RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-04 15:41:25

window.location.href = "http://www.devote.se/vendelatressfeldt";

vendela blogg på Nouw

Summering av sommaren

2019-09-04 15:04
Från vendela

Sommaren började med en middag på Ulla Winblad med Tobias. Vi hade det mysigt och satt och pratade ikapp om min London-resa och hans tentavecka. Efter att tag sa han att vi var tvungna att gå för att ta en promenad på djurgården. Något jag inte visste var att...

... Dessa godingar överraskade mig som födelsedagspresent och väntade på Gröna Lund för 5-kamp och lite åk! Blev himla glad! Så fina

Några dagar senare vi var tillbaka på Gröna Lund för Veronica Maggio, var en pangkväll med högsommarvärme! Dock var det väldigt mycket folk så själva konserten i sig var inget wow, men mysigt att sitta och dricka nere vid vattnet. Efteråt gick vi hem till Alexandra och satt på hennes uteplats.

Gosig middag några dagar senare med Linnea och Julia

En annan härlig kväll med Alex och Lisa, vi hängde på Tak först och sen gick vi till en bar nära Norra Bantorget.

Hade vår drink-tävling som blivit en tradition. Det var jag, Julia, Julia och Line. Var väldigt mysigt!! Vi åt middag och sen körde vi igång med tävlingen. Ett väldigt roligt koncept!

En dag i juni besökte vi Julia i Uppsala. Hon hade lagat en supergod halloumisallad till middag och efter att ha varit i hennes lägenhet ett tag gick vi ut på stan. Vi hamnade tillsist på ett café för lite fika innan det var dags att bege sig hem igen.

Sen kom midsommar! Som vanligt var jag och Tobias på hans landställe och för första gången på länge satt vi ute och åt lunch. Det var en lugn men mysig midsommar! Jag bakade en god tårta också :)

En kväll gick vi ner till Supper för lite drinkar och mys. Där mötte vi upp Tobias kompis David och hans tjej och satt och snackade tills de stängde.

En liten sommaroutfit!

Meno Male! Godaste pizzan (också ett STORT tips till er som är glutenintoleranta, deras deg är bäst!) i stan! Jag åt en med tonfisk som var löjligt god!

Sen var det ÄNTLIGEN dags för mina 2 veckors semester från jobbet. Vi skulle först en vecka till Visby!

Dagarna i Visby bestod främst av bad och sol men hann också med 2 utgångar. Vi var där under stockholmsveckan så var på Pink Party.

Efter Visby var det sommarens finaste vecka med typ 30 dagar varje dag. Så jag och Tobias flyttade hem till mina föräldrar och sen åkte vi ut med båten i några dagar.

Dagarna på båten var så mysiga! Jag läste ut min bok, badade massor och verkligen bara kopplade av. Väldigt välbehövligt.

I vattnet var det 24 grader och i luften 30 grader. HELT perfekt i min smak! Ogillar att bada när det är för kallt hehe.

Sen efter 2 veckor var det dags för 3 veckors jobb till! Jag mötte upp mina pinglor på en AW efter jobbet och pratade ikapp sommaren.

Några dagar senare vankades det kräftskiva och utgång! Vi gick till F12 som var väldigt kul den kvällen. Dansade till stängning och gick sedan hem hand i hand med Tobias i regnet. Mysig kväll

En ytterligare trevlig kväll på supper med Lisa, Alexandra, deras mammor och min mamma.

Kräftskiva nr 2 på Tobias landställe!

Kräftskiva/ avskedsfest för Line som åker till Frankrike för utbytestermin. En så mysig kväll och så fint fixat! Super-host

Brunch med tjejerna i klassen dagen innan skolan började. Vi åt på Nybrogatan 38 och pratade ikapp sommaren.

OCH det mina vänner var en liten kort sammanfattning av några händelser denna sommar som jag tog kort på. Haha, blev kanske lite rörigt och långt, men bättre än ingenting. Kram på er!

London!

2019-09-03 18:39
Från vendela

I slutet av maj invigde jag, Julia, Carro, Olivia och Linnea sommaren genom en härlig weekend-resa. Vi var borta i 4 dagar och hade det så mysigt! Resan började med lite skålar på Pontus in the air!

Tyvärr tog jag inga bilder på vår lägenhet som vi hyrde. Men den var i allafall väldigt fin med två sovrum, två badrum, ett vardagsrum och kök. Vi bodde i South Kensington, väldigt bra läge! På bilden kan ni i alla fall se liiite av lägenheten. Hur som helst vaknade vi dagen efter redo för London. Tyvärr hade jag kvällen innan fått gå hem från restaurangen pga fruktansvärd magont och illamående (vilket jag ibland får av stress och IBS-mage) så hade sovit dåligt. MEN det stoppade inte mig utan efter frukost var det dags för det bästa som finns: B R U N C H !

Vi hade bokat bord på The Ivy som var sååå fint!

Glada och mycket nöjda :-)

Såhär såg jag ut första dagen. Var nöjd med outfiten, så blev en och annan bild!

Sen gick vi på stan, åkte till mataffären för att köpa hem oss middag och tog det lugnt hemma innan utgång! Tyvärr var själva utgången inte lika kul som förväntat. Klubben var inte riktigt vår smak om man säger så. Men med det här sällskapet är allt kul :)

Dagen två var alla trötta och det regnade. Vi spenderade dagen på stan och shoppade, fikade och åkte sen hem för en myskväll hemma. Men dag tre var alla pigga igen och redo för Notting Hill! Invigde den nya jackan jag shoppat dagen innan.

Och nya brillorna :-)

Notting Hill är så vackert! Här strosade vi bara runt och njöt, och spanade in ett brunchställe som vi ville gå till dagen efter.

Efter att ha strosat hela dagen på stan gick vi hem och piffade till oss. På kvällen vankades det middag på Sticks n Sushi som var ett väldigt bra och trevligt ställe. Jag åt sushi (obviously) och se andra delade på sushi och andra smårätter som hade vitlök och gluten som jag inte tål.

Snygga Carro!

Dagen efter åt vi brunch innan hemfärd på ett ställe som jag tror hette något i stil med Grangers. Var gott och trevligt, men inget wow på maten!

Sen avslutade vi resan på topp- på en brittisk pub!

Vår i Stockholm

2019-09-03 17:56
Från vendela

Våren inleddes med att min fina Lisa äntligen kom hem från sin resa i Australien. Som man hade saknat denna snygging!!

Och inte nog med det fick jag fick träffa Tom, Lisas nya pojkvän, för första gången! Så trevligt :) Här minns jag att jag precis hade skrivit en tenta som gick väldigt bra och att livet var på topp. Solen hade dykt fram och uteserveringarna började flockas med folk.

Lunch på Nyko med tjejerna från klassen. Kan vi ta en tyst minut för Carros hårsvall? God bless that hair!

Hade vinprovning hemma hos mig med lite vänner. Alltid lika roligt och mysigt. Vi brukar göra det mer som en tävling (för vem älskar inte det?) som går ut på att man ska gissa vilket vin som tillhör vilket. Jag hade gjort beskrivningar om alla viner och numrerat glasen, och sen ska alla gissa vilket vin som tillhör vilket beskrivning. Efteråt gick vi ut och dansade!

Pom och Flora

Ett stort hamburgare-tips i Stockholm: Bastard Burgers. Alltså på riktigt bästa hamburgaren. Kanske för att deras glutenfria bröd var SÅ BRA! Här hängde jag 2 gånger under våren och fler i höst ska det bli!

En ny favvotröja hittade hem till min garderob, som tidigare varit min pappas gamla. Älskar den!

Här åt jag och fina Julia lunch på Pascal i solen. Vi firade in att vi hade fått påsklov och livet! Så gosigt.

Sen kom påsken! Jag gav Tobias ett stort ägg med ett kilo godis, så man kan lugnt säga att det blev en och annan godbit under påskhelgen.

Sen hade vi avslutningsfest med klassen- och här började sommaren och snart var det dags att bege sig till London med tjejerna. Mer om det i nästa inlägg!

Alpe D’Huez

2019-09-03 16:37
Från vendela

I slutet av mars åkte jag, tillsammans med Tobias familj, till Frankrike för lite skidåkning en vecka. Vi hade så himla tur med vädret och hade strålande sol varje dag. Såhär kunde de se ut när vi åt lunch i backen.

Också från samma restaurang. Om jag minns rätt så hette denna restaurang La Cabane som var min favorit. Tips om ni ska till Alpe D’Huez! Maten var god, men framförallt för stämningen och plasten i sig väldigt fin. Fanns gott om solstolar och hattar att låna!

Här satt jag efter lunchen i någon timme medan de andra åkte lite svarta backar som jag inte vågade åka, hehe. Bara jag som får riktig panikattack när det blir för brant? Senaste gången jag åkte en riktigt läskig svart backe slutade det med att jag satt ner i backen i 30 min och grät som en liten bebisrumpa, haha. Därför var mitt val att skippa den svarta backen o sitta här o vänta i solen det bästa beslutet :-)

Men många fina blå/röda backar blev det för min del också. Det jag gillar med alperna är att backarna är så långa, man får verkligen en naturupplevelse! Dock efter att jag tagit denna bild och vi åkt ner för backen fick vi lite problem. Vi hade missat att kolla när skidsystemet stängde, så när vi kom ner till slutet av backen märkte vi att liftarna började stänga och att vi var 30 minuter hemifrån. Så vi fick hjälp med att hitta hem MEN den sista backen som vi var tvungna att åka för att komma hem pga allt annat var nerstänkt var svart och jag fick åka följa-John efter en skidlärare för att ta mig ner, hahaha! Långsamt gick det men ner kom jag i alla fall :)

Jag o Markus, Tobias lillebror :-)

Och Tobias pappa och lillebror Alexander som åkte skidor för första gången <3

Dagarna gick och vårat dagsschema såg i princip likadan ut varje dag. Frukost -> ut i backen -> lunch -> hem o mysa på hotellet -> middag! Men vem klagar på det schemat? Dock avbröt vi rutinerna en dag då vi gick till Folie för lite party!

Eftermiddagssol och ett glas champagne. Väldigt trevligt! Hotellet vi bodde på hade väldigt god mat också. Frankrikes ostar är ju <333

Avslutar med en gosig bild på altanen med mig och Alexander. Puss och kram!

Hösten e här! O jag e tillbaka!

2019-09-03 15:17
Från vendela

Hej på er!

Bloggen gick verkligen upp i rök efter julen, vet faktiskt inte vad som hände. Eller jo det vet jag, jag var nog oinspirerad till att blogga helt enkelt. Men vips den 3 september, några månader senare, kom lusten tillbaka! JIPPI

Jag har tänkt att skriva här lite då och då, mest för min egen skull för jag tycker det är kul med bilder o sånt :-) men förhoppningsvis kanske ni också tycker det är kul!

Vad har hänt i mitt liv sen sist? Jo, om jag ska sammanfatta det kortdraget så har jag tagit mig i genom mitt första år i skolan, gått på intervjuer för min drömpraktik som startar om några veckor(!!!!) (mer om det sen), jobbat, varit i alperna under tidig vår, varit i London i början av sommaren och sedan haft sommarlov som främst bestod av jobb.

I nästkommande inlägg så kör jag en snabb sammanfattning av livet mellan december-september. Hej på er så länge :-)

Jul i Visby

2019-01-09 20:51
Från vendela

Jag jobbade dagarna innan jul vilket bidrog till att jag inte hann åka till Visby förens på julafton. Så vid 7.00 gick jag upp för att åka till Arlanda för att sedan åka till Visby där Tobias och hans familj redan var.

På dagen tog vi det lugnt. Kollade på Kalle Anka och åt gott. Efter några timmar vankades det julmiddag!

Hejhej i spegeln!

På kvällen körde vi julklappsleken och sedan spelade vi spel tills läggsdags.

Dagarna efter jul spenderas med promenader, yogapass, utgång den 25e och vila. Insåg nu att jag knappt tog några bilder i Visby, men det är ett bevis på att vi bara tog det lugnt och var i nuet. Efter en lång höst behövde jag några dagar till att inte göra så mycket. Den 27e tog vi båten tillbaka till Stockholm för mer jobb!

Dagarna innan julledigheten

2019-01-09 20:35
Från vendela

Hej på er! Hoppas det är bra med er :-) själv ligger jag helt utmattad i soffan efter att ha skrivit tenta idag och pluggat i sträck i flera dagar nu. Tyvärr har jag 2 till tentor i januari- början av februari så måste kämpa på lite till! Men tentan idag kändes bättre än förväntat vilket alltid är kul och ger ny energi!

Nu var det ett tag sen så jag skrev här, tänkte göra en liten recap från jullovet. Enjooooy :-)

Dagarna innan julledigheten var det mycket julmys. Bland annat hemma hos Amanda där vi mös och åt gott med klassen!

Här tog vi en mysfika på Wienercafeet som förövrigt hade en jättegod GF saffransmuffin!

& här åt tog jag och några tjejer en lunch för att fira in julledigheten på Urban Deli. Tyvärr blev 3 av oss matförgiftade av lunchen (FY!!!) så låg på toaletten resterande del av kvällen och spydde. Det var en mindre rolig start på jullovet!

Ätit jääättegod mat på L'avventura med Tobias. Rekommenderar verkligen att gå dit om ni inte varit där. Inte bara för maten utan även för den mysiga miljön.

Tryffelpastan som Tobias tog i mellanrätt (hans favorit på kvällen) och en flamberad ananas med glass till efterrätt. Efterrätten tillagades och flamberades vid bordet vilket alltid är roligt!

& sen hann jag hänga lite med min bästa tös lite också och beta av en massa snicksnack

Söndag den 9 december

2018-12-09 22:56
Från vendela

Hej på er! Just nu ligger jag helt utslagen i soffan med världens matkoma från kvällens julbord. Ska visa er lite vad jag har gjort idag. I morse vaknade jag runt 10 och åt sedan goda skinkmackor till frukost. Så juligt och så gott, speciellt med massa senap på!

På dagen rensade jag ut lite från min garderob hemma hos mamma och pappas och testade massa fula kläder som jag har sytt för massa år sedan. Roligt att se hur ens smak förändras! Klockan 15 kom släkten för att fira min mammas födelsedag! Vi åt skinkmackor igen och fikade men lussebullar, pepparkakor, choklad och tårta! Efter några timmar åkte vi till Grand hotell för julbord!

Vid 19.30 öppnades dörrarna till julbordet och alla var hungriga och satte igång att hugga in i maten!

Julmat

Men ett plus i kanten var att de hade massa goda frukter! Efter all mat var det fräscht med frukt!

Tyvärr var jag denna gång också så mätt efter all mat så orkade inte testa alla desserter, fina var de i alla fall!

Såhär såg jag ut! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen gå och lägga mig. Har massa att plugga i morgon så behöver en god nattsömn! Puss & kram!

Julfika hemma hos mig!

2018-12-09 11:56
Från vendela

I fredags hade jag några tjejer från klassen hemma hos mig på julfika. Var väldigt mysigt o bjöd på glögg, lussebullar, pepparkakor, mjuk pepparkakstårta, kladdtomtar o godis!

Kladdkaka som såg ut som små tomteluvor, väldigt gott!

Efter ett tag körde vi julquiz som jag hade förberett, alltid roligt med tävling!

Alla fina tjejor som diskuterar över svaren

Efter skolan mötte jag upp Alexandra och vi gick och handlade middag och gick sedan hem till hennes nya, fina lägenhet. Där mös vi resten av kvällen och bara pratade. Vid halv 11 bokade jag en taxi och där tog min fredag slut! Igår lördag jobbade jag hela dagen och på kvällen åkte jag hem till mina föräldrar för middag. Mer om det senare, kram!

Veckans planer

2018-12-05 13:04
Från vendela

Hej på er! Tänkte att det kunde vara kul att köra "veckans planer", trots att det redan är onsdag. Här får ni se hur min vecka sett/ ser ut:

Måndag: Tenta i interkulturell kommunikation. Efteråt gick vi till Riche för lunch och sedan gick jag lite på stan. På EM hade jag tvätt-tid, mindre roligt men skönt efteråt när det är klart!

Tisdag: Lektion i skolan i inköpsekonomi. Gick bra men börjar bli svårt. Efteråt satt vi kvar och pluggade juridik. På kvällen var jag väldigt trött. Lagade god pasta carbonara till middag och kollade på Bachelor.

Onsdag: FM-lektion i juridik. Sedan inget mer planerat. Har plugg att ta igen, men har sovit så dåligt de senaste nätterna så är såå trött!

Torsdag: På förmiddagen ska jag ut och handla lite grejer på stan och hämta paket. På eftermiddagen har jag lektion i strategiskt inköp. På kvällen är jag ensam hemma så tänkte laga något gott till middag och sedan göra knäck till morgondagen.

Fredag: Ska ha julfika här hemma hos mig med några tjejer från klassen på FM. Efteråt ska vi till skolan och ha föreläsning från gamla studenter som idag praktiserar som inköpare. Ska bli väldigt spännande! På kvällen ska jag möta upp min bästa Alex som jag saknar så jag spricker! Förhoppningsvis får jag se hennes nya lägenhet också.

Lördag: Jobbar 12-18.15 och efteråt ska jag åka hem till mamma och pappa på middag. Jag och Tobias kommer sova över där och ha en lugn och mysig kväll.

Söndag: Födelsedagsfika för mamma med släkten på dagen och sedan på kvällen ska jag på julbord på Grand! Ska bli väldigt gott <3 Mitt favvo-julbord tror jag!