RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-08-19 02:51:54

Tilda Bexell

tildabexell blogg på Nouw

Dags för nytt?

2019-08-18 16:06
Från tildabexell

I samarbete med Hunkemöller

Hej fina ni!

Hur fina är inte dessa plaggen? Det första är ett bikini set som jag tycker är så jäkla snyggt! Tyvärr är det ju inte så mycket sol ute längre haha :(, men hade haft denna på mig varenda soliga dag! Underdelen är super skön, toppen kan kännas lite liten, beroende på vad man brukar vara van vid för bikinis. Men funkar ändå tycker jag!

Myssetet är ju så gulligt! Tyget är så skönt och färgen är ju dunder! Har på mig detta setet inte bara när jag ska sova utan även när jag bara är hemma och chillar, super mys och skönt!

Om ni vill kolla närmare på något av plaggen är det bara att klicka på bilden så kommer ni dit!

Jag har storlek S i allt förutom mys shortsen.

Vilket plagg är er favorit? :D

HUR BLIR JAG AV MED SÖTSUGET?

2019-06-22 18:03
Från tildabexell

Hej bästa ni!

Det var verkligen ett tag sedan, men nu är jag tillbaka och jag tänkte börja med att prata om hur man blir av med sitt sötsug eftersom det verkligen är någon jag känner att jag bemästrat nyligen haha!

Jag har alltid varit en som ÄLSKAR godis, därmed har det också varit svårt att bli av med suget. Men, följande steg har framförallt hjälpt mig att kontrollera sötsuget, men även att inte känna det lika starkt.

Första tipset: Se över dina matvanor

Det första jag märkte var att när jag åt bättre och framförallt mat före jag åt godis (ibland kan godispåsen kännas närmare än kvargskålen), så tappade jag helt sötsuget. Oftast så blir man sötsugen för att man är hungrig och godis eller annat läskar mer än "vanlig" mat.

2. Drick Vatten

Om det inte är hunger som är orsaken till sötsuget, kan det hjälpa att dricka vatten för att få bort det. Oftast känner hjärnan inte skillnad på vad som är törst eller hunger. Vi kan därmed många gånger känna en hungerkänsla när vi egentligen är törstiga. Att dricka vatten gör det därmed lättare att få bort suget för socker!

3. Ta Tuggumi Eller Borsta Tänderna.

Kan kännas lite extremt, men att få i sig ett tuggumi med stark mintsmak kan verkligen få bort sötsuget på en sekund. Samma gäller med tandborstning. Jag vet inte om det bara är jag men när jag har borstat tänderna eller tagit tuggumi känns munnen så ren att man helst inte vill äta något på ett tag. Sen sitter ju även tandkrämssmaken kvar efter en borstning så det mesta smakar inte heller så gott.

Hoppas verkligen ni gillade dessa tips och dela gärna med er om ni har några andra bra tips på hur man blir av med sötsug! Alla dessa tips är sådant jag använder själv varje dag, så inget påhitt här!

Kram på er alla!

Hur ofta kör jag cardio OCH mage?

2018-11-30 18:22
Från tildabexell

Hejsan babes!!

Väldigt ofta cirkulerar frågan om cardio samt magträning. Hur ofta gör andra det, hur ofta ska jag göra det? Svaret är att det är väldigt olika, och allt beror såklart på vilket mål du har! Många har även frågat mig hur jag gör, så tänkte dela med mig av detta dag!

CARDIO - Efter varje träningspass.

Sedan 2-3 veckor tillbaka har jag börjat köra ca 10 minuters intervall efter VARJE träningspass. Innan detta gjorde jag aldrig någon form av cardio. Hade nog inte kört någon form av kondition på flera år. Gjorde egentligen ingen mer skillnad än att jag märke på min klocka att jag hade högre puls än vad jag hade haft tidigare. Detta var alltså fortfarande en normal puls men jag hade märkt en höjning från tidigare när jag bara körde pass. Frågade om råd från folk jag vet kan sånt här och de sa att det förmodligen berodde på att jag aldrig tränat hjärtat. Detta gör ju att hjärtat behöver pumpa mer för att få runt blodet, och efter det bestämde jag mig att det behövde göras förändring. Jag visste inte riktigt hur jag skulle få in cardio i min träningsrutin eftersom jag verkligen inte ville byta ut mina pass jag redan hade för att springa till exempel. Det var inte heller något alternativ att köra extra pass. Så jag hittade en ny metod, vilket blev att köra 10 minuters intervall efter varje pass. Känner verkligen att det funkar så himla grymt och det bästa är att det går så snabbt! Intervaller är den bästa träningen för hjärtat sägs det så rekommenderar det verkligen. 10 minuter kan alla hålla sig till. Även fast jag inte har lust ibland så är det så pass kort tid att det finns inga ursäkter, det är bara att göra.

MAGE - 7 minuter innan varje pass!

När det gäller mage kör jag samma strategi som cardio. Kort, intensivt och ofta. Jag kör en sju minuters mag träning med 7 olika övningar som använder alla magens muskler. Detta kör jag också varje träningspass. Så jag börjar alltid träningen med 7 minuters mage, kör mitt fulla träningspass och avslutar med 10 minuters cardio. Visst detta gör att dina pass blir 17 minuter längre, men det är inget om man jämför med all extra tid för att köra extra pass för detta. Många skippar ofta magträning. Vilket jag tycker, framförallt när man gymmar inte alls är bra. Din core hjälper till så otroligt mycket i nästan alla övningar du gör på gymmet och det är därför så viktigt att vi också tränar magen regelbundet för att hjälpa oss vidare i träningen!

Jag tycker det funkar grymt att köra korta men intensiva pass både för magen och för hjärtat. Rekommenderar det starkt!

Hur gör ni gällande mage och cardio?

sliter hårt

2018-11-25 23:05
Från tildabexell

Hejsan babes!

Hoppas ni mår super. Själv mår jag mycket bra men är sjukt trött haha. Vi har sedan förra fredagen jobbat varje dag på Wild Purpose samtidigt som vi har heltid skola, inlämningar och tentor som ska göras. Fullt ös medvetslös helt enkelt. Allt är dock helt värt det när vi ser resultaten från både skolan och företaget. Allt rullar på bra just nu och det känns verkligen grymt. Annat än det så har jag krigat hårt även denna veckan på gymmet och även skött min kost. Bara jag som tycker det är HELT omöjligt att få i sig tillräckligt med kolhydrater? Alltså jag äter och äter men varje dag hamnar jag ändå under på kolhydrats målet. Så omotiverande verkligen haha. Gjorde iallafall några portioner overnight oats för att få i mig mer kolhydrater som jag hoppas kommer smaka gott imorgon. Kan skriva receptet imorgon med om det nu blir gott så att säga ;). Imorgon är sista dagen på hela denna Blackout rean så kanske unnar mig något gott som en klapp på axeln för allt slit. Iallafall tänkte bara uppdatera er här lite och annars chilla lite innan det är dags att sova.

KRAM PÅ ER ALLA

Hur mycket mat per dag? - (kcal, kolhydrater, fett, protein)

2018-11-23 18:13
Från tildabexell

Hej babes!!

Det senaste två veckorna har jag, som ni vet, verkligen tagit tag i min kost för att se vad jag stoppar i mig. Något jag insåg var att det är sjukt svårt att veta hur mycket kcal, protein, fett och framförallt kolhydrater man ska äta! Finns otroligt mycket olika kostschemeprogram ute på internet men hade faktiskt ingen lust att betala flera tusen för ett färdigt program liksom. Ville hitta något jag kunde lösa själv och som var GRATIS. Som tur var så hittade jag detta och såklart kommer jag dela med mig av detta idag!

Observera att detta inte är något exakt recept från exempelvis en läkare som vet exakt hur kroppen fungerar och reagerar. Men jag tycker verkligen att det är en bra riktlinje för att veta ungefär hur mycket jag ska äta och har hjälpt mig otroligt mycket att veta att jag faktiskt äter alldelss för LITE.

1. Vad är ditt mål?

Första du ska ta reda på är , vad är ditt mål? Vill du gå upp i vikt och bygga muskler, eller vill du gå ner i vikt och blir mer slimmad? Väldigt många här väljer att gå ner i vikt, och gör ni detta är det extra viktigt att ni kollar vad ni ska äta så ni inte äter för lite! Samma gäller ju när man vill gå upp i vikt, men är kanske inte lika hälsofarligt som att ligga på ett kaloriunderskott. Mitt mål just nu är att gå ner i fett.

2. Räkna ut ditt BMR.

BMR står på engelska för Basal Metabolic Rate. BMR kommer räkna ut kort och gott vad du gör av med utan att göra någonting, alltså ditt kaloribehov för att i princip bara överleva. För att räkna ut detta gör man enklast via länken nedan. Du kommer få skriva in din längd och vikt i feet och lbs, alltså det engelska systemet. Så har länkat en till sida där du lätt kan omvandla kg till lbs och cm till feet. Jag vet att detta kan vara lite jobbigt, men tycker denna hemsidan är den bästa så rekomenderar att ni använder den!

Räkna ut ditt BMR: http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/

Omvandla kg till lbs: https://www.unitconverters.net/weight-and-mass/kg-to-lbs.htm

Omvandla cm till feet: https://www.rapidtables.com/convert/length/cm-to-feet.html

3. Få fram din aktivitets nivå.

Vi ska sedan ta reda på din aktivietsnivå för att veta hur igång kroppen är och vad den gör av med. Följande fält finns att välja mellan. Numret till höger kommer vi sedan använda.

Mycket låg (tränar aldrig och ligger mest i soffan) -1,2

Låg ( tränar 1-3 gånger i veckan) - 1,375

Medel (tränar 3-5 gånger i veckan) - 1,55

Hög (tränar 6-7 gånger i veckan) - 1,725

Mycket hög (Tränar 2 gånger om dagen) - 1,9

4. BMR + Din aktivitetsnivå.

Så, för att få ut ditt kaloribehov behöver vi nu multiplicera det BMR du fick fram, samt din aktivitetsnivå. Jag själv fick ett BMR på ungeäfr 1400kcal och jag tränar 5 gånger i veckan, varje vecka. Så jag ligger egentligen emellan medel och hög träningsnivå. Därmed gjorde jag så att jag ett nummer emellan medel och hög nivå, vilket är ungefär 1,6. Det skiljer ungefär 200kcal mellan dessa två nivåerna för mig, men det beror helt på vad ni har för BMR. Så är ni emellan två nivåer, rekomenerar jag att multiplicera fram vad de olika nivåerna ger för resulutat och se hur mycket det skiljer mellan dem. Välj sedan ett nummer därimellan.

Mitt blev: 1450 x 1,6 = 2320 kcal.

För att sedan gå vidare härifrån är det viktigt att tänka på ditt mål. Vill du gå upp i vikt är grundprincipen att lägga på ca 300kcal på resutatet ovan. Vill du däremot gå ner i vikt, brukar man säga att man ska dra bort 500kcal. Beroende på hur ens kropp är och vilket mål man har så är detta olika för alla. Personligen skulle jag aldrig ligga på ett kaloriunderskott ett tag för att sedan bara gå tillbaka till det normala, då hade jag gått upp min vikt igen. Är man däremot överviktig så behöver man ligga på ett kaloriunderskott en längre tid för att sedan hitta en annan balans när man nått sin målvikt.

Jag har därmed gjort såhär att jag har inte valt att ligga på ett kaloriunderskott. Utan jag äter för ungeäfr 2300 kcal varje dag och istället för att äta 500kcal mindre försöker jag aktivera mig så jag gör av med 400kcal mer varje dag. Detta mäter jag i min Apple Watch så det kan vara att gå ut och gå en längre runda eller att gå på stairmastern efter mitt träningspass. För mig ska detta vara hälsosamt och långvarit. Mitt mål är att fortsätta att bygga muskler och endast tappa fett, vilket jag hoppas uppnå via denna metod! Hoppas detta hjälpte lite med hur ni ska göra!

5. Hitta vad du behöver för fett, protein och kolhydrater

Okej så nu vet vi ungefär hur mycket kalorier vi behöver äta, hur mycket protein, fett och kolhydrater behöver vi då?

Protein är väldigt omdiskuterat, och det finns väldigt många olika teorier om hur mycket protein man ska äta. Den jag valt att följa är 2,2g x din vikt. För mig blir detta 138g protein per dag. Jag väljer denna räkning eftersom jag vill ha maximal muskelökning. Eftersom mitt mål var att gå ner i vikt är det viktigt för mig att fortsätta är lika mycket protein för att fortsätta kunna bygga muskler.

Fett är inte lika diskuterat som protein, oavsett så är det enklast att räkna ut ditt fettintag genom att ta 0.9 x din kroppsvikt. För mig blir detta 56,7g och det är alltså den fett mängd jag bör äta varje dag.

Kolhydrater räknar vi ut genom att kolla hur mycket kcal vi har kvar och då behöver vi multiplicera lite.

Kcal - 2320kcal

Protein - Ditt protein intag gånger 4. (För mig blir detta 138g x 4 = 552kcal)

Fett - x 9 (För mig 56,7 x 9 = 510kcal)

Kolhydrater: Kalorierna vi har kvar för att nå 2320 är 1258kcal.. Vi tar sedan 1258 och DELAR det med 4, för att få fram kolhyratintaget. För mig blir detta:

1258/4 = 314,5g

Så totalen blir:

2320kcal per dag

138g protein per dag

56,7g fett per dag

314,5g kolhydrater per dag.

Hoppas detta underlättade för er! Det har det verkligen gjort för mig. Jag lägger in allt detta i appen fitnesspal och skriver in maten jag äter varje dag så jag har koll hur mycket jag får i mig. Just nu mäter jag all min mat, eftersom jag tidigare ätit alldels för lite så vill jag ha koll på att jag äter tillräckligt. Detta behöver man inte göra såklart, men kan vara bra om man inte blir triggad av att räkna kalorier utan ser det som ett hjälpmedel för att kunna äta på en hälsosam nivå!

KRAM PÅ ER!

----

Information från:

HÄR

HÄR

HÄR

Veckans planer!

2018-11-20 22:59
Från tildabexell

Hej babes! Sorry för lite låg uppdatering, håller på att flytta bloggen till en ny webbplats och hoppades på att jag skulle hunnit klar tills nu men så blev det inte! Nu kommer iallafall veckans planer!


Måndag:


Gym på morgonen, bröst och biceps!


Hade föreläsning 10-12 som var super ointressant tyckte jag haha. Hela kursen vi läser nu känner jag bara för att gräva ner i jorden och glömma. Men tyvärr är det salstenta nästa vecka så får hålla de i liv ett tag till.


Hjälpte Kalle med sin inlämning i flera timmar. Och sedan blev det Spontan bio och middag med Sophia och Victor! Super mys!


Tisdag:


Försov mig och missa föreläsningen idag. Kände mig inte direkt motiverad att stressa heller, ja ni vet ju nu hur jag känner inför denna kurs haha. Försökte istället beställa ifrån Caiacosmetics lite snabbt sådär men tog drygt 1 timme innan jag kunde genomföra köpet. Riktigt energislukande. La sedan några timmar på att läsa viker gjorde susen!


Gympass med tjejerna, agerade PT och hjälpte de med teknik. Va super kul!


Körde sen ett gympass själv vilket var riktigt tufft och jobbigt men överlevde det med!


Satt sedan och återigen hjälpte Kalle med sin inlämning som ÄNTLIGEN är klar haha. Nu är jag otroligt hungrig och super trött.


Onsdag:


Återigen, föreläsning 10-12... men innan dess är det rygg på gymmet som gäller!!


Mycket plugg inför seminariet på fredag


Jobb med företaget


Torsdag:


Gym på morgonen!


Mormor kommer och hälsar på! Lär städa, äta och chilla mycket!


Lite plugg på kvällen inför morgondagen.


Fredag:


Gym på morgonen!


Seminariet..


Black Friday börjar och tillsammans med det grymma rabatter på Wild Purpose! Vilket innebär mycket förberedelser och jobb för mig under hela dagen inför detta!


Förhoppningsvis anländer våra nya produkter någon gång under dagen så vi snabbt som tusan kan fota och lägga upp det på hemsidan för er!!


Lördag & Söndag:

Inga planer än så länge mer än att det är vilodag! Tror det blir vidare jobb med företaget faktiskt och något annat gött!


Vad gör ni i veckan?


Veckans träning + skillnad på kroppen!

2018-11-17 14:44
Från tildabexell

1 vecka emellan bilderna, såklart tagna i olika ljus och ena är på morgonen och ena på eftermiddagen. Men man kan iallafall se att magrutorna syns lite mer, sidomagen med samt benen har mer definitioner. Kvällen innan bilderna till höger åt jag även godis, så som ni ser, äter man onyttigt men bara lite så gör det ingen större skillnad. Äter man dock varje dag som jag gjort innan så gör det förändringar på kroppen. Det är ju mest vätska såklart som gjort förändringen, men det är väldigt intressant att se hur kroppen kan förändras snabbt om man äter och tränar rätt! 

Veckans träning!

Måndag: Chest & Biceps

Incline dumbell max 8 x 4 set

Flat max 8 x 4 set

Dumbell flat press max 6 x 3 set

Fly drop x3 eller x2

Heavy barbell curls 10 x 4

Superset 8 x 3 (Hammercurls + (EZ-bar eller Reversed grip i kabel) / Hammercurls eller i kabel dropset max 8 rep 5x set


Tisdag: Legday Push - Glutes

Squats 8 x 4 set

Front Squat 8 x 3 set

Leg press 8 x 4

Hip Thrusts 8 x 3

leg extension dropset x 3


Onsdag: Back & Triceps

Pull downs 10 x 4 set

close grip pull downs 8 x 3 set

Pull ups 10 max x 3

Row dropset x 3

Cable extensions 10 x 3

Strightbar extensions + superset overhead exensions x 3


Torsdag: Legs Pull - Glutes

Deadlifts 10 x 4

One leg hamstrings 8 x 3 set

Lunges 10 x 3

Kickbacks 10 x 3

Hamstrings dropset x 3 set


Fredag; Shoulders & Abs

Arnoldspress 12 x 4 set

Setset:

Cable siderise / dumbell 8 x 3

Cable Frontrise / dumbell 8 x 3

Dumbell Reverse flys 10 x 3

Abs triset - 7min workout


Lördag & Söndag: Vilodag!

Denna veckan har verkligen känts super! Har tränat hårt varje dag, träningsverk varenda dag, helt enkelt så det ska va! Denna veckan har jag även kollat hur mycket jag ätit varje dag, mest för att ha koll. Samt slutat äta godis varenda dag, för det gör jag faktiskt egentligen. Så denna veckan har jag endast ätit godis en dag och det känns så bra! Min kropp har även reagerat super bra på detta och tonat ner sig en del redan nu.

Mitt fokus är att gå ner i fett och samtidigt bygga muskler. Som jag förstår det når man detta genom att fortsätta äta mycket protein och lika mycket kalorier och annat som vanligt. Men försöka göra av med mer energi under dagen, genom att till exempel på gå ut och gå. Så detta blir mitt fokus inför nästa vecka, fokus på att äta bra samt vara ute och gå en del! Kommer säkert gå super.

Vart är ert mål inför nästa vecka? :D

Gissa vad?

2018-11-16 17:33
Från tildabexell

Set från wildpurpose

Joggers från wildpurpose.

Top från wildpurpose .

Set från wildpurpose

Toppar från wildpurpose .

Black Friday startar tidigt i år på mitt företag, Wild Purpose. Vi har rea upp till 70%, påfyllning av flera storlekar samt nya produkter tillgängliga att pre-order.KAN NI FATTA? Är så himla glad och stolt att detta projekt äntligen är ute! Hoppas ni hittar några snygga kläder inför nästa träningspass!! Direkt länk HÄR.

NY TRÄNINGSFORM

2018-11-14 17:44
Från tildabexell

Hej på er finisar!

Idag var det träning det första som gällde på morgonen! Trots att vi tog lite längre sovmorgon än tänkt haha. Vi skippade iallafall inte träningen för det utan drog dit och körde på! Idag var det rygg och biceps för mig. Passet gick verkligen super bra!! La upp en rygg video på instagram förra veckan där jag fick en del "tips" (kan inte riktigt säga tips helhjärtat eftersom här i träningsvärden verkar det som att det bästa sättet att hjälpa andra är att trycka ner folk. Om ni ser att någon gör på ett sett ni inte gör, så uppskattar jag iallafall när man ger varandra tips för att bli bättre. Jag vill iallafall alltid utvecklas. Men kommentarer som egentligen bara går ut på att förminska och säga att du är sämre än mig, det är liksom inga bra tips och får nog bara de flesta att bli ledsna. Tycker verkligen det är så himla löjligt att hålla på så och uppmanar er alla till att vara lite schysstare mot varandra. Ett bra sätt att ge tips gällande träning på är att skriva "Jag brukar göra såhär, tycker det funkar super bra verkligen! Har du testat att något liknande och vad tycker du om det isåfall! Hade varit kul att dela lite tips och tricks :D"

Jag försökte iallafall vända kommentarerna till något positivt och försökte ta åt mig det som konstruktiv kritik helt enkelt. Så idag på rygg passet ändrade jag lite i min teknik och körde på hårt!! Har någon konstig känsla i hela kroppen idag, känns som det är någon sjukdom på ingång men jag försöker förneka det och lever på som vanligt haha. Har iallafall tagit lite extra vitaminer idag så hoppas känslan försvinner!

Efter passet åkte jag till skolan och hade först gruppmöte om vår redovisning som vi ska ha på fredag. Vi började denna kursen igår, tisdag haha, så känns lite stressigt men fick idag veta att den inte betygsätts så det lättade lite på stressen. Efter mötet var det föreläsning som jag tyckte va super tråkig. Kan inte direkt ta in information när läraren bara står och pratar, utan måste ha bilder och mycket exempel för att verkligen ta in information. Inget fel med läraren utan alla lär sig ju olika så det viktigaste är att man vet själv hur man lär sig helt enkelt.

Det jag tänkte berätta för er idag är att jag börjat med en ny träningsform! Försöker lära mig något nytt om träning varje dag och i förrgår lärde jag mig att det är väldigt bra att aktivera musklerna var 48:e timma. Alltså att kör jag biceps på måndagen, och rygg nu idag på onsdagen, så är det bra om man kör till exempel en pullup övning där bicepsen också aktiveras. Detta för att de ständigt ska byggas och bli bättre som jag fattade det. Därmed har jag ändrat lite i mitt schema för att anpassa mig till detta! Hela min träningsvecka kommer ut på fredag! Så då kan ni se mer hur jag gjort.

Kram på er sål länge!!

BRUTALT BENPASS

2018-11-13 22:26
Från tildabexell

Okej, vi kör igång hela dunder passet med Squats 8 reps x 4 set. Jag körde 15kg på varje sida, så totalt 50kg! Kände under övningen att benen klarar mer vikt nu, men ryggen orkar inte. Så kommer köpa hem ett sånt band vad det nu heter som man har för ryggen! I övningen squats används främst muskelgrupperna gluteus maximus(rumpan), höfterna och nedre delen av ryggen.

- Tänk på att spänna magen under övningen, detta ger bättra stabilitet för kroppen och hjälper till att hålla ryggen rak om man kan säga så. Testa gärna att sätta en pinne på ryggen när du squatar för att se så ryggen håller sig på plats! Jag fokuserar även på att köra så långt ner som möjligt och stannar alltså inte vid 90 grader, ass to the grass!!

Fortsätter med Front Squat 8 reps x 3 set. Hade en 5:a på varje sida, alltså 30kg totalt!

- Kände inte ens benen här redan efter andra övningen haha, men bara att köra på!! Front squats kan vara ganska svårt om man inte vet hur man ska hålla stången. Jag tycker det är lättast att hålla med armarna i kors och att sedan hålla med händerna på stången, som ni ser på bilden. Samma gäller här, långt ner och snabbt upp. Super bra övning som fokuserar främst på framsida lår och övre delen av ryggen eftersom vi måste hålla uppe stången. Tänk på att du förmodligen inte kan ta lika mycket vid här som i squats, eftersom det är jobbigare att bära upp vikten med armarna än med hela ryggen!

Haha, här fick ni med hela processen av övningen! Till och med mitt "push face" haha!

Leg press 8 reps x 4 set, körde på 60kg.

- Inte mycket mer att säga än att här gäller det att fortfarande tänka som i en squat, du ska trycka från hälarna av foten. Så placera inte foten för långt upp eller ner. Vi har en leg press där vikten är framför, alltså ungefär som en squat, annars brukar legpress vara att man har vikten lite ovanför sig och ligger liksom ner. Men som ni ser sitter jag upp här. Därmed brukar jag tänka på att sätta fram stolen så långt som möjligt så jag kan gå långt ner i squaten. Kom ihåg att inte slå ut knäna så de blir helt raka! Utan stanna lite innan som ni ser på bilden ;)

Hip Thrusts 8 reps x 3 set. Här ökade jag vikt idag faktiskt! Från 50kg till 60kg, kändes GRYMT!!

- Här är många saker som ska stämma överens haha. Kalle min kille har testat denna övning och tycker den var så himla svår att få rätt! Så känn er inte dåliga om ni också tycker det. Låt det ta lite tid som med allt annat för att få in rätt teknik.

1. Första fokuset är att fötterna ska ligga jämt. Detta behöver inte vara helt perfekt och kan vara svårt speciellt när man inte ser. Vad man kan göra är att lägga något, kanske en vikt platta eller annat, så man vet vart man ska placera fötterna jämt.

2. Vad vi sedan ska fokusera på är att bara ha vår övre del av kroppen på brädan. Alltså endast axlar och en del av ryggen, hela kroppen ska inte vara på brädan, då kan vi inte "gunga" som vi vill haha.

3. Fäst även blicken rakt fram och håll den där. Detta hjälper dig att hålla ryggen rak samt att kunna trycka ut höften så vi fångar rumpan ännu mer.

4. Tryck så högt upp du kan! Jag stannar inte på makten emellan repsen eftersom jag tycker det blir ett väldigt oflyt i övningen och man tappar lätt fot positionen, så jag kör på!

Avslutade sedan hela passet med leg extension dropset x 3. 35, 30 och 25 kg körde jag på. Kunde tyvärr inte fota eftersom en annan på gymmet parkerade där som någon chat hörna efter att jag var klar haha. Fotade allt när jag var klar med passet nämligen. Så där av den missen!

Hoppas ni tyckte om inlägget och vill testa! Skriver hela passet här nere så ni bara kan screena och använda det nästa gång. Komihåg nu att våga TA I! Det är inget fel i att pusha på, låt om ni vill det spelar faktiskt ingen roll. Det viktigaste är att man inte är rädd för att bygga muskler för att då se manlig ut. Det händer liksom inte. Här tränar vi för kurvor och kvinnliga former.

LET'S GOOOO!!

Legday Push

Squats 8 reps x 4 set

Front Squat 8 reps x 3 set

Leg press 8 reps x 4 set

Hip Thrusts 8 reps x 3 set

leg extension dropset x 3