla söt. Tyget inuti är i bomull, blått med vita hästar. Kanintyget känns som manchester ungeför, fast utan ränderna då. Riktigt mysigt!

Ett fynd!

2019-05-08 07:17
Från mansondust

Ibland dyker fynd upp framför ögonen på en utan att man ens letar.

För ett tag sen köpte jag denna (Mini Rodini) av en tjej för typ ingen summa alls. Dessa vändbara jackor kostar flera, flera hundra när dom säljs nya. Den är i mycket fint skick dessutom, bara lite blekt på lilla trycket framtill. ÄLSKAR dom stora printen bak - särskilt pandan.

Än passar den ingen, lite liten för Isis & stor för Willow. Förhoppningsvis passar den bättre i höst, så just nu får den hänga & vänta. :)