RSS - xml

Kontrollerades senast: 2019-03-18 18:52:13

Tilda Bexell

tildabexell blogg på Nouw

Hur ofta kör jag cardio OCH mage?

2018-11-30 18:22
Från tildabexell

Hejsan babes!!

Väldigt ofta cirkulerar frågan om cardio samt magträning. Hur ofta gör andra det, hur ofta ska jag göra det? Svaret är att det är väldigt olika, och allt beror såklart på vilket mål du har! Många har även frågat mig hur jag gör, så tänkte dela med mig av detta dag!

CARDIO - Efter varje träningspass.

Sedan 2-3 veckor tillbaka har jag börjat köra ca 10 minuters intervall efter VARJE träningspass. Innan detta gjorde jag aldrig någon form av cardio. Hade nog inte kört någon form av kondition på flera år. Gjorde egentligen ingen mer skillnad än att jag märke på min klocka att jag hade högre puls än vad jag hade haft tidigare. Detta var alltså fortfarande en normal puls men jag hade märkt en höjning från tidigare när jag bara körde pass. Frågade om råd från folk jag vet kan sånt här och de sa att det förmodligen berodde på att jag aldrig tränat hjärtat. Detta gör ju att hjärtat behöver pumpa mer för att få runt blodet, och efter det bestämde jag mig att det behövde göras förändring. Jag visste inte riktigt hur jag skulle få in cardio i min träningsrutin eftersom jag verkligen inte ville byta ut mina pass jag redan hade för att springa till exempel. Det var inte heller något alternativ att köra extra pass. Så jag hittade en ny metod, vilket blev att köra 10 minuters intervall efter varje pass. Känner verkligen att det funkar så himla grymt och det bästa är att det går så snabbt! Intervaller är den bästa träningen för hjärtat sägs det så rekommenderar det verkligen. 10 minuter kan alla hålla sig till. Även fast jag inte har lust ibland så är det så pass kort tid att det finns inga ursäkter, det är bara att göra.

MAGE - 7 minuter innan varje pass!

När det gäller mage kör jag samma strategi som cardio. Kort, intensivt och ofta. Jag kör en sju minuters mag träning med 7 olika övningar som använder alla magens muskler. Detta kör jag också varje träningspass. Så jag börjar alltid träningen med 7 minuters mage, kör mitt fulla träningspass och avslutar med 10 minuters cardio. Visst detta gör att dina pass blir 17 minuter längre, men det är inget om man jämför med all extra tid för att köra extra pass för detta. Många skippar ofta magträning. Vilket jag tycker, framförallt när man gymmar inte alls är bra. Din core hjälper till så otroligt mycket i nästan alla övningar du gör på gymmet och det är därför så viktigt att vi också tränar magen regelbundet för att hjälpa oss vidare i träningen!

Jag tycker det funkar grymt att köra korta men intensiva pass både för magen och för hjärtat. Rekommenderar det starkt!

Hur gör ni gällande mage och cardio?

sliter hårt

2018-11-25 23:05
Från tildabexell

Hejsan babes!

Hoppas ni mår super. Själv mår jag mycket bra men är sjukt trött haha. Vi har sedan förra fredagen jobbat varje dag på Wild Purpose samtidigt som vi har heltid skola, inlämningar och tentor som ska göras. Fullt ös medvetslös helt enkelt. Allt är dock helt värt det när vi ser resultaten från både skolan och företaget. Allt rullar på bra just nu och det känns verkligen grymt. Annat än det så har jag krigat hårt även denna veckan på gymmet och även skött min kost. Bara jag som tycker det är HELT omöjligt att få i sig tillräckligt med kolhydrater? Alltså jag äter och äter men varje dag hamnar jag ändå under på kolhydrats målet. Så omotiverande verkligen haha. Gjorde iallafall några portioner overnight oats för att få i mig mer kolhydrater som jag hoppas kommer smaka gott imorgon. Kan skriva receptet imorgon med om det nu blir gott så att säga ;). Imorgon är sista dagen på hela denna Blackout rean så kanske unnar mig något gott som en klapp på axeln för allt slit. Iallafall tänkte bara uppdatera er här lite och annars chilla lite innan det är dags att sova.

KRAM PÅ ER ALLA

Hur mycket mat per dag? - (kcal, kolhydrater, fett, protein)

2018-11-23 18:13
Från tildabexell

Hej babes!!

Det senaste två veckorna har jag, som ni vet, verkligen tagit tag i min kost för att se vad jag stoppar i mig. Något jag insåg var att det är sjukt svårt att veta hur mycket kcal, protein, fett och framförallt kolhydrater man ska äta! Finns otroligt mycket olika kostschemeprogram ute på internet men hade faktiskt ingen lust att betala flera tusen för ett färdigt program liksom. Ville hitta något jag kunde lösa själv och som var GRATIS. Som tur var så hittade jag detta och såklart kommer jag dela med mig av detta idag!

Observera att detta inte är något exakt recept från exempelvis en läkare som vet exakt hur kroppen fungerar och reagerar. Men jag tycker verkligen att det är en bra riktlinje för att veta ungefär hur mycket jag ska äta och har hjälpt mig otroligt mycket att veta att jag faktiskt äter alldelss för LITE.

1. Vad är ditt mål?

Första du ska ta reda på är , vad är ditt mål? Vill du gå upp i vikt och bygga muskler, eller vill du gå ner i vikt och blir mer slimmad? Väldigt många här väljer att gå ner i vikt, och gör ni detta är det extra viktigt att ni kollar vad ni ska äta så ni inte äter för lite! Samma gäller ju när man vill gå upp i vikt, men är kanske inte lika hälsofarligt som att ligga på ett kaloriunderskott. Mitt mål just nu är att gå ner i fett.

2. Räkna ut ditt BMR.

BMR står på engelska för Basal Metabolic Rate. BMR kommer räkna ut kort och gott vad du gör av med utan att göra någonting, alltså ditt kaloribehov för att i princip bara överleva. För att räkna ut detta gör man enklast via länken nedan. Du kommer få skriva in din längd och vikt i feet och lbs, alltså det engelska systemet. Så har länkat en till sida där du lätt kan omvandla kg till lbs och cm till feet. Jag vet att detta kan vara lite jobbigt, men tycker denna hemsidan är den bästa så rekomenderar att ni använder den!

Räkna ut ditt BMR: http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/

Omvandla kg till lbs: https://www.unitconverters.net/weight-and-mass/kg-to-lbs.htm

Omvandla cm till feet: https://www.rapidtables.com/convert/length/cm-to-feet.html

3. Få fram din aktivitets nivå.

Vi ska sedan ta reda på din aktivietsnivå för att veta hur igång kroppen är och vad den gör av med. Följande fält finns att välja mellan. Numret till höger kommer vi sedan använda.

Mycket låg (tränar aldrig och ligger mest i soffan) -1,2

Låg ( tränar 1-3 gånger i veckan) - 1,375

Medel (tränar 3-5 gånger i veckan) - 1,55

Hög (tränar 6-7 gånger i veckan) - 1,725

Mycket hög (Tränar 2 gånger om dagen) - 1,9

4. BMR + Din aktivitetsnivå.

Så, för att få ut ditt kaloribehov behöver vi nu multiplicera det BMR du fick fram, samt din aktivitetsnivå. Jag själv fick ett BMR på ungeäfr 1400kcal och jag tränar 5 gånger i veckan, varje vecka. Så jag ligger egentligen emellan medel och hög träningsnivå. Därmed gjorde jag så att jag ett nummer emellan medel och hög nivå, vilket är ungefär 1,6. Det skiljer ungefär 200kcal mellan dessa två nivåerna för mig, men det beror helt på vad ni har för BMR. Så är ni emellan två nivåer, rekomenerar jag att multiplicera fram vad de olika nivåerna ger för resulutat och se hur mycket det skiljer mellan dem. Välj sedan ett nummer därimellan.

Mitt blev: 1450 x 1,6 = 2320 kcal.

För att sedan gå vidare härifrån är det viktigt att tänka på ditt mål. Vill du gå upp i vikt är grundprincipen att lägga på ca 300kcal på resutatet ovan. Vill du däremot gå ner i vikt, brukar man säga att man ska dra bort 500kcal. Beroende på hur ens kropp är och vilket mål man har så är detta olika för alla. Personligen skulle jag aldrig ligga på ett kaloriunderskott ett tag för att sedan bara gå tillbaka till det normala, då hade jag gått upp min vikt igen. Är man däremot överviktig så behöver man ligga på ett kaloriunderskott en längre tid för att sedan hitta en annan balans när man nått sin målvikt.

Jag har därmed gjort såhär att jag har inte valt att ligga på ett kaloriunderskott. Utan jag äter för ungeäfr 2300 kcal varje dag och istället för att äta 500kcal mindre försöker jag aktivera mig så jag gör av med 400kcal mer varje dag. Detta mäter jag i min Apple Watch så det kan vara att gå ut och gå en längre runda eller att gå på stairmastern efter mitt träningspass. För mig ska detta vara hälsosamt och långvarit. Mitt mål är att fortsätta att bygga muskler och endast tappa fett, vilket jag hoppas uppnå via denna metod! Hoppas detta hjälpte lite med hur ni ska göra!

5. Hitta vad du behöver för fett, protein och kolhydrater

Okej så nu vet vi ungefär hur mycket kalorier vi behöver äta, hur mycket protein, fett och kolhydrater behöver vi då?

Protein är väldigt omdiskuterat, och det finns väldigt många olika teorier om hur mycket protein man ska äta. Den jag valt att följa är 2,2g x din vikt. För mig blir detta 138g protein per dag. Jag väljer denna räkning eftersom jag vill ha maximal muskelökning. Eftersom mitt mål var att gå ner i vikt är det viktigt för mig att fortsätta är lika mycket protein för att fortsätta kunna bygga muskler.

Fett är inte lika diskuterat som protein, oavsett så är det enklast att räkna ut ditt fettintag genom att ta 0.9 x din kroppsvikt. För mig blir detta 56,7g och det är alltså den fett mängd jag bör äta varje dag.

Kolhydrater räknar vi ut genom att kolla hur mycket kcal vi har kvar och då behöver vi multiplicera lite.

Kcal - 2320kcal

Protein - Ditt protein intag gånger 4. (För mig blir detta 138g x 4 = 552kcal)

Fett - x 9 (För mig 56,7 x 9 = 510kcal)

Kolhydrater: Kalorierna vi har kvar för att nå 2320 är 1258kcal.. Vi tar sedan 1258 och DELAR det med 4, för att få fram kolhyratintaget. För mig blir detta:

1258/4 = 314,5g

Så totalen blir:

2320kcal per dag

138g protein per dag

56,7g fett per dag

314,5g kolhydrater per dag.

Hoppas detta underlättade för er! Det har det verkligen gjort för mig. Jag lägger in allt detta i appen fitnesspal och skriver in maten jag äter varje dag så jag har koll hur mycket jag får i mig. Just nu mäter jag all min mat, eftersom jag tidigare ätit alldels för lite så vill jag ha koll på att jag äter tillräckligt. Detta behöver man inte göra såklart, men kan vara bra om man inte blir triggad av att räkna kalorier utan ser det som ett hjälpmedel för att kunna äta på en hälsosam nivå!

KRAM PÅ ER!

----

Information från:

HÄR

HÄR

HÄR

Veckans planer!

2018-11-20 22:59
Från tildabexell

Hej babes! Sorry för lite låg uppdatering, håller på att flytta bloggen till en ny webbplats och hoppades på att jag skulle hunnit klar tills nu men så blev det inte! Nu kommer iallafall veckans planer!


Måndag:


Gym på morgonen, bröst och biceps!


Hade föreläsning 10-12 som var super ointressant tyckte jag haha. Hela kursen vi läser nu känner jag bara för att gräva ner i jorden och glömma. Men tyvärr är det salstenta nästa vecka så får hålla de i liv ett tag till.


Hjälpte Kalle med sin inlämning i flera timmar. Och sedan blev det Spontan bio och middag med Sophia och Victor! Super mys!


Tisdag:


Försov mig och missa föreläsningen idag. Kände mig inte direkt motiverad att stressa heller, ja ni vet ju nu hur jag känner inför denna kurs haha. Försökte istället beställa ifrån Caiacosmetics lite snabbt sådär men tog drygt 1 timme innan jag kunde genomföra köpet. Riktigt energislukande. La sedan några timmar på att läsa viker gjorde susen!


Gympass med tjejerna, agerade PT och hjälpte de med teknik. Va super kul!


Körde sen ett gympass själv vilket var riktigt tufft och jobbigt men överlevde det med!


Satt sedan och återigen hjälpte Kalle med sin inlämning som ÄNTLIGEN är klar haha. Nu är jag otroligt hungrig och super trött.


Onsdag:


Återigen, föreläsning 10-12... men innan dess är det rygg på gymmet som gäller!!


Mycket plugg inför seminariet på fredag


Jobb med företaget


Torsdag:


Gym på morgonen!


Mormor kommer och hälsar på! Lär städa, äta och chilla mycket!


Lite plugg på kvällen inför morgondagen.


Fredag:


Gym på morgonen!


Seminariet..


Black Friday börjar och tillsammans med det grymma rabatter på Wild Purpose! Vilket innebär mycket förberedelser och jobb för mig under hela dagen inför detta!


Förhoppningsvis anländer våra nya produkter någon gång under dagen så vi snabbt som tusan kan fota och lägga upp det på hemsidan för er!!


Lördag & Söndag:

Inga planer än så länge mer än att det är vilodag! Tror det blir vidare jobb med företaget faktiskt och något annat gött!


Vad gör ni i veckan?


Veckans träning + skillnad på kroppen!

2018-11-17 14:44
Från tildabexell

1 vecka emellan bilderna, såklart tagna i olika ljus och ena är på morgonen och ena på eftermiddagen. Men man kan iallafall se att magrutorna syns lite mer, sidomagen med samt benen har mer definitioner. Kvällen innan bilderna till höger åt jag även godis, så som ni ser, äter man onyttigt men bara lite så gör det ingen större skillnad. Äter man dock varje dag som jag gjort innan så gör det förändringar på kroppen. Det är ju mest vätska såklart som gjort förändringen, men det är väldigt intressant att se hur kroppen kan förändras snabbt om man äter och tränar rätt! 

Veckans träning!

Måndag: Chest & Biceps

Incline dumbell max 8 x 4 set

Flat max 8 x 4 set

Dumbell flat press max 6 x 3 set

Fly drop x3 eller x2

Heavy barbell curls 10 x 4

Superset 8 x 3 (Hammercurls + (EZ-bar eller Reversed grip i kabel) / Hammercurls eller i kabel dropset max 8 rep 5x set


Tisdag: Legday Push - Glutes

Squats 8 x 4 set

Front Squat 8 x 3 set

Leg press 8 x 4

Hip Thrusts 8 x 3

leg extension dropset x 3


Onsdag: Back & Triceps

Pull downs 10 x 4 set

close grip pull downs 8 x 3 set

Pull ups 10 max x 3

Row dropset x 3

Cable extensions 10 x 3

Strightbar extensions + superset overhead exensions x 3


Torsdag: Legs Pull - Glutes

Deadlifts 10 x 4

One leg hamstrings 8 x 3 set

Lunges 10 x 3

Kickbacks 10 x 3

Hamstrings dropset x 3 set


Fredag; Shoulders & Abs

Arnoldspress 12 x 4 set

Setset:

Cable siderise / dumbell 8 x 3

Cable Frontrise / dumbell 8 x 3

Dumbell Reverse flys 10 x 3

Abs triset - 7min workout


Lördag & Söndag: Vilodag!

Denna veckan har verkligen känts super! Har tränat hårt varje dag, träningsverk varenda dag, helt enkelt så det ska va! Denna veckan har jag även kollat hur mycket jag ätit varje dag, mest för att ha koll. Samt slutat äta godis varenda dag, för det gör jag faktiskt egentligen. Så denna veckan har jag endast ätit godis en dag och det känns så bra! Min kropp har även reagerat super bra på detta och tonat ner sig en del redan nu.

Mitt fokus är att gå ner i fett och samtidigt bygga muskler. Som jag förstår det når man detta genom att fortsätta äta mycket protein och lika mycket kalorier och annat som vanligt. Men försöka göra av med mer energi under dagen, genom att till exempel på gå ut och gå. Så detta blir mitt fokus inför nästa vecka, fokus på att äta bra samt vara ute och gå en del! Kommer säkert gå super.

Vart är ert mål inför nästa vecka? :D

Gissa vad?

2018-11-16 17:33
Från tildabexell

Set från wildpurpose

Joggers från wildpurpose.

Top från wildpurpose .

Set från wildpurpose

Toppar från wildpurpose .

Black Friday startar tidigt i år på mitt företag, Wild Purpose. Vi har rea upp till 70%, påfyllning av flera storlekar samt nya produkter tillgängliga att pre-order.KAN NI FATTA? Är så himla glad och stolt att detta projekt äntligen är ute! Hoppas ni hittar några snygga kläder inför nästa träningspass!! Direkt länk HÄR.

NY TRÄNINGSFORM

2018-11-14 17:44
Från tildabexell

Hej på er finisar!

Idag var det träning det första som gällde på morgonen! Trots att vi tog lite längre sovmorgon än tänkt haha. Vi skippade iallafall inte träningen för det utan drog dit och körde på! Idag var det rygg och biceps för mig. Passet gick verkligen super bra!! La upp en rygg video på instagram förra veckan där jag fick en del "tips" (kan inte riktigt säga tips helhjärtat eftersom här i träningsvärden verkar det som att det bästa sättet att hjälpa andra är att trycka ner folk. Om ni ser att någon gör på ett sett ni inte gör, så uppskattar jag iallafall när man ger varandra tips för att bli bättre. Jag vill iallafall alltid utvecklas. Men kommentarer som egentligen bara går ut på att förminska och säga att du är sämre än mig, det är liksom inga bra tips och får nog bara de flesta att bli ledsna. Tycker verkligen det är så himla löjligt att hålla på så och uppmanar er alla till att vara lite schysstare mot varandra. Ett bra sätt att ge tips gällande träning på är att skriva "Jag brukar göra såhär, tycker det funkar super bra verkligen! Har du testat att något liknande och vad tycker du om det isåfall! Hade varit kul att dela lite tips och tricks :D"

Jag försökte iallafall vända kommentarerna till något positivt och försökte ta åt mig det som konstruktiv kritik helt enkelt. Så idag på rygg passet ändrade jag lite i min teknik och körde på hårt!! Har någon konstig känsla i hela kroppen idag, känns som det är någon sjukdom på ingång men jag försöker förneka det och lever på som vanligt haha. Har iallafall tagit lite extra vitaminer idag så hoppas känslan försvinner!

Efter passet åkte jag till skolan och hade först gruppmöte om vår redovisning som vi ska ha på fredag. Vi började denna kursen igår, tisdag haha, så känns lite stressigt men fick idag veta att den inte betygsätts så det lättade lite på stressen. Efter mötet var det föreläsning som jag tyckte va super tråkig. Kan inte direkt ta in information när läraren bara står och pratar, utan måste ha bilder och mycket exempel för att verkligen ta in information. Inget fel med läraren utan alla lär sig ju olika så det viktigaste är att man vet själv hur man lär sig helt enkelt.

Det jag tänkte berätta för er idag är att jag börjat med en ny träningsform! Försöker lära mig något nytt om träning varje dag och i förrgår lärde jag mig att det är väldigt bra att aktivera musklerna var 48:e timma. Alltså att kör jag biceps på måndagen, och rygg nu idag på onsdagen, så är det bra om man kör till exempel en pullup övning där bicepsen också aktiveras. Detta för att de ständigt ska byggas och bli bättre som jag fattade det. Därmed har jag ändrat lite i mitt schema för att anpassa mig till detta! Hela min träningsvecka kommer ut på fredag! Så då kan ni se mer hur jag gjort.

Kram på er sål länge!!

BRUTALT BENPASS

2018-11-13 22:26
Från tildabexell

Okej, vi kör igång hela dunder passet med Squats 8 reps x 4 set. Jag körde 15kg på varje sida, så totalt 50kg! Kände under övningen att benen klarar mer vikt nu, men ryggen orkar inte. Så kommer köpa hem ett sånt band vad det nu heter som man har för ryggen! I övningen squats används främst muskelgrupperna gluteus maximus(rumpan), höfterna och nedre delen av ryggen.

- Tänk på att spänna magen under övningen, detta ger bättra stabilitet för kroppen och hjälper till att hålla ryggen rak om man kan säga så. Testa gärna att sätta en pinne på ryggen när du squatar för att se så ryggen håller sig på plats! Jag fokuserar även på att köra så långt ner som möjligt och stannar alltså inte vid 90 grader, ass to the grass!!

Fortsätter med Front Squat 8 reps x 3 set. Hade en 5:a på varje sida, alltså 30kg totalt!

- Kände inte ens benen här redan efter andra övningen haha, men bara att köra på!! Front squats kan vara ganska svårt om man inte vet hur man ska hålla stången. Jag tycker det är lättast att hålla med armarna i kors och att sedan hålla med händerna på stången, som ni ser på bilden. Samma gäller här, långt ner och snabbt upp. Super bra övning som fokuserar främst på framsida lår och övre delen av ryggen eftersom vi måste hålla uppe stången. Tänk på att du förmodligen inte kan ta lika mycket vid här som i squats, eftersom det är jobbigare att bära upp vikten med armarna än med hela ryggen!

Haha, här fick ni med hela processen av övningen! Till och med mitt "push face" haha!

Leg press 8 reps x 4 set, körde på 60kg.

- Inte mycket mer att säga än att här gäller det att fortfarande tänka som i en squat, du ska trycka från hälarna av foten. Så placera inte foten för långt upp eller ner. Vi har en leg press där vikten är framför, alltså ungefär som en squat, annars brukar legpress vara att man har vikten lite ovanför sig och ligger liksom ner. Men som ni ser sitter jag upp här. Därmed brukar jag tänka på att sätta fram stolen så långt som möjligt så jag kan gå långt ner i squaten. Kom ihåg att inte slå ut knäna så de blir helt raka! Utan stanna lite innan som ni ser på bilden ;)

Hip Thrusts 8 reps x 3 set. Här ökade jag vikt idag faktiskt! Från 50kg till 60kg, kändes GRYMT!!

- Här är många saker som ska stämma överens haha. Kalle min kille har testat denna övning och tycker den var så himla svår att få rätt! Så känn er inte dåliga om ni också tycker det. Låt det ta lite tid som med allt annat för att få in rätt teknik.

1. Första fokuset är att fötterna ska ligga jämt. Detta behöver inte vara helt perfekt och kan vara svårt speciellt när man inte ser. Vad man kan göra är att lägga något, kanske en vikt platta eller annat, så man vet vart man ska placera fötterna jämt.

2. Vad vi sedan ska fokusera på är att bara ha vår övre del av kroppen på brädan. Alltså endast axlar och en del av ryggen, hela kroppen ska inte vara på brädan, då kan vi inte "gunga" som vi vill haha.

3. Fäst även blicken rakt fram och håll den där. Detta hjälper dig att hålla ryggen rak samt att kunna trycka ut höften så vi fångar rumpan ännu mer.

4. Tryck så högt upp du kan! Jag stannar inte på makten emellan repsen eftersom jag tycker det blir ett väldigt oflyt i övningen och man tappar lätt fot positionen, så jag kör på!

Avslutade sedan hela passet med leg extension dropset x 3. 35, 30 och 25 kg körde jag på. Kunde tyvärr inte fota eftersom en annan på gymmet parkerade där som någon chat hörna efter att jag var klar haha. Fotade allt när jag var klar med passet nämligen. Så där av den missen!

Hoppas ni tyckte om inlägget och vill testa! Skriver hela passet här nere så ni bara kan screena och använda det nästa gång. Komihåg nu att våga TA I! Det är inget fel i att pusha på, låt om ni vill det spelar faktiskt ingen roll. Det viktigaste är att man inte är rädd för att bygga muskler för att då se manlig ut. Det händer liksom inte. Här tränar vi för kurvor och kvinnliga former.

LET'S GOOOO!!

Legday Push

Squats 8 reps x 4 set

Front Squat 8 reps x 3 set

Leg press 8 reps x 4 set

Hip Thrusts 8 reps x 3 set

leg extension dropset x 3

allt bara snurrar.

2018-11-12 12:07
Från tildabexell

Hej på er babes!

Gött med måndag eller hur? Började denna dag men att gå upp tidigare än vanligt, alltså vid 8 haha. Kanske inte så himla tidigt för vissa men sover man till 11 på helgen så är det en del skillnad haha. Började iallafall med ett bröst och biceps pass som gick väldigt bra! Idag har jag inget i skolan men blir dock massa jobb idag med företaget.

Denna veckan känner jag mig super stressad. Så många grejer som inte känns att de ligger på plats och är ur kontroll på något sätt. Imorgon börjar en ny kurs, men har redan redovisning på fredag om något jag inte har någon aning om. På torsdag kommer nya produkter till företaget som ska fotas och fixas, fredag börjar vår blackfriday rea. Snart är hösten över vilket innebär att jag måste söka sommarjobb som jag verkligen inte vill, då företaget är det jag vill. Så mycket saker och allt bara snurrar. Men det finns bara en sak som löser allt, och det är att fokusera, få saker gjort för ta mig ett steg närmare mitt mål varje dag och ta en dag i taget. Det finns ingen idé i att stressa över saker som inte skett än eller sånt jag inte kan kontrollera, som min redovisning på fredag haha. Så nu kör vi positiv energi och har en grym vecka!

KRAM PÅ ER!

VECKANS TRÄNING

2018-11-11 20:23
Från tildabexell

MÅNDAG: Bröst & mage

TISDAG: Rumpa!

ONSDAG: Vila

TORSDAG: Rygg

FREDAG: Axlar, bicep, triceps & mage

LÖRDAG: Ben

SÖNDAG: Vila

Jaha hörrni, ännu en vecka avklarad men jag känner mig inte helt nöjd ändå. Denna vecka har jag fått in alla mina pass men känner inte att de varit grymma. Eller, egentligen är det mina två senaste pass som jag inte blev super nöjd med. Eftersom i fredags blev det något super pass med alla muskelgrupper typ och det blir liksom inte bra. Sedan igår köttade vi på REJÄLT men efteråt kändes det som att, fan vi kunde gjort mer. Nästa veckan är iallafall planen att ha bättre struktur på passen och verkligen genomföra allt oavsett hur trött jag är.

Denna veckan har jag ju varit hemma i princip hela tiden, eftersom vi hade hemtenta och därmed inga lektioner. Känns som att man lätt kan glömma bort att tänka på annat än sin egen presentation och då också klanka ner en del på sig själv. Nästa vecka börjar iallafall en ny kurs och då även lite nya föreläsningar! Hoppas det blir super bra.

Hoppas ni är lika taggade som mig på en ny vecka! Hur har er träning och vecka allmänt varit?

SINGLES DAY?

2018-11-11 13:03
Från tildabexell

HEJ BABES!

Idag är det tydligen Single Day? Hade ingen aning om att det ens existerade haha. Men tydligen är det en big deal. Gick in på NAKD och såg att även de hade rea samt massa nya plagg från Pamela x Nakd kollektionen. Va så himla fina plagg så tänkte jag skulle tipsa er om mina favoriter! Älskar framförallt första toppen och den andra crop toppen, helt min stil!

Vilken är er favorit?

HÄR/ / HÄR
HÄR / HÄR
HÄR / HÄR
HÄR / HÄR / HÄR

FREDAGSMYS + DAGENS PASS!

2018-11-09 18:18
Från tildabexell

HEY BABES!!

Äntligen fredag! Och äntligen har jag lämnat i min hemtenta, YIPPIE! Har köpt choklad och ostbågar för att lyxa till det lite idag till Idol. Det är så mörkt ute så det kändes som det redan va natt, men såg nu att klockan bara va 17 haha. Hatar verkligen detta med mörker, hits me everytime. Men försöker ta mina vitaminer varje dag för att fortsätta känna mig pigg. Jag tar omega 3 och Alpha men som den heter från Myprotein. Den innehåller typ alla vitaminer man behöver och även järn & D vitamin som annars brukar vara i separata burkar. Tycker den är grym!

Idag så hade jag och Kalle ett litet konstigt pass på gymmet haha. Vi körde axlar, bicep, triceps och även mage. Inget att rekommendera alltså haha. Men tänkte ändå dela med mig av passet ifall ni vill testa några av övningarna! Rekommenderar att ni kör typ max 2 muskelgrupper per pass för det blir antingen för långt eller så gör man muskelgrupperna halvdant för att hinna med. Lite så det blev idag helt enkelt haha.

Dagens pass:

1. Shoulder press - Pyramid set alltså att man ändrar repsen för varje set. Jag körde: 12, 10, 8, 10, 12.

2. Triset, alltså tre övningar i ett set. Jag körde shoulder raise, front raise och tricep extensions, 3x12

3. Dropset Pec Deck, alltså att man kör 3 gånger men ändra vikten under ett set. Jag körde 3 sådana set och ändra vikten från 25, 20 och 15.

4. Superset. Alternativ hammercurls & bent over tricep row 3x12

5. Mage, körde vanliga situps 3x30, legraise 2x15

Ja som ni ser, verkligen inte det bästa passet i världen haha men bra övningar är de alla! Man får bara köra mer på varje muskelgrupp helt enkelt!

Vilken är er favorit övning?

Bäst är ni!

KRAM

What's in my gymbag?

2018-11-08 12:33
Från tildabexell

Hej babes!

Vet inte vad ni tycker men jag själv älskar att se vad andra har i sina träningsväskor för att inspireras. Tycker det kan höja motivationen en del att ha något roligt i väskan innan passet! Vad har i min gymväska då?

1. Sport-bh

Har såklart alltid med mig träningskläder till gymmet!

2. Vattenflaska

Har alltid en vattenflaska med mig även fast jag brukar ha med mig en energidryck. Det är viktigt att inte bara få i sig energi utan också vatten under passet!

3. Barebells | Protein Bar - Caramel Cashew, 55 g

Går man direkt till gymmet efter skolan till exempel är det super bra att ha med sig något med snabb energi!

4. Sport-bh

5. Tights Blå

6. Tights rosa

7. Sudio

Favorit hörlurarna från Sudio såklart! Eller så har jag mina Beats by Dr Dre som också är grymma!

8. Apple Watch

Många gånger har jag med min Apple Watch för att kunna kolla pulsen och se vad jag gör av med på mitt pass. Tycker det är bra att veta så jag kan ha koll på vad jag sedan ska fylla på med!

9. Nike

Träningsskor såklart! Har alltid mina från Nike.

10. Resistance Bands

Grymt att ha med till ben passen! Använder det nästan varje pass!

11. Foam Roller - Grid

Super bra att ha efter passet några minuter för att lösa upp muskel knutar.

12. NOCCO BCAA

Finns alltid i min väska. Älskar att ha energi under passet och Nocco är då perfekt!

Vad har ni i eran träningsväska?

Dela med er här nedan! :D

KRAM

3 tips för att hålla sig motiverad!

2018-11-07 19:38
Från tildabexell

Hej babes!!

Idag var ännu en pluggdag hemma. Hemtentan ska in på fredag så bara ett litet kvar nu tack och lov! Kände mig så himla ofräsch och omotiverad idag. Blir lätt så när man bara är hemma hela dagarna, pluggar och dricker energidryck typ haha. Så tänkte dela mig av mina bästa tips som gjorde att hela min motivation ändrades till det bästa!

SKRIV EN POWER LIST.

Något som gör mig motiverad är att varje dag ha 5 saker som tar mig framåt i mitt liv. Kan vara plugga 5 timmar, gå och träna, redigera mitt företags hemsida osv. Man kan också skriva saker som gör ett inlägg på Instagram, men så fort man får in det som en rutin och inte längre behöver påminnas om att denna saken ska göras, så byta ut den punkten till en annan så du ständigt förbättras! När du sedan är klar med din power list är du fri att göra vad du vill. Så är du klar 10 på morgonen, gött! Då har du hela dagen att göra någonting annat!

HÅLL DIG FRÄSCH!

Jag blir iallafall inte speciellt motiverad till att göra NÅGONTING när jag ligger i soffan med fett hår, smink från gårdagen och luktar skunk. Av någon anledning blir jag mycket mer motiverad att göra saker när jag känner mig fräsch och snygg. Som idag till exempel, kände jag min omotiverad och oinspirerad helt enkelt. Då tog jag en dusch, sminkade mig och satte på mig nya kläder som jag precis köpt. Bytte även miljö för att se nånting annat än min lilla etta. Super bra tips enligt mig!

BELÖNA DIG SJÄLV!

Jag tycker det är otroligt viktigt att belöna sig själv när man gjort någonting bra. Till exempel när du gjort klart din power list för dagen, knäpp en cola zero eller någonting annat du tycker är gott! Ge dig själv någonting varje gång du gjort något bra. Behöver inte vara godis eller mat, utan kan vara att köpa ett nagellack. Något litet varje dag för att fortsätta hålla motivationen uppe, samt att få dig själv att känna att du varit otroligt duktig idag!

Hoppas ni gillade inlägget! Lämna gärna en like om du gjorde det!

KRAM

English

Hi babes !!

Today was another study day at home. My exam is on a deadline on Friday so it's just a little left now thankfully! I felt so dirty and unmotivated today. It's very easy to get there when you're just at home all day studying and drinking energy drinks haha. So I thought that I would share my best tips that make my motivation go to the top!

DO A POWER LIST.

Something that motivates me is to have 5 things that take me one step further in my life every day. May be studying for 5 hours, go and work out, edit my company's website, etc. You can also write things that make a post on Instagram, but as soon as you get it as a routine and no longer need to be reminded of it, change that point to another so you're constantly improving! Once you have finished your power list, you are free to do whatever you want. So if you're done by 10am, great! Then you have the whole day doing something else!

STAY FRESH!

At least I'm not particularly motivated to do ANYTHING when I'm lying on the couch with dirty hair, makeup from yesterday and smelling like shit. For some reason, I'm much more motivated to do things when I feel fresh and nice. Like today, for example, I felt very unmotivated and uninspired. So I took a shower, did my makeup and put on new clothes that I just bought. I also change the environment too to see something else but my little apartment haha. Super good tips according to me!

REWARD YOURSELF

I think it's incredibly important to reward yourself when doing something good. For example, when you finished your power list for the day, take a cola zero or anything else you think is good! Give yourself something every time you do something good. It dosen't have to be sweets or food, but you can buy a nail polish. Somewhat small every day to keep your motivation up and make yourself feel lucky today!

Hope you loved this post! Leave a like if you did!

KISSES

HUVUDVÄRK, PLUGG & NYTT TRÄNINGSUPPLÄGG

2018-11-06 19:00
Från tildabexell

Hej babes!

Tar en paus från huvudvärk med mängder av plugg och kikar in här! Har verkligen suttit hela dagen med min hemtenta och känner mig så sjukt pepp och typ irriterad. Vet inte alls varför jag blir så irriterad men får inget flow i mitt skrivande så kan vara det. Arbetet är egentligen inte gigantiskt men tar ändå så mycket då vi typ inte gått igenom något på föreläsningarna och hade inte heller någon litteratur. Så får liksom läsa och researcha allt nu. Blir väldigt stressad att bara skriva om detta. Hade så velat dynga idag för att bara göra klart det men tror inte det kommer bli så bra då. Strunt samma.

Imorse så sov jag ut och det var riktigt gött! Blev lite senare gym men oavsett det så körde vi direkt på morgonen innan frukost! Blev ett grymt rump pass som redan känns i musklerna. Har tränat nu i snart 4 veckor med mer striktare schema och det är sjukt att jag fortfarande får GROV träningsverk efter varje pass. Blir verkligen starkare för varje gång och det känns så himla gött!

Mitt nya mål för dessa framtida 4 veckor är att få en lite tightare fysik och alltså gå ner i fett är planen. För att göra detta vet jag att jag behöver göra mer cardio. Då jag liksom inte rör mig mer än från gymmet och hem igen typ, vilket är 100 meter haha. Så vill jag gå ner i vikt är mitt första steg iallafall att köra mer cardio. Cardio är alltså träning för hjärtat och kan vara att man till exempel går ut och springer eller går powerwalks. Jag har dock inget intresse i att ersätta mina vanliga pass med cardio pass eller att träna flera gånger om dagen för detta. Så därför tänka jag testa att köra någon form av cardio 15 minuter efter varje träningspass och se om detta kan göra någon förändring! Förhoppningsvis så kommer detta funka jättebra för mig och jag kommer såklart dela med mig om hur detta går.

Jag kommer inte hålla på och väga mig eller fokusera någonting på vad jag väger för det känner jag är helt ointressant. Varför jag vill göra detta är bara för att jag tycker det är snyggt när man tydligare kan se musklerna på kroppen och därmed vill jag bli lite tightare. Så vad jag kommer göra är att ta en bild idag på hur min fysik är och sedan ta bilder varje vecka för att se om det blir någon förändring. Jag vill inte att det ska bli någon tävling med vågen eller känna mig hetsad till att jag ska under en viss vikt för det är alltså inte det det handlar om.

Hoppas ni förstår och vill hänga med på resan!

Kram på er babes!

HI BABES!

Taking a break from headache from lots of hours studying and checked in here! I have been sitting all day studying and feeling kind of irritated. I do not know why I'm so annoyed but I have no flow in my writing, so it can be that. The work is not really gigantic but still takes so much time since we did not go through anything at the lectures and did not have any literature either. So I need to read and research everything now. Getting so stressed just writing about this haha. I would be so nice to just finish it today but do not think it will be so good then.

Today I slept out and it was really nice! Got a little later at the gym but whatever we got straight in the morning before breakfast anyway! Had an awesome glute workout that I already feel in my muscles. I Have been training for almost 4 weeks with more schedule training and it is so nice that I still get SICK soreness after every workout. Really feeling stronger from every session and it feels so awesome!

My new goal for these future 4 weeks is to get a little leaner. To make this I know I need to do more cardio. Since I do not move more than from the gym and home again, which is 100 meters haha. So, if I want to get leaner, my first step is to dp more cardio. Cardio is training for the heart and may be for example walking or running. However, I do not have any interest in replacing my regular workouts with cardio or training several times a day for this. So, therefore, I intend to try to do some form of cardio 15 minutes after each workout and see if this can make any change! Hopefully, this will work really well for me and I will of course share this with you.

I will not do weigh ins or focus anything on what I'm weighing because that just feels totally uninteresting. Why I want to do this is just because I think it's nice when you can more clearly see the muscles on the body and therefore I want to get a bit leaner. So what I'm going to do is to take a picture today on how my physique is and then take pictures every week to see if there's any change. I do not want it to be a race with the scale or feel forced to get under a certain weight because that's not what it's all about.

Hope you understand and want to join on this journey!

KISSES

Veckans träning

2018-11-05 09:42
Från tildabexell

Denna veckans planerade träning:

Måndag: Bröst + Mage

Tisdag: Rump pass!

Onsdag: Axlar

Torsdag: Vila

Fredag: Rygg + biceps & triceps

Lördag: Ben fokus framsida & baksida llår

Söndag: Vila

Förra veckan blev det mycket vila eftersom jag kände mig lite krasslig från och till. Denna veckan är det nya tag och hoppas att denna sjukdom kan lämna mig så jag kan genomföra hela veckans träning!

Förra veckan:

Måndag: Bröst, triceps, mage

Tisdag: Planerad vilodag

Onsdag: vila för jag kände mig sjuk

Torsdag: vila igen för att vara säker att det inte kom tillbaka

Fredag: Grymt benpass som ni hittar HÄR.

Lördag: Vila igen, Va i Halmstad och hade inte möjlighet att träna

Söndag: Bicep& triceps pass

English:

This week's planned training:

Monday: Chest + abs

Tuesday: Glute workout

Wednesday: Shoulders

Thursday: Rest

Friday: Back + biceps & triceps

Saturday: Leg with focus on quads & hamstrings

Sunday: Rest

Last week it resulted in a lot of rest because I felt a bit under the weather. This week is will definitely be better and hopefully this sick feeling can leave me so I can complete the whole week's training!

Last week's training:

Monday: Chest, triceps, abs

Tuesday: Planned rest day

Wednesday: rest because I felt sick

Thursday: rest again to be sure it did not come back

Friday: Awesome leg workout that you can find HERE.

Saturday: Rest again, I was in Halmstad and did not have the opportunity to work out.

Sunday: Bicep & tricep workout that will come out today on my Instagram!

HUR BYGGER MAN MUSKLER?

2018-11-04 23:34
Från tildabexell

2017 - idag, 2018

Hej fina ni!

Idag hittade jag den högra bilden av en slump och kände faktiskt att jag ville dela med mig av min "transformation" och även tips er om hur jag har gjort för att bygga så mycket muskler som möjligt under detta året! Jag får alltid lite presentations ångest när jag lägger upp sånt här. Som jag sa på Instagram så jämför man sig lätt med andra influencers som har gjort helt galna resor til vart dem är idag, och då kan jag iallafall känna att jag inte har gjort tillräckligt mycket för att det ens ska synas. Men ingen tjänar på att man är osäker, så uppe ligger nu bilden! Oavsett resa så ska man alltid vara nöjd med vad man åstadkommit. För muskler byggs inte på en dag, det tar tid! Här kommer iallafall mina tips:


1. Håll din rutin. Grunden till hela grejen, för mig iallafall, är att man håller sin träningsrutin. Bestäm hur mycket du ska träna och håll dig till det. Räkna gärna eller skriv upp för varje vecka du klarat alla dina träningspass och därmed nått veckans mål. Speciellt om du precis har startat träna så är det grymt för motivationen. Varje vecka känner du dig grym och du kan räkna hur länge du hållit på för att se hur duktig du varit under alla dessa veckor! Jag gör fortfarande såhär, men jag ändrar alltid mina pass för att utmana mig själv efter 6-8 veckor. Och då börjar jag räkna om. Vilket leder till tips 2.

2. Utmana din kropp. Kom alltid ihåg att uppdatera ditt träningsupplägg. Samma upplägg månad efter månad kommer inte öka muskelökningen och inte heller höja din motivation. Din kropp vänjer sig snabbt vid vissa träningsupplägg och vad vi vill är att kroppen aldrig ska få vänja sig för att kunna öka i så mycket muskelmassa som möjligt. Därmed är det viktigt att ändra om. Lättaste om du är på gymmet är att ändra repsen. Kör 4 veckor med bara 8 reps, nästa 4 veckor med 15, nästa igen med 5 reps. Du kan också ändra övningar helt eller fokusera på någon muskelgrupp extra mycket. Även att ändra övningarna. Går du på pass är det viktigt att du byter pass i emellanåt och kanske utmanar dig själv att gå till gymmet en gång i veckan istället för ett pass eller liknande!

3. Få i dig mat! Mitt tredje tips som egentligen är det viktigaste för att kroppens ens ska kunna bygga muskler är ju just att få i dig mat. Många personer börjar träna för att de vill gå ner i vikt. Då går de och tränar, springer oftast flera gånger i veckan och kör någon dum diet de läst om eller lever på proteinshakes. Detta är inte hållbart. Vill du gå ner i vikt gör du inte det på en dag, det är en process. Utnyttja tillfället till att göra träning till en del av ditt liv för det borde det alltid varit. Alla måste inte vara intresserade av att bygga muskler, men alla bör vara intresserade av att må bra! Jag anser att träningen är en så sjukt stor del till varför jag iallafall mår riktigt bra! 

Så, för att du ska få ut så mycket av din träning som möjligt är det viktigt att äta. Ett exempel på vad du kan äta för att få i dig det du behöver är, gröt/kvarg på morgonen med tillbehör. Kött/tofu/fisk med ris/potatis/pasta till lunch & middag, snacks däremellan kan vara kvarg eller gröt igen, riskakor med kalkon på för att få i sig protein, och alltid en proteinshake eller något annat där du får i dig protein efter ditt träningspass. Mängderna av mat är helt beroende på person. Alla kroppar fungerar olika och det är viktigt om du inte vet vad du ska äta eller hur mycket att du tar hjälp från en PT eller dietist som kan hjälpa dig hitta rätt. Lägg gärna ner tid på det istället för att läsa i en tidning hur någon annan gjort. Mat behöver specialanpassas för dina behov, samma gäller träning om du är osäker där med.

Jag hoppas ni gillade tipsen! Lämna gärna en kommentar om era bästa tips för att bygga muskler!

PUSS PÅ ER!

English:

Hello guys!

Today I found the right picture by chance and actually felt that I wanted to share my "transformation" and also some tips on how I've done to build as much muscle as possible this year! I always get some performance anxiety when I post pics like this. As I said on Instagram, you can easily compare yourself with other influencers who have made an absolutely crazy journey to where they are today, and I can feel that I have not done a to big of a change to post about it. But nobody gains on somebody who's insecure, so up the picture went! Whatever your journey, you should always be satisfied with what you've achieved. Cause muscles don't build in one day, it takes time! Anyway, here's my tips:

1. Keep your routine. The basic for this whole thing, in my opinion, is that you keep your training routine. Determine on how much you are going to train and stick to it. Feel free to register or write down for each week that you have completed all your workouts and then reached the goal of the week. Especially if you have just started training, it's awesome for the motivation. Every week you feel awesome and you can count how long you've been keeping it up to see how good you've been doing all of these weeks! I still do this, but I always change my training routine to challenge myself after 6-8 weeks. And then I start counting again. Which leads to tip 2.

2. Challenge your body. Always remember to update your training schedule. The same month-by-month schedule will not help your muscle increase or raise your motivation. Your body gets used to your workouts quickly and what we want is that the body will never get used to one routine, to keep increasing as much muscle mass as possible. Therefore, it is important to change it up. The easiest way to do it, if you are at the gym is to change the reps. Do 4 weeks with just 8 reps, next 4 weeks with 15, next again with 5 reps. You can also change the exercises completely or focus on one muscle group extra much. If you are on a workouts with an instructor, it is important that you change the workouts occasionally and may challenge yourself to go to the gym once a week instead of a workout with the instructor or similar!

3. Eat! My third tip that really is the most important thing for the body's ability to build muscle is to get you food. Many people start exercising because they want to lose weight. Then they go and exercise, usually run several times a week and are doing some stupid diet they read about or live on protein shakes. This is not sustainable. If you want to lose weight, you will not do it in one day, it's a process. Take advantage of the opportunity and do workouts to a part of your life. It's should have been from the start. Everyone dosen't have to be interested in building muscles, but everyone should be interested in feeling good! I think training is such a big part of feeling good and being happy, I believe it's a big part of why I'm happy most of the time!

So, to get as much of your training as possible, it's important to eat. An example of what you can eat to get you what you need is, porridge / quark in the morning with granola or something. Meat / tofu / fish with rice / potato / pasta for lunch and same for dinner, snacks between can be quark or porridge again, rice cakes with turkey to get the protein, and always a protein shake or anything else you get in your protein with after your workout. The amounts of food are completely dependent on the person. All bodies work differently and it is important if you don't know what to eat or how much you are supposed to eat to take help from a personal trainer or dietitian who can help you find the right way. Please spend time on that instead of reading in a newspaper how someone else did. Food needs to be customized for your needs, the same applies to training if you are unsure about it.

I hope you liked the tips! Please leave a comment about your best muscular tips!

HUGS!

Det är okej att vila!

2018-11-03 22:58
Från tildabexell

Hej finisar!!

Idag har jag inte tränat. Sinnessjukt va? Inte egentligen. Jag vet att många kan känna igen sig i pressen att man måste träna. Annars tror man att musklerna försvinner, man går upp i vikt direkt eller att man allmänt bara känner sig dålig. Men såhär är det, DET ÄR OKEJ ATT VILA. Du kommer inte gå upp 10 kg över en natt. Du kommer inte förlora alla dina muskler och du behöver INTE känna dig dålig på något sätt! Alla vilar vi mer än tänkt någon gång och det är helt okey.

Har du ett mål du vill nå så kan det tufft att låta sig själv vila en extra dag för man tror att man inte kommer nå sitt mål då. Men sköter du dig alla andra veckor så är det inga problem. Du behöver inte skuldbelägga dig själv för detta, det är okej!

Med det sagt så sätter vi på ännu ett avsnitt av house of Cards, njuter av tredje vilodagen denna veckan och taggar inför Ullared imorgon! Let’s GO!

HI beauties !!

Today I haven’t  exercised. Unreal, huh? Not really. I know that many people can recognize in the pressure that you have to work out. Otherwise, you think your muscles will disappear, you will gain weight directly or generally just feel bad. But this is how it is, it's OK TO REST. You will not gain 10 kg over one night. You will not lose all your muscles and you do NOT need to feel bad in any way! We all rest more than we planned to sometimes and it's totally fine.

If you have a goal with your training, it may be hard to let yourself rest an extra day because you don’t think you will reach your goal then. But do you keep to your training routine all other weeks, it's no problem! You do not have to blame yourself for resting, it's okay!

Having that said, we just put on another episode of the House of Cards, enjoying the third day of rest of this week and are excited about our trip to Ullared tomorrow! Let's GO!

CRAZY CAR RIDE TO HALMSTAD

2018-11-02 22:50
Från tildabexell

HEY BABES!

Idag var jag äntligen tillbaka på gymmet efter att jag kände mig lite krasslig från två dar sedan. Det var dock helt borta redan går men ville ta en dag extra för att vara säker. Det första jag gjorde var att köra ett riktigt grymt benpass, kändes så bra. Vill ni se dagens pass så hittar ni hela på min instagram.

Vi tränade det första vi gjorde på morgonen och sedan åkte jag direkt till skolan efter dusch, frukost och fix. Vi hade seminarie idag av en jättetråkig bok så var inte så engagerad haha. Vet inte om det var att jag var stressad för vi skulle åka med direkt när jag kom hem igen var jag så jäkla irriterad och sur verkligen. Förstod inte på mig själv så försökte bli på bättre humör men nae haha, det höll i sig!

Vi kom iallafall iväg vid 14. Idag skulle vi ju åka till Halmstad för att träffa Kalles föräldrar, hans bror och hans flickvän. Bilresan hit var HELT crazy. Vi höll verkligen på att på påkörda utan att överdriva 10 gånger. Folk kör verkligen som idioter! En körde om på insidan, hälften av dem svängde helt random ut framför oss, en annan skulle byta fil när vi ligger jämte och var hur nära som helst att köra in i oss. Förstår verkligen inte vad folk höll på med idag i trafiken! Men vill verkligen uppmana er som kör att HÅLL KOLL! Det är inte bara ni på vägarna! Och håll era avstånd, för speciellt när folk kör ut helt random är det SÅ viktigt att hålla avstånd annars hinner man inte bromsa.

Nu ska jag iallafall se nya House Of Cards, YEY! Kollar ni den serien? Vad tycker ni om den? Många har typ tappat intresset nu efter några säsonger men jag tycker fortfarande den är lika spännande! Vad tycker ni?

English

HEY BABES!

Today I was finally back at the gym after feeling a bit under the weather two days ago. Though it was all gone yesterday I took an extra restday just to be sure. The first thing I did today was to do a killer leg workout at the gym! It felt so good. If you like to see my whole leg workout from today you can se it here on my instagram.

We workout out the first thing e did in the morning and then I went directly to school, after shoulder, breakfast and some fix with my face haha. Vi hade a seminar today about a super boring bok so I wasn't too ambitious. I don't know if it was because I was stressed about us leave directly after school, but after the seminar I was SO annoyed and angry with everything! I didn't understand myself so I was trying to get in a better mood but it didn't work haha.

Anyway, we we're on the road at about 14. Today we were going to Halmstad, my hometown, to meet my boyfriends parents, his brother and his girlfriend. The car drive here was CRAZY. We literally was about to get hit 10 times. People are really driving like IDIOTS! One guy tried to make an overtaking on the inside, half of them decided to turn right in front of our eyes, another tried to switch files when we were just next to them and they were just millimeters from hitting us with their car. I really don't get what people were doing today! I really want to encourage all of you to keep your eyes out when you're driving!! It's not just you on the road. And keep your distance. Especially when people like to just turn totally random it's so important to have distance so you have time to stop.

Now I'm going to see the new season of House of cards! YEY! Do you watch that series? What do you think about it? Many people told me that they've lost interest after a couple of seasons, but I just think it's getting better! What do you think?

7 saker för att komma tillbaka till en hälsosam livsstil!

2018-11-01 19:00
Från tildabexell

NY YOUTUBE VIDEO ALERT!!

Gilla gärna eller kommentera om ni gillar videon på YouTube! Är själv super nervös för att ladda upp denna hah, vet inte varför men så är det idag! Kram på er babes11

At Home Thursday

2018-11-01 11:05
Från tildabexell

Smakade denna nya celsius idag, ingen hit  direkt för mig. Gillar vanlig Ginger Ale smak men tyckte verkligen inte denna va god. Vad tycker ni?​

Hejsan babes!

Vad gör ni idag? Min dag började med att jag vaknade av att Kalle sa "TILDA", precis som att han fått ett samtal om att någon hade dött typ. Så himla allvarlig och rädd i rösten på något sätt. Iallafall så handlade detta om att alarmet inte ringt imorse trots att vi både vet att vi ställt alarm. Så konstigt, har det hänt er någon gång? Min teori är att man stänger av det som på rutin fast än man inte ens vaknat än och kommer då inte ihåg att det ringt. För ett alarm kan ju inte bara skita i att ringa haha. Kalle kom ju då sent till skolan vilket inte alls var bra då de hade redovisning idag. Så jag lider verkligen med honom. Jag kom istället upp tidigt ur sängen och har jobbat med min hemtenta sen dess!

Igår mådde varken jag eller Kalle bra som ni vet, dock så mår iallafall jag mycket bättre idag så hoppas verkligen Kalle gör det med. Har ju inte hunnit prata med honom mer idag så vet inte hur han har det haha. Kommer nog inte träna idag ändå eftersom det bara var ett dygn sen jag mådde dåligt. Inte värt att riskera liksom, men blir det inget mer så är det träning imorgon igen! Kul!

Jag hoppas ni alla får en super grym torsdag och kör hårt om ni tränar idag!!

Glöm inte att gilla och kommentera detta inlägg om ni tyckte det var kul att läsa! Det hjälper mig så mycket med min motivation för att fortsätta blogga och fortsätta leverera tips och trix som jag hoppas ni uppskattar! Kram på er babes och berätta gärna vad ni tränar idag om ni ska träna!

Före- & efterbilder på håret!

2018-10-31 18:45
Från tildabexell

Hejsan fina ni!

Idag har både jag och Kalle blivit sjuka. Många blir ofta stressade när de blir sjuka och speciellt om man tränar som jag eller inte vill missa något i skolan/ på jobbet. Men jag försöker alltid bara acceptera läget. Jag kan ju inte kontrollera det.

Vi har båda exakt samma symptomer så vi både känner ont i halsen, liksom en ständigt brännande känsla. Samt feberkänsla i hela kroppen, dock ingen feber än tror jag men ni vet den känslan man kan ha av att hela kroppen är trött och värker. Så känns det iallafall.

Idag hade jag föreläsning klockan 13, så satt på morgonen och redigerade min nya youtube video! Kommer nog inte upp idag trots att den blev klar eftersom jag vill göra lite extra redigeringssaker i den.

Senare hade vi föreläsning om Islamska Staten och hur de fungerar med vår grymma föreläsare som jobbar massor med detta. Jag skrev ju ett gymnasiearbete om varför man blir terrorist, psykologiskt sätt då, så tycker verkligen det är kul och intressant att lära mig mer samtidigt som det också är lite läskigt. Härlig blandning helt enkelt haha.

Här har ni äntligen resultatet av min nya frisyr! Hon har klippt det super snyggt så det är uppklippt, lite kortare där bak och sen fixade hon till min lugg också. Tror hon gjorde någon blekning i hela håret med och fixa utväxten såklart. Ljuset i badrummet såg jag nu blev typ rosa? Men håret är blondt alltså haha! Hur tyckte ni det blev?

Veckans planer

2018-10-30 13:35
Från tildabexell
Måndag:

Läsa bok

Fixa storleksguide till företaget och planering av ny kollektion!

Gym

Tisdag:

Klippa och färga mitt hår!

Läsa bok för skolan

Förhoppningsvis finns nya barbells baren på maxi så jag äntligen kan smaka den haha!

Fortsatt fix med storleksguide, samt planering av ny kampanj för företaget

Redigera YT video!

Vilodag

Onsdag:

Föreläsning i skolan

Plugg inför hemtenta

Pluggträff med tjejerna om vår konstiga bok haha

Sophia fyller år!

Ny youtube video läggs ut om jag hinner bli klar!

Gym

Torsdag:

Izabelle fyller år!

Redigering av kampanj video för företaget

Plugg på hemtenta

Gym

Fredag:

Föreläsning

Drar till Halmstad!

Gym

Lördag:

Mys hos Kalle och förhoppningsvis lunch på Lotus!

Möjligtvis gym på Gladius!

Söndag:

Förhoppningsvis Ullared!

Recept på proteinrik & sockerfri granola!

2018-10-29 19:59
Från tildabexell

2,5 dl Havregryn

2,5 dl Havrekärnor

1 dl chokladvassle

1 dl vatten

1 msk Stevia

Ett halvt paket Mullbär

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 150g varmluft. Granolan ska vara inne i totalt 20 minuter, men behöver röras om minst två gånger under den här tiden för att bli knaprig överallt. Jag la in mullbären de sista 2 minuterna så de skulle bli lite rostade bara. Sedan är det klart!

Såklart kan man mixa och trixa med dessa recept hur mycket som helst men detta va en bra grund att börja på. Lägg till olika frukter eller pumpakärnor kanske för ännu mer god smak! Alla möjligheter finns. Hoppas ni gillade receptet och kommer testa det själva!

En mage för laget

2018-10-27 19:07
Från tildabexell

Hej på er!

Idag har jag verkligen haft världens chilldag. Kollar ni på The hunting of the Hill House på netflix? Jag och Kalle hittade den serien igår och vi ÄLSKAR den! Imorse så överraskade Kalle mig med frukost på sängen och så såg vi typ 4 avsnitt till av serien haha. Vi hade redan sett 2 avsnitt kvällen innan men den är SÅ BRA så man kan ju inte sluta titta.

Idag har vi inte gjort så mycket annat än att se serien och träna. Blev en sån riktig chilldag som jag iallafall kände att jag behövde. Vi gjorde lite nytta nu på kvällen iallafall och gjorde en instagram video med magövningar! Så gå och kolla in den om ni vill ha tips på magövningar HÄR.

Nu ska vi gå och handla lite snacks och sen äta middag. Vad gör ni idag?

Kram på er babes!

SÅ VIKTIG ÄR SÖMNEN.

2018-10-25 22:19
Från tildabexell

Hejsan Babes!

Jag ska vara ärlig mer er, idag har inte varit en bra dag. Jag sov otroligt dåligt inatt, drömde mardrömmar samt gick upp tidigt så fick nog inte mer än 6-7 timmar sömn. För vissa är detta standard och det har det varit för mig med under hela gymnasiet. Sov i snitt tror jag runt 5 timmar per natt då och kände ingen biverkning av det över huvudtaget. Sen dess har jag dock varit otroligt känslig för att sova mindre än 8 timmar, som idag. Är totalt paj hela dagen. Får ingenting gjort och känner bara att jag vill gå och lägga mig igen och försöka igen imorgon.

Skulle egentligen träna på morgonen, men va så fruktansvärt trött så kom liksom inte iväg, och vips behövde jag förbereda mig för skolan. Fortsatte och va helt död under föreläsningen, men tog mig ändå till gymmet direkt efter skolan. Sen dess har jag sovit och hämtat paket. Usch får ångest bara jag tänker på hur lite jag gjort idag. Vill vara så effektiv så möjligt varje dag och älskar verkligen när jag känner att jag får mycket saker gjort, men som sagt så blir jag så otroligt påverkad av för lite sömn och då kan det bli såhär. Vet inte om ni känner igen er och att ni är lika känsliga för lite sömn men vill idag verkligen uppmana till att sova ordentligt!

SÖMN

Tänkte tipsa om hur jag gör en vanlig dag för att kunna sova i tid och känna mig pigg direkt när jag vaknar!

Ät innan du somnar.

Jag vet att detta går emot varenda dum idé om att man går upp i vikt om man äter innan man sover. Personligen så tror jag inte överhuvudtaget på det. När jag äter ungefär 30min - 1 timme innan jag somnar sover jag både mycket lugnare under natten samt att jag inte är dödshungrig och mår dåligt när jag vaknar. 

Jag är en person som blir illamående när jag blir för hungrig, vilket är en känsla jag undviker när jag äter på kvällen och gör att jag kan gå direkt till gymmet och träna. När vi sover så går vi ju in i ett "svältmood" som man kallar det. Efter ungefär 6 timmar tror jag det är så börjar kroppen bryta ner ditt lager av bränsle för att få energi vilket kan göra att man är otroligt hungrig när man vaknar upp. Äter man dock innan man sover så tar det ju längre tid för kroppen att komma in i detta mood. Vilket får mig att må otroligt mycket bättre och gör även att kroppen under en längre tid har bra energi att återhämta sig med under natten.

Sätt på "läggdags" appen.

Jag gillar verkligen den här appen som iallafall finns på iPhone, har ni inte den så finns det säkert en annan app på android. Vad man kan ställa in är att den ska säga till när du ska gå och lägga dig. Så jag brukar sätta att jag vill sova 8,30 timme, eftersom jag tänker att det tar cirka 30 min att somna så lägger jag till den tiden. Sen brukar jag vilja att den varnar mig ungefär 30 minuter innan jag ska sova, så jag har tid att borsta tänderna och ta bort sminket, även ta mat om jag inte redan gjort det.

Tycker appen verkligen är ett super bra hjälpmedel för att komma rätt tid i säng och för att hjälpa dig hålla koll så du sover tillräckligt många timmar!

Va lugn och tänk positivt.

Ett bra tips för att kunna somna snabbt som min kille har lärt mig är att först bara tänka bara positiva tankar. Tänk på vad du åstadkommit under dagen, vad är du nöjd med idag, vad är du tacksam för och vad har du gjort bra. När du räknat upp detta och känner dig nöjd slutar du alltid dagen på ett positivt sätt, vilket jag tror förhindrar mardrömmar och gör att man sover lugnare! 

Efter detta så ska du bara tänka på din andning. Börja inte sväva iväg bland tankarna utan tänk på din andning eller hur din kropp slappnar av, att tänka att ditt ansikte slappnar av är också riktigt lugnande tycker jag. På detta sätt somnar du snabbare och får lite längre sömn!

Ha även alarm på helger.

Jag vet inte hur det är med er men min kropp vänjer sig så sjukt fort vid att vakna av alarm, att till helgen så är det som att hjärnan väntar på att något ska väcka mig och jag kan sova hur jäkla länge som helst och bara vänta på något som väcker mig. Blir sjukt seg av det för sover alldeles för mycket då, kan sova lätt 12-13 timmar. Ligger oftast halv vaken 3-4 timmar av den tiden och väntar på larmet som inte kommer haha. Så min rekommendation är att du har alarm även på helgen, men såklart kan du ju justera tiden så du inte behöver gå upp 6 på morgonen. Men att följa samma rutin funkar väldigt bra för mig iallafall!

Hoppas ni kände tipsen hjälpsamma! Kram på er världens bästa!!

#nouwautumnchallenge

Mat på Vilodagar & tips på proteinrikt kvällsmål!

2018-10-23 23:32
Från tildabexell

Hej på er!

Hoppas ni hade en chans att kolla in min nya youtube video i mitt förra inlägg! Vet att jag inte är populärast i Sverige direkt men hade betytt jättemycket om ni skulle vilja lämna en like and support your girl ;) Ger tillbaka all kärlek jag får såklart!

De två senaste veckorna har verkligen varit hektiska men så roliga. Det är verkligen något fantastiskt med att vara student. Att kunna lägga upp sina dagar själv och framförallt inte behöva vara upptagen 8-17, måndag-fredag. Från att ha slitit och verkligen inte haft en rolig vardag i 8 månader på ett fruktansvärt jobb är jag så glad att mitt slit va värt det. Hade hela tiden mitt mål i fokus och det var att börja plugga. Nu är jag här och jag kunde inte vara gladare. Så ni som är inne perioder där det är riktigt jobbigt just nu, fortsätt kämpa och tänk på ditt mål! Idag känns det inte ens möjligt att jag kunde må som jag gjorde för bara två månader sedan!

På tala om en helt annan sak så har jag haft vilodag idag efter 4 dagar i streck av träning. Känner dock att jag fått mer träningsverk idag än vad jag hade igår haha. Så vet inte riktigt hur kul träningen kommer bli imorgon med verk i hela kroppen, men vi får la se imorgon! Någon mer än jag som får mer träningsverk under vilodagar eller haha? Vissa vilodagar känner jag iallafall att kroppen verkligen återhämtar sig och blir riktigt pumpad, som idag.

På vilodagar brukar jag äta precis lika mycket som på vanliga träningsdagar, om inte mer på vilodagar. Min energi brukar vara galet hög på grund av detta då jag är så van vid att göra av med en hel del under dagen på mina pass. Jag brukar kompensera det med att kanske ta en kort promenad eller något. Inte alls för att jag inte kan hålla mig borta från träningen utan för jag annars springer runt och blir typ understimulerad. Jag tror det egentligen beror på att jag går för lite om dagarna och bär på otroligt mycket överskott energi. Så när jag inte tränar så har den ingenstans att ta vägen och måste bara ut! Ibland har jag dock dagar där jag är super trött och bara ligger i soffan. Beror på hur duktig jag varit med kosten den veckan samt mitt mående allmänt. Har jag varit snäll mot mig själv och ätit mycket och bra mat som idag till exempel så brukar jag vara pigg och glad!

Kvällsmålstips!

Nu kommer iallafall det jag skulle komma till, sista målet för dagen som jag tänkt tipsa om! Ni kanske har sätt att Fabiangl på instagram kör en grej som kallas "1000 snabba". För er som inte vet så är det en frukost på 1000kcal som han tipsade om för ett tag sedan. Det blev en grej som typ alla gjorde så idag när jag och Kalle ändå skulle testa vårt nya proteinpulver som vi beställt så tänkte jag äsch vi testar! Körde dock inte på så stor portion som han gjorde eftersom jag trodde att jag absolut inte skulle orka det, så jag gjorde en lite mindre shake jag tänkte tips till er om!

Shaken innehåller:

3dl mjölk

1 dl choklad proteinpulver från Body Science (ca 50g proteinpulver)

2 dl havregryn

1 tesked proteinpulver

Lägg allt i en mixer(smoothie maskin typ) och blanda runt.

Detta blir ungefär:

700kcal

60g protein

63g kolhydrater

22g fett

Detta slank ner helt utan problem! Så va inte rädda för att äta folk, här ska vi bygga muskler!

Är detta verkligen en vlog?

2018-10-23 18:12
Från tildabexell

NY YOUTUBE VIDEO UTE! KLICKA PÅ FÖRSTA BILDEN FÖR ATT KOMMA DIREKT DIT!

MINA BÄSTA TIPS FÖR ATT KUNNA TRÄNA PÅ MORGONEN!

2018-10-22 17:11
Från tildabexell

Sportbh från Wild Purpose , shorts från Ullared.

Hej på er!

Först nu har jag haft en ledig stund idag och kunnat kika in här och säga hej! Sitter just nu och äter hemmagjorda äggnudlar med kyckling till lunch medan Kalle jobbar på någon inlämning han plötsligt kom på att han hade. Vi håller nämligen på att spela in en kampanj video idag som jag tror kommer bli helt amazing när den är klar! Medan vi filmar det så vloggar jag även idag så det är verkligen multitasking på hög nivå! Super rolig dag idag!

Innan allt detta började dock så startade denna veckan såklart med ett träningspass direkt på morgonen. Idag var det bröst och triceps på schemat och det blev ett väldigt bra pass faktiskt. Väldigt skönt att inte behöva stressa iväg till skolan idag på morgonen, vi har nämligen inga föreläsningar idag. Grymt skönt sätt att starta veckan på liksom!

Vad jag upplever så är det många som gärna vill träna på morgonen men har svårt att få till det. Så idag tänkte jag dela med mig av mina bästa tips för att börja träna på morgonen!

HÄR ÄR TIPSEN:

Förbered kvällen innan. Jag vet att många personer tycker mornarna redan är tillräckligt stressade så varför då lägga på ett träningspass där också? Blir inte det bara mer stressigt? Jo det kan bli om man inte förbereder sig innan. För de som pendlar en bit till jobbet eller skolan är det otroligt viktigt att förbereda frukost. Antingen för att ta med sig, eller för att äta hemma innan man drar iväg. Bra mat att göra kvällen innan kan vara overnight oatmeal som jag själv tycker är super gott! Och är även lätt att ta med. Köp hem någon bra burk du kan lägga gröten i och maxa på med goda tillbehör. Se till att det blir en stor portion så du får i dig energi efter passet! Att bara slänga med en banan på vägen är verkligen inte tillräckligt, så se till att förbereda kvällen innan med bra och mycket mat!

Planera vilka dagar du ska träna och inte. Först och främst kan du planera hur du vill, för mig räcker det att bara skriva ner vilka pass jag ska köra denna veckan så ser jag till att göra det och har koll på vad jag har kvar denna veckan. Det gör att jag vilar lite när jag vill men ser ändå till att få in mina 5 träningspass. För andra är det bättre att skriva ner och bestämma denna dagen tränar jag och här vilar jag. Det viktigaste är att du ser till att du kan få in dina träningspass som du vill. Om inte jag gör någon som helst planering är det lätt att jag tappar bort dagarna och tror jag har tränat flera dagar i rad, när det senare kan visa sig att jag inte tränat mer än en dag. Då slutar det lätt med 3-4 vilodagar i veckan istället och det är inte mitt mål! Så gör vad som funkar bäst för dig och va gärna lite disciplinerad. Pusha dig själv för att du ska nå ditt mål!

Gå och lägg dig i tid och sätt flera larm ifall det behövs. Det viktigaste är såklart att du kommer upp ur sängen! Det är något av det svåraste för mig iallafall. Då brukar jag sätta flera alarm så jag inte somnar om samt att jag går och lägger mig i tid. Jag brukar också kolla på den här läggdags appen på mobilen hur många timmar jag kommer sova om jag går upp runt 7 på morgonen. Då ser jag också till att gå och lägga mig så jag kan sova 8,30 timmar. Felet många gör är att de går upp super tidigt men sover ingenting under natten så de är super trötta när de vaknar! Målet är ju att gå och lägga sig så att man inte är trött när man vaknar, utan att man känner sig utvilad och redo för gymmet! Allt handlar om att få in en rutin.

Motivera dig själv. På morgonen när man är trött kan det vara svårt att motivera sig att gå upp ur sängen och träna. Motivera dig då med att om du tränar på morgonen får du gjort mer under hela dagen och får mer tid till annat! Du startar dagen med det jobbigaste och när det är avklarat kommer allt annat kännas super lätt resten av dagen. Du känner dig också riktigt duktig resten av dagen!

Kör nu hårt!!