RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-09-11 14:20:50

nouw.com/linn_ogren

linn_ogren blogg på Nouw

Vissa dagar är värre än andra

2017-12-26 15:57
Från linn_ogren
Idag är en sådan dag då hela mitt huvud snurrar totalt. Tankarna går åt alla håll och jag vet helt ärligt inte var jag ska ta vägen.För cirka 4 månader sen flyttade jag och min familj till Luleå. Alltså 17 timmar ifrån min skola, mina vänner, min pojkvän, mitt nya jobb, min trygghet och platsen jag äntligen hade funnit ro i.


Det var inget nytt för mig att flytta, är ganska van vid det vid detta laget men att flytta så långt ifrån allt gjorde mig livrädd. Jag hade gått ut första året på gymnasiet och trivdes verkligen och bara tanken på att börja i en ny skola, skaffa nya vänner, det var skrämmande. På något sätt så kändes det mycket svårare för mig som var 17 år än för mina syskon som är yngre.Jag har flyttat så många gånger så jag vet hur det känns att förlora någon som man står nära och jag vet hur det känns att behöva börja om på nytt och det var inget jag ville behöva göra om igen, trodde jag var klar med den delen i mitt liv.

Flytten blev iallafall av och jag vände min mamma ryggen. Jag blev så arg och ledsen och det är jag fortfarande, hon vet hur jag har haft det och hur jag har behövt kämpa under hela mitt liv och att hon skulle låta mig gå igenom det en gång till, det var något som jag inte förstod.Att ens kunna berätta för mina vänner och killen jag nyss börjat träffa att jag skulle flytta så pass långt ifrån dem var skitsvårt för jag visste inte riktigt hur dem skulle ta det och jag var så rädd för att förlora dem.

Jag trodde att killen skulle dra direkt men han gjorde raka motsatsen, istället frågade han mig om jag ville bli tillsammans med honom. Vi har varit tillsammans i 5 månader nu och han tog med mig utomlands för första gången. Han intalade mig om att vi skulle klara detta och att allt skulle bli bra. Han kämpade och det fick mig att kämpa. Varje gång han märkte att jag höll på att vika av fanns han där och fick mig upp på fötterna igen. Hade det inte varit för honom så hade jag nog inte klarat det lika bra som jag gjort och det finns inga ord som kan beskriva hur tacksam jag är över att ha honom vid min sida. Distans är tufft, jävligt tufft, vet inte hur många kvällar jag nästan gråtit ögonen ur mig men att han står vid min sida får mig att gå upp varje morgon och klara av varje dag som går.

Efter allt negativt så kan jag ju självklart berätta att allt inte är skit här uppe. Jag kom in på en riktigt bra skola med bra folk och min nya klass tog emot mig med öppna armar och det jag var mest rädd för visade sig vara det minsta problemet. Jag är väldigt tillbakadragen och blyg men det har försvunnit med tiden och jag har vuxit som person, jag fick vända det negativa till det positiva.

Det var längesen jag la upp något nytt men idag behövde jag verkligen skriva av mig och ni fick något att läsa, win win på båda delarna och som jag sa så ja, vissa dagar är värre än andra.

Sluta göra det till en sån jävla stor grej

2016-11-13 17:47
Från linn_ogren

Det är en kropp. En vanlig kropp med armar, ,rumpa, ben och lår. Precis som alla andra. Det spelar ingen roll hur mycket en kvinna väljer att visa, det har ändå inget med hur hon är som person, hur intelligent hon faktiskt är eller vilket budskap hon bär på m.m. En kropp med eller utan kläder, du har aldrig rätten till hennes kropp. Sluta göra det till en sån jävla stor grej.

Som tjej har man många förväntningar och krav på sig.

  • Man ska vara smal men inte för smal för då blir man kallad anorektiker.
  • Man ska vara duktig i skolan och hålla sig lugn men inte för lugn för då blir man tråkig.
  • Man ska vara vältränad med platt mage och en snygg rumpa annars får man inte ögonen på sig.
  • Bär man för mycket smink klagar folk på det.
  • Man ska inte ha för bra självförtroende för då blir man kallad bitch.
  • Man ska inte ha varit med för många killar
  • Man ska helst vara orörd like whaaat vad förväntar man sig i dagens samhälle, killar doppar den såfort de får chansen, tjejer öppnar benen som om det vore en dörr.
  • Är man inte intresserad leker man svår, assååå snälla nån, bara acceptera ett NEJ,


Vill en brud ligga med sin kille ska du hålla käften. Vill en brud ligga med 5 olika dudes på en helg ska du hålla käften. Vill hon videofilma det ska du hålla käften. Den enda gången du inte ska hålla käften är när folk kallar henne för hora för att hon trycks ner av samhällets syn på hur kvinnor borde förhålla sig till sex. Det kvittar vad en kvinna väljer att göra, man ska fortfarande få samma respekt, man är ju förfan fortfarande en vanlig människa. Vi kvinnor måste jobba 10x hårdare för att förtjäna den respekt en kille redan föds med.

Som kvinna känner man sig också väldigt utsatt, kan bara ta som exempel på när jag var på en fest, var där med en vän och hade skitkul men kände en del blickar på mig då och då. Jag dansade inte för jag ville inte dra uppmärksamhet till mig men ändå kom där fram killar och kände att de hade rätten till att hålla om mig medan de frågade mig frågor. Vissa höll ett hårt grepp som om de inte skulle låta mig gå ifall jag bestämt mig för att göra det medans andra bara la en arm runt. De ställde frågor och jag svarade och jag verkade vara intressant till frågan kom ifall jag hade kille, när jag då svarade ja gick de ifrån snabbare än blixten, de flesta iallafall. En annan kom fram och ville dansa men jag sa nej jag har kille och svaret han gav mig äcklade mig, han bad mig skita i honom för en kväll, bara att någon kan säga något sånt gör mig chockad. Att folk ens kan tänka i dem banorna är sjukt.

Sist men inte minst kom det fram ett gäng killar och ville att jag skulle ge dem en lapdance, röra min kropp mot deras alltså, sa samma sak som tidigare att jag inte ville och att jag hade kille och när jag började gå ifrån dem känner jag hur den ena lägger sin hand på min rumpa. Han tog sig rätten till att röra mig, röra min kropp trots att jag sagt nej, trots att han visste att jag var i ett förhållande men det sket han fullständigt i såklart. Jag vågade inte göra något utan jag fortsatte att gå därifrån men i dag tänker jag fortfarande på hur i helvete han gav sig rätten till att göra någonting sånt. Känner han att han har rätten till att ta mig på rumpan känner jag lika väl att jag har rätten till att slå han på käften men jag gjorde inte det, jag vågade inte.


Är man ute och går är det inte meningen att man ska känna sig orolig över att något ska hända, att killar ska vissla på andra sidan gatan som om man vore en hund eller att en bil kör förbi och tutar bara för att få ens uppmärksamhet, detta är saker som händer hela tiden och detta är saker som händer mig när jag går ensam eller med mina tjejkompisar. Går jag med min pojkvän, hahaha aldrig, folk kollar knappt, går jag med min familj, neeej för respekten till någons föräldrar är så stor när man har dem framför sig, däremot försvinner respekten när man bråkar eller säger något som inte passar, då är det knulla din mamma hit och dit. Även där handlar det om en KVINNA. Det finns givetvis massa kommentarer om folks pappor också men oftast ser man mamman som närmst och därför väljer man att spotta ut orden utan att tveka.

FOLK HAR INGEN RESPEKT LÄNGRE. Varken för sig själva eller för andra människor. Jag skrev inte detta inlägget för att hata på killar, inte alls, långt ifrån alla beter sig såhär. Jag skrev detta för den delen som faktiskt gör såhär och tänker i dessa banorna, som sagt inte alla men en hel del. Vi tjejer är långt ifrån perfekta, vi är inte så jävla underbara vi heller, vi behandlar också killar som skit, har våra krav, tänker fel, säger fel. Vi trycker ner andra tjejer, vi sitter och hatar på killar och deras beteende när vi själva dömer andra, snackar skit, klagar på andras vikt och utseende.


Ni tjejer sitter där men en Pk i handen, låtsas vakta nån jävla ort när det är er familj ni borde skydda, tänder en cigg so,m förstör ert liv och leker wannabe gangster, låter er mamma jobba röven av sig för att ni ska få de kläderna ni vill bära. Sedan förväntar ni er att ni ska hitta en lojal kille, en ride or die. Först och främst kan ni börja med att vara lojal mot er själva och er familj. Sätt ett mål och sköt skolan så att ni kan nå era drömmar åtminstone.

En liten lägenhet någonstans i Malmö

2016-09-03 15:52
Från linn_ogren

Det ligger skor slängda på höger sida vid skostället och jag hör fortfarande ekot från när mamma stängde igen dörren till lägenheten och orden "hejdå vi ses igen om 3 dagar" spelas om och om igen i mitt huvud.

Den egentligen korta vägen fram till min mammas sovrum kändes som en lång korridor helt plötsligt, sådana man går igenom på sjukhuset. Jag kände hur oron började växa, vad menade hon egentligen med det hon sa? Skulle hon seriöst lämna mig här ensam i 3 dagar, en 4-åring ensam i en lägenhet är ju inte riktigt klokt.

Det var mörkt utanför fönstret och jag kände hur hungrig jag började att bli. Jag gick med långa steg mot kylskåpet och öppnade sakta dörren i hopp om att det skulle finnas något där men det enda som fanns där var en risifrutti och vem visste när slutdatumet på den hade gått ut.

1,1,2..lätt att slå. Melodin var inlärd sen dagis och vad skulle hända om jag ringde, skulle dem tro på en 4-åring som ringer och behöver hjälp, det är tveksamt. I vilket fall som helst hittade jag aldrig någon telefon, mamma hade väl gömt den, vad vet jag. Saknaden började sakta komma och med gråten i halsen gick jag in till mammas sovrum. Det var mörkt men jag kunde inte nå upp till knappen för att tända så jag bara fortsatte att gå framåt mot mitt mål. Bredvid sängen fanns det ett nattduksbord och på det nattduksbordet fanns det ett ljus med en tändare liggandes bredvid, jag hade sett hur min mamma brukade göra och med en snabb rörelse drog jag ner tummen och en låga av eld brände istället min tumme. Allt gick så snabbt och nu var det bara smärtan på tummen jag kunde känna. Med tårar rinnandes ner för min kind kröp jag ihop som en liten igelkott i mammas säng och drog jag in ett djupt andetag kunde jag känna doften av henne från kudden.

Rädslan kom snabbt ikapp och orden hon sagt började komma tillbaka, jag reste mig upp, stegen mot mitt och min lillebrors rum blev snabbare och ännu snabbare gick det att öppna fönstret på glänt. Vi bodde inte så högt upp så jag tänkte aldrig på att om jag hoppar ner kommer jag att skada mig, nejnej jag ville bara ut. Nu tänker säkert ni men varför tog du inte bara dörren ut? Min mamma hade massa med knep och ett utav dem var att sätta tandpetare i dörrarna, så när vi inte skötte oss fick vi gå in på vårt rum och vi kom bokstavligt talat inte ut förens hon tagit bort tandpetaren och mycket riktigt hade hon gjort det denna gången i ytterdörren också. Iallafall så hoppade jag ut, jag föll och föll till jag landade i en bunke buskar och grenar rev mig i ansiktet, snö kom innanför tröjan, obehagligt. Utan en aning om vart jag skulle gå så reste jag mig upp och började att gå. Jag gick och gick och kände ungefär till alla vägar eftersom vi ofta var ute och gick, det var så vi tog oss fram oavsett väder. 

Människor gick förbi mig, kollade lite konstigt men där var ingen som stoppade mig. Malmö på kvällen är ingen höjdare som ni alla säkert vet men där gick jag. Till slut stannade en man mig och frågade vad en liten flicka som mig gjorde ute såhär sent utan någon vuxen. Hade detta varit idag så hade nog dem flesta sprungit iväg och trott att det var nån äcklig snubbe men jag var för liten för att förstå att något sådant skulle kunna hända. Vi stod tysta en liten stund och sedan frågade han vad min mamma hette och jag sa hennes namn och han sa att han kände henne och att han skulle gå iväg och ringa henne direkt. Han försvann bort några steg och jag hörde honom mumla något och cirka 10 min senare efter det samtalet kom en polisbil körandes mot oss. Två personer klev ut, en man och en kvinna. Kvinnans långa steg mot mig skrämde mig och mannen som stod bredvid mig och sa att han kände min mamma var en lögnare, för senast jag kolla var inte polisen min mamma och ännu mindre tanten som sedan stängde in mig i polisbilen.

Bilen rullade iväg, gatulamporna lyste mörkt, ljust, mörkt och sedan ljust igen. De som satt i framsätet försökte prata med mig men deras röster hördes bara som ett muller så något svar fick dem inte. Efter ett tag märkte jag att bilen hade stannat och framför mig låg en stor byggnad, den påminde om en skola, där fanns grindar man var tvungen att passera och i fönstren lyste det och man kunde skymta några människor som gick förbi då och då. Tanten öppnade bildörren åt mig, jag hatade henne redan, hon hade förstört mitt äventyr. De två poliserna gick på vars en sida om mig som om jag vore en fånge eller något och en annan kvinna längre fram hade öppnat dörren och hälsade oss välkomna med ett leende på läpparna.

När vi väl hade kommit in genom dörren möttes jag av min lillebror, han kom springandes mot mig och jag undrade bara vad han gjorde här för här hade vi aldrig varit förut och framförallt inte utan vår mamma. 


​Detta är alltså en krönika jag skrev i årskurs 9 när vi hade en författare på besök, dock så är den verklighetsbaserad på min egna uppväxt som ni alla säkert märker då jag har berättat om den tidigare. Anledningen till att jag valde att skriva om något så personligt var för att jag själv gillar det bäst när det kommer från hjärtat helt och hållet, det känns mer äkta då. Krönikan vi skrev fick vi även läsa upp för hela klassen och författaren vilket var ett stort steg för mig eftersom jag mest har hållit det skriftligt. Detta är bara början av historien och vill hålla det så då resten är ganska personligt men vi får se hur det blir framöver då jag fått massa beröm och positiva grejer. 

Annars så kom ihåg att DU är unik och DU är underbar <3 

​(​Mina kontaktuppgifter finner du längst upp om det skulle vara något​)Det är synd att samhället ser ut som det gör

2016-08-02 16:14
Från linn_ogren

Det finns nog inte någon som har missat vad som pågår runt om i världen , tusen frågor rörs runt i huvudet och man bara känner sig helt tom, själv så upprepar jag bara ordet varför hela tiden, man vaknar med oro i kroppen. Mitt i all denna röran tycker jag det är viktigt att inte förlora sig själv, glömma att leva sitt liv, man ska inte behöva gå runt och vara rädd eller oroa sig för saker, tänk på sakerna/personerna som får dig till att gå upp varje morgon, tänk på det som får dig att kämpa, ge aldrig upp.

Har suttit och skrivit ner ett par punkter som jag tycker är viktiga, som jag har i huvudet hela tiden och som jag tycker att ni ska fundera på.

• Umgås i bra umgänge
Det är viktigt att du känner dig trygg, bekväm och att du blir accepterad för den du är med dem du umgås med och att dem inte gör dig till något negativt, man blir ju trots allt som man umgås.

Ge andra komplimanger
Små ord kan betyda mycket, att bara säga något litet kan göra någon annans dag och det kostar inte dig det minsta medans det är dyrbart för någon annan. Det är även viktigt att du vågar tro på komplimangerna du får tillbaka och att du tar åt dig.

Stå för den du är
Den du är och vad du tycker ska du stå för. Det spelar ingen roll vad "alla andra" tycker, det finns inget sånt "men alla andra har ju" eller "alla andra får ju" + var aldrig rädd för att ställa frågor, det finns inga dumma frågor bara dumma svar, kom ihåg det.

Jämför dig inte med andra
Detta är nog den viktigaste punkten av dem alla. Vi måste seriöst lägga av med det. Det är lätt att bli avis på andra, tro mig jag vet. Det är många som vill bli famous men inte vill jobba för det, istället ligger man och pillar navelludd och klagar på hur patetiskt ens liv är och på alla som tagit sig dit. Jag har själv svårt för den biten, ligger givetvis inte och pillar navelludd men klagar ofta på mig själv men vad jag och du som läser detta måste veta och lära oss är att man är underbar som sig själv. Det finns inte en enda jävel som oss där ute, VI är unika! Jag menar, tänk själv hur tråkigt det hade varit om alla varit exakt likadana.

Utmana dig själv!
Man kommer att möta en massa hinder under livets gång men dem är det meningen att man ska ta sig förbi, det är viktigt att man inte ger upp. Även om många saker känns jobbiga och svåra så stå på dig, se det som en utmaning, du kommer att växa så mycket som person du tagit dig igenom det. Du är aldrig ensam, du har dina vänner, din familj, din släkt, hjälpen kan även komma från oväntat håll också faktiskt. Det vet jag och hade det inte varit för honom så hade jag nog inte suttit här idag.

Fundera på vad som är viktigt
Sist men inte minst så avslutar jag detta inlägget med att man som punkten säger, måste fundera på vad som är viktigt, både för sig själv och omgivningen. Är det verkligen så viktigt att ha de senaste prylarna eller kan man nöja sig med det som kommer på andraplats? Är det viktigt att alltid vinna eller kan man tänka sig att ge någon annan chansen?
Det som jag tycker är viktigt här i livet är människorna som finns runt omkring dig, de som bryr sig om dig, mina föräldrar som har gett mig livet, kläder på kroppen, tak över huvudet och mat på bordet.

Din framtid hänger på dina egna handlingar, en god gärning kommer löna sig i framtiden.
Tänk smart, gör smarta val, gör inte grejer som bara är bäst för stunden.

Glöm inte att ni jättegärna får höra av er till mig om ni behöver prata om något eller bara snacka allmänt, annars så tackar jag för er tid och ta hand om er! <3

Ett avslutat kapitel

2016-06-13 20:10
Från linn_ogren

Det finns inte en jävel som egentligen bryr sig om mitt såkallat "love life" och ännu mindre vill folk läsa om det. Jag vet det, man får tycka och snacka bäst man vill, det är trots allt min blogg och jag skriver det jag vill sedan är det upp till dig om du vill läsa eller inte.

"Orkar inte mer"

"Jag ger upp"

"Hurfan kunde jag vara så dum"

Ni som har mig på snapchat ser liknande meningar 24/7 på min my story, mitt humör är en berg och dalbana och så är även mina känslor. Kan gå från helt cplycklig till förkrossad på bara några minuter, ibland finns det dagar som bara är helt skit helt enkelt och min ADHD gör det inte lättare heller. Pga den reagerar mina känslor starkare, när jag väl blir kär så är det inte bara kär utan det är riktigt jävla kär, när jag blir ledsen blir jag förkrossad, när jag blir arg blir jag förbannad, allt är kryddat lite extra. Så när jag faller för någon.. faller jag riktigt hårt.

Jag har haft 2 seriösa förhållanden i mitt liv, resten har varit spel och allt vad man kan kalla det, jag har varit med om det mesta, jag har gråtit mig själv till sömns efter jag fått mitt hjärta krossat, har knappt velat stiga upp på morgonen. Jag är ung, vet knappt vad kärlek är ännu, jag tror jag vet men neeej. Den jag träffar nu kommer jag troligtvis inte att dela min framtid med.

Om jag ska vara ärlig så har jag inte så mycket att erbjuda killen som jag en dag kan kalla för "min" men jag skulle ändå ge honom allt jag har. Jag skulle ge honom dessa sena kvällar, långa kramar, gulliga sms, någon att prata med, någon som bryr sig om honom, någon som alltid kommer att finnas där, en hand att hålla, någon att luta sig mot, listan är lång men frågan är om det räcker? Om det duger?

Jag har aldrig kunnat förstå varför killar har fortsatt hugga mig i hjärtat när de redan har sårat mig en gång. Nu kan jag dock inte säga att jag är förvånad eftersom jag har fortsatt att ge dem knivarna till att göra det.

Som ni säkert anar så har det givetvis hänt en sak och därför sitter jag här och skriver, det är så jag funkar och det är så ni känner mig.

Nu när allt är borta och förlorat så kan jag se hur mitt skrivande har gjort honom till att se så perfekt och underbar ut vilket han också var men det är klart som fan att det skulle dölja sig något bakom hans telefonskärm och innanför hans pannben och det var saker jag aldrig kunde se, kärleken gjorde mig blind. Från att ha varit mitt allt, en kille jag avguda går han till en vanlig kille. Att låta han bli detdär för mig var ett av dem största misstagen jag gjort i mitt liv. Jag borde ha insett att han var för bra för att vara sann, att allt bara var en dröm och att jag snart skulle vakna. De små smällar jag fick ta hela tiden var väl ett rop på att jag fan bara skulle vakna upp men nejnej.. fyfan var dum jag var. Ska inte sitta här och säga att jag ångrar allt som hänt och att han kom in i mitt liv för det varierar, ibland önskar jag att jag aldrig sett honom den dagen och ibland tänker jag att det var det bästa som hänt mig på länge.


Det jag kämpar sönder med just nu är att inte smsa honom, inte ringa honom, om jag nu skulle få för mig att skriva till honom någon gång så ska jag inte skriva dessa söta saker. Jag ska inte ta mig tid att svara honom, och försöker han starta en argumentation ska han veta att jag inte tänker bry mig längre. Killar kommer att kommentera mina bilder och han kommer se att jag faktiskt svarar tillbaka. Killar kommer att börja visa intresse och han kanske inser att det är så det ska va. Det är synd, han förlorade mig. Det fanns en tid då han var min värld. Jag ville verkligen vara med honom men han puttade mig åt sidan. Han misslyckades för att sedan inse att jag var stark nog att släppa honom. Tror inte ens han vet hur mycket smärta han gav mig? Jag är borta nu, långt borta och svävar och jag är inte säker på om jag nånsin vill landa igen.

Han har fuckat upp mitt huvud, mina känslor, hela mitt liv.. Det kanske kommer en dag då han kommer att sitta och torka sin dotters tårar för att hon råkat ut för samma sak, då hon inte kommer att vilja resa sig upp från sängen, då hon börjar gråta såfort hon ser sigsjälv i spegeln, då hon kommer ha jävligt svårt att någonsin lita på någon kille igen, det kanske får honom att tänka.

Jag är bokstavligen knäckt, jag mår skit och det är det sista jag vill, jag går ut 9an om 4 dagar, jag får sommarlov, jag vill kunna skratta, jag vill kunna vara migsjälv men dom murarna jag sa att jag släppt ner har jag byggt upp igen och nu är dem högre än någonsin.

Nu har jag bara babblat på som fan och ska jag dra det kortfattat så räcker det att säga såhär, jag förlora någon som aldrig ens var min.


Inga ord för hur jag känner just nu

2016-05-03 20:35
Från linn_ogren
Till Världens bästa

När jag börja hacka det var då du backa men du öppna dock inte käften och börja snacka så vad har jag dig att tacka. Vet inte vad jag ska göra efter allt jag har fått höra när allt du gjorde var att smöra. Vilken stil, jag önska man kunde skriva det i din profil.

Nu har du slutat tracka min lur antar att du insett att du fuckat med helt fel brud. Din bullshit kan du inte täcka så en fråga baby, njuter du av att knäcka? Att sparka på någon som redan ligger ner ger dig inte mer, det hoppas jag att du snart inser. Du hade mig lindat runt ditt finger men kolla nu när jag åt andra hållet springer. Låt mig vara, du behöver inte förklara, det är dags för mig att förstå att mitt mål aldrig hade gått att uppnå. Istället för att slå ska jag låta dig gå, det var ingen jävla romans det var bara trams.

Akta var du sätter dina händer för nu är det inte längre du som bestämmer. Nu försöker jag att hitta en väg ut för detta är bara så jävla sjukt, vill inte besöka akut men du ska vara glad om du får smällen mjukt. Det var du som spela spel men ändå känns det som mitt fel. Tänker inte fortsätta kriga så får fortsätta utan dig vid min sida. Jag hoppas att du kan bättra till den nästa brud du ska träffa och att hon är den rätta. Det är så svårt för smällen tog hårt, nu är ingenting längre vårt. Du var helt klart min grej vilket du sa till din andra tjej. Du var som en diamant men nu känner jag inte likadant. Du var allt men jag glömde kolla överallt så det blev ett hårt fall från toppen när jag förlorade hoppen. Jag vet inte vad jag längre känner om det ens är som vänner.Du var allt jag ville ha, du fick mig att må bra, du var bättre än choklad men nu ska jag dra.

Ajt det klia i din hand men nu så klipper jag vårat band.

Jag bär bara en mask

2016-03-12 13:52
Från linn_ogren

Att alltid vara öppen med känslor och visa sina svaga sidor har aldrig varit en grej för mig. Jag föredrar att sätta andra människor före mig, alltså att hjälpa andra är prioritet 1 för mig. Det har jag gjort så pass mycket att jag glömt bort mig själv.

"Kan du sluta prata om allt jobbigt du varit med om, vi vet att du haft det tufft men snälla bara va tyst nu"

Jag tänker själv den tanken ibland och jag förstår att många andra tycker att jag är tjatig men det kvittar vad jag än gör så finns det alltid någon som stör sig på det.

När jag fick mer kött på benen, alltså när mitt självförtroende kom tillbaka, blev jag en helt annan människa. Vilket jag själv såg som en positiv sak men då fick jag istället kommentaren "Du har förändrats, du är inte samma Linn längre" Då är det helt plötsligt fel av mig att mitt självförtroende har ökat och att jag tar för mig mer.


Min uppväxt och allt tufft jag har varit med om är en del av mig och det var det jag skulle ha denna bloggen till, jag använder mig av att skriva här för att få ut allt jag gått och burit på under alla åren jag har varit fosterhemsplacerad, även för att kunna gå vidare och göra det till historia.

Samtidigt är det något som jag alltid kommer att snacka om, dock på olika sätt, mest för att kunna hjälpa andra i samma sits. Det är som minnen för mig, minnen som ni har från er barndom som ni snackar om.


Jag tänker inte dölja när jag mår dåligt bara för att jag är rädd att folk ska hoppa på mig. Jag vet att det är fler än jag som har tuffa perioder i livet och det är något man måste kämpa sig igenom och det gör jag dagligen. Ibland isolerar jag mig, skiter fullständigt i om någon ringer eller smsar och tar den tid jag behöver för att komma upp på benen igen.

Pressen att vara duktig utåt bryter ner en inneifrån, när man alltid ska vara uppe på höga moln krävs det inte mycket för att få smällen så man trillar långt ner igen.


Jag har mina bra stunder med bra människor väldigt ofta men jag går bara och väntar på när kniven i ryggen ska komma eller hur hårt jag ska falla denna gången, hur lång tid det kommer ta till att allt ska bli bra igen.

Kärlek

2016-03-04 18:52
Från linn_ogren

Allt handlar typ om kärleken, antingen är vi kära, drömmer om kärlek, återhämtar sig från det, önskar att man hade någon eller så pratar man om det.

Det finns ingen bättre känsla än att ha någon vid ens sida, att ha någon att dela allt med, en som vet allt om en och du om den, en som bara ser dig av alla 19268 brudar/ killar som finns. Listan är lång och såklart finns det dåliga sidor också. När ett förhållande tar slut går ens värld bokstavligt talat under, allt man ser påminner om personen, man saknar stunderna man tillbringade tillsammans osv.

Jag som person har väldigt svårt för att bli kär, dock kan jag tycka om en person väldigt mycket vilket många anser som att vara samma sak, dock inte jag. Jag har varit riktigt, riktigt kär 2 gånger i mitt liv och det är 2 personer jag kommer att minnas för livet.

Mitt första "riktiga" förhållande var med en 2 år äldre kille vilket inte var så populärt bland dom jag bodde hos. Dom ansåg att han bara var ute efter en sak, sex. Vilket många andra också tog för givet, Dom ville aldrig ens lära känna honom så hur kunde dom ens säga en sån sak. Vi hade varit tillsammans i ungefär 1 månad tills det började brista för mig. Ni kan ju tänka er själva hur det kändes att bara få negativa kommentarer hela tiden. Jag tog ett steg tillbaka och betedde mig som skit, jag behandla honom riktigt jävla orättvist, såg bara det negativa istället för allt positivt han gjorde för mig, vilket ledde till att det inte höll längre.

Den dagen vi gjorde slut blev min värld svart. Jag grät dag och natt och mådde förjävligt rent ut sagt, över en kille..kan ni tänka er att en person kan betyda så jävla mycket för en. Det tog mig ett halvår att komma över honom helt men även idag har jag tankarna på honom då och då.

Efter det förhållandet blev jag så jävla osäker som person. Killar kunde skriva och jag visste inte hur jag skulle bete mig, jag trodde att jag helt enkelt dög. Många killar utnyttjade min osäkerhet, dom kom med dethär gulliga skitet, gav mig komplimanger som riktades mot min kropp vilket ledde till att jag skickade bilder på min kropp till killar jag inte ens kände. Då förstod jag inte grejen jag höll på med och idag tänker jag bara på hur dum i huvudet jag var.

Att skicka bilder på sin kropp är det sista man ska göra, man vet aldrig vem som sitter bakom skärmen eller vad personen gör med de bilderna. En dag kanske du sitter där med dina barn och ena barnet visar en bild på din kropp som hon/han hittat på nätet.


Mitt andra förhållande var med en 1 år yngre kille, redan här tänker säkert folk negativt. Kan säga att jag var minst lika kär i denna killen som jag var i mitt första förhållande. Fick enormt mycket skit av folk bara för att han var ett år yngre, fattar inte hur det kan vara ett så stort problem när vuxna kan ha 15 års skillnad. Jag säger inte att åldern bara är siffra, att den inte betyder något. Givetvis finns det en gräns men vafan, 1 år? Allvarligt. När det tog slut mellan mig och honom också la jag av. 

Efter det har killar kommit och gått, killar har utnyttjat mig, killar har gått bakom ryggen på mig, killar har bokstavligt talat spottat mig i ansiktet och gett mig en kniv i ryggen. Har varit med om det mesta och om jag ska vara ärlig, nej jag ser inte fram emot mitt nästa för jag har sååå jävla svårt för att lita på killar som skriver till mig. Tänker bara på att han kommer utnyttja mig, hur många andra brudar han skriver med. Varför skulle man nöja sig med mig?

Jag har byggt upp murar och det krävs jävligt mycket för att jag ska låta någon riva ner dom.
Sanning

2016-01-24 12:35
Från linn_ogren

Klubbor blir till cigaretter och de oskyldiga blir till slampor. Läxor man får hamnar i papperskorgen och läsk blir till vodka. Cyklar blir mopeder och pussar leder till sex. Kommer du ihåg tiden när att vara hög betydde att du hade mycket fart på gungan, att skydda sig betydde att ha hjälm på sig. Det värsta killar kunde göra var att ge dig baciller och pappas axlar var bästa stället på jorden och mamma var ens hjälte.

Dina värsta fiender var dina syskon och krig var bara en lek man körde. Den enda drogen du visste om var värktabletter och du var inte en hora för att du hade en kort kjol. När den värsta känslan var när man skrapade knäna. När ett hejdå bara betydde " Vi ses imorgon " och vi längtade efter att få växa upp, nu vill man bara tillbaka.

Ursäkta mitt språk men hur jävla många självmord, sönderskurna armar, svältande kroppar ska det behövas för att folk ska fatta att skiten dom sysslar med gör ont som fan.

Vänskap är bara ett ord, kärlek är en sorg för vem bryr sig egentligen om sigsjälv. Den enda bekräftelse vi eftersträvar ligger i händerna hos alla andra.

Dom kunde säga vad som helst till mig, dom kunde dra åt helvete för ett enda ont ord om mig har fått mig upp i ringen. Det enda jag hör nuförtiden är en vind som blåser igenom mitt huvud och när dom ser på mig är det knappt att jag minns. Jag vet inte vem jag är längre för säger inte samhället till mig hur jag ska bete mig eller se ut, hur ska jag då veta?

Vi måste börja stå på oss.

2016-01-07 16:49
Från linn_ogren

Kan börja med att skriva att med detta inlägget försöker jag inte säga att det bara är vi tjejer som råkar illa ut, dock är jag själv tjej och skriver utifrån mitt perspektiv.

Hora är en tjej som tar betalt för sex, med andra ord säljer sig. I vårt samhälle idag är man hora för det mesta. Du kan ha magtröja som är menad att visa magen och bli kallad för hora, du kan gilla en killes bild på instagram och bli kallad för hora av din kompis eftersom hon gillar honom, kortfattat, man har börjat använda ordet som ett hej.

Killar kan kalla oss det för att vi inte är intresserade eller gör något som de inte tycker om. Det är bara sjukt hur folk använder ord som inte ens hör till sammanhanget.

Man är hora ifall man får känslor för en kille för tätt inpå en annan man varit tillsammans med, jag menar nej bara nej! Man har fortfarande inte sålt sex så vartfan är man hora??? Förlåt men blir så jävla irriterad. 

Har själv blivit kallad det utan anledning, av mina närmsta, man kan gå och ha en fin tröja på sig och någon kan komma fram och bara "Hora vad fin tröja du har på dig" Är det meningen man ska bli glad då? Lixom vilken komplimang man fick. Snackar någon skit om ens bästavän och man sedan berättar för den personen är man dubbelmoral. Gillar man en kille som det sedan visar sig att inte funka med och går vidare är man player bara för att man snackar med andra killar.

Listan är lång och det blir bara mer och mer, ändå är det ingen som kan göra något för ordet finns men det missbrukas fan värre än droger. Samhället har blivit en sjuk värld att leva i, det är tufft nu, trampar man snett en gång har man tur ifall man lyckas komma tillbaka.

"Horor ni är som läste detta inlägg, puss puss mina bitches"

Nu är vi i början på 2016 är ni taggade för hur många tjejer/killar som kommer ta sitt liv detta år? Vart samhället tar oss skrämmer mig något sjukt, ännu mer att det är vi som styr det.