RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-07-17 10:13:05

biinasdagar.nouw.se

biinasdagar blogg på Nouw

16 Juli 2019, Dagens startade

2019-07-16 23:13
Från biinasdagar

Med detta i uterummet.

Fortfarande är mornarna väldigt kämpiga. Migränen har tagit över mitt liv igen och inget fungerar. Allt är en ständig kamp, kamp över att slippa trycket i huvudet. Försöker starta mornarna utan stress, äta frukost i lugn och ro. Sen i 3 dagar så har min kropp inte orkat göra ngt annat än 4 h aktiv aktivitet om dagen. Helt slut av bara de och ända stunden jag e fri ifrån smärtan.

Jag har tagit detta på allvar och kollar över min kost, rutiner och min vardag. Jag har fått ändra på saker och ta tag i annat. Min läkare ringer på torsdag, ev imon ska ja få botox vid tinningarna, ska till optikern nästa vecka och jag har även skickat in en remiss till neurologen. Hoppas innerligt att vi kan reda ut detta så jag kan få bli iaf mindre påverkad av den.

Tänker aldrig ge upp, men ja måste nog lära mig att handskas med min fiende på ett bättre sätt.

Overandout.

Åter igen

2019-07-16 10:08
Från biinasdagar

Nu var de flera månader sedan jag var här inne och gjorde ett avtryck
Men det händer mycket i livet och nu känner jag att jag behöver skriva av mig. Pausat ifrån instagram och tagit bort min Facebook.
Why ?
För jag vill backa tillbaka och utrycka mig mer. Mer i text än bara bilder. Facebook har jag tagit bort för nästan ett år sen och det är som en befrielse i sig. Där inne skrollar man bara upp och ner. Går in bara för att gör på rutin. Blev ju ett beroende så sätt, varje lediga stund in och sappa Någon som känner igen sen?

Så från och med nu så kommer jag gå in här när de känns rätt och skriva av mig

Overandout.

02.57

2018-10-04 03:06
Från biinasdagar

Räkna , planera, räkna, planera och allt om igen.
De kanske låter märkligt men så går allt runt runt i mitt huvud. Nu står jag på egna ben så ja måste tänka mig för vad ja gör och spenderar pengarna på. Det är så nyttigt för mig men svårt, svårare än man kan tro när man faktiskt glidit runt lite på räkmacka och tänka på ekonomi.

Men de går runt, de gör det men sen hände ngt. Hon som slösar har börjat spara och då märker man helt plötsligt hur bra de känns att ha pengar på kontot så man blir lite snål och tänker lite extra. Nog om de

I helgen kommer vi äntligen kunna säga VI ÄR KLARA. Alla hästar är hemma runt stallet , de sista små detaljerna ska upp i stallet och vinterhagen kommer upp. Sen e de klart, färdigt , check Nästa vecka städar vi ut det sista i mitt gamla hem sen är även det kapitlet avslutad. Har jag tur hinner vi sätta upp de sista i lägenheten. Då är verkligen livet komplett och man kan börja komma in i rutiner igen. Äntligen

Percie aka Päran blir bättre och mjukare i ridningen hela tiden. Hon känns oehört fräsch och ja tror vi är på rätt väg.

Yara har börjat gå mer nu. Så skönt va på g igen trots att de kryper i hennes kropp. Idag var första passet i paddocken sedan juni Hon var total galen men efter lite luft turer hit och dit så gick de sista minuterna bra och jag kunde avsluta på topp.

Nu räknar ja ner till vi kan ta in hästarna i stallet , ska bli lyxigt att kunna ha dem i en stallgång igen ☺️

03.37

2018-09-20 03:49
Från biinasdagar

I två dagar har jag fått umgås med fantastiska vänner. Vi har äntligen röjt i stallet och nu är det endast 1 dags arbete kvar så är de klart. Jag längtar så efter att få säga orden, vi är klara. Dessa två dagar har ja även fått andas mycket häst. Jag har fått rida båda flickorna igen. Som jag saknar vara igång. Men de e faktiskt skönt att känslan att sakna är tillbaka. En paus kanske har gjort en gott ?

05.53

2018-09-15 06:03
Från biinasdagar

Och tiden tickar långsamt framåt. Snart är 1/2 nätter klara och ja är helt färdig. Nu när jag börjar dra ner på tempot så kommer kroppens onda plågor fram. En ny uvi som jag Fick ta penicillin för. Efter avslutad kur dröjde de inte många dagar innan förkylningen kom på posten. Men ja ska kämpa mig igenom den. Idag blir de endast sängen och pyssel i lägenheten tills jobbet kallar ikväll igen.

Igår kom korten jag beställt till mitt galler över soffan. Livet byggs på och jag ska bara hänga upp en hylla, sänghimlen och sen vänta på att posten kommer med de sista inrednings prylarna. Sen har jag ett färdigt hem att komma hem till. Första gången på 8 år som jag kan komma hem till något färdigt och bara få sitta ner. Ska bli spännande att få uppleva de, kommer ja klara de?

Mer bilder ska upp och en ljus slinga . Sen e de mitt liv i bilder där, där på min egna vägg.

08.04

2018-09-10 08:09
Från biinasdagar

I helgen tog jag en paus ifrån alla måsten och var bara med vänner. Helgen gick snabbt och ja har längtat till idag så jag kan få komma tillbaka till the reality. Än är allt inte 100 i lägenheten men näst intill . Fortfarande saker att packa och flytta men ja känner inte lika mkt stress. De som e kvar får ta lite tid att fixa.

Men idag bär det strax av till bästa Sollan och Lovis. Deras fötter ska få sig en omgång och ja ska pussa näst intill ihjäl dem Sen e de full rulle och vidare. Hälsa på en vän, bygga i stallet, rida Percie och förhoppningvis hinna med Yara innan kvällen kommer. Och även flytta mer häst saker, snart i mål

23.07

2018-09-05 23:24
Från biinasdagar

Och dagarna bara springer iväg. Fortfarande planeras varje minut i minsta detalj. Men slut destination för denna för resa är snart till ända.

Kvar i Sadelkammaren:
-Måla de sista hyllplanen i sadelkammaren.
-Spraya de sista sadelhängarna och träns hängarna sedan hänga upp.
-Hänga upp täckeshängarna.
-Sätta upp galler för fönstret.

När det sedan e check så ska äntligen all vår utrustning få flytta in, LÄNGTAR


I stallet är detta kvar:
- Hänga upp 3 boxar dörrar.
-Hänga upp 4 krubbor.
-Hänga upp 4 saltstenshållare.
-Hänga upp 4 Grimm krokar.
-Hänga upp 4 täckeshängare.
-Hänga upp 4 vattenhinkas hållare.
-Hänga upp spö hållare.
-Hänga upp redskapshållare.
-Hänga upp bindnings ringar.
-Sätta upp grimskaft vid foder rummet.
-Måla små detaljer.

STÄDA ut all den sista skiten.

Små saker kvar att göra men snart, snart ska vi fira med champagne. Att jag och mina flickor har byggt upp ett helt stall tsm. Skam den som ger sig

23.32

2018-09-03 23:39
Från biinasdagar

Och äntligen har ja landat i min säng, i mitt nya hem i mitt nya liv.

Just här i min lägenhet, ja just precis en lägenhet på 39 kvm ska ja bygga upp mitt nya liv. Här ska jag stå på egna ben och möta livet. Och faktiskt känns de helt amazing.

Det är ännu fullt upp på massa plan , inom 2 veckor ska de va stora hela vara klart. Efter det ska ja äntligen få släppa de sista och börja andas igen. Tills dess så kör ja på och tar vara på varje minut dygnet bjuder på.

I lägenheten gör ja de precis som ja vill ha de. Idag har jag lyckats skruva ihop ett skåp som ska va under handfatet i badrummet . Givetvis så passade de inte så ja måste fixa fram en såg till imon innan ja e i hamn med de projektet .

Dock fick min nya hylla ett lyft med lite växter. Imon inhandlas de korgar som ska stå längst ner.

Dags att Börja på en ny Saga

2018-09-03 00:23
Från biinasdagar

Ibland så ändras livet drastiskt. Och denna gången är de mitt liv som ändrats. Jag har gått ifrån mitt gamla liv och börjat på ett helt nytt kapitel. Jag och mina kära hästar har lämnat gården för att börja om på nytt. På egna ben och bygga ny historia. Det vill säga att det är en helt ny start och en helt ny saga som börjar nu. Och nu känner jag mig stark nog och längtan att få va här igen är tillbaka. Så hej alla fina, Nu startar vi om#nyhistoria

Fredag 7 April 2018 Det är okej

2018-04-06 03:32
Från biinasdagar

VILL BARA BÖRJA MED ATT SÄGA DETTA ÄR INTE IDAG DETTA ÄR FÖR FLERA ÅR SEDAN MEN JA VILL DELA MED MIG AV DET JAG VARIT MED OCH KANSKE STÖTTA ANDRA SOM VARIT DÄR ELLER ÄR. ATT DET ÄR OKEJ ATT KÄNNA SÅ. JAG MÅR SUPER BRA NU, NI BEHÖVER INTE OROA ER❤️Jag vet inte om det är rätt eller om de e fel att dela med sig men jag vill lyfta de. Till oss som varit i ett förhållande eller kanske dem som är än idag. Folk säger till en, lämna honom bara. De e ju bara att dra, skit i honom, han är inte värd dig. Bara gå, hur svårt kan de vara ? Jag ska tala om för er att det är så mycket mer än bara gå därifrån och lämna. För man ska lämna de liv man gjort till sin verklighet, är det såhär det ska vara ? För man vet inte bättre då man blir helt omvänd och förlorar sin egna vilja och verkligheten . För ens verklighet är den skiten man får leva med varje dag. Du är dum i huvudet , hur känns de vara en hora, vi måste skaffa barn för jag älskar ju dig så mycket för att nästa sekund få något kastat på sig. Och nej, det är inte bara att packa ihop och dra. För där och då, jag kanske förtjänar de. Och han kanske ändrar sig och blir som innan. Att sedan ta det steget att gå därifrån är som att lära sig gå igen. Man måste börja om sitt liv igen. Bygga upp och förändra sin verklighet igen. Det tar tid och vill bara säga att ta sig därifrån är som att ta dö på sitt gamla jag och komma på nytt. Så snälla, vi vet att de egentligen är att bara lämna men det är livet efter man lämnat som skrämmer en. Så ni där ute, dont be Afriad to fall becuse one day you Will Rise agian❤️ #styrka #förändra #bestrong