RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-12-18 00:30:43

emelieericssons blogg

emelieericssons blogg på Nouw

Planer/Mål 2020

2019-12-17 23:47
Från emelieericssons

Förra året gjorde jag en moodboard för 2019 och eftersom det var ett så vinnande koncept så tänker jag göra samma sak för 2020.

På denna moodboard skrev jag ut inspirerande bilder och skrev små lappar med målen för året. Och redan bara någon månad in så hade jag snart bockat av flera saker som var mål. Och samma gäller även nästa år för vissa saker är redan nu spikade.

Det är jätteviktigt att målen är realistiska men ändå lagom utmanande och för mig är det superviktigt att de gör mig glad och att jag känner att jag växer med erfarenheter.

Men med det sagt så här är några av de målen för 2020.

  • Ta truckkort
  • Söka in till skolan
  • Ungdomsledarkurs
  • Ridskola igen
  • Ridläger på sommaren
  • Ta ryttarmärke 4-5
  • Starta KM på nya klubben
  • Vara med som funktionär oftare
  • Starta upp min löpträning ingen efter skadan
  • Colour Run
  • Vårruset
  • Köpa ny säng till lägenheten
  • Ta BE kort?
  • Större bil?

Som ni ser så är det lite blandade mål. Vissa grejer är saker som tar lång tid att komma fram till och andra är inte. Vissa saker är inte heller självklara såsom det större körkortet och större bil för att de är saker som för mig just nu inte är speciellt viktiga.

Jag kommer även nedan att lägga in ett snabbt ihopslängt collage med bilder som exempel på vad jag menar med att jag skriver ut bilder. Man kan ta ett stort pappersark eller en korktavla som man sätter upp någonstans synligt i ditt hem/rum för att påminna dig visuellt om de där målen du har.

Jag är själv otroligt visuell så för mig är det väldigt motiverande att gå ut på den löprundan eller ta de där extra timmarna i de leriga stallet om jag ser en fin bild på någon annan göra det eller på slutmålet osv osv. Sen fina bilder eller inspirerande citat i allmänhet höjer min lust allmänt och jag blir gladare bara av att se min moodboard.

Autumn List

2019-10-04 00:45
Från emelieericssons

Beskriv din höst i tre ord?

Mys, Planering, Träning.

Vad är dina planer för hösten?

Vad gäller träning så jag ska fortsätta med min nyfunna hobby, dvs crossfit. Skulle även vilja lägga grunden för en halvmara nästa år men har lite annat som egentligen kommer före i prio.

Fortsätta att spara pengar till en resa och en annan grej jag troligen spikar sen i vår. Vill inte säga för mycket med risk att ge mig själv en jinx.

Sen bara fortsätta balansera jobb med fritid och ha kul. Njuta lite av säsongen.

Hur höstmyser du?

Garanterat med någon realitysåpa och en kopp te invirad i en tjock filt!


Vad är det bästa med hösten?

Det blir svalt och behagligt i luften och hela världen blir vacker och doftar gott. Sen får jag alltid en liten nytändning på hösten. River alltid igång projekt osv. Blir bara så himla inspirerad och motiverad på hösten.

Vad är det sämsta med hösten?

Den är för kort. That's it.

Hur ser din höstoutfit ut?

Oversized t-shits, sweaters, puffer jackets, chunky sneakers och massa kejdor i form av halsband eller bälten.



Vad kommer du dricka i höst?

DIRTY CHAI! Asså ni som inte testat har inte levt än.

Vad är den höstigaste maträtten?

Inte funderat vid det. Soppor kanske. Bistro Raw här i stan har för övrigt de godaste soppor och salladerna någonsin. Älskar konceptet med Raw food + att det är så vansinnigt gott.

Ska du resa någonstans i höst?

Tyvärr inte. Känner inte att jag har tid eller möjlighet just nu. För mycket annat som ska göras.

Hur förbereder du dig inför vintern?

Om jag blundar tillräckligt hårt så kanske den försvinner?

Nej man skämt åsido så försöker jag tänka på allt kul som är planerat för vintern. Tänkte jag skulle lära mig åka skidor (längdskidor alltså för utförsåkning älskar jag redan) och har massa roliga saker planerade att åka på under vintern. Och så ser man ju i vanlig ordning fram emot julen med även fast jag troligen jobbar då.



Så nu är den där årliga listan/tagen gjord. Det är ju obligatoriskt när man har en blogg hehe.

Njut av hösten nu.

Puss!


Videon där jag bleker mitt hår

2019-07-14 21:23
Från emelieericssons

Back at it again with the blonde hair

2019-07-13 00:09
Från emelieericssons

Kunde inte låta bli. Haft det lite trist sista veckan nu på semestern så drog igång mitt enorma projekt ''Blond 2K19''. Och efter tre omgångar med blekning och två toningar så är jag nu blond. Wohoo!

Jag borde inte ha semester för när jag blir uttråkad så gör jag förhastade och rejält permanenta beslut på mitt hår. Helt otroligt dock att det sitter kvar på huvudet haha!

Har inga bättre bilder just nu men jag är nööööjd! Min frisör kommer dock strypa mig när hon ser mig...hahah SEND HELP!!

Studietips

2019-07-07 16:16
Från emelieericssons

Nu ska jag börja studera igen om någon dag och jag har verkligen lärt mig hur men studerar som ett pro. Jag ska nu dela med mig hur jag klarar mig igenom skolan lätt som en plätt på effektivaste sättet. Dessa funkar iaf för mig varje gång!

1. Planera!

Har du flera saker att göra och många olika tentor/prov som kommer? Planera väl så du slipper sitta och stressplugga natten innan bara för att du suttit vid Youtube hela kvällen. Vad är viktigast att börja med och hur lång tid tror du att det tar.

2. Ta dig tid

Denna går hand i hand med den över. Man måste ta sig tiden och skapa tid till plugg. Det må låta lite tråkigt men med bara så lite som en timme om dagen kommer göra susen. Så som sagt lägg undan din tid till plugg dagligen...man slipper panik plugget kvällen innan plus att hjärnan får repetera = du minns allt du pluggat bättre.

3. Lyssna och anteckna

Var uppmärksam under lektionerna och anteckna samtidigt som du lyssnar. Be läraren skicka powerpointen till dig om du vill ha den att titta på när du kommer hem. Är du uppmärksam under lektionerna så behöver du spendera mindre tid hemma och traggla med det som läraren redan gått igenom. Slösa inte din egen och lärarens tid.

4. Sätt upp mål

Ha mål med varje gång du studerar. Det bästa för dig själv är att inte ha massa små mål så som att räkna ett visst antal tal eller göra x många uppgifter. Fokusera ist på att förstå uppgifterna du gör. Det spelar ingen roll hur många gånger du gör en uppgift om du inte förstår den.

5. Rum för studier

Tror detta är ett senario som hänt alla någon gång i livet. Man sätter sig i sängen med alla böckerna, datorn och en kopp te. 10 min senare så sitter man och kollar på youtube klipp...eller sover. Det bästa är att skapa en plats som är praktisk och inspirerande att studera på. Att sitta upprätt och bekvämt med tillgång till alla tillbehör du behöver inom räckhåll är det bästa.

Det sista jag kan säga som tips är att självklart välja att studera något som Du finner intressant. Gå inte en linje på gymnasiet bara för att alla kompisarna gör det eller för att dina föräldrar tycker så. Det är lättare att göra något helhjärtat om Du tycker det är intressant och roligt. Dessutom så kommer du hitta nya kompisar med samma intresse som dig som du nu kommer ha något gemensamt med. Samla ett gäng och plugga ihop.

Och juste! Lägg undan mobilen! ;)