RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-08 13:11:30

Loveandgelato blogg

Loveandgelato blogg på Nouw

LEKFIT ITS BOOST

2019-08-08 13:00
Från Loveandgelato

Gode förmiddag! Hoppas ni alla mår bra. Jag sitter med fet nackvärk och ska strax köra ner till kiosken för att hämta min tränings-studsmatta! Fatta grejen

Så idag blir det LekFit its boost som är en blandning mellan trampolin och sculpt. I skrivande stund så har jag precis tagit mig igenom 60 minuter och svetten bara rinner! 8/10 i svett skala.

Idag ska vi åka till Kråkshult och mysa med alpackor!



DanceBody

2019-08-07 19:35
Från Loveandgelato

Jag har tre olika träningsmetoder som jag svär på fungerar för alla! LekFit, DanceBody och Tracy Anderson. Jag har faktiskt varit en sopa under semestern med att träna, vilket även förvånar mig! Men äntligen i slutet på förra veckan så kom jag igång igen!

Tack vare att jag har ett barn som inte tillåter än att sova till mer än 07:30 så har jag gott om tid att träna på morgonen! Märker också att det blir tidigare och tidigare för var dag som går. Idag svor jag mig igenom ett DanceBody Signature pass då jag hade två sjövilda barn som sprang fram och tillbaka och skulle ha hjälp med diverse saker. Men efter drygt 90 minuter så var jag äntligen klar! Ni kan gå in på Dancebodys hemsida och registrera er för 3 gratis dagar! Ni kommer älska det.



Norrköping/NärCon och Varamobaden

2019-08-07 19:20
Från Loveandgelato

För någon vecka sedan så var vi hos farmor och farfar i Norrköping och bara myste! Vi var och Jöjje och Annika och badade i poolen, vi besökte visualiseringscenter och tittade på en dinosaurie show i 3D (fett). Sedan så åkte vi till Varamo för att tillbringa en dag på stranden med att bygga sandslott och bada!

Just det! Vi besökte ju också Närcon i Linköping, vilken upplevelse! Både för oss och loppan.

Pixie gick som Luna från Harry Potter

Vi pool hängde en hel dag hos Jöjje och Annika

Loppis på Västre Gård

2019-08-07 11:44
Från Loveandgelato

I söndags så var vi på loppis på Västre Gård som ligger utanför Ljungby. Hur mysigt och trevligt som helst! Självklart var jag där med Smålands Katten för att stötta det toppen arbete som de gör för katter i nöd.

Ölands djurpark

2019-08-06 18:11
Från Loveandgelato

Bättre sent än aldrig. För några veckor sedan så besökte vi Öland för att bara mysa och självklart besöka Ölands djurpark. Mycket lyckat besök med perfekt väder. Idag så har vi mest haft regn men nu skiner solen fint på oss!

Self Care Advent Calender

2018-12-01 07:00
Från Loveandgelato

Det är den magiska perioden som vi går in i nu (eller kanske har varit i i någon vecka) men nu är det snart jul! Sedan så behöver julen inte alltid vara den magiska tidpunkt som vi alla säger att den är. Det kan vara en ganska så jobbig period för många i vårt avlånga land. Så istället för att ha en adventskalender som innehåller tips på alla bra prylar man kan köpa (alla andra bloggar löser det fint) så ville jag ha en som var mer Ta hand om dig själv.

Enjoy.


Lucka nr.1 Gör Yoga i 15-30 minuter

Yoga för nybörjare 20 minuter

Yoga för Magen (core) samt rumpa 30 minuter

Yoga för viktnedgång 25 minuter

Christmas Bucketlist

2018-11-28 13:58
Från Loveandgelato

Aa, Black Friday och Cyber Monday har äntligen passerat och nu är julen på väg! Jag gjorde mig själv en liten bucket list med saker som jag vill hinna med i jul och tänkte dela med mig av den till er.

Enjoy

Göra pepparkakor

Bygga snögubbar (i massor) ⛄

Drick massor med varm choklad

Åka släde

Och bara få mysa med min familj till härliga julfilmer (Gå på julmarknad)

Alla bilder är tagna från Weheartit

Nytt hår

2018-11-27 13:24
Från Loveandgelato

Random Questions

2018-11-27 11:16
Från Loveandgelato

Okej, klockan är ni 21:!5, barnen har än en gång somnat bra. Pix har kompis som har sovit över nu två dagar i rad och allting har gått fin fint. Idag har jag varit inne i Ljungby och jobbat, körde mellan 10-15 var fan inte hemma förrns 17:30 = dötrött. Så nu innan jag ska hoppa in i duschen så tänkte jag skriva ett litet random inlägg med frågor (sådant som alla både hatar och älskar att läsa) Jag glömde helt att publicera detta inlägg så det är BARA 4 dagar för sent.

Enjoy

1. Vad är du för stjärntecken?

Jag är en fisk. Jag är vänlig, generös, omhändertagande och har lätt för sociala sammanhang,

2. Vart vill du resa?

Italien, New York, Dubai, Tokyo

3. Ser du upp till någon artist, i så fall vilken?

4. Vintermänniska eller sommar?

5. Något du inte kan leva utan?

6. Morgon eller kvällsmänniska?

Morgon människa, alla dagar i veckan

7. Vad är din favoritfärg?

Jag älskar, svart, vitt basics

8. Om det fanns en fantasivärld, vilken skulle du leva i?

Skin Care

2018-11-23 20:44
Från Loveandgelato

Efterlängtat inlägg, idag ska vi prata hudvård! Något som jag tycker är väldigt kul, och något jag lägger ganska mycket pengar på.

I mina yngre år så har jag alltid haft en bra hy, inte för oljig eller torr utan den har varit perfekt. Men när jag var i 22 års åldern så ändrades allt. Jag fick någon hormonell vuxen acne som de kallade det och det bröt ut i hela ansiktet och inte lite heller utan de var verkligen bölder (sad face).

Ganska så snabbt så fick jag isotretinoin utskrivet som är en väldigt stark acne medicin. Man förgiftar helt enkelt kroppen med A-vitamin. Det finns 700 miljoner biverkningar på detta läkemedel (som precis alla andra) men jag valde ändå att testa det. Jag käkade det i 6 månader och det fungerade toppen. Visst, det var besvärliga månader då man hade muskelvärk, man fick inte dricka alkohol, äta smärtstillande eller något som tog hårt på levern och under denna perioden tränade jag väldigt intensivt och det var inte riktigt uppskattat.

Men efter avslutad kur så har min hy varit väldigt bra.

Ni kommer att se att de två hudvårdsmärkerna jag kommer att presentera är The Ordinary och Mario Badescu de är 100% naturliga och det enda jag använder.

Så efter avslutad kur hade jag självklart ett ansikte fritt från acne, men det var torrt samtidigt som det var oljigt.

De hade ärr efter acnen som var skittråkiga och jag testade typ alla krämer mot ärren men det som till slut hjälpte mest var derma roller och syra behandlingar. Idag har jag en derma roller hemma och jag kör med den 7 dagar i rad, sedan har man uppehåll i 10 dagar sedan kör man på igen tills man uppnår önskat resultat. Fungerar jättebra för mig.

Men en varning. Man måste vara jätte hygienisk när man gör detta då man kan få infektioner i huden ifall ni inte rengör ordentligt eller använder handskar.

Så nu måste jag ta hand om min hy som är en kombination av oljig, torr och ibland väldigt känslig och den kan ta skada av verkligen vad som helst. Men frukta ej, jag är här för att dela med mig av mina älsklingar.

1. Mario Badescu- Facial Spray With Aloe, herbs and rosewater

Yes, yes and yes. Detta sprayet är magiskt. Om du känner att ditt ansikte känns torrt och trött så är detta ett måste i badrumsskåpet. Du kan använda det som ett setting spray, det ger en härlig återfuktande känsla efteråt. Eller så kan du bara använda det när du känner att ditt ansikte behöver en liten boost. Det fina med det är att du kan använda hur mycket du vill, jag sprayar nog med det ca 5-7 ggr om dagen. Sedan så har ros vatten en anti-inflammatorisk effekt som kan hjälpa dig att reducera röda irriterade partier, få bort acne och i vissa fall hjälpa vid eksem.

2. Mari Badescu - Drying Lotion

Let´s be real. Även fast min hy inte är fullt av acne längre så är jag inte emun mot det. Men när jag väl får det så har jag en förkärlek för en drying lotion. Den innehåller nämligen zinc vilket är jättebra för att bekämpa acne med. Det den gör är att den torkar ut acnen och balanserar samtidigt oljan i huden. Du ska inte skaka flaskan, utan bara stoppa ner en tops och sedan badda på acnen.

Som ni kanske har förstått vid detta laget så älskar jag Mario Badescu och jag köper all min hudvård ifrån BeautyBay.

3. The Ordinary - Aha 30% + BHA 2% Peeling solution.

Denna peelingen är mer känd som blod masken då det ser ut som att du häller blod i ditt ansikte. Den är absolut inte heller för alla då det är en ganska så stark peeling (den sticker som tusan när du har den på). Jag använder denna peelingen 2 ggr i veckan, det är inte rekommenderat att man använder den mer och inte mer än 10 minuter åt gången. Ni kan läsa mer om produktens effekter HÄR

4. The ordinary - Hyaluronic Acid 2% + B5 samt The ordinary - Lactic Acid 10% + HA

Vi fortsätter med alla serum (starka serum) nu är det som så att rent användningsmässigt finns det ganska lite information om dessa serum (på lång sikt) men jag anser att är du inte överkänslig och använder de med försiktighet så kommer det gå bra. Jag har ändå en rätt känslig hud och är extremt känslig mot viss syra peeling, men klarar av dessa jättebra.


Hyaluronic Acid 2% + B5 använder jag varje dag (nästan slut!) Hyaluronsyra kan dra sig till upp till 1000 gånger dess vikt i vatten (amazing) Tillsammans ingår HA-ingredienserna i en koncentration på 2% och kombinationen av dem ger återfuktning på djupet. Återfuktningen på hudytan förstärks ytterligare genom Vitamin B5. Denna passar alla hudtyper och är fri från olja, alkohol, silikon och nötter. Ta några droppar och smörj in ansiktet dag och kväll innan kräm.

VIKTIGT ATT VETA, THE ORDINARY ÄR HELT VEGANSKT!

Lactic Acid 10% + HA använder jag inte riktigt varje dag, men har börjat att använda den oftare. Detta serum är en exfolierande produkt med mjölksyra. Denna är amazing för att reducera irritationer. Jag hade inte fattat det innan förrns jag gjorde lite efterforskning på den. Så så fort jag blir irriterad i ansiktet (eller klämt en finne) så använder jag denna. MEN du ska absolut inte använda den på skadad eller hud som flagnar.

VIKTIGT ATT VETA, PRODUKTEN INNEHÅLLER EN ALFAHYDROXISYRA (AHA) SOM KAN ÖKA DIN HUDS KÄNSLIGHET MOT SOLEN.

5. Mario Badescu - Acne Facial Cleanser

Så, nu börjar vi att närma oss slutet av detta inlägget. Till min rengöring så använder jag faktiskt två olika. Den ena är som nämnt ovan en acne facial cleanser men jag använder också Pure Clay från LÓréal (älskar den) så jag kör på två stycken. Men Pure clay är mer för att få bort sminket sedan kör jag en omgång med Mario.

Mario Badescu fungerar som så att den exfolierar döda hudceller som lätt kan täppa igen porerna som också sedan gör att man får finnar. Den innehåller Salicylic Acid. Denna tvätten är främst för oljig problem hy.

LÓréal är en Detox & Brighten tvätt. Jag älskar denna. Den blir som ett mousse när man tvättar in den och den rengör utan att man känner sig uttorkad. Jag har använt all 3 tvättar ifrån deras serie och tycker att alla är kanon. Använder också detas ansiktsmasker.

FYI så är jag en av LÓréals beautyboard members vilket betyder att jag får hem produkter av dem för att testa och sedan bedöma.

6. Mario Badescu - Buttermilk Moisturizer & Oil Free Moisturizer SPF

Jag tänkte att jag skulle avsluta inlägget med mina hudkrämer. Vi har pratat rengöring, serum och spray så sist men inte minst, min dag/nattkräm. Kom på att jag glömt ögonkräm (det kommer)

Vi återkommer till Mario Badescu för att jag vägrar att använda annat. Dessa två nämna ovan har jag använt i säkert 3 år och jag kommer inte byta.

Så den första, Buttermilk är den jag använder just nu. Det är en dagkräm sin inte täpper igen porerna och innehåller ani-inflammatoriska ingredienser. Love love

Sedan så har vi oil free som jag beställt hem en ny! Det är en oljefri fuktighetskräm som också denna återfuktar din hy utan att täppa igen porerna. Den skyddar också mot miljöns påfrestningar på huden. Passar perfekt till känslig hy

Så, jag hoppas att ni kände att ni fick ut något utav detta. Det blev ett långt inlägg men nu har jag fått dela med mig avv alla godbitar. Som jag nämnde i början så köper jag all min hudvård på Beautybay och alla produkter jag nämnt finns att hitta där.

Trevlig fredag <3