RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-21 20:41:50

Fridlund Freja

frejafridlunds blogg på Nouw

Inredning och möbler

2019-08-21 16:46
Från frejafridlunds

Har suttit och kikat massor med möbler och inredning som jag vill ha och kommer inhandla snarast!

Tiden rusar verkligen iväg

2019-08-13 18:24
Från frejafridlunds

Inser jag ju nu då jag kollar tillbaka till sist jag skrev och inser hur galet mycket som hänt sen dess.
Skulle jag sitta och skriva och gå igenom allt så skulle jag få skriva 150 inlägg MINST och känner att jag varken har tid eller lust med det utan jag känner att jag istället får göra allt till en nystart!

Kan ju iallafall meddela att jag inte längre är umebo utan jag bor numera i Vännäs tillsammans med Andrée i våran lilla men otroligt mysiga lägenhet. Allt gick väldigt fort med flytten men det känns bra ändå. Med lilla lägenhet så menar jag verkligen lilla. Vi bor i en etta med separat kök och toalett, kan göra ett inlägg sen med lite bilder hur vi bor! Vi känner att det är alldeles lagomt för oss just nu och det blir att spara lite pengar då vi kommer undan rätt billigt med hyran då den dels är rätt liten och ligger på källarplan.

Jag jobbar fortfarande i stan dock så det blir ju att pendla än så länge. Har ju fortfarande inget körkort så det är ju självklart jobbigt men det får funka ett tag till iallafall. Jag måste verkligen ta tag i körkortet för nu vill jag verkligen ta det, så det vore otroligt skönt att få det ”bortgjort”.

Ja, vad mer ska jag säga för nu? Jag är för tillfället hemma och är jättesjuk, så det är ju inte nån höjdare men mitt immunförsvar sviker mig as usual. Dricker mängder med ingefärashot, c-vitamin, bisolvon och te. Knaprar alvedon, ipren, strepsils och tar nässpray och astmamedicin i vanlig ordning så jag hoppas att jag blir frisk SNARAST.

Andrée är på jobbet och kommer hem om ungefär två timmar och medans han är borta så tänkte jag faktiskt försöka ta tag i tvätten, städa lite här hemma och sen ta en dusch och fräscha upp mig lite. Blir knäpp av att bara ligga i sängen och jag känner mig så brutalt ofräsch efter allt snorande, hostande och febern som kommer och går.

Sen ska vi laga någon middag och bara mysa framför någon film ikväll!

Jag hoppas verkligen att jag kan hålla uppe detta med bloggen nu för jag tycker verkligen att det är jätteroligt att både läsa andras bloggar och såklart hålla min egen vid liv men jag vet inte riktigt varför jag så ofta hamnar i perioder då det bara dör ut. Så ni som fortfarande hänger kvar efter alla uppehåll får mer än gärna skriva vad ni vill se här på bloggen så kanske jag får lite pepp!;)

Hoppas ni får en fin kväll, så hörs vi snart igen!

Trött, tröttare, Freja

2018-12-10 23:29
Från frejafridlunds

Hej! Nu var det återigen ett tag sen vi hördes. Har noll ork till något om jag ska vara helt ärlig. Energinivån är OVANLIGT låg, folk och även jag börjar undra om jag kan ha någon vitaminbrist eller liknande? Något är fel iallafall, är trött och slut dygnet runt. Spelar egentligen ingen roll hur mycket eller lite jag sover, för jag vaknar och är trött(?!)

All min vakna tid går åt att jobba, äta och kolla filmer/serier. Något annat har jag för det första ingen ork till sen har jag ingen vidare lust haha.

Sen vi hördes sist har jag inte gjort mycket alls meeen jag har blivit blond igen och jag har äntligen fyllt 20 och jag har blivit firad så himla fint av Jenn och min familj, så glad och tacksam att ha dom alla i mitt liv.

I helgen blev det lugnt, brukar annars va så att vi hittar på dumheter under helgerna haha. Har kollat julkalendern, sovit, ätit och varit med Kevin och Jenn. Sen helt plötsligt var det måndag och jobb igen.

Jag och Jenn har käkat middag och sen bara degat framför tvn ikväll. Hade alldeles strax tänkt lägga mig, men ville slänga in ett inlägg först.
Hoppas ni haft en fin helg så hörs vi snart, kram!❤️

Tokigheter

2018-11-23 20:06
Från frejafridlunds

Finaste av allt, nu är småbrorsorna alltid med mig!❤️

Sova bör man annars..?

2018-11-21 01:58
Från frejafridlunds

Hellooo! Klockan är alltså kvart i två på natten och jag ska jobba imorgon(?!)

Fick ett ”il” och satte igång och tvättade, städade och rensade massor av kläder och annat skräp som bara tar plats. Och nu är jag duktigt pigg. Vet inte ens om jag borde sova, för vet att ifall jag gör det så kommer jag säkert försova mig eller vara mer död än vanligt.

Är absolut INTE en morgonmänniska, var det förr men nu är det verkligen raka motsatsen.
När jag var yngre så tyckte jag att det var jättejobbigt att vara morgonpigg, drömde om att kunna sova ut (hur konstigt låter inte det ens?) och när jag sov hos kompisar t.ex så kunde jag vakna timmar innan dom vaknade och klev upp och där låg jag uttråkad och typ rullade tummarna. Vaknade även av minsta lilla ljud, men nu vaknar jag knappt av larmet på morgonen. Har fått ladda ner en app som faktiskt gjort susen, måste lösa 3 mattetal för att stänga av larmet (och jag suger på matte) haha, det går inte att stänga av eller sänka volymen och har valt en fruktansvärt högljudd och irriterande signal så jag verkligen ska vakna.

Nog om min sömn och hur jag vaknar på morgonen hah.. Var hemma från jobbet igår med världens migrän, men idag mådde jag betydligt bättre så jobb blev det!

Har en svacka i mitt mående justnu och är rätt orolig och trött typ dyyyygnet runt, igår somnade jag 22 och vaknade ca halv 9 idag, så sova behövde jag tydligen. Försöker att hitta positiva saker och tänka på roliga saker för att komma på banan igen men justnu känns allt typ.. tråkigt? Jag fyller ju däremot 20 år på lördag och det känns bra men samtidigt känns det ”inte så speciellt”. Tycker varken födelsedagar eller högtider är speciellt märkvärdiga numera, känns som vilken dag som helst. Försöker att leva i nuet och i hopp om att snart, snaaart blir allt bättre men just nu är det faktiskt lite tungt.

I helgen tog jag det faktiskt lugnt för en gångs skull då min kropp på nåt sätt sa ifrån, och tror verkligen jag behövde det. Umgicks med familjen, käkade middag hos pappa och bara myste. Välbehövligt och skönt med en lugn helg faktiskt.

Hursom, imorgon ska jag och Jenn på homeparty som min faster och hennes polare ska ha. Ska bli jättekul och ska passa på att bebismysa då också!

Ska försöka vila alt sova en liiiiten stund så jag orkar med jobb och allt annat imorgon. Vi hörs snart igen, kram!

Full fart

2018-11-13 21:37
Från frejafridlunds

Hej på er! Var ett tag sen vi hördes sist men helt ärligt så har jag så mycket annat som rör sig i huvudet på mig justnu och bloggen hamnar inte alltid jättehögt upp på prioriteringslistan tyvärr!

Mina dagar består mest utav jobb, mat och sömn haha.. Jobbar 9-18 varje dag och har inte så mycket ork över när jag väl kommer hem. Blir mest film/serie tittande och mat sen sover jag och så är det samma visa dag ut och dag in. Vuxenlivet är inte sådär jättespännande faktiskt.

Sen vi hördes sist har jag gjort det ovannämnda och umgåtts med kompisar, festat, varit på aw och mest varit hemma.

Det slog mig faktiskt idag hur fort tiden går. Jag tycker verkligen veckorna går i snigelfart medans helgerna är över på en sekund, men over all så går tiden FRUKTANSVÄRT fort! Om 11(?!) dagar fyller jag 20 och hur galet är inte det? Känns som att jag nyss fyllde typ 15 år. Ska bli galet skönt faktiskt och som jag längtat efter detta, kan knappt förstå det själv att ”lilla jag” fyller 20 om bara några dagar..

Vet egentligen inte ens vad planen för min födelsedag är, vet typ enbart att det blir den ”obligatoriska” turen på bolaget, sen lär det väl bli party om jag känner mig själv rätt. Fyller ju dessutom år på en lördag så det passar ju perfekt.

Jag och min kompis Jacop har pratat lite om att ha en gemensam fest lite längre fram och det lär bli svinkul!

Har inte så mycket att uppdatera er om för tillfället men tänkte iallafall skriva ett inlägg så ni har lite koll på läget. Är helt slut efter idag så tänkte faktiskt ta och lägga en ansiktsmask, kolla någon serie och sova. Hoppas ni haft en fin dag så hörs vi snart igen, kram!

Lördag

2018-10-20 15:34
Från frejafridlunds

Hej! Sitter på bussen påväg till Nordmaling för att hälsa på en sväng ”hemma”. Känns så otroligt konstigt att åka åt det hållet nu för tiden, trots att jag bodde där i 7 år så känns det nånstans så overkligt att jag bott där nu efter att jag flyttat hemifrån och tillbaka till Umeå.

Det ska bli supermysigt att få rå om dom en stund och surra om allt som hänt och händer i livet, vi har inte setts supermycket sen jag flyttade så det är verkligen på tiden.

I förrgår for jag till Linnéa och Marcus efter jobbet och fick träffa nyaste tillskottet i familjen, lilla Charlie! Så otroligt liten och så galet söt. Hann även träffa Thilde en sväng innan hon skulle lägga sig och hon blev plötsligt så stor nu när Charlie kom. Börjar bli många kusiner för mig nu, har hela 16 stycken nu haha..

Ska träffa dom imorgon igen och även pappa m familj ska dit så får träffa dom också, super mysigt!

Hur ligger det egentligen till?

2018-10-18 01:31
Från frejafridlunds

Har länge suttit och funderat om och framförallt HUR jag ska skriva detta inlägg men jag har valt att göra det nu främst för min egen skull då jag gärna slipper att ständigt få frågor om det och att det ska spekuleras om det till höger och vänster.

Vissa som läser vet, uppenbarligen andra inte. Och det gäller såklart Jocke. Får ofta frågor, även kommentarer om varför man inte längre får se honom och varför han inte nämns längre och en hel del annat. Att jag skriver det här inlägget för att klargöra saker och ting har ju såklart inte enbart med frågor jag får här på bloggen att göra men dels det och såklart runt om mig i vardagen.

Vet ju att en hel del av folk som undrar men kanske inte vågar fråga läser min blogg så därför väljer jag att skriva ut det här. Det har ju förvisso gått en rätt lång tid men som många av er kanske vet, har listat ut eller HÖRT så har jag och Jocke gått isär och det gjorde vi redan i Maj. Det var en hel del anledningar som tillslut gjorde att vi gled isär, bråkade mycket och faktiskt betedde oss som skit emot varann. Och när vi båda två hade dragit ner varann så pass mycket som vi gjort så fanns det inte riktigt mycket kvar av ”oss”.

Tänker självklart inte gå in på mer specifika detaljer om varför för jag känner att det är rätt så personligt och dom som vet varför är helt enkelt folk i vår närhet som man mer eller mindre haft ”skyldighet” att berätta för varför det blev som det blev. Mycket har jag och säkert även han lämnat osagt till folk i vår närhet för att alla behöver inte veta precis allt.

Men så är iallafall läget och det är väl till stor del därför jag också varit rätt frånvarande ett bra tag här på bloggen. Jag har inte riktigt haft ork eller lust då man varit tvungen att pussla ihop alla bitar i livet igen för kan med handen på hjärtat säga att det blev kaos och jag hamnade i en rätt oklar sits i livet och det har varit en hel del att reda ut. Jag tog över lägenheten så jag bor kvar här och Jocke tog Lykke och flyttade hem igen. Hur konstigt det än kan låta så är det inte så lätt att bara ”göra slut” när man har ett gemensamt boende, en hund tillsammans och massor av annat. Vi har ingen kontakt idag iallafall och det är nog det bästa för oss båda.

Trodde aldrig att jag skulle ta beslutet att vi skulle gå isär men det skadade nog oss båda mer i slutet än vad det gynnade oss eller hur man ska säga. Jag saknar såklart Lykke otroligt mycket och det har varit tufft att inte längre ha henne som en del av sitt liv. Ibland saknar jag även många ifrån Jockes familj då man hann komma dom väldigt nära.

Allting håller inte för alltid och det är något man helt enkelt får lära sig att leva med. Vart ett mycket längre inlägg än jag trodde men känner bara att jag vill slippa fler frågor och sen ser jag ju såklart hellre att folk som undrar något om det frågar mig och inte drar sina egna slutsatser utav det hela. Känner att jag har fått sagt det jag vill säga och nu hoppas jag att ni som undrat/undrar har fått era svar. Jag har gått vidare och mår faktiskt bra, jag önskar dock att vi hade kunnat skött saker och ting snyggare och mognare, men det är redan förbi och det är svårt att få saker ogjort.

Äntligen levande

2018-10-16 23:53
Från frejafridlunds

Heej! Dramatisk rubrik, jag vet haha MEN alltså senaste veckorna har varit ett rent helvete. Märker att det nästan bara blir negativitet när jag väl skriver men jag är inte mer än människa och livet är inte så jäkla glassigt alla dagar.

Det har varit tjafs, bråk, mycket blandade känslor och sen blev jag galet sjuk som grädden på moset också. Tjafs och sånt som varit tänker jag inte ens dra upp för det känns väldigt oviktigt nu och också rätt personligt.

Hursom, förra fredagen så vaknade jag med världens halsont men drog iväg på jobbet ändå och kämpade mig igenom dagen och käkade alvedon, ipren och halstabletter. Efter jobbet så var det dags för aw och jag var så sjukt taggad. Men jag började frysa mer och mer och få ont i kroppen så hann inte mycket mer än att käka lite pizza och dricka någon cider innan världens bästa Mimmie&Elias kom och hämtade mig och körde hem mig. Hade 40 graders feber och låg och frös massor men sen kom Valter hit eftersom han var i Umeå på jobb. Han sov här och det var kul att få umgås med han igen trots att jag inte var pigg alls.

Och på det så vart vi utan internet i lägenheten så både jag och Jenn höll på bryta ihop, fanns inget att titta på då vi heller inte har någon tv. Vi for helt enkelt på hemmakväll och hyrde film och myste med godis och grejer! På lördagen vaknade jag och Jenn skulle bege sig mot Ö-vik. Hann bara gå någon timme efter att hon hade farit tills jag fick fruktansvärt ont i örat så grät och grät av smärtan och fick senare skjuts av pappa till vc. Fick veta att jag hade öroninflammation och sprucken trumhinna på höger öra så blev hemskickad och fick påbörja en penicillin-kur.

Några dagar efter det så gjorde det ännu ondare och jag tappade även hörseln, ingen smärtlindring hjälpte heller så det var bara att åka till vc igen, fick då veta att jag hade infektion/inflammation i hörselgången så fick en remiss till sjukhuset till öron näsa hals och så fick dom kolla ordentligt. Blev nya mediciner och sen har jag bara varit hemma och kurerat mig så gott jag har kunnat.

Har haft sån fruktansvärd ångest över att ha behövt vara ifrån jobbet och det har tagit enormt på mig. Var ju inte direkt perfekt timing med tanke på hur ny jag faktiskt är på jobbet. Men dom har varit väldigt förstående så det känns skönt och får mig lite lugnare.

Har jobbat idag för första gången och jisses vad skönt det var att vara tillbaka! Så hade faktiskt tänkt sova nu så jag tar mig upp i tid imorgon och får några timmars sömn då det varit snålt med det sista dagarna.

Hoppas ni haft en bra helg och start på veckan, så hörs vi mer senare. Kram!

14 snabba frågor

2018-10-16 19:10
Från frejafridlunds

1. Beroende av?
Internet, mobilen, snus och zero drycker haha.

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Svart!

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Haha mina läppar och mina ögon!

4. Dina planer inför 2019?
Svår fråga! Planerar att verkligen fokusera på mig själv, mitt liv och mitt mående. Såklart även umgås och fokusera med min familj och mina vänner. Sen tänker jag bara jobba stenhårt och förhoppningsvis resa!

5. Brukar du skratta för dig själv?
Det händer rätt ofta faktiskt haha.

6. Vad är det konstigaste du ätit?
Krokodil, euw.

7. Hur imponerar man på dig?
Oj.. Det är så olika!

8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av livet?
Jag är stundvis chockad över att jag fortfarande bor kvar i Umeå trots hur mitt liv här har sett ut och vad jag gått igenom under dom senaste åren, men skulle nog aldrig klara av att lämna min familj och mina vänner så mitt svar där måste nog faktiskt bli Umeå, hur konstigt det än kan låta eller känns ibland.

9. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Ja alltså någon särskild rutin skulle jag väl inte påstå att jag har, kliver upp och fixar iordning mig för jobbet, det är väl typ det haha.

10. Vad längtar du efter?
Längtar tills min födelsedag (the big 20 haha) sen längtar jag till sommaren, längtar tills detta år är över och jag längtar tills jag får ha en lugn och stabil period i livet och få må bra i mer än enbart stunder.

11. Serier du tittar du på just nu?
Serie och serie, kikar på paradise hotel och ex on the beach typ.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?
Sällan i tid iallafall, brukar försöka va i säng kring 12 så jag får den sömn jag behöver men händer ofta att jag somnar bra mycket senare än så.

13. 5 saker du vill göra i framtiden?
Jag vill bilda familj, gifta mig, köpa/bygga hus, resa och tatuera mig mer haha.

14. Vad finns alltid i din handväska?
Snus, läppsyl, tuggummi, hörlurar, astmamedicin haha.