RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-06-18 20:54:24

Elin Hultqvist Nilsson

elinhultqvistnilsson blogg på Nouw

Musuppfödaren som tappade kontrollen

2019-06-07 16:06
Från elinhultqvistnilsson

Den här bloggen är tydligen min sommarkatt. Skiter totalt i den när det när mörkt och kallt, lämnar den för att dö. Sedan kommer jag på sommaren och ruskar liv i den. Förlåt för en dålig och tragisk liknelse, för att vara ärlig så är faktisk fenomenet sommarkatter tyvärr den djurrättsfråga som ligger mig närmast om hjärtat.

Speaking of att missköta sina husdjur så hittade jag den här underbara artikeln.

Ändå lite relaterbart med att dra i gång ett projekt som först verkar enkelt och roligt men som sedan blir alldeles för jobbigt och man tappar kontrollen. Någon ville starta en liten musfarm, men hen råkade istället skapa en jävla musarmé som attackerar poliser.

Men sedan visar sig i ingressen att, till musuppfödarens försvar, verkar inte musarmén varit särskilt våldsam. Det verkar mer som att den polis som skickades till denna lägenhet blivit utsatt för "Lille Albert" experiment som barn. Det tillför också något att det utspelar sig i Polen. Jag vet inte exakt vad, men något.

Okej. Musuppfödaren gick precis från naiv entreprenör till fullblodspsykopat. Förstår ni ångesten av att hyra ut sin lägenhet till en sympatisk 30-åring som sedan föder upp tusen fucking möss i din etta? Uppenbarligen har inte den unga, sympatiska 30-åringen bott i lägenheten utan bara gjort detta som ett sjukt, ondsint prank. VAR är polisutredningen??? Rann det ut i sanden efter att polisen hade för svaga nerver för att besöka brottsplatsen.

Men nu finns det i alla fall en unikt möjlighet att adoptera en mus uppfödd av en polsk psykopat. Faktiskt tusen sådana möjligheter. Ärligt talat HUR ska ospecificerad djurrättsorganisation lyckas adoptera bort TUSEN äckliga möss. Är för fan svårt att hitta hem åt hundvalpar.

A new smoking generation

2018-09-18 12:29
Från elinhultqvistnilsson

Nu kommer hösten med mörker och kyla, och vi ska tänka på de i samhället som drabbas hårdast av den kommande vintern. Naturligtvis rökarna. Sommarens uteserveringar och ljumma kvällar är ett minne blott. Nu är det varma tofflor på en iskall balkong och en regnig parkeringsplats som gäller. Kanske är det måttstocken vi ska ha för att klassa någonting som ett regelrätt beroende. Går du ut i snöslask och mörker bara pågrund av ditt beroende? Då har du ett problem.

Annars är ju rökning den perfekta ingången till en hemlig klubb. I den aspekten så är jag en perfekt rökare, jag ÄLSKAR att snacka skit om överheter, eller underheter med för den delen. Det viktigaste är egentligen att de man snackar om är utanför hörbart område. Och det är ju då alla andra som inte röker, eftersom alla HATAR att vara utomhus.

I och med kommande stycke kommer jag för alltid sumpa eventuella chanser att vara anti-mobbningsambassadör på typ Friends eller Ulveus. MEN jag tror att varje arbetsplats eller skola MÅR BRA av lite skitsnack. Jag har nog byggt ca 100 % av mina vänskapsrelationer på en gemensam irritation. Skitsnack är som kärnkraft. Det är rent spel så att säga, TILLS något läcker ut för att då blir det kaos. Eller biologisk död.

Hur som helst så är det förbjudet att röka inomhus sedan 1993, det är nog den bästa reformen som har hänt samtliga, svenska arbetsplatser. Inte då för den skapat en fräschare inomhusmiljö, utan för att den minimerar risken för att skitsnacksavfall ska läcka ut med uppskattningsvis 80 %.

Med detta vill jag också ge en känga åt anti-röknings aktivismen. JA rökning kanske är otroligt farligt för hälsan och ett folkhälsoproblem och kosta massa skattepengar och blablabla. Men vi andra med rena lungor ska inte sitta på våra höga hästar och slå rökare med pekpinnar. Nej, vi ska vara TACKSAMMA att det är ett gäng som tar den för laget och delar upp arbetsplatsen under dagen. Så att skitsnacket ventileras ut med tobaksröken och som sagt försvinner, utan att riskera att läcka ut och skapa biologisk död.

Med det sagt bör och ska vi sträva efter en andel av rökare på ungefär 50 %. Så hör upp ni min dumma, jävla genaration, vi ska inte motarbeta rökningen! Vi ska lära av de som kom före oss och uppmuntra den!

Det sista paketet

2018-09-05 15:34
Från elinhultqvistnilsson

För kanske två veckor sedan insåg vi att oboy-paketet var tomt. Det hade nog varit tomt ett tag för vem är man ens som vuxen människa om man dricker oboy på en regelbunden basis. Men i varje fall så är det göttigt att ha hemma när sötsuget blir för starkt, och oboy skrevs upp på listan på kylskåpsdörren. Pontus var på både ICA och Willys utan att hitta oboy. Tyckte att det var väl märkligt att den var slut och svor över dagens småungar vars sockerintag tydligen ökad exponentiellt den senaste veckan. Men efter att ha kollat efter oboy varje gång under handlingarna en tid, så fann han den.

Det sista paketet.

En brist på kakao har ju legat som en hotfull profetia i flera år. Men vi alla blev lika förvånade när en älskad ingrediens i varje svenskt hem plötsligt försvinner bort från hyllorna i butikerna. Bara sådär. Huruvida man är andligt lagd eller inte så kan man tolka detta försvinnande som ett tecken från högre makter. Jag menar, är det en slump att en produkt, som efter Fucking Åmål mer eller mindre är ett svenskt kulturarv, mystiskt försvinner under den mörkaste valrörelsen på årtionden?

Hur som haver, så ter sig denna kollaps som alla andra kollapser. Oboy-paket börjar säljas på blocket för tusentals kronor. Min personliga gissning är att köparna är föräldrar med detta förhållanden till sina barn.

Sedan finns det ju egentligen ingen anledning till PANIK, för oboy har inte försvunnit i sviterna av MÅNGKULTURALISMEN, om nu någon mörk del av internet trodde det. Oboy kommer åter säljas igen om några veckor och då antagligen med större vinst än någonsin tidigare.

Well played.

Algoritmerna känner inte mig

2018-08-20 01:15
Från elinhultqvistnilsson

Mycket är fel med den här världen. Klimathotet, folk som inte tror på klimathotet och att jävla naturgodis är varan med högst kilopris i mataffären. Bara för att nämna några.

En annan sak som är fel är att alla, och jag menar alla, systemutveckling och IT- nissar med dyr, praktisk ryggsäck och fyrkantiga glasögon tycks tro att algoritmer är vägen att gå mot framtiden. De de uppenbarligen missat är att framtiden de går mot bara består av bränder och misär, ungefär som Scars dödscen i Lejonkungen. För ingen gillar algoritmer. Vi gillar de lika lite som vi gillar Scar.

Algortimer är all i ärlighet det störigaste med internet medräknat otaliga dödshot varje dag och personer som fortfarande använder memes från 2011.

För att algoritmerna känner inte mig. De tror de gör det däremot. De är som en person som verkligen lägger manken till för att skapa trevlig stämning och bli vän med alla, men som misslyckas fatalt pga noll social kompetens. "Åh, gillar du Håkan?" utbrister algoritmen på kafferasten och fortsätter, "Då måste jag rekommendera För sent för edelweiss, såå bra!"

*tar irriterad upp Instagram för att slippa prata men eftersom algoritmen är socialt inkompetent så fungerar det såklart inte*

"Jaså, du använder instagram för att se bilder av dina vänner. Tänk om min vän! Din tjejkompis senaste spegelselfie är ändå likadan som den förra hon la upp. Istället så skulle jag vilja ge dig ett sponsrat inlägg från Wish. VARFÖR betala så mycket pengarna i butikerna, am i right? Men här är också en inlägg från Greenpeace glöm inte att fisken dör din kapalisthora!! Här är också en fyra dagars gammal bild från en klasskamrat från sjuan! TÄNK vad sociala medier möjliggör att hålla KONTAKTEN!"

Sammanfattningsvis har jag bara tre ord till välavlönade ryggsäcks-muppar som installerar algoritmer åt Mark Zuckerbergs räkning:

Låt mig va.

Lyric prank

2018-07-28 17:58
Från elinhultqvistnilsson

Jag är 90- talist, och vanligtvis en aktiv försvarsadvokat för min generation. Jag har många gånger hävdat att, om vår generation är en bortskämd, hoverboard och snapchat- generation, så är generation som uppfostrat oss inte mycket bättre. Samt att GAMLINGAR i alla tider oroat sig över att den nya generationen missat det fantastiska de växte upp med, det vill säga TBC, barkbåtar och dockor av vedträn.

Jag har försvarat oss, må ni tro. Men fan jag börjar tappa hoppet, och det är, som med mycket annat, youtubes fel. Så kallade lyric pranks blossar upp som skogsbränder i en uttorkad skog. För mamma och övriga som är lyckligt ovetande, så innebär ett lyric prank att man tar en låt (gärna "Det brinner i bröstet" eller annan breakup-sång) och smsar sin partner med meningar från låten.

Ingen uppoffring är för stor för the CONTENT!

Det är här någonstans jag inser att 90-talisterna är sämst. Vad ska vi säga till våra kids när de frågar varför mamma och pappa inte bor ihop? "Pappa skrev med Danny Saucedos ord att han ville göra slut med mamma, som ett prank till sin youtube-kanal. Lite trist att det bröt upp ett tio-års förhållande och er barndom, MEN pappa fick ju 600 likes och 150 nya subscribers så jag skulle inte säga att det var bortkastat."

Jag är inte arg. Jag är besviken...

Recension: Sphock

2018-07-15 14:27
Från elinhultqvistnilsson

Jag laddade ner Sphock igår kväll. Ja så tråkigt liv har jag. Men mest har jag en längtan efter att vara en person som FYNDAR. En sån som springer på en stringhylla från 60-talet för 150 kr, på en loppis ute på vishan där de ännu inte insett vad som är trendigt i storstäderna. Redan från början var jag dock skeptiskt inställd till Sphock. Men jag antar att jag blivit hjärntvättad av att se deras reklam på spårvagnen varje dag på väg till skolan i typ två års tid, så laddade ner den ändå. Skapade till och med ett konto (fatta hur dedikerad jag var) och tänkte vad kan gå fel?

Mycket. Mycket kunde gå fel.

Sphock marknadsför sig själva som just den där loppisen ute på landet, där man hittar fina cyklar, kameror och märkesväskor för några hundralappar. Men det som finns utlagt i verkligheten är tvärtom. Folk säljer VÄRDELÖSA saker till alldeles för högt pris. Väldigt lite på Sphock kostar under 100 kr, i alla andra sammanhang är det billigt. Men inte här. Det är typ som att Sphock- säljarna egentligen inte vill sälja av lila ljuslyktor från Rusta och slöjarbeten från 2007 och prissätter därför skräpet efter hur fina de själva tycker det är. Vilket ofta inte är många kronor under nypris.

Alla som säljer skriver i beskrivningen om varför de inte själva vill ha denna FANTASTISKA pryl. Det står ofta rätt lite om själva produkten utan mer "Jag fick denna i julklapp men jag har redan en mixer men fanns inget kvitto, så säljer den här istället :)". Sphock är egentligen bara en bottenlös avgrund för Sveriges alla dåliga julklappar.

Men, innan ni helt dömer ut appen så ska jag också berätta att Sphock även har en annan sida. Små företag ANNONSERAR på Sphock! Och det är inte vilka sketna byggfirmor som helst som valt denna fantastiska tjänst. Utan det är ingen mindre än sierskorna, spåtanterna, häxorna (kärt barn har många namn) som annonserar ut spådomar i TAROTKORT!

Sammanfattningsvis så kanske inte Sphock är något för mig och jag kommer i och med att detta inlägget är färdigskrivet radera appen från min telefon för all framtid. MEN är du en person som längtar efter ostrukna H&M- kläder, gamla kaffebryggare, diverse slöjdarbeten och spådomar, DÅ är Sphock perfekt för dig.

Grillförbudet - det första tecknet på undergång

2018-07-09 22:56
Från elinhultqvistnilsson

Det är kväll när jag skriver detta, halv elva en ljus julikväll. Det regnade förut. Läste dödsskräck-rubriker på Aftonbladet om regnet, översvämning och massa milliliter vatten skulle det visst bli och bilden de valt var den klassiska med en person som sprang i ösregn med paraply. Men jag är besviken, för det regnade inte SÅ länge. Regnade liksom en stund och det RÄCKER inte. För vi, den stackars arbetarklassen som bor i lägenhet kan inte grilla!

Det första tecknet på undergången är grillförbudet. Borgarna kan gott stå på sina enorma altaner med kolgrill och festa på en hel gris men vi som bor i lägenhet får inte ens grilla dennis-korv i Slottsskogen. För att även om engångsgrillar erbjuder den sämsta kulinariska upplevelsen i ett i-land, så är ändå grillat mat som är kall i mitten en stark symbol för sommaren. Precis som Gyllene Tider är skit så finns det ett värde att lyssna på "Gå och Fiska" bara det är tillräckligt ljust och varmt ute.

Vi VET ju att 2018 hittills har varit en uppfylld domedagsprofetia och att Miljöpartiet frustrerat tittat på opinionssiffrorna och ba "MEN DET ÄR JU DETTA VI SAGT I 20 ÅR VARFÖR RÖSTAR INGEN PÅ OSS??!!" Tyvärr för Fridolin (och världen) så är vi helt fantastiska på att försumma miljön. Vi tar hand om miljön lika bra som en virrig 9-åring tar hand om sin fula hamster som hen bara fått för att föräldrarna är trötta på allt tjat om att skaffa ett riktigt husdjur. Men vi alla vet att den där hamstern kommer dö under en dammig malm-byrå.

Kanske hade inte hamstern dött om ägarna varit lite mer uppmärksamma. Men de kanske hade blivit uppmärksamma om hamsterns dåliga hälsa gjorde så att man inte fick grilla i Sveriges regnigaste stad.

Bild från sommaren 2018, då när vi grillade på asfalt.

Resting- ser- trevligare- ut- än- vad- jag- är- face

2018-07-06 08:00
Från elinhultqvistnilsson

Resting-bitch-face har varit på tapeten länge nu. "Alltså alla tror att jag är en bitch först, men sen uptäcker de att jag är världens snällaste, hihi!"

Ni har sagt ert nu. Ska vi prata om oss på andra sidan av spektrat nu (ja, det ska vi). Det är nämligen inte helt lätt att se ut som ett rådjur, för då förväntar sig människor att man ska vara snäll och trevlig. Så gör man dem bara besvikna, när de visar sig att man hatar folk och den enda trevlighet man besitter är inlärd falsk service-trevlighet. Ni vet servicepersonalen som säger "Inga problem, jag fixar det!" men som tänker "Fyfaan vad jobbig du ääärr!"

Andra resting- ser- trevligare- ut- än- vad- jag- är- personer har även gjort mig besviken många gånger, eftersom de ser trevliga ut får de dras med värvningsförsök från samtliga röda-korsare titt som tätt. JÄTTEbesviken blir man när någon som ser ut som Bambi är otrevlig mot en.

Jag som många andra med denna diagnos KAN inte heller ens göra ett resting-bitch-face. You can't fake that shit. Det bästa jag kan åstadkomma är att se ut som ett tjurigt barn.

Riktigt försök till ett bitch-face. BLÄNGER ju bara som om jag blivit nekad att åka Balder eftersom jag inte är 1, 40 :(

Vet inte exakt vad jag vill få fram av den här texten. Ni kan se det lite som när kvinnor diskuterar kvinnors problem i samhället och män ba "Hallååå vi har de inte heller så lätt faktiskt! Vi förväntas ju DRA UT STOLEN!!!"

Idag var jag den mannen.

3 Värdelösa nyheter

2018-07-05 12:28
Från elinhultqvistnilsson

Klassisk artikel från Aftonbladet plus. Tänk att det som får flest personer att signa upp sig för ett autogiro till Aftonbladet är dessa "vad hände sen??"- artiklar. I OCH FÖR SIG ska de ha en liten guldstjärna för de små bockarna med Ullareds-deltagarnas hemska öde efter att Kanal 5 kört i väg i sin TV-van, som man annars bara ser på film. Kvar står de med 58 tuber mjukost och håravfall. FY fan.

*Skriver bindande avtal med mitt eget blod till Aftonbladet plus*

Egentligen bör man läsa och begrunda innehållet i en artikel innan man skaffar sig en åsikt, Meeeen... fuck de. Detta är en BLOGG inte en jävla doktorsavhandling. Min slutsats är att Palmaers (ett namn som dessutom är olyckligt likt Pampers) recension är orättvis mot GW. "Den var inte lika KUUL som första", gnäller Pampers likt 14-åriga jag gjorde på alla bokrecensioner i åttan. Nä, den kanske inte var lika kul eftersom att GW inte haft det mycket roligare än att han har suttit och grubblat över olösta mord i 50 år. Var Palmes mördare dumpade mordvapnen bygger inte för bollhav, vattenrutchkanor och slush direkt.

Alltså detta är bara ett tecken på hur uttråkad den övre medelklassen är. Jag som är uppväxt på landet blir också så otroligt provocerad av stadsbor som tycker att vanliga, svenska, TRÖKIGA bondgårdsdjur är EXOTISKT. När samhället har lyckats uppnå välstånd så att ingen behöver bo i samma rum som boskap, så ska prompt något trendigt gym ta in getter och ställa de på lite hö. Bara för att kvinnor med Desigual-klänning kan skriva "Åh, vad spännande att ha yoga med getter PRECIS som i norra Indien" på Facebook.

Sjukt är också att gymmet antagligen måste HYRA in getter från närmsta bondgård, att i budgeten för 2018 ingår hyrkostnad för getter. Efter passet möter yoga-morsorna från Fiskebäck en bonde med snus i hela käften som inte tar av sig stövlarna, när han ska hämta hem sin getflock och fakturera 10 000 kr för en timme när getterna stått och tuggat på folks dyra yogamattor.

Saker man kan göra utan jobb

2018-06-20 14:32
Från elinhultqvistnilsson

Hej,

Skriver det här inlägget eftersom jag antar att det är fler än mig som sviker skattesystemet och inte bidrar ett piss till det här jävla landet, när det befinner sig i gränsen till KOLLaps. Det första man lär sig när man inte jobbar är hur jäkla lång en dag är. Hur mycket som ryms i mellan 8 och 23, hur mycket som ryms mellan måndag och fredag, födseln och döden. Och den andra saken man får lära sig vad man ska göra med all jävla tid.

1. Baka kakor. Stod igår och bakade chocolate chip cookies i bh. Idealet feministisk självständig kvinna övergick till hemmafru 1952, på TVÅ dagar. Där ser man på hur slappa ens värderingar är.

2. Lägga ner orimligt mycket tid på växter. När man jobbar köper man två kaktusar och ställer de på en byrå där de står och dammar i flera år tills nästa gång man flyttar. Utan jobb är plötsligt växterna ENS BARN. Den ekonomiska begränsningen gör också att man inte har råd att köpa nya och man lägger en halv arbetsdag på att rädda livet på de man redan har. Avgöra hur mycket vatten de vill ha, vilket fönster som lämpar sig bäst, flytta in och ut mellan lägenheten och balkongen. Förstår nu min morfar och hans fru som har utan nästan någon överdrift 200 växter hemma.

3. Blåser upp småsaker. Varenda småsak går att göra till ett EVENT. I alla fall när man berättar om vad man gjort för andra. T.ex. köpte ett puder idag, hade jag jobbat hade det varit ett ärende man gjort i förbifarten. Nu är det något jag anpassat hela min dag efter. Annan grej som man kan berätta om, hur mycket kaffe man druckit. Inget viktigt eller roligt egentligen, men om man gjort sammanlagt 7 saker på en dag blir varje komponent, om än liten, mycket viktig. Berätta för alla och varje liten grej och skapa illusionen av att du är produktiv.

4. Göra en perfekt spellista. För en människa med sysselsättning är en spellista något där man bara sparar ner låtar man tycker är bra. HAHA inte för en arbetslös! Där är spellistan komponerad med noggrannhet och eftertänksamhet. Kanske sorterad efter genre eller sammansatt för att skapa RÄTT KÄNSLA.

5. Gör en bullet journal. Extra plus på denna punkten eftersom det är TRENDIGT. Tjejer på youtube och Pinterest ritar egna typ kalendrar med tuschpennor och klistermärken. Inte alls olikt vad 8-åringar ritar på fritids MEN det tar en jävla tid, och det min arbetslösa vän har du gott om.

6. Läsa böcker. Har denna veckan läst klart lika många böcker som jag läste klart i gymnasiet. Sen kan ni ju själva gissa om det beror på att jag läser mycket eller om min estetutbildning var anpassad efter analfabeter.

7. Köp Sims. Starta sims, gör en familj. Sen har det gått en arbetsvecka.

7. Blogga. Tydligen.

Nu är vi i München

2018-04-25 22:28
Från elinhultqvistnilsson

Vi var uppe i ottan även denna morgon. Tåget gick 07 från Hamburg och innan 13 var vi i München. Idag har det varit sol och runt 20 grader här. Så direkt när vi kommit till vårt airbnb och kastade av oss ryggsäckarna som väger BLY. Alltså värsta att gå med de i en halvtimme från centralen i för varma kläder.
Men direkt efter det slängde vi på oss shorts och gick ut igen.
En väldigt mysig stad är det. Vi var i parken som är väldigt mysig. Insåg att jag trots min lantliga uppväxt verkligen uppskattar ANLAGD natur. Kan njuta så mycket mer av att strosa runt i en park och se en rabatt, än att gå ut i någon jäkla skog och trampa på barr och myror.

Vi gick och gick och gick. Planen var att vi skulle hitta någon matbutik och köpa picknick att äta i parken. Men vi hittade ingenting. Vi frågade Siri och gick till gatan där hon sa att en butik skulle finnas. Men det fanns ingen... Vi gick på riktigt runt hela centrala stan i TRE timmar innan vi hittade EN matbutik. Vart köper de sin mat?? Det slutade med att vi blev så less att vi gick till Mc Donalds. Och det var nog en av de godaste donken-måltider jag haft i mitt 20-åriga liv. Man ska ej underskatta samma snabbmatskedjor man har hemma gott folk.
Vi kom också till München samma dag som det var match mellan Bayern-München och Real Madrid. Så stan var full med folk i fotbollskläder. Men också läderhosen och andra typ tyska FOLKDRÄKTER? Är detta en grej i Tyskland? Jag har svårt att förstå mig på detta. Känner att det är som att fransmännen skulle gå på match med basker, baguette och en randig tröja.

Nu ska vi gå och lägga oss och ta en SOVMORGON. Ska man unna sig på semestern de dagarna man inte har tåg att passa. Imorgon ska vi titta på en olats där Hitler har hållit tal (sånt man gör i Tyskland ju) och dricka öl. Vilken vi ännu inte har gjort här. Så den är viktig.

Billiga nöjen

2018-04-24 23:12
Från elinhultqvistnilsson

Det är svårt att roa sig i Hamburg om det
1. Är regnigt och ganska kallt och
2. Man reser med begränsad budget och ej vill betala för att ha roligt. Kostar ett museum 10 euro känner vi bara: ”stoppstoppstopp sakta i backarna varför är det inte GRATIS HAH?? Tar ni riktigt PENGAR för att folk ska titta på era jäävla tavlor??”
Så vi köpte donuts istället. I och för sig inte heller det ett gratis nöje men det blev typ 3 euro för båda så det kändes mer värt. Dessutom blev det en fin bild. Vi känner oss klara med Hamburg nu i alla fall, och imorgon tidigt i ottan tuffar vi vidare till München.
Se detta och MYCKET MER i nästa veckas avsnitt avvv
...förlåt. Ska sova nu.

Första dygnet i Hamburg

2018-04-23 22:59
Från elinhultqvistnilsson

Efter att ha rest sen cirka 06:00, och efter fyra (!) byten med buss, tåg och färja, så kom vi till Hamburg. Halvt i chock att vi faktiskt lyckats ta oss hit. Eftersom typ allt är STÄNGT:):) på söndagar i Danmark så var det otroligt dåligt med information, den som fanns var liksom på danska, och nästan ingen jobbade. Jävla U-land...........
MEN we made it! Och vi hittade till vårt hotell lätt. Sedan gick vi runt ganska länge, och ville köpa middag på LIDL. Men nä nä även i Tyskland är Lidl-personalen hemma och tänker på Jesus (antar jag) HELA söndagen. Handla matvaror på en söndag... inte i Tyskland. Så det slutade med att vi köpte kebab på en gata nära värt hotell. Där allt som finns är mat från Mellanöstern, kebab, vattenpipor och arabiska bröllopsklänningar.

Gårdagens väder var högt över förväntan. 23 grader. Så mycket grönare än hemma med, vilket vi inte hade förväntat oss.

Idag var vi och tittade på Mahnmal St Nikolai, en kyrka som nästan helt förstördes av de allierades bomber under Andra Världskriget. Det som finns kvar är det ståtliga tornet och de yttre väggarna. Är ni i Hamburg så rekommenderar jag att man går dit en sväng. Vi betalde ingenting för det men det gav intryck på oss båda. Högg verkligen till i hjärtat att verkligen se spår av krig i en annars fredlig stad en vårdag i april.

Ett annat intryck av Hamburg är att man ser fattigdom på ett helt annat sätt än man gör i Göteborg. Människor ligger liksom på marken på en trottoar och sover med sina saker i plastpåsar bredvid sig. Under trappor och andra typer av tak så ser man madrasser och annat. Igår såg vi människor som bodde i tält på gatan. I och med att jag varit på Göteborgs gator varje dag de senaste 10 månaderna så ser jag även där hemlösa, fattiga och alkoholister, och vill inte med detta förneka att Sverige har problem med detta.. Men här slår verkligen misären en i ansiktet.

Jag tycker i allmänhet Hamburg ser ut som man tänker att det ser ut i Tyskland. Det är mycket tegel, och koppar. Tillskillnad från när jag var i Berlin så är de här mycket sämre på engelska. Som man tänker sig ja.

Det är mycket vatten här, kanaler och sånt. Och göteborgsjäntan jag är tänker att Hamburg ligger vid havet. Men det är sjöar och sötvatten. Sjukt...

Och så avslutningsvis en fin bild på de finaste jag har.❤️

Tankar 6 dagar innan avresa

2018-04-16 12:07
Från elinhultqvistnilsson

Nu är det fanimig bara sex dagar tills vi åker. Det är så sjukt. Vi började alltså planera detta i typ höstas och haft en någorlunda resplan och ambition sen kanske december/januari. Och nu är det plötsligt sista veckan i Sverige innan vi åker.

Jag är ledig denna veckan. Trodde först att det var lite överdrivet att ha en hel vecka ledigt men nu så är det så sjukt skönt att ha TID att fixa alla 100 saker som dykt upp. Varken jag eller Pontus har ju rest på det här sättet innan, och vet liksom inte hur mycket man ska planera, egentligen. För man vill ju inte stressa över allt man måste se på tre dagar, men inte heller vara helt lost i en stor stad och det slutar med att man hänger på ett deppigt hostel istället för at upptäcka Venedigs arkitektur.

Sen vet jag inte heller hur mycket man ska lägga upp om sin resa. Kommer ju ha möjlighet att blogga och instagramma, och det är ju kul, men kanske mest för sin egen skull. Rädd för att alla ens vänner ska sitta hemma och SPY på ens outfitbilder tagna utanför en sliten italiensk fasad. Eller är det inspirerande och roligt med resbilder? Jag tycker ju det. Men jag tycker också att bitmojis är något av det bästa som hänt internet. Så vad vet jag.

Men jag älskar ju fasen södra Europa. Även om jag aldrig lämnat den här kontinenten så tycker jag att det är så himla värt att stanna på kontinenten där jag skapades och föddes. Jag hade till och med sett det som ett misslyckande att dö någon annanstans. Så att mina anhöriga får frakta mitt lik över halva jorden. Bara för att jag, kommen av jord åter ska bli jord i den svenska kälen utanför en sossig, brun kyrka från den svenska folkhemmet.

Men ja. Kul med resan.

Aprilsolens vackra strålar efter pissväder i 5 månader

2018-04-08 22:39
Från elinhultqvistnilsson

Söndag idag. Vaknade med stress eftersom jag trodde det var måndag. Men sen kom jag på att det var en ledig dag och hjärtklappningen och kallsvetten avtog. Känns väl skönt att man snart ska vara arbetslös och leva loppan i Europa.

April levde upp till sitt namn idag, så vi, i likhet med alla andra som inte låg i bakfylleångest och spyor, gick vi en PROMENAD. Alltså det om något är ju ett vårtecken, när människor under 40 går ut och promenerar utan mål.

Jacka - Snodde från Pontus | Tröja - köpte på en bikbok-rea typ 2012 | Skärp - Från Ullared tror jag, hittade i nån låda. | Solglasögon - Accesories eller vafan den jävla butiken heter. De är fula egentligen så köp inte dem. | Byxor - Dr Denim. Bc Im a basic bitch |

Inlägget innehåller inga adlinks

Självklart min trogna pojkvän och fotograf som tagit med sig en kamera och fotat dessa. Har väl noll potentiell till att bli influencer eftersom jag aldrig fotar någonting. Allt jag sparar är uteslutande TOKIGA snapshats jag kan lägga upp på privata instan.

Nä, verkligen tråkigt att berätta vad man gjort under dagen. Egentligen har jag inte gjort ett piss. Det mest minnesvärda var liksom att det var sol och vi var ute och gick. Såhär kommer man tillbaka efter månader av tystnad med ett sådant här TRÖKIGT inlägg. Nä härni, nu ska jag skämmas i ett hörn till juli. Ses då!

Livet jag vill leva

2018-02-15 21:08
Från elinhultqvistnilsson

Jag och Pontus har börjat se How I met your mother. För att, tja, vi har varvat Friends typ 10 gånger och ombyte förnöjer. How I met you mother är ju också ish som Friends med skillnaden att det bara är två tjejer, de är på en bar istället för ett café och den är cirka ett decennium yngre så det är betydligt mindre sexistiska skämt.

Och ni kanske antar att plöja sitcoms inte ger mig något. Men där har ni fel. Herregud. Friends och How I met your mother har visat mig vägen för livet jag vill leva. Tror jag varit inne på detta i något annat inlägg. Men allt jag vill är att bo i en lägenhet, nära mina vänner och nära en bar eller ett cafe. Ha ett bra jobb där jag uppenbarligen inte behöver vara speciellt ofta, men som ändå finansierar kaffe / öl ute varje dag. Någon i gänget kommer ligga med någon annan, någon kommer få sparken, någon en dålig spray-tan och så vidare, och så vidare.

Och sådär ska vi hålla på. Tills jag och Pontus adopterar några jävla ungar och flyttar till ett radhusområde i någon kranskommun. Hoppas inte på Kungälv.

Jag & Ordvitsar

2018-01-09 00:56
Från elinhultqvistnilsson

Okej. Ska jag erkänna en sak om mig själv?

Komma ut ur garderoben. Inte den klassiska omtalande gay-gardroben. Tyvärr, kanske. Utan en annan garderob. Jag kommer härmed avslöja något som kommer förstöra bilden av mig som komiskt geni. Om ni nu hade den bilden (vilket ni hade).

...

Jag förstår inte ordvitsar.

Mitt förhållande till ordvitsar ter sig så jag antar det är för människor som inte förstår sarkasm. Skrattar jag åt en ordvits är det fejk, och antagligen skrattar jag bara för att passa in eller vara trevlig. Jag kan inte heller ordvitsa själv, för kan liksom inte LEVERERA. Om jag ska berätta en ordvits mumlar jag fram den osäkert och tycker inte själv den är särskilt rolig ens. Jag berättar lite stelt och säkerligen fel betonat samtidigt som jag kränker min egen humor och personlighet. Det är tydligen en trend också. De jävla ordvitsarna. Pontus tittar på klipp varje kväll på snubbar som berättar ordvitsar för varandra och skrattar så tårarna rinner... Åt att vissa ord är likadana men har olika betydelser? Om jag nu förstått ordvitsar rätt.

Jag antar att det som skaver med jävla ordvitsar är att det är skämt som sker på språkets bekostnad, istället för på någon stackare som var ett fult barn, har en ful hatt eller gjorde något jävligt dumt på en fest. Ingen behöver ens ramla eller trampa i bajs för att en ordvits ska gå hem.

Med en liten eftertanke så kanske ordvitsar helt enkelt är till för goda människor...

Aja. :)

Titta bara va kul vi har det. Och jag skrattar garanterat inte åt en ordvits.

Januari, din jävel

2018-01-04 18:55
Från elinhultqvistnilsson

Gott nytt år. Dags att blogga igen, det är 2018s nyårslöfte! NU KÖR VI!!!

Skoja.

Det är inte bara nytt år utan även en ny månad. Januari är tillbaka igen, årets i särklass rövigaste månad. Det sägs att det blir ljusare men såhär halvvägs igenom vinterhalvåret känns det mest som en vandringssägen eller bara fake fucking news. Det känns till och med mörkare nu när julbelysningen slocknar. Snö finns ingen, för det har klimatförändringarna satt stopp för, så det enda som reflekterar ljuset i vinternatten är mörka vattenpölar som blänker av gatubelysning.

Ni tycker kanske jag låter negativ nu, och det är inte fel i sak. Men jag har faktiskt all rätt att hata januari. Jag är övertygad att om januari var en person så skulle hen jobba i ett sterilt kontorslandskap, på någon myndighet. Typ skatteverket. Januari hade varit en sådan som dricker svagt kaffe och gå på 5:2 diet. Januari tycker curry är exotiskt och använder uttrycket "utomlands". Januari vill alltid ha swish för saker som typ parkering och stryker alla kläder. Januari gillar inte trasiga jeans eller tatueringar. Januaris favoritgodis är Ahlgrens bilar och det äter hen självklart bara på lördagar, om det stämmer med 5:2-dagarna såklart!). Januari luktar som klistret på kuvert smakar.

Det är alltså inte konstigt att jag inte är superpepp på att hänga med januari. Men det är lugnt, vi är ju alla tvungna liksom. Och innan vi vet ordet är det februari. Som faktiskt bara är den tredje rövigaste månaden om året!

Hur bör vi tänka angående fake-päls?

2017-11-06 20:16
Från elinhultqvistnilsson

Pälsjackor har ju blivit en jäkla trend den här säsongen. Och jag köpte ju som bekant en jag med. Ett jäkla tjat om denna jackan, tänker ni. Och ja, kanske en aning.

Min päls är fake. vilket kändes som ett otroligt självklart val. Då pälsindustrin är vidrig och känns väl sådär att vandra runt med en död mink. Men en vanlig missuppfattning är nog att fake-päls per automatik är oproblematiskt. Tyvärr, är det inte så. De flesta pälsjackorna tillverkas av akryl. Som är ett syntetiskt material med en högre miljöpåverkan än majoriteten av övriga textilier.

Vilket betyder att pälsjackan är skit oavsett. :))

För mig känns dock valet emellan äkta och akrylpäls ganska enkelt. Jag har hellre en syntetisk päls. Men vad som är viktigt att veta innan man köper en pälsjacka (eller andra plagg också för den delen), är om man verkligen vill ha jackan, hela denna och även nästa höst och vinter. Vår snabba modeindustri sätter nya trender varje säsong, vilket får oss att lättare tröttna på våra kläder, och vi köper istället nya trendplagg vi tröttnar på efter 3 månader.

Summan av kardemumman (gött uttryck), min klädkonsumtion är långt i från oproblematisk och 100% etisk. I ett slit-och-släng-samhälle är det dock skitviktigt att rannsaka sig själv för att bli bättre.

Fake och äkta. (Bild från H&M och Jackan.se)

5 Saker jag inte saknar med skolan

2017-10-30 10:00
Från elinhultqvistnilsson

Jag går ju inte i skolan längre. Tjodehadilittenlej vilket kalas det är! Istället vandrar jag runt på gator och torg med en röd reflexväst och räddar världen. När himlen öppnar sig över en händer det dock att man saknar klassrum, då de har lyxen att ha tak...

Men för att håna er som har minst en termin kvar i skolan, ska jag nu lista saker jag inte saknar.

1. Lärare som inte tog bort muspekaren från menyraden på youtube mm. Alltså typ 99,9% av alla lärare jag någonsin haft. Vi pratar om människor som har pluggat flera år på högskola och ägnat sina liv åt att sprida kunskap, men som av någon anledning inte förstår sig på denna enkla funktion.

2. Folk som trodde att det inte fanns några dumma frågor. Jo, det finns det, jag har hört flera stycken från klasskamrater under min skolgång. Och fan va jobbiga ni som ställde dem var.

3. "Okej klassen, ta fram en penna nu!" I gymnasiet använde vi datorn till typ i princip allt i skolan. Så när väl en penna kom till hands hade ingen i klassen med sig en. Och varje gång som ingen hade penna blev läraren lika irriterad och drog en djup suck över dagens ungdom. Vet inte vem som var korkad i fallet, vi eller läraren, men det är i varje fall ett jobbigt scenario jag inte saknar.

4. Att sitta på en pall i två timmar. Mycket var sämst med Munkebäck men det sjukaste var ändå att vi tvingades sitta på pallar utan ryggstöd. Dessutom hade skolan underlättat schemaläggningen genom att ge oss lektioner som var 2 timmar långa. Japp. Ren och skär sadism att låta någon sitta på en jävla pall i två timmar. Ser du en person i 20-årsåldern med hållning som Quasimodo så kan du dra slutsatsen att denna stackarn gick på Munkebäck.

5. Urkund. Fan var skolan blev jobbigare när urkund kom in i bilden. "60% är plagiat enligt urkund!" Urkund tog på sig rollen som alla skvallriga besserwisser-ungar haft i åratal. Skillnaden här var att urkund var en datorprogram, en mystisk ande som vakande över oss och våra skolarbeten med otydliga citat och källhänvisningar.

Men jag är klar med denna skiten. Haha, de va.

Pälsjacka, hund & bok

2017-10-29 15:54
Från elinhultqvistnilsson
Hej, hej Bloggen! Förlåt att jag inte uppdaterat på länge.

Så började alla mina inlägg 2000typ11? Den ständiga ursäkten trots att det bara var BFFsen och mamma som läste. Så det är väl samma som nu, förutom att mina BFFs har jobb och läser på universitet och grejer så inte ens dem har tid längre.

:(

En fin helg har man haft i alla fall. Oktobersol är fint, för man vet inte när den kommer igen. Sommarsol tar man för givet, men nu när mörka November kryper närmre ser man varje solig dag som en jävla gudagåva. De är fint. Invigde min nya pälsjacka igår också. Något skulle man ju göra med lönen. Tur att jag har Pontus dessutom som alltid tar bilder på mig, eftersom jag själv glömmer bort. Bilden till höger togs när vi gick mot Järntorget och skulle till min vän och kollega Barons konstutställning, samtidigt som solen sakta kröp neråt. Så fin bild? Tänk va, att man blivit en sådan Göteborgspatriot och älskar denna stan så mycket.

Tidigare idag var vi ute med Tilda. Lite för att jag var tvungen att komma ut ur grottan som är vårt rum någon gång under dagen. Men också för det är mysig med hund. Ända tills Pontus trampade i en lerpöl... Då vände vi kort därefter tillbaka med en lerig hund åt Pontus pappa.

Notera hur försiktigt jag går för att undvika att göra Pontus misstag.

Klickade hem boken "Sapiens" som jag håller på att läsa just nu. Tänk va att det skulle ta 18 år för mig att inse att skönlitterära böcker är skit, men att fakta är mycket mer givande att läsa. Innan jag fattade att det fanns fackböcker läste jag väl typ en bok om året. Eller läste och läste, det vill säga googlade fakta och recensioner och mer eller mindre pusslade ihop handlingen så gott jag kunde. Ska inte inspirera kids med minst en termin kvar till studenten, att ta efter mig, men kan säga att jag ändå alltid lyckades få ett bra betyg i svenska, såattteee...


Nu ska jag faktiskt läsa, på riktigt. Jag kan läsa. Det är bra och viktigt och sådär. Läs barn. Läs.

Bloggtjejen

2017-10-20 10:31
Från elinhultqvistnilsson

Idag har jag börjat dagen med att gå till frisören.

Mm, sjukt bloggigt att gå till frisören, eller frissan som folk över 40 säger. Men titta så fint det blev ändå, va?

Nu är jag inte så bloggig att detta var det enda jag hade att göra idag. Nej nu ska man jobba på på sitt riktiga jobb och bidra till samhället och världen.

Pusshaj

Skulden i våra garderober

2017-10-18 16:23
Från elinhultqvistnilsson

Inom mig finns ett uppfattning om att det "är kul att köpa saker". Som att det är kul att träffa vänner, måla, sminka sig, så är det även kul att gå i butiker och klicka hem saker. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka detta. I vårt samhälle så är shopping ett intresse. Majoriteten av våra köp är antagligen inte saker vi genuint behöver utan saker vi tycker är kul att köpa. Kombinationen "det är kul att köpa" med en industri som pumpar ut billiga slit-och-släng-produkter resulterar i, som vi alla vet, ett enormt avtryck på miljön varje år och stora företag utnyttjar billig arbetskraft i u-länder utan att ta hänsyn till mänskliga rättigheter.

Skuld och skam präglar min garedrob, fylld med spontanköpta fest-toppar jag kan räkna antalet gånger jag använt på mina 10 fingrar, svarta jeans jag byter ut 1 gång i halvåret, ohållbara material som polyester och akryl och bomull vars framställning kräver tusentals liter vatten. Det enda vi vet om våra kläders ursprung är etiketten. Bangladesh, Indonesien och Turkiet står det på tre plagg i min gardrob, en t-shirt från H&M, en spetstopp från GinaTricot och en till topp från Weekday. Att inget av plaggen har kostat över 200 kr kan jag svära på. Det enda plagget av dessa jag använt mycket och ofta är den vita t-shirten, de andra två bara ett fåtal gånger. Etiketten svarar också enbart på i vilket land plagget sytts ihop. Inte vilken fabrik, eller vilken stad. Var materialet kommer ifrån är för mig som konsument helt oklart. Låtsas vi att hela plagget framställning är från Bangladesh, så är det ändå 676 mil mellan Dhaka och Stockholm, fågelvägen. Ett av de plagg jag köpt i år är gjort 100% i bomull som framställts i kanske Pakistan, Kina, USA eller Turkiet. Det är sedan sytt. i Bangladesh där ca hälften av befolkningen (dvs 80 miljoner människor) lever i fattigdom, sedan transporterad till Sverige. Där jag "fyndade" på rea för 60 kr. Sedan dess har jag kanske använt det fem gånger, max.

Det är sjukt svårt som konsument att veta. Det enda vi egentligen kan gå på är den där etiketten. Är man insatt kanske man sträcker sig så långt för att kolla upp avd företaget själva säger sig ta ansvar för gällande hållbarhet och rättvisa. "Och det stod ju på hemsidan att de gjorde det och tyckte de var viktigt så då är det väl lugnt." Vi vet alla att det förekommer barnarbete, farliga arbetsplatser, giftiga kemikalier, enorma utsläpp och arbetare med löner som inte går att leva på i modeindustrin. Men vi bryr oss inte speciellt mycket eftersom att det är så kul att shoppa, och det är en mänsklig rättighet att få uttrycka sin stil och personlighet med kläder, typ..

Jag tycker att majoriteten av Sveriges befolkning är medvetna om mycket. Vi strävar mot jämställdhet, vi skänker mer till välgörenhet än tidigare, vi bryr oss om kost och hälsa och vill veta var vår mat producerats, 10% av befolkningen väljer dessutom helt eller delvis bort animaliska produkter enligt Djurens Rätt. Vi som konsumenter borde kunna utkräva en lika noggrann beskrivning var våra kläder kommer i från som många av oss gör med mat. Kaffepaket pryds med Fairtrade men varför görs inte kläder det? Skulle våra plånböcker inte klara en prisökning som möjliggjorde en rättvis lön för sömmerskor? Jo. Enligt boken Modeslavar av Moa Kärnstrand och Tobias Andersson Åkerblom skulle det endast handla om 6-12 kronor per plagg.

Vikt och prydligt vilar skam och skuld våra i garderober och byrålådor. Eftersom vi lever i ett samhälle där "det är kul" att köpa saker.


ANNAT BRA ATT LÄSA:

Kläder märkta med Bra Miljöval

Fakta om olika material

Modeslavar: den globala jakten på billigare kläder

Diktatur är väl inte så pjåkigt trots allt

2017-10-16 18:51
Från elinhultqvistnilsson

Fan vad man kan hata nyanser, hörni.

Tänk om allt bara vore svart och vitt i världen. Jag vet att detta i de flesta öron låter negativt, men gud vad skönt det hade varit. Om saker vore gott eller ont, bra eller dåligt, rätt eller fel. Inte lite rätt om man ser det från denna vinkeln och mer fel om man ser det från ett annat perspektiv.

Varför går vi alla runt och tycker att VI själva har mest rätt? Vi tycker vi har rätt även när vi har fel. Även när vi är okunniga om sakfrågan, så anser vi att vår känsla ändå är rätt.

Jag känner ibland att vi människor tycker för mycket. Nackdelen med demokrati är ju fan att alla bara kacklar på, "Jag tycker si. Jag tycker så." Och skriver din åsikt överallt, delar artiklar, kommer med en egen analyser trots att hen är noll insatt och dessutom är dum i huvudet.

När återinför vi kunglig diktatur och låter kungen vara den enda som har rätt?

Säga vad man vill om Nordkorea men de är i alla fall överens.

Kolla vad söt man kan vara i snapfilter trots att man låter som Hitler.

Nästa vecka: Böcker som förtjänar att brännas

Jag vet inte hur man gör

2017-10-12 18:34
Från elinhultqvistnilsson

Haft min första dag som vice teamleader idag på jobbet. För er som inte vet vad det innebär, det vill säga alla som inte jobbar på Röda Korset, så innebär det att jag är teamleader de dagar den egentliga teamleadern är på andra äventyr. Idag var första dagen och nu sitter jag och skriver på dagsrapporten. Men vet typ inte vad jag ska skriva? Så det tar typ 100 år. Känns precis som i skolan när man fick någon uppgift man inte förstod hur man skulle lösa pga att man skolkade från lektionen eller bara hade en opedagogisk lärare.

Nu när jag tänker på det är de flesta personen man träffat som varit opedagogiska arbetat som just lärare. Lite olyckligt kombo kan man tycka. Men jag gick i och för sig på Munkebäck också. (Och nej, jag tänker ej släppa den hetsen.)

Förresten kolla fejnt det var på Avenyn när solen sken i fredags. Avenyn är inte ens fin och ändå ser det så höstigt och mysigt ut.

Hej Oktober

2017-10-02 17:46
Från elinhultqvistnilsson

Igår bakade jag och Pontus kanelbullar. Med andra ord välkomnade vi verkligen den första riktiga höstmånaden med utsträckta armar med bak och hemmamys.

Igår kollade jag även igenom massa kurser som går att läsa på GU. Vet i nuläget mest att jag vill plugga något som rör samhället / världen. Hade även tyckt det vore skönt att plugga något på deltid och samtidigt kunna jobba, because cash is king. Men cirka 90% av kurserna jag tittade på var på heltid, och vet inte om jag är redo att börja plugga fullt så kort inpå gymnasiet. Hatade trots allt skolan i trean (under alla år kanske?), men har på ett sätt förträngt det och ba "plugga är ju kul, de är kuuuul att LÄRA SIG saker".

Har också så sjukt dålig koll på det här. Vet varken hur antagning eller studier funkar. Ska man ite lära sig det på gymnasiet? Eller så tänkte min skola något i stil med "De går ju för fan ESTET och det vet alla att esteter inte kan läsa ändå. Klassen innehåller fan fler diagnoser än elever, så alla kunskaper om högskola är helt onödiga."

Nu har man outat Munkebäcksgymaiset också. De var allt på tiden.

Tiden

2017-09-20 20:42
Från elinhultqvistnilsson

Jag övningskörde med mamma idag efter jobbet. Körde även förra veckan men innan dess var typ innan studenten? Fattar inte hur hela sommaren bara sprang i väg? Men i alla fall så går det bra och det är inget jag har svårt för egentligen, varken själva körningen eller teorin. Utan det r bara något som jag måste lägga TID på. Och tid har man ju av någon anledningen alltid lite av, trots att man väntar på saker, är uttråkad och rastlös.

Jag och Pontus har tydligen även missat att anmäla oss till högskoleprovet, så det blir ingen utbildning för oss. På ett sätt ändå rätt skönt pga kostar pengar och man måste plugga på det innan, och vill man ens läsa på universitetet?

Sjukt tråkigt inlägg, men är skittrött och allt jag vill ikväll är egentligen att se på Paradise Hotel och äta godis. Ha överseende. Jag jobbar faktiskt.

Måndagskväll på karneolen

2017-09-18 20:31
Från elinhultqvistnilsson

Måndag idag och seg dag på jobbet. Att jobba som värvare har verkligen sina ups and downs. De dagarna som det går bra studsar man på moln, dagar som dessa när det går trögt släpar man fötterna i marken och snubblar på kullerstenarna (faktiskt ett riktigt problem, Göteborgs Stad fixa kullerstenen på Järntorget!).

Efter jobbet mötte jag Pontus på biblioteket. Skaffade ju bibliotekskort i typ juni så var väl på tiden att jag använde det. Lånade två böcker, som dock ska vara återlämnade om tre veckor så skaffade mig helt plötsligt ett nytt stressmoment i livet när jag insåg hur snabbt jag behöver läsa. En av böckerna handlar om den billiga modeindustrin och dess konsekvenser, "Modeslavar" heter den och verkar väldigt intressant. Av det jag läst så handlar det mycket om Burma, eller Myanmar, där en del av H&M's kläder tillverkas och säljs i bland annat svenska butiker. Frågan är om jag någonsin kommer kunna köpa en tröja för 99 kr efter denna läsningen.

Ikväll är det Paradise Hotel igen. Även måndagar har sin charm.

Puss.

Septembersolen sken över Haga idag, och eftersom att ingen ville prata med mig så tog jag en bild istället.

Ful är du Göteborg, men...

2017-09-18 18:37
Från elinhultqvistnilsson

Ful är du Göteborg.

Men jag är glad att du står på en stadig jordplatta.

Kanalen må vara hälften sopor och lera, men än så svämmar den inte över och tar husgrunder och människoliv. Från din kust blåser iskalla havsvindar, men ingen så stark att den hotar våra liv. Skott i dina förorten, men inga bomber, inga masskjutningar, inga krig. Din befolkning är segregerad och har inte samma villkor, men ingen svälter, alla har rent vatten. Folk har chansen att bli gamla.

Du nedlagda hamnstad, full av misstro och ohållbarhet,

vi är dig inte tillräckligt tacksam.


Köper man jeans från BikBoken

2017-09-14 19:46
Från elinhultqvistnilsson

Gick i lite affärer igår efter jobbet. Distraherande att jobba på shoppinggator eftersom man allt för ofta sneglar in i skyltfönster och ba: "hmm, de byxorna var ganska snygga, kostar 1000 kr och de har jag inte råd med. Men ändå kanske".

Men efter jobbet hittade jag i alla fall ÄNTLIGEN en borste som är "vinklad (eller vad det nu blir på svenska) som inte kostade en halv förmögenhet (den var 50 kr billigare än en annan jag tittat på). Varför är förresten sminkborstar så satans dyrt. Jag upplevde att de var mycket billigare förr, innan bra gjort smink blev så trendigt. Det är, oavsett vad någon smink-youtuber menar, inte rimligt att köpa sminkborstar för typ 300 kr.

Köpte en highlighter också. Äntligen. Har haft en skitdålig jättelänge så UNNADE mig det.

Gillar att jag typ försvarar alla mina köp?

Provade byxor också. Hatar att köpa byxor. De är för långa, inte tighta hela vägen, töjer ut sig och är allmänt opålitliga. Provade i alla fall ett par från BikBok jag tyckte var nice. Dock kostade de 600 kr, vilket kanske inte är dyrt, men ändå ganska dyrt med tanke på att de från från BikBok? Liksom hur bra kvalité har deras kläder, och är det lönt att köpa byxor från "lågkvalitetskedjor"?

Nu vet jag inte vad jag och gubben min ska hitta på. Torsdag och inget Paradise Hotel... Vad gör man då med livet sitt?