RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-03 22:25:02

Frida

fridalarsson blogg på Nouw

hey hey hey

2019-08-03 15:35
Från fridalarsson

Hello everybody, I think I’m back.

Skämtåsido, tja! Saknar detta bloggande när jag slutar så nu vill jag bara komma igång igen. Vi får se hur länge jag gör det, men just nu känns det lockande. Dessutom är appen till bloggportalen mycket bättre än vad den var för ett år sedan.

Jag sitter just nu by the pool hos mamma och pappa och njuter det sista innan jag börjar jobba på måndag igen. Då var fyra veckors semester över! Alltid skönt med semester, men jag tycker oftast att det är lika skönt att börja jobba igen.

/ F

tre tips

2019-03-06 19:17
Från fridalarsson

Idag tänkte jag tipsa om 3 podcasts som jag lyssnar på flitigt. Då jag har ett fabriksjobb så lyssnar jag dagligen på musik eller podcast i ungefär 8 timmar, därför har jag hunnit hitta mina favoriter.

Min absoluta favorit är Lika Olika med Lisa Anckarman och Emelie Bergstedt. Det är bara två bästa vänner som tar upp dagliga funderingar. Det är helt klart skrattgaranti. Just igår när jag hade riktig pms så började om deras podd från början och skrattade mig genom dagen istället för att sura. Älskar den!!

Nummer två på min podd-topp är Spöktimmen. En podcast där två tjejer pratar om olika teman som t.ex. mord, demoner, experiment. Jag tycker det är väldigt spännande med det paranormala och även fysiska mord. Den här lyssnar jag på när jag vill hamna i en bubbla av spänning, så man blir helt vettskrämd om någon knackar en på axeln.

Sist med absolut inte minst är Wahlgren & Wistam. Den här podcasten har jag lyssnat på sen den startade, ca 200 avsnitt sen. Den är väldigt underhållande och är också en "pratpodd". De har delar som återkommer varje vecka och jag gillar verkligen den delen när de berättar vad de lärt sig under veckan. Kan vara väldigt roliga, men onödiga saker. Verkligen ett tips för den som inte lyssnat!

Jag lyssnar på dessa podcasts på Acast, appen gillar jag mest.

förra veckan

2019-03-04 18:36
Från fridalarsson

VECKANS BÄSTA
Jag har börjat att renovera det rum som ska bli mitt dressingroom. Det är verkligen inte roligt alls men det är verkligen härligt att äntligen börjat. Det är så svårt att komma igång tycker jag.

VECKANS SÄMSTA
Att jag inte sovit alls bra i helgen. I fredags somnade jag vid 23, men vaknade runt 2 och somnade inte om förrän kl 5, för att sedan vakna 9 igen. Igår vaknade jag kl 4. Alltså nej, jag behöver mycket sömn och på helgen brukar jag ta igen veckans förlorade sömn.
Jag har också glömt bort att blogga för jag haft så mycket att göra i helgen. Dåligt!

VECKANS KLÄDESPLAGG

Min nya favorittröja är absolut den här i sammet. Av en slump hittade jag den på rean på BikBok, där den hängde ensam utan lapp. 70% rea, kostade 75 kr. Absolut ett av mina bästa kap. Den är i storlek L, och jag älskar att den är oversize. Den används flitigt här hemma just för tillfället!

VECKANS GODASTE MATRÄTT
Jag gjorde i lördags hamburgare som har skivor av mozzarella i färsen. Det är en rätt jag gör ofta här hemma. Och jag tycker det är så gott. Tänkte dela med mig av hemsidan jag hittat receptet på, ifall du som jag älskar mozzarella och hamburgare, och inte riktigt vet vad du ska hitta på härnäst. Klicka HÄR för receptet.

VECKANS MYSIGASTE
Victor hade i torsdags när jag kom hem från Ullared tagit bort soffbordet och bäddat med massa kuddar och filtar på golvet. Vi köpte pizza och satt där på kuddberget och åt pizza. Det var verkligen så så mysigt.

en flickdröm går i uppfyllelse

2019-02-27 18:49
Från fridalarsson

Har ni sett jordgubben?? Så stor. Och smakade sååå mycket.

Idag är det onsdag och jag har jobbat som vanligt, men efter jobbet har jag rensat. Packat in glas i papper, stoppat ner en massa i kartonger osv. Jag har bestämt mig för att rensa ut vårt "gästrum" som vi nu använder som skräprum, måla om väggarna helt vita och sedan göra ett dressingroom!!! Alla tjejers dröm? Jag tror fan det. Ska bli så jäkla roligt. Har börjat planera och kolla hur jag vill ha det. En vägg ska va klädhängare som jag tänkt göra efter mått, på andra sidan ska ett sminkbord stå. En fin hylla till skor och väskor ska finnas och en stor, fin matta. Jag vill bara ha det färdigt nu, men det är väldigt mycket att göra innan man ens kan börja.

Imorgon efter jobbet ska jag och mamma åka till Ullared. Får se vad jag hittar men har faktiskt inte tänkt att köpa något speciellt.

Har ni några tips för ett dressingroom?

veckans planer

2019-02-25 19:28
Från fridalarsson

Den här veckan har jag inte alls mycket planerat. Jag jobbar varje dag 6.45 till 16.15, förutom på fredagar då jag slutar 13.15, men förutom det är det bara några få saker planerat.

Imorgon ska jag och V åka iväg efter jobbet och få lite ärenden gjorda. Vi måste köpa mat till Tyson, då han äter barf-mat (rått kött, ben, inälvor etc), och det köper vi i djuraffären. Tänkte samtidigt handla mat inför veckan och även sånt där tråkigt som tvättmedel och sköljmedel. Mamma frågade om jag ville följa med till Ullared på fredag också, men det är inte bestämt ännu.

Ska försöka komma igång med träningen igen någon dag också. Jag känner mig fortfarande lite förkyld då jag fortfarande hostar och är täppt. Måste låta förkylningen försvinna först. Blir kanske en promenad efter jobbet någon dag då vädret ser lockande ut hela veckan, riktigt vårväder med sol och plusgrader. Hoppas snart att våren är på ingång!!

veckan som har gått

2019-02-24 15:06
Från fridalarsson

VECKANS BÄSTA
Helgen i Ugglarp har varit så lugn och skön. Ätit god mat, tagit varsin öl och tänt i kaminen. Jag uppskattar verkligen helger där jag inte behöver träffa någon annan än V, där jag inte behöver sminka mig eller ens klä på mig. Att gå i mjukisbyxor och en stor t-shirt hela dagarna.

VECKANS SÄMSTA
Min förkylning helt klart. Fy f*n är det enda jag kan säga. Japp det suger att va förkyld.

VECKANS KLÄDESPLAGG

Det är helt klart min stora, fluffiga faux fur kappa från en av Hannalicious kollektion hos NA-KD. Jag älskar älskar ÄLSKAR den. Ett stort plus är att den är sååå varm. Och kragens storlek är helt perfekt. Klicka HÄR för att komma till denna fantastiska kappa. Den finns i en jättefin rosa färg också.

VECKANS GODASTE MATRÄTT
Jag älskar färska räkor, vilket vi köpte i Falkenberg i fredags. Det finns ingenting jag tycker om så mycket som att äta mat som tar lång tid att äta. Jag älskar också skaldjur. De färska räkorna i fredags är absolut veckans bästa maträtt.

VECKANS MYSIGASTE

Promenaden på stranden igår var väldigt mysig. Lite kyligt väder, och molnen på himlen var väldigt häftiga.

lördag

2019-02-23 14:17
Från fridalarsson

Nu tänker jag vara tillbaka för att stanna. Så fort jag slutar skriva här så vill jag bara skriva igen. Den här gången har jag tänkt på lite olika segment som ska återkomma varje vecka. Hoppas detta blir bra!

Idag är det lördag, jag och V tog ledigt igår för att i torsdagkväll åka ner till stugan på västkusten och vara här tills imorgon. Så vi har bara en lugn och skön helg. Har varit jätteförkyld hela veckan och behövde verkligen detta, men som tur är börjar jag bli frisk.

Igår var vi i Falkenberg och köpte färska räkor, så igår kväll åt vi färska räkor och tände en brasa i kaminen och hade en jättemysig kväll. Idag har vi gått en liten promenad nere på stranden och nu sitter vi i soffan. Tyson, vår katt, är såklart med och gosar (och busar).

Ha en fin fin lördag.

last night

2018-09-01 14:26
Från fridalarsson

Kavaj - liknande HÄR / Kjol - liknade HÄR / Skor - HÄR

Igår åkte vi till Halmstad för kräftskiva. Det var verkligen jättetrevligt!! Vi hade både kräftor och räkor med oss, och jag älskar skaldjur. Jag körde i alla fall, så vi blev inte speciellt sena, då vi har en timmes bilresa hem.

Idag har jag varit nere i vårt lilla samhälle på marknad, fick med mig standard marknadsgodis hem, brända mandlar och polkagrisspån. Jag fick även med mig en höstjacka med mig hem. Men nu ska jag ta en celsius och städa lite! Ikväll blir det förmodligen lite bubbel och nån god mat.

loading weekend

2018-08-30 20:49
Från fridalarsson

Idag har jag och Victor varit hos frisören och fixat till våra hår efter sommarens sol! Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig, då jag tyvärr har väldigt torr hårbotten och lite eksem, vilket gjorde att min frisör inte ville lägga blekning i det pågrund av riskerna att tappa håret. Istället fick jag medel med mig hem som jag ska badda hårbottnen med i några dagar så det blir blekning på tisdageftermiddag istället. Det kommer bli kanon, man vill ju inte förstöra alldeles för mycket. Jag var svarthårig för ungefär ett och ett halvt år sedan, så det har blivit en hel del blekningar på väldigt kort tid.

Jag tog i alla fall och klippte av det, till axlarna(!!). Hade ju ganska långt hår innan, men det var faktiskt väldigt slitet och ganska tunt i längderna. Det är så skönt, men ovant så klart. Tänkte att ni får se bild på längden imorgon då jag fixat det, just nu har jag en hel del olja och det där medlet i bottnen, så det måste vila idag.

Imorgon ska vi till Halmstad på kräftskiva, och jag tänkte nog att jag ska köra. Kommer bli så skönt på lördag att vakna upp här hemma och vara pigg! Jag blir så jäkla dålig när jag är bakfull så det känns inte alltid värt det. Därför väljer jag nyktert imorgon.

Ska bli sååå skönt med fredag imorgon​, jag älskar helg!