RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-21 11:04:43

Loveandgelato blogg

Loveandgelato blogg på Nouw

Self Care Advent Calender

2018-12-01 07:00
Från Loveandgelato

Det är den magiska perioden som vi går in i nu (eller kanske har varit i i någon vecka) men nu är det snart jul! Sedan så behöver julen inte alltid vara den magiska tidpunkt som vi alla säger att den är. Det kan vara en ganska så jobbig period för många i vårt avlånga land. Så istället för att ha en adventskalender som innehåller tips på alla bra prylar man kan köpa (alla andra bloggar löser det fint) så ville jag ha en som var mer Ta hand om dig själv.

Enjoy.


Lucka nr.1 Gör Yoga i 15-30 minuter

Yoga för nybörjare 20 minuter

Yoga för Magen (core) samt rumpa 30 minuter

Yoga för viktnedgång 25 minuter

Christmas Bucketlist

2018-11-28 13:58
Från Loveandgelato

Aa, Black Friday och Cyber Monday har äntligen passerat och nu är julen på väg! Jag gjorde mig själv en liten bucket list med saker som jag vill hinna med i jul och tänkte dela med mig av den till er.

Enjoy

Göra pepparkakor

Bygga snögubbar (i massor) ⛄

Drick massor med varm choklad

Åka släde

Och bara få mysa med min familj till härliga julfilmer (Gå på julmarknad)

Alla bilder är tagna från Weheartit

Nytt hår

2018-11-27 13:24
Från Loveandgelato

Random Questions

2018-11-27 11:16
Från Loveandgelato

Okej, klockan är ni 21:!5, barnen har än en gång somnat bra. Pix har kompis som har sovit över nu två dagar i rad och allting har gått fin fint. Idag har jag varit inne i Ljungby och jobbat, körde mellan 10-15 var fan inte hemma förrns 17:30 = dötrött. Så nu innan jag ska hoppa in i duschen så tänkte jag skriva ett litet random inlägg med frågor (sådant som alla både hatar och älskar att läsa) Jag glömde helt att publicera detta inlägg så det är BARA 4 dagar för sent.

Enjoy

1. Vad är du för stjärntecken?

Jag är en fisk. Jag är vänlig, generös, omhändertagande och har lätt för sociala sammanhang,

2. Vart vill du resa?

Italien, New York, Dubai, Tokyo

3. Ser du upp till någon artist, i så fall vilken?

4. Vintermänniska eller sommar?

5. Något du inte kan leva utan?

6. Morgon eller kvällsmänniska?

Morgon människa, alla dagar i veckan

7. Vad är din favoritfärg?

Jag älskar, svart, vitt basics

8. Om det fanns en fantasivärld, vilken skulle du leva i?

Skin Care

2018-11-23 20:44
Från Loveandgelato

Efterlängtat inlägg, idag ska vi prata hudvård! Något som jag tycker är väldigt kul, och något jag lägger ganska mycket pengar på.

I mina yngre år så har jag alltid haft en bra hy, inte för oljig eller torr utan den har varit perfekt. Men när jag var i 22 års åldern så ändrades allt. Jag fick någon hormonell vuxen acne som de kallade det och det bröt ut i hela ansiktet och inte lite heller utan de var verkligen bölder (sad face).

Ganska så snabbt så fick jag isotretinoin utskrivet som är en väldigt stark acne medicin. Man förgiftar helt enkelt kroppen med A-vitamin. Det finns 700 miljoner biverkningar på detta läkemedel (som precis alla andra) men jag valde ändå att testa det. Jag käkade det i 6 månader och det fungerade toppen. Visst, det var besvärliga månader då man hade muskelvärk, man fick inte dricka alkohol, äta smärtstillande eller något som tog hårt på levern och under denna perioden tränade jag väldigt intensivt och det var inte riktigt uppskattat.

Men efter avslutad kur så har min hy varit väldigt bra.

Ni kommer att se att de två hudvårdsmärkerna jag kommer att presentera är The Ordinary och Mario Badescu de är 100% naturliga och det enda jag använder.

Så efter avslutad kur hade jag självklart ett ansikte fritt från acne, men det var torrt samtidigt som det var oljigt.

De hade ärr efter acnen som var skittråkiga och jag testade typ alla krämer mot ärren men det som till slut hjälpte mest var derma roller och syra behandlingar. Idag har jag en derma roller hemma och jag kör med den 7 dagar i rad, sedan har man uppehåll i 10 dagar sedan kör man på igen tills man uppnår önskat resultat. Fungerar jättebra för mig.

Men en varning. Man måste vara jätte hygienisk när man gör detta då man kan få infektioner i huden ifall ni inte rengör ordentligt eller använder handskar.

Så nu måste jag ta hand om min hy som är en kombination av oljig, torr och ibland väldigt känslig och den kan ta skada av verkligen vad som helst. Men frukta ej, jag är här för att dela med mig av mina älsklingar.

1. Mario Badescu- Facial Spray With Aloe, herbs and rosewater

Yes, yes and yes. Detta sprayet är magiskt. Om du känner att ditt ansikte känns torrt och trött så är detta ett måste i badrumsskåpet. Du kan använda det som ett setting spray, det ger en härlig återfuktande känsla efteråt. Eller så kan du bara använda det när du känner att ditt ansikte behöver en liten boost. Det fina med det är att du kan använda hur mycket du vill, jag sprayar nog med det ca 5-7 ggr om dagen. Sedan så har ros vatten en anti-inflammatorisk effekt som kan hjälpa dig att reducera röda irriterade partier, få bort acne och i vissa fall hjälpa vid eksem.

2. Mari Badescu - Drying Lotion

Let´s be real. Även fast min hy inte är fullt av acne längre så är jag inte emun mot det. Men när jag väl får det så har jag en förkärlek för en drying lotion. Den innehåller nämligen zinc vilket är jättebra för att bekämpa acne med. Det den gör är att den torkar ut acnen och balanserar samtidigt oljan i huden. Du ska inte skaka flaskan, utan bara stoppa ner en tops och sedan badda på acnen.

Som ni kanske har förstått vid detta laget så älskar jag Mario Badescu och jag köper all min hudvård ifrån BeautyBay.

3. The Ordinary - Aha 30% + BHA 2% Peeling solution.

Denna peelingen är mer känd som blod masken då det ser ut som att du häller blod i ditt ansikte. Den är absolut inte heller för alla då det är en ganska så stark peeling (den sticker som tusan när du har den på). Jag använder denna peelingen 2 ggr i veckan, det är inte rekommenderat att man använder den mer och inte mer än 10 minuter åt gången. Ni kan läsa mer om produktens effekter HÄR

4. The ordinary - Hyaluronic Acid 2% + B5 samt The ordinary - Lactic Acid 10% + HA

Vi fortsätter med alla serum (starka serum) nu är det som så att rent användningsmässigt finns det ganska lite information om dessa serum (på lång sikt) men jag anser att är du inte överkänslig och använder de med försiktighet så kommer det gå bra. Jag har ändå en rätt känslig hud och är extremt känslig mot viss syra peeling, men klarar av dessa jättebra.


Hyaluronic Acid 2% + B5 använder jag varje dag (nästan slut!) Hyaluronsyra kan dra sig till upp till 1000 gånger dess vikt i vatten (amazing) Tillsammans ingår HA-ingredienserna i en koncentration på 2% och kombinationen av dem ger återfuktning på djupet. Återfuktningen på hudytan förstärks ytterligare genom Vitamin B5. Denna passar alla hudtyper och är fri från olja, alkohol, silikon och nötter. Ta några droppar och smörj in ansiktet dag och kväll innan kräm.

VIKTIGT ATT VETA, THE ORDINARY ÄR HELT VEGANSKT!

Lactic Acid 10% + HA använder jag inte riktigt varje dag, men har börjat att använda den oftare. Detta serum är en exfolierande produkt med mjölksyra. Denna är amazing för att reducera irritationer. Jag hade inte fattat det innan förrns jag gjorde lite efterforskning på den. Så så fort jag blir irriterad i ansiktet (eller klämt en finne) så använder jag denna. MEN du ska absolut inte använda den på skadad eller hud som flagnar.

VIKTIGT ATT VETA, PRODUKTEN INNEHÅLLER EN ALFAHYDROXISYRA (AHA) SOM KAN ÖKA DIN HUDS KÄNSLIGHET MOT SOLEN.

5. Mario Badescu - Acne Facial Cleanser

Så, nu börjar vi att närma oss slutet av detta inlägget. Till min rengöring så använder jag faktiskt två olika. Den ena är som nämnt ovan en acne facial cleanser men jag använder också Pure Clay från LÓréal (älskar den) så jag kör på två stycken. Men Pure clay är mer för att få bort sminket sedan kör jag en omgång med Mario.

Mario Badescu fungerar som så att den exfolierar döda hudceller som lätt kan täppa igen porerna som också sedan gör att man får finnar. Den innehåller Salicylic Acid. Denna tvätten är främst för oljig problem hy.

LÓréal är en Detox & Brighten tvätt. Jag älskar denna. Den blir som ett mousse när man tvättar in den och den rengör utan att man känner sig uttorkad. Jag har använt all 3 tvättar ifrån deras serie och tycker att alla är kanon. Använder också detas ansiktsmasker.

FYI så är jag en av LÓréals beautyboard members vilket betyder att jag får hem produkter av dem för att testa och sedan bedöma.

6. Mario Badescu - Buttermilk Moisturizer & Oil Free Moisturizer SPF

Jag tänkte att jag skulle avsluta inlägget med mina hudkrämer. Vi har pratat rengöring, serum och spray så sist men inte minst, min dag/nattkräm. Kom på att jag glömt ögonkräm (det kommer)

Vi återkommer till Mario Badescu för att jag vägrar att använda annat. Dessa två nämna ovan har jag använt i säkert 3 år och jag kommer inte byta.

Så den första, Buttermilk är den jag använder just nu. Det är en dagkräm sin inte täpper igen porerna och innehåller ani-inflammatoriska ingredienser. Love love

Sedan så har vi oil free som jag beställt hem en ny! Det är en oljefri fuktighetskräm som också denna återfuktar din hy utan att täppa igen porerna. Den skyddar också mot miljöns påfrestningar på huden. Passar perfekt till känslig hy

Så, jag hoppas att ni kände att ni fick ut något utav detta. Det blev ett långt inlägg men nu har jag fått dela med mig avv alla godbitar. Som jag nämnde i början så köper jag all min hudvård på Beautybay och alla produkter jag nämnt finns att hitta där.

Trevlig fredag <3

7 morgon rutiner som kommer förändra ditt liv

2018-11-23 15:00
Från Loveandgelato

Här sitter jag, klockan 20:24 (lyssnar på Enya) med ett glas rött, mätt och belåten och funderade starkt på vad jag skulle skriva om. Jag påbörjade ett inlägg som handlade om "att få ihop ditt liv" men efter första tipset så insåg jag att jag har nog aldrig fått ihop mitt så jag är nog fel person att fråga. Vi får se ifall jag kommer på mer saker. Gör jag det så kommer ni säkert få en underhållande läsning. MEN till dagens ämne. Jag är en morgon människa, ingen kvällsmänniska alls! Får jag gå och lägga mig 20:00 så går jag fan och lägger mig. Fuck kvällar. Men jag vet att alla där ute är inte lika morgon pigga som jag (detta är bara lögner, efter 25 så har jag aldrig varit en morgon människa) men vi kan väl alla ha ett öppet sinne?

Här kommer mina bästa tips till de bästa morgonrutinerna. (Snooza, snooza livet ut och ta på dig tröja, "ursäkta att jag är sen, jag ville inte komma")


1. Snooza...inte

Jag vet att typ 99% av befolkningen älskar att snooza, fråga bara min man. Han väcker hela jävla familjen klockan 04:30 inte för att han själv vaknar av sin jävla telefon utan precis alla andra gör det! Tummen upp älskling. Sedan ska han snooza till 05:05 för att ha panik till jobbet, tummen upp älskling. Utöver detta så går hans väckarklocka igång efter 3 minuter fram tills att han går upp. VÄLJ EN JÄVLA TID ATT GÅ UPP (Positiva Paulina)

2. Stretcha

Ni ska inte nöja er med att sträcka ut alla era kroppsdelar medans ni ligger i sängen för att sedan sjunka ihop till en ostbåge så fort ni reser er upp. Icke! Stretchning har faktiskt massa goda hälsoaspekter, exp avslappnande, minskar på stressen och förbättrar din cirkulation. Så ryck upp dig

3. Drick vatten inte vin

Okej, redan på punkt tre så har detta spårat. Sorry
Din kropp består av 60% vatten, man skulle lika gärna kunna räknas som gurka. Jag består nog av kaffe, vin och proteinshakes. MEN efter ca 7-8 timmars sömn så behöver faktiskt din kropp vatten (och kaffe) Men testa att starta dagen med att dricka ett glas vatten, det känns ganska så bra om inte annat.

4. Frukost

Yaas girl. Frukost startar man dagen med, det kickar igång din metabolism som hjälper dig att förbränna kalorier under hela dagen! Det finns så många hälsoaspekter i att äta frukost.

5. Musik

Är det något jag faktiskt alltid gör på morgonen så petar jag in mina air pods och drar igång (cher) hehe. Älskar att ha musik på morgonen, de kan verkligen pigga upp en. Här får man självklart välja vad man vill, ni kanske hellre föredrar med relax musik.

6. Ingen telefon

Har fan redan misslyckats på denna. Nej men jag har telefonen för att dra igång lite musik, sedan får den ligga. Men ta det lite chill på morgonen. Vi behöver inte kasta oss på telefonen. Umgås med familjen, ungen (arna), katten. Du har tid att glo i telefonen under dagen.

7. Läs

Okej, jag förstår. Alla har inte tid att läsa på morgonen (beror på hur tidigt ni väljer att gå upp) men det är jäkligt skönt att hinna med en snutt i en bok på morgonen, eller gör som jag. Lyssna på en ljudbok! och i samarbete med (skojar bara)

Alla bilder är från weheartit

Girlsboss- livsstilen

2018-11-23 14:00
Från Loveandgelato

Att vara det vi kallar en "Girlboss" är något som de flesta strävar mot idag, inklusive jag. Jag tror att själva namnet förklarar sig själv och representerar min idealiska livsstil. Detta inlägget kommer att handla om allting som jag tror representerar "the girlboss" lifestyle på bästa möjliga sätt. Jag blev inspirerad till att skriva detta efter att ha sett Nicky Knols inlägg om Girlboss aesthetics. Se här

Enjoy

Hälsa & Träning

Jag kan tänka mig att en av de högsta prioriteringarna en girlboss har är sin hälsa. Att man är väldigt engagerad i att äta rätt, hålla sig aktiv och träna. Även om man inte alltid är på topp, så gör man ändå allt man kan för att förbättra.

Utbildning

Även fast man har en slutförd utbildning så vill en girlboss alltid utbilda sig mer. Detta är något som jag tycker är en av livets stora gåvor. Att man alltid kan lära sig mer, att tycka att det är roligt att utbilda sig. Jag tycker att alla ska se utbildning som något kul, man är aldrig fullärd. Att ha ett sinne fullt av kunskap och hela tiden ställa sig nya frågor om livet och världen.

Stil

När du är en girlboss så behöver du verken märkesväskor, dyra skor eller diamantringar. (Även om de är så vi ser henne på de flesta bilderna) Det jag vill säga med detta är att det är viktigt för en girlboss att ha sin egna unika stil som gör att man kopplar ihop något med henne.

Jobb & Karriär

Dessa två sakerna tar en girlboss extremt seriöst. Men absolut inte på ett "Workaholic" sätt där man verken äter, sover eller socialisera sig med andra bara för att man jobbar så mycket. Utan istället handlar det om att man har sina mål och prioriteringar satta. Hon kommer inte heller att acceptera något annat jobb eller karriärval än de hon siktar mot.

Kreativitet

Detta är ju självklart inget obligatoriskt, men många som lever en girlboss livsstil är väldigt kreativa (önskar att jag var mer kreativ) De är väldigt kreativa för att de tänker, funderar och föreställer sig nya saker. Något av deras största intresse är bild, helt enkelt för att de låter oss uttrycka oss själva och våra idéer, något en girlboss behöver. Även om hon inte är bäst på det så är det något som hon gör för skojs skull och under tiden så utvecklas hon.

Resa

Jag vet, jag vet. Alla har inte möjligheten eller råd med 10 resor varje år, men jag tycker ändå att det är viktigt att man åker och se nya platser och det behöver nödvändigtvis inte vara att man ska flyga till Paris. Utan hitta guldklimpar nära dig som inte är så kostsamma.

Passion

Detta är en girlboss bästa vän. Det följer henne var hon än går och vart hon än gör så finns det alltid en gnutta passion i det. När det är något som hon verkligen älskar, så märks det. DU kan se det i hennes ögon, på hennes leende. Ja precis överallt. När en girlboss startat ett nytt projekt eller en ny hobby så lägger hon en del av sin själ i det, och det är det som gör henne speciell.

Självutveckling

Varje dag så gör en girloss något som utvecklar henne. Vare sig det är inom skolan, jobbet hennes hobby eller bara något som hon verkligen tycker om. Hon hittar alltid ett sett att lära sig på och fortsätta utvecklas. Att göra små saker varje dag kommer att sluta i ett stort resultat.

Så detta är bara lite tankar kring i vad jag tror att en girlboss skulle eftersträva. Kom gärna med mer förslag för tusan.

Sedan fyi så tror jag att det finns en girlboss i oss alla, sedan kan man eftersträva det mer eller mindre.

Ha en fin fredag.

Alla bilder är tagna random från Weheartit.

Bygg upp din garderob (Black friday)

2018-11-23 07:00
Från Loveandgelato

Hej alla mina käraste. Så Black Friday är precis bakom hörnet (2 dagar kvar!) Så jag tänkte bara göra en uppföljning på förra inlägget. Många utav oss kommer att försöka få ut det mesta av alla dessa rabatter och bygga upp en helt ny garderob. (Hans up) Men det är enkelt att känna sig helt överrumplad under black friday, det är mycket människor, billiga kläder och det slutar oftast i att vi köper på oss massa saker som vi egentligen inte behöver eller klädesplagg som vi inte ens vet hur vi ska styla. MEN tur för dig, här är jag för att rädda din dag. Och vi ska tillsammans bygga dina drömmars garderob.


1. Hur ser din situation ut idag?

Så, vad menar jag med detta? Jo nu är det dags att rensa! Först av allt, släng gamla kläder, eller ge bort dem. Vi är väldigt bra på att behålla gamla kläder och så intalar vi oss själva att "De är gamla....men de ser fortfarande bra ut, en dag kanske jag behöver det".

Försök inte att intala dig själv att du inte säger så, för jag själv gör det och har gjort under många år. Så don´t worry, i don´t blame you. Men jag vet, jag mår dåligt över att behöva göra mig av med kläder, detta gäller även nya kläder som jag inte ens använder (prislapparna sitter fortfarande kvar). Men tänk såhär när du håller i det där linnet du inte använt på ett år. Troligtvis kommer du inte att använda nästa år heller.

Att rensa ut din garderob kommer hjälpa dig att hitta kläder som du inte ens visste att du hade. Jag gjorde detta för ett litet tag sedan och gjorde mig av med säkert 3 svarta sopsäckar. Men oj vad skönt det kändes efteråt. Man inser också vid sådant här vilken stil man faktiskt har.

Okej! Nu har du en lite mer renare och aningen mindre garderob. Så tänk nu, vad har du för stil? Som jag nämnde ovan så är det enkelt att se vilken stil man egentligen föredrar (för det är de kläderna du sparat) samt hur vill du att din garedrob ska se ut? Är du mer street, ungdomlig, mycket skjortor? Basic..

Detta väljer man nästan enklast genom att kolla på sin livsstil. Precis som nämnt ovan ifall du är en mer business woman och du kanske spenderar dina veckodagar med möten, sitta på kontoret mm, rent logist så spenderar du lite mer pengar på "proffsiga" kläder istället för t-T-shirts, mamma jeans, Converse, crop tops etc.

Om du är student, spendera inte alla dina pengar på kläder som du endast kommer att använda på helgerna. Utan var lite smart, du kan kanske inte ha exakt samma garderob som din favorit kändis, för let´s be real, även om du har samma klädsmak, så har du inte samma livsstil.

Basic tees

Här är något av min kärlek. Basic tees, gärna mer åt boyfriend hållet. Skaffa vit, svart och gärna en grå. Du kommer alltid ha nytta av dem.

Classy shirt

Detta plagget kommer att rädda dig när du inte vet vad du ska ha på dig. Eller när du vill klä upp dig men inte vara "för" uppklädd. Kör gärna vit, nude eller svart.

Sweatshirt & Sweater

Här har vi the essentials inför hösten/vintern. Du kan matcha ihop detta med precis vad du vill, byxor, kjol, ovan klänning, sneakers eller klackar.

Enkla klänningar

Jeans, svarta, vita, klassiska blåa

Jeans kommer alltid att vara perfekt till alla tillfällen. Men sedan vi enbart kör basic så rekommenderar jag att ni köper ett par skinny. (Du får självklart välja helt fritt), annars är mom jeans också ett bra val.

Vida byxor

Jag älskar vida byxor och använder det minst 1 gång i veckan. Även om de kanske var mest "inne" under sommaren så kommer de fortfarande att vara användbara.

Sweats/Joggers

För lata dagar, men också ett plagg som blivit sjukt populärt i år. Jag äger inte ETT ENDA plagg, haha. Ska försöka inhandla ett sett under rean imorgon.

Trench coat

Har redan köpt tre i år.

Vinterjacka

Det finns självklart mer saker vi kan lägga till på denna listan. Exp Kjolar, skinnjackor, smycken, skor. Men jag har valt att hålla mig till detta då jag vet att ni kommer att komma långt med de här plaggen.

Happy shopping.

Bilder från Weheartit

Tips för att lindra ångest

2018-11-22 12:00
Från Loveandgelato

Hej mina fina. Så precis som titeln säger, idag ska vi prata om ångest.

Ångest kommer i alla former och människor reagerar olika på det. Jag själv har under många år att mitt liv haft problem med ångest och kommer troligtvis att leva med det för resten av mitt liv. Jag har ångest bland mycket folk, jag har ångest över att köra bil, jag får ångest av nya platser, jag får ångest när jag inte vet vart jag ska köra. Japp, jag kan göra listan lång. Men jag har också lärt mig mycket om min ångest och hur jag kan göra för att hantera det bättre. Jag är absolut ingen psykolog eller doktor av något slag, och jag rekommenderar er att söka hjälp ifall er ångest påverkar er så mycket i er vardag att den ej fungerar normalt. Men jag ska dela med mig av lite tips som har hjälpt mig och som jag hoppas kan hjälpa er med en bättre vardag.

1. Gör ett schema

Jag blir extremt stressad ifall jag inte har koll på saker. Visst jag kan nog vara en person som har det lite sjukligt och vill gärna ha mer koll än vad jag kan få. Men jag blir också väldigt stressad och ångestfylld när jag har FÖR MYCKET saker att göra. Jag glömmer lätt saker och har väldigt svårt att prioritera vilket skapar en del ångest och ofta blir det så jobbigt att jag helt glömmer bort att göra sakerna eller drar mig för det. Räddning för detta är att SKRIV NER DET. Man lär sig att prioritera, jag lovar. Jag är väldigt specifik och skriver både tid och plats.

2. Sov mycket

Detta kanske känns som en självklarhet och kanske lite övertjatat. MEN jag kommer aldrig kunna förklara vikten av hur bra detta är för din hälsa. När du inte får tillräckligt med sömn så försätter du din kropp i stress, vilket betyder att du kommer vara mycket mer mottaglig för ångest. Man rekommenderar att du ska sova 8-10 timmar per natt för ungdomar och 7-9 timmar för vuxna.

3. Regelbunden träning, och träning av något som du tycker om

När vi tränar så släpper vi lös våra endorfiner som både får dig att må bättre, sova bättre och hjälpa dig att minska dina stress nivåer. Men även fast vi vet att regelbunden träning är bra och att många försöker sig på det så känner jag att många kanske gör en träning som de inte riktigt uppskattar. Jag har testat ALLT, tro mig och det som jag fastande för var Dancebody. Jag älskar det och tränar 5-7 dagar i veckan med lycka i kroppen.

Om du inte gillar vad du gör så kommer du snabbt att släppa träningsrutinen. Alla föredrar olika träningsformer så testa dig fram. Tycker du att det är jobbigt att gå själv, gör som jag gjorde och ta med en kompis.

4. Håll koll på din hälsa

Utöver träning så tycker jag att det är viktigt att man dricker tillräckligt med vatten (utmanar mig själv med det nu) och fokuserar på att äta hälsosamt. Jag vet att det kan kännas både svårt och jobbigt att köra mer hälsosamma mat val, men om du börjar med små förändringar så kommer processen troligtvis kännas mycket enklare. Om du kan hitta någon att göra det tillsammans med så kommer det också att underlätta, samt göra det lite roligare. Du kommer märka att du får mycket mer energi samt du blir gladare.

5. Andas

När jag börjar bli ångestfylld så försöker jag att fokusera på djupa andetag. Brukar även ibland hålla andan i 45 sekunder då det gör att musklerna slappnar av när syret kommer tillbaka. Andas in sakta genom näsan (ända ner till magen) och sedan arbeta dig upp till ditt bröst ca 3 gånger. (Eller 10) beroende på hur ångestfylld du är. Andas sedan ut sakta genom munnen och fokusera på hur du tömmer dina lungor på luft. Gör detta så många gånger du vill tills du känner di lugnare. Jag brukar alltid köra med 1 jag andas in, 1 jag andas ut, 2 jag andas in osv. tills jag når 10.

6. Skriv ner vad du har i huvudet

Många gånger så känner jag att mina tankar och idéer samt vad jag ska göra blir som en stor blurr i mitt huvudet och brukar ofta göra att jag känner mig överröst med saker. Även om det kanske bara handlar om att jag ska ringa min mamma, handla toapapper eller köpa mig nya flipflops innan sommaren. Genom att skriva ner allting på små notis lappar så mår jag mycket bättre och känner mig lugnare. Jag kan då också alltid se vad jag hade tänkt att göra och då blir det enklare att utföra.

7. Ha egentid

Det är absolut inget fel med att ta lite egentid. För att vara helt ärlig så är det något du ska göra! Detta är ju självklart olika för olika personer och kan handla om allt ifrån att måla dina naglar till att titta på det senaste avsnittet av din favorit serie eller prova din nya ansiktsmask. Avsätt lite tid för dig själv varje jag så att du kan fokusera på just DIG. Detta kommer hjälpa dig att känna dig med.centrerad och mindre överväldigad.

8. Gå ut i naturen

Detta fungerar inte för alla men jag ber dig ändå att hålla ett öppet sinne. När jag spenderar tid i naturen så är det nästan som att alla blommor och träd drar ut min ångest och att vinden blåser iväg all negativitet. Sedan är det alltid kul att gå på äventyr samt kanske plocka bär eller svamp.

9. Spendera tid med människor som du tycker om

Det kan vara vänner, familjen eller din käraste. Se till att du spenderar tid med de som du verkligen älskar, de som får dig att skratta och de som du känner dig bekväm med. Du är inte ensam. Människorna som bryr sig om dig kommer också att finnas där för dig och de kommer lyssna på dig ifall du behöver prata. Detta är inget att skämmas över eller att du ska känna dig svag. Detta är en enorm styrka och något som du ska hylla.


Jaha, med detta var det jag ville säga. Hoppas att ni tyckte om att läsa det och att det fanns något som du kan använda. Sök gärna hjälp om du har problem med ångest eller mental ohälsa.
Kom ihåg, du är inte ensam.

Alla bilder är tagna från Weheartit

För det är du värd, ge något till dig själv 2019

2018-11-22 07:00
Från Loveandgelato

1. Ge dig själv en tatuering

2. Sluta kolla tillbaka på det som redan varit

3. Sluta bry dig om vad andra tycker om dig

4. Ge dig själv tillåtelse att vara ledsen och att få läka

5. Skratta tills du får ont i magen

6. Utbilda dig och skapa ett mer öppet sinne

7. Take a day off

8. Ge kärlek

Allt detta bidrar till ett balanserat liv. Jag skulle kunna komma på 100 saker till. Men då tröttnar ni nog på mig.

Puss på er.