RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-06 10:31:25

Johanna Disefjord

johannadisefjord blogg på Nouw

Har inte du körkort?

2019-09-06 10:29
Från johannadisefjord

Hej på er! Hoppas att alla ni som läste förlossningsberättelsen tyckte att den var bra!

Idag tänkte jag skriva om något som jag får frågan om typ 1 gång i veckan... Har inte jag tagit körkort ÄN?!
Nej jag har inget körkort än, jag har haft lite andra saker för mig... Det var 2 år sen som jag fyllde 18 och kunde ta körkort och under de här 2 åren har jag hunnit få två barn så mitt största fokus har inte legat på att ta körkort.

Men nu för några veckor sen så tog min lillebror körkort och då undrar ännu fler när jag ska ta mitt och vet ni, jag håller på!
Nu när Linus åkte hem efter semestern för att jobba och jag stannade med barnen hos mamma, kände jag att det är ju jättebra att ta körkort nu!
Jag tittade lite om det fanns intensivkurser någonstans i Norrköping men de flesta hade inte förens vecka 48-49
Hittade en körskola och där kunde de hjälpa mig att trycka ihop massor lektioner, om jag köpte ett stort paket med körlektioner. Så jag tog ett paket med 31 körlektioner som de fördelade på 4-5 veckor!
Den här veckan har jag kört dubbel lektioner varje dag medans mamma har tagit hand om Einar och Esther ❤️
Så tacksam över att hon ställer upp så att jag kan göra det här❣️
Jag har uppkörning 12 oktober
Håller er uppdaterade om hur det går

Nu ska jag snart köra så önska mig lycka till

Kram

Förlossningsberättelse

2019-09-05 10:31
Från johannadisefjord

På måndagen den 8e juli så hade jag sista besöket hos barnmorskan. Jag hade ringt flera gånger och bett om hinnsvepning eller att få bli igångsatt tidigare, men nej, ingenting eftersom att det var semestertider...
Sista tiden var såååå dryg och jag orkade inte göra någonting när jag var hemma med Einar om dagarna. (Kände mig som en jättedålig mamma, vi satt bara och tittade på tv och kanske gick ut och gungade lite.)
Men idag så ringde barnmorskan till Gällivare och bokade en igångsättning dagen efter, och då sa hon ”ja men nu är det äntligen över, ni kommer ju inte därifrån utan en bebis” och guuud vilken lättnad! Så himla skönt!

9e juli, dagen då våran bebis ÄNTLIGEN skulle komma! Jag hade gått 2 veckor över tiden...
Vi åkte hemifrån så att vi var framme på sjukhuset i Gällivare till 09:00, 12 mil från Kiruna. Vi kom in och så fick vi träffa en barnmorska som visade oss till ett rum, det kom en tjej och tog en ctg kurva i 20 min ungefär.
Sen gick vi och gjorde ett ultraljud och sen fick vi gå tillbaka för att prata med en barnmorska om hur vi skulle sätta igång allt och så.

Vi fick sitta och vänta en stund tills en tjej kommer, ”hej hej, Johanna? Det var du som skulle bli igångsatt, vi har tittat lite på allt och det ser ju väldigt bra ut så vi väntar med igångsättning tills på torsdag”
Hon skojar? Visst? När tänker hon säga att hon skojar och visa oss till ett rum? När börjar hon skratta?
Nej hon skojade inte, och jag började gråta, jag blev helt tom...
Grät och skakade på huvudet medan jag fick lite smått panik. Hon skulle ju ut?! Idag!?
Hon förklarade att det fanns mycket fostervatten och bebisen var inte så stor så att det skulle finnas några större risker med att vänta och att de helst ville att det skulle komma igång av sig självt
Jävla idiot, om bebisen inte har kommit ut under det spannet den kan komma (v38-v42) på 4 veckor så hjälper det inte att vänta 1,5 dygn till tänkte jag.
Vi gick till bilen och jag väntade fortfarande på typ ett filmteam eller något som skulle hoppa fram och säga att de bara skojade och att vi skulle gå tillbaka in igen, men nej. Jag ringde mamma och sa att vi skulle komma hem igen och hon trodde också att jag skämtade.

Men såååå rätt jag hade, tillbaka igen på torsdagen! V42+2.
För att slippa åka så tidigt från Kiruna så åkte vi redan på onsdagkvällen och sov på patienthotellet till torsdagen.

Och så var vi tillbaka igen. Vi fick ett förlossningsrum direkt eftersom att de förväntade sig att det skulle gå snabbt med tanke på att det gick ganska snabbt när jag födde Einar. Och så började vi, de kollade hur mycket öppen jag var, vilket var typ 1-2 cm bara... och sen började jag att ta piller som man löser upp i vatten och tar som en shot och så tar de en ctg kurva en gång varje en och en halvtimme.

Det händer inte mycket och jag ligger mest i sängen och Linus sitter i fåtöljen. Vi pratar, går och äter frukost, sen lunch, tittar på tv och går lite i trappor med hopp om att det sätter igång snart.
Men det händer inte mycket...
Det händer typ ingenting, jag känner ingenting och det känns overkligt att från ingenstans så ska det bara starta någongång snart.

När klockan är strax efter 19 så fick vi byta rum, där det fanns en säng till Linus och en tv. Eftersom att det troligtvis inte skulle hända något inom den närmsta tiden så skulle vi få sova lite och så hoppades vi på att det skulle hända något inatt.
Vi spelade lite kort och sen började vi titta på halv 8 hos mig, vilket inte blev så långvarigt.
19:49 gick vattnet och jag ringde på klockan
De kom in och gav mig snygga nättrosor och en sån där gigantisk blöjbinda, sen fick jag sätta på mig ett sjukhusnattlinne och gå över till vårat förlossningsrum igen.
Hon kände efter hur mycket öppen jag var, 5 cm! Yay
Sen började värkarna komma ganska mycket, ganska starkt från ingen stans, och då frågade hon om jag hade funderat på smärtlindring och så fick jag lustgas 20:15 ungefär.
Jag bad Linus ta lite kort och påminde honom igen att dokumentera vad som hände. Linus lämnade mig sen en stund för att flytta alla våra saker över till BB men det gick bra och jag klarade mig under tiden.

Jag hade tjatat på Linus i typ en månad att jag så gärna ville ha massor foton eller någon film, helst båda från förlossningen som jag kunde titta tillbaka på. Han tog 1 bild... 1...

Jag stod upp och svajade lite fram och tillbaka och barnmorskan sa ”jag tänkte bara springa iväg jättefort och fixa en grej men om du känner att det börjar trycka neråt så ringer du direkt på klockan!” Haha tänkte vi, jag har ju bara haft värkar i typ 30 minuter så det är nog ingen fara.
”Man ska aldrig vända en omföderska ryggen” sa hon då och det märkte vi.
Så fort hon kom tillbaka så la jag mig ner i sängen och klockan var kanske 20:30

När jag var mitt uppe i allt så tänkte jag att det gick faktiskt väldigt bra, jag tycker att det var mycket svårare med Einar men det blev ju konstigt med lustgasen och Epiduralen, typ ingenting med smärtlindringen gick bra och så var det ju första barnet också.

Jag låg en stund i sängen och kommer ihåg att jag tittade på klockan, 20:45. Jag tänkte att om en stund måste jag be Linus hämta lite dricka för jag kommer inte orka så länge till men då var det dags att börja krysta helt plötsligt!
Jag har varit sååå rädd för att spricka igen så när barnmorskan tittade på mig och sa ”Nu är det väldigt viktigt att du lyssnar på mig och gör som jag säger när jag säger till, när jag säger att du inte ska trycka så får du INTE trycka på något” och jag väntade bara på dem orden. Och när hon sa åt mig så ansträngde jag mig så mycket jag kunde med hela kroppen och Linus sa efteråt att det syntes på hela mig att jag höll tillbaka, så jävla jobbigt men värt!

Sen krystade jag typ 2-3 gånger och så kom hon ut.
”Det är en tjej” sa Linus och så visade barnmorskan att det stämde, så himla skönt! Äntligen!
20:45 kom hon ut, 56 minuter efter att vattnet gick, tänk om vattnet skulle gått hemma, då skulle vi inte ens hunnit till sjukhuset.
52 cm lång och 4005 gram

Esther Lilly Humla Disefjord ❤️




Sista bilden på magen

Den enda bilden Linus tog under förlossningen ‍♀️

Nöjd

Tillbaka?

2019-05-02 17:09
Från johannadisefjord

Hej på er! Det var verkligen länge sen sist! Och det har hänt sååååå mycket saker som jag ska försöka skriva om! Har inte bloggat på typ ett halvår...
Jag har inte haft motivation till någonting alls typ, inte bloggen inte ens Instagram
Lite av det som hänt är att jag är gravid, det har varit jul och nyår, vi har flyttat igen, jag jobbar inte kvar på Pinchos längre och fortsätter vara mammaledig, Einar har fyllt 1, det har varit påsk och snart fyller jag 20!?
Tänker att jag skriver ett inlägg om varje grej så blir det lättare och inte så himla långt att läsa på en gång
Här får ni lite bilder från tiden som gått!

Kram

Jobb, jobb, jobb, jobb, jobb

2018-10-16 18:01
Från johannadisefjord

Hej! Som ni ser i rubriken tänkte jag skriva lite om mitt jobb! Den senaste veckan har jag varit nere i norrköping för att att jobba!
Jag ska börja jobba på Pinchos i Kiruna, det är helt ska öppna snart och allt är nytt, inklusive personal! Så några av oss fick åka till andra städer och jobba lite innan öppning! Kul! De flesta fick åka till Luleå eller Övik, men eftersom att jag har min mamma och bröder här så frågade jag och jag inte kunde få åka till Norrköping.

Första dagen var allt spännande, kul att börja med något nytt och jag var verkligen taggad, bortsett från att jag drunknade i kläderna så var jag positiv!
Men det kändes som att det bara gick utför och nu när jag lämnar Norrköping är känslan inte alls lika positiv :(
Jag ska vara i köket och lära mig hur man tar emot beställningar och lagar all mat och skickar ut maten och gör efterrätt osv
När jag kom dit en av dagarna fick jag stå på knä och skrubba hyllor för att de behövde städas, inte kul alls
En dag jobbade jag 11 timmar och en annan dag 13 timmar och när allt är nytt och så stressigt blir det alldeles för mycket, usch alltså
På de här 13 timmarna fick jag typ 30 minuters rast för att sitta ner i restaurangen och äta...

Nu i Kiruna kan det iallafall bara bli bättre! Sitter på tåget från Norrköping nu och ska flyga till Kiruna ikväll!

Lovar att jag ska blogga mer när jag kommit in i lite rutiner och så!
Hoppas att ni har haft en bra vecka! ❤️


Hårmakeover

2018-10-02 19:18
Från johannadisefjord

Hej! Idag gick jag och klippte + färgade håret! Klippte av typ 8 cm men det märks knappt! Det var såååå behövligt!
Tänkte bara säga det och slänga in före och efter bild!

Hoppas att ni får en bra tisdagskväll!
Kram!

3 år!

2018-10-02 15:13
Från johannadisefjord

Hej! Ska börja med att säga WOW! Vaknade idag och såg att jag ligger 2a i Norrbotten! Sååå kul!

Igår firade jag och Linus 3 år tillsammans! Lite sjukt att vi bara har varit tillsammans i tre år och redan har skaffat barn och förlovat oss
Känns som att vi gjort massor saker men ändå inte så mycket saker tillsammans... haha

Men igår så var vi på dejt! Vi gick på bio och efteråt så åt vi på restaurang! Einar hade barnvakt och det var sååå mysigt! Vi behöver göra mer såna saker tillsammans, bara gå på promenad eller gå och äta en pizza tillsammans utan Einar.
Vår kompis Kajsa ställde upp som barnvakt åt Einar och det hade gått superbra! Så skönt att höra!

Vi var och såg ”Unga Astrid” på bio och den var så bra! Jag älskar ju Astrid Lindren och hon är en av mina stora förebilder!
Filmen handlade om Astrid när hon var ung, som ni ser i titeln. Från att hon var kanske 17-18 till att hon började jobba på tidningen och fick sitt första barn som hon var tvungen att föda i Danmark för att hon blev gravid med redaktören på tidningen = skandal

Jag skulle kunnat suttit och tittat i flera timmar till! Skulle verkligen vilja se när hon fick sina andra barn, när hon började skriva böcker och gifte sig och allt! Vill verkligen att det ska komma en uppföljare med äldre Astrid!

Efter bion tänkte vi att vi skulle äta lite, så vi gick till Bishops men de hade stängt köket... vi kollade på nätet om en annan restaurang hade öppet men nej, vi gick till Landströms precis bredvid men de hade också stängt köket..
Tillslut blev det Spis! De hade ”plankmåndag” så vi båda tog en planka! Så gott!

Det var jättemysigt att bara sitta och prata vi två, även fast Einar är med kan vi ju prata med det känns inte riktigt som samma sak.

Vi ser väldigt mycket på film och serier så Linus sa (mest på skämt tror jag) att vi borde ha en film blogg, där vi recenserar filmer och serier. Att vi båda två skrevet vad vi tycker och då blir det ju ur två perspektiv. Tycker att det ändå lät som en bra idé! Vi kanske ska spåna Vidare på det?

Hoppas att ni får en bra tisdag! Här har det kommit massor med snö!

Kram!

Förlåt och TACK

2018-09-30 22:30
Från johannadisefjord

Hej! Idag är det Söndag den sista september och alltså slutet på min ”blogga varje dag i en månad” och förlåt! Jag har bloggat varje dag förutom två, nu.

Jag har bara en ursäkt och det är att Linus har varit Ledig, både fredag och lördag och idag söndag så jag har verkligen bara njutit av att vara hemma med Linus och Einar!

I fredags så var jag på introduktion med jobbet och fick lära känna de som jag ska jobba med! Superkul! Efter att jag kom hem så tittade jag och Linus på film, först ”American Sniper” och efter den såg vi ”Divergent”, jättebra båda två och kan verkligen rekommendera!
Eftersom att jag brukar blogga på kvällen så kände jag inte för att blogga den här kvällen...

Igår så bjöd vi hem några kompisar för att spela sällskapsspel, Linus somnade dock bär han nattade Einar och gick och la sig ganska tidigt men för min del slutade det ute på Royal (typ Kirunas ända nattklubb) väldigt inte planerat men det var såååå kul!

Ikväll så ser vi på ”Insurgent”, uppföljaren (2/3) till ”Divergent”

Jag vill sluta det här inlägget med att säga TACK! Tack till alla som läst alla mina inlägg den här månaden och som gillar och kommenterar! Just nu ligger jag 4 i Norrbotten inom min kategori ”personligt”! Så kul! Tack!

Hoppas att ni har haft en bra helg! Här kommer lite bilder!

Puss och kram!

Frukost

2018-09-27 21:50
Från johannadisefjord

Hej!
Hoppas att ni tyckte att det var roligt att mamma bloggade igår!

Nu ska jag skriv om en av mina favoritsaker! Frukost! Jag ÄLSKAR frukost och lägger gärna ner tid på att äta god frukost! Jag tycker om frukost så mycket eftersom att man kan äta sååå många olika saker och jag är oftast hungrig på morgonen! Ägg, grapefrukt, smoothie, gröt, flingor, fruktsallad... så mycket möjligheter

Idag provade jag en ny frukost! Eller rättare sagt ett nytt tillbehör!
Jag äter ofta havregrynsgröt med äppelmos eller lingonsylt, idag provade jag mandelsmör!
Havregrynsgröt, mandelsmör, lite salt på och sen skivad banan.

Jag tyckte att det var gott men jag kanske tog lite mycket mandelsmör...
Jag tror inte riktigt att det var min grej men jag måste ju äta det nu för att det var svindyrt, haha

Vad äter ni till frukost?

Kram och godnatt!

Mamma bloggar

2018-09-26 20:57
Från johannadisefjord

Mamma bloggar

En slags kärleksförklaring

Hon var efterlängtad, jag har älskat henne sen första stund, då när jag kände det lilla sprattlet i min mage.
Hon föddes, min Johanna, den 15 juni klockan 01.39 på Frederikshavns sygehus den där härliga sommaren 1999 då vi bodde i Skagen.
Johanna, det hade jag bestämt redan när jag var liten och lekte med dockor, att min dotter skulle heta när jag blev stor.

Nu var jag stor, hade ett barn, en egen liten unge att fostra, att lära saker och ta hand om.
Jag tycker att jag har gjort det riktigt BRA, klappar mej själv på axeln och jag är grymt stolt över den människa hon har blivit. Klok, snäll, självständig, envis och väldigt modig!

Hon är den som står mej närmast, som jag frågar till råds och får så kloka svar ifrån. Så många gånger med tillägget "mamma, vem av oss är det som är mest vuxen nu egentligen?"

"Så långt bort men ändå så nära"
Ett citat ur en dikt och fastän min Johanna bor så långt bort så är hon ändå nära, i mitt hjärta och i mina tankar.
Vi hörs nästan varje dag och jag prisar tekniken och tackar för alla bilder och filmsnuttar som gör att vi kan ta del av varandras vardag trots att 145 mil skiljer oss åt....

Tack, älskade unge för möjligheten att gästblogga, det var riktigt kul! Kanske ska skaffa mej en egen?!?

Kram till er alla // mamma Åsa

Mjölkbad

2018-09-25 21:55
Från johannadisefjord

Hej hej!
Idag har vi varit ute nästan hela dagen! Vi har kollat på pyjamasar till Einar men jag är så kräsen så jag hittade typ inga, vill ha söta men typ stilrena, haha, inte med massor kameler och hus på lixom... inte för att det spelar jättestor roll och jag tror inte att Einar bryr sig men om man tar en bild någon gång eller så så vill man ju att den ska vara fin! Och jag skulle ju inte köpa kläder till Einar som jag tyckte var fula, haha.

Vi har handlat massor och en grej som jag köpte var mandelsmör! Svindyrt... men har sett att det är gott att ha tillsammans med banan på gröten! Jag äter ofta havregrynsgröt och brukar ha äppelmos eller lingonsylt (och mjölk) men det blir lite tråkigt i längden! Skriver imorgon vad jag tyckte om mandelsmöret!

Nu till rubriken! Mjölkbad! Har sett det lite var stans på senaste tiden men igår såg jag att en tjej jag följer på Instagram (som också är lite fotograf vid sidan av) la ut när hon hade fotat hennes bebis i ett mjölkbad! Fina bilder och hon tog bra betalt om man ville göra en sån fotografering! Jag tänkte ”hur svårt kan det va” så jag bestämde mig för att göra samma sak på Einar!
Det jag hade i var bara vanligt varmt vatten, en skvätt kokosmjölk, några citronskivor och några gröna blad

Här ser ni lite av resultatet, ska fixa lite mer och redigera bilderna och sen tog jag några kort med kameran också!

Hoppas att ni har haft en bra tisdag!

Kram!